成日都聽到👂🏻人講一係唔食一食就要食最好😏香港🇭🇰唯一一間❣️入到𝐁𝐥𝐨𝐨𝐦𝐛𝐞𝐫𝐠 𝟐𝟎𝟐𝟎年🌏全球最佳漢堡🏆既漢堡店🍔希臘小屋風🇬🇷藍色💙白色🤍,望住海景🌊食漢堡🍔同朋友黎左個👯‍♀️食肉獸😈 𝐯𝐬 食肉(素🌱)瘦💃🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Burger🍔▪▫️The Gold Standard ($178)(Double 4oz Beef Patty • Double Cheese • Bacon • Pickles • Onion • Lettuce • House Sauce)連埋包底 & 面🥯,有成𝟏𝟏層🤩漢堡扒🥩係用美國🇺🇸 • 香港本地🇭🇰既牛肉🐃混合搓成🥣所以食落牛味係會超濃郁😌厚厚既𝟒𝐨𝐳士漢堡扒🥩外面煎焦焦脆脆💫中間唔會🙅🏻‍♀️煎到全熟,唔會🙅🏻‍♀️乾爭爭。油脂 • 肉汁💦非常豐富,最正既係唔會壓到實的的👏🏻夠熱️🔥所以芝士🧀係半溶痴實係肉面😳麵包係每日新鮮用全天然薯仔🥔做既牛奶麵包🍼輕輕🤏🏻烘過,中間極級軟熟🧏🏻‍♀️煙肉🥓都係煎到脆脆✨,加左青瓜🥒 • 洋蔥🧅 • 生菜🥬.▫️Impossible Burger •
成日都聽到👂🏻人講一係唔食一食就要食最好😏
希臘小屋風🇬🇷藍色💙白色🤍,望住海景🌊食漢堡🍔

同朋友黎左個👯‍♀️食肉獸😈 𝐯𝐬 食肉(素🌱)瘦💃🏻

▪Burger🍔▪
▫️The Gold Standard ($178)
連埋包底 & 面🥯,有成𝟏𝟏層🤩
漢堡扒🥩係用美國🇺🇸 • 香港本地🇭🇰既牛肉🐃混合搓成🥣
所以食落牛味係會超濃郁😌
厚厚既𝟒𝐨𝐳士漢堡扒🥩外面煎焦焦脆脆💫
中間唔會🙅🏻‍♀️煎到全熟,唔會🙅🏻‍♀️乾爭爭。
油脂 • 肉汁💦非常豐富,最正既係唔會壓到實的的👏🏻
夠熱️🔥所以芝士🧀係半溶痴實係肉面😳
麵包係每日新鮮用全天然薯仔🥔做既牛奶麵包🍼
輕輕🤏🏻烘過,中間極級軟熟🧏🏻‍♀️
煙肉🥓都係煎到脆脆✨,加左青瓜🥒 • 洋蔥🧅 • 生菜🥬
The Gold Standard ($178)

▫️Impossible Burger • V🌱 ($118)
(Impossible Patty • Pickles • Onion • Lettuce • House Sauce / Vegan X.O.)
將包🥯轉左做𝐋𝐞𝐭𝐭𝐮𝐜𝐞 𝐁𝐮𝐧🥬 (𝐅𝐫𝐞𝐞)
又要食,但又怕肥既人類😮‍💨
雖然生菜🥬夠新鮮💦,係爽口脆身✨
但係依到個麵包🥯係勁出色💯
(睇開既朋友應該知,我平時只會讚💙🧡個間)
但今次我都強烈📣建議大家冇咩事,⚠️唔好轉走個包⚠️
𝐈𝐦𝐩𝐨𝐬𝐬𝐢𝐛𝐥𝐞 𝐁𝐞𝐞𝐟🌱🥩食落口感都好似真牛🤪
同樣地,中間都係粉嫩💕
食落都好𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲💦
都係加左青瓜🥒 • 洋蔥🧅 • 生菜🥬
Impossible Burger • V🌱 ($118)

👆🏻以上𝟐個𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔都有既野我就𝟏次過講👆🏻
🔸不論係素肉🌱定真牛肉🥩,中間都係咁粉嫩💕,唔會實的的𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲💦
🔸𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔用竹簽固定好,再用”遮遮🙊漢堡包裝紙”包住🤲🏻
除左可以直接拎起食之外,個口擘幾大都唔驚啦🤣
Impossible Burger • V🌱 ($118) & The Gold Standard ($178)

▪Snacks▪
▫️Chili Fries ($78)
加左鹽🧂幼身薯條底🍟,唔止薯條多,
面頭加左既🌶辣肉醬🐖 • 芝士🧀都好多🙆🏻‍♀️
好惹味,但一定要趁熱食,
不過我覺得加左🌶辣肉醬🐖,
其實薯條可以走鹽😛
枱面另有放芥末醬💛 • 茄汁可點🥫
Chili Fries ($78)

▫️Buffalo Wings ($78)
雞中翼🐣𝟏開𝟐斬開左🔪
雞皮脆好脆💥
最正係底加左我好鍾意既藍芝士醬💙
辣辣🌶加芝士🧀,好正呀😌
Buffalo Wings ($78)

▪Drinks▪
💁🏻‍♀️𝟐款野飲已調好晒味,所以冇得揀少甜。
▫️Mike’s Lemonade ($38)
雖然係檸檬味幾重🍋
但好特別🤭係𝟏飲落去先係甜甜地,
酸味之後先左出黎😛
表面加左幾片青瓜🥒,成個感覺好𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦
Mike’s Lemonade ($38)  Apple Pie Iced Tea ($38)

▫️Apple Pie Iced Tea ($38)
飲落就一定會比𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞🍋甜嫁啦,
你食蘋果🍎🍏都甜過食檸檬🍋啦😏
仲飲到少少🤏🏻玉桂味 🤎
表面既蘋果🍎泡泡圈,好好咬🤓

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺漢堡🍔有𝟗款選擇,牛肉🐃 • 雞肉🐔 • 素🌱漢堡都有
🔺除左背住既座位之外💺,其實每個位都係對住海景🌊
🔺雖然唔知餐盤📥既餐紙有幾多唔同款,不過我今次𝟐張都唔同,各有得意既圖案🌠