2022-02-28 41 浏览
這天小編跟朋友來到海港城閒逛,偶然發現在海港城原來開設了Honbo的新分店!這間漢堡店是唯一一間入圍由Bloomberg評選的 ——「2020年全球最佳漢堡」的香港漢堡店~早前已經很想一嚐它們的漢堡😋所以沒有多想便進內一試‌~#TheGoldStandard $178店舖提供了9款不同的漢堡🍔首先小編點了The Gold Standard,整個漢堡的高度比拳頭還要高!因為內裏夾了兩去4oz漢堡扒、煙肉、酸瓜、生菜🥬等餡料,味道較重,煙肉的味道會較為突出,但漢堡扒肉汁豐富,煙肉的焦香感會較重,配上特製招牌醬汁,令味道更加豐富~味道小評分:😋😋😋😋/5#Honbo2.0 $168💖小編誠意推薦💖另一款是Honbo 2.0,這一款的體積和高度較The Gold Standard小一點,但仍然很難一口咬下🤣但這款是小編最喜歡的一款漢堡🍔雖然兩塊漢堡扒轉成了2oz,但有三層芝士,所以芝士味道會較濃,House Sauce的味道較為突出~而這款沒有了煙肉的微焦味,較符合小編的口味~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#CheeseFries $58身為「芝士控🧀」的小編,毫不猶豫地選擇了芝士薯條🍟薯條表面上

#TheGoldStandard $178

#Honbo2.0 $168

#CheeseFries $58
身為「芝士控🧀」的小編,毫不猶豫地選擇了芝士薯條🍟薯條表面上澆滿了熱溶的芝士,薯條口感不會太硬,份量亦頗多,點一份跟朋友分享便剛剛好~

#BuffaloWings $78
餐廳🍴裡原來有水牛城辣雞翼提供😍一份有5隻雞翼,雞翼的大小較迷你,雞翼很入味,醃料較重口味,帶微辣,不會辣得很難接受~

#MikeLemonade $38
飲品方面點了Mike’s Lemonade,材料有青檸和薄荷,所以味道十分清新,一解漢堡的油膩感覺~

#ApplePieIceTea $38
店舖自創的Apple Pie Ice Tea,肉桂味道香而不會太濃,每杯冰茶亦會放入蘋果乾,吸收了肉桂味的冰茶後,真的有種在吃蘋果批🍎的感覺!喜歡蘋果批🍎的朋友絕對可以一試~
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸📸/5
2022-02-28 38 浏览
呢間全球50名內的burger店一直我都好喜歡,早前知道他們在尖沙咀海港城開了新店已經好想黎,不過疫情關係,放工黎到就只有外賣可以買,唯有買住外賣食住先啦!Honbo 1.5,這款burger有3塊2安士的自家製牛肉漢堡扒、雙層芝士、洋蔥和他們自家製醬汁,麵包焗到脆身,漢堡扒牛肉味濃郁,口感豐富!The Gold Standard,這個是最多餡料的burger,入面有2塊4安士的牛肉漢堡扒、double芝士、煙肉、洋蔥、生菜等,非常厚身,加上煎到脆卜卜的牛肉漢堡,非常惹味又滿足!Cheese Fries,薯條外脆內軟,鹽份充足,芝士醬淋在薯條上,味道咸香,令人食唔停口!Buffalo Wings,水牛城雞翼的醬汁不算好多,但是味道都好夠酸辣,再點上藍芝士醬味道更有層次,非常美味!
2022-02-22
10 分钟 (外卖自取)
週末將至,計劃約朋友出來放鬆,互訴生活中的大小事,朋友想行街購物之餘,又可以食午餐,於是大家多番決定之下,來到地點人流很旺,交通四通八達的尖沙咀海港城「Honbo」食漢堡。進入餐廳,環境雅緻,整齊優美,舒適寫意,裝飾都好靚,相當不錯,海景的漢堡專門店。地方不算很大,環境寫意,乾淨整潔,氣氛自在輕鬆,歡聚閒談的聚腳地。餐牌上設有菜式,美食當前無法抵擋,放縱一下自己,吃得滿足一點,價錢都很合理。Honbo 1.5漢堡超大個,份量十足,香味立刻撲鼻而來,用張紙夾好,方便用手食,漢堡入面有三層兩安士牛肉漢堡,雙層芝士,肉質鮮嫩,肉汁豐富,入口啖啖肉,實淨彈牙,夾住芝士,唔覺太乾,香滑芳香細膩,這間味道都很好,讓人回味無窮。Buffalo Wings一客兩隻半雞翼,加入辣油及藍芝士,最後灑上蔥花,肉質嫩滑,味道十分突出很惹味,滿載的味道清新,別有一番風味。Cheese Fries幼身薯條上面加熱熔芝士醬,不會太多油膩,炸得好,十分美味,外脆內熱,點上茄汁及黃色芥末醬,增添了不少口感,喜出望外的美味。Apple Pie Iced Tea飲下來味道似蘋果批,帶出肉桂味,清甜止渴,甜度適中,潤一潤口,

Honbo 1.5

Buffalo Wings

Apple Pie Iced Tea

飲下來味道似蘋果批,帶出肉桂味,清甜止渴,甜度適中,潤一潤口,食飽後用來消滯,中和之前的濃味食物,令人心曠神怡。

Honbo(尖沙咀)
地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖
2022-02-15
午餐
成日都聽到👂🏻人講一係唔食一食就要食最好😏香港🇭🇰唯一一間❣️入到𝐁𝐥𝐨𝐨𝐦𝐛𝐞𝐫𝐠 𝟐𝟎𝟐𝟎年🌏全球最佳漢堡🏆既漢堡店🍔希臘小屋風🇬🇷藍色💙白色🤍,望住海景🌊食漢堡🍔同朋友黎左個👯‍♀️食肉獸😈 𝐯𝐬 食肉(素🌱)瘦💃🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Burger🍔▪▫️The Gold Standard ($178)(Double 4oz Beef Patty • Double Cheese • Bacon • Pickles • Onion • Lettuce • House Sauce)連埋包底 & 面🥯,有成𝟏𝟏層🤩漢堡扒🥩係用美國🇺🇸 • 香港本地🇭🇰既牛肉🐃混合搓成🥣所以食落牛味係會超濃郁😌厚厚既𝟒𝐨𝐳士漢堡扒🥩外面煎焦焦脆脆💫中間唔會🙅🏻‍♀️煎到全熟,唔會🙅🏻‍♀️乾爭爭。油脂 • 肉汁💦非常豐富,最正既係唔會壓到實的的👏🏻夠熱️🔥所以芝士🧀係半溶痴實係肉面😳麵包係每日新鮮用全天然薯仔🥔做既牛奶麵包🍼輕輕🤏🏻烘過,中間極級軟熟🧏🏻‍♀️煙肉🥓都係煎到脆脆✨,加左青瓜🥒 • 洋蔥🧅 • 生菜🥬.▫️Impossible Burger •
成日都聽到👂🏻人講一係唔食一食就要食最好😏
希臘小屋風🇬🇷藍色💙白色🤍,望住海景🌊食漢堡🍔

同朋友黎左個👯‍♀️食肉獸😈 𝐯𝐬 食肉(素🌱)瘦💃🏻

▪Burger🍔▪
▫️The Gold Standard ($178)
連埋包底 & 面🥯,有成𝟏𝟏層🤩
漢堡扒🥩係用美國🇺🇸 • 香港本地🇭🇰既牛肉🐃混合搓成🥣
所以食落牛味係會超濃郁😌
厚厚既𝟒𝐨𝐳士漢堡扒🥩外面煎焦焦脆脆💫
中間唔會🙅🏻‍♀️煎到全熟,唔會🙅🏻‍♀️乾爭爭。
油脂 • 肉汁💦非常豐富,最正既係唔會壓到實的的👏🏻
夠熱️🔥所以芝士🧀係半溶痴實係肉面😳
麵包係每日新鮮用全天然薯仔🥔做既牛奶麵包🍼
輕輕🤏🏻烘過,中間極級軟熟🧏🏻‍♀️
煙肉🥓都係煎到脆脆✨,加左青瓜🥒 • 洋蔥🧅 • 生菜🥬
The Gold Standard ($178)

▫️Impossible Burger • V🌱 ($118)
(Impossible Patty • Pickles • Onion • Lettuce • House Sauce / Vegan X.O.)
將包🥯轉左做𝐋𝐞𝐭𝐭𝐮𝐜𝐞 𝐁𝐮𝐧🥬 (𝐅𝐫𝐞𝐞)
又要食,但又怕肥既人類😮‍💨
雖然生菜🥬夠新鮮💦,係爽口脆身✨
但係依到個麵包🥯係勁出色💯
(睇開既朋友應該知,我平時只會讚💙🧡個間)
但今次我都強烈📣建議大家冇咩事,⚠️唔好轉走個包⚠️
𝐈𝐦𝐩𝐨𝐬𝐬𝐢𝐛𝐥𝐞 𝐁𝐞𝐞𝐟🌱🥩食落口感都好似真牛🤪
同樣地,中間都係粉嫩💕
食落都好𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲💦
都係加左青瓜🥒 • 洋蔥🧅 • 生菜🥬
Impossible Burger • V🌱 ($118)

👆🏻以上𝟐個𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔都有既野我就𝟏次過講👆🏻
🔸不論係素肉🌱定真牛肉🥩,中間都係咁粉嫩💕,唔會實的的𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲💦
🔸𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔用竹簽固定好,再用”遮遮🙊漢堡包裝紙”包住🤲🏻
除左可以直接拎起食之外,個口擘幾大都唔驚啦🤣
Impossible Burger • V🌱 ($118) & The Gold Standard ($178)

▪Snacks▪
▫️Chili Fries ($78)
加左鹽🧂幼身薯條底🍟,唔止薯條多,
面頭加左既🌶辣肉醬🐖 • 芝士🧀都好多🙆🏻‍♀️
好惹味,但一定要趁熱食,
不過我覺得加左🌶辣肉醬🐖,
其實薯條可以走鹽😛
枱面另有放芥末醬💛 • 茄汁可點🥫
Chili Fries ($78)

▫️Buffalo Wings ($78)
雞中翼🐣𝟏開𝟐斬開左🔪
雞皮脆好脆💥
最正係底加左我好鍾意既藍芝士醬💙
辣辣🌶加芝士🧀,好正呀😌
Buffalo Wings ($78)

▪Drinks▪
💁🏻‍♀️𝟐款野飲已調好晒味,所以冇得揀少甜。
▫️Mike’s Lemonade ($38)
雖然係檸檬味幾重🍋
但好特別🤭係𝟏飲落去先係甜甜地,
酸味之後先左出黎😛
表面加左幾片青瓜🥒,成個感覺好𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦
Mike’s Lemonade ($38)  Apple Pie Iced Tea ($38)

▫️Apple Pie Iced Tea ($38)
飲落就一定會比𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞🍋甜嫁啦,
你食蘋果🍎🍏都甜過食檸檬🍋啦😏
仲飲到少少🤏🏻玉桂味 🤎
表面既蘋果🍎泡泡圈,好好咬🤓

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺漢堡🍔有𝟗款選擇,牛肉🐃 • 雞肉🐔 • 素🌱漢堡都有
🔺除左背住既座位之外💺,其實每個位都係對住海景🌊
🔺雖然唔知餐盤📥既餐紙有幾多唔同款,不過我今次𝟐張都唔同,各有得意既圖案🌠

#HONBO今次講嘅係位於尖沙咀嘅HONBO💕相信大家都知佢係全球十大最好食漢堡之一 ☺️☺️所以小編特登去朝聖下💗💗好想試吓好食嘅味道係乜嘢🤤🤤店舖位於海港城 打卡一流 裝修俾人嘅感覺好舒服 同埋好英倫feel✨✨而且店員服務態度仲好好👍🏻坐喺嗰度可以chill 住咁食漢堡🍔😻😻The Gold Standard $178💰(8/10)麵包有烘過🔥🔥仲要係最邪惡嘅漢堡 賠了有兩塊四安士牛漢堡扒 雙層芝士🧀酸瓜🥒 洋蔥🧅生菜🥬煙肉🥓仲有自家製醬汁‼️‼️一啖咬落去超級滿足 四安士牛漢堡扒一啲都唔會乾 反而保留左肉汁✨✨肉質鮮嫩 好香牛肉味😽😽再加埋兩塊半溶嘅芝士🧀🧀為呢個漢堡加咗好多分 完全係漢堡控一定要食😻😻最特別嘅係佢嗰醬汁 令到成個漢堡唔會好乾🤍🤍Honbo 2.0 $168💰 (7.5/10)呢個漢堡就有四塊2安士嘅牛漢堡扒🐮🐮同樣地有酸瓜 🥒洋蔥🧅最重要嘅係有三層芝士🧀‼️‼️配埋自家製醬汁 完全係邪惡之最😈😈熱溶咗嘅芝士 配上肉汁香濃嘅牛肉漢堡扒 完全係滿足感十足 仲要非常惹味‼️‼️Cheese Fries $58💰 (7.5/10)薯條即叫即炸🤤🤤所以外脆內軟 而且份量好多😚😚最好嘅係

#HONBO

The Gold Standard $178💰(8/10)
The gold  standard
The  Gold standard

Honbo 2.0 $168💰 (7.5/10)
Honbo2.0

Cheese Fries $58💰 (7.5/10)
薯條即叫即炸🤤🤤所以外脆內軟 而且份量好多😚😚最好嘅係有海量嘅芝士醬🧀🧀唔會食到最後冇芝士醬 芝士味濃厚‼️‼️建議盡快食用 如果唔係耐佐可能會淋🙈🙈
Cheese  fries

Buffalo Wings $78💰 (7/10)
水牛芝士total有五隻😽😽雞翼外皮好香脆 水牛芝士嘅醬汁酸酸甜甜 再配埋藍芝士 意外地同雞翼好夾💗💗食落去好惹味✨✨
Buffalo  wings

Mike’s Lemonade $38💰 (7.5/10)
好Fresh😻😻飲落酸酸甜甜 好開胃☺️☺️
睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️
Mike’s  Lemonade

推薦指數🌟 7.5 / 10 🌟

📍#巨B覓食灣仔 #巨B覓食尖沙咀 #巨B覓食中環 #巨B覓食荃灣

Honbo (尖沙咀)
⚜️尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖
⏱星期一至日 1200-2200

The gold  standard
The  Gold standard
Cheese  fries
Buffalo  wings
Mike’s  Lemonade
2022-02-24 21 浏览
而家少左出街,咁啱海港城而家又有coupon可以買野有優惠,買完野卡梗係要醫肚,見到Honbo餐廳新淨又有海景,決定要試一試。The Gold Standard $178招牌牛肉漢堡,餡料有煙肉、青瓜、洋蔥同芝士,牛肉有兩塊,肉味濃郁,煎得香脆肉汁非常多。Grilled Chicken Burger $98雞肉好大塊,啖啖肉,加上自家醬汁,麵包鬆軟有咬口,牛肉之外一個唔錯既選擇。Cheese Fries $58食漢堡就一定要跟薯條,薯條係幼身,香脆熱辣辣,加上香濃芝士,份量亦多,非常好味。Buffalo Wings $78水牛城雞翼同薯條一樣都係新鮮炸起,醬汁唔太辣,酸辣惹味。Mike's Lemonade $38檸檬水微酸,飲落好清爽,解膩一流。Apple Pie Iced Tea $38真係好似食左蘋果批一樣,將甜品飲落口一樣,值得一試。

The Gold Standard $178

Grilled Chicken Burger $98

Cheese Fries $58

Buffalo Wings $78
水牛城雞翼同薯條一樣都係新鮮炸起,醬汁唔太辣,酸辣惹味。

Mike's Lemonade $38
檸檬水微酸,飲落好清爽,解膩一流。

Apple Pie Iced Tea $38
真係好似食左蘋果批一樣,將甜品飲落口一樣,值得一試。
2022-02-21 44 浏览
今日同男朋友去海港城行街,近排疫情真係好嚴重,街上面都好少人,但其實咁樣真係好好行😆起碼唔使人迫迫 我個人都幾鍾意食漢堡包,家寶或者其他連鎖漢堡包店都食過,個人就真係最鍾意依間🌈特別係佢嗰芝士薯條,一定要叫!🌈Cheese Burger每次嚟都會叫佢依款,首先麵包有烘過,唔會好似5條友咁濕立立,佢係一直都保持乾身👅而且件肉係新鮮煎,面頭係煎到香脆,但裏面又可以保持肉汁!超級好食😋而且佢嘅醬汁令到成件事好夾🌈Honbo呢個同上面嗰款差唔多,只不過上面嗰個係4oz一件肉,呢個係兩件2oz🧡都一樣咁好食!揀邊款就要睇吓個人喜好啦😍🌈Cheese Fries呢個真係一定要叫(如果你唔驚肥嘅話😋)睇相就知有巨量芝士!薯條係新鮮炸嘅,預先有鹽撈好左,再淋上巨量芝士,真係痴左線!兩件事係好夾,芝士又唔會太鹹!食到最尾漏嘅話,可以加下枱面嘅茄汁同芥末,中和返成件事💯

🌈Cheese Burger

2022-02-20
Cheese  Burger
Honbo  &  Cheese  Fries
2022-02-18 18 浏览
老公是漢堡控,今天有事來尖沙咀,可以邊看海邊吃漢堡Chill一下。The Gold Standard 兩層牛肉、兩層芝士、煙肉、洋蔥、生菜,加起來視覺效果已經很震撼,男生要挑戰一口吃盡也很吃力。漢堡牛肉有嚼勁,富牛肉油香,部分煎到焦香脆脆。Double cheese burger這個跟上面一款一樣的搭配,除了沒有煙肉,對於女生口味我選這款不那麼膩,剛好!Cheese Fries芝士薯條🍟不用多說,香脆可口。Buffalo wings水牛城雞翼微辣,底下是藍芝士沾醬,重口味人最愛。Mike’s Lemonade酸甜檸檬水,放上幾片青瓜,清爽開胃。Apple pie iced tea 如名稱所說一樣 蘋果批,濃濃的肉桂香。
The Gold Standard
Double cheese burger
Cheese Fries
芝士薯條🍟不用多說,香脆可口。
Buffalo wings
水牛城雞翼微辣,底下是藍芝士沾醬,重口味人最愛。
Mike’s Lemonade
酸甜檸檬水,放上幾片青瓜,清爽開胃。
Apple pie iced tea
如名稱所說一樣 蘋果批,濃濃的肉桂香。
2022-02-16 31 浏览
放假黎到Honbo位於尖沙咀海威廣場 餐廳唔算大 面對海景非常休閒 Burger為主食The gold standard4 oz 漢堡 非常juicy 入口唔會乾曾曾 最緊要多芝士 內裏仲有青瓜煙肉生菜 發覺下層burger好厚 所以唔會一邊食一邊滴汁 一個已經好滿足IMPOSSIBLE BURGER素肉burger 外表無肉肉burger咁吸引不過咬素肉時 真係同真肉幾可亂真色澤都好似真肉 同樣唔乾 內裏有house sauce 環保Buffalo wings雞翼切半 外脆內嫩 醬汁帶點點辣 10分刺激中間醬汁似藍芝士 份量唔算多 但值得一試Fries 後加的 總係覺得食burger不可缺 薯條新鮮炸起鹽粒不算太多 真係談心必備食物Apple Pie Iced Tea右邊 好飲👍🏻 有一片蘋果乾放面飲品帶玉桂味 不會太甜 同burger好配搭Mike’s Lemonade左邊 帶酸 幫助消化👍🏻
放假黎到Honbo

飲品帶玉桂味 不會太甜 同burger好配搭
左邊 帶酸 幫助消化👍🏻

3K
2022-02-16 19 浏览
裡裡外外用上了藍白色做主調,配合無敵靚海景,有感外國格調,logo用上了簡單易明的缐條,原來是一間漢堡專門店。Honbo 1.53 X 2 oz 牛肉漢堡,雙重芝士,醃製青瓜,洋蔥,自家製醬料非常豐富的造型。牛肉爆汁,混合芝士特別夾味。洋蔥是生的,但不澀喉,反而爽甜。醬料自家製,特色又滋味。芝士炸薯條淋上了芝士醬,每條都沾上了,隨了有薯香,多了一份芝味。Mike’s Lemonade 酸酸咪咪的味道非常開胃,清新。

Honbo 1.5
非常豐富的造型。牛肉爆汁,混合芝士特別夾味。
洋蔥是生的,但不澀喉,反而爽甜。
醬料自家製,特色又滋味。

芝士炸薯條
淋上了芝士醬,每條都沾上了,隨了有薯香,多了一份芝味。

Mike’s Lemonade
酸酸咪咪的味道非常開胃,清新。
2022-02-16
2022-02-16 25 浏览
早在第五波疫情之前, 打算到尖沙咀海港城買點日用品, 先去醫醫肚, 見到Honbo 就在眼前, 餐廳門面非常乾淨, 就經店員安排座位, 坐到window seat, 望著維港, 曬曬陽光, 心情稍然輕鬆點😌點了Honbo meal, 炸蕃薯條, 可樂 ($148)Honbo 有兩塊牛肉, 芝士, 酸瓜, 洋蔥, 自家醬汁: 甫上枱, 見到牛肉份量好足, 而且好多芝士, 賣相吸引, 要讚自家醬汁少少辣辣地, 好開胃, 無令我失望。炸蕃薯條: 份量比想像中大, 而且蕃薯條是厚切, 加上適量嘅鹽, 突顯蕃薯更加甜, 另外配上明太子味道的醬汁, 好喜歡呢個炸蕃薯條😋難怪Honbo 咁受歡迎, 食物的確有水準, 下次會encore。

點了Honbo meal, 炸蕃薯條, 可樂 ($148)

2022-02-15 28 浏览
海港城店幾舒服,可以望住海景食burger。Grilled Chicken Burger見到menu寫住organic chicken就被吸引住,雞上面配有自家照燒汁,雞好滑好juicy😍😍 似係雞髀肉,而且好大件,我覺得係差唔多件包嘅2倍,咬咗2啖都仲未咬到個包😂十分推薦!!Double Cheese Burger有2塊4oz牛肉,double好邪惡,牛肉同樣juicy唔乾身,剩係食個包都夠晒飽,兩款burger會鍾意雞多啲。Buffalo Wings雞翼切開一半上,有5件,份量有啲少,小小辣,唔會偏酸,而且有配藍芝士醬,好夾喎,平時麻麻地,會覺得藍芝士好臭😂但呢款接受到。Cheese Fries正常發揮~Mike’s Lemonade/ Apple Pie Iced Tea飲品不是我的菜,Lemonade有啲偏酸,Apple Pie Iced Tea係落咗玉桂粉嘅蘋果茶。
海港城店幾舒服,可以望住海景食burger。

Grilled Chicken Burger

Double Cheese Burger

Buffalo Wings

正常發揮~

2022-02-12 59 浏览
☆ 𝙃𝙤𝙣𝙗𝙤尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖係呀我又食Burger啦~唔係第一次食Honbo,知道係海港城開左,地點咁方便點會唔去,雖然鋪面唔算大,但有海景望下,而且食物係值得等待下。✦ THE GOLD STANDARD2塊4安士漢堡扒再加埋煙肉、芝士、青瓜組成,煙肉脆脆,漢堡肉味香濃又超級Juicy,厚厚一個超滿足。✦ HONBO 2.0呢個就係4塊2安士漢堡扒,一樣有芝士有青瓜,但2.0呢個比起另一個更加肉感,可能因為薄d感覺更細膩,同埋不得不提佢地自家製個醬真係有畫龍點睛作用。✦ SWEET POTATO FRIES呢到嘅炸蕃薯真係好鬼正,每次黎都一定要叫!同埋跟嗰個醬都好味,辣辣地嘅。✦ BUFFALO WINGS外皮脆肉質嫩,keep到肉汁,水牛城醬酸酸辣辣配埋藍芝士醬,真係好惹味!不過呢個價錢上貴左少少。✦ MIKE'S LEMONADE酸呀~檸檬味好重,雖然見到好多青瓜,不過其實無乜青瓜味,但成杯野都係好fresh好清新。✦ APPLE PIE ICED TEA好鍾意呀呢個!話就話蘋果批,其實係好重肉桂味,茶味唔算好出,但成個味道好岩我口味,而且舊

☆ 𝙃𝙤𝙣𝙗𝙤

✦ SWEET POTATO FRIES

✦ BUFFALO WINGS

✦ MIKE'S LEMONADE

✦ APPLE PIE ICED TEA
好鍾意呀呢個!話就話蘋果批,其實係好重肉桂味,茶味唔算好出,但成個味道好岩我口味,而且舊蘋果乾都好食。

Honbo  2.0
Honbo 2.0
Sweet Potato Fries
  • The Gold Standard
  • Sweet  Potato  Fries
2022-02-12 25 浏览
呢日同男朋友去海港城行街,我哋去咗呢間漢堡包店食lunch,餐廳嘅環境非常好,窗口位可以見到好靚嘅海景。打開餐牌,見到有多款漢堡包可以選擇。我哋點左Honbo 1.5,呢個漢堡係店內既招牌之一,烤到好香嘅漢堡包入邊夾住3塊兩安士嘅漢堡扒、兩片芝士、洋蔥,配埋惹味嘅醬汁,超滿足。鍾意食雞肉嘅朋友就可以點呢個Grilled Chicken Burgerburger,大大塊嘅雞扒煎到好香脆,皮脆肉嫩,好好味!小食點左炸番薯,新鮮即炸非常香脆。食漢堡配啤酒就Perfect!
打開餐牌,見到有多款漢堡包可以選擇。

小食點左炸番薯,新鮮即炸非常香脆。
食漢堡配啤酒就Perfect!
2022-02-10 23 浏览
前幾日同朋友去咗海港城食burger,honbo側邊嘅位置可以睇海景,亦可以坐得幾舒服。我哋叫咗兩個漢堡,Honbo同honbo1.5,兩個包嘅分別呢就係honbo有兩塊兩安士嘅牛肉扒,1.5就有三塊,配料有洋蔥,芝士,酸瓜,牛肉扒嘅鹹香味好重,多汁但唔會令到個包好濕,不過食到後尾略嫌有少少太鹹,而最出色嘅應該就係佢嘅house sauce,佢嘅味道酸酸辣辣,有少少酸瓜係入面。小食就叫咗芝士薯條同埋炸番薯,兩樣都唔錯。飲品有Apple pie tea同lemonade,apple pie tea嘅玉桂味好重,lemonade夠酸,食漢堡幾啱。