2022-02-16 25 浏览
早在第五波疫情之前, 打算到尖沙咀海港城買點日用品, 先去醫醫肚, 見到Honbo 就在眼前, 餐廳門面非常乾淨, 就經店員安排座位, 坐到window seat, 望著維港, 曬曬陽光, 心情稍然輕鬆點😌點了Honbo meal, 炸蕃薯條, 可樂 ($148)Honbo 有兩塊牛肉, 芝士, 酸瓜, 洋蔥, 自家醬汁: 甫上枱, 見到牛肉份量好足, 而且好多芝士, 賣相吸引, 要讚自家醬汁少少辣辣地, 好開胃, 無令我失望。炸蕃薯條: 份量比想像中大, 而且蕃薯條是厚切, 加上適量嘅鹽, 突顯蕃薯更加甜, 另外配上明太子味道的醬汁, 好喜歡呢個炸蕃薯條😋難怪Honbo 咁受歡迎, 食物的確有水準, 下次會encore。

點了Honbo meal, 炸蕃薯條, 可樂 ($148)