2021-12-17 657 浏览
琴晚為左去九展睇C AllStar x 欣宜音樂會,黎到九龍灣工業區發掘美食,比我發現一間地點較隱蔽既漢堡包店,一嚐後頗為驚喜😲😋叫左兩款漢堡包,最討我喜歡係漢堡包既皮,光滑既包皮,輕輕一烘,包面包底都烘到脆口,所以食落好有質感!🍔美國安格斯牛肉芝士漢堡安格斯牛肉x他他汁x生菜片x菠蘿片x芝士片非常豐富嘅材料,最主要安格斯牛肉份外多汁,肉質細嫩,加上有生菜同菠蘿既配搭食起上黎都幾Fresh,一啲都唔會牛既肉汁感到肥膩😋🍔法國芥末和牛芝士漢堡和牛x法國芥末x生菜x芝士和牛漢堡比較乾身,反而唔會太過油膩,再配搭法國芥末醬,少少刺激飽和成個包既味道😊就咁食包緊係有啲Dry,當然要試埋小食啦🤪🐙日式海苔魷魚鬚原來海苔嘅味道係咁夾魷魚鬚! 炸出嚟軟嫩酥香,真係有海苔既味道😀🍤脆炸蝦球外皮係粒狀麵包糠,再包住內在蝦肉亦炸得相當出色😀所有小食都可以搭配8款既醬汁,所以可以按個人喜好選擇想混咩醬,非常貼心!整體黎講,呢間漢堡小店感覺優質,值得一試😊

🍔美國安格斯牛肉芝士漢堡
安格斯牛肉x他他汁x生菜片x菠蘿片x芝士片

🍔法國芥末和牛芝士漢堡
和牛x法國芥末x生菜x芝士

就咁食包緊係有啲Dry,當然要試埋小食啦🤪

🐙日式海苔魷魚鬚

🍤脆炸蝦球
外皮係粒狀麵包糠,再包住內在蝦肉亦炸得相當出色😀

整體黎講,呢間漢堡小店感覺優質,值得一試😊

• 法國芥末和牛芝士漢堡
2021-12-17 52 浏览
中午途經,見到 hong Kong burger,原來喺九龍灣開咗分店,見佢夜晚開到八點半,理所當然,是日晚餐就决定食佢啦!不過,因為唔想食得咁 heavy,所以,今次先試咗佢嘅薄餅同意粉先。 估佢唔到,打正旗號係 burger 店,但係,原來佢嘅意粉同薄餅,都一樣咁出色喎!薄餅香脆用料足。而個意粉呢,味道香濃,裏面最少有四、五隻,爽口彈牙嘅大蝦,意粉亦一樣好有咬勁, 唔係林 bet bet 嗰啲嚟㗎!所有食物都係即叫即做,雖然要少少時間等待,但係,我拎到返屋企嘅時候,依然仲係熱㗎!對於佢出品嘅味道、質素、份量、價格都好滿意,不枉我行三、四個字左右,都特登過去試下。我相信,縱使佢嘅位置比較特别,一夜咗就更加冇乜人會行過,但,應該會有回頭客㗎,包括我。希望呢啲小店,可以繼續喺唔同地方,努力生存,發光發熱,等大家都可以繼續有唔同嘅選擇啦!😋👍🏻😍💪🏻😋👍🏻😍💪🏻

😋👍🏻😍💪🏻😋👍🏻😍💪🏻
外卖自取
2021-12-16 30 浏览
在九龍灣附近工作了數天同事強烈推薦我一定要試試這家 性價比高的漢堡包餐廳餐廳選擇都好多除左漢堡包 還有熱狗pizza小食可供我與朋友叫了兩個漢堡包 兩份小食跟飲料➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🐮美國安格斯牛肉芝士漢堡 安格斯牛肉扒份量十足 吃下去口感厚實 肉汁多而當中的芝士更是邪惡加倍醬汁不會搶過牛肉味中間夾了洋葱生菜 味道不錯🐽🐽BBQ手撕豬爆汁菠蘿漢堡包 超爆汁!!!! 手撕豬被BBQ醬浸滿 好入味肉質軟淋又有口感中間夾了菠蘿一大片 增加了一種清新的感覺..小食會有8款醬可選🦑日式海苔魷魚鬚新鮮出爐 熱辣辣的魷魚鬚 沾滿了日式海苔粉已經很少吃到了 外脆內彈牙配上他他汁很不錯🍤薯絲蝦蝦球被薯絲包住 一共有四件又是被炸得很脆口 再配上日式芥末醬努力減肥吧!!..飲品方面 有冷泡茶 可樂 湯冷泡茶選擇了桂花烏龍茶味道輕輕淡淡 杯仔湯有南瓜湯跟忌廉湯我選了南瓜湯 口感濃厚而且很香 味道不錯➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

在九龍灣附近工作了數天

我選了南瓜湯 口感濃厚
而且很香 味道不錯

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
2021-12-14 636 浏览
前排lunch time經過見到新開左間🍔店,我呢個麵包精當然要試下😆由於舖頭座位唔多但我公司唔算近呢頭,而我呢個麻煩友又覺得呢類手工🍔要即刻食先食到最新鮮最好食既口感,所以決定搵日收工人少少先同男友過黎堂食😁我叫左手打炸蝦餅burger走芝士同提子梳打,男友叫左美國安格斯牛肉burger走芝士配薯條同桂花烏龍茶~我塊蝦餅勁厚身!😮 食到中途仲見到大大隻既原隻蝦肉,勁誇張!😳 蝦餅口感偏實淨,食得出係新鮮蝦唔係急凍,仲要係自己手打,非常有心機既小店❤️👍搭配我食🍔至愛既千島醬同juicy🍍,勁正!🤤男友嘅安格斯牛肉同樣好厚身,雖然未算勁juicy但好彈牙而且牛味相當濃郁!😋 佢都食到津津有味😎最後不得不提個薯條!!😍新鮮熱辣勁香脆而完全不油膩!味道唔會過鹹,偏粗身非常有口感,勁出色!👍💯呢度除咗普通汽水之外仲有唔少茶類供應,而除左🍔之外又有🌭🍕🍝同其他小食,選擇非常多元化下次再黎應該會試芫茜天婦羅豚肉😍 (其實頭先我已經掙扎左好耐, 因為炸蝦餅同芫茜我都好愛,諗到我頭都爆😆)

我塊蝦餅勁厚身!😮
手打炸蝦餅漢堡

食到中途仲見到大大隻既原隻蝦肉,勁誇張!😳
搭配我食🍔至愛既千島醬同juicy🍍,勁正!🤤

最後不得不提個薯條!!😍
新鮮熱辣勁香脆而完全不油膩!
味道唔會過鹹,偏粗身非常有口感,勁出色!👍💯

下次再黎應該會試芫茜天婦羅豚肉😍
2021-12-13
  • 薯條
  • 椒鹽脆薯條
  • 千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡
2021-12-13 38 浏览
九龍灣香港製造漢堡包店,位於九龍灣工廠區,位置比較格攝但係之前因為咁,d包會平d香煎鵝肝安格斯陪法式蘋果醬🍎🍔只能說這個漢堡冇得頂!超級好味!鵝肝有兩塊,入口即溶!同安格斯牛肉味道好夾!互相將大家嘅味道提升!滿口都係香噴噴嘅油脂!加埋法式蘋果肉中和一下,感覺又唔會好膩!千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡🦐🍔真係有原隻鮮蝦喺入邊!係有鮮味嘅鮮蝦!第一次食咁好食嘅蝦堡!有誠意之作!加埋雞翼薯條同埋日本汽水!正!🐔個人認為薯條點黑松露醬特別出色🥳🍟屬於香港人嘅漢堡店,漢堡包種類超多,總有一款啱口味!

香煎鵝肝安格斯陪法式蘋果醬🍎🍔

千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡🦐🍔

加埋雞翼薯條同埋日本汽水!正!🐔
個人認為薯條點黑松露醬特別出色🥳🍟

屬於香港人嘅漢堡店,漢堡包種類超多,總有一款啱口味!

2021-12-10
  • 千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡
  • 美國安格斯牛肉芝士漢堡
今天晚上和朋友去了這間小店食漢堡,雖然店面細細的,但是店員也很親切有禮貌,仔細看他們的餐牌,有很多不同的種類的漢堡,比麥當勞那些連鎖店選擇多了,揀小食的話還有8種醬料可以揀。我們叫了兩個漢堡包餐,和兩個小食法國芥末和牛芝士漢堡包身堅挺,牛扒也煎得嫩,咬開有好多汁,新鮮製作,熱辣辣,芥末唔算多,所以唔會遮蓋牛肉的肉汁美國安格斯牛肉芝士漢堡牛肉也是很林, 配上菠蘿多咗一種清新嘅感覺,入面有芝士生菜洋蔥,配料比較多最令我驚喜嘅係兩款小食炸魷魚圈新鮮炸出嚟,熱辣辣,魷魚圈真係我細細個就好鍾意食嘅小食,配埋黑松露醬簡直係絕配脆炸蝦球蝦球真係好得意,由設成一條條好似長洲薯片嘅形狀包住蝦,一共有四個,薯仔好脆,配埋千島醬,簡直係胃口大開喺呢度唔係淨係可以飲可樂呢啲嘅汽水,我哋兩個都叫咗玫瑰茉莉花茶同埋玫瑰綠茶,飲完可以清熱氣總括而言,我真係好鍾意佢嘅心思,有好多唔同口味嘅漢堡,雖然我哋揀咗比較普通嘅口味,但係如果經過想試吓真係不妨一試!

我們叫了兩個漢堡包餐,和兩個小食

最令我驚喜嘅係兩款小食
炸魷魚圈

脆炸蝦球

2021-12-09 525 浏览
今日加班之前同事帶我食一間新開既漢堡包店。Hong Kong Burger之前係美孚同葵芳都有分店,今次終於開到嚟九龍灣!餐廳漢堡包既選擇都幾多,除左漢堡包,仲有熱狗pizza同唔同既小食揀。我地2個人叫左兩個包兩個小食同一人一個野飲。法國芥末和牛芝士漢堡和牛扒份量十足,食落口感較安格斯冧,配埋芝士食十分邪惡!法國芥末就係油脂既香中帶出清新既感覺,令人食慾大增。美國安格斯牛肉芝士漢堡對比之下安格斯扒既肉質會較有口感,肉味香濃,配上芝士同醬汁,味道雖然冇法國芥末和牛芝士漢堡咁清新,卻係肉味同香味方面更勝一籌!脆辣香雞塊雞塊份量都頗多,炸粉薄,而且肉質鮮嫩多汁,一啖一塊,非常惹味。一口蒜蓉包蒜蓉包用左芝麻漢堡包黎做,而唔係普通方包。食落比方包更脆更香,係薯條以外另一個選擇。- 凍頂烏龍凍頂烏龍係成枱炸物漢堡包既時候發揮左作用。烏龍茶夠哂凍,茶味香濃,甘中帶香,可以一解油膩既感覺!- 玄米綠茶玄米綠茶有玄米個種炒香既感覺,非常香濃,同樣可以解膩!各位如果真係好肚餓,建議試下佢個HKER爆汁煙肉牛肉芝士漢堡!淨係望下都有未食先興奮既感覺!

我地2個人叫左兩個包兩個小食同一人一個野飲。

- 凍頂烏龍

- 玄米綠茶
玄米綠茶有玄米個種炒香既感覺,非常香濃,同樣可以解膩!

2021-11-24
2021-12-08 44 浏览
外表哇啦啦,食落真係嚇親,非常失望1. 包裝好靚,有好紮實嘅環保袋,連裝薯條都有個好靚嘅盒仔;2. 有效率,等左5分鐘度已經有;3. 招牌千島醬蝦每餅漢堡- 塊蝦餅炸到深啡色,一係就啲油用左千年,一係就炸燶咗。我12點去到,照計應該開舖冇耐,點解可以咁唔新鮮?4. 啲蝦肉唔彈牙,實的的,仲有少少酸,少少臭味,裡面有一隻原隻蝦,超硬,究竟啲蝦肉几時整?我驚我食完肚屙5.薯條- 黑松露醬,個醬都可以。但係啲薯條裡面冇薯仔?食落去中空??
外表哇啦啦,食落真係嚇親,非常失望

2. 有效率,等左5分鐘度已經有;
招牌炸蝦餅漢堡
2021-12-07 33 浏览
九龍灣最近新開左間舖頭仔,都幾多人嗌外賣,舖頭入面都有少量嘅座位。千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡 ($88)手打炸蝦餅好厚身,仲要中間真係有隻原隻既蝦添,好彈牙又有蝦味!千島醬同炸蝦餅又好夾。同埋有菠蘿嫁,真係唔多係burger見有菠蘿,好甜好juicy,加分加分。美國安格斯牛肉芝士漢堡 ($98)睇相都見到塊安格斯牛肉有幾大塊,大過個漢堡,仲要係厚嫁,而且都幾重牛味。漢堡有烘過,微微脆身,醬汁唔會搶咗個牛肉味,中間夾住芝士洋葱都仲係食到牛肉既香,幾好食。日式海苔魷魚鬚 ($38) 加咗兩款小食所以有兩個醬汁,揀咗黑松露醬同埋蜜糖芥茉醬。魷魚鬚外層炸皮有啲海苔香,內層嘅魷魚鬚就幾彈牙,點呢兩款醬又幾夾。香辣雞中翼 ($58)唔算好大隻但係足足有成六隻,食落唔辣反而有啲蒜鹽香,仲有肉汁,食到我津津有味。凍頂烏龍冷泡茶 • 可樂飲品竟然有茶揀,即刻覺得呢餐飯冇咁邪惡,仲要個茶都幾好飲,個茶底幾濃香。

千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡 ($88)

美國安格斯牛肉芝士漢堡 ($98)

日式海苔魷魚鬚 ($38)

香辣雞中翼 ($58)

凍頂烏龍冷泡茶 • 可樂
2021-12-07 19 浏览
難得同阿哥夾到時間放工,我地選了食burger知道九龍灣工業區多選擇又新開左此店,決定試一試我地大胃皇出巡、要了兩小食、一簿餅同一個大burger小食有炸魷魚鬚同埋雞翼 炸粉很脆口魷魚份量都多、很惹味,點了他他醬同酸瓜醬,不錯👍🏻有得選擇香辣雞翼味道亦適中不過辣但又好有味又夠熱另外pizza是我至愛既千島海鮮味不停下芝士粉很滿足呀最後大佬指定想要點巨人爆汁煙肉芝士牛肉漢堡,個名同包一樣咁長又大份牛既比例真係好大件 此價錢來說係抵食的
難得同阿哥夾到時間放工,我地選了食burger

知道九龍灣工業區多選擇又新開左此店,決定試一試

我地大胃皇出巡、要了兩小食、一簿餅同一個大burger

小食有炸魷魚鬚同埋雞翼

香辣雞翼味道亦適中不過辣但又好有味又夠熱

另外pizza是我至愛既千島海鮮味不停下芝士粉很滿足呀

牛既比例真係好大件 此價錢來說係抵食的

小店唔算好大間 有幾個堂食位 睇圖已經見到個巨人爆汁煙肉牛芝堡真係勁巨型😂 等你地挑戰🤭 除左主打漢堡🍔熱狗🌭 仲有pizza🍕同意粉🍝.▫️美國安格斯牛肉芝士漢堡 $98包身微微烘過 咬落好鬆軟 個牛肉好厚肉 食落都有牛香 肉質帶有嚼勁且充滿油脂感 再配搭埋鹹香芝士同菠蘿既清甜 令個包無咁膩.▫️千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡 $88同樣地個炸蝦餅都係好厚 肉質打得好紥實 但咬落唔厚粉之餘好酥脆 咬到中間發現原來蝦餅入邊真係有隻蝦😂 幾驚喜 仲加左千島醬等個炸餅唔洗咁dry.▫️蒜蓉包配蜜瓜梳打 +$10可以跟餐要小食同飲品 好似好少見到蒜蓉包😛 係一口size 長得真可愛 炸得好脆口仲好有蒜香味😚.▫️桂花烏龍冷泡茶配日式海苔魷魚鬚 +$15小店仲出咗幾款冷泡茶 桂花烏龍飲落好香醇 真係有陣陣桂花香~ 另一款小食揀咗要魷魚絲 都幾大兜😚 炸完都仲係好爽彈 仲可以配一款醬汁 唔洗食落咁dry 揀左黑松露醬😛 食落更香口.總結,漢堡🍔肉餡都超厚實的 牛堡比較有肉汁 蝦堡就比較有驚喜 小食選擇都幾特別 有薯絲蝦同炸蝦球等😛 冷泡茶真係幾有花香味 重點係個樽可以拎埋走🤫
蒜蓉包

▫️桂花烏龍冷泡茶配日式海苔魷魚鬚 +$15
日式海苔魷魚鬚

桂花烏龍冷泡茶

2021-11-29 47 浏览
朋友喺九龍灣Mega Box附近返工,專登去接佢放工同埋喺附近睇吓有冇咩好食,朋友鐘意食Burger,見到呢間「Hong Kong Burger」😍😍😍岩曬了,就去試吓啦🥳🌟美國安格斯牛肉芝士漢堡 $98🌟呢度既Burger 都會有塊菠蘿🍍覺得好加分😅酸酸甜甜好開胃😋安格斯牛肉目測超厚身😳而且肉質勁juicy,係即叫即整的,熱辣辣先好味🤤依家睇返相都想再去食呀😍🌟BBQ手撕豬爆汁菠蘿漢堡飽 $58🌟第一次食手撕豬做餡既漢堡,估唔到又OK喎😍啲汁係多到食到成手都係😂要好小心咁食,同埋要有濕紙巾侍候先得呀😆小食方面會有啲sauce 跟埋,總共有八款,我哋有選擇困難症,老闆勁nice就幫我哋揀咗呢四款😅😅😅其實係一款小食跟一款sauce架咋🤫南非甜酸醬黑松露蜜糖芥末酸青瓜芥末籽醬🌟薯絲蝦 $38🌟薯絲蝦食落似係薯蓉,口感都幾特別,第一次聽呢個名,配埋啲汁醬一齊食,仲好味😋個人最鍾意係酸青瓜芥末籽醬,特別鐘意啲酸味味既醬🤗🌟香辣雞中翼 (六隻) $58🌟落單既時候,無特別留意有幾多隻,原來有六隻咁多,每人有三隻,食完超滿足🤤

🌟美國安格斯牛肉芝士漢堡 $98🌟

酸青瓜芥末籽醬

🌟薯絲蝦 $38🌟

🌟香辣雞中翼 (六隻) $58🌟

2021-11-26 88 浏览
親切漢堡小店小店位處九龍灣工商廈區每星期總有一次會行經個個位置 但係未有機會入去食今晚剛巧遲收工 所以特登行多一兩步過黎食一食呢度既burger坐低先發現 店內除左漢堡之外仲有意粉同埋其他小食選擇都幾多樣化我地每人叫左一個漢堡分別係日式和牛漢堡同埋BBQ手撕豬爆汁菠蘿漢堡包個人感覺 手撕豬比和牛漢堡更有特色 每啖手撕豬都有濃濃既BBQ醬汁再加一大片菠蘿 酸酸甜甜 相當開胃而和牛漢堡既漢堡扒非常大塊 但略略多左少少油 怕油膩既朋友可能要留意下另外小食方面 一口蒜蓉包非常特別日式海苔魷魚鬚 非常有特色 想叫小食既朋友我首選係魷魚鬚 另一個特別之處係 食burger唔一定要飲汽水小店飲品方面有冷泡茶呢個選擇有凍茶有熱茶 呢排凍凍地 所以我地都叫左熱茶 食完包你暖笠笠
親切漢堡小店

小店飲品方面有冷泡茶呢個選擇
有凍茶有熱茶
呢排凍凍地 所以我地都叫左熱茶 食完包你暖笠笠
2021-11-23 56 浏览
今日去左九龍灣食burger呢間burger位置都少少偏僻不過食完覺得絕對值得遠道而來!Burger 價錢唔貴加$10就有漢堡嘅最佳伴侶薯條同飲品!野食全部都唔馬虎即叫即整連薯條都係新鮮炸起!配上松露醬高級感up!除左兩個burger我地仲叫多個香辣雞中翼店長即時脆炸出晒煙㗎!有溫度嘅食物特別好食!微辣惹味~HKER 巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡超巨型!麵包香煎過充滿油香兩大塊厚厚牛肉勁juicy!煙肉同洋蔥配合得相得益彰好滿足呀!!美國安格斯牛肉芝士漢堡呢個牛肉感覺更油嫩雖然無巨人漢堡咁誇張但牛肉一樣相當大件配上菠蘿片香甜juicy~食burger配汽水當然好但呢度都有其他選擇女仕們嘆完burger可以試下冷泡茶我試左玫瑰茶味道香濃解膩個樽仲幾靚㗎!
今日去左九龍灣食burger
呢間burger位置都少少偏僻
不過食完覺得絕對值得遠道而來!

Burger 價錢唔貴
加$10就有漢堡嘅最佳伴侶薯條同飲品!

野食全部都唔馬虎
即叫即整
連薯條都係新鮮炸起!
配上松露醬
高級感up!

除左兩個burger
我地仲叫多個香辣雞中翼
店長即時脆炸
出晒煙㗎!
有溫度嘅食物特別好食!
微辣惹味~

HKER 巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡
超巨型!
麵包香煎過充滿油香
兩大塊厚厚牛肉勁juicy!
煙肉同洋蔥配合得相得益彰
好滿足呀!!

呢個牛肉感覺更油嫩
雖然無巨人漢堡咁誇張
但牛肉一樣相當大件
配上菠蘿片
香甜juicy~

食burger配汽水當然好
個樽仲幾靚㗎!
2021-11-17
3K
2021-11-20 104 浏览
見姐姐日日都係天橋底派傳單,先知開左新漢堡店,睇張傳單價錢確實係唔平嘅,同事唔肯黎試,唯有自己去獨食啦。位置都唔難搵,平時都黎隔離買下車仔麵。每日都有幾款餐做午市套餐,會包一份蒜蓉包同汽水。小店主要做外賣生意,仲用靚靚不織布袋㗎。店外只有兩張小形圓枱同數個bar枱位,而門外都有一張枱櫈,適合有寵物人仕,原來星期六日仲有狗狗餐添呀。點了一個漢堡、小食同飲品,其實個餐都係98蚊,一般手打漢堡都係呢個價,餐廳食仲貴添啦。小食要左酥炸魷魚圈,即係幾香喎。柔軟有咬口的魷魚圈,炸得剛剛好。醬汁有八款選擇,揀左要黑松露沙律醬,個人覺得呢隻醬點咩都啱食,哈哈,鍾意黑松露陣味嘛。漢堡就揀左店內嘅招牌貨美國安格斯牛肉芝士漢堡,好受歡迎大部分人都係點呢個。如果唔食牛,店內仲有雞扒、魚柳、素肉等選擇,價錢由三十幾蚊起。漢堡夾住菠蘿、紅洋蔥、芝士、生菜,同埋主角手打漢堡肉啦,醬汁係他他醬。拎上手好重,個漢堡仲勁厚添呀,點咬落去好呢?!包煎過吸滿牛油,外層脆身內邊仲好軟腍,滿滿的牛油香超正,菠蘿甜甜的又多汁,塊漢堡扒正到暈,濃郁的牛味,咬落肉汁溢出,生洋蔥同生菜帶來小清新,即使大大塊肉都唔會漏,好好味呀。飲品跟餐
小店主要做外賣生意,仲用靚靚不織布袋㗎。
小食要左酥炸魷魚圈,即係幾香喎。
柔軟有咬口的魷魚圈,炸得剛剛好。
飲品跟餐係送汽水的,可以加五蚊轉咖啡(得熱)或者轉花茶,茶就有冷熱揀,我就揀左要熱茶。
係玫瑰茉莉茶呀~養生mode on,哈哈。玫瑰同茉莉都好香,好飲,仲加多一次滾水沖多杯,正。

咁高質嘅漢堡唔貴啦,下次一定要拉埋同事黎食先。
2021-11-18