HIKARI

Bookmarked咗呢間cafe一段時間,今晚終於嚟到拜訪🙌🏻Cafe樓底高,分左兩層,走日式木系cozy風,令人感覺放鬆😌🍝《日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉》醬汁creamy得嚟唔漏,配上大量櫻花蝦,夠曬惹味,推薦‼️🥔《慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉》第一次食馬鈴薯波波,質地好得意,軟軟糯糯,又有啲似韓國年糕,豚肉眼超厚,但唔乾唔鞋身🥞《初雪waffle》充滿牛油加蛋嘅香氣,窩夫入面好軟綿但又唔會淋身,配唔會太甜嘅奶蓋同水果,好睇又好食🥰☕️《黑芝麻鮮奶》超濃黑芝麻香味,芝麻控表示好滿意😌,建議攪勻飲🥃 𝓟𝓵𝓾𝓶 𝓼𝓸𝓭𝓪 清新又易入口,weekday night小酌一下都無問題

🍝《日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉》
🥔《慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉》
🥞《初雪waffle》
☕️《黑芝麻鮮奶》
超濃黑芝麻香味,芝麻控表示好滿意😌,建議攪勻飲
🥃 𝓟𝓵𝓾𝓶 𝓼𝓸𝓭𝓪
清新又易入口,weekday night小酌一下都無問題

2023-08-07 8 浏览
Open rice booked 咗2 點 遲咗8分鐘到餐廳已消訂咗訂位Upload 返張單 都可以話我地冇出席另講咗甜品後上第一樣就係甜品上同個侍應講返佢冷冷地話 哦 😅😅啲嘢食ok 但都冇用啦
Open rice booked 咗2 點

😅😅

啲嘢食ok
但都冇用啦

2023-08-07 21 浏览
餐廳位於荃灣大壩街,近西鐵站非常方便,分上下兩層,高樓底令空間感十足,一整片大玻璃採光度更高,日系裝潢中帶點輕工業風,悠閒舒適中透露著個性,餐廳提供咖啡、主食和甜點,適合慢慢享受悠然時光~✦ 慢煮美國安格斯牛肩肉眼 - $238預設約五成熟,外層輕輕煎焦,內裡保持粉嫩,厚身筋多,油脂丰腴,點上小小海鹽,已經非常突出牛味,伴碟有焗蒜頭和玉子。建議快點品嘗,以免冷卻影響質感鮮味!✦ 日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯 $138飯粒飽滿掛汁,豆乳味道不會過於濃郁,相對芝士類的意大利飯少了膩感,夾雜著不少滑嫩香菇,配有掛滿鰻魚汁的一整條鰻魚,切開兩截,厚肉肥美。✦Charcoal Latte (跟餐) (凍) - $33餐廳的竹炭咖啡好出名,淨化排毒賣點非常吸引,味道較清淡,選熱飲的話,就會有精緻的拉花~✦ Plum Soda (跟餐) - $53清爽開胃,微微酒香~

✦ 慢煮美國安格斯牛肩肉眼 - $238

✦ 日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯 $138

✦ Plum Soda (跟餐) - $53
清爽開胃,微微酒香~
2K
喺荃灣西站附近要食嘢,想坐得舒服啲食物好味啲,即刻諗一諗,記起呢間,有好印象,咁就決定行過去開餐🤣$88「自家製煙燻豬柳沙律配蜜桃油醋汁」:豬柳🐷有淡淡嘅煙熏香味,厚切,肉質幾軟熟😋,有5大片🤩;沙律菜🥗新鮮爽脆,份量勁多🤩,仲加有 桃駁李乾(好似係)😋;食晒呢個沙律已經飽咗8成🤩$138「HIKARI龍蝦包」:材料有 法式軟包、美國🇺🇸緬因洲龍蝦肉、牛油果醬、自家製芝士醬😋;龍蝦肉🦞新鮮,肉質結實鮮甜😋;牛油果醬🥑香滑又 creamy😋;自家製芝士醬🧀️都係香滑 creamy🤩;配法式🇫🇷軟包食,好味仲感覺豪華🤣;仲有加咗 Balsamic Vinegar 嘅沙律菜 都簡單好食🤩跟餐加 $30「鮮橙湯力咖啡」:Orange Espresso Tonic 非常 refreshing,有咖啡香又有 subtle 嘅橙味😋
2023-08-04 71 浏览
Hikari位置十分易找,就係荃灣廣場對面,平時行過見到都覺好chill,有種小文青的感覺今日就約左友人係到食個靚飯聚聚頭。Hikari一共有兩層,雖然下層睇落唔算大,但位置安排得寬敞,一點都不會迫,坐得都舒服,好岩傾計放鬆。香草蕃茄機焰西班牙黑毛豬肉丸 $88 - 有三大粒,肉質鬆軟,肉味香濃,加埋香草提升左個味道,蕃茄蓉酸酸甜甜,好開胃煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 $138 - 實不相瞞,我係第一次食煎封油鴨髀,好有驚喜!肉質好柔嫩,輕輕一切已經可以將骨肉分離,入口透岀幽幽鴨香味,一試難忘。飯做到粒粒分明,外面俾牛肝菌汁包裹住,好濃郁。慢煮美國安格斯牛肩肉眼(80z) $238 - 肉質細緻,脂肪比例平均,口感處於西冷及牛柳之間,肉味濃郁。初雪窩夫 🧇$98 - 窩夫外脆內軟,表面淋上芝士奶蓋,口感綿滑,淡淡既奶香帶有芝士微微既咸香,窩夫夾心仲有唔少水果,藍莓🫐、士多啤梨🍓,香蕉,好足料,淋上伯爵茶醬,味道又更豐富左。cointreau Latte 跟餐$39 - 君度橙酒拿鐵☕️「這款經典的利口橙酒,完美平衡甜苦橙皮的味道,讓調出來的酒甜苦相兼,卻不失平衡。」濃烈的咖啡,帶著橙香,

cointreau Latte 跟餐$39 - 君度橙酒拿鐵☕️「這款經典的利口橙酒,完美平衡甜苦橙皮的味道,讓調出來的酒甜苦相兼,卻不失平衡。」濃烈的咖啡,帶著橙香,仲有微微既酒味 ,真係好特別,真得一試!
2023-08-03 26 浏览
荃灣廣場大霸街附近多咗好多餐廳, 呢間HIKARI有兩層高嘅Café, 附有閣樓雅座, 空間感十足, 好有文青, 又好陽光嘅感覺。木系設計門面, 設計簡約, 加上以白色為主調, Café有酒、咖啡、甜品、意粉, 意大利飯同小食, 坐低係窗口位慢慢飲下咖啡, 再欣賞大街外的景色, 讓人有悠閒舒適嘅感覺。蒜香西班牙風腸八爪魚扁意粉 - $148意粉🍝用橄欖油同蒜片炒香, 香氣十足, 爽口彈牙, 食落夠熱, 扁意粉炒得好入味。西班牙風腸同意粉都好夾, 充滿咸香, 再加入啲香草碎調味, 都幾特別。仲有原條八爪魚鬚, 好粗好大條, 好新鮮, 但一啲都唔韌, 又彈牙, 食落味道好豐富。香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸 - $88三大粒用西班牙黑毛豬打成嘅肉丸🍡, 粒粒都有乒乓波咁大, 肉質鬆軟, 一啲都唔’鞋’, 配埋香草蕃茄🍅醬, 味道香濃, 少少酸酸甜甜, 仲有炸到新鮮熱辣嘅薯條, 係一個唔錯嘅小食。😋焦糖海鹽髒髒提拉米蘇~$88賣相都幾吸引🥧, 味道滿分, 擺盤都好靚, 佢係店舖嘅Signature。手指餅用濃縮咖啡及酒浸到入哂味, 分量剛好; 手指餅上面有好滑嘅芝士吉士醬, 質感幼滑, 仲有可

蒜香西班牙風腸八爪魚扁意粉 - $148

香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸 - $88

焦糖海鹽髒髒提拉米蘇~$88
賣相都幾吸引🥧, 味道滿分, 擺盤都好靚, 佢係店舖嘅Signature。手指餅用濃縮咖啡及酒浸到入哂味, 分量剛好; 手指餅上面有好滑嘅芝士吉士醬, 質感幼滑, 仲有可可粉, 海鹽同焦糖醬, 層次豐富。

鮮檸檬梳打 - $45
新鮮檸檬加梳打水, 味道夠晒清新, 好啱夏天嘅消暑飲品。🍹

Iced Mocha - $48
味道唔甜, 味偏苦的Mocha☕, 唔同出面個啲好重朱古力味偏甜嘅Mocha唔同。呢杯Iced Mocha都幾好飲, 可以試試。

2023-08-02 29 浏览
Ooo荃灣人氣文青CAFEooO荃灣有名的HIKARI文青咖啡店,以日式木系簡約風設計,店內有木樓梯上閣樓層更增添文青感。門口位置設計了高檯的打卡位📸,文青CAFE要素之一面向大玻璃窗由外面向內拍照打卡。OooooO🔸北海道松葉蟹忌廉馬鈴薯團子粉 $138馬鈴薯團子粉見個名咁得意就試下,口感煙煙韌韌有少少似年糕😂。我一向很喜歡此店的意粉汁,這款的忌廉汁帶有松葉蟹的鮮味而且北海道松葉蟹鉗啖啖肉幾好~OooooO🔸日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉 $128大量的櫻花蝦灑在意粉面層,意粉汁味道比團子粉更好,濃濃忌廉汁蟹肉加上爽口的蘆筍及雜菇,味道非常捧,值得再encore💕💕!OooooO🍹桃肉冰茶 $45大大塊桃肉係杯茶入面,仲可以選少甜,真正的冰涼清甜!OooooO🍹Plum Soda $68呢杯有驚喜, 都係叫左少甜,加左杯檸檬及梅和Soda 好清爽的梅酒soda🎉👍🏻!
Ooo荃灣人氣文青CAFEooO

🔸北海道松葉蟹忌廉馬鈴薯團子粉 $138

🔸日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉 $128

🍹桃肉冰茶 $45
大大塊桃肉係杯茶入面,仲可以選少甜,真正的冰涼清甜!

🍹Plum Soda $68
2023-08-01 26 浏览
今次同朋友去咗位於荃灣嘅HIKARI,位置就喺荃灣廣場隔離。呢次我第三次去,之前嗰兩次都係下午茶時段入去,今次就食下晚餐主食。我地叫左慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉$158,個名好長。馬鈴薯團子粉嘅口感同去德國食嘅一樣,令我諗返起去德國旅行時嘅感覺。鹿兒島豚肉好易咬開,肥瘦均勻。另外,我哋都叫左日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯$138,一齊share。鰻魚燒得好靚,立立令,而且燒汁嘅鹹甜得宜,鰻魚份量都多。飲品方面,我揀咗桃肉冰茶$30,冇得走冰,但係可以少冰。朋友就叫左杯Bailey’s Mocha$37,含酒精。我兩杯都有飲,覺得Bailey’s Mocha嘅酒味唔算太濃烈,而且佢係帶有creamy嘅口感,配上mocha 一齊飲真係十分之夾。食完今次,發現佢哋嘅夜晚菜式同下午茶時段好唔同,每款都好有特色。我下次都會再黎食~📍荃灣大壩街21號地舖#荃灣美食 #hkcafe #荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處

📍荃灣大壩街21號地舖
🫶🏻🫶🏻🫶🏻話說朋友上次食完呢間 cafe 就念念不忘,今次去郊遊前專程去食返個 Lunch 😉Cafe 以木系裝修為門面,內搭暖黃燈光,呈現溫馨舒逸既感覺 💛👅 HIKARI 龍蝦包 ( $ 138 )相信係呢間 Cafe 既熱門菜式 ── 招牌龍蝦包,以兩片法式軟包夾住美國緬因洲龍蝦肉及牛油果醬,餐廳同時加入自家製芝士醬佐味,整個包碰撞出牛油果、洋蔥等帶來既清新、龍蝦既鮮美海鮮風味,以及芝士醬既奶酪咸味,味道十分豐富多元,食完都不會膩濟 ❤️‍🔥❤️‍🔥 出色 👍🏻👅日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉 ( $ 128 )同樣出色既主菜 ✨✨ Creamy 掛汁既意粉,表面灑上不少櫻花蝦,攪勻食用會發現有不少蟹肉及蘆筍混集其中,味道濃郁鮮甜 🥰🍰 髒髒提拉米蘇 ( $ 88 )有別於傳統既 Tiramisu,呢碟甜品以浸泡過自家烘培咖啡既手指餅為主角,表面加上一層層忌廉及朱古力粉+醬,咖啡味濃厚,朱古力味如果再濃啲就更好,兩個人食剛剛好 🤤☕️ Cointreau mocha latte ( $ 44 ) 大推既一杯 Mocha Latte ‼️ 新奇而味道豐富既飲品。入口先有橙酒既濃厚果香甜味,再
🫶🏻🫶🏻🫶🏻

HIKARI 龍蝦包

👅 HIKARI 龍蝦包 ( $ 138 )

👅日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉 ( $ 128 )
同樣出色既主菜 ✨✨

🍰 髒髒提拉米蘇 ( $ 88 )
Cointreau mocha latte

大推既一杯 Mocha Latte ‼️ 新奇而味道豐富既飲品。入口先有橙酒既濃厚果香甜味,再而交替出現朱古力及咖啡味道,三者之間配合得宜,沒有絲毫違和 💕

☕️ 黑芝麻鮮奶 ( $ 32 )
杯面上一朵靚靚既海馬拉花,入口濃濃芝麻香味,後有一陣淡淡鮮奶味,溫暖窩心既一杯無咖啡飲品 💕

▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️
HIKARI (荃灣)

2023-07-24
HIKARI 龍蝦包
Cointreau mocha latte
2023-08-01 21 浏览
已經係第二次光顧啦,黎開荃灣就會諗起呢間Cafe小店。店舖有種文青既氣氛,分上下兩層,樓上較昏感隱蔽,夜晚同朋友晚飯微醺一下最合適不過🍸🔸日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯豆乳意大利飯好creamy,米飯保持到texture,有口感,意大利飯上有兩件鰻魚,入口嫩滑即溶,鰻魚汁香濃好食,加上面頭既洋蔥絲一齊食即刻多左一種口感同味道,除左賣相既點綴,仲有提升味道既效果👍整體好好味😋🔸日本櫻花蝦蟹肉蘆荀扁意粉 非常多櫻花蝦,櫻花蝦有鮮香味,令到意粉充滿口感,意粉嘅texture 岩岩好al dente,煙煙韌韌,而且醬汁Creamy,意粉掛汁,醬汁、意粉,加埋櫻花蝦等配料啖啖都令人好滿足,食唔停口,非常喜歡👍❤️🔸Charcoal latte竹炭咖啡奶味唔會太重,咖啡好香,揀咗fruity bland,飲落有果香味,唔會太酸,灰黑色既外觀飲落係咖啡味,呢種違和感幾有趣👍🔸Bailey's Mocha 百利甜酒朱古力咖啡揀左nutty bland,咖啡入口有好香既堅果香,然後飲到朱古力既香甜味,帶有少少Bailey‘s既奶油香,好柔滑既口感,好易入口,正🥰🔸焦糖蘋果蛋糕蛋糕既口感好實在,面頭嘅焦糖蘋果好香

🔸日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯

🔸日本櫻花蝦蟹肉蘆荀扁意粉

🔸Charcoal latte竹炭咖啡

🔸Bailey's Mocha 百利甜酒朱古力咖啡

🔸焦糖蘋果蛋糕
蛋糕既口感好實在,面頭嘅焦糖蘋果好香甜,焦糖味濃郁,入口黏糯,蘋果質感chewy,整體都幾融和

呢度環境好適服,上菜速度快,食物同飲品質素高,係好正面既用餐體驗👍
  • Bailey's Mocha
  • 日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯
今晚同姊妹食飯 我地揀左去CAFE呢!👯‍♀️我地去左荃灣睇完戲 就揀左位於商場附近的Hikari📍係以清新木系既CAFE 環境舒服🤎🤍-朋友揀左布袋芝士煙三文魚沙律配蕃茄凍🧀🍅小清新之選 同埋份量估唔到份量禁多✅三文魚新鮮 鍾意既芝士朋友會岩😁-我就揀左日本櫻花蝦蟹肉蘆荀扁意粉🍝呢個相對都有少少膩 不過好飽🔎兩個主題女仔岩晒 味道少少偏淡 如果濃少少更好❗️-飲品方面 我就揀左桃肉冰茶 🍑正常之選朋友本身揀左朱古力鮮奶咖啡☕️呢個夠甜好味之後太口渴再點了鮮橙梳打 🍊小清新之選-幾岩同朋友傾偈既餐廳🍹不過地點唔易搵⚠️相對比較遠 真係要行過先會試到‼️
今晚同姊妹食飯 我地揀左去CAFE呢!👯‍♀️
桃肉冰茶
朱古力鮮奶咖啡
鮮橙梳打
2023-07-29 12 浏览
📍𝗛𝗜𝗞𝗔𝗥𝗜 (荃灣) 喺荃灣廣場睇完戲就諗住喺附近搵間靚cafe~ 經過就比𝗛𝗜𝗞𝗔𝗥𝗜嘅門口吸引到,🤍以白色及木系設計為主,整個感覺好文青~ 餐廳提供多款咖啡、飲品、西式輕食、甜品,好建議大家weekend嚟輕鬆下🥰~ 今次去嗰陣店員有同我哋講呢個menu係最尾一日了,下次會再去試下佢哋嘅新menu!! 𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 ($128)鴨髀都幾大隻,佢嘅外皮煎至微脆,而且充滿油香🤤!由於用咗低溫慢煮嘅方法,鴨髀嘅肉質保持到好柔嫩,😍仲有肉汁。整體同意大利飯味道好夾,仲有唔少牛肝菌,好爽口!▪️慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯 ($158)牛板腱肉質好嫩滑,呢個部位嘅肉冇乜脂肪,可以食到牛味好香濃😚,仲好juicy!! 飯粒嘅軟硬度恰好,醬汁味道酸甜,帶有少少辣,幾惹味!▪️鹹蛋黃薯條 ($78)🍟薯條好香好脆身,🤩鹹蛋黃味道好突出,鹹香滿滿,好鐘意!▪️Dirty (+$30)奶同咖啡嘅比例好好,第一啖入口咖啡味好濃郁☕️,慢慢飲到下層會飲到牛奶嘅冰涼~ ▪️芒果茉莉綠茶 (+$30)好清新解渴,🥭芒果味同綠茶配合得好好,味道香甜,仲有芒果粒。𝑨𝑫𝑫𝑹
📍𝗛𝗜𝗞𝗔𝗥𝗜 (荃灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯 ($128)

▪️慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯 ($158)

▪️鹹蛋黃薯條 ($78)
🍟薯條好香好脆身,🤩鹹蛋黃味道好突出,鹹香滿滿,好鐘意!

▪️Dirty (+$30)

▪️芒果茉莉綠茶 (+$30)

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍荃灣大壩街21號地舖
G/F, 21 Tai Pa Street, Tsuen Wan
2023-07-28 38 浏览
📍HIKARI (荃灣)荃灣大壩街21號地舖之前食過晚市覺得好舒服,所以決定午市又試一試下🤭🤭💙👉布袋芝士煙三文魚沙律配蕃茄凍💰$108😋😋😋😋.8/5份量好足夠!而且好開胃!三文魚同蔬菜都好夠!加埋勁creamy ge 布袋芝士🧀️好正😊龍蝦包💰$138😋😋😋😋/5個包好香同埋少少脆,但入面又好軟,咬落去食到啖啖龍蝦肉同牛油果🥑,肉質好爽,調味唔錯,正!配埋沙律🥗幾好!👉 水牛城炸雞翼💰$68😋😋😋😋.5/5之前黎已經想叫!必叫,炸雞翼外皮酥脆,入面多汁鮮嫩,加配特製嘅辣醬汁🔥🔥🔥幾好食✨✨跟主食叫飲品每款可以減15蚊👉 ice Latte💰$36夏天之選,飲完即刻舒服曬😆😆👉(Iced) Americano💰$25咖啡好香nutty 味😆回頭: Yesyes,咖啡好飲,環境舒服,黎幾多次都like😘#kermit食在荃灣#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處
📍HIKARI (荃灣)
荃灣大壩街21號地舖

之前食過晚市覺得好舒服,所以決定午市又試一試下🤭🤭💙

👉布袋芝士煙三文魚沙律配蕃茄凍

😋😋😋😋.5/5

✨✨跟主食叫飲品每款可以減15蚊
👉 ice Latte
💰$36
夏天之選,飲完即刻舒服曬😆😆

👉(Iced) Americano
💰$25
咖啡好香nutty 味😆

#kermit食在荃灣
2023-07-28 14 浏览
喺ig見到人哋介紹呢間餐廳, 個大窗口位好有feel好正🤩, 打卡影相一流(啱曬我呢啲港女😂), 嘢食又唔錯, 決定去試下🤭今晚去到, 窗口位已經有客坐咗😞, 唯有下次再早啲去💪🔹黑芝麻鮮奶 $32 ☕灰色嘅芝麻底配著白色嘅拉花, 顏色好夾, 拉花係一隻飛馬, 真心超靚😍😍, 真係好啱打卡, 鮮奶味好重、好濃, 相比之下芝麻味比較淡🔹日本櫻花蝦蟹肉露筍扁意粉 $128 🍝意粉上面鋪咗一層好有 "份量" 嘅櫻花蝦🦐, 扁意粉煮得軟硬適中, 用咗淡忌廉做醬汁, 濃濃嘅奶香味, 加上櫻花蝦嘅鮮香味, 將兩樣味道濃沃嘅食材放入口裏面, 各自都冇搶去味道, 而且仲非常夾😋😋🔹初雪窩夫 $98窩夫有上下兩層, 中間夾著海鹽芝士奶蓋、香蕉、藍莓同士多啤梨, 整個甜品都灑上了一些食用玫瑰、朱古力粉、糖霜做裝飾, 配埋一個伯爵茶朱古力糖漿, 一上枱就俾佢嘅賣相上吸引住🤩, 亦都好有初雪嘅意境, 啱曬打卡🥰, 但窩夫唔夠脆口, 上層都有少少脆, 但下層完全唔覺😑, 海鹽芝士奶蓋做得幾好, 伯爵茶朱古力都好特別, 夾埋一齊食又鹹又甜嘅感覺都唔錯

今晚去到, 窗口位已經有客坐咗😞, 唯有下次再早啲去💪

🔹黑芝麻鮮奶 $32 ☕

🔹日本櫻花蝦蟹肉露筍扁意粉 $128 🍝

🔹初雪窩夫 $98

2023-07-27 10 浏览
荃灣大壩街餐廳成行成市,成條大街都有各式各樣小店。街尾唯獨有間木系裝修咖啡店,尤如鬧市中嘅綠洲,與隔離川菜及茶餐廳成強烈對比。🔸油封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯$138油封鴨脾坊間好少食到,配上意大利飯,一d都唔覺油膩。出面西餐所謂意大利飯都係白飯撈汁,呢個係我食到真正即製,較中帶硬,非常有口感。加上濃厚牛肝菌,回味無窮。🔸日本櫻花蝦蟹肉蘆街扁意粉$128Fusion 西日配搭,爽脆櫻花蝦配上鮮甜蟹肉,扁意粉每條都掛汁,醬汁好Creamy,唔會特別漏,一啖接一啖。🔸自家制煙燻豬柳沙律配蜜桃油醋汁 $88夏日開胃菜,分量大,好適合輕食。零脂肪煙燻豬柳,配新鮮沙律菜,用上粒粒果乾,酸甜蜜桃醋汁配搭新鮮又清新。🔸Espresso tonic $28跟餐減$15,咖啡配湯力不是新鮮乾,但呢杯賣相精緻,夏天飲一流👍🔸青檸梳打 $28青檸梳打並不普通,加入新鮮薄荷葉,清爽微甜,淡淡檸檬香,非常chill 😋
荃灣大壩街餐廳成行成市,成條大街都有各式各樣小店。

🔸油封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯$138

🔸日本櫻花蝦蟹肉蘆街扁意粉$128