2020-12-05 378 浏览
銅鑼灣米芝蓮餐廳去左屯門開店去之前記住Online book枱.Lunch menu比夜晚a la carte menu更加抵包complimentary bread+飲品或者額外加錢食甜品.🍝手造意大利飲管麵 • 傳統洋蔥豬面肉醬汁Homemade bucatini all’amatriciana $88每條飲管麵中間通窿醬汁有少少香辣間中會吃到小塊洋葱+豬肉豬油/芝士/蕃茄融為一體幾惹味但份量唔多男仔應該唔夠食.🍝手造意大利短通麵 • 海鮮 Homemade rigatoni, seafood $118知道有rigatoni已經大大加令人諗起中環carbone既rigatoni醬汁充滿海鮮鮮味食得出係由紅蝦/龍蝦/大蜆既精華煮成Rigatoni掛汁一流另一驚喜係用左優質食材紅蝦蝦頭入面好有濃味既蝦膏.🍰自己整Tiramisu $58類似雞蛋餅味道既脆脆手指可以自行隨意淋上espresso同tiramisu cream超!好!食!比起平時食到既tiramisu好食十萬倍個人認為全場最好食既item.🍷紅酒燴梨 • 自家製冰糕 Red wine pear semofreddo +$35
銅鑼灣米芝蓮餐廳去左屯門開店

建議可以skip
Homemade rigatoni, seafood
自己整Tiramisu
2020-12-04 252 浏览
提早幾個星期訂位,終於試到呢間偏僻新餐廳🤪食完之後亦無失望🙆🏻‍♀️店舖比想像中細,枱同枱之間嘅距離亦算近,但考慮到午餐嘅價錢,就唔打算投訴了😅餐前麵包不過不失,鬆軟啲會更好,但舊自家制黑醋牛油靚之餘,亦好香好好食👍🏼前菜有1) 新鮮水牛芝士麵包沙律 +$25價錢唔貴,但絕不馬虎每一啖都食到青瓜+蕃茄+多士粒+水牛芝士,口感豐富唔單調調味亦剛剛好,唔會太酸2)意大利雜菜湯 +$25顏色雖然有點嚇人,但味道唔錯不過略嫌有啲油😟至於main dish,我哋分別叫咗1) 手造意大利飲管麵,配傳統洋蔥豬面肉醬汁 $88意粉口感非常好,亦好掛汁😋醬汁行重口味路線,但未至於過咸,好味!2)手造意大利短通麵,海鮮 $118成碟意粉都極香蝦味,花甲亦夠新鮮仲有魷魚片🥰如果份量多番啲就好🖐🏻一場嚟到,當然要試埋佢做嘅甜品🤩1) 紅酒燴梨 自家制冰糕 (+$35)2) 椰子意式奶凍 芒果 (+$35)尤其欣賞紅酒燴梨,唔會過甜之冰糕質感獨特,非常幼滑,好食!
提早幾個星期訂位,終於試到呢間偏僻新餐廳🤪
食完之後亦無失望🙆🏻‍♀️

前菜有
1) 新鮮水牛芝士麵包沙律 +$25

價錢唔貴,但絕不馬虎
每一啖都食到青瓜+蕃茄+多士粒+水牛芝士,口感豐富唔單調
調味亦剛剛好,唔會太酸
2)意大利雜菜湯 +$25

顏色雖然有點嚇人,但味道唔錯
不過略嫌有啲油😟
至於main dish,我哋分別叫咗
1) 手造意大利飲管麵,配傳統洋蔥豬面肉醬汁 $88

意粉口感非常好,亦好掛汁😋
醬汁行重口味路線,但未至於過咸,好味!
2)手造意大利短通麵,海鮮 $118

成碟意粉都極香蝦味,花甲亦夠新鮮
仲有魷魚片🥰
如果份量多番啲就好🖐🏻
一場嚟到,當然要試埋佢做嘅甜品🤩
1) 紅酒燴梨 自家制冰糕 (+$35)
2) 椰子意式奶凍 芒果 (+$35)

尤其欣賞紅酒燴梨,唔會過甜之冰糕質感獨特,非常幼滑,好食!
2020-12-01 398 浏览
第一次搜索下屯門嘅餐廳,發現呢間西餐好似幾吸引。冇訂枱,佢地都幾full, 如果要去最好打個電話。等左大概20分鐘。員工服務態度非常親切友善有驚喜,屯門未發掘到超正西餐,呢間算係屯門幾高質。餐廳有outdoor,outdoor環境幾靚有啲燈飾睇下,但留意返餐廳範圍即使outdoor係唔食得煙架。價錢唔算貴,紅蝦意粉$380一份,甜品都只係$58😂 如果係屯門區嘅朋友可以去試吓,如果唔係就唔使特登入嚟屯門食😂
2020-11-29
  • 紅蝦意粉
  • 松葉蟹 蟹糕risotto
2020-11-29 333 浏览
今次去咗屯門米芝蓮推介嘅意大利餐廳,聞說Booking 已經去到下年,但老細預留咗小量位置可以Walk-in,建議大家去之前打電話去查詢下坐位情況先~呢間係屯門少見中價好食嘅餐廳,食物選擇唔算多,但每樣都吸引,而且食材已經贏咗,用到紅蝦、和牛等,貴而不誇,令食物味道大大提升。自家製手工意粉,質地同平時食嘅唔同,特別煙韌同掛汁。今次試咗以下食物,味道出色,甜品亦好有驚喜😋😋頭盤:酸種麵包、黑麥麵包(配黑醋牛油同橄欖油)主菜:西西里小紅蝦手造意大利幼麵“黃”布和牛千層麵甜品:紅酒燴梨+自家製冰糕“自己整”提拉米蘇飲品:香芒橙梳打特飲有興趣嘅朋友可以睇埋我哋去食嘅介紹短片,值得推介~👍🏻👍🏻

頭盤:
酸種麵包、黑麥麵包(配黑醋牛油同橄欖油)

主菜:
西西里小紅蝦手造意大利幼麵
“黃”布和牛千層麵

甜品
紅酒燴梨+自家製冰糕
“自己整”提拉米蘇

飲品:
香芒橙梳打特飲

有興趣嘅朋友可以睇埋我哋去食嘅介紹短片,值得推介~👍🏻👍🏻
2020-11-28
  • “自己整”提拉米蘇
  • 西西里小紅蝦手造意大利幼麵
1K
2020-11-24 8716 浏览
雖然係新界人,但好似好耐冇喺放假嘅日子留喺屯門食餐「正經飯」,多數去吓咖啡店/cafe,跟住就番屋企煮飯。早輪見Involtini喺田景𠴱邊開咗姊妹店,有啲興趣。喺網站睇過餐牌,同總店唔一樣,但價錢又親民少少咁,所以即刻訂位試試!餐廳面積唔大,就算午飯時間都好full,當日walk in嘅客人基本上都冇位,既然接受網上訂座,大家就記得預約餐廳主打手造意粉,新鮮製作,確保質素。店員親切有禮,輕輕為第一次到訪嘅我哋介紹餐牌/招牌菜。呢邊嘅lunch menu有4款主食:青醬意大利寬蛋麵/洋蔥豬面肉醬意大利飲管麵/海鮮意大利短通麵同啤梨意大利飯,定價$78-118,附頭盤麵包、茶/啡。客人可以加錢配沙律/甜品或者升級其他飲料。當然亦有多款單點食物,例如招牌卡邦尼、千層麵、甲羅燒蟹膏意大利飯同和牛T骨等。頭盤麵包麵包微溫,酸種包同黑麥包配自家製黑醋牛油,軟熟唔死硬水牛芝士蕃茄麵包沙律 +$25沙律都好新鮮開胃!手造意大利飲管麵 洋蔥豬面肉醬汁 $88手造意大利短通麵 海鮮 $118客人頗多,候餐時間會有少少長。洋蔥焦糖化又帶豬面肉油香,醬汁微辣惹味,平均分佈麵條,主食份量就唔多,但你諗吓啲普通

頭盤麵包
麵包微溫,酸種包同黑麥包配自家製黑醋牛油,軟熟唔死硬

水牛芝士蕃茄麵包沙律 +$25
沙律都好新鮮開胃!

手造意大利飲管麵 洋蔥豬面肉醬汁 $88

手造意大利短通麵 海鮮 $118
客人頗多,候餐時間會有少少長。洋蔥焦糖化又帶豬面肉油香,醬汁微辣惹味,平均分佈麵條,主食份量就唔多,但你諗吓啲普通cafe仔煮碟意粉都收6/70蚊,呢份真係唔貴。

更令我回味嘅係海鮮短通粉,海鮮煮成嘅醬汁味道香濃,配料有小紅蝦、魷魚同蜆肉,鮮味十足。而短通麵有咬口,輕易索滿醬汁,好似放咗好多隻蝦頭入口咁滿足
主食份量唔多,但值回票價,而且食埋甜品飲埋嘢,作為午餐都好夠。

紅酒燴梨 自家製冰糕 +$35

紅酒燴梨值得試埋,午餐可以用$35追加,都好抵。店員表示用咗紅酒、砵酒、橙皮煮成,入味但又未至於好濃,梨肉仲幾爽。伴碟嘅自家製冰糕好正,奶香濃郁,帶堅果味,口感比雪糕更厚身滑溜 (溶得比較快),我食多幾球都得

Chocolate +$10
Rose Latte +$15
飲品方面,熱朱古力唔錯啊,飲落有濃郁朱古力味,而又唔會太甜或者廉價味。
當日嘅咖啡有點失色,燶苦味太強烈。

2020-11-05
2020-11-20 856 浏览

餐廳當時counter offer話可以係對出個空地坐
西餐除左食佢食物質素之外 仲都講求環境氣氛

好差一個first impression
🇭🇰法國藍龍蝦手製意大利麵🦞 $350是日限定🌟老闆同店員都話之後唔會再有😢但我想講呢個好好味個汁超濃味 啖啖勁重龍蝦味 龍蝦超彈牙老闆介紹個汁係用龍蝦湯混合海鮮湯而成仲加咗芝士 令到佢更加smooth😋意粉面頭仲有檸檬皮🍋令佢味道更豐富傳統卡邦尼手製意大利麵🍝 $158店員提醒呢個麵一定要趁熱食🔥凍咗嘅話會硬曬手製麵軟硬適中 配埋蛋汁更顯金黃配埋個豬面ham嘅咸香 好正🥰西西里炸飯🟠 $50配一小兜自家製檸檬蛋黃醬估唔到個炸飯表面超硬身😂不過芝士仲拉到絲🤘🏻而個醬減返少少酸度會好食啲依家略為太酸 蓋過咗炸飯本身嘅味紅酒燴梨🍐·自家製冰糕☃️ $58自家製冰糕好味 好香nuts味 同外面嘅雪糕比起入口冇咁溶 有更多品味嘅時間個梨燴到好腍個汁由紅酒、砵酒、橙皮混合而成紅酒香最重 可自行揀淋幾多😼但神奇嘅係佢味道竟然有啲似嘉應子😂米芝蓮推介果然好掂🥳唔止野食掂 員工同老細都好nice🥰想試埋其他嘢食💛
🇭🇰

而個醬減返少少酸度會好食啲
依家略為太酸 蓋過咗炸飯本身嘅味

紅酒燴梨🍐·自家製冰糕☃️ $58
個梨燴到好腍
個汁由紅酒、砵酒、橙皮混合而成
紅酒香最重 可自行揀淋幾多😼
但神奇嘅係佢味道竟然有啲似嘉應子😂

2020-11-15 4685 浏览
今日試屯門involtini,係由做過Bombana 8 1/2 pasta section既主廚開!約左好耐先有位,好期待,質素果然不失所望!今日一個人去食,有幸可以walk in,店員好有禮貌,會仔細介紹餐牌同食物。詳細餐牌大家可以上jep 官網睇。首先黎左個湯。Minestrone Soup同一般係西餐廳飲到好濃既湯不同,係用左好多basil打出黎既湯,飲落好refreshing,裡頭有好多蔬菜,食完即刻提升appetitie。然後黎左餐包。Rye bread同sourdough bread好鬆軟,絕對係驚喜之作,再加埋自製黑醋牛油+Olive oil,仲要寫住jep,好decent,點住食好正!我期待左好耐既Handmade seafood rigatoni 既好濃既海鮮湯鮮甜味,再蕃茄酸酸甜甜咁。配上好新鮮既魷魚、紅蝦仔同花甲,食完當下已經想再食!最後仲食埋甜品Tiramisu with espresso+手指餅 ,原本以為tiramisu就係淨係得個甜品,點知仲有少少snacks,比你點espresso 或者 tiramisu cream,好正。而且tiramisu濃得黎好

Minestrone Soup

Rye bread and sourdough bread

Handmade seafood rigatoni

最後仲食埋甜品Tiramisu with espresso+手指餅 ,原本以為tiramisu就係淨係得個甜品,點知仲有少少snacks,比你點espresso 或者 tiramisu cream,好正。而且tiramisu濃得黎好軟滑。

Tiramisu with espresso

此外,Fruit tea裡面有好多唔同既生果,酸酸地咁,亦重茶味,店員話唔明唔會落糖水,以帶出水果同茶味,非常好👍🏿

Fruit  tea

最後想讚下店員都有耐心同禮貌,好主動提供服務和介紹菜式,可見佢地對工作既熱情❤️

大家如果食記得網上卜位喇,要等好耐嫁!

依餐連餐湯,主食,甜品,飲品都係二百鬆啲一個人,質素超值,有機會必定再試!
Minestrone Soup
Rye bread and sourdough bread
Fruit  tea
2020-11-15 449 浏览
知道呢一間餐廳walk in機會好微,所以一早上網預約了11月15日星期日中午的lunch11月14日下午1點半都好貼心收到佢地reminder email,所以就滿心期待由荃灣西搭入黎屯門食點知去到因為話打電話聯絡不了我地,所以就cancel左我地booking...好的 就算餐廳要cancel我地booking,點解唔send個cancellation of booking email黎而係send個remainder email仲話記住凖時出席啊😊😊😊 玩咩😅餐廳當時counter offer話可以係對出個空地坐西餐除左食佢食物質素之外 仲都講求環境氣氛對住個空地 望住個十字路口 見住d檯檯櫈櫈都未set up好 一肚氣 我地拒絕了網站book檯時亦無註明過一定要用打電話double confirm先會留檯 龍門任你擺 好差一個first impression😪

餐廳當時counter offer話可以係對出個空地坐

西餐除左食佢食物質素之外 仲都講求環境氣氛

好差一個first impression😪
「JEP」即Just Eat Pasta ,就是這樣一家高質素的意大利餐廳🇮🇹 — 作為獲米芝蓮人氣推介的銅鑼灣 Involtini Italian Cuisine 的姊妹店,新店位於屯門,定位價格相對親民,主打傳統及簡單意菜,如手工意粉、千層麵,真是廣大屯門牛牛福音!店舖以黑白色作主調,高樓底上掛了幾盞淡黃色工業風燈泡,予人一種舒適溫暖不失年輕活力的感覺。客人可坐在窗邊,一邊看新界獨有的輕鐵街景,一邊品嚐美食。這天極度幸運,「白撞」之下因臨時有人取消預約,竟然walk-in就可立即入座,後來聽店員說網上預約已排到一月... 😱 午餐共有4款手工製意粉/飯可供選擇,頭盤麵包則提供2款。《酸種麵包 (Sourdough Bread) 及 黑麥麵包 (Dark Rye Bread)》近年香港人對麵包有了新的探索,很多人選擇重投傳統工藝的擁抱,以最簡單的原材料— 天然酵母、古老麥種麵粉和水,加點鹽,用時間炮製出簡單但味道層次複雜的「酸種麵包」。剛上桌烘得熱熱的酸種麵包入口鬆軟,但有著實實在在的嚼勁,那份實在的咀嚼感絕非市面上那些 '放棄了香港人' 的「黑心」麵包可比。而「黑麥麵包」則充滿麥香

午餐共有4款手工製意粉/飯可供選擇,頭盤麵包則提供2款。

近年香港人對麵包有了新的探索,很多人選擇重投傳統工藝的擁抱,以最簡單的原材料— 天然酵母、古老麥種麵粉和水,加點鹽,用時間炮製出簡單但味道層次複雜的「酸種麵包」。剛上桌烘得熱熱的酸種麵包入口鬆軟,但有著實實在在的嚼勁,那份實在的咀嚼感絕非市面上那些 '放棄了香港人' 的「黑心」麵包可比。而「黑麥麵包」則充滿麥香,兼微微略帶炭烤滋味,風味豐富、口感紮實亦有嚼勁,佐以JEP自家製的意大利黑醋牛油,酸中帶甜、惹味開胃。

酸種麵包、黑麥麵包

《手造意大利飲管麵· 傳統洋蔥豬面肉醬汁 Homemade Bucatini All’amatriciana, $88 》

這是一道意大利傳統代表料理,起源自如今已被地震摧毀的中部小城Amatrice,更是旅客到羅馬必點的特色菜式之一!主材料豬面頰肉 Guanciale和羊奶芝士Pecorino 都是意大利中部名產。Guanciale 指意式醃製豬肉,用了豬頰肉抹上黑胡椒、百里香等香料醃製數週熟成,味道濃郁深層。

煎得又香又脆的Guanciale,濃濃的豬油芬香裹上一層酸甜帶微辣的蕃茄醬汁以後變得超級好吃,羊奶芝士 Pecorino刨成細屑後被意粉的熱力溶化,Pecorino 湧出獨特的誘人羊奶香、配上傳統洋蔥豬面肉醬汁裏裏外外充分包裹著特有嚼勁的中空意大利飲管麵條Bucatini,實在美味得令人難以忘懷!

手造意大利飲管麵· 傳統洋蔥豬面肉醬汁

《手造意大利短通麵· 海鮮 Homemade Rigatoni Seafood, $118》
朋友點選了手造海鮮意大利短通麵,用上西西里小紅蝦、蜆、魷魚等不同雜錦海鮮。醬汁用上蕃茄海鮮湯煮成,濃中帶鮮,蝦香味濃。而短通麵 Rigatoni  口感厚實Q彈富嚼勁,中空造型與麵上紋理使得麵條表面和空心管壁更容易吸附豐腴醬汁,雜錦海鮮醬汁濃鮮可口。
手造意大利短通麵 · 海鮮

《紅酒燴梨.自製冰糕 Red Wine Pear Semifreddo (+$35)》
最後甜品時間! 紅酒燴梨是一道充滿心思的甜點,醉人的酒紅色原隻啤梨,賣相美觀精緻,用上紅酒、砵酒、香料如肉桂和八角做醬汁,慢慢花上兩小時或以上小火熬煮。所有材料的芬芳香氣都滲入梨肉之中,煮過的紅酒酒精亦已完全揮發,只留下香香甜甜的葡萄精華 - 由酸至甜,由甜帶香!伴以冰凍的意大利傳統甜品冰糕 Semifreddo,冰糕口感比一般雪糕更加綿軟絲滑,配上細碎的焦糖堅果,吃罷令人感到幸福滿滿呢。

紅酒燴梨  ·    自家製冰糕

手造意大利飲管麵· 傳統洋蔥豬面肉醬汁
手造意大利短通麵 · 海鮮
紅酒燴梨  ·    自家製冰糕
  • 手造意大利飲筒麵  ·    傳統洋蔥豬面肉醬汁
  • 手造意大利短通麵  ·    海鮮
2020-10-16 2218 浏览
我同朋友都在附近居住..知道有間新餐廳開張..決定來試一試。 黑白色調的裝修..開放式廚房..雲石枱..貴氣也不失型格..我們無book 位 就剩下bar枱可以坐..點了2個set lunch..點了前菜要了一個沙律🥗水牛cheese 蕃茄青醬麵包沙律..見到綠色一粒粒..以為是牛油果..原來是青瓜..成件事refresh 左..👍🏻Main..點了意大利飯同海鮮短通麵..入面有cheese ..同梨肉..口感creamy..本認為會很膩..加入了梨肉有少少清甜有解膩同清新的感覺... 也是一個無肉的一個選擇海鮮短通麵..是龍蝦汁煮的通麵..有尤魚,蜆..蝦🦐..個汁有蝦既香味..粒粒粉都有汁..這個也是我喜歡吃通麵的原因..餐飲加了10蚊升級轉飲cappuccino..由於我們坐ʙᴀʀ枱..沖飲品既職員告訴我哋除了cappuccino 還可以轉rose latte or mocha ..最後揀左mocha ...和朋友小聚也是不錯的選擇!
黑白色調的裝修..開放式廚房..雲石枱..
貴氣也不失型格..

我們無book 位 就剩下bar枱可以坐..
點了2個set lunch..

也是一個無肉的一個選擇

和朋友小聚也是不錯的選擇!

2020-10-16
2020-10-11 1699 浏览
#pb食在屯門 #pb支持黃店💛屯門高質手工意粉🤩黃圈一週年💛 銅鑼灣 @involtini.concept係屯門開左分店🥰 之前一路都好想試 一知道開左屯門分店 即刻book位😍 夜晚去有埋燈飾好靚 一d都唔似屯門😝 食物都真係好高質 好滿意💕.呢間主打手工意粉 價錢約$128-300幾🤪 價錢雖然唔平 但係真係好好食🤭 而且服務態度好好 店員好細心介紹每一道菜👍🏻 難得係屯門搵到間咁高質嘅西餐廳❤️🔹 Sourdough & Dark Rye Bread🍞食主菜前先食左酸種麵包同黑麥麵包先😋 兩個包都好鬆軟 配埋自家製嘅橄欖油牛油👍🏻 包包仲可以外賣買返屋企食 $20/4個🤩 住附近嘅朋友可以買黎做早餐😋🔹“黃” 布和牛千層麵🧀推介❤️ 呢個千層麵真係好好食😍 佢唔似平時食咁 佢係用一大塊麵摺做一層層 食落更加有咬口 唔會淋哂😋 食落芝士味好濃 有拉絲🤩 平時食千層麵好驚好漏 但係呢個唔會💕🔹手造意大利闊蛋麵配自家製青醬🍝手造闊蛋麵相對平時嘅麵比較硬 有咬口😋 自家製青醬食落好fresh 唔會好大陣香草味😍配埋上面嘅mozzarella cheese 唔錯😋 不過呢個份量比較少 男仔應
#pb食在屯門 #pb支持黃店💛
屯門高質手工意粉🤩
黃圈一週年💛 銅鑼灣 @involtini.concept

🔹 Sourdough & Dark Rye Bread🍞

🔹“黃” 布和牛千層麵🧀

🔹手造意大利闊蛋麵配自家製青醬🍝
手造闊蛋麵相對平時嘅麵比較硬 有咬口😋 自家製青醬食落好fresh 唔會好大陣香草味😍配埋上面嘅mozzarella cheese 唔錯😋 不過呢個份量比較少 男仔應該唔夠食🙈

🔹Mixed Fruit Tea🍹
好refreshing🥰 入面有好多生果🤩 甜甜地 好解渴👍🏻
個日太飽試唔到甜品😢 店舖座位唔多 建議大家上網book定位先🥰 以後係屯門都可以食到又黃又高質嘅西餐💛

JEP by Involtini
屯門良德街8號珀御地下G05號舖
2020-10-07
  • “黃” 布和牛千層麵
2020-10-06 1803 浏览
半年前試過連續三年得到米芝連推介嘅Involtini,當知道佢地喺屯門開分店,身為屯門牛緊係要即刻book位試試佢🥳 新店地點係喺兆康西鐵站再轉輕鐵搭多幾個站就到,都唔算隔涉。我book左夜晚,店內大概有15個座位,用餐過程中都見好多人想walk in但礙於全店滿座所以都入唔到lu,所以一定要book位啊!Lunch 嘅價錢會抵食過晚餐,但有d款式夜晚先供應,所以可以睇左自己想試咩款式再決定book晏晝定夜晚😉坐低後,店員有細心地講一講有邊d食物已售罄,同埋有咩special 係menu無。而每樣食物上枱後都有簡短介紹做法,再推介食法👍🏻 好貼心呢,又有禮貌🥰落左單後,就會送上酸種麵包和黑麥麵包,想試多d可以再問店員添加,任食🥰 影左陣相都仲係暖暖的,表面脆脆的,做到外脆內軟,兩款都好食!黑麥麵包充滿麥香味,比原味會再出色d特別d。覺得好食嘅仲可以買外賣拎走,$20有4個好抵食!•🥢 手造意大利飲管麵·傳統洋蔥豬麵肉醬汁 $138所有麵都係自家製,有意大利麵、寬蛋麵、貝殼麵、千層麵、飲管麵,原本想試黃布和牛千層麵,但已售罄😔 所以叫左傳統洋蔥豬麵肉醬汁飲管麵,係將肉醬同飲管麵炒勻,看似

🥢 手造意大利飲管麵·傳統洋蔥豬麵肉醬汁 $138
所有麵都係自家製,有意大利麵、寬蛋麵、貝殼麵、千層麵、飲管麵,原本想試黃布和牛千層麵,但已售罄😔 所以叫左傳統洋蔥豬麵肉醬汁飲管麵,係將肉醬同飲管麵炒勻,看似普通,但味道係超級驚喜!少少辣好惹味,醬汁完全融入飲管麵,份量偏少,但十分滿足😋
手造意大利飲管麵·傳統洋蔥豬麵肉醬汁

🥢 松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯 $288🦀
我好鍾意食蟹膏,咁難得有蟹膏意大利飯緊係要試試佢!店員推介要試左無蟹膏嘅意大利飯,先再撈勻蟹膏同意大利飯一齊食,其實就算無蟹膏都已經好食🤤 撈埋個蟹膏不得了!蟹膏份量都超多,比例調教得好好。飯好煙韌,粒粒都漲卜卜,好扎實。幼細蟹絲都多,每一啖都有😋,整個飯嘅份量都算多!
松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯

🥢 燒汁燴牛小排 $280
呢個係menu無,突發期間限定來的😆 有幸試到🍀✌🏻牛肋條炆左五個鐘,所以係極入味&肉質軟淋!!超級有驚喜,我影到好似好細件但實物係大件d架。旁邊的油醋沙律亦唔錯,醋汁好均勻,唔會剩係得表面有。強烈建議老細要考慮加入menu等更多客人試到咁正嘅野🥰

🥢 法式焦糖燉蛋·自家製冰糕 $58
喺Involtini食過其中一樣最難忘嘅係焦糖燉蛋,回味無窮,但JEP既焦糖燉蛋質地偏稀,而焦糖偏厚,頗痴牙,蛋味是香濃的。冰糕係類似雪糕,有果仁同菠蘿粒粒,好特別,同焦糖燉蛋一齊食都match。
法式焦糖燉蛋·自家製冰糕
手造意大利飲管麵·傳統洋蔥豬麵肉醬汁