HIKARI

2023-08-14 72 浏览
荃灣大壩街一向係小店聚集之地🏬最近經過一間日系簡約風嘅cafe☕️內有複式雙層設計 木色同白色嘅裝修風格感覺十分休閒舒適🍃而且餐廳主打咖啡酒精類飲品🥂於是決定同朋友入去試一試😋 ✨️水牛城炸雞翼 $68分數:🌕🌕🌕🌕🌗雞翼炸得好香脆💥熟度啱啱好 咬落十分之嫩滑多汁🥰而另上嘅水牛城醬汁都相當惹味🥵蕃茄醬帶出嘅酸味 搭上辣醬蒜粉等刺激味蕾🌶整體辣度輕至適中 十分開胃嘅小食🐥 ✨️慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉 $158分數:🌕🌕🌕🌖🌑馬鈴薯團子粉係意大利嘅傳統菜式🍴將馬鈴薯壓成泥 混入麵粉雞蛋等材料整成🥔口感結實而QQ的 且好有飽肚感😋而團子粉吸晒蕃茄汁 酸酸地咁十分入味😆一粒一粒咁食 不知不覺就食完了🫢豚肉眼每舊都好厚身 仲連住脂肪同皮 好香口🐷 ✨️初雪窩夫 $98分數:🌕🌕🌕🌕🌑窩夫夾住香蕉 雜莓等水果🍓而澎湃嘅芝士奶蓋一上碟已經相當吸睛🤩加上玫瑰花瓣裝飾 賣相好吸引🌹窩夫新鮮即整 呈上時溫度微熱 餅皮幾脆身😊而窩夫偏輕盈 配上唔太甜嘅芝士奶蓋同伯爵茶糖漿 一啲都唔會覺膩😋 ✨️Bailey's Mocha +$33分數:🌕🌕🌕🌕🌘嗌咗一杯Bailey's加Mocha嘅咖啡酒精類飲品試

✨️水牛城炸雞翼 $68
分數:🌕🌕🌕🌕🌗

✨️慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉 $158
分數:🌕🌕🌕🌖🌑

✨️初雪窩夫 $98
分數:🌕🌕🌕🌕🌑

✨️Bailey's Mocha +$33
分數:🌕🌕🌕🌕🌘
嗌咗一杯Bailey's加Mocha嘅咖啡酒精類飲品試一試☕️咖啡好香濃 口感順滑😋味道偏甜 而奶味比較重🥛朱古力同Bailey's嘅酒味都唔會太突出 整體口味都平衡得幾好🍫

總結:
文青溫馨嘅咖啡店☕️裝修簡約 環境好舒適休閒🌿小食同主食都好啱share一齊食😊有好多飲品選擇 咖啡,酒類,梳打等🍹適合同朋友坐低傾下計 飲下野👭

Bailey's Mocha

水牛城炸雞翼
慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉
  • Bailey'sMocha
2023-08-14 136 浏览
好耐冇見個朋友,好多野想講想傾,就揀咗呢間大家都就腳嘅Cafe。🐙蒜香西班牙風腸八爪魚扁意粉 主角嘅八爪魚大大舊得嚟又易咬,扁意粉煮得啱啱好保留到dd咬口🔥。意粉底調味夠,襯托返咸味嘅西班牙風腸就啱啱好‼️🇫🇷煎封法國油鴨脾牛肝菌意大利飯🪿呢個🪿油鴨脾表面做到有dd脆皮,鴨脾肉用叉都已經可以叉得開,好好味,最後Yummy不顧儀態咁拎住舊骨咬🍖🤣🤣務求食到所有鴨肉😋😋呢個Risotto 都一樣出色,比起意粉更Al dente👍 牛肝菌味濃,食落啖啖都有芝士味❤️🧀🍊君度橙酒鮮奶咖啡 (凍)一開始食緊嘢嘅緣故,淨係飲到Latte味,飲返啖水再試,橙酒味越飲越出,橙味唔假幾好飲,冇諗過酒同咖啡咁match😋 呢杯野少見,推介大家試試🔥🍵丸久小山園抹茶鮮奶 (熱)偷飲咗朋友呢杯一啖,抹茶味濃但唔會苦,唔會俾鮮奶味蓋過咗🤣朋友好有興趣個拉花圖案,店員介紹返其實係鈴羊嘅角同毛嚟‼️🧇初雪窩夫 窩夫嘅蛋香味重,邊邊位保留住少少脆,入面有🍓士多啤梨、🫐藍莓、🍌香蕉同cream。 再淋上濃濃嘅Earl Grey醬😍 覺得成件事有昇華咗!

🐙蒜香西班牙風腸八爪魚扁意粉

🇫🇷煎封法國油鴨脾牛肝菌意大利飯🪿

🍊君度橙酒鮮奶咖啡 (凍)

🍵丸久小山園抹茶鮮奶 (熱)

🧇初雪窩夫
煎封法國油鴨脾牛肝菌意大利飯
君度橙酒鮮奶咖啡
丸久小山園抹茶鮮奶
2023-08-14 9 浏览
荃灣美食何其多,呢間Hikari嘅意粉真係冇得輸!食過一次,就對佢念念不忘!會令想特登返嚟荃灣試吓食佢其他嘅菜式!水牛城炸雞翼 $68雞翼炸到脆卜卜,水城牛醬汁調製嘅酸味濃度啱啱好,容易入口。作為小食一流!煎封法國油鴨胂牛肝菌意大利飯 $138除咗意粉之外,原來佢哋嘅意大利粉亦都做得非常之出色!個油鴨調味非常之香濃,每一啖意大利飯放入口都香味持續!推介!日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉 $128一放上枱,就已經見到大量嘅櫻花蝦意粉上面非常之吸引!大量嘅蟹肉食得我津津有味!意粉亦非常之瓜汁,無懈可擊!超級推介!Latte $31 (跟餐價)桃肉冰茶 $30 (跟餐價)

水牛城炸雞翼 $68

煎封法國油鴨胂牛肝菌意大利飯 $138

日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉 $128

Latte $31 (跟餐價)
桃肉冰茶 $30 (跟餐價)
2023-08-13 10 浏览
【荃灣區】【HIKARI】喺 1am1037 嘅時候我已經嚟過呢間,當時係喺一個唔係咁開心嘅狀態過嚟,食咗個飯,食咗個窩夫,飲咗杯嘢,係真係好咗。所以今次帶埋莉雅妹過嚟試佢哋啲嘢,我都有信心呢度嘅出品、環境同服務係有實力令佢開心。同女仔食嘢可以食啲輕食都唔怕,試吓 $88 嘅「自家製煙燻豬柳沙律配蜜桃油醋汁」,個汁好正,而個豬柳嘅煙燻味濃香得嚟好特別,配合埋個沙律同裡面嘅乾果,成件事清新得嚟又飽肚,我哋都覺得呢碟嘢真係幾好食喎。跟住試吓 $68 嘅「水牛城炸雞翼」,佢係咪炸得好水牛城又唔算,但單講個食物係好香牛油味,醬汁帶辣而夠刺激,好食。甜品我哋都有食,揀咗 $88 嘅「焦糖海鹽髒髒提拉米蘇」,海鹽味勁邪惡,忌廉好實在,特別又好食。咁佢哋主推咖啡同酒精類飲品,叫嘢食之後啲飲品又減 $15,點會唔叫埋。我推薦莉雅妹飲 $37 嘅「百利甜酒朱古力咖啡」,佢都勁中意。而我就飲 $41 嘅「君度橙酒朱古力咖啡」,都好濃好正。加埋一夾埋先 $354,抵啦。。。(地址:荃灣大壩街21號地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood

(地址:荃灣大壩街21號地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #HIKARI #慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯 #百利甜酒朱古力咖啡 #初雪窩夫 #自家製煙燻豬柳沙律配蜜桃油醋汁 #水牛城炸雞翼 #焦糖海鹽髒髒提拉米蘇 #百利甜酒朱古力咖啡 #君度橙酒朱古力咖啡 #1am1106 #1ambackup

2023-08-03
2023-08-13 6 浏览
同朋友係荃灣睇戲 睇戲前食個lunch估唔到荃灣廣場隔離就有間咁chill既cafe餐廳裝修係日系木式風格 比人感覺好舒服而且竟然有兩層 不過我地揀左樓下窗邊位 欣賞下大街既景色🤭✨Hikari龍蝦包同平時食開既龍蝦包唔同 用既係法式軟包龍蝦肉好多 入口啖啖肉仲有牛油果醬加佢地自家製既芝士醬成個口感好豐富而且沙津配既黑醋汁 帶少少甜中和左酸味 好清爽開胃✨煎封法國鴨髀牛肝菌意大利飯呢個意大利飯一啲都唔漏 而且仲有好多菇係入面 口感好好鴨髀好滑 一啲都唔乾身✨鮮橙梳打橙味足 比人好清新既感覺✨鮮橙湯力咖啡賣相好靚 好打卡 橙既甜味中和左咖啡既苦澀味 好飲係呢度悠閑咁食下野飲下啡 都幾舒服🤭
同朋友係荃灣睇戲 睇戲前食個lunch

• 鮮橙梳打
  • 煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯
  • 鮮橙湯力咖啡
2023-08-13 4 浏览
約咗朋友喺荃灣想搵返間Cafe慢慢吹水傾吓偈,見到荃灣廣場附近有間純白Cafe,木系裝修好啱我心意,即刻揀咗佢入到去先發現原來可以選擇上層,私隱度更高,更加適合傾偈座位舒適,最啱同朋友gathering慢慢傾Menu上食物選擇唔算太多,主打都係海鮮類意粉我哋就嗌咗蒜香西班牙風腸八爪魚扁意粉$148八爪魚份量都幾多,同埋其實八爪魚好難煮得好食,一Overcooked就會好韌,不過佢地就處理得幾好,呢個少少煙韌,又唔會去到咬唔開,幾好去親Cafe都好鍾意飲茶類嘅latte,今次就揀咗香約月圓焙茶鮮奶$47焙茶嘅香氣,超級濃郁,而且唔會苦澀,值得推介香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸$88小食只有三粒肉丸,同埋薯條,不過因為肉質結實,所以飽肚程度比想像中高初雪窩夫$98係鋪頭嘅招牌甜品,中間夾雜左啲類似酸奶嘅醬,同埋水果片,中和左窩夫甜膩嘅感覺,酸酸甜甜,份量好大,兩個人share剛剛好!上層景觀開揚,坐得到好舒服,下次可以再黎

入到去先發現原來可以選擇上層,私隱度更高,更加適合傾偈
座位舒適,最啱同朋友gathering慢慢傾

Menu上食物選擇唔算太多,主打都係海鮮類意粉
我哋就嗌咗蒜香西班牙風腸八爪魚扁意粉$148

去親Cafe都好鍾意飲茶類嘅latte,今次就揀咗香約
月圓焙茶鮮奶$47
焙茶嘅香氣,超級濃郁,而且唔會苦澀,值得推介

香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸$88

初雪窩夫$98
上層景觀開揚,坐得到好舒服,下次可以再黎
  • 初雪窩夫
  • 香月園焙茶鮮奶
2023-08-13 39 浏览
HIKARI龍蝦包($138) + 黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞($138) + Iced Mocha($45) + Iced Cointreau Mocha Latte($54) (凡惠顧食物, 飲品可享$15折扣/另加一) 到訪當日係平日中午,座無虛席,厲害了🤓咖啡店可以做到嘢好食,啡好飲,係唔多嘅,sad but true🥲呢間嘢食同咖啡味道比預期出色,咁嘅質素同價錢係荃灣區good choice,唔怪得咁多人👍🏻👍🏻淺色木系簡約風+白水泥色調,吊燈裝飾+夠摩登🪞有上下兩層,播輕音樂,店員態度友善🌷介子雲吞size適中,粗略估計起碼有廿幾粒,包住芝士菠菜餡,餡皮有啲厚度,所以好飽肚,好有咬口;黑松露忌廉汁creamy帶奶香同芝士鹹香,味道excellent😋 龍蝦包包體外層烤得脆身,帶微微牛油香,龍蝦肉鹹鮮有嚼勁🦞伴牛油果蓉+芝士醬+洋蔥,好食😋Cointreau coffee唔算常見,橙酒朱古力咖啡,酒味唔會太強,入口有淡淡橙香,同咖啡好夾🍊🍊🍊我覺得好好飲,大推!⭐️⭐️⭐️Mocha質地厚身,奶滑同時平衡;可以再訪🙋🏻‍♀️

Cointreau Mocha Latte
黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞
Mocha
Cointreau Mocha Latte
黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞
Mocha
2023-08-12 18 浏览
見食評咁多人讚,終於有空來試一次,卻令人失望。裝修真係冇乜特別,找不到一個靚位打卡。🤩 牛油浸日本帆立貝椰汁意大利飯 $108上枱已經聞到好香椰汁味,是有點期待 😊帆立貝陸沉了,賣相不吸引,而且只有兩粒 😳帆立貝面灑了鹽,食落有點鹹,而且有腥味 😱意大利飯未完全熟透,有點硬,少少似生米 😱🤩 黑芝麻鮮奶 $47,跟餐 -$15隻海馬真係好靚靚 😍 跟店員要求的 😊🗣 飲落發現竟然有三層 😱面層 ~ 拉花中層 ~ 鮮奶,微沾了點芝麻香底層 ~ 芝麻 “糊” 🤔, 好糊的,一舊舊係晒底🤗 建議提供匙羹,欣賞完個拉花,之後應該要搞搞先飲 結論,真係麻麻,一次夠了。
見食評咁多人讚,終於有空來試一次,卻令人失望。
裝修真係冇乜特別,找不到一個靚位打卡。

🤩 牛油浸日本帆立貝椰汁意大利飯 $108
上枱已經聞到好香椰汁味,是有點期待 😊
帆立貝陸沉了,賣相不吸引,而且只有兩粒 😳
帆立貝面灑了鹽,食落有點鹹,而且有腥味 😱
意大利飯未完全熟透,有點硬,少少似生米 😱
牛油浸日本帆立貝椰汁意大利飯

🤩 黑芝麻鮮奶 $47,跟餐 -$15
隻海馬真係好靚靚 😍 跟店員要求的 😊
🗣 飲落發現竟然有三層 😱
面層 ~ 拉花
中層 ~ 鮮奶,微沾了點芝麻香
底層 ~ 芝麻 “糊” 🤔, 好糊的,一舊舊係晒底
🤗 建議提供匙羹,欣賞完個拉花,之後應該要搞搞先飲
黑芝麻鮮奶

結論,真係麻麻,一次夠了。
2023-08-12
2023-08-12 8 浏览
📍 HIKARI (荃灣)荃灣大壩街21號地舖之前食過呢到既晚巿餐單,今次嚟試下呢到既lunch✨午巿每日都有做不同優惠💖Cafe樓底高,分開上下兩層,好簡約的裝潢,木系裝修咖啡店與灰白色牆身帶出柔和感覺,充滿空間感,簡潔加上日唞嚟光線充足,令人有悠閒感,又好適合打卡😍💖😆✨👉 自家製煙燻豬柳沙律配蜜桃油醋汁💰$88😋😋😋😋.8/5夏日開胃菜,分量大,好適合輕食。零脂肪煙燻豬柳,配新鮮沙律菜,賣相唔錯,豬柳經過煙燻後,帶有一種獨特的燻香味,與沙律蔬菜的清爽口感相互呼應。蜜桃油醋汁酸甜度適中,好鐘意佢哋用杏脯乾等果乾搭配,令口感層次豐富。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💖✨💝👉 北海道帆立貝白松露意大利飯💰$88😋😋😋😋.7/5賣相出眾,有3大粒帆立貝🐚肉質厚實非常鮮甜,白松露的香氣好吸引,帆立貝及白松露的味道相得益彰,非常夾。意大利飯煮得剛好,口感軟糯,每一啖都有好濃郁的牛油香味。👉 HIKARI 龍蝦包💰$138😋😋😋😋.8/5相信係呢間 Cafe 既招牌熱門菜式🦞,以兩片法式軟包夾住美國緬因洲龍蝦肉及牛油果醬,餐廳同時加入自家製芝士醬佐味,整個包碰撞出牛油果、洋蔥等帶來既清新、龍蝦既鮮美海鮮風味,
📍 HIKARI (荃灣)
荃灣大壩街21號地舖

😋😋😋😋.7/5

👉 HIKARI 龍蝦包
💰$138
😋😋😋😋.8/5
相信係呢間 Cafe 既招牌熱門菜式🦞,以兩片法式軟包夾住美國緬因洲龍蝦肉及牛油果醬,餐廳同時加入自家製芝士醬佐味,整個包碰撞出牛油果、洋蔥等帶來既清新、龍蝦既鮮美海鮮風味,以及芝士醬既奶酪咸味,味道十分豐富多元,食完都不會膩濟 ,好出色,個人認為必點!✨💖💝✨✨✨✨

👉 Americano
💰$free (星期三惠顧daylight menu贈送)
😋😋😋😋.5/5
呢度既咖啡豆帶有偏酸味,我鍾意!☕️

👉 Bailey’s Mocha
💰$37 (跟餐)
😋😋😋😋.5/5
店員都提醒杯咖啡要先攪勻先好飲,因為酒精沉澱呿
喺杯底,啖啖百利甜酒味,值得一試✨

回頭:Yesyesyes,好鍾意佢嘅店舖設計,好文青舒適,好舒服,雖然Menu嘅選擇唔多,但係都有齊晒 light meal, main dish,dessert and drinks!好適合同朋友相聚聚會🎈同店員好有善!
HIKARI (荃灣) 日系高質木系靚cafe 🌸🇯🇵今日同朋友去荃灣一間日系cafe,令人舒服既chill cafe💕🫶🏻▪慢煮美國安格斯牛板健新奧爾良飯🐮$158 味道很好💕▪日本櫻花🌸蝦蛋蘆筍扁意粉$128 喜歡意粉質感▪鮮奶咖啡☕️$42咖啡未夠濃郁😙▪朱古力🍫 鮮奶咖啡$44朱古力未夠重!食物:🌕🌕🌕🌗🌑價錢: 🌕🌕🌕🌗🌑回頭指數 :🌕🌕🌕🌖🌑
HIKARI (荃灣) 日系高質木系靚cafe 🌸🇯🇵

▪慢煮美國安格斯牛板健新奧爾良飯🐮$158 味道很好💕
▪日本櫻花🌸蝦蛋蘆筍扁意粉$128 喜歡意粉質感
▪鮮奶咖啡☕️$42咖啡未夠濃郁😙
▪朱古力🍫 鮮奶咖啡$44朱古力未夠重!

食物:🌕🌕🌕🌗🌑
價錢: 🌕🌕🌕🌗🌑
回頭指數 :🌕🌕🌕🌖🌑
2023-08-11 14 浏览
今次去到一個充滿仙氣又文青路線環境既餐廳食西式菜,呢間cafe唔同既四周圍都充滿綠化植物!餐廳充滿自然日光,光線充足!影相打卡更加難度!加上餐廳周圍都有唔同既裝飾品,仲有一條藝術感既樓梯可以影相!餐廳坐位位置闊落,加上有露台bar位,可以望住出面街景一食野都係一種享受!仲有白暖光一邊人食野都好放鬆!第一道美食當然我最鍾意嘅牛油浸日本帆立貝椰汁意大利飯啦,膽啖飯都充滿著椰汁、香甜又開胃帆立貝浸牛油非常嫩滑,意大利飯質地啱啱好軟綿綿!飲品我叫咗plum soda,啫喱味道嘅cocktail,相信唔少女仔都會好鍾意飲!之後再叫咗個初雪窩夫,入面有好多水果例如士多啤梨藍莓影相打卡一流,入面嘅餡料好似流心,會慢慢流出嚟餡料亦都好足料!再加上窩夫咬落去外脆內軟軟綿綿好好食!飲品方面叫咗丸久小山園抹茶鮮奶,(今次我選擇左走甜因為要符合番個碳水同以免超標過肥)、味道鮮香奶身幼滑!#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處Hikari(荃灣)荃灣大壩街21號地舖
今次去到一個充滿仙氣又文青路線環境既餐廳食西
式菜,呢間cafe唔同既四周圍都充滿綠化植物!餐
廳充滿自然日光,光線充足!影相打卡更加難度!

餐廳坐位位置闊落,加上有露台bar位,可以望住
出面街景一食野都係一種享受!仲有白暖光一邊人
食野都好放鬆!

Hikari(荃灣)
荃灣大壩街21號地舖

• 初雪窩夫
2023-08-09 15 浏览
荃灣廣場戲院斜對面的文青日系Cafe,主打靚啡同意粉~Cafe共有兩層,座位寬敞最賞心閱目的吧枱位置有客希望下次可以坐到呢個靚位打卡@hikari__coffee Menu有齊晒 light meal, main dish, dessert 同 drinks! 🍝日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉 $128 一上台就聞到濃郁的櫻花蝦香,入口後先有淡淡既蘆筍味道,隨後啖啖蟹肉以及濃郁鮮味慢慢滲出加上Creamy又十分掛汁又煙韌既扁意粉,成碟好快被我食清光。 🍝蒜香西班牙風腸八爪魚意粉 $148相對冇咁heavy的意粉加入左香草調味用橄欖油同蒜片炒香粗大的八爪魚鬚略韌但好味道鮮美風腸略略咸左少少不過撈落意粉食ok的。 凡惠顧以上食物,飲品可享$15折扣。 ☕️凍丸久小山圓抹茶鮮奶 $50 - $15 = $35日本抹茶微微甘苦味夾入自製抹茶軟嫩奶口感更豐富. ☕️Macchiato $35-$15 = $20Coffee咪十分香濃拉花係充滿少女心的心心 唔係講笑,兩個意粉已經食得好飽~我下次要試埋個dessert~ 📍HIKARI 📍荃灣大壩街21號地舖Tel: 9699 9085#荃灣必食 #荃灣餐廳
荃灣廣場戲院斜對面的文青日系Cafe,
主打靚啡同意粉~
Cafe共有兩層,座位寬敞
最賞心閱目的吧枱位置有客
希望下次可以坐到呢個靚位打卡

@hikari__coffee

🍝日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉 $128
一上台就聞到濃郁的櫻花蝦香,
入口後先有淡淡既蘆筍味道,
隨後啖啖蟹肉以及濃郁鮮味慢慢滲出
加上Creamy又十分掛汁又煙韌既扁意粉,
成碟好快被我食清光。

🍝蒜香西班牙風腸八爪魚意粉 $148
相對冇咁heavy的意粉加入左香草調味
用橄欖油同蒜片炒香
粗大的八爪魚鬚略韌但好味道鮮美
風腸略略咸左少少
不過撈落意粉食ok的。

凡惠顧以上食物,飲品可享$15折扣。

☕️凍丸久小山圓抹茶鮮奶 $50 - $15 = $35
日本抹茶微微甘苦味
夾入自製抹茶軟嫩奶口感更豐富.

☕️Macchiato $35-$15 = $20
Coffee咪十分香濃
拉花係充滿少女心的心心

唔係講笑,兩個意粉已經食得好飽~
我下次要試埋個dessert~

📍HIKARI
📍荃灣大壩街21號地舖
Tel: 9699 9085

#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處 #hikari

Met up with friends in Tsuen Wan and wanted to find a cafe to relax and chat. Came across a pure white cafe near Tsuen Wan Plaza with a wooden theme, which suited my taste perfectly, so I immediately chose it😛💗What we ordered:SOUS-VIDE BLACK-ANGUS CHUCK EYE ROLL (8Oz): 🥩 The sous-vide black angus chuck eye roll is a dish featuring an 8-ounce cut of tender and flavorful black angus beef, cooked to perfection using the sous-vide technique. It provides a delightful dining experience that meat lover

What we ordered:
The sous-vide black angus chuck eye roll is a dish featuring an 8-ounce cut of tender and flavorful black angus beef, cooked to perfection using the sous-vide technique. It provides a delightful dining experience that meat lovers would appreciate.

SAKURI EBI 🦐 AND CRAB 🦀 MEAT LINGUINE:
The Sakuri Ebi and Crab Meat Linguine 🍝 is a pasta dish that combines the delicate flavors of sakura shrimp 🦐 and crab 🦀 meat.

🍮 DIRTY TIRAMISU:
The Dirty Tiramisu features layers of mascarpone cream and biscuits that soaked in coffee and rum, creating a rich and indulgent treat with a hint of spiced coffee flavor. ☕️This is a must-try for those who enjoy the combination of creamy and crunchy textures in a dessert. 🍮
最鍾意呢到既咖啡☕️ 拉花靚不在話咖啡更好香滑🩷日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯🐟佢嘅日式燒汁鰻魚豆乳意大利飯真係好正🤤飯係入口有口感 濃郁嘅豆乳味道同鰻魚嘅配搭得好好🙊鰻魚肉夠厚加上燒汁嘅香味道更加豐富~自家制煙燻豬柳沙律配蜜桃油醋汁🍑豬柳煙燻得好香 令呢個沙律更加特別🤤豬柳焦任何脂肪 配上新鮮嘅蔬菜同核乾 令味道更加豐富 蜜桃油醋汁帶有微甜嘅味道同沙律嘅配搭令人開胃水牛城炸雞翼🐥炸雞翼炸得十分香脆 有外皮金黃酥脆但內裡嘅肉質嫩滑多汁 食到雞翼嘅惹味😋點上水牛城醬有啲微微辣嘅味道 增加食慾😋#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處
最鍾意呢到既咖啡☕️ 拉花靚不在話

炸雞翼炸得十分香脆 有外皮金黃酥脆
但內裡嘅肉質嫩滑多汁 食到雞翼嘅惹味😋
點上水牛城醬有啲微微辣嘅味道 增加食慾😋

2023-08-08 14 浏览
荃灣cafe 林立,今日終於有機會試到都出名嘅Hikari。平日晚上唔算多人,唔洗等位👍🏽,店舖氣氛好舒服。當晚叫左兩款童食同兩杯飲品,都非常滿意同飽肚🥰!1️⃣慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉🐷好少地方有得食薯仔波波粉,佢地煮到薯仔波波好有口感,夠哂煙韌😋,唔會煮到變哂一堆粉!另外嘅豚肉眼係厚切!目測有150mm😍,咬落一d 都唔乾身,juicy 得黎又夠肉味☺️,配埋香草蕃茄仔汁夠嚟開胃🤩2️⃣煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯🦆法國油鴨脾上台時非常香😍,色澤超靚,咬落口鴨嘅油脂同肉味出哂黎😋,意大利飯用上牛肝菌汁,超濃郁,配埋油鴨一齊食口感非常豐富🥳而且每粒飯都熟透淋身,非常易入口😚3️⃣丸久小山園抹茶鮮奶🍵🥛抹茶色超靚😍,加上超幼滑同奶味重嘅牛奶,超好飲🥰,飲落口亦都唔會好苦🤩,打卡一流4️⃣湯力咖啡🫗咖啡底唔苦,tonic 又唔會死甜,味道就剛剛好🥰呢間平時假日都好多人排隊,想食嘅記得要早d拎位呀!

1️⃣慢煮鹿兒島豚肉眼香草蕃茄汁馬鈴薯團子粉🐷

2️⃣煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯🦆

3️⃣丸久小山園抹茶鮮奶🍵🥛

4️⃣湯力咖啡🫗
咖啡底唔苦,tonic 又唔會死甜,味道就剛剛好🥰

呢間平時假日都好多人排隊,想食嘅記得要早d拎位呀!

2023-07-31
  • 煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯