2022-05-22 25 浏览
之前睇雜誌報道話係全球最好食嘅漢堡包之一海港城經過見到落地大玻璃環境唔錯😊😊咁啱有位即刻食😂THE GOLD STANDARD個包嚟到嘅時候都覺得幾震撼😳首先都真係幾大個,同埋擺低已經聞到好香😍4oz手打漢堡扒加上雙層芝士、煙肉洋蔥等材料 一口咬唔哂之餘仲爆牛肉汁🤤😋超級滿足GRILLED CHICKEN BURGER雖然係出名食手打牛肉漢堡扒,但想試吓佢個烤雞會點😂點知都係好有驚喜有機嘅雞肉配上佢哋自家製嘅日式照燒醬同新鮮生菜夾埋一齊食 一啲都唔覺得油膩而且雞肉嘅部份一啲都唔柴口 烤得好香😍配埋牛油香味手工漢堡包 我停唔到口😂(而且份量都唔細 我食咗一半已經開始飽😂)水牛城雞翼同Chili 🍟 炸得啱啱好外脆內軟 入邊唔會乾晒 小小辣😊 MIKE'S LEMONADE味道甜甜酸酸^_^有青瓜、薄荷幾清新~~適合夏天飲APPLE PIE ICED TEA見佢咁得意😂所以嗌咗試吓音樂係會散發出淡淡嘅蘋果批嘅味道 中間係大啲玉桂嘅香味如果你鍾意飲玉桂茶嘅話應該會好鍾意❤️總括嚟講對佢嘅漢堡包係非常滿意😋而且對住個大海景色 有去旅行嘅感覺🙂
之前睇雜誌報道話係全球最好食嘅漢堡包之一
海港城經過見到落地大玻璃環境唔錯😊😊
咁啱有位即刻食😂

THE GOLD STANDARD
個包嚟到嘅時候都覺得幾震撼😳
首先都真係幾大個,同埋擺低已經聞到好香😍
4oz手打漢堡扒加上雙層芝士、煙肉洋蔥等材料
一口咬唔哂之餘仲爆牛肉汁🤤😋超級滿足

GRILLED CHICKEN BURGER

而且雞肉嘅部份一啲都唔柴口 烤得好香😍
配埋牛油香味手工漢堡包 我停唔到口😂
(而且份量都唔細 我食咗一半已經開始飽😂)

水牛城雞翼同Chili 🍟
炸得啱啱好外脆內軟 入邊唔會乾晒 小小辣😊

MIKE'S LEMONADE
味道甜甜酸酸^_^有青瓜、薄荷幾清新~~適合夏天飲
APPLE PIE ICED TEA
如果你鍾意飲玉桂茶嘅話應該會好鍾意❤️
總括嚟講對佢嘅漢堡包係非常滿意😋

而且對住個大海景色 有去旅行嘅感覺🙂

2022-05-18
下午茶
2022-05-21 20 浏览
一直想知唯一入榜(2020全球最佳漢堡)嘅香港burger店有幾厲害 嚟到2022年質素會唔會保持都係咁好😮📌Cheese Burger 相對清新少少同輕盈少少嘅選擇(因為每款🍔嘅patty都有一定分量) 麵包食到淡淡奶香同牛油味 同一般拎麵包廠嘅漢堡包完全係兩個世界🤣 呢款好味勁多! 講到好重要嘅patty 有肉感之餘每啖都食到油脂香 牛味十分香濃 加上煎得好香脆 再配埋爽脆嘅生菜同house sauce 整體都配搭得好好☺️☺️ 📌 The Gold Standard想試齊咁多配料夾埋一齊嘅🍔 呢個係不二之選 可以形容為「巨無霸」 同cheese burger 不同 係跟double 4oz beef patty會更飽肚🤣 友人同樣讚賞兩塊patty煎得好香口 好有牛味😬😬 不過份量真係有啲驚人 可以分兩餐食📌Cheese Fries必點side dish😈邪惡之選📌 Buffalo Wings甜甜辣辣幾開胃 但唔食得辣嘅朋友仔要留意📌 Mike’s Lemonade清新而且開胃嘅飲品📌 Apple Pie Ice Tea同坊間去比算係較新穎嘅飲品款式 肉桂味突出過蘋果香味
嚟到2022年質素會唔會保持都係咁好😮

清新而且開胃嘅飲品
📌 Apple Pie Ice Tea
同坊間去比算係較新穎嘅飲品款式 肉桂味突出過蘋果香味
2022-05-21 58 浏览
位於海港城嘅HONBO本身已有一定知名度佢係Bloomberg 全球最佳burger店之一所以有幾好食 真係唔使多講點解揀海港城分店?因為個view 完全拉高咗成個享受對住呢個海 非常可以店𥚃有9款burger 選擇如果你係大胃王 一定要揀 The Gold Standard 個burger仲大過你手掌✋🏻今次我先揀返signature Cheese Burger 🍔 Burger麵面有烘過 微脆 但不失軟身佢當中用上嘅牛肉係碎扒非常juicy 肉汁爆燈 非常濃郁牛油香真係高質之選另外梗係要試埋 Honbo 🍔Honbo入面有cheese、pickles、onion漢堡扒肉亦係juicy彈牙大大塊生菜中和油膩感完全吾會好溜 當中sides 點咗fries 及coleslaw Sides份量亦適中 🍹Apple pie ice tea 清涼解渴 當中有幾塊蘋果乾 🥤Mike’s lemonade 酸酸微微 好解膩
位於海港城嘅HONBO
本身已有一定知名度
佢係Bloomberg 全球最佳burger店之一
所以有幾好食 真係唔使多講
點解揀海港城分店?
因為個view 完全拉高咗成個享受

佢當中用上嘅牛肉係碎扒
非常juicy 肉汁爆燈 非常濃郁牛油香
真係高質之選

另外梗係要試埋 Honbo 🍔
Honbo入面有cheese、pickles、onion
漢堡扒肉亦係juicy彈牙
大大塊生菜中和油膩感
完全吾會好溜

當中sides 點咗fries 及coleslaw
Sides份量亦適中
🍹Apple pie ice tea 清涼解渴
當中有幾塊蘋果乾
🥤Mike’s lemonade
酸酸微微 好解膩
2022-05-20 12 浏览
今日響海港城行街,睇到呢度個餐牌有唔同嘅漢堡包就想入去試吓,呢度有一邊係卡位如果晏晝或者傍晚時間可以睇到個海景應該會好靚,不過我哋今次食晚餐所以望得唔係好清楚,呢度嘅位唔太多好似夾埋都係得七張枱,不過好彩坐到卡位真係好闊落,坐得好舒服。Chill Fries🍟$78上面放滿左蔥同埋辣肉醬,食落有少少孜然味好惹味,其實又唔係好辣Cheese Fries 🍟$58薯條面落咗好多芝士,側邊仲有一個芝士醬可以點,味道都唔錯!THe Golden Standard 🍔$178我同老公都係食肉獸梗係揀咗全店最貴嘅burger. 包括左double芝士,兩塊四安士牛肉,青瓜洋蔥以及煙肉等等,啲煙肉煎得好香口,嗰兩塊牛肉亦都好Juice,咬開之後仲有少少粉紅色而且好多肉汁流出嚟!成個飽好厚要撳扁先至可以食到,口細既人應該唔可以一啖咬到😂Apple Pie Ice Tea $38呢一杯好多人叫,佢上面有兩塊蘋果,飲落有好香嘅玉桂味再加埋蘋果茶甜甜地感覺好清新同埋好解油膩,啱晒配漢堡包一齊飮。Draft beer 🍺 $78老公話啤酒最好配漢堡,所以叫咗做啤酒都好夠凍開頭望到個漢堡包唔係好大個,諗住唔會

Chill Fries🍟$78

Cheese Fries 🍟$58
薯條面落咗好多芝士,側邊仲有一個芝士醬可以點,味道都唔錯!

THe Golden Standard 🍔$178

Apple Pie Ice Tea $38

Draft beer 🍺 $78
老公話啤酒最好配漢堡,所以叫咗做啤酒都好夠凍

開頭望到個漢堡包唔係好大個,諗住唔會好飽,點知食完兩塊牛肉再加埋啲薯條之後就真係夠晒飽。整體來講呢間漢堡包店水準唔錯!而且又有靚靚嘅海景好適合情侶拍拖一齊嚟食!不過啲枱唔多所以繁忙時間嚟到可能要排隊,下次要搵晏晝或者黃昏時間再嚟過!
2022-05-18 54 浏览
唯一香港店入選的Bloomberg全球最佳漢堡到底有幾好食?😋幾年前第一次去灣仔Honbo, 美味的漢堡和藍白色打卡門面令它成為左我最喜歡的漢堡店,今日去既係尖沙咀海港城,少了灣仔區的舊區情懷,多了份現代感及望到維港,各有特色。人氣高到連平日去都要排隊,唔想排嘅話盡量6點入座。The gold standard $178全店最貴的burger, 食落值回票價牛肉足足有4塊,肉嫩多汁,上下層都有滿瀉的千島醬,加上新鮮生菜和脆口煙肉,口感相當豐富。Honbo 2.0 $168鋪頭的招牌一定要試下,食落去係厚厚的牛肉和極多半溶化芝士,絕對滿足。Sweet photo fries $38呢款蕃薯條既厚且粗,有香脆外皮,入面是軟腍蕃薯肉。個人鐘意食厚切所以好岩我口味👍🏻Buffalo wings $78水牛城雞翼醃得入味,入口酸酸辣辣Apple pie iced tea $38Coke Zero $28慣左食漢堡飲可樂,但見到呢到有杯Apple pie iced tea 幾特別又叫黎飲下~

The gold standard $178

全店最貴的burger, 食落值回票價

Honbo 2.0 $168

Sweet photo fries $38

Buffalo wings $78
水牛城雞翼醃得入味,入口酸酸辣辣

Apple pie iced tea $38
Coke Zero $28

2022-05-18 23 浏览
位於尖沙咀海港城覓的「Honbo」,⋯ 裝修簡約,以藍白色為主,而且又有大海景view 👍🏻真的不錯🥰The Gold standard , 雙層4oz 牛肉漢堡,青瓜,煙肉,雙層半蓉芝士,洋蔥,生菜等.. 牛肉漢堡肉汁豐富,牛味濃;煙肉香脆可口👍🏻食牛獸必算啦👻Impossible burger 素肉漢堡,同樣口感豐富。真的一點也吃不出不是肉👻 麵包烘得外脆內軟!醬汁很惹味!Chili fries ,有驚喜,除了薯條香脆,再加埋辣肉醬汁很惹味😋

2022-05-18 11 浏览
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD $150-200+📍Address: Honbo, Tsim Sha TsuiSit by the sea and enjoy my oversized burger, what a joy! Honbo has been winning award of countless heart of burger fans (including me), they focus on selecting best ingredients, from the natural potato milk bun to Double Gold American Beef, in order to make the most perfect burger. Their burger was super juicy, we ordered the golden standard ($178) and Honbo 2.0($168). Whats the difference!? If you are bacon lover, you sh
🇭🇰Hong Kong

Sit by the sea and enjoy my oversized burger, what a joy! Honbo has been winning award of countless heart of burger fans (including me), they focus on selecting best ingredients, from the natural potato milk bun to Double Gold American Beef, in order to make the most perfect burger. Their burger was super juicy, we ordered the golden standard ($178) and Honbo 2.0($168). Whats the difference!? If you are bacon lover, you should choose golden standard! If you are cheese lover, you should choose Honbo 2.0 as the portion of cheese is triple of usual.

The snacks are good as well, the sweet potato fries ($38) was crispy and fresh. Buffalo wings are my favourite, it went well with the blue cheese sauce serve aside. Don’t forget to order their drinks as they were really refreshing. Trust me, Milks’s lemonade and apple pie iced tea ($38) will never go wrong!

2022-05-18 20 浏览
Honbo作為在國際上獲獎無數的本土漢堡店,加上他們每天新鮮製作的手工麵包和手打漢堡扒,令人一試難忘。今次跟朋友到海港城一試這間擁有無敵海景的漢堡店~🔺Double Cheese Burger ($158):份量十足的漢堡扒與雙倍份量的芝士完美融合,配上生菜、酸瓜、洋蔥和煎香後微脆鬆軟和充滿牛油香味手工麵包。一口咬下去,肉汁鮮香四溢,非常滿足。🔺Honbo 1.5 ($138):其中一款人氣之選:有招牌3x2Oz牛肉漢堡,味道濃郁的漢堡扒配上半溶芝士,加上酸瓜、洋蔥、全自家制麵包及特製醬汁等,賣相誘人。🔺Sweet Potato Fries ($38):炸番薯條的份量多,而且口感酥脆,番薯本身的甜道再加上一層甜甜鹹鹹的coating,層次更加豐富。🔺Cheese Fries ($58):邪惡熱溶芝士鋪滿在薯條上,薯條炸得十分香脆,新鮮炸起時芝士還有拉絲效果。🔺Apple Pie Iced Tea($38):蘋果茶底,再加上很強烈的肉桂味,整杯飲品香甜可口。

2022-05-18 138 浏览
今日難得放假,所以搵埋朋友仔陪我一齊試下尖沙咀海港城呢間人氣漢堡包店。🌟Honbo 2.0鍾意食牛既朋友仔必點!餡料有好足料的牛肉漢堡,食落juicy 而且有好香牛肉味,份量多到一個女仔都食唔哂。🌟The Gold Standard漢堡包夾住一層層的餡料,有烤煙肉、漢堡扒、芝士和蔬菜等,疊得又高又厚,咀巴細小的女孩子都好難一口咬哂咁多層。牛肉漢堡好多肉汁,煙肉烤得香脆可口,值得一讚!🌟Cheese Fries邪惡的芝士薯條是我的最愛,餐廳用上了幼身的薯條,配上大量咸香的芝士醬,令人一條接一條食唔停口。🤣🤣🌟Buffalo Wings 雞翼面頭灑滿蔥花,配上酸酸地既醬汁十分開胃,想不到餐廳的小食水準也不差呢。🌟Mike’s Lemonade飲品檸檬味很濃郁,配上小青瓜和薄荷葉令整體味道更清新。🌟Apple Pie Iced Tea飲品味道真的有點像我們平時吃的蘋果批,偏重肉桂味,面頭還有兩大片蘋果乾。靠窗的那些座位還能香到維港海景,視覺享受一流。

🌟Honbo 2.0

🌟The Gold Standard

🌟Cheese Fries

🌟Buffalo Wings

🌟Mike’s Lemonade
飲品檸檬味很濃郁,配上小青瓜和薄荷葉令整體味道更清新。

🌟Apple Pie Iced Tea

靠窗的那些座位還能香到維港海景,視覺享受一流。
  • Cheese Fries
  • Honbo 2.0
2022-05-18 25 浏览
太晚食飯海港城好像沒有太多選擇,目光默默地走向Honbo 簡潔的shop front,好像是新開?平時沒有留意得到。8點多快9點竟然也坐滿,剛好我坐到最後一個位置。環境方面: 太晚去就看點微光的大海,早上/下午應該景色休閒舒服。座位寬敞整潔,簡單嘅藍白用色配上適當木紋,簡簡單單都好舒服。食物方面:漢堡餐廳,有素肉(impossible meat)漢堡可以揀選素食醬汁,一款雞漢堡。小食方面有大約七種。Classic Burger : 最簡單的事情最突顯味道,不斷尋找沒有芝士的漢堡的我眼睛在雞肉漢堡和經典漢堡兩者中遊走,主力牛肉漢堡的餐廳,怎麼能放過牛肉這個選項呢? Patty 4oz, 肉味和口感不錯, 咬一口看見中間粉紅剛好熟度的肉,出色!Classic burger topping有onion, pickles, lettuce with house sauce。洋蔥不是grilled 的,看到可以extra topping 下次有機會再來的話應該會試吓,grilled onion on burger is a must 🤪🤪! 另外麵包質素很好,軟軟回彈沒有很乾的感覺!讚!Appl

Classic  Burger

Apple  pie  ice  tea

Apple pie ice tea 蘋果批: 本來以為是蘋果茶加上一執蘋果肉乾,結果有驚喜!有一種蘋果汁加上甜紅茶和cinnamon的味道,難怪叫做蘋果批。心思思回家之後研究如何挑戰家中整蘋果批特飲 哈哈!

細心點:同時間為朋友附上一杯清水,超貼心。
2022-05-17
Classic  Burger
Apple  pie  ice  tea
2022-05-17 215 浏览
想走碳又想食漢堡包嘅,可以好似我咁點個 honbo2.0 轉 lettuce bun , 4層兩安士牛肉漢堡扒用威斯康辛州進口嘅Double Gold 美國牛肉做成,再以California Smash Style,將漢堡扒放喺450℃ 嘅烤爐上大力壓扁煎得更香脆,加上3層芝士洋蔥、酸瓜,香口得嚟又有清新嘅感覺。漢堡包的黃金比例究竟係點樣?用兩件四安士漢堡扒,以California Smash Style煎得脆之餘,又因為厚身多啲肉汁;放芝士上面至半溶;再起上面加上煎到脆口嘅煙肉同酸瓜洋蔥。中間個餡做得好,都要個包襯得起,自家製全天然薯仔牛奶麵包,脹卜卜又香軟,吸曬D肉汁。佢就係 honbo 嘅 the gold standard 芝士薯條太單調,Chili Fries 有芝士又有微辣醬汁,咁先係皇道。Buffalo Wings 有5大隻,辣度啱啱好,同杯apple pie iced tea 係絕配。其實杯Mike’s lemonade 加咗薄荷,同Gold Standard 夾埋唔怕膩。尖沙咀海港城呢一間仲有無敵海景,幾點過到嚟都咁chill
Lettuce  bun

漢堡包的黃金比例究竟係點樣?
佢就係 honbo 嘅 the gold standard

尖沙咀海港城呢一間仲有無敵海景,幾點過到嚟都咁chill

Lettuce  bun
  • Honbo 2.0
  • Buffalo  wings
  • Chili  fries
今晚嚟到位於海港城嘅Honbo食晚餐曾被選為全球25大最好食漢堡之一,排隊就當然唔少得,佢嘅本店喺灣仔,而尖沙嘴呢間分店感覺多咗分空間感店內位置唔多,但海景位確係靚先嚟睇睇餐牌,簡單一版已經表達晒所有漢堡嚟一杯Lemonade,$38蚊,酸酸澀澀幾開胃漢堡嚟啦,今晚我叫咗The Gold Standard4oz香口牛肉煎至脆身加上雙層芝士,煙肉等材料,令人垂涎三尺,非常滿足配菜我加咗份蕃薯條,粗身,甜口,係唔多漢堡店可以提供到嘅選擇,睇下佢個餡,係黃色架你問佢就可以攞支叉,唔洗用手今晚埋單總共$254蚊,拍得住鋸個扒

今晚嚟到位於海港城嘅Honbo食晚餐

店內位置唔多,但海景位確係靚

先嚟睇睇餐牌,簡單一版已經表達晒所有漢堡

嚟一杯Lemonade,$38蚊,酸酸澀澀幾開胃
Lemonade

漢堡嚟啦,今晚我叫咗The Gold Standard

Sweet potato Fries

你問佢就可以攞支叉,唔洗用手

今晚埋單總共$254蚊,拍得住鋸個扒

The Gold Standard
  • the gold standard
  • sweet potato fries
2022-05-05 28 浏览
乜未唔好講 好食到 講唔到野 想食成年既 漢堡平日下午茶時間去 時間揀得太好 成間店 只有一人天氣又咁好 座位任揀 得3張 卡位 成間鋪 大約坐19-20人 我地 即 攝入卡位 曬下太陽 🌞自拍一番 因為依個感覺太似去左旅行咁舒服啦未食環境已滿分呀我地叫左2個 cheese buger 同原味 $38薯條🍟個包 有烘到 脆 唔係成日 麥當勞既 嘉頓麵包佢個 牛 是 真正 靚牛 碎扒zoom埋去 睇真D~ 牛肉 一咬落去 嘩 牛汁 爆發生菜新鮮爽脆 balance 油膩感手牛 真係 食唔停 牛油香 浪滿全口 包脆之餘 重可 吸牛油 一齊食 重有 少少洋蔥 好開心呀 真係好食到震太好食 太好食 依個味 得佢先俾到我呀薯條 無 臭油味 一般普通野 薯條SS波浪先岩我口味
乜未唔好講 好食到 講唔到野

我地叫左2個 cheese buger
同原味 $38薯條🍟
個包 有烘到 脆 唔係成日 麥當勞既 嘉頓麵包
佢個 牛 是 真正 靚牛 碎扒

zoom埋去 睇真D~
牛肉 一咬落去 嘩 牛汁 爆發

薯條SS波浪先岩我口味

2022-05-04
  • Cheese  Honbo
2022-05-02 41 浏览
🐱🐷Honbo🐱🐭今次特別嚟呢間想去好耐嘅漢堡包店!之前見佢攞獎已經好想食,但要過海又一點遠, 今次佢喺尖沙咀開咗分店緊係要去試!💖簡約又不失美式快餐店風格嘅裝修~佢窗邊嘅位可以對住個海景🥰🥰但嗰日我地入座已經有人坐咗,不過其實坐邊都一樣望到個海!佢嘅餐牌設計簡約 清楚列哂佢地嘅漢堡款式~最搞笑係野飲嗰版 milkshakes: No milkshakes Grow up, Drink a beer.🤣🤣我地嗌咗兩個包一杯野飲一份薯條首先佢嘅Honbo 1.5 真係好大個! 肉汁超多✨個包都有用牛油煎香 又有3 塊2安士嘅牛肉 所以食落好豐富💖💖想講講佢地嘅pickles 一啲都唔酸 好fresh, 平時怕食pickles嘅都接受到!另一個嘅係double cheese burger, 呢個同Honbo 1.5 唔同嘅地方係 佢係兩塊4安士嘅牛肉🤭 所以咬嗰時個口擘到勁大都咬唔哂🫢 一樣都係咁juicy✨✨ 好鍾意佢嘅調味!同埋啲肉煎到有啲香脆 口感好豐富✨Side dish 揀咗Cheese fries🍟 呢個就正常味道 落咗芝士醬嘅嗰啲薯條會淋咗 但我幾鍾意佢另外比嘅醬 佢個醬係幾
🐱🐷Honbo🐱🐭
簡約又不失美式快餐店風格嘅裝修~

佢嘅餐牌設計簡約 清楚列哂佢地嘅漢堡款式~

我地嗌咗兩個包一杯野飲一份薯條
Honbo  1.5

Double  cheese  burger

Side dish 揀咗Cheese fries🍟 呢個就正常味道 落咗芝士醬嘅嗰啲薯條會淋咗 但我幾鍾意佢另外比嘅醬 佢個醬係幾好味嘅 有少少辣辣地嘅千島醬咁~
Double  cheese  burger   &  cheese  fries

野飲叫咗杯Apple Pie Iced Tea😆上面放咗兩塊大大塊嘅蘋果乾😛飲落係玉桂蘋果紅茶咁 真係好似蘋果批啲味咁🤣
Apple  pie  iced  tea

🐱🐷總結:暫時係我心目中嘅漢堡包No. 1✨
❗️注意:堂食坐位較少 繁忙時間要等位 天氣唔太熱嘅話可以外賣出去海港城望海嗰啲櫈度食~
2022-04-18
早餐
Honbo  1.5
Double  cheese  burger
Apple  pie  iced  tea
2022-04-28 37 浏览
The Gold Standard(單點$178),雙層4oz漢堡扒,配以煙肉、芝士,滿足到食肉獸嘅需要,漢堡扒肉質厚肉,所以依然保留到不少肉汁,另外入面加入左牛脂,食落油脂味濃;煙肉口感薄脆,食落好香口;配料有青瓜、洋蔥、生菜。Grilled Chicken Burger(單點$98),採用有機雞肉製作,雞肉肉嫩多汁,配以自家製照燒汁食用,味道鹹甜,配料有生菜、洋蔥。Buffalo Wings(單點$38),雞翼肉嫩多汁,味道酸辣。Sweet Potato Fries (單點$38),即叫即炸,蕃薯條口感粗身、外香脆內軟綿,味道清甜。Mike’s Lemonade(兩杯$76),味道酸甜,內有青瓜、薄荷,飲落好清爽。

• Buffalo  wings