2021-12-17
琴晚為左去九展睇C AllStar x 欣宜音樂會,黎到九龍灣工業區發掘美食,比我發現一間地點較隱蔽既漢堡包店,一嚐後頗為驚喜😲😋叫左兩款漢堡包,最討我喜歡係漢堡包既皮,光滑既包皮,輕輕一烘,包面包底都烘到脆口,所以食落好有質感!🍔美國安格斯牛肉芝士漢堡安格斯牛肉x他他汁x生菜片x菠蘿片x芝士片非常豐富嘅材料,最主要安格斯牛肉份外多汁,肉質細嫩,加上有生菜同菠蘿既配搭食起上黎都幾Fresh,一啲都唔會牛既肉汁感到肥膩😋🍔法國芥末和牛芝士漢堡和牛x法國芥末x生菜x芝士和牛漢堡比較乾身,反而唔會太過油膩,再配搭法國芥末醬,少少刺激飽和成個包既味道😊就咁食包緊係有啲Dry,當然要試埋小食啦🤪🐙日式海苔魷魚鬚原來海苔嘅味道係咁夾魷魚鬚! 炸出嚟軟嫩酥香,真係有海苔既味道😀🍤脆炸蝦球外皮係粒狀麵包糠,再包住內在蝦肉亦炸得相當出色😀所有小食都可以搭配8款既醬汁,所以可以按個人喜好選擇想混咩醬,非常貼心!整體黎講,呢間漢堡小店感覺優質,值得一試😊
🍔美國安格斯牛肉芝士漢堡
安格斯牛肉x他他汁x生菜片x菠蘿片x芝士片
🍔法國芥末和牛芝士漢堡
和牛x法國芥末x生菜x芝士
就咁食包緊係有啲Dry,當然要試埋小食啦🤪
🐙日式海苔魷魚鬚
🍤脆炸蝦球
外皮係粒狀麵包糠,再包住內在蝦肉亦炸得相當出色😀
整體黎講,呢間漢堡小店感覺優質,值得一試😊