2011-08-16
獻出第2篇食評因為太愛 James’ Kitchen, 近期心水中菜 好運強記, 西餐 James’ Kitchen , 原因好簡單 …… 本人喜歡廚師用心煮、喜歡試新食物、喜歡美味食物! 同親朋好友到喜歡的餐廳食食飯飲飲酒, 真係人生一大樂事!!! 食得開心最緊要! 好 ~~ 講正題!! 今晚係同我親愛的阿姐慶祝生日!! 事前只有同大廚溝通過想食牛、蠔、鵝肝同豬……當晚大廚的安排的確令我們十分驚喜! 去片!!!Seafood Platter:不用多講, Fresh ! 我們一致覺得 Pearl White 最好味!香煎鵝肝:外脆內軟, 鵝肝好香, 紅酒梨很清香, 配得非常好西班牙風乾黑毛豬火腿 (36月) :鎮店之寶!呢個無敵呀!! 淨係可以近距離睇條腿都已經吸引啦 XDDDDDDDD火腿味濃、脂肪油亮, 試過後就知道無辦法同其他 Ham 比較, 大廚分別切了全瘦, 全肥及半肥瘦俾我地試試分別, 全瘦有一陣陳年味, 未必人人接受, 全肥都好味, 但會覺得頗油, 半肥瘦是最最好味的!! 我地仲即刻開支酒配黑毛豬火腿, Yummy !!莧菜龍蝦湯配 James 自家制甘筍麵包:甘筍麵包
Seafood Platter:
外脆內軟, 鵝肝好香, 紅酒梨很清香, 配得非常好
甘筍麵包 - 鬆軟, 熱辣辣!
莧菜龍蝦湯 - 莧菜龍蝦都好香濃, 沒有被其中一方搶去味道!
我只講要豬, 大廚就選擇了用黑毛豬做Cordon Bleu 俾我地試, 唔洗多講 .. 睇相都知有幾吸引! 好可惜我地掛住影相….攤凍咗. 所以對佢印象唔太深 ^^
呢個真的很驚喜, 我完全無諗過可以試到威靈頓牛柳 (我諗住要去金鳳先試到 haha), 估唔到我地要求牛, 大廚就安排了威靈頓牛柳! 仲要有黑松露呢 ~~ 好好味!!!