餐廳在商場2樓,一邊靠窗,另一邊開放式設計靠商場走廊。我們七點多到,已差不多滿座,熱鬧得來不太嘈吵,適合聊天。和朋友很久不見,決定今次要一起盡情吃喝。🍗 牛油香草燒春雞 配日式薯仔沙律( $118 )春雞需時20分鐘製作,外皮烤得金黃,端上枱時香噴噴,讓人興奮。烤香了的雞肉保留了肉汁,就算不加附上的烤肉醬也夠好味。🥘 紅花海鮮會意大利飯( $110 )被藏紅花染黃的飯看起來開胃,配上煎香了的大蝦、帶子、蜆和魷魚,味道不錯,略帶甜。意大利飯煮得全熟,適應本地口味。🍮 楓樹糖漿疏乎厘班戟( $78 )疏乎厘也需20分鐘製作。忌廉慢慢被暖暖的疏乎厘溶化,與糖漿配合,襯托着濃濃的蛋香,把滿足感再推高一層。🍰 自家製提拉米蘇( $88 )第一次見這造型的提拉米蘇,很可愛!層層疊的手指餅,外面鬆脆裡面軟熟,帶着淡淡的咖啡香和酒香,再灑上略苦的可可粉,和鋪上清新酸甜的士多啤梨,把不同的味道調和得剛剛好,是我這餐的第二至愛。🍨 柚子沙冰配抹茶雪糕( $40 )外表雖然平實,但味道絕對驚喜。柚子的清甜混和了柚子皮微微的苦澀,令整體味道感覺很自然、有層次。加上滑滑的抹茶雪糕,與柚子味出乎意料地配襯,成為我

🍗 牛油香草燒春雞 配日式薯仔沙律( $118 )

牛油香草燒春雞 配日式薯仔沙律

🥘 紅花海鮮會意大利飯( $110 )

紅花海鮮會意大利飯

紅花海鮮會意大利飯

🍮 楓樹糖漿疏乎厘班戟( $78 )

楓樹糖漿疏乎厘班戟

🍰 自家製提拉米蘇( $88 )

自家製提拉米蘇

自家製提拉米蘇

🍨 柚子沙冰配抹茶雪糕( $40 )
外表雖然平實,但味道絕對驚喜。柚子的清甜混和了柚子皮微微的苦澀,令整體味道感覺很自然、有層次。加上滑滑的抹茶雪糕,與柚子味出乎意料地配襯,成為我這餐的至愛。

柚子沙冰配抹茶雪糕

🥤 士多啤梨奶昔( $40 )
漂亮的粉色配上忌廉,又香又滑。灑上士多啤梨脆脆,讓視覺和味覺錦上添花。

士多啤梨奶昔

另外一提,餐廳職員提醒我們製作需時的菜式,又為我們分開數次落單,讓上菜的速度配合我們的食速,十分細心

2023-02-09
柚子沙冰配抹茶雪糕
2023-02-09 44 浏览
有點時間沒來HESHEEAT了,原來又推出了新的限定食物。新限定的特飲與甜品都很有冬天氣氛!香蕉朱古力咖啡多年前曾在夏威夷喝過一杯香蕉朱古力咖啡沙冰,至今仍難忘懷!看到MENU上有類似的飲品,馬上便點了一杯,尋找記憶的味道。用上新鮮的香蕉,喝下去先是淡淡的香蕉味,Mocha味道慢慢滲出,整體清爽好喝!綠茶柚子沙冰柚子味很足,香甜清新。蟹肉蕃茄牛油果沙律蟹肉混有黑松露醬,配上清爽的蕃茄與香滑的牛油果與粟米脆皮同吃,是個不錯的餐前小吃。燒烤豬肋骨配日式薯仔沙律店員提醒要等20分鐘,豬肋骨很軟嫩,燒烤汁酸酸甜甜的,很醒胃。意式蕃茄水牛芝士意粉配煎三文魚扒每條意粉都掛上了蕃茄醬,加入水牛芝士味道更加滑順,三文魚扒皮脆肉鮮,水準出色!自家製Tiramisu即製tiramisu,意式手指餅輕輕沾上咖啡液,未有完全浸透,吃下去是脆身的,很幽默的感覺,味道不錯,但我還是比較喜歡濕潤軟綿的口感。
有點時間沒來HESHEEAT了,原來又推出了新的限定食物。
新限定的特飲與甜品都很有冬天氣氛!
香蕉朱古力咖啡
多年前曾在夏威夷喝過一杯香蕉朱古力咖啡沙冰,至今仍難忘懷!
用上新鮮的香蕉,喝下去先是淡淡的香蕉味,
Mocha味道慢慢滲出,整體清爽好喝!
綠茶柚子沙冰
柚子味很足,香甜清新。
蟹肉蕃茄牛油果沙律
蟹肉混有黑松露醬,配上清爽的蕃茄與香滑的牛油果
與粟米脆皮同吃,是個不錯的餐前小吃。
燒烤豬肋骨配日式薯仔沙律
店員提醒要等20分鐘,
豬肋骨很軟嫩,燒烤汁酸酸甜甜的,很醒胃。
意式蕃茄水牛芝士意粉配煎三文魚扒
每條意粉都掛上了蕃茄醬,加入水牛芝士味道更加滑順,
三文魚扒皮脆肉鮮,水準出色!
自家製Tiramisu
即製tiramisu,意式手指餅輕輕沾上咖啡液,
未有完全浸透,吃下去是脆身的,很幽默的感覺,
味道不錯,但我還是比較喜歡濕潤軟綿的口感。
2023-02-01 373 浏览
放假同朋友行銅鑼灣順便食個飯加甜品,所以就揀咗呢間餐廳。🥩烤紐西蘭肉眼扒配燒汁( $168 )🍟我哋鍾意食生啲嘅牛扒,所以叫咗三成熟,肉質軟腍,冇咩肥膏或者筋,有肉汁。半碟有沙律同埋薯條。薯條炸到脆卜卜😍🍝墨魚火辣墨魚汁意粉($88)🦑見親個Menu如果有墨魚汁都會叫。墨魚煮到啱啱好,爽口彈牙,唔會韌,而且好足料🦑。意粉好有咬口,每條都沾滿墨魚汁。雖然用咗辣椒炒,但係夾走唔食啲辣椒粉一啲都唔辣。🍗單骨水牛城雞翼($55)🐥有別於平時食開嘅水牛城雞翼,佢哋嘅雞翼唔係成隻沾滿醬汁,而係喺雞翼上面唧咗啲醬,所以啲雞翼唔會比啲醬汁整到林左,食落嘅時候都仲係脆卜卜。雖然係水牛城雞翼,但係佢一啲都唔辣,所以就算唔食辣嘅人都絕對食到。🥞士多啤梨焦糖脆脆疏乎厘班戟($98)🍓係空氣咁十足嘅疏乎厘🌬。蛋味香濃🥚,夾埋雪糕一齊食🍨,係好滿足嘅感覺,焦糖脆脆亦都好好食,而且令到口感更加豐富💯。🧋凍香蕉朱古力咖啡($46)🍌香蕉同朱古力呢個組合幾時都唔會出錯。香蕉🍌,咖啡☕️同朱古力🍫嘅味道好balanced⚖️,唔會一個味道太重,冚左另一隻味道,而且唔會太甜,上面仲加咗一大Pat cream,好邪惡,但係好鍾意
放假同朋友行銅鑼灣順便食個飯加甜品,所以就揀咗呢間餐廳。

🥩烤紐西蘭肉眼扒配燒汁( $168 )🍟

🍝墨魚火辣墨魚汁意粉($88)🦑

🍗單骨水牛城雞翼($55)🐥

🥞士多啤梨焦糖脆脆疏乎厘班戟($98)🍓

🧋凍香蕉朱古力咖啡($46)🍌
香蕉同朱古力呢個組合幾時都唔會出錯。香蕉🍌,咖啡☕️同朱古力🍫嘅味道好balanced⚖️,唔會一個味道太重,冚左另一隻味道,而且唔會太甜,上面仲加咗一大Pat cream,好邪惡,但係好鍾意🤭。

🥤士多啤梨奶昔($40)🍓
雖然外邊凍冰冰,但係我仍然好想飲凍嘢。士多啤梨幾時都係我最鍾意嘅味道。而奶昔打到幼滑creamy,亦都唔會太甜😍

2023-01-31 179 浏览
前排好唔好彩咁中咗covid19,休息左一段時間,終於放監。一於約阿妹出黎食好西🤭🤭銅鑼灣地帶HeSheEat,經常行過都見好多人排隊,今晚見條隊人少少,終於比我地試到🤭勁開心🥳美食推介:💛薯餅波波:脆卜卜薯仔波,配上芝士醬汁及煙肉碎,非常香口😋💛單骨蜜糖芥末雞翼:單骨雞翼容易食,蜜糖芥末醬汁不會太油膩👍🏻💛士多啤梨奶昔:充滿士多啤梨味道,好似飲緊雪糕咁👍🏻好正🫶🏻💛凍香蕉朱古力咖啡:香蕉加朱古力配咖啡,味道十分夾👍🏻好好飲,不會太甜或太苦👍🏻💛黑松露什菌春雞燴意大利飯:意大利飯配黑松露是不能分割的組合,會令人食完一啖再追食一啖。春雞肉嫩。💛焦糖蘋果酥皮撻配杏仁雪糕:一層層薄脆酥皮,配上清新的蘋果蓉,加上冰涼的杏仁雪糕,真係好好食,有口感之餘亦好清新🫶🏻💛宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟:軟棉棉的梳乎厘,入口即融化,配上抹茶醬、紅豆、小丸子、蕨餅,令人一食便會愛上。餐廳📍HeSheEat(銅鑼灣地帶)📍銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖*價錢便宜,咁多野食先食左5舊水,真係好抵食👍🏻非常滿足😋*食物質素好好,唔怪之得咁多人排隊🤭

美食推介:
💛薯餅波波:脆卜卜薯仔波,配上芝士醬汁及煙肉碎,非常香口😋
薯餅波波

單骨蜜糖芥末雞翼

黑松露什菌春雞燴意大利飯

餐廳
📍HeSheEat(銅鑼灣地帶)
📍銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖

*價錢便宜,咁多野食先食左5舊水,真係好抵食👍🏻非常滿足😋
*食物質素好好,唔怪之得咁多人排隊🤭
2023-01-18
薯餅波波
單骨蜜糖芥末雞翼
黑松露什菌春雞燴意大利飯
2023-01-16 95 浏览
這間文青Cafe以菜式精美為名,而且賣相誘人,用於IG打卡一流,今日去試一試。首先點的主菜是燒鰻魚意式紅飯,燒鰻色是以整條上諜,而且灑上紫菜,肉質細膩,入口可輕易咬開,油脂香味重的魚肉配上甜甜的醬汁,令味道上了一個層次,飯底則用上了番茄茄肉連同飯底一起煲製,充份吸引茄肉的甜香,而且吸收茄肉同時又染上粉粉紅紅的色彩,令打卡拍照時多上一重色彩。作為打卡名店,不可或解的當然便是甜品,今次則選上了楓樹糖漿梳乎厘班戟,梳乎厘班戟質地相當軟,可輕鬆切開,入口有淡淡的蛋香味,屬於較清淡的甜品,旁邊則提供了楓糖漿,沾上後又可帶來另一種味道的選擇,岩曬我呢啲有選擇困難症嘅人,值得留意的是,由於梳乎厘班戟是即點即製的關係,上枱需等上約20分鐘,所以可提早下單。

2023-01-11 92 浏览
呢間HeSheEat基本上每個月我必去一次,因為我最鍾意食呢度嘅😋日式疏乎厘班戟,而且鹹點亦相當多選擇。♡牛油果蟹肉凱撒沙律 $78沙律🥗份量多,足夠2-3人食,沙律菜好新鮮,口感爽脆,🦀蟹肉好鮮甜。♡芝士汁鮮蛋意大利麵 $85(白菌,煙腩肉,溫泉蛋)意大利麵🍝用鮮蛋配製,相當特別,濃濃嘅蛋香味,醬汁而且好Creamy,口感滑溜。♡三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡配田園沙律 $95牛肉好厚身,好Juicy😋漢堡包即叫即製,上枱時熱辣辣,🍔麵包外脆內軟。♡士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟 $108賣相相當精緻🍓厚厚的梳乎厘,空氣感十足,又鬆軟又Q彈,入口即溶,配上焦糖脆脆一齊食,層次感相當豐富。♡凍香蕉朱古力咖啡 $48✨winter限定✨香濃既朱古力咖啡,口感滑溜,邪惡飲品一,不過好好飲🤣♡蜂蜜檸檬柚子茶 $38

♡牛油果蟹肉凱撒沙律 $78

♡芝士汁鮮蛋意大利麵 $85
(白菌,煙腩肉,溫泉蛋)

♡三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡配田園沙律 $95

♡士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟 $108

♡凍香蕉朱古力咖啡 $48

♡蜂蜜檸檬柚子茶 $38
2023-01-10
  • 士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟
  • 三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡配田園沙律
從Main Course、飲品到甜品都很出色,在銅鑼灣區也算是定價親民,Encore數次,仍然保持水準,口碑之累積,成為日漸低調的銅鑼灣地帶頂層最熱鬧的角落。香煎加拿大豬鞍扒伴焗蒜香蜜糖薯仔 Pan Seared Canada Pork Loin Chop w/ Honey Garlic Roasted Potatoes $168製作需時,增添幾分期待感。豬鞍看似份量不多,但超級厚切,誠意滿分。一切開濃濃熱煙飄散,緊隨著就是閃閃發光的肉汁,脂肪和熟度都剛好,簡單調味加香煎就已吃得出豬本身的鮮原味。拌碟有個人最愛的黑醋沙律,完美。烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁(配薯條) Grilled New Zealand Rib Eye Steak w/ Gravy (w/ Fries) $168沒想到$1xx的牛扒餐都可以選擇熟度,比起某些港式扒房更有誠意。5成熟度交足貨,雖有少筋,但牛味足又軟淋,確實補回不少分數。拌碟的薯條脆身又夠薯,這個質素配上這個價錢,沒什麼好投訴。提拉米蘇牛奶咖啡(熱) Tiramisu Latte (Hot) +$30 | 凍香蕉朱古力咖啡 Iced Banana Chocol
凍香蕉朱古力咖啡
提拉米蘇牛奶咖啡(熱) Tiramisu Latte (Hot) +$30 | 凍香蕉朱古力咖啡 Iced Banana Chocolate Coffee +$30
兩款特飲都很高質,特別是Tiramisu Latte,無論是賣相或味道都很合我心意,外面凍冰冰,喝到溫暖又有奶香的Latte簡直猶如滋潤心靈,好治癒。香蕉和朱古力這絕配組合,加上一大佗滑溜溜的Cream,很是邪惡,但很受落。
楓樹糖漿梳乎厘班戟
楓樹糖漿梳乎厘班戟 HeSheEat Plain $78
明明已經很飽,但總是忍不住來點甜品。不到$80的Souffle Pancake可謂定價親民,一上桌就聞到濃濃的香味,即叫即製,暖烘烘又帶有完美的濕度,蛋香和空氣感都恰到好處,完全不需要其他花巧的拌碟,簡單的沾點楓糖漿就帶來滿足的幸福感。
楓樹糖漿梳乎厘班戟
2023-01-06 205 浏览
係銅鑼灣同朋友食完正餐,覺得唔係好夠飽,決定留肚食甜品,附近Hesheeat 位置最方便,梳乎厘班戟又好似幾吸引,就上去試試~叫左宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 加一杯燕麥乳酪奶昔(^_^)v宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟宇治抹茶醬夠多,濃濃既醬加配梳乎厘食,梳乎厘空氣感十足,都有半濕軟既海綿蛋糕感覺。我鐘意呢種口感!加有紅豆、小丸子、蕨餅,每樣都有唔同質感,配黑芝麻cream會比較甜,跟個人喜愛甜度加入就可以燕麥乳酪奶昔淡淡既燕麥味,仲有d燕麥粒粒,配酸酸既乳酪奶昔,清新,唔會好甜,中和番甜品既甜~

2023-01-06 83 浏览
之前一直都有去,但今次體驗後永不幫襯。收銀態度差到離譜,我問了是不是不能用什麼payme後(但我記得我是問了wechat pay的),我說那我充值一下八達通。她跟我說了:「咁你行埋一邊唔好阻住」。貼錢買難受
之前一直都有去,但今次體驗後永不幫襯。

貼錢買難受
2023-01-06 89 浏览
每次食He She Eat 都覺得這間餐廳 款式選擇多,種類亦多,當作cafe點杯特色飲品又可以,當到甜品店點一客精緻刨冰或西式甜品又可以,當作fine dine又合適,菜式擺盤美觀,加上價錢相宜,絕對性價比高🤭❤️烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁(配薯條)肉眼扒五成熟,偏薄切,肉質軟熟, 牛扒旁邊的肥肉位置香口,灑上少少鹽花及黑椒已經能帶出香濃肉味。薯條炸得出色,外皮香脆裏面呈薯蓉狀,再加上配有黑醋汁的沙律菜,酸甜味道很清新。❤️He She Eat Brunch用料豐富,份量亦多,包括德國鮮肉腸、義大利煙腩肉、巴馬火腿、炒蛋、土豆沙律、慢煮番茄、大蘑菇、炒BB菠菜、炸薯餅及牛角包。每款配菜都在水準之上,尤其是肉腸充滿肉汁,火腿及煙肉的鹹香跟名款蔬菜的清甜亦很配合。❤️凍宇治抹茶士多啤梨鮮奶抹茶及士多啤梨的比例調配不錯,士多啤梨的香甜有助中和抹茶本身帶有的苦澀味,加上香濃鮮奶,是一款非常不錯的特飲。❤️楓樹糖漿梳乎釐班戟梳乎釐班戟充滿蛋香,不似一般的梳乎釐只有空氣感,同時亦保留班戟的彈牙口感。即使不配上忌廉及楓糖漿,班戟本身亦已經很好食。❤️日本牛乳刨冰 - 白桃&士多啤梨&乳酪將香濃牛乳變成冰塊再刨成

❤️烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁(配薯條)

❤️He She Eat Brunch

❤️凍宇治抹茶士多啤梨鮮奶

❤️楓樹糖漿梳乎釐班戟

❤️日本牛乳刨冰 - 白桃&士多啤梨&乳酪
將香濃牛乳變成冰塊再刨成細雪狀,質感軟綿綿,一入口已經有驚喜。另外士多啤梨、白桃及乳酪三種味道互相配合,令到味道口感都有層次,為這頓晚餐劃上完美句號。
2023-01-04
  • He She Eat Brunch
  • 楓樹糖漿梳乎厘班戟
2023-01-05 84 浏览
由讀書時期就經常食HeSheEat,最鍾意食呢度嘅意粉😋喜歡坐係窗邊,從高處睇著繁華人來人往嘅銅鑼灣今次有冬日special menu ⛄️凍香蕉朱古力咖啡 $48表面有cream、香蕉片和牛奶朱古力片亦有香蕉蓉混合在飲品中,增加口感朱古力和咖啡味好balance,唔會太甜,朱古力也不會蓋過咖啡味白酒牛油汁蜆肉扁意粉 $102喜歡這種微濕,有點汁的意粉,不會太乾牛油和蒜蓉味香濃,意粉硬度適中十分喜歡食蒜的我,欣賞意粉中有蒜粒和蒜片兩種口感,再配上小蕃茄👍🏻👍🏻👍🏻輕輕鬆鬆又一個下午☀️☀️☀️
由讀書時期就經常食HeSheEat,最鍾意食呢度嘅意粉😋

喜歡坐係窗邊,從高處睇著繁華人來人往嘅銅鑼灣

今次有冬日special menu ⛄️

凍香蕉朱古力咖啡 $48
表面有cream、香蕉片和牛奶朱古力片
亦有香蕉蓉混合在飲品中,增加口感

白酒牛油汁蜆肉扁意粉 $102
喜歡這種微濕,有點汁的意粉,不會太乾
牛油和蒜蓉味香濃,意粉硬度適中

輕輕鬆鬆又一個下午☀️☀️☀️
2023-01-03
午餐
2023-01-04 58 浏览
老友臨時臨急約食飯,話帶我食好西,地址位於銅鑼灣地帶,dinner set 唔算好貴,意粉、燴飯,甚至鋸扒百幾蚊有交易🤩1️⃣烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁🔸️🔸️望落塊扒乾乾地,以為瀨硬嘢😬,點知食落唔韌仲有肉汁,唔使點醬汁都好食,個薯條🍟食到尾都仲脆🫰🏻2️⃣香蕉朱古力咖啡🔸️🔸️咖啡香濃,朱古力味都好出,仲飲到啖啖🍌肉,唔係太甜3️⃣烤雞肉溫泉蛋牛肝菌燴飯🔸️🔸️老友極速啪哂,話雞肉一d都唔嚡😋,係健康之選喎🫶🏻4️⃣Oreo沙冰🔸️🔸️佢話呢排食得比較健康,仲提我戒甜重要性,但又嗌oreo沙冰❓️❓️係咪玩嘢😆,講返杯嘢先,佢話打得算滑,甜度適中❤5️⃣單骨蜜糖芥末雞翼🔸️🔸️無乜特別,嫌個脆漿厚身咗,薄d口感會好好多😐6️⃣楓樹糖漿梳乎厘班戟🔸️🔸️其實我想試宇治抺茶嗰款,不過佢唔like抹茶,簡簡單單兩塊厚身鬆軟班戟,配搭楓樹糖漿同忌廉,已經好正🤤🎈留意到呢間cafe人流絡繹不絕,遲下旅遊全面開放,想再食就有點難度🤔

2022-12-21
2023-01-04 54 浏览
講咁好耐嘅HesheEat 終於嚟eat啦😂😂見到menu喺花多眼亂 仲有special menu揀 有選擇困難症嘅我表示好痛苦🥹🍅🦀🥑蕃茄蟹肉牛油果莎莎 配墨西哥脆片牛油果好香甜 綿滑得嚟完全冇草青味😋 啖啖鮮甜蟹肉 配脆片一流🤩 份量超多 完全對得起價錢🥸🦐🍅蒜香辣椒蕃茄大蝦 配蒜蓉多士大蝦爽口彈牙 毫無雪藏味😙 惹味微辣 開胃之選🐣🥚香煎雞胸溫泉蛋意大利飯雞胸煎得表面焦脆 食落一啲都唔乾仲保留不少肉汁 抵讚🥹🥹 煮法較為香港特色 大眾口味🍖🐷🥔燒烤BB豬肋骨 配日式薯仔沙律熟度掌握剛剛好 肉啱啱離骨 甜甜哋嘅BBQ汁令豬肋骨更惹味😙 配薯仔沙律特別得嚟又清清哋 不錯呀🍵🧁宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班戟重 點 嚟 啦! 動L咁款 疏乎之餘又唔喺得空氣感成陣風咁 抹茶醬回甘味強 而黑芝麻醬喺神來之筆 濃濃芝麻味🥹🥹🥹 可再戰

🍅🦀🥑蕃茄蟹肉牛油果莎莎 配墨西哥脆片

🦐🍅蒜香辣椒蕃茄大蝦 配蒜蓉多士
大蝦爽口彈牙 毫無雪藏味😙 惹味微辣 開胃之選

🐣🥚香煎雞胸溫泉蛋意大利飯

🍖🐷🥔燒烤BB豬肋骨 配日式薯仔沙律

🍵🧁宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班戟
2022-12-21 112 浏览
12月20日星期三,中午一時正,同朋友諗住係銅鑼灣附近揾間餐廳食,之後去好耐無去Hesheeat,一開始上到餐廳,門口侍應無人諗住理你,之後我就話兩位,現場有五至六張四人枱無人坐,服務員堅持要我地坐兩人枱,我眼見其他兩位客人都坐緊四人枱,我就覺得唔尊重,老實講,佢餐廳啲食物質素唔高,價錢又唔平,我唔明點解仲要受服務員氣,咁樣服務我除咗唔會再幫襯,我會叫哂身邊啲親朋戚有都唔會再幫襯佢所有分店,簡直垃圾,中午一點午市時間都未坐滿,難道佢覺得陣間會仲有客咩?我自己公司都係開餐飲,我真心覺得佢服務態度質素都好差,服務人員又多,又無客,不過我相信佢會越黎越少客。
2022-12-20
午餐
最近天气一冷又开始想吃各种蛋糕甜食,脑子里立刻浮现了舒芙蕾的画面,儒儒软软的蛋糕配上各种口味奶酱,想着想着就流口水了!对吃的执行力超强的我,立马出发去了铜锣湾一家专门吃舒芙蕾的甜品店一这家店的名字叫He She lt ^7 有4款舒芙蕾选择槶樹糖漿梳乎厘班戟”土多啤藥焦糖脆脆梳乎厘班戟宇治抹茶黑芝麻杭乎厘班戟黑白朱古力 OREO梳乎厘班戟!抹茶控的我点了宇治抹茶黑芝麻杭乎厘班戟“这个真的是必点,超级好吃,浓郁的抹茶酱配上黑芝麻颗粒,覆盖了整个舒芙蕾,配上红豆和撅饼,口感十分Q弹,还有抹茶粉酒在上面。一口下去,儒软的白配上抹茶芝麻酱,再粘一点红豆,一口下去太绝了,一口接着一口,不一会儿都吃完了!!黑白朱古力 OREO梳乎厘班戟这个是期间限定的:所以我想试试这个新品。超好吃,浓郁的巧克力多酱配上奥利奥,再加上奶香奶香的自巧克力,非常好吃,期间限定你们一定要试试!店员推荐〝士多啤藥焦糖脆脆梳乎厘班戟也是它家招牌,下次也想试试,我也在这个和朱古力的那个口味纠结了很久,但是巧克力是期间限定,所以想先试试。

最近天气一冷又开始想吃各种蛋糕甜食,脑子里立刻浮
现了舒芙蕾的画面,儒儒软软的蛋糕配上各种口味奶
酱,想着想着就流口水了!对吃的执行力超强的我,立
马出发去了铜锣湾一家专门吃舒芙蕾的甜品店一
这家店的名字叫He She lt ^7 有4款舒芙蕾选择
槶樹糖漿梳乎厘班戟
”土多啤藥焦糖脆脆梳乎厘班戟
宇治抹茶黑芝麻杭乎厘班戟
黑白朱古力 OREO梳乎厘班戟
!抹茶控的我点了宇治抹茶黑芝麻杭乎厘班戟“这个
真的是必点,超级好吃,浓郁的抹茶酱配上黑芝麻颗
粒,覆盖了整个舒芙蕾,配上红豆和撅饼,口感十分Q
弹,还有抹茶粉酒在上面。一口下去,儒软的白配上
抹茶芝麻酱,再粘一点红豆,一口下去太绝了,一口接
着一口,不一会儿都吃完了!
!黑白朱古力 OREO梳乎厘班戟这个是期间限定的:
所以我想试试这个新品。超好吃,浓郁的巧克力多酱
配上奥利奥,再加上奶香奶香的自巧克力,非常好吃,
期间限定你们一定要试试!
店员推荐〝士多啤藥焦糖脆脆梳乎厘班戟也是它家招
牌,下次也想试试,我也在这个和朱古力的那个口味纠
结了很久,但是巧克力是期间限定,所以想先试试。