2018-05-01 283 浏览
環境比旺角的樓上較闊落,但如果你對餐牌方面有所要求,就不建議來。我和朋友都點了菜單,而每款主食都跟了蘑菇湯。湯色比較偏灰色,不像平時我蘑菇湯帶有啡色,而且比較稀,朋友喝了幾次都認為湯變酸了。上了沙律時,發現沙律當中的煙三文魚只得兩塊,令我感到失望。餐牌選擇種類,但餐廳會為小朋友而設kids menu。不過我們也點了豬手這道菜,因為我很少點豬手,不懂怎樣才叫好吃,不過值得稱讚的就是它配的醬汁十分開胃。
我和朋友都點了菜單,而每款主食都跟了蘑菇湯。
上了沙律時,發現沙律當中的煙三文魚只得兩塊,令我感到失望。
餐牌選擇種類,但餐廳會為小朋友而設kids menu。
2018-05-01 172 浏览
到此初嘗Tea set ,但失望。 麵包是硬的, 奶昔味道怪怪,大部份只吃了一半便住手了..... 因睇雜誌所介紹而來,210元免加一,未免太物非所值,失望。見其他人都冇嗌呢個t-set, 可能真係中左伏
見其他人都冇嗌呢個t-set, 可能真係中左伏
Tea set
2018-04-26 190 浏览
由於朋友喜歡較舒適的環境 所以便帶了他到這裡門面真個很文青 忍不住拍攝了美美的環境空擴 座位寛闊舒服先來了I’s Land 招牌凍鮮果茶 二人份。配百香果糖漿份量很多 而且食到生果粒 透心涼前菜點了一份牛油果三文魚沙律 配有意大利香草汁 有生果粒更開胃主餐配有餐湯同蒜蓉包湯夠creamy 包夠香脆有驚喜的蜜糖香草燒春雞雞皮燒得香脆 配有紫薯蓉 配搭特別 不過意外地適合真·紫薯窩夫配兩球自選雪糕這次選擇北海道3.6牛乳和曲奇味雪糕棉花糖粒粒煙煙韌韌
由於朋友喜歡較舒適的環境 所以便帶了他到這裡
門面真個很文青 忍不住拍攝了
美美的

環境空擴 座位寛闊舒服

先來了
I’s Land 招牌凍鮮果茶 二人份。配百香果糖漿
份量很多 而且食到生果粒 透心涼

配搭特別 不過意外地適合

這次選擇北海道3.6牛乳和曲奇味雪糕
棉花糖粒粒煙煙韌韌

2018-04-25 174 浏览
女仔真實真係幾利害,總會係唔同地方摱到食野既地方。今日去官塘行 outlet. 無端端就係人捉左上工厦食 dinner .呢間I’s Land Cafe 地點好方便,駱駝漆大厦一座,附近就係outlet 。行兩步就係港鐵站。成間 cafe 佈置到後花園甘,有花有草有木馬,完全就係女仔心中既樂園。一入到去,大部分客人都係女仔,作為男士,呢餐飯景點不錯 二人餐378元,好抵食,份量充足。先有蒜蓉餐包同羅宋湯。前菜選擇左翠玉瓜伴香草炒雜菌。帶一點松露醬香,旁邊仲有生果粒。主菜叫左招牌德國鹹豬手配三色汁。呢碟招牌德國鹹豬手上碟,嚇親同枱嘅女仔,嘩,甘大件既?女仔細食,驚食唔曬,我就非常高興! 呢個份量先夠擦嫁嘛!個外皮燒到脆卜卜,好好食。加上骨膠原嘅口感,非常完美。雖然係豬腳,但係好多肉可以食,切開兩邊,大啖大啖咬,好有滿足感。同桌既女仔就好開心甘食紫薯蓉同青瓜片,我地各取所需!最後主食係巴馬火腿卡邦尼意粉。熱辣辣上場。做得好 creamy, 火腿鹹香適中,意粉硬度剛好,成碟都好美味。我一個人食左七成。同女仔食飯就係好在可以食多啲。鮮搾蘋果汁可能女性客人多,呢渡餐飲可以選擇鮮搾果汁!好健康。今
女仔真實真係幾利害,總會係唔同地方摱到食野既地方。

二人餐378元,好抵食,份量充足。

先有蒜蓉餐包同羅宋湯。

前菜選擇左翠玉瓜伴香草炒雜菌。

帶一點松露醬香,旁邊仲有生果粒。

主菜叫左招牌德國鹹豬手配三色汁。

個外皮燒到脆卜卜,好好食。加上骨膠原嘅口感,非常完美。

同桌既女仔就好開心甘食紫薯蓉同青瓜片,我地各取所需!

最後主食係巴馬火腿卡邦尼意粉。

我一個人食左七成。同女仔食飯就係好在可以食多啲。

鮮搾蘋果汁

可能女性客人多,呢渡餐飲可以選擇鮮搾果汁!好健康。

今晚就係鮮榨蘋果汁。

甜品

甜品都係粉紅色既士多啤梨奶凍,好可愛。又係一件令女仔見到已開心既事。

呢度真係唔錯,由環境、服務到食物都幾滿意,大家不妨試吓。
2018-04-25 122 浏览
等一次黎到I’s Land Cafe 你一定會愛上佢嘅清新田園風。觀塘工廈地區,人多又擠迫,嚟到呢度吃飯,零舍輕鬆愉快,因為 I’s Land Cafe 裝修到好似花園甘,綠葉、紅花、輕快的音樂,友善的店員,可以減減壓。佢地有二人晚餐,都好豐富。又有兒童餐,非常適合一家大細嚟開餐。今日我地食左 tea黎,唔太肚餓,就散叫兩款。牛油果三文魚沙律 62 元份量好大,三文魚做到一朵玫瑰,好靚,好優雅。配上甜酸醬汁,用來撈沙律唔錯。除蔬菜,仲有火龍果和菠蘿呢啲生味,足夠的纖維成份。德國鹹豬手配三色汁係招牌菜,真係無介紹錯!焗得香脆無比的豬皮,一點都無油膩感。每塊肉都嫩而厚肉,帶少少鹹香,食起上來幾滿足。三色汁好靚,由於豬手本身已經夠好味,無特別添醬。士多啤梨燕麥沙冰48元天氣開始熱,我叫左鮮果士多啤梨燕麥沙冰。第一啖已經透心涼。唔知點解,有一種食士多啤梨糖既甜蜜感。好大杯,抵飲!美式咖啡呢度既咖啡用好靚既咖啡杯,睇到都心情好。呢渡服務好好,店員好友善。吃既節奏好慢又relax. 不妨黎減減壓、吃個靚餐。

佢地有二人晚餐,都好豐富。

又有兒童餐,非常適合一家大細嚟開餐。

今日我地食左 tea黎,唔太肚餓,就散叫兩款。

牛油果三文魚沙律 62 元

份量好大,三文魚做到一朵玫瑰,好靚,好優雅。

配上甜酸醬汁,用來撈沙律唔錯。

除蔬菜,仲有火龍果和菠蘿呢啲生味,足夠的纖維成份。

德國鹹豬手配三色汁係招牌菜,真係無介紹錯!

三色汁好靚,由於豬手本身已經夠好味,無特別添醬。

士多啤梨燕麥沙冰48元

天氣開始熱,我叫左鮮果士多啤梨燕麥沙冰。第一啖已經透心涼。

唔知點解,有一種食士多啤梨糖既甜蜜感。好大杯,抵飲!

美式咖啡

呢度既咖啡用好靚既咖啡杯,睇到都心情好。

呢渡服務好好,店員好友善。

吃既節奏好慢又relax. 不妨黎減減壓、吃個靚餐。
2018-04-20 198 浏览
餐廳用了怡人的綠色做主題,天花板、牆壁掛滿盆栽,令人心曠神怡,暫時忘卻了置身在工業大廈內。午餐都座無虛席午餐餐牌,經餐廳職員介紹後,我和同事選擇了深海鱸魚和西冷扒。前菜有餐湯及麵包,餐湯是羅宋湯,羅宋湯蕃茄味濃,麵包反而有驚喜,番茄醬內有少量酸青瓜及加了點醋,味道酸甜特別。兩款午餐賣相吸引,配合餐廳裝修,在碟上面灑了香草及配有沙律杯,多點田園風光。西冷牛扒七成熟,牛扒嫩滑,牛扒切開後,內面仲係粉紅色,煎得剛剛好。鱸魚用了白酒汁再加入少少檸檬,突顯魚的鮮美,一定要點個牛油檸檬汁,好creamy,魚下面有茄瓜、翠肉瓜,及紫薯薯蓉,薯蓉好甜,可作最後甜品。餐飲還可以選擇是日果汁,夠健康。

午餐都座無虛席

餐飲還可以選擇是日果汁,夠健康。
2018-04-19
2018-04-18 140 浏览
星期四同同事放工去吹下水餐廳地方寛敞舒適,餐廳侍應服務態度良好。食物份量對應番價錢相對較貴,但味道係好味既!最surprise係豬手旁邊個薯蓉係用紫薯,好味呀!食晒正餐其實未飽,食埋甜品岩岩好^_^個窩夫好精緻!可能星期四無咩人,所以吹水不用鬥大聲!^_^
星期四同同事放工去吹下水

餐廳地方寛敞舒適,
餐廳侍應服務態度良好。

食物份量對應番價錢相對較貴,
但味道係好味既!
最surprise係豬手旁邊個薯蓉係用紫薯,
好味呀!

食晒正餐其實未飽,
食埋甜品岩岩好^_^
個窩夫好精緻!

可能星期四無咩人,所以吹水不用鬥大聲!^_^
2018-04-15 200 浏览
呢日黎到觀塘工業大廈嘅樓上cafe門口好靚好吸引 放滿花朵裝飾 入到餐廳 桌椅以木為主題 加上植物做裝飾 感覺令人很舒服鍾意食雞翼嘅我小食當然揀水牛城雞翼剛剛炸起 香脆可口加上新鮮蔬果做配菜 南瓜汁海鮮意大利飯廚師當晚幫我地轉左黑松露汁算好足料 有蝦有蜆同魷魚飯嘅軟硬度適中 滲出陣陣黑松露香德國鹹豬手伴招牌三色汁豬手燒到皮很脆三色汁有 燒汁 辣汁 同 蜜糖汁 各有特色兩個人食 夠曬飽食埋是日甜品 肚子大滿足環境舒適 店員服務態度良好係到坐低 同朋友慢慢食個晚餐傾下計係唔錯既選擇
呢日黎到觀塘工業大廈嘅樓上cafe

係到坐低 同朋友慢慢食個晚餐傾下計
係唔錯既選擇
2018-03-19
2018-04-12 150 浏览
I’s Land Cafe - 工廈咖啡屋店內非常光猛,周遭都充斥著木的元素,有木桌子、木椅子、木架、木櫃和很多植物,給人一種園林森林的感覺。蕃茄濃湯配蒜蓉包濃郁的蕃茄湯底,足料的蔬菜,再配上香脆的法式蒜蓉包。水牛城雞翼炸得金黃色,外皮非常脆口的雞翼,內裡雞飲嫩滑,再上面佈滿一層甜甜的茄醬,配上酸酸甜甜的沙律菜,惹味!海鮮南瓜意大利飯海鮮非常多樣化,有魷魚、青口、蝦和蜆,海鮮的鮮味融入飯中,當中混入南瓜泥,意大利飯不太水也不太乾,黏度剛剛好,集合了南瓜的甜和海鮮的鮮。德國鹹豬手配三色汁大大隻豬手,性價比超高,外皮燒烤的香脆可口,一切開卡嚓聲,豬手味道濃、肉不會太乾,有黑椒汁、蕃茄汁和蜜糖醬作配搭,底部還有紫薯泥蓉,鹹味過後有一點甜來點綴。鮮橙汁餐廳提供每日時令新鮮生果汁,今天是鮮橙汁。草莓奶凍不會過甜,夠凍和夠挺身,非常不錯的一個結尾,
I’s Land Cafe - 工廈咖啡屋

蕃茄濃湯配蒜蓉包
濃郁的蕃茄湯底,足料的蔬菜,再配上香脆的法式蒜蓉包。

水牛城雞翼

德國鹹豬手配三色汁

鮮橙汁
餐廳提供每日時令新鮮生果汁,今天是鮮橙汁。

草莓奶凍
不會過甜,夠凍和夠挺身,非常不錯的一個結尾,
2018-04-11 375 浏览
朋友生日知道I's Land Cafe 有靚靚Tea set便相約她一起來嘩,一出場,真心覺得以一個咁平既價錢有如此質素,還未講味道都覺得ok。1。牛油果醬大蝦雜菜沙律杯果醬酸酸甜甜很開胃,蝦肉亦爽 2。煙三文魚蕃茄青瓜迷你漢堡漢堡包較為乾,餡料清新可口3。 烤雞肉青瓜印度蔥油餅小卷餡料適中, 覺得他們的鹹食都加入青瓜,所以沒有滯漏感。4。 Macaron(代替了荷蘭忌廉卷)食落味道似玫瑰味,不太甜5。 士多啤梨芝士蛋糕都頗重芝士味, 食到這一道開始有點飽了6。 玫瑰紙杯蛋糕cupcake 上面的忌廉很重牛油味,偏甜7。 是日奶凍是草莓奶凍,草莓奶味夠香,味道剛好和朋友都order了紅莓果園熱飲很漂亮的茶杯,加上玫瑰花,份外矜貴酸酸的茶香,解膩不錯。我很喜歡餐廳有兒童餐供應整體造型小朋友很喜愛味道也不差今次沒有炸雞翼用煎雞柳代替味道還好但小朋友並不喜歡吃還有小禮物送添
朋友生日
知道I's Land Cafe 有靚靚Tea set
便相約她一起來

嘩,一出場,真心覺得以一個咁平既價錢
有如此質素,還未講味道都覺得ok。

1。牛油果醬大蝦雜菜沙律杯
果醬酸酸甜甜很開胃,蝦肉亦爽

2。煙三文魚蕃茄青瓜迷你漢堡
漢堡包較為乾,餡料清新可口

3。 烤雞肉青瓜印度蔥油餅小卷
餡料適中, 覺得他們的鹹食都加入青瓜,
所以沒有滯漏感。

4。 Macaron(代替了荷蘭忌廉卷)
食落味道似玫瑰味,不太甜

5。 士多啤梨芝士蛋糕
都頗重芝士味, 食到這一道開始有點飽了

6。 玫瑰紙杯蛋糕
cupcake 上面的忌廉很重牛油味,偏甜

7。 是日奶凍
是草莓奶凍,草莓奶味夠香,味道剛好

和朋友都order了紅莓果園熱飲
很漂亮的茶杯,加上玫瑰花,份外矜貴
酸酸的茶香,解膩不錯。

我很喜歡餐廳有兒童餐供應

庆祝纪念
生日
超萌造型兒童餐
2018-04-11 147 浏览
和朋友在觀塘聚舊,在他帶領下,我們來到I’s Land Cafe.午餐選擇多元化,一個價錢包餐湯,主菜及餐飲,非常超值。忌廉蘑菇湯蘑菇味突出,有淡淡蘑菇蓉,很creamy。露筍煙三文魚忌廉汁寬條麵煙三文魚鮮味十足,露筍口感清新,寬條麵很滑口。黑松露意大利飯伴西班牙豬肋條有陣陣黑松露香味,豬肋條肉質嫩滑,伴以意大利飯進食,豐富了口感。Earl Grey 茶很有茶香味,朋友都讚不絕口。熱即磨咖啡咖啡香滑,奶和糖自行調配,飲完很醒神。

午餐選擇多元化,一個價錢包餐湯,主菜及餐飲,非常超值。

忌廉蘑菇湯
蘑菇味突出,有淡淡蘑菇蓉,很creamy。

露筍煙三文魚忌廉汁寬條麵
煙三文魚鮮味十足,露筍口感清新,寬條麵很滑口。

黑松露意大利飯伴西班牙豬肋條

Earl Grey 茶
很有茶香味,朋友都讚不絕口。

熱即磨咖啡
咖啡香滑,奶和糖自行調配,飲完很醒神。

2018-04-10 98 浏览
食物好味,價錢合理。最驚喜,餐廳有空間,更有一隻小木馬。我地有一個bb去,bb食完有餐廳姐姐借小木馬比佢玩,餐廳空間都夠佢行下玩下,令大人可以休息一下。下次會再去,地點又方便
2018-04-08 6736 浏览
雖然已不是初次來光顧,但這裡別樹一格的裝修仍然令我感覺清新舒適, 自然悠閒, 完全不覺自己置身於工厦之中!朋友未到齊,唯有嘆住酒等,這裡可自帶餐酒 免開瓶費,最啱我哋班酒鬼呢!小食拼盤$168最佳的佐酒小吃,有 水牛城雞翼, 炸洋蔥圈, BBQ豬仔骨, 煙肉蘆筍卷及 芝士肉醬大啡菇, 份量十足, 認真抵食!由於已點了小食併盤,所以3個女孩子只點了一個Secret Garden的2人套餐 $378,份量剛好。2人套餐內容豐富,除基本的餐湯和蒜蓉麭及小食外,還有兩個Main Course 及甜品。充滿磨菇茸的忌廉湯,質感輕盈幼滑,配上香脆蒜蓉飽,口感豐富。三選一小食: 翠玉瓜伴香草炒雜菌~ 精緻小巧,雜菌菇味濃郁。二選一的海鮮南瓜意大利飯~ 海鮮清鮮甜美, 南瓜意大利飯軟滑多汁, 飯香四溢!二選一的主菜: 德國咸豬手配三色汁~ 賣相相當吸引, 咸豬手香脆得來又好留到肉汁, 每啖都充滿滋味!升級甜品: 朱古力心太軟 & 綠茶心太軟 ~ 心太軟香軟鬆綿, 雪糕入口滑溜不太甜, 兩者互相輝映,感覺好fresh!超滿足的一晚,一定會再來!

小食拼盤$168

翠玉瓜香草炒雜菌

德國咸豬手

朱古力心太軟

綠茶心太軟

超滿足的一晚,一定會再來!
2018-04-04
翠玉瓜香草炒雜菌
德國咸豬手
朱古力心太軟
綠茶心太軟
2018-04-05 191 浏览
在官塘區工作的摯友話最近發現了一間工廈內的cafe我必定喜歡,於是懷著期待的心情,約定了一起到這裡tea一下。其實地點也不難找,就在官塘的駱駝漆大廈內。剛出電梯,便被那門外的裝飾吸引;由外進內,到處都是花和樹葉的配搭,再加上綠油油的牆身,像是走進了一個秘密花園,頓時感到心花怒放,還未點餐已很喜歡這裡了。這裡的下午茶套餐也不少,但這款《邂逅粉系輕型下午茶鳥籠》都算經典,我們不約而同地要了這款二人下午茶套餐。單看鳥籠的《化妝》便知道設計者的心思及認真,甜品的種類相信也經過精心的配搭,色香味俱全,值得一讚。個人認為這裡也是情侶約會的好地方呢!
這裡的下午茶套餐也不少,
玫瑰紙杯蛋糕
煙三文魚番茄青瓜迷你漢堡
士多啤梨芝士蛋糕
香芒奶凍
個人認為這裡也是情侶約會的好地方呢!
玫瑰紙杯蛋糕
煙三文魚番茄青瓜迷你漢堡
士多啤梨芝士蛋糕
香芒奶凍
「小食拼盤」小食拼盤包括:BBQ豬仔骨、芝士肉醬焗大啡菇、水牛城雞翼、雜菜沙律、炸洋蔥圈、煙肉蘆筍卷。全部都正常,不過不失,沒有驚喜。「桂花蚌鮮蝦香草醬炒意大利粉」‭‬本人覺得有啲鹹,蝦不太新鮮。象拔蚌正常,整體味道一般。「香煎深海銀鱈魚」跟意大利粉一樣,本人都係覺得有啲鹹。但這個整體味道及感覺良好。驚喜位:有紫番薯茸,好味👍。「德國鹹豬手」比預期好味,豬皮炸得好脆,味道唔太鹹,醬汁都好味。「咖啡」賣相幾吸引,咖啡杯很精緻,咖啡豆好香,好味。*餐廳提供BB櫈(high chair)。
「小食拼盤」
「桂花蚌鮮蝦香草醬炒意大利粉」
‭‬本人覺得有啲鹹,蝦不太新鮮。象拔蚌正常,整體味道一般。
「香煎深海銀鱈魚」
「德國鹹豬手」
比預期好味,豬皮炸得好脆,味道唔太鹹,醬汁都好味。
「咖啡」
賣相幾吸引,咖啡杯很精緻,咖啡豆好香,好味。
*餐廳提供BB櫈(high chair)。

2018-03-30