2011-10-06
女友生日想食一餐法國餐,喺報紙見到有呢間餐廳個大廚嘅訪問,見D菜色幾吸引,於是一早打電話BOOK定枱(好彩有BOOK枱,因為嗰晚滿座),入到去坐底樣樣都想食,不過眼闊肚窄諗唔到叫咩好,侍應介紹我地試下個Tasting Menu,話可以試唔同口味,一於就呢個啦!個賣相已經令人食指大動,個煙鴨胸鵝肝卷D鵝肝入口即溶,旁邊嘅配菜都好爽口海膽波菜意大利雲吞,入口好香鴨肉鵝軍磨菇凍批,大廚將鴨同鵝再一次完美結合牛肝菌野雞卷,火侯控制得幾好(之前喺其他餐廳食過D雞肉"鞋"到死)呢個係女朋友ORDER嘅,試左一粒,粒帶子幾爽甜品,我女朋友極愛食法式焦糖燉蛋,於是BOOK枱嘅時候一早留定,招牌菜果然冇令我地失望,我同女友食過好多間法國餐廳嘅焦糖燉蛋(最誇張嗰次去左上海世博個法國館食米芝蓮大廚整嘅),呢個我唔敢話完美,但我都俾99分佢,上黎嘅朋友必定要試下。旁邊嗰個係紅豆奶凍,之前未試過幾特別心太軟,一切開朱古力慢慢溶出黎,正!!!!!一間好餐廳除左食物質數要高之外,仲有嘅就係服務態度要好,連D細微位都照顧到,James' Kitchen上熱葷會用隻暖暖地嘅碟,上冷盤會用一隻雪凍左嘅碟,侍應加水同收碟嗰
一間好餐廳除左食物質數要高之外,仲有嘅就係服務態度要好,連D細微位都照顧到,James' Kitchen上熱葷會用隻暖暖地嘅碟,上冷盤會用一隻雪凍左嘅碟,侍應加水同收碟嗰陣都會問一問你,就係以上呢幾點令到一個唔寫食評嘅人都忍唔住要寫出黎""表揚""下!