2021-11-10
返工忙完一日,今日收工想同朋友係附近搵間餐廳傾下大家近況。去到呢間Cafe,個門口望落同附近好唔同。咁有特色一於入去食下傾下先。入面都已經好滿人,好在唔使等位。我地仲有得坐佢樓上既雅座,可以更舒服咁傾心事。晚餐小食同飲品既選擇都多,我最後揀左慢煮安格斯牛肩肉蝴蝶粉,香煎蟹餅同一杯Dirty。呢度既Dirty都做得好好,咖啡既香加上鮮奶既滑,好好入口。個蟹餅黎到都好大份,食入口係好豐富既蟹味,入面係真係有好多既蟹肉,絕對係推介。後尾問翻老闆原來啲蟹肉係每日自己拆肉,老闆笑住話賣一份蝕一份😂😂。慢煮安格斯牛非常之嫩口,肉味重之餘仲要咬落好滑。配上個蝴蝶粉又煮得剛剛好,啲粉唔會好淋。香草蕃茄汁係好濃厚,配搭上個牛肉成件事都好Match。嚟緊呢間cafe都會成為我同朋友既定期見面首選地點🤗🤗。
嚟緊呢間cafe都會成為我同朋友既定期見面首選地點🤗🤗。