HIKARI

2023-07-05 43 浏览
今日去開荃灣做嘢順道又嚟Hikari食午餐今次已經是二訪鐘意Hikari文青木系裝潢環境舒服 食物質素又吾錯Butter poached scallop coconut milk risotto牛油浸日本帆立貝椰汁意大利飯 $128帆立貝大大粒 肉質厚實非常鮮甜。意大利飯煮得剛剛好,口感軟䧔 有咬口 帶有好香濃牛油味Mocha朱古力鮮奶咖啡 $44職員非常細心主動問我mocha想要拉什麼圖案,我説隨意可以,職員提意拉海豚的圖案用心製作,細心位即時讓客人印象深刻Mocha甜度適中,朱古力咖啡份量恰當好處整體來講,環境舒適,職員有善,食物質素吾錯
今日去開荃灣做嘢

牛油浸日本帆立貝椰汁意大利飯 $128

Mocha
朱古力鮮奶咖啡 $44
職員非常細心
用心製作,細心位即時讓客人印象深刻

Mocha甜度適中,朱古力咖啡份量恰當好處

整體來講,環境舒適,職員有善,食物質素吾錯

2023-07-05
呢間Cafe小店裝修得幾有feel,環境光蠻自然,真係可以好悠然自在咁喺度食餐飯。煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯$128以前食親啲鴨肉都覺得太硬唔好食,但聽朋友講話上次食過覺得好食,似食雞髀多啲嘅口感,就決定試吓。一試果然驚艷到我,外層竟然煎得好脆,肉汁鎖住喺肉裡面,肉質真係一啲都唔硬,唔講唔知係鴨肉😳好好食👍🏻慢煮美國安格斯牛板腱新奥爾良飯$158牛板腱有成大大塊超抵,口感超腍,有牛味,好食🤤飯都好出色,飯粒分明,味道令人食唔停口。君度橙酒鮮奶咖啡$52惠顧任何食品,飲品就可以減$15,好抵飲。好香橙味,酒味唔會好濃,味道偏苦。Dirty$45想飲espresso又怕太苦可以叫呢杯Dirty,咖啡味無咁濃烈,但依然入口香濃,口感奶滑。

煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯$128

慢煮美國安格斯牛板腱新奥爾良飯$158

君度橙酒鮮奶咖啡$52
惠顧任何食品,飲品就可以減$15,好抵飲。
好香橙味,酒味唔會好濃,味道偏苦。

Dirty$45
Today, I went to Tsuen Wan for a meal and stopped by a chic Japanese cafe. I ordered a plate of French Confit duck leg cepes risotto ,It was delicious. I highly recommend it.
2023-07-04 26 浏览
🥣慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯🥣:💰$158有四片厚切粉嫩安格斯牛板腱,好似牛脷咁軟熟,肉之間筋部口感似啫喱,膠質滿滿,飯做到半生效果,醬汁微辣帶點甜味,加埋菇菌粒同蘆筍增加爽口感。🥣鹹蛋黃薯條🥣:💰$78淨睇好似冇咩特別,但食第一條時候就feel濃郁鹹蛋黃味,成條都充滿鹹蛋黃醬仲有沙沙地感覺,薯條炸到夠脆。🥣初雪窩夫🥣:💰$98配伯爵茶白朱古力醬,唔會好甜,好多芝士奶蓋咸咸地,中間夾住新鮮生果,士多啤梨、藍莓、香蕉,窩夫較蛋糕口感,食完好飽肚。🥤Baileys mocha🥤: 💰$48好香baileys 味,好重手,baileys 好出夠濃,未試過咁足料baileys味,又唔會蓋過本身咖啡豆香,感覺似一杯cocktails添😆🥤Earl grey chocolate latte🥤:💰$47第一次見靚靚人馬拉花,為咖啡師鼓勵👏🏽呢杯較深色,超香濃伯爵茶味,朱古力味淡淡帶過,鮮奶打到好滑。
🥣慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯🥣:💰$158

🥣鹹蛋黃薯條🥣:💰$78

🥣初雪窩夫🥣:💰$98

🥤Baileys mocha🥤: 💰$48

2023-07-01 22 浏览
⸝⋆︎* 煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 $128大大隻嘅油鴨髀一刀切落去都感受到個皮好脆肉嫩而脂肪少~肉質結實保持到唔乾牛肝菌 x 意大利飯不嬲都夾加入牛肝菌同牛肝菌醬後賣相對板食落無肥膩感但又香氣四溢.⸝⋆︎* 日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯 $148日式食材配以意式煮法好有驚喜呢!賣相好吸引!主角鰻魚啖啖肉~份量都唔少呀加上以豆乳入饌增加了意大利飯的厚度每啖都好豐富🐟.⸝⋆︎* Plum Soda $68 凡惠顧以上食物揀飲品仲可以享有$15折扣連酒精飲品都包括咖!呢款相對輕盈清爽既plum soda 🥤折扣後只需 $53 .⸝⋆︎* 初雪窩夫 $98窩夫即叫即整~~強烈建議兩個人share 🤩窩夫外脆內鬆軟!入面夾住幾片士多啤梨、香蕉仲可以淋上伯爵白朱古力醬一齊食伯爵白朱古力醬分開呈上可以自己決定落幾多中意甜既朋友可以食哂我就覺得落少少反而保留番窩夫烘焙後既香味

⸝⋆︎* 煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 $128
大大隻嘅油鴨髀一刀切落去都感受到個皮好脆
肉嫩而脂肪少~肉質結實保持到唔乾
牛肝菌 x 意大利飯不嬲都夾
加入牛肝菌同牛肝菌醬後賣相對板
食落無肥膩感但又香氣四溢
⸝⋆︎* 日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯 $148
日式食材配以意式煮法好有驚喜呢!
賣相好吸引!主角鰻魚啖啖肉~份量都唔少呀
加上以豆乳入饌增加了意大利飯的厚度
每啖都好豐富🐟
⸝⋆︎* Plum Soda $68
凡惠顧以上食物
揀飲品仲可以享有$15折扣
連酒精飲品都包括咖!
呢款相對輕盈清爽既plum soda 🥤
折扣後只需 $53
⸝⋆︎* 初雪窩夫 $98
窩夫即叫即整~~強烈建議兩個人share 🤩
窩夫外脆內鬆軟!
入面夾住幾片士多啤梨、香蕉
仲可以淋上伯爵白朱古力醬一齊食
伯爵白朱古力醬分開呈上可以自己決定落幾多
中意甜既朋友可以食哂
我就覺得落少少反而保留番窩夫烘焙後既香味
2023-06-29 31 浏览
劍魚腩醬油漬牛油果他他 $128Soy marinated swordfish & avocado tartare 豐富色彩氣味清香,整體有三層,頂部很細心有幾串海葡萄增添口感,第一層有醬油漬劍魚腩感覺有夾集少許日本麻醬,調味很柔和不會搶去劍魚腩的鮮甜。中層有滿滿的牛油果蓉🥑底層有蕃茄粒提升味蕾清新感覺。每一層都有獨特的味道,混合一起吃亦非常配合!北海道松葉蟹龍蝦忌廉汁馬鈴薯團子粉 $138Hokkaido snow clab claw gnocchi lobster cream sauce 從外觀看上去已經很吸引,表面的松葉蟹已經處理好,食用時十分方便。吃一口醬汁十分香濃!但不會有油膩感。再來一口圓形的意粉除了形狀可愛,味道亦很煙靭而且隱約帶有馬鈴薯的香氣。值得一試!Hikari 初雪窩夫 $98 窩夫香氣撲鼻,表皮香脆內裏軟糯~配以鮮果,芝士奶蓋以及伯爵茶朱古力醬,味道又夾又豐富!❣️窩夫製作需時約20分鐘記得早啲落單啦~另外仲有幾款甜品,包括Tiramisu ,巴斯克芝士蛋糕,甘筍蛋糕,睇落都好吸引㗎~芝麻咖啡 $33望落好黑,以為好重芝麻味,原來唔會!成杯咖啡望落去好靚好啱打卡,

劍魚腩醬油漬牛油果他他 $128

北海道松葉蟹龍蝦忌廉汁馬鈴薯團子粉 $138

Hikari 初雪窩夫 $98
❣️窩夫製作需時約20分鐘
記得早啲落單啦~

芝麻咖啡 $33
望落好黑,以為好重芝麻味,原來唔會!成杯咖啡望落去好靚好啱打卡,咖啡味濃郁👍🏻

(Iced) Dirty (oat milk) $35

從外觀看起來形成優美的分層效果絕對是打卡的亮點。可感受熱濃縮咖啡與冷燕麥奶冰火交融一樣的雙重口感。
店員親切端上的瞬間已經聞到濃烈的香氣,第一口嚐到Espresso的強烈風味,感受到店𥚃選用的咖啡豆不會過份酸或苦澀,第二口輕輕攪拌後再品嘗,Espresso與細滑且有微甜穀物味道的燕麥奶比例恰到好處。

非常推薦喜歡濃香咖啡或對牛奶有負擔的朋友。
2023-06-29 28 浏览
大壩街最近經常去既食街,餐廳質素好好,菜式唔同種類選擇。呢間木系裝修好適合今日舒適休閒嘅我。無論餐牌,環境,餐具也是簡約路線的。好舒服既 Cafe~牛油浸日本帆立貝椰汁意大利飯 $108上枱香氣大足,意大利飯每粒軟硬度適中分明, 帆立貝厚身,先用上牛油浸特製再煎, 無法抗拒。君度橙酒凍朱古力咖啡 $56佢地對咖啡係有絕對要求,想客人品嚐到最佳味道,會先提醒飲前攪勻,好窩心。巴斯克芝士蛋糕 $78甜品作結尾係必需的,其他都偏大份,一人推介呢樣,可以滿足到食甜品既胃呀。會想再黎試下唔同既 食物~ relax~
無論餐牌,環境,餐具也是簡約路線的。好舒服既 Cafe~

牛油浸日本帆立貝椰汁意大利飯 $108

君度橙酒凍朱古力咖啡 $56

巴斯克芝士蛋糕 $78

會想再黎試下唔同既 食物~ relax~
题外话/补充资料: 餐廳質素好好
2023-06-08
  • 初雪窩夫
  • 髒髒提拉米蘇
  • 水牛城炸雞翼
2023-06-29 89 浏览
本來飲咖啡瞓唔着 最近攰到飲咩啡都即刻瞓到 派旅行手信畀朋友之餘順便試下☕️Hikari日式木系裝設計🌿而菜式走西日fusion 主食同飲品有質素 下次再食甜品🐙蒜香西班牙風腸八爪魚扁意粉蒜片多又大塊但唔會一口蒜味 風乾肉腸味道濃郁 扁意粉亦煮得有咬口 最重要係八爪魚一啲都唔黐牙🦆煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯食第一啖飯 哇~濃郁芝士拌牛肝菌 醬汁調配得好味 意大利飯較大粒圓身 低溫慢煮鴨髀肉嫩易咬 煎封鎖住油香🍊君道橙酒朱古力咖啡就算朋友唔嗌呢杯 我都想嗌微清新甘酸橙味幾配合香濃朱古力咖啡☕️竹炭咖啡竹炭其實好淡味 主調都係咖啡同奶黑啡夠cool 飲住記得抹嘴😂
君道橙酒朱古力咖啡

黑啡夠cool 飲住記得抹嘴😂
君道橙酒朱古力咖啡
竹炭咖啡
2023-06-27 37 浏览
經常路過Hikari都被日式的風和吸引到。今次和朋友終於嘗試了。和朋友6點鐘就到了,不用等。7點過後就要等一下了。和朋友點了一份沙律、一份主菜、一份甜點和兩杯飲料。⭐️⭐️⭐️⭐️朱古力鮮奶咖啡拉花漂亮,喝一口咖啡散出淡淡的朱古力味道,甜和苦比例剛剛好。⭐️⭐️⭐️⭐️青檸梳打青檸和薄荷葉的味道很清新,梳打水的汽足夠。⭐️⭐️⭐️⭐️暖野菌溫泉蛋沙律沙律份量很大,有幾種沙律菜和菇類,還有藜麥,配上黑醋醬味道很清新和開胃。亮點是溫泉蛋,半熟的狀態配上蔬菜很搭。⭐️⭐️⭐️⭐️煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯意大利飯是正宗的做法飯粒呈半生熟的狀態,配上牛肝菌醬煮很香濃。油封鴨很香脆,不過略乾了點,不過也很好吃。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️初雪窩夫窩夫一上桌就很吸引,ig able, 香脆的窩夫配上奶蓋和伯爵茶醬很可口,不單純的奶香甜,還散發出淡淡的葉香,單配奶蓋也很好食,可以有兩種食法。整體感覺很舒服,看著街景食飯和朋友聊天
經常路過Hikari都被日式的風和吸引到。

朱古力鮮奶咖啡

青檸梳打

青檸和薄荷葉的味道很清新,梳打水的汽足夠。

暖野菌溫泉蛋沙律

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
初雪窩夫

整體感覺很舒服,看著街景食飯和朋友聊天
2023-06-27 18 浏览
布袋芝士煙三文魚沙律配蕃茄凍🧀🥗美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)煙三文魚呢個價錢份量算多,而且好新鮮,配埋軟滑嘅芝士,perfect❗️焦糖海鹽髒髒提拉米蘇🤎美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)Tiramisu上面鋪滿左可可粉同焦糖醬,咖啡味好香,酒味唔會太濃,口感好順滑,食落去層次好分明Iced Mocha🧊☕️ 美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)咖啡好好飲,唔會太苦太澀,整得啱啱好
布袋芝士煙三文魚沙律配蕃茄凍🧀🥗
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)
煙三文魚呢個價錢份量算多,而且好新鮮,
配埋軟滑嘅芝士,perfect❗️

焦糖海鹽髒髒提拉米蘇🤎
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)

Iced Mocha🧊☕️
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)
咖啡好好飲,唔會太苦太澀,整得啱啱好
2023-06-26 13 浏览
Lotus dirty tiramisu呢款甜品非常特別 使用Lotus既餅碎同餅為主😍係成個碟面上都潵上焦糖醬 味道非常獨特Tiramisu整體口感非常豐富 質感滑順🥰French fries with salted egg york puree整個薯條都淋上了鹹蛋黄醬😍😍所以口感非常濃郁又充滿鹹香 鹹蛋黃愛好者不能錯過呢French confit duck leg cepes risotto鴨腿肉質嫩滑配香濃蘑菇味嘅risotto非常夾😋Hoïcha Latte焙茶味香濃 配埋牛奶一齊好香滑☺️#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處

Lotus dirty tiramisu

鹹蛋黃愛好者不能錯過呢

鴨腿肉質嫩滑配香濃蘑菇味嘅risotto非常夾😋

Hoïcha Latte
焙茶味香濃 配埋牛奶一齊好香滑☺️

🎀荃灣。文青日系舒適系Cafe 超適合朋友聚會👭☕🎀🪄店名* #HIKARI🔮地址*荃灣大壩街21號地舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$589 已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_荃灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵荃灣大壩街出名超多好野食 當天同閨蜜聚會 揀左呢間幾靚既兩層式Cafe😇裝修偏向日式簡約木系風 有好多植物做陪襯 採用落地大玻璃 坐靠前位置都可以打下卡📷✨第一層大概有5-6枱 座位都係夠寬敞舒適 最正系餐廳樓底好高 空間感好足夠🤓可惜系第二層因為無開放所以唔清楚系咩樣啦😣🍽️食物質素🍽️食物唔算系勁多選擇 但系款款都係比較少見既菜式 賣相十分精緻 尤其建議可以試下佢地既小食 勁正😳 西餐黎講性價比都幾高🤓飲品反而都好多選擇 有各式各樣既鮮奶,酒類飲品,黑啡,奶啡,梳打及果茶,健康人士都可以飲茶包系列添😇👀評分💖💖💖💖🪄 慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯$158慢煮牛肉賣相幾靚 微微粉紅色 份量都幾多 口感淋身 如果配上更多醬汁相信會更好食🤗新奧爾良大家有無聽過呢 我
🎀荃灣。文青日系舒適系Cafe 超適合朋友聚會👭☕🎀

🪄店名* #HIKARI
🔮地址*荃灣大壩街21號地舖 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$589 已加一(2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄 慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯$158
慢煮牛肉賣相幾靚 微微粉紅色 份量都幾多 口感淋身 如果配上更多醬汁相信會更好食🤗新奧爾良大家有無聽過呢 我係香港第一次聽 味道有小小辣 亦入口 唔算太鹹!意大利飯口感偏有咬口~

🪄北海道松葉蟹龍蝦忌廉汁馬鈴薯團子粉$138
馬鈴薯團子粉系意大利傳統食物 平時系普通西餐廳好少會見到 通常都係意粉為主🤓而且呢度價錢十分平 $138已經有極多份量 賣相好得意 圓圓地 口感好淋好煙韌 麵團帶點薯仔香味 配上creamy既龍蝦忌廉汁配搭 奶香味鹹鹹地甘 味道唔錯😋松葉蟹有四舊 已經開左殼 賣相靚且方便食用😉

👀評分💖💖💖💖💖
🪄鹹蛋黃薯條$78
超級邪惡既炸薯條🍟😍外皮金黃酥脆 薯條質感偏硬身 所以較有口感 超濃蛋黃味沾滿每一條薯條!簡直系卡路里爆標😋但係唔理拉 食完先減!

🪄奶雪窩夫(芝士奶蓋,伯爵白朱古力醬)$98
窩夫系即叫即製 要等大約20分鐘~窩夫內夾滿各款水果 再加上流心芝士奶蓋滿瀉 超適合打卡😍 味道酸酸甜甜 食之前淋上伯爵白朱古力醬 味道更為誘人😙

🪄飲品-髒髒咖啡&凍朱古力 $30 & $33
髒髒咖啡味道偏苦 因為主要以鮮奶調味 而凍朱古力味道好濃 幾好飲😊
(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️

2023-06-20
  • 慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯
  • 初雪窩夫
  • 北海道松葉蟹龍蝦忌廉汁馬鈴薯團子粉
周末下午和朋友在附近戲院睇完戲,在外面這條大壩街搵食。今次揀咗呢間悠閑Cafe試試佢啲西餐。店面雖小但有上下2層,樓底好高,可以坐到好多枱客人。我哋坐近窗口,可以望到街景傾吓計飲杯咖啡chill住食嘢,都幾唔錯😁。🥘煎封法國油鴨脾牛肝菌意大利飯 $128油鴨脾煎得好香,皮好脆,肉幾嫩滑唔鞋又唔蘇。意大利飯個汁味道適中,唔會好咸。好食喎😋😋🥘牛油浸日本帆立貝椰汁意大利飯 $108賣相唔錯。帆立貝好大粒,幾彈牙鮮甜。個飯汁重牛油加椰汁味,估唔到同個飯好夾。又係幾好食😋😋飲品(叫主食可享$15折扣)☕️Dirty髒髒咖啡 原價$45飲完呢杯招牌,令我一試難忘。真係估唔到咁好飲。齋啡都可以整得咁好飲嘅👍😍😍啲凍奶令到呢杯Expresso冇平時咁苦,相對上易入口但仍然有濃濃嘅咖啡味道。Dirty嘅製法大概係,將Expresso倒入凍奶入面,唔會攪勻。據我所知Dirty製法嘅咖啡唔係周圍都有。真係令我好想再encore。😋🍹青檸梳打 原價$43酸酸甜甜有氣的冰涼梳打特飲。夏天揀呢個特飲夠𣲙涼解渴。

🥘煎封法國油鴨脾牛肝菌意大利飯 $128

🥘牛油浸日本帆立貝椰汁意大利飯 $108

飲品(叫主食可享$15折扣)
☕️Dirty髒髒咖啡 原價$45
真係令我好想再encore。😋

🍹青檸梳打 原價$43
酸酸甜甜有氣的冰涼梳打特飲。夏天揀呢個特飲夠𣲙涼解渴。
2023-06-26 29 浏览
早兩日夜晚去咗荃灣,見呢間Cafe裝修幾吸引🏡,就行咗入去試試🍗煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 $128煎封油鴨髀幾大隻而且入味🦆,外皮香口,肉質嫩有油潤感👍🏻意大利飯煮得好好有口感,牛肝菌味濃郁仲有少少芝士拉絲,非常唔錯🥰🦀北海道松葉蟹龍蝦忌廉汁馬鈴薯團子粉 $138有5隻蟹鉗 ,馬鈴薯團份量多,食落口感同平時食唔太一樣,口感偏軟同粉,龍蝦忌廉汁幾濃,都係中意risotto果個多d🤣🧇初雪窩夫 $98有生果🍓、芝士奶蓋🍼🧀,配伯爵白朱古力醬,通常都係配雪糕🍦配芝士奶蓋第一次食到,味道正常👌🏻🥭芒果草莓茶$22/瑪奇雅朵$20(跟餐價)飲品正常發Overall餐廳裝潢木系和風,有2層,嗰日我哋坐窗邊位,望住個街景食嘢都幾chill,食物👌🏻,經過不妨一試

🍗煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 $128

🦀北海道松葉蟹龍蝦忌廉汁馬鈴薯團子粉 $138

🧇初雪窩夫 $98

🥭芒果草莓茶$22/瑪奇雅朵$20(跟餐價)
飲品正常發

Overall
2023-06-23
2023-06-25 48 浏览
一早黎到荃灣,諗住揾間cafe chill下,但發覺周圍開左既只有一啲集團式Cafe🥲但好好彩我醒起呢到有間Cafe之前做完瑜珈過嚟食過🧘🏻‍♀️即刻過嚟博吓好彩真係有開🤩。其實呢間嘢我都幫襯過好多次,不過通常都係有同朋友一齊👫今次自己黎到原來感覺好放鬆,發現望住窗外行人經過,唔覺唔覺又過左一個鐘🤣。同之前一樣,我都係揀咗呢款吐司🍞因為佢可以自選各種配料,而且佢哋嘅擺盤亦都非常之有心思🌸淨係幫佢影相都影咗一段時間,但成個心情都係好放鬆☺️。🐒自選吐司(4款配料)💰$98👉🏻蕎麥酸種麵包👉🏻牛油果👉🏻雜菌👉🏻煙三文魚+$10👉🏻蟹肉醬+$20如果鍾意食蟹肉嘅話,真係要嗌佢哋嘅蟹肉醬🦀因為係食得出絲絲蟹柳,而你都可以要求佢同邊一款配料搭配一齊,不過今次我就由店員幫我揀選點樣搭配🥑而不失所望牛油果同三文魚真係絕配,成件事除左影相靚📸️對於味道我都非常滿意👍🏼。🐒鮮橙湯力咖啡💰$30自從有一次喺其他Cafe試過鮮橙咖啡之後,就一直對呢杯飲品念念不忘🍊而呢度竟然有,即刻嗌左杯☕️呢度嘅咖啡味會比較濃,而我都好享受喺咖啡味過後淡淡浸出嘅橙味

🐒自選吐司(4款配料)💰$98

👉🏻蕎麥酸種麵包