2021-11-01
去荃灣行街想坐下嘆下嘢食休息下,見到呢間 café 幾骨緻又夠大,就帶埋女朋友入去試下佢。餐廳分上下兩層,空間同採光度十足,而且亦都應節有萬聖節裝飾。食物同飲品種類都好多,而且價錢唔貴,樣樣都好吸引想試吓。蟹肉蘆筍意大利麵 $98唔單止擺盤好靚,蟹肉嘅份量比想像中多,而且肉質結實鮮甜,配埋蟹子食好 fresh。蘆筍亦煮得啱啱好,好脆口同嫩。意大利粉方面,軟硬適中,亦到掛滿醬汁,好好味。大大啖吃肉大啖食。溫泉蛋黑松露意大利飯 $88未食已經好香黑松露味,鐘意黑松露嘅朋友一定唔會失望,佢嘅味道非常濃郁。而溫泉蛋做到流心,蛋味重、鮮,good。香滑蛋汁配上香濃黑松露,味道豐富。飯粒方面亦都煮得幾好,如果怕生嘅朋友,呢個就啱口味,個人覺得軟硬恰到好處。Dirty 咖啡好香,另外可以轉燕麥奶或者豆奶,乳糖敏感嘅人都唔怕飲。鮮奶焙茶拉花拉得好靚,焙茶好香,入口細滑。芋泥流心巴斯克蛋糕 $58本身自己都好鐘意巴斯克,餐廳做得好綿密,甜度剛好,而且芋泥唔吝嗇,口感比蛋糕本身再綿啲。總結:CP值好高嘅 café,朋友睇完相都即刻嚟試。
食物同飲品種類都好多,而且價錢唔貴,樣樣都好吸引想試吓。
蟹肉蘆筍意大利麵 $98
大大啖吃肉大啖食。
溫泉蛋黑松露意大利飯 $88
Dirty
咖啡好香,另外可以轉燕麥奶或者豆奶,乳糖敏感嘅人都唔怕飲。
鮮奶焙茶
拉花拉得好靚,焙茶好香,入口細滑。
芋泥流心巴斯克蛋糕 $58
總結:CP值好高嘅 café,朋友睇完相都即刻嚟試。