2022-01-25 272 浏览
The juicy angus beef, creamy melted cheese, sweet pineapple, tangy tartar sauce and fluffy bun made for a perfect Hong Kong burger, have you tried it yet?在工廠區都可開拓一片寫意空間,享受水準不俗的burger與小食。呢間漢堡店位置較隱蔽,但有心一定搵到;呢個艱難時期,就算無堂食都可叫外賣支持屬於香港人嘅漢堡US Angus Beef Burger美國安格斯牛肉芝士漢堡>一場嚟到梗係要食佢哋嘅招牌安格斯牛肉芝士漢堡啦!首先個包幾靚仔,脹卜卜企身嘅包係煎焗而成口感超鬆軟又香,即點即煎的安格斯牛漢堡扒肉質鬆化、入口外熟有肉汁、有牛味口感十足;一啖牛一啖酸甜juicy菠蘿剛好中和肉肉膩感,配埋半溶芝士、紫洋蔥和惹味他他醬,係水準之作Potato Wrapped Shrimp 4pcs薯絲蝦 4件>即叫即炸薯絲超香口,中間的蝦肉脆鮮味,配松露醬吃清新不膩!本來諗住鯨吞咗個burger,個胃再無空間放呢個邪惡小食,點知唔覺唔覺又

US Angus Beef Burger

Potato Wrapped Shrimp 4pcs
薯絲蝦 4件

>即叫即炸薯絲超香口,中間的蝦肉脆鮮味,配松露醬吃清新不膩!本來諗住鯨吞咗個burger,個胃再無空間放呢個邪惡小食,點知唔覺唔覺又比我食埋

Cold Brew Chrysanthemum Pu'er Tea
冷泡菊花普洱茶

>怕安格斯牛堡和炸蝦太heavy?飲支冷泡菊花普洱茶包保膩氣全消!茶味清淡不帶澀味,仲散發出淡雅菊花香味,感覺解渴清熱兼下火

薯絲蝦
薯絲蝦
2022-01-21 1986 浏览
之前已經試過美孚嘅Hong Kong Burger,最近佢喺九龍灣開咗分店,仲好近我屋企,非常方便,今日放工就過嚟買外賣返屋企食。餐牌同美孚分店不盡相同,帶點九龍灣分店獨有嘅特色。上次冇試到佢哋嘅Pizza,今日就叫咗個最簡單最好味嘅傳統四色芝士薄餅,餅底非常薄,上面明顯見到四款唔同嘅芝士,芝士有淡有濃,整體上充滿鹹香。另外仲揀咗九龍灣分店獨有嘅熱浪泡菜雞絲漢堡,從未想像過熱浪同泡菜可以放入漢堡包入面,味道都幾新鮮。日式海苔魷魚鬚雖然唔係話好有特色嘅小食,但呢個永遠都係我呢一家人搶住食嘅小食,下次我一定會order多一份。另外加$10可以有薯條/蒜蓉包加汽水,抵成咁完全諗唔到唔加嘅理由。呢度嘅椒鹽脆薯條係比較粗身,跟餐有半份。而我最欣賞呢度有好多款唔同嘅醬汁可供選擇,每款小食都會跟一個特色醬,我就揀咗黑松露醬同蜜糖芥末,味道夠晒香濃。我仲另加$5將汽水轉為冷泡茶,我就揀咗玫瑰紅茶,茶味夠濃而且仲帶有好香嘅玫瑰花味,個樽仲好靚添!佢哋仲有四人餐同六人餐,份量相當豐富又抵食,下次一定幫襯佢哋嘅套餐。
餐牌同美孚分店不盡相同,帶點九龍灣分店獨有嘅特色。
傳統四色芝士薄餅
熱浪泡菜雞絲漢堡
日式海苔魷魚鬚
椒鹽脆薯條
玫瑰紅茶
10 分钟 (外卖自取)
傳統四色芝士薄餅
日式海苔魷魚鬚
2022-01-19 117 浏览
今天想食漢堡包,公司附近真係無咩好選擇🤷🏻‍♀️行遠小小黎呢間新開既漢堡包店試下。鋪位好細,堂食得數個坐位,仲會同落單既人背貼背🤣所以建議外賣😉..🟡美國安格斯牛肉漢堡,配薯條:每日都有呢個set lunch, $98👍🏼性價比好高👍🏼👍🏼牛肉還算juicy,但好似無咩咸味,不過嘆嘆肉都幾飽。☺️☺️☺️薯條🍟係粗身的,新鮮炸起,外層好似有層薄漿咁,有8個醬汁可以簡,我簡左黑松露,又一heavy 之選😋😋😋😋.🟢跟餐有汽水,不過好凍所以+5 轉左🍄磨菇湯。個湯好creamy 亦好足料,有一粒粒磨菇粒,但係無落鹽調味,味道上差小小。飲完杯湯已經飽左一半🙃🙃🙃🙃🔸🔹📎📎 最後係完全食唔曬,食左一半已經夠,女仔係可以兩個人share🥰🥰🥰每日都有唔同既set lunch, 唔食牛肉都仲有雞肉同豬肉簡😍😍..🍴 Hong Kong Burger🏷 九龍灣宏泰道12號榮發工業大廈地下4A3號舖______________________________#foodie #hkfoodie #foodiehk #instafood #foodstagram #foodporn #foodlover #foo
🔸
🔹
🍴 Hong Kong Burger
🏷 九龍灣宏泰道12號榮發工業大廈地下4A3號舖
#foodie #hkfoodie #foodiehk #instafood #foodstagram #foodporn #foodlover #foodsharing #hkfoodlover #foodblogger #life #foodoftheday #foodaily #igdaily #igfood #instalike #相機食先 #食好西 #九龍灣美食 #foodthoughts #漢堡包 #黑松露薯條 #吃貨 #hkfoodblogger #hkfoodpic
2022-01-18 149 浏览
今日在九龍灣覓食,行行吓見到有間叫「Hong Kong Burger」 幾吸引,而且可以坐outdoor , 或室內…於是今日lunch 就這間吧。有lunch set ,day day 不同或是單點加$10 變套餐,很多選擇!HKER 巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡 ,麵包烘過,軟綿;餡料有紫洋蔥,和煙肉條,每條也有厚度,煎得也很香:牛肉漢堡是雙層,每層厚度不薄,油脂肉汁又豐富,加上香濃的芝士和惹味醬汁好好味!美國安格斯牛肉芝士漢堡, 麵包一樣烘過,口感軟綿:安格斯牛肉漢堡很厚,肉質鮮嫩多汁😊跟鮮甜波蘿一齊吃剛剛可以中和油膩感👍🏻

• HKER 巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡
2022-01-11 128 浏览
天朗氣清、風和日麗嘅日子,雖然疫情殺到,但,都會想食個豐富啲嘅午餐,嚟提升一下自己嘅心情,所以,就行遠少少,去咗工業區嗰邊,幫襯呢間小店啦!佢嘅意粉同 pizza,我之前曾經食過,所以,今次就叫咗佢其中一款,主打嘅漢堡嚟試一試。買完外賣,就搵咗個空曠啲,唔多人喺附近嘅地方,預備開餐喇。一打開,發現唔怪得拎上手重揼揼啦,原來個包嘅份量真係唔惹少,對我嚟講,想由上至下一啖過,食到佢所有材料,真係有啲難度。問心,雖然九十幾蚊一個餐,好似有啲貴,但係,以佢嘅味道、份量、質素 ………… 我都好滿意,亦已經諗定,如果下次去幫襯,會試下佢嘅熱狗。而家逢星期一、二去幫襯,只要滿六十蚊,仲可以有雙倍印花添,儲滿八個就可以當現金,就更加吸引啦!實際上,可能我比較奇怪,本身係鍾意呢啲小店,多過連鎖店嘅人嚟!😋🍔😍🍟😋🍔😍🍟

😋🍔😍🍟😋🍔😍🍟
2022-01-11
外卖自取
午餐
2022-01-09 100 浏览
逢星期三 都去九龍灣今次就睇下附近有咩好野食🤗🤗見佢啲lunch set好抵食但想食佢個BBQ手撕豬 加上又過左3點所以散叫左BBQ手撕豬燒汁菠蘿漢堡包包好軟熟👍🏻👍🏻手撕豬好多汁 份量又多咬開時 啲肉會多到吱晒岀黎😂😂😂第一次食有菠蘿既burger 好fresh 一啲都唔油膩原來係咁夾🤗🤗🤗食burger點少得薯條呢🤣🤣有8款醬揀可能自細食開麥當勞 總覺得茄汁同薯條係最夾😂😂不過黎到 緊係試下其他野揀左黑松露醬✌🏻薯條即叫即炸 係厚肉薯條😋😋😋凍頂烏龍 第一次食burger 飲茶 不過的確好解油膩食完一啲都唔口渴/濟唔知幾時先再有得堂食👉🏻👈🏻熱氣野 緊係要即叫即食 先最好食
逢星期三 都去九龍灣

唔知幾時先再有得堂食👉🏻👈🏻
熱氣野 緊係要即叫即食 先最好食
2022-01-05
2022-01-07 81 浏览
Hong Kong Burger 西餐廳乜都有!美國安格斯牛肉芝士漢堡 $98塊牛好厚,好多汁!好有牛味,再加上又厚又甜既菠蘿,好有層次,個包皮都要係烤過,外脆內軟!個芝士同醬都好夾!好食!千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡 $88千島醬襯海鮮真係好正!個蝦餅真心手打,因為真係好實好厚!仲有大大塊菠蘿、蕃茄、芝士,又係好足料好有層次!加上香脆既包皮,口感相當豐富!日式海苔魷魚鬚 $38呢個好正!好有海苔味,個味好特別好夾,仲有幾個醬點,好食!份量又多!椒鹽脆薯條 +$10岩岩炸起,好脆好香!好有誠意,一個人一腳踢,好多種類既野食。意粉、漢堡、熱狗、卷、牛角包、Panini、小食!真係好多選擇,仲有茶飲!九龍灣宏泰道12號榮發工業大廈地下4A3號舖
Hong Kong Burger
西餐廳乜都有!

美國安格斯牛肉芝士漢堡 $98

千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡 $88

日式海苔魷魚鬚 $38

椒鹽脆薯條 +$10
岩岩炸起,好脆好香!

九龍灣宏泰道12號榮發工業大廈地下4A3號舖
2022-01-05 74 浏览
💛 @hongkongburger香港人嘅漢堡?一定要試喇!今日收工去九龍灣食飯😚 呢間burger新開喺度,位於工業區嘅角落,位置隱閉,但其實離地鐵站嘅步行距離只係幾分鐘㗎咋💛店主好nice好有禮貌😋🇭🇰 HKer巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡身為HKer緊係要試呢個HKer嘅漢堡喇❣️ 呢個burger有成兩塊厚厚嘅手打牛肉,佢哋咬落係超爆汁,勁多肉汁㗎🤤 每塊牛肉嘅上面仲有一塊半溶嘅芝士,增添鹹香嘅味道,好邪惡好正🤤 唔好以為咁就完!個漢堡仲有煙肉添,口感同味道都好豐富🤗 🍟 套餐+$10轉套餐可以有汽水薯條或其他小食,+$15就有冷熱茶/咖啡加小食🥰 我因為驚食唔晒所以叫老闆娘淨係比半份魷魚圈,即炸即食好好味🥰 仲有冷泡烏龍茶添💛
💛 @hongkongburger

🇭🇰 HKer巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡

🍟 套餐
2022-01-05
  • HKer巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡
  • 魷魚圈
2021-12-30 487 浏览
👭🏻放咗工之後拉咗個同事朋友仔一齊去食下午茶(利申:小編見梁祖堯推介過呢間小店~),有小編又點少得肉食呢~🍔美國安格斯牛肉芝士漢堡($98):菠蘿多汁,漢堡扒厚肉,加上濃郁嘅半溶芝士及醬汁,咬落去好滋味。但記得一定要趁熱食,先至可以享受到香軟嘅漢堡包皮!🍕千島醬鮮蝦薄餅($78):小編個人推介!如果鍾意食簿脆薄餅嘅朋友仔,呢度嘅薄餅就一定啱你口味!佢哋個薄餅皮超級香脆,入口輕輕一碰就碎。沾上店家配送嘅汁醬,有啲似新鮮特簿特脆版嘅doritos~🍤薯絲蝦($38):香脆可口嘅薯仔絲平均包裹住蝦仁,點埋醬汁好惹味。小編食完之後突登買咗一包急凍薯絲蝦自己焗,但係完全做唔到呢個每條薯絲都香脆嘅效果⋯有無大大可以教教小編~🍗香辣雞中翼($58):超級輕微嘅辣度,雞中翼輕微炸過,外皮少脆,保留到肉質juicy,ok。☺️整體而言:小編偏愛薄餅,薄脆香!Hong Kong Burger (九龍灣)地址:九龍灣宏泰道12號榮發工業大廈地下4A3號舖電話:93864518#香港食好西 #九龍灣 #漢堡 #小食 #香港 #野生代言人

☺️整體而言:小編偏愛薄餅,薄脆香!

Hong Kong Burger (九龍灣)
地址:九龍灣宏泰道12號榮發工業大廈地下4A3號舖
電話:93864518

• Pizza
2021-12-30 51 浏览
位處偏僻,但質素甚高,份量比想像大,抵食!有數個堂食座位,環境是還好不會太擠HKER巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡$108超厚重,兩層超大塊的厚牛肉,肉質juicy,一口也咬不完。加上甜甜的炒紫洋蔥🧅,車打芝士🧀,生菜🥬,油香四溢的培根🥓,超正!很飽肚法國🇫🇷芥末和牛芝士漢堡濃味,牛脂香濃,芝士味又香濃,這一份絕對是重口味之選香辣雞中翼$58足料大份,微辣帶醃料香,也頗大隻玫瑰花🌹茶樽裝花茶低糖,花香味濃,口味頗清新,可以解一解漢堡的膩
位處偏僻,但質素甚高,份量比想像大,抵食!

有數個堂食座位,環境是還好不會太擠

HKER巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡$108

法國🇫🇷芥末和牛芝士漢堡
濃味,牛脂香濃,芝士味又香濃,這一份絕對是重口味之選

香辣雞中翼$58
足料大份,微辣帶醃料香,也頗大隻

玫瑰花🌹茶
樽裝花茶低糖,花香味濃,口味頗清新,可以解一解漢堡的膩
2021-12-26 51 浏览
作為一個非常鍾意食burger既人,平時最鍾意就係周圍搵唔同既burger店食。今次呢間burger店雖然睇落地方偏細,但坐落都幾舒服,野食係即叫即整熱辣辣,burger仲好高質!🔥HKER巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡兩層勁厚既牛肉配埋煙肉再加上兩層包夾住,睇落超大個!正常人都好難一啖咬到晒成個包,口大既朋友可以挑戰下!個包咬落啖啖肉,食落超滿足。🔥美國安格斯牛肉芝士漢堡估唔到食burger都會有菠蘿,令安格斯牛肉更加juicy!估唔到菠蘿同牛肉都可以咁match!同埋burger既份量都幾唔錯,晚餐黎講都好夠飽。🔥日式海苔魷魚鬚食落勁惹味,味道鹹鹹香香,魷魚鬚彈牙有咬口。🔥薯絲蝦幾特別,包住薯絲,中間夾住一隻蝦同手打蝦蓉,炸得都幾香幾脆。除左平時常見既汽水之外,仲有唔同幾特別既茶,食完burger之後可以消膩解渴。一開始我仲想揀桂花烏龍,可惜就已經賣晒。最後我地叫左玫瑰紅茶同洋甘菊茶,茶飲落都幾清新!

🔥HKER巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡

🔥美國安格斯牛肉芝士漢堡

🔥日式海苔魷魚鬚
食落勁惹味,味道鹹鹹香香,魷魚鬚彈牙有咬口。

🔥薯絲蝦

2021-12-26 48 浏览
屬於香港人的漢堡店終於開分店到了九龍灣‼️🥳🥳 這是一間主要依外賣為主的漢堡店,也有提供少量的座位,客人可以在小店內品嚐到即時製成的漢堡‼️🥰▫️❥$𝟭𝟬𝟴 ʜᴋᴇʀ巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡🍔 2塊肉質飽滿的牛肉和煙肉、芝士、生菜、洋蔥相疊著🍅🧀🥬🧅🥓 厚厚的一個令人不知從何入口‼️😂 份量十足,男生吃完都很有飽足感‼️😘▫️❥$𝟵𝟴 法國芥末和牛芝士漢堡🍔 比起巨人漢堡外型稍微弱了點,不過味道同樣出色‼️😍 肉汁濃郁的和牛漢堡扒油脂很香,加了芥末平衡了油膩感‼️👅 半融化的芝士令整個組合更為邪惡‼️🤤

▫️

▫️
2021-12-24 43 浏览
老公最愛食Burger ,同佢一齊耐咗,不自覺我都成日食, 最近食咗Hong Kong Burger食物高質,性價比高👍🏻 美國安格斯牛肉芝士漢堡塊牛好Juicy, 煎到焦香, 調味岩岩好~中間加咗菠蘿,好fresh~少咗份Heavy 感👍🏻千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡蝦餅大大塊,非常厚身,中間食到粒粒大蝦,爽口彈牙👍🏻同菠蘿千島醬嘅味道好夾😋加$10套餐,嗌咗薯條同埋忌廉湯忌廉湯超足料,入面有好多煙肉、紅蘿蔔同埋蘑菇,唔會好杰,好飲薯條有8款醬揀,我揀咗黑松露醬👍🏻薯條粗幼適中,炸得好香脆,中間係有薯蓉㗎睇嚟返工嗌外賣又多個選擇啦~原來葵芳同美孚都有分店添有人經過,見到佢哋做優惠,有幾抵食喎
食物高質,性價比高👍🏻

千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡

加$10套餐,嗌咗薯條同埋忌廉湯

睇嚟返工嗌外賣又多個選擇啦~
原來葵芳同美孚都有分店添

有人經過,見到佢哋做優惠,有幾抵食喎
  • 千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡
2021-12-22 45 浏览
今日去開九龍灣行街,專程黎食呢間係工業大廈附近既漢堡店❣️傳統四色芝士薄餅薄薄既脆批,好脆口無比芝士攪到淋曬,反而好似食緊餅乾,芝士味香濃但又唔會臭,仲加左少許茄蕃,即刻令到個pizza 無咁油膩❣️千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡大大個漢堡有菠蘿片、芝士、蕃茄、生菜,鬆軟包面已煎香,重點係個炸蝦餅,蝦餅肉比較結實,仲有大大隻蝦係入面,贏連鎖店既漢堡幾條街呢度既款式好多,仲有素食人士可以揀人氣素牛肉漢堡或傳統四色芝士薄餅,認真照顧周到。佢既款式都幾特別,下次較岩日子都會想試下個芫茜炸魚柳漢堡❣️日式海苔魷魚鬚推介!超級好食,即叫即炸,炸粉又薄,魷魚鬚仲要唔un 唔會咬唔斷,真係要襯熱快D 清左佢,佢有8款醬汁,今次試左黑松露醬同蜜糖芥末,2款都唔錯❣️忌廉湯每日新鮮手打既忌廉湯,好足料好有誠意,質感順滑,味道唔錯,好多磨菇同蜆肉😋❣️桂花烏龍茶&玫瑰紅茶冷泡茶都有好多唔同選擇,有D 款仲有熱既提供,好窩心呀,味道好清香,除左汽水嘅另一好選擇

今日去開九龍灣行街,專程黎食呢間係工業大廈附近既漢堡店

❣️傳統四色芝士薄餅

❣️千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡

❣️日式海苔魷魚鬚

❣️忌廉湯

❣️桂花烏龍茶&玫瑰紅茶
位置有啲偏僻,不過難得見到九龍灣工廠區開左間漢堡包店,附近返工人士又多個選擇。漢堡包落左order先即時整,但都唔洗等好耐。漢堡包有烘過,食落脆脆地,不過個人覺得包面有啲啲油。美國安格斯牛肉芝士漢堡 雖然只有兩款材料,但漢堡包都非常大個,口唔夠大一啖食曬,唯有食左塊菠蘿先,菠蘿都有微微燒過,表面乾内裏都係咁juicy.牛肉好厚,油脂豐富,牛味香濃。BBQ手撕豬爆汁菠蘿漢堡 無改錯名,真係爆汁,成個包都好juicy,豬肉同菠蘿都多汁,豬肉用左bbq醬調味,味道酸甜,豬肉真係有d燒烤味,同菠蘿好夾。蒜蓉包 好鬆脆,係麵包乾口感,蒜蓉味香濃,配湯食都應該好正。蝦球 有8款醬可以揀,我揀左黑松露醬,有一盒醬,份量都幾多,蝦球表面有炸麵包粒,食落更加有層次感,口感卜卜脆。2樽冷泡茶- 桂花烏龍茶,洋甘菊茶無落額外糖,唔肯定茶包本身有無,飲落唔甜,只有香濃茶味。

BBQ手撕豬爆汁菠蘿漢堡

蒜蓉包
好鬆脆,係麵包乾口感,蒜蓉味香濃,配湯食都應該好正。

蝦球

2樽冷泡茶- 桂花烏龍茶,洋甘菊茶
無落額外糖,唔肯定茶包本身有無,飲落唔甜,只有香濃茶味。