2023-11-09 34 浏览
尖沙咀嘅Hoo韓國包車顧名思義出名韓國菜,呢間餐廳喺尖沙咀熱鬧嘅地段,環境舒適同時又時尚,燈光浪漫得嚟帶點神秘。我叫咗佢哋嘅招牌菜,包括醬油蟹、炒章魚、薯仔煎餅同埋泡菜豬肉鍋。醬油蟹蟹肉鮮嫩多汁,而且都有蟹膏,咬落去入口即溶好似啫喱咁,非常鮮甜。醬汁淋喺上面,成隻蟹都好甘香,襯住紫菜脆脆食口感更豐富,唔會太鹹或者覺得膩,多多都食到😋再嚟講炒章魚,呢道菜用新鮮嘅章魚炒製,口感彈牙。章魚嘅香氣同醬汁嘅調味好巧妙咁融合埋一齊,帶嚟一種獨特嘅風味。每一口都可以感受到章魚嘅鮮甜同埋嚼勁,絕對係海鮮控必食!薯仔煎餅係一道經典嘅韓國小食,Hoo韓國包車嘅薯仔煎餅絕對唔可以錯過。佢哋嘅薯仔煎餅餅底鬆軟又唔會乾,每一口都可以品嚐到薯仔嘅香甜同埋煎餅嘅口感,好好食。配埋酸甜嘅醬料,更加提升咗整體嘅風味。最後一道菜係泡菜豬肉鍋。呢道湯煮得濃郁而香辣,入面有豬肉片、泡菜同各種蔬菜。湯底嘅味道醇厚,配料選材好新鮮。豬肉片入口即化,泡菜嘅酸辣味同湯汁完美結合,帶嚟一種濃烈嘅口味體驗。總括嚟講,我對Hoo韓國包車嘅用餐體驗好滿意。佢哋嘅韓式美食口味正宗,每一道菜都經過精心嘅烹飪同埋調味。餐廳嘅服務態度亦都好友善同周

總括嚟講,我對Hoo韓國包車嘅用餐體驗好滿意。佢哋嘅韓式美食口味正宗,每一道菜都經過精心嘅烹飪同埋調味。餐廳嘅服務態度亦都好友善同周到,價錢合理。如果你係韓國料理嘅愛好者,我好推薦你嚟Hoo韓國包車試吓佢哋嘅美食。你一定會有一個愉快嘅用餐體驗!
2023-11-07 25 浏览
呢排哥哥去面試多,請佢食返餐好嘅獎勵吓先🍴今次帶佢去尖沙咀呢間充滿韓國特色風情嘅餐廳,一枱一凳都神級還原韓國夜攤裝飾🎪我地叫咗兩款韓國街頭常見嘅小食俾洋洋試吓▶️街頭魚糕串串鍋 配拉麵魚糕彈牙🐟蘿蔔入味湯底攞去煮拉麵,清哂一鍋🍲▶️芝士炒年糕拉絲嘅芝士🧀️🫕濃濃奶香味加上煙煙韌韌口感嘅韓式年糕▶️醬油蟹 配 脆脆紫菜入口順滑嘅蟹膏,撈白飯一流🍙脆卜卜嘅紫菜就獎勵俾小朋友當薯片食啦久違嘅醬油蟹🦀所以就等媽媽淺嘗一下,小朋友等大個啲先食啦😂食到去中段嘅時候,已經成間餐廳坐滿晒人現場見到好多人叫🥘醬煮辣雞腳鍋 同🍛卜卜趣豬軟骨併拳頭飯最近仲推出限定晚市菜式✴️醬油系列: 醬油蝦蟹四重奏 ,下次同班𝑓𝑟𝑖𝑒𝑛𝑑再嚟試下先!
呢排哥哥去面試多,請佢食返餐好嘅獎勵吓先🍴

我地叫咗兩款韓國街頭常見嘅小食俾洋洋試吓
▶️街頭魚糕串串鍋 配拉麵
魚糕彈牙🐟蘿蔔入味
湯底攞去煮拉麵,清哂一鍋🍲

▶️芝士炒年糕
拉絲嘅芝士🧀️🫕濃濃奶香味
加上煙煙韌韌口感嘅韓式年糕

▶️醬油蟹 配 脆脆紫菜
入口順滑嘅蟹膏,撈白飯一流🍙
脆卜卜嘅紫菜就獎勵俾小朋友當薯片食啦
久違嘅醬油蟹🦀所以就等媽媽淺嘗一下,小朋友等大個啲先食啦😂

食到去中段嘅時候,已經成間餐廳坐滿晒人
現場見到好多人叫🥘醬煮辣雞腳鍋
同🍛卜卜趣豬軟骨併拳頭飯
最近仲推出限定晚市菜式
✴️醬油系列: 醬油蝦蟹四重奏 ,
下次同班𝑓𝑟𝑖𝑒𝑛𝑑再嚟試下先!

2023-11-03 55 浏览
同朋友一行3人黎到呢間餐廳食野,環境細細地好有大排檔既感覺!好有Feel!我地叫左街頭魚糕串串啦、炸芝士STICK、芝士泡菜煎蛋卷等等。上菜前會有泡菜同芽菜兩款前菜提供😋上菜速度都好快,街頭魚糕串串係用gas爐上,咁就可以Keep住個熱度👍🏻仲可以加飯/拉麵,強烈推薦食到最後一定要放啲拉麵入去煮,因為拉麵會索啲啲湯!超入味勁好食😋😋芝士泡菜煎蛋卷滿滿既邪惡感!面頭係超濃郁既芝士,配埋泡菜瞬間消除油膩感😋😋越食越滿足!不過發生左一件幾有趣既事,本身我地放左個蛋糕係餐廳諗住食完飯比驚喜一個朋友,點知我地食到9點幾,餐廳10點就關門,我地唔夠時間食,就諗住同職員講想攞返個蛋糕,不過職員話就算唔係餐廳食都要收返切餅費,我地都好無奈都冇辦法諗住要照俾,不過最後收據上冇收我哋切餅費🤔🤔所以諗住帶蛋糕上呢間餐廳食嘅人要注意餐廳營業時間😂😂

上菜前會有泡菜同芽菜兩款前菜提供😋

所以諗住帶蛋糕上呢間餐廳食嘅人要注意餐廳營業時間😂😂
裝飾風格以韓國街頭風為主!香港少有的韓國特色餐廳!菜式方面各式各樣,大多數都係韓國街頭可以食到或者食到嘅都有。韓式泡菜豬肉鍋的湯底令人驚艷。我一入口就感受到了泡菜的酸辣風味的濃郁滋味。這種結合讓湯底既具有豐富的層次感,又帶來了一種獨特的口味體驗。隨後,我嘗試了其中的配料——豬肉片和蔬菜。豬肉片鮮嫩多汁,肥而不膩,入口即化,與湯底的味道相互融合,令人回味無窮。而蔬菜的加入為這道美食增添了豐富的口感和營養價值。我將蔬菜放入湯底中煮熟,吃起來既爽口又營養均衡。韓式泡菜豬肉鍋還搭配了傳統的配菜。我品嚐了一些韓國泡菜、蒜蓉和辣椒醬,它們為這道美食增添了更多的風味和層次。酸爽的泡菜和辣椒醬的辛辣味道相互輝映,使整個鍋的味道更加豐富多樣。甜辣炸雞,醬汁好多包圍着炸雞,辣味唔算特別出,食唔到辣又想試吓嘅朋友仔都一定冇問題。炸流心芝士豬扒,呢個10分推介,芝士可以拉絲,豬扒炸到酥脆,配上流心拉絲的芝士,口感10分豐富。必試!另外飲品方面都有各式各樣,無論你想飲酒類定係飲品類,選擇都不少。最後價錢方面,價錢屬於親民,份量都好大,員工嘅服務態度都不錯。

2023-10-30 52 浏览
街頭魚糕串串原煲連埋瓦斯爐直接上,一路食一路保溫,除左有5串魚糕,湯底仲有蘿蔔同魚餅,湯底幾清甜,有少少辣,完美還原韓國路邊攤味道。最加分係可以追加拉麵,輕鬆連湯飲埋。期間限定蟹膏拳頭飯韓國好多時都係要自己帶手套去搓,呢度已經整好一粒粒,一口嘅份量,除咗蟹膏入邊仲有紫菜,麻油同芝麻味,食落香口芝士炒年糕芝士量好足,上菜嘅時候係半溶狀態,年糕唔會太韌,有咬口,醬汁濃稠唔會鹹,少少辣,但應該都算大眾接受到嘅辣度p.s. 餐廳每個角落都好有韓國風味,滿滿的打卡位,枱凳就同韓國路邊攤一模一樣,長期播住韓國流行曲,輕鬆代入,以為自己自身韓國首爾。下次一大班friend叫埋兩支燒酒一定仲有feel啦!

街頭魚糕串串

期間限定蟹膏拳頭飯

芝士炒年糕

2023-10-28 37 浏览
如果你都想一秒感受到韓國街頭嘅氛圍,就要去尖沙咀大熱嘅hoo韓國包車,餐廳絕對能夠滿足你嘅願望。餐廳裝修完全仿照韓國路邊攤,從鐵閘到霓虹燈,每一個細節都讓人有種置身於韓國嘅感覺。街頭魚糕串串(M) $146招牌美食絕對畀你嚐到正宗街頭風味。魚糕串串嘅柔軟口感,配埋熱湯,絕對係難以抗拒嘅韓式滋味。炸紫菜粉絲卷 $62必試之選!外層炸到超酥脆,咬落去入面嘅紫菜同粉絲平均,亦保持著柔軟口感卜卜脆炒豬脆骨 拼拳頭飯 $142搭配飯食非常適合。豬骨經過炒煮後變得極其酥脆,每一口都能夠品嚐到豬肉的美味和骨頭的香氣真露 Fresh燒酒$65Terra枝裝啤酒 $48識飲一定飲真露溝啤酒,連韓國人都係咁飲架

街頭魚糕串串(M) $146

炸紫菜粉絲卷 $62

卜卜脆炒豬脆骨 拼拳頭飯 $142

真露 Fresh燒酒$65
Terra枝裝啤酒 $48
識飲一定飲真露溝啤酒,連韓國人都係咁飲架
  • 街頭魚糕串串
  • 卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯
2023-10-27 30 浏览
呢間餐廳之前成日係社交平台見人介紹,因為佢既裝修好特別,好似去咗韓國大排檔咁😆終於可以試下!book左星期五晚7點,限時90分鐘,最低消費要每人$150(包加一)內部裝修真係好特別,鐘意打卡既人一定鐘意。落單係用qr code自己落。每枱都會有冰水同埋兩碟小菜,泡菜都幾好食,唔會太酸又唔會太辣。紫菜飯卷$76味道好普通,同埋佢包得唔夠實,有幾夠一夾就散哂。芝士泡菜煎蛋卷$112呢個幾好,入面好多泡菜,芝士都好多。年糕餃子辣湯(半份)$142呢度d鍋幾好,可以揀半份,唔洗食咁多。個辣湯味道正正常常,唔算太特別,不過煲得耐會愈咸愈辣,後尾要加d水中和反。間鋪座位唔多唔算好大,坐滿人之後環境都幾嘈,朋友坐隔離講野都要大聲d講😂
內部裝修真係好特別,鐘意打卡既人一定鐘意。
落單係用qr code自己落。

紫菜飯卷$76
味道好普通,同埋佢包得唔夠實,有幾夠一夾就散哂。

芝士泡菜煎蛋卷$112
呢個幾好,入面好多泡菜,芝士都好多。
年糕餃子辣湯(半份)$142
2023-10-27 54 浏览
真係好耐冇食過韓國野,專程上網搵下有咩韓國餐廳,見openrice依一間幾好評,決定同朋友試一試!入到去,好有韓國街頭食地道小食的感覺,裝修設計燈光都非常之用心,好似去左韓國街邊檔咁,好有feel!👍🏻👍🏻👍🏻韓國炸雞一定係必點之選!叫左一雞兩味:醬油味同甜辣味,都係韓國炸雞必點既味道。仲叫左芝士泡菜煎蛋卷,年糕餃子辣湯同埋青蘋果梳打。一坐底,店員就送上兩小盤餐前小點,分別係豆芽同泡菜,亦原全冇收到費用!好快就上左年糕餃子辣湯啦,一路滾熱一路食,如果冬天食一定好溫暖!入面除左年糕同金菇仲有大蔥,金菇,辣辣地好惹味!餃子仲有5舊咁多!年糕煙煙韌韌,必點!芝士泡菜煎蛋卷超勁爆多芝士,中意食芝士既我地食得勁開心,每一啖都拉絲!入面既泡菜唔太辣,沒有搶到芝士既味道!讚!👍🏻👍🏻至於炸雞一雞兩味,我哋簡直係低估左佢既份量,超大份,好多舊雞,兩個人叫咁多款有點吃不晒!但味道係正既,正宗韓國炸雞!每一啖雞肉都混滿醬汁!😋😋😋

• 一雞兩味
2023-10-25 22 浏览
今日去尖沙咀食韓式晚餐,細細的樓上鋪,裝修得非常精緻,好有韓國街頭風味,裝修好等色,用左紅紅紫紫的霓虹燈,打卡好靚。我一行2人order左2個口味嘅炸雞,原味及甜酸味,外脆內軟,入面的雞肉好嫩滑,仲帶有小小肉汁,超級好味。除此之外,叫咗一個三色炸物拼盤,包含咗炸薯條、炸芝士條、炸紫菜卷。最特色嘅係炸紫菜卷入邊係粉絲,紫菜炸到脆脆的,外脆內軟,好好味。而炸芝士條入邊充滿芝士,芝士味好香濃,咬落去仲會有拉絲,非常推介。食咗兩碟炸嘢,叫返一個魚糕煲煲,佢係用一個煲仔,坐喺gas爈上,熱住上枱,熱辣辣,湯底好清甜,魚糕好香滑,仲有白蘿蔔,吸收晒湯入邊嘅精華,食完覺得冇咁熱氣,好正。跟住叫咗一碟泡菜煎蛋,呢個菜式加咗好多醬汁,用滑蛋捲着一齊煎,蛋煮得啱啱好,非常軟滑,好好味。飲品方面,叫咗一杯蜂蜜啤酒,真係有蜂蜜味,飲咗一啖落口,慢慢會發覺少少甜,好特別。另外叫咗一罐韓國粒粒蜜桃果汁,甜甜地,味道好清新。總結所有食物都好特色、好精緻,裝修好特別,打卡一流,非常推介。

• 街頭魚糕串串
  • 芝士泡菜煎蛋卷
2023-10-25 36 浏览
放工嚟尖沙咀食飯,近排好想食韓國嘢,所以就嚟咗hoo 韓國包車。成個裝修都好韓國feel,廚房好似啲韓國車仔檔咁。佢仲好似韓國餐廳咁枱面會有凍水同杯俾我哋自己斟💓啲餸上得好快。坐低會上咗兩碟小菜-泡菜&芽菜先。落單係掃qr code through網上落單嘅,可以睇住啲相嚟揀,因為紙版menu未必有晒啲圖睇。我哋叫咗部隊鍋,上菜跟埋嗰爐煲好正!!! 入面啲料超足,有勁多腸仔,餐肉同菜。另外仲可以加麵或者飯,我哋就加咗麵。呢個鍋唔太辣,應該大部分人都可以食到。之後我哋仲叫咗一雞兩味 (雙拼炸雞-原味+醬油)。total得3個味-原味,醬油,甜辣揀啫。店員會俾埋手套我哋食。啲雞好好味,又大碟,我哋都差啲食唔晒。

坐低會上咗兩碟小菜-泡菜&芽菜先。

2023-10-25 17 浏览
今晚突然想去韓國旅行,未安排好之際,唯有先搵一間韓式餐廳,食一個韓國晚餐。天氣有啲熱,所以一入去我就叫咗兩個飲品,第一個係蜂蜜啤酒,我第一次飲呢種啤酒,以想不到嘅係,竟然甜甜地,真係好有蜂蜜味。另外叫咗一個粒粒果肉水蜜桃汁,唔鍾意飲甜嘢嘅朋友應該會愛上。接著叫咗一個三色炸物拼盤,其中炸芝士條最為吸引,脆脆外皮入邊有好香濃嘅芝士,咬落去仲會有拉絲。其次係炸紫菜卷,脆脆嘅紫菜入邊包住軟滑嘅粉絲,好特別。食韓國菜,必食炸雞,鋪頭有3個味道可以選擇,我地揀左雙拼:原味加甜酸味,炸雞係連骨嘅,外脆內軟,雞翼、雞髀和雞胸比例平均,入面嘅雞肉好嫩滑,仲帶有小小肉汁,原味都已經超級好味。而甜酸味因為加左個醬,所以無咁脆,甜酸味道適中,好有韓國特色。仲有一個魚糕串串,佢係用gas爈熱住上枱,熱辣辣,湯底好清甜,魚糕好香滑,份量好大,落足料,多幾個人分享都夠。跟住係泡菜滑蛋卷,呢個菜式有d似蛋包飯,不過入面換成泡菜,夠飽肚,好特別又好好味。呢度裝修得好精緻,用左韓國街頭風味,加左霓虹燈,好有等色,打卡必去。注意:記得要book定枱,因為座位唔算好多,見到好多人嚟walk-in 都落空而回。

2023-10-23 31 浏览
This themed restaurant recreates the popular street food culture in South Korea. The interior is designed dai pai dong style with foldable tables and plastic chairs. All items on the menu are signature Korean style street food. It is great for friends gathering, enjoying food and warm soup with some soju, just the way the Korean likes it.🔸Korean Fishcake Soup🔸Kimchi Pancake🔸Stir-fried Ricecake With Korean Sweet And Spicy Sauce🔸Korean Stir-fried Octopus🔸Yuzu Makkoli

🔸Korean Fishcake Soup
🔸Kimchi Pancake
🔸Korean Stir-fried Octopus
🔸Yuzu Makkoli
2023-10-17 73 浏览
一直bookmark左呢間韓式餐廳好耐,成日見人喺社交平台打卡,今日終於嚟試試佢啦!😆店內裝修真係好有韓國街頭嘅感覺😆食物都有好多種類~全部都好想試🥹可惜個胃冇咁大🤣🥤甜米露 - $20睇開韓綜韓劇嘅一定識甜米露식혜😆係有啲似竹蓆水嘅甜味,加上少少米粒,喺香港都有得飲真係好開心🥹🫔炸紫菜粉絲卷 - $62店家俾埋個汁你去點嘅,但我個人嘅隱藏推薦食法係:叫個炒年糕,再點啲炒年糕辣汁一齊食🤭thanks me later~🧆阿珠媽炒年糕 - $78呢個除左年糕,仲有蛋同埋魚糕片👍🏻溫馨提示:呢個都幾辣,食得辣先好嗌呀!🍗甜辣炸雞(半份) - $158啲炸雞大大件,個甜辣汁都好惹味😋🧀炸流心芝士豬扒 - $72呢個芝士超級拉絲‼️芝士控必點😋食落口好似食緊芝心批嘅邊邊,啖啖都係芝士嘅香味同口感~正!-總結:兩個人食左$429,以呢個質素同份量,我覺得幾抵食👍🏻超飽🤭推薦中意食韓國菜嘅朋友仔嚟試!

店內裝修真係好有韓國街頭嘅感覺😆

食物都有好多種類~全部都好想試🥹可惜個胃冇咁大🤣

🥤甜米露 - $20

🫔炸紫菜粉絲卷 - $62

🧆阿珠媽炒年糕 - $78

🍗甜辣炸雞(半份) - $158
炸雞大大件,個甜辣汁都好惹味😋

🧀炸流心芝士豬扒 - $72
2023-10-17
  • 炸流心芝士豬扒
  • 炸紫菜粉絲卷
2023-10-14 41 浏览
餐廳裝修得好有氣氛,天花板有韓文霓虹燈,牆上邊又有韓文店舖門口做裝飾。啲枱用咗韓國馬車帳篷嗰啲膠枱同膠凳。薯仔煎餅$82薯仔切成絲,加埋洋蔥絲。煎得好薄,好香口。用嚟送啤酒一流,煎餅外皮酥脆,裏面煙韌軟糯。原味炸雞(半隻)$152大大件炸雞,大大啖咬落去。脆皮外皮,肉質夠嫩滑,咬第一啖雞汁就衝出黎!餐廳有手套提供,方便唔會整污糟隻手。醬油炸雞(半隻) $158用左甜甜地嘅醬油做調味,食落去微鹹中帶甜味的。就算有醬汁炸雞皮都唔會淋咗,咬落去依然係脆皮。3重小食拼盤$128 有炸薯條、炸紫菜粉絲卷、同埋炸芝士番薯stick。特別鍾意咗芝士番薯stick,甜甜地嘅番薯蓉,再加上會拉絲嘅芝士真係好吸引,令人食完一條又一條。熱情果啤酒$58 酒精濃度唔會太高,都適合女仔飲。而且飲落去真係有熱情果未,酒精味唔會重,亦都唔會太嗆喉。

薯仔煎餅$82

原味炸雞(半隻)$152

醬油炸雞(半隻) $158

3重小食拼盤$128

熱情果啤酒$58
2023-10-13 36 浏览
一入到餐廳已經好有feel😍裝修好有特式,彷如置身韓國先嚟兩碟小菜,幾香口,泡菜都啱我口味,酸同辣都適宜街頭魚糕串串:幾乎每枱都有點呢個,用gas爐煮到滾再熱辣辣咁放入口有幾款唔同形狀嘅魚糕:星星、薄片、長條、一串串,味道其實差唔多,另外仲可以點下附送魚糕汁,酸酸咸咸咁,幾醒胃🤣個湯就幾清甜!紫菜飯卷:食過好多紫菜包飯,但呢個都有驚喜,料多、飯量適中,本身冇話好鍾意醃蘿蔔,如果唔好食有時都會撩走,但呢個飯卷嘅醃蘿蔔好甜好好味招牌辣炒章魚:又係必食之一,菜同章魚嘅份量可以話係50 50,好有鐵板嘅味道,正!章魚都好大粒好彈牙,一啲都唔韌亦唔老!係有啲辣,越食越辣🤣菠蘿梳打:正常發揮,唔會死甜,靠佢解辣柚子牛奶米酒: 柚子味重,甜甜地,但酒味都重。最後附上Menu俾大家參考,氣氛好,嘢食地道,可再encore

一入到餐廳已經好有feel😍
裝修好有特式,彷如置身韓國

先嚟兩碟小菜,幾香口,泡菜都啱我口味,酸同辣都適宜

菠蘿梳打:正常發揮,唔會死甜,靠佢解辣

柚子牛奶米酒: 柚子味重,甜甜地,但酒味都重。

• 招牌炒章魚
  • 紫菜飯卷