2022-01-12 33 浏览
一直期待到訪嘅漢堡店☺️2020年入選全球最佳漢堡嘅Top 50✨海港城尼間分店仲對住個大海景 日夜都咁有feel🍔Double Cheese Burger $158超厚雙層4oz 漢堡扒😍 雙層芝士😋手打漢堡扒採用牛腩、牛肋條同牛肩脊製成 牛味香濃邊位煎得微焦 唔會好鬆散又或者好硬實 口感好正中間肉質係剛熟 肉汁豐富自家製麵包都好鬆軟👍🏻🍔The Gold Standard $178Size重份量到快企唔穩!餡料比另一份多咗煙肉 增添多一份鹹香 這份漢堡層次也太豐富了吧!大滿足!❤️‍🔥Buffalo Wings $78有5件 計落係有2.5隻雞翼 性價比爭咗啲夠熱又夠香脆 酸辣惹味 加埋個藍芝士醬一流🍟Chili Fries $78好邪惡嘅芝士辣肉醬🧀🌶 仲有啲紅腰豆 要趁熱食 再沈少少鹽 真係好味到唔停得口 💚Mike’s Lemonade $38夠酸又夠fresh 解解滯都幾唔錯🧡Apple Pie iced Tea $38蘋果批味同肉桂味都幾出 有塊蘋果乾 愛甜嘅不防一試
一直期待到訪嘅漢堡店☺️
2020年入選全球最佳漢堡嘅Top 50✨
海港城尼間分店仲對住個大海景 日夜都咁有feel

🍔Double Cheese Burger $158
超厚雙層4oz 漢堡扒😍 雙層芝士😋
手打漢堡扒採用牛腩、牛肋條同牛肩脊製成 牛味香濃
邊位煎得微焦 唔會好鬆散又或者好硬實 口感好正
中間肉質係剛熟 肉汁豐富
自家製麵包都好鬆軟👍🏻

🍔The Gold Standard $178
Size重份量到快企唔穩!
餡料比另一份多咗煙肉 增添多一份鹹香
這份漢堡層次也太豐富了吧!大滿足!

❤️‍🔥Buffalo Wings $78

夠酸又夠fresh 解解滯都幾唔錯
🧡Apple Pie iced Tea $38
蘋果批味同肉桂味都幾出 有塊蘋果乾 愛甜嘅不防一試

2022-01-09 56 浏览
Honbo呢間餐廳入選咗「Bloomberg 2020年全球最佳漢堡名單」佢係唯一入榜嘅香港餐廳… 聽到個頭銜同有youtuber介紹之後, 一直都好想去本店(灣仔)度試, 但又覺得有D遠同埋feel到佢會好多人排隊, 所以放棄咗~點知佢地就不斷開新嘅分店, 今次終於開到黎海港城!海港城分店成間鋪都幾大, 但佢地嘅座位唔算太多.. around 30個..分別有3張卡位, 卡位空間夠大夠闊落..其餘嘅就比較逼一D<<THE GOLD STANDARD>> $178材料包括有Double 4oz Beef Patty🥩、Double Cheese🧀、Bacon🥓、Pickles🥒、Onion🧅、Lettuce🥬& House Sauce🥫漢堡扒係用Smash Style煎成, 所以漢堡扒邊位係會焦脆焦脆,而漢堡扒入面就Juicy同未係全熟~漢堡扒係用美國牛肋條、牛肩脊和同地牛腩制成, 所以牛肉味好濃, 漢堡扒入面仲會咬到牛肉粒, 比較有咬口配上佢地自家製湯種麵包, 啱啱好~另外, 佢地仲可以免費轉Lettuce Bun🥬, 啱晒D生酮飲食嘅人士<&

點知佢地就不斷開新嘅分店, 今次終於開到黎海港城!

分別有3張卡位, 卡位空間夠大夠闊落..其餘嘅就比較逼一D
<<THE GOLD STANDARD>> $178
配上佢地自家製湯種麵包, 啱啱好~

<<BUFFALO WINGS>> $78

Hot sauce鋪滿晒係雞翼上面😛 配上藍芝士醬…好惹味!! 本身唔鐘意食藍芝士嘅我, 都覺得呢個藍芝士醬好OK!

<<Chilli Fries>> $78
要辣肉醬鋪喺面嘅薯條🍟辣都唔係好流嘅辣
好香好惹味
<<MIKE’S LEMONADE>> $38
Super refreshing!!! 係我想像中嘅Lemonade, 佢味道酸得黎唔會入唔到口~
2022-01-08 39 浏览
*💭🅗🅞🅝🅑🅞香港唯一入選全球最佳漢堡的餐廳🌟今天晚上終於有機會探訪☺️位於海港城的分店,甚有美式餐廳風格,還有個無敵大海景😍𝐷𝑜𝑢𝑏𝑙𝑒 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟漢堡超巨型😍有兩塊4𝘰𝘻的牛肉漢堡扒,還有芝士、酸瓜等配菜🤤麵包烘熱過後外脆內軟,牛肉漢堡扒牛味很濃,肥瘦適中有咬口,而且很𝑗𝑢𝑖𝑐𝑦,不會乾巴巴😋𝑇ℎ𝑒 𝐺𝑜𝑙𝑑 𝑆𝑡𝑎𝑛𝑑𝑎𝑟𝑑比起𝐷𝑜𝑢𝑏𝑙𝑒 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟多了一塊煙肉,煎得十分香脆,令層次更豐富🤤𝐶ℎ𝑖𝑙𝑖 𝐹𝑟𝑖𝑒𝑠🌶超多配料😍有紅腰豆、肉醬和芝士,薯條炸得香脆,醬汁惹味,辣度適中😋𝐵𝑢𝑓𝑓𝑎𝑙𝑜 𝑊𝑖𝑛𝑔𝑠🐓有五隻雞翼,肉質嫩滑,酸酸辣辣的醬汁很美味
💭🅗🅞🅝🅑🅞

𝐷𝑜𝑢𝑏𝑙𝑒 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟

𝑇ℎ𝑒 𝐺𝑜𝑙𝑑 𝑆𝑡𝑎𝑛𝑑𝑎𝑟𝑑

𝐶ℎ𝑖𝑙𝑖 𝐹𝑟𝑖𝑒𝑠🌶

𝐵𝑢𝑓𝑓𝑎𝑙𝑜 𝑊𝑖𝑛𝑔𝑠🐓
有五隻雞翼,肉質嫩滑,酸酸辣辣的醬汁很美味
2022-01-07 44 浏览
🍔Honbo呢間漢堡專門店原來喺海港城開咗新分店!有部分卡位可以望住海景用餐🌊💕,可惜今次黎到卡位已經滿座了~🥺 Menu上漢堡嘅款式都幾多,可以根據自己嘅嗜肉程度、有唔同肉量同配料選擇🤩 唔食牛嘅朋友可以揀🐔雞堡,素食朋友則可以試吓「impossible burger」呢個素漢堡~🥦🥬🥒我哋今晚好肚餓,所以都揀咗餡料好豐富嘅漢堡!🤤🥩🍔🥓🍔 The Gold Standard & Double cheese burger我哋兩款burger其實差唔多,都係有兩層各4oz嘅牛肉、兩層芝士、生菜、洋蔥同酸瓜,但gold standard係再多幾塊煙肉~🤤 牛肉好厚、肉味濃郁而且煎得好香口,麵包充滿牛油味、烘得外脆內鬆軟~ 煙肉烤得又香又脆~ 個漢堡真係超級厚,一口食唔晒咁多層呀!😂🐣 Buffalo wings雞中翼醬汁好惹味、外皮香脆,加上藍芝士醬料後更加邪惡!🤤🧀 Cheese fries芝士醬落得好大方,每條薯條都沾上芝士,好味到食唔停口!🍋 Mike’s lemonade 檸檬味好濃,酸勁十足😆 飲完好解膩~ 🍎 Apple pie iced tea玉桂蘋果味好清新,唔會太甜幾好

我哋今晚好肚餓,所以都揀咗餡料好豐富嘅漢堡!🤤🥩🍔🥓

🐣 Buffalo wings
雞中翼醬汁好惹味、外皮香脆,加上藍芝士醬料後更加邪惡!🤤

🧀 Cheese fries
芝士醬落得好大方,每條薯條都沾上芝士,好味到食唔停口!

🍋 Mike’s lemonade
檸檬味好濃,酸勁十足😆 飲完好解膩~

🍎 Apple pie iced tea
玉桂蘋果味好清新,唔會太甜幾好飲呢~
2022-01-07 34 浏览
宣佈左禁堂食個晚 即刻出去食多餐先🤣 呢間honbo我係其他地方都見過有分店 原來海港城呢間都新開㗎 仲有海景添呀地方細細今晚全場滿晒 望下menu有咩食先 今日嚟食盡佢 我叫左個The gold standard 有2塊4oz beef patty,double cheese ,最特別係得佢有埋bacon 一咬落去聞到好香咬落好多肉汁 超豐富另一個叫左Honbo 2.0 佢係有4塊2oz beef, triple cheese 不過佢無生菜係個包度中和下個油膩感 好快好飽食之前諗左好耐點食 因為一口係一定咬唔哂 食太多肉 Sides就叫左coleslaw清下腸胃仲有buffalo wings 雞翼有5件半隻 姐係夾埋得2.5隻雞翼 少左d 不過個味調得幾好Drinksmike’s lemonade 加左薄荷葉嘅梳打Apple pie iced tea 飲落有肉桂味坐得舒服靜靜地同朋友傾下計食漢堡 都幾寫意

地方細細今晚全場滿晒 望下menu有咩食先

一咬落去聞到好香咬落好多肉汁 超豐富

食之前諗左好耐點食 因為一口係一定咬唔哂

Drinks
mike’s lemonade 加左薄荷葉嘅梳打
Apple pie iced tea 飲落有肉桂味

坐得舒服靜靜地同朋友傾下計食漢堡 都幾寫意
2022-01-07 82 浏览
Unpleasant beef quality. The burger itself looked decent, but the beef paddy as its primary ingredient sucks. Big pieces of fat. Shouldnt happen, especially when using minced beef. Fries very decent. Not outsanding though. I cant sadly cant recommend this place

外卖自取
2022-01-07 1087 浏览
聽聞呢間HONBO係2020年全球最好味既漢堡包。尖沙咀港威商場新開分店。 平日既晚市唔算好多人,我地係門口等咗十分鐘就入得啦。環境舒服,座位闊落,對住海景。The Gold Standard $178個麵包好鬆軟,彈牙咬落去會慢慢彈返起。 裏面有兩層4安士嘅漢堡扒,肉味濃,非常Juicy,有少少焦香味同炭香,加上每層都有半融既芝士夾住,香濃,仲有兩片煙肉,一流。👍🏻Impossible Burger $118 呢個係素食的漢堡包,裏面有新豬肉漢堡,洋蔥,生菜,同酸表瓜 。 雖然係素漢堡,不會遜色,但做到肉肉的味道同口感,又不油膩,而且會健康一點😎。Buffalo Wings $78雞翼炸到表皮脆脆地,雞肉好juicy, 個醬係經典水牛城嘅酸辣醬,好特別係有藍芝士醬配搭。 叮囑,食得辣嘅朋友先好叫。😆Chili Fries $78辣薯條有辣肉醬,辣辣地好香好惹味,又有啲豆蓉,口感較豐富。Mike’s Lemonade $38檸檬味好突出,每飲一啖都好醒神,仲加咗幾片青瓜同薄荷葉,岩晒食完漢堡同薯條,飲返一啖,瞬間refresh。Apple Pie Ice Tea $38果然同個名一樣,

The Gold Standard $178

Impossible Burger $118

Buffalo Wings $78

Chili Fries $78
辣薯條有辣肉醬,辣辣地好香好惹味,又有啲豆蓉,口感較豐富。

Mike’s Lemonade $38

Apple Pie Ice Tea $38
果然同個名一樣,味道完全係蘋果批味,非常過癮🤣 茶味唔算好突出,但肉桂味好香。

2022-01-05 43 浏览
很久沒去尖沙咀,發現海港城開了一間漢堡餐廳,查吓原來另外仲有三間分店,咁入去試試價錢不算平但質素有保證,同行朋友仲話要encore兩個大胃皇都各自點漢堡加小食同飲品我就要double cheese 牛,一上枱厚厚的熱熱的一大舊肉真的要用刀切開先可食(女生們)朋友的仲誇張佢要4x2安士牛漢堡,佢食得哂,好豐滿嘅牛肉再加home sources正水牛雞翼平時都不點但呢度醬汁另外加分,我起碼會食先仲有朋友最愛既chili 🍟 有肉醬同滿滿芝士,看著芝士溶化在薯條上非常好味

價錢不算平但質素有保證,同行朋友仲話要encore

兩個大胃皇都各自點漢堡加小食同飲品

水牛雞翼平時都不點但呢度醬汁另外加分,我起碼會食先

2022-01-05 44 浏览
同事話呢度開左間新既Burger,聽聞仲要係2020年入圍全球最佳漢堡Top 50! 所以今日晏晝就黎左呢度試下!裝修乾淨簡潔,窗口放滿精緻既北歐風冬季擺設,再加上暖暖既陽光☀️同無敵海景,環境相當唔錯!呢度除左有用左唔同牛既部位去造既漢堡之外,仲有另外兩款漢堡選擇,唔食牛既可選有機既雞肉漢堡,同Impossible Burger。DOUBLE CHEESE BURGER 🍔 - 脹卜卜既薯仔牛奶麵包,包住4安士既手打牛肉漢堡,雙層芝士🧀,醃青瓜🥒,洋蔥🧅,生菜🥬,薯仔麵包同醃青瓜係每日新鮮製作,青瓜唔會過酸過咸,仍然保持清爽。牛肉漢堡係手打,唔係機造一咬就散嗰隻,食到佢啖啖新鮮牛肉既味道。CHEESE FRIES 🧀🍟 -記住趁熱食,溶左既芝士包住剛炸好既薯條真係好正!不過好大碟,一個人真係食唔晒!MIKE'S LEMONADE 🍸-酸酸甜甜清新感覺,除左汽水🥤,呢個係配漢堡既另一好選擇,入面仲加左幾片新鮮青瓜,感覺冇咁熱氣。

2022-01-04
午餐
  • Double cheese burger
  • MIKE'S LEMONADE
2022-01-04 36 浏览
食物都是單點的,沒有套餐點,但仍是座無虛席,厲害吧!點了餐牌最貴的兩個包,一個是Honbo2.0,名稱都是店名2.0,應是招牌包!牛肉漢堡很有厚度,肉汁及肉脂都滿滿的,很香牛肉味,芝士還要是三重,很邪惡呀😋而另一個則點了The gold standard,不同的是,多了兩片煙肉,更足料!保證滿足!小食還再點了一客辣薯條,有些肉醬及芝士在面層,鹹鹹辣辣的,越邪惡,越美味!另一個則是水牛城雞翼,雞翼炸得很香脆,內裡還有肉汁,酸酸辣辣,美味!飲品點了檸檬特飲,檸檬味濃郁,除了日常看到的薄荷葉外,還加了數片青瓜,更清爽!
食物都是單點的,沒有套餐點,但仍是座無虛席,厲害吧!

2022-01-04 27 浏览
餐廳不算很大,但座位很寬敞舒適,地方也整潔~The gold standard~超足料,大大個,有足足兩塊4安士的牛肉,漢堡扒牛肉味濃郁,外層煎得剛好,內裡還是粉紅肉,牛脂豐富~Impossible burger~吃起來跟正常漢堡的肉分別不大,再配上洋蔥及生菜等,是令人回味的素漢堡~Buffald wings~微辣而已,不吃辣的也能吃,雞翼肥嘟嘟,炸起有雞皮香~Cheese fries~芝士味超濃郁,芝迷不能抗拒的~Apple pie iced tea~有點像伏特加加果汁的味道,幾特別,還配有一大片的蘋果果乾~
餐廳不算很大,但座位很寬敞舒適,地方也整潔~

Cheese fries~芝士味超濃郁,芝迷不能抗拒的~

2022-01-03 23 浏览
Honbo尖沙咀分店唔係開咗好耐,今次嚟到海港城試吓呢度嘅burger😋😋坐窗邊有得睇海景😍🍔DOUBLE CHEESE BURGER ($158)Double Cheese Burger有雙層四安士嘅牛肉,牛肉非常Juicy,熟到啱啱好,咬開牛肉中間仲會見到粉紅色嘅肉,加埋洋蔥、酸瓜、芝士等等嘅配料,食入口勁滿足啊😋😋!!🍔THE GOLDEN STANDARD ($178)The Golden Standard同樣有雙層四安士嘅牛肉,同其他burger嘅分別係佢仲會有煙肉!口感味道層次更上一層🤤🥗COLESLAW ($32)齋食burger太Heavy啦!食啲沙律高麗菜同洋蔥感覺都健康左😜。🍠SWEET POTATO FRIES ($38)我覺得非常出色!外面炸到非常香脆,外面嘅糖又唔會多到黐牙,香甜得黎又唔會甜過頭,好食啊😍!🍹MIKE’S LEMONADE ($38)青檸味夠晒酸,帶有淡淡薄荷味,食burger咁Heavy嘅嘢飲杯lemonade balance返都唔錯!😜🍹APPLE PIE ICED TEA ($38)蘋果批味非常濃,入面仲有兩舊蘋果批,飲得之餘仲有嘢食😋。

🍔DOUBLE CHEESE BURGER ($158)

🍔THE GOLDEN STANDARD ($178)

🥗COLESLAW ($32)

🍠SWEET POTATO FRIES ($38)

🍹MIKE’S LEMONADE ($38)

🍹APPLE PIE ICED TEA ($38)
蘋果批味非常濃,入面仲有兩舊蘋果批,飲得之餘仲有嘢食😋。
2022-01-03 26 浏览
喺尖沙咀行完街見到有間舖頭排晒長龍,心思思想試但又唔想等,最好就係買外賣~返到屋企極速打開所有食物,芝士薯條初初覺得無咩特別,但感覺芝士入口越食越香濃,相信熱食一定更YUMMY~隨便點咗款Honbo2.0,原來有成有四塊2安士手打牛肉漢堡扒,每塊之間都夾住芝士,麵包夾層仲有炒洋蔥同pickles,麵包入口食到好香牛油味😈The Gold Standard就有2塊4安士牛肉漢堡再加埋香脆煙肉,夠晒份量!牛肉漢堡煎得好香好juicy,而且咬開肉碎分明唔會一patpat,好有令人滿足!Buffalo Wings掛滿醬汁,最正嘅係伴上藍芝士,嗰種香味😋,鍾意嘅朋友都懂的💞勁醒胃嘅Mike’s Lemonade,絕對能幫手解膩!仲有好特別嘅Apple Pie Iced Tea,飲落有玉枉香,甜甜地,幾特別!餐廳食正海景位,勁好view~加上窗邊嘅聖誕裝飾,都幾好Feel,下次要試下dine in感受下~

2021-12-16
2021-12-31 75 浏览
HONBO已經進駐尖沙咀了😆,店舖位於海港城港威商場,新店跟其他店不同。可以欣賞著海景吃漢堡包,真的很舒適寫意🙈。午市時間有九款漢堡包,也可以升級套餐,套餐有小食及飲品。-💥Cheese Burger HKD$148,這個漢堡份量十足,材料有4oz牛肉漢堡、芝士、生菜、洋蔥、酸瓜及自家製醬汁。牛肉肉質嫰滑帶肉汁,牛味重肉味香濃😋。醬汁味道酸酸的很開胃,漢堡包口感軟熟鬆軟,帶點牛油香味。-💥Impossible Burger HKD$168,這個是素食的漢堡包,材料有新豬肉漢堡、洋蔥、生菜、酸瓜及自家製醬汁 。新豬肉漢堡不會遜色,而且會健康一點😎。新豬肉漢堡做到肉肉的口感,口感煙韌不油膩。-💥辣薯條 HKD$30 | 芝士薯條 HKD$20,這兩款需要另外升級加購,是有醬汁的薯條。辣薯條有辣肉醬,味道帶少少辣,口感較豐富🙈。芝士薯條鋪滿厚厚的芝士,所以味道很濃郁😍。熱辣辣吃的薯條口感酥脆,吃完薯條很飽肚。-套餐有汽水選擇,也可以用HKD$10升級其他飲品,選擇了無糖可樂及蘋果批冰茶。蘋果批冰茶名字很特別,還有片菠蘿乾浮在飲品上🙈。飲品味道酸酸甜甜的,飲起上來真的有點像蘋果批😱,茶味很香但

辣薯條有辣肉醬,味道帶少少辣,口感較豐富🙈。

套餐有汽水選擇,也可以用HKD$10升級其他飲品,選擇了無糖可樂及蘋果批冰茶。蘋果批冰茶名字很特別,還有片菠蘿乾浮在飲品上🙈。飲品味道酸酸甜甜的,飲起上來真的有點像蘋果批😱,茶味很香但不算太濃。
2021-12-29
HonboApple pie 🥧 🍎 竟然係有肉桂味😱 所以香味都幾獨特😌 浮喺面嘅,我諗係蘋果乾。如果就咁飲可能會覺得好普通,但夾埋肉味濃厚嘅漢堡包,咁就會覺得幾清新! 餐廳的 Lemonade 同我哋一般飲開檸檬茶都幾唔同~顏色係奶白色!應該就係凍檸水——仲要係用青檸,再加上⋯⋯我都唔知點係咩🤣餐廳嘅漢堡包主打就係足足有四安士嘅肉🐮🐮🐮🐮 1. gold standard($178) 就係兩塊兩安士漢堡疉埋一齊🤣 跨張!仲要加埋Bacon~ 可能剩係漢堡嘅肉都夠飽 2. IMPOSSIBLE Burger($118) 就無咁厚身,肉汁當然無咁香濃,但都係值得一試。不過我地食到一半嘅時候,發現Impossible 佢煎到黑左,一時失手? 餐廳的侍應好有禮貌,大方幫我地換過另一個。但後來發現Impossible burger 都賣哂,就畀我地揀左另一個 。3.Cheese Burger - 芝士味道濃郁,再配埋漢堡就都ok夾
Honbo

餐廳嘅漢堡包主打就係足足有四安士嘅肉🐮🐮🐮🐮