2021-12-21 82 浏览
今日星期日同朋友嚟到尖沙嘴k11行街,到中午嘅時候我哋就嚟到呢間hand3ag, 喺出面望落去入邊好歡堂好多位置,睇來應該係自助形式。賣既應該係西式輕食類。🤪裝修都唔錯,望向cashier 方向左邊有個好大嘅Menu,可以喺嗰度睇吓有咩嘢食再叫。😎😎我哋叫左五樣嘢。佢係五樣嘢同時間整好的時候,放在一個盤,我哋自己出去拎的。🤪🤪首先食咗啲小食,芝士焗蕃茄肉丸,呢個肉丸10分不錯。最值得讚嘅係醬汁,配上肉丸,肉丸加上醬汁,淡淡番茄醬,口感鬆軟, 10分好食。番茄醬可以用嚟開胃。😝😝之後食韓式甜辣雞鎚,最值得讚嘅都係個醬汁,又甜又辣。😝跟住叫咗個芝士龍蝦汁通粉,呢個係跟餐的,可以有杯特飲同埋薯條。龍蝦汁通粉有驚喜,一開始我以為只有芝士龍蝦汁,但中間食落去有少少龍蝦肉仔,芝士量都好足。啱晒啲芝士控食。配餐的薯條都好有薯味,我都食咗唔少。😝😝👍🏼甜品係士多啤梨吉士忌廉法式土司,最驚喜係士多啤梨唔酸,仲都幾甜,土司上面仲有雪糕,雪糕配上吐司,連埋生果食都幾唔錯😍😍總的來說,在尖沙咀k11 ,呢到野食性價比都係幾好,可以一試👍👍

之後食韓式甜辣雞鎚,最值得讚嘅都係個醬汁,又甜又辣。😝

2021-12-21 59 浏览
《ʜᴀɴᴅ3ʙᴀɢ》 𓏰上一次食ʜᴀɴᴅ3ʙᴀɢ在中環街市,當時吃的是鐵板三文治。今次在尖沙咀ᴋ11 ᴀʀᴛᴍᴀʟʟ見到分店,店內環境好大,完全不像吃快餐的感覺。————————————ᴍᴀɴɢᴏ ᴄʀᴇᴀᴍ ꜱᴀɴᴅᴡɪᴄʜ $42ᴘᴇᴀᴄʜ ᴄʀᴇᴀᴍ ꜱᴀɴᴅᴡɪᴄʜ $50這分店除了平時的蝦兵蟹將三文治,還有時令水果三文治,感覺更健康更ꜰʀᴇꜱʜ。比起直接吃水果,ᴄʀᴇᴀᴍ ꜱᴀɴᴅᴡɪᴄʜ 可以令層次更豐富。原熟芒果及日本白桃超甜好新鮮,再配上濕潤湯種麵包,好鬆軟,輕食好選擇。————————————芝士龍蝦汁通心粉 $78芝士焗蕃茄肉丸 $32 兩者的芝士份量非常震撼,通粉裏面都加入不小龍蝦肉,令整體無咁單調。由於芝士份量太多,食到一半感覺有點膩。————————————烤蕃茄濃湯 $32蕃茄味超級濃味,好似食緊原個蕃茄,湯底非常濃稠。
ᴍᴀɴɢᴏ ᴄʀᴇᴀᴍ ꜱᴀɴᴅᴡɪᴄʜ $42
ᴘᴇᴀᴄʜ ᴄʀᴇᴀᴍ ꜱᴀɴᴅᴡɪᴄʜ $50
Mango  cream  sandwich

芝士龍蝦汁通心粉 $78
芝士焗蕃茄肉丸 $32
Mac&cheese

烤蕃茄濃湯 $32
蕃茄味超級濃味,好似食緊原個蕃茄,湯底非常濃稠。
Hand3ag主打鐵板三文治,出名多款式又大件抵食,好耐之前都有食過,最近行過見佢又出左新款式同甜點,決定encore食多次!🤤🤤。。🔘歐陸監獄鐵板三文治 | $54評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 三文治夾住好多嘅材料,肉丸烤得好香口,配合埋新鮮炸起脆卜卜嘅薯餅,同芝士通心粉,味道出奇地咁夾。麵包香脆可口,而且仲大大份,食完一份已經好飽!。。🔘搖滾雞鐵板三文治 | $49評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 食完咁惹味嘅歐陸監獄鐵板三文治,再試埋呢款以雞肉絲同沙律菜作主題嘅三文治就更顯得清新健康😋除左雞肉絲同沙律菜,搖滾雞鐵板三文治中間仲夾住炸左嘅洋蔥圈,沙律中和咗油膩嘅感覺,唔會食到好濟👍🏼。。🔘韓式甜辣雞槌 | $38評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 沾滿韓式辣醬嘅雞槌大大隻而且肉質鮮嫩好好食,咬落仲有肉汁流出唔會炸到乾晒👍🏼面頭灑上芝麻同紫菜令每一啖都好香☺️。。🔘草莓水果三文治 | $42評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 麵包夠晒鬆軟,入口有種溶化嘅口感😳忌廉細滑而且帶有微微嘅奶油香。草莓每粒都大大塊,夠甜而帶點微酸,食落都幾開胃😍。。🔘芝士辣肉醬薯條 | $38評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 薯條一半鋪滿芝士,另一半

🔘歐陸監獄鐵板三文治 | $54

🔘搖滾雞鐵板三文治 | $49

韓式甜辣雞槌

🔘韓式甜辣雞槌 | $38

草莓水果三文治

🔘草莓水果三文治 | $42

🔘芝士辣肉醬薯條 | $38
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
評語: 薯條一半鋪滿芝士,另一半淋上有墨西哥辣椒嘅辣肉醬,好好食😍一份薯條兩款味道!

Oreo Croffle

🔘Oreo Croffle $32
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: Croffle真係越嚟越受歡迎,香脆嘅外皮,內裡軟綿綿嘅口感,再係面頭灑上各式各樣嘅配料及漿汁,的而且確好好食😋HAND3AG嘅Croffle有幾種口味選擇,今次我哋就揀左Oreo嚟試下。Croffle嘅牛油香味好重🤤面頭有香滑忌廉同Oreo粒,Oreo味道都好香濃😍

🔻鐵板三文治有多種選擇
🔻另外仲有沙律吧
🔻中環同尖沙咀都有分店!
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
韓式甜辣雞槌
草莓水果三文治
Oreo Croffle
  • 歐陸監獄鐵板三文治
2021-12-14 89 浏览
今日同同事lunch去食,要左個紅白藍三文治拎上手冇半分鐘,個包既沙律汁就穿過張紙,源住隻手流去手臂🥲一路食一路水滴滴唔知做乜,個包明明係烘底,之後就變成濕水麵包,濕到好似洗完手張抹手紙咁🥲個牛真係一般,d沙律就切到碎哂咁一路食一路跌,真係唔知邊個天才諗出泥🥲如果10分係滿分,我會俾負100分個包🥲真係食件咁既野不如去m記食個big Mac冇咁嬲(平時鐘意食北角big bite同西環beeger)D薯條又成陣油益味最嬲係滴到成條褲都係佢d稀升升既沙律「汁」,仲加埋d碎濕濕菜絲,好似岩岩係庇護工場行出泥🥲唯一可取係有返部洗手機係舖,可以整理下先走呢間濕水麵包真係blacklist,冇下次喇拜拜
今日同同事lunch去食,要左個紅白藍三文治
拎上手冇半分鐘,個包既沙律汁就穿過張紙,源住隻手流去手臂🥲

如果10分係滿分,我會俾負100分個包🥲
真係食件咁既野不如去m記食個big Mac冇咁嬲
(平時鐘意食北角big bite同西環beeger)
D薯條又成陣油益味

唯一可取係有返部洗手機係舖,可以整理下先走
呢間濕水麵包真係blacklist,冇下次喇拜拜
近年爆餡三文治紛紛抬頭,成為IG打卡新貴,這天路經尖沙咀K-11時,就在鄰近地鐵站出口的本地特色三文治專門店HAND3AG來一頓輕食下午茶。灰色水泥牆的裝潢簡潔明亮,冷酷而富型格。餐牌選擇繁多,以意想不到的食材組合,延伸出一系列千變萬化的鐵板燒三文治,徹底顛覆對傳統三文治的想像。餐廳採用全自助形式,不收加一服務費,下單後就可入座,等到感應器振動時就可取餐。除了主打各式創新配搭鐵板三文治,也有多款特色小食供應。三文治都會先用紙包覆好,鬆緊有度,再俐落以大刀一切,工整對稱的切口盡現色彩繽紛的橫切面,也可避免一口咬下便散落一地。歐陸監獄䥫板三文治 $54作為餐廳的皇牌產品,放滿了芝士通心粉、番茄肉丸、炸薯餅、甘藍菜沙律、荷包蛋、燒烤醬及俄式蛋黃醬,濕潤的餡料多得快要滿瀉,味道酸甜有致,構建多重層次的味蕾體驗。搖滾雞鐵板三文治 $49夾雜著手撕烤雞肉、蘋果、車打芝士、炸洋蔥圈、烤核桃碎、羅馬生菜、焦糖洋蔥蛋黃醬和俄式蛋黃醬,吃得飽足之餘,口味相對較輕怡清新。士多啤梨水果三文治 $42 期間限定的鮮果三文治賣相可愛,特地採用湯種麵包,包身質地更柔軟鬆綿,配合切成對半的新鮮士多啤梨及滑順忌廉,香甜

灰色水泥牆的裝潢簡潔明亮,冷酷而富型格。

除了主打各式創新配搭鐵板三文治,也有多款特色小食供應。
鐵板三文治

歐陸監獄䥫板三文治
歐陸監獄䥫板三文治 $54
歐陸監獄三文治

搖滾雞鐵板三文治 $49

士多啤梨水果三文治 $42
期間限定的鮮果三文治賣相可愛,特地採用湯種麵包,包身質地更柔軟鬆綿,配合切成對半的新鮮士多啤梨及滑順忌廉,香甜多汁。
士多啤梨水果三文治

粒粒炸魚薯條 $38
炸魚外皮不算過厚,裡面包著嫩滑雪白的魚肉。
粒粒炸魚薯條

芝士辣肉醬薯條 $38
肉醬香氣濃郁,突顯辣味上的豐富層次感,辣度不高。
芝士辣肉醬薯條

厚切薯條連著薯皮炸得金黃酥脆,肉心軟綿細密。

自家製蟹肉忌廉餅 $38
炸成金黃的吉列外層酥脆無比,口感外脆內軟,裡面混合細滑忌廉、蟹柳肉和黑椒碎。

脆炸魷魚配士拉差蛋黃醬 $32
外皮粉漿上得不過厚,沾上濃郁惹味的士拉差蛋黃醬,魷魚肉質彈牙爽口不會太韌。
脆炸魷魚配士拉差蛋黃醬
2021-12-12
粒粒炸魚薯條
脆炸魷魚配士拉差蛋黃醬
鐵板三文治果然是名不虛傳的爆餡!歐陸監獄鐵板三文治($54)甚麼也有,烤過的麵包夾着腸、通粉、蛋、菜絲沙律等,非常豐富!!OPPA炸雞鐵板三文治($52)則更加惹味,辣到很低,壓得實實的酸蘿蔔深得我心😁😁😁絕對唔可以睇小呢份三文治,極有份量,很飽肚!沙律($58/2款)份量超多😅,下午去時有4款選擇,每款都做得好吸引!這次試了薯仔沙律和凱撒沙律,竟然仲有幾粒藍莓,兩款沙律都很新鮮開胃❤️Hand3ag也有供應小食,都是30零蚊,在K11呢些地方真係良心價🥲,我選了芝士辣肉醬薯條($38),醬料都幾多,好正,唯一要吐嘈的是冷氣太凍,我又食得太慢,凍得好快浪費了熱脆的薯條。最後嚐了日本白桃吉士忌廉法式吐司($58),不得不說個麵包很香軟,是有質素的白麵包,中間那球雪糕質感帶點煙韌,配上充滿蛋香的吐司很不錯。質素整體比同價位的一般cafe好太多,超適合一個人來吃/外賣的。餐廳走銀灰白簡約型格路線,快餐形式先付款後拿食物,不用加一又坐得舒服自在,出餐又快,來吃quick lunch / quick dinner 真係一流,真係完全擊中schedule很爆的我的心🥰回頭率100%。
鐵板三文治果然是名不虛傳的爆餡!

2021-12-09 74 浏览
Lunch Set:Teppanyaki Sandwiches + H3 Hand-cut Fries(M) + Drink.Soft Shell Crab and Shrimp Salad $97三文治比較清淡,用上沙律醬丶軟殼蟹、蝦同小龍蝦等食材,整體而言比較fresh Oppa Crispy Fried Chicken $84.三文治份量大,入面有酸辣嘅泡菜,炸雞好厚身,但係炸粉略嫌過多. + Iced Americano (Fruity)
Lunch Set:
+ Iced Americano (Fruity)
2021-12-08
2021-12-09 74 浏览
晏晝唔想食飯,想食麵包多啲,咁啱係尖沙咀,就諗起 #Hand3ag! 之前已經食過Hand3ag幾次,每次食完都好滿足😊 而且好近尖沙咀站,而且呢間分店有得堂食,環境舒適😊 搖滾雞鐵板三文治手撕烤雞肉好厚身啖啖肉,配蘋果片同車打芝士,都幾好食🥰, 手撕雞三文治係凍冷食嘅, 夏天食更佳! 有炸蔥圈同合桃另三文治有脆口嘅感覺👍🏻 有焦糖洋蔥蛋黃醬及俄式蛋黃醬😋全天候早餐鐵板三文治淨係聽過名已經好飽喇, 因為好多料,有煙肉,薯餅,炒蛋, 茄汁豆同雞肉腸!  混合咗好多口味,非常滿足!而且三文治熱辣辣,  食完非常滿足! 特別推介這個款👍🏻👍🏻👍🏻 套餐包茶或咖啡,我要咗清香茉莉茶! 日本蜜柑桔士忌廉法式吐司原來仲有得食甜品添!蜜柑酸酸地配甜甜嘅吉士吐司好好味喎😍

全天候早餐鐵板三文治

套餐包茶或咖啡,我要咗清香茉莉茶!

日本蜜柑桔士忌廉法式吐司
原來仲有得食甜品添!蜜柑酸酸地配甜甜嘅吉士吐司好好味喎😍

2021-12-06 49 浏览
Hand3ag嘅鐵板三文治一直大受歡迎。今次係K11賣野,順手去埋hand3ag食佢地出名嘅三文治。Hand3g半自助式方式。有堂食同外賣。而位置都幾闊落。今次試咗唔同嘅美食。大隻水手鐵板三文治經過buttermilk炸雞,多汁嫩滑。而菠菜煙肉醬同脆香炸雞好夾,極具香脆邪惡感!蝦兵蟹將鐵板三文治當軟殼蟹遇上小龍蝦,帶來雙重嘅海鮮滋味。酥脆嘅軟殼蟹,Crispy脆口。而龍蝦沙律,清新得來,又不會太Creamy。士多啤梨吉士忌廉吐司吐司厚實,配上雲呢拿雪糕,帶來甜蜜幸福嘅感覺。吉士同忌廉,是一種擋不住的誘惑,滿來所滿滿的邪惡感。芝士龍蝦汁通心粉雙層滿佈邪惡的芝士,而下層帶來香濃的龍蝦汁,Q彈軟熟的通心粉,帶來了雙重的滋味。芝士焗蕃茄肉丸香濃的芝士,混合了清新的蕃茄。配上了多汁爽口的肉丸,是輕食之選。

大隻水手鐵板三文治

士多啤梨吉士忌廉吐司

芝士龍蝦汁通心粉

芝士焗蕃茄肉丸
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
2021-12-06 712 浏览
今天在K11逛街,這家餐廳位於K11地鐵入口旁,每次經過都好想進去,因為我很喜歡吃輕食。餐廳裝潢非常簡約,以水泥牆牆和地板配上白色桌子,簡單整潔。餐牌提供不同款式的三明治、小食、吐司、沙律和飲品,選擇不算少。⭐️蝦兵蟹將鐵板三文治$65麵包烘過,所以很脆,內餡非常豐富,有酥脆軟殼蟹、小龍蝦沙律、甘藍菜沙律、青瓜、羅馬生菜,再加上他他醬和俄式蛋黃醬。入口清新,我最喜歡小龍蝦沙律,啖啖龍蝦肉非常彈牙。酥脆軟殼蟹更是可以增建口感,加上不同類型的蔬菜,感覺更健康。⭐️士多啤梨吉士忌廉法式吐司$48厚切法式吐司沾過蛋液,再煎過,吐司入口香甜,加入吉士忌廉醬更香甜,還有士多啤梨片,伴著雪糕,入口冰凍滋味。⭐️自家製蟹肉忌廉餅$38炸得非常外脆,內餡是忌廉蟹肉,外脆內熱軟。⭐️Pomegranate&Elderflower $30包裝好靚,入口石榴接骨木的味道。⭐️Ginger Beer$28薑啤酒,淡淡薑味,很刺激。⭐️Grapefuit Passion Fruit$30葡萄香百香果,熱情的果汁,很解渴。

餐廳裝潢非常簡約,以水泥牆牆和地板配上白色桌子,簡單整潔。

⭐️蝦兵蟹將鐵板三文治$65

⭐️士多啤梨吉士忌廉法式吐司$48
士多啤梨吉士忌廉法式吐司
士多啤梨吉士忌廉法式吐司

⭐️自家製蟹肉忌廉餅$38
自家製蟹肉忌廉餅

炸得非常外脆,內餡是忌廉蟹肉,外脆內熱軟。

⭐️Pomegranate&Elderflower $30

包裝好靚,入口石榴接骨木的味道。

⭐️Ginger Beer$28

薑啤酒,淡淡薑味,很刺激。

⭐️Grapefuit Passion Fruit$30

葡萄香百香果,熱情的果汁,很解渴。

2021-12-06 66 浏览
喺尖沙咀K11開咗咁耐但都係未試過入面嘅餐廳,卒之就決定要挑戰一下, 當然裏面嘅食物餐廳亦都應有盡有,有時仲可以隱約聞到遠處漂來咖啡味又或者火鍋味。文清嘅飲食絕對係令人非常嚮往,成件事都慢活左起嚟,就好似handbag呢一度咁嘅, Menu種類又多而且呢度最特別嘅地方就係三文治所以喺新奇嘅食物面前真係要試一試大隻水手鐵板三文治— 充滿着層次感而且七彩繽紛嘅呢一款三文治絕對係令人食指大動, 裏面嘅配料就包含着buttermilk炸雞塊、甘藍菜沙律再配合菠菜煙肉醬。 爽脆嘅沙律絕對係清新嘅感覺, 至於個炸雞塊亦都有相當嘅厚度,皮薄肉飽滿, 但最易受忽視嘅三文治包當然亦都係一個驚喜,經過烘焗之後變到脆一脆,就形成咗層次嘅味道雙重芝士通心粉- 一個喺外國大受歡迎嘅食物當然香港都唔會罕見, 做法簡單但要做到完美的確係好難, 首先通粉唔煮得老,每一粒通粉都要保持相當嘅彈性,另外更加重要嘅就係芝士嘅份量絕對要覆蓋每一粒嘅通粉,咁就係芝士通心粉嘅靈魂。從視覺效果上呢一個通心粉面頭已經鋪左兩層芝士,所以味道唔再單一,另外底部每一粒嘅通心粉的確係纏繞住多少嘅芝士,所以每一啖都係濃郁黏稠嘅味道, 少食多滋味

雙重芝士通心粉- 一個喺外國大受歡迎嘅食物當然香港都唔會罕見, 做法簡單但要做到完美的確係好難, 首先通粉唔煮得老,每一粒通粉都要保持相當嘅彈性,另外更加重要嘅就係芝士嘅份量絕對要覆蓋每一粒嘅通粉,咁就係芝士通心粉嘅靈魂。從視覺效果上呢一個通心粉面頭已經鋪左兩層芝士,所以味道唔再單一,另外底部每一粒嘅通心粉的確係纏繞住多少嘅芝士,所以每一啖都係濃郁黏稠嘅味道, 少食多滋味多食有驚喜

士多啤梨吉士忌廉法式吐司- 既可以當做甜品亦都可以當做小食,法式吐司夠晒軟滑,並唔似普通厚吐司,另外面頭再鋪滿一塊塊士多啤梨連埋吉士醬就睇性味道同埋濃滑嘅味道,再整多球雲呢拿雪糕機可以等佢用咗鋪滿吐司全新,亦可以為呢一度甜品提供冰凍嘅感覺,配搭上的確無懈可擊,酸酸甜甜嘅感覺絕對係最好嘅配搭。

大甲香芋麻薯croffle - 輪到甜品環節嘅時候當然唔少得最近都幾熱門嘅croffle , 又似牛角包又似窩夫,最後當然就係兩者結合埋一齊而得出一個又脆又軟嘅croffle 。 最特別嘅地方當然就係面頭嘅大甲香芋cream,對比其他嘅croffle 更顯得色彩繽紛, 非常鍾意大甲香芋cream入面存在咗少少香芋顆粒,清新優雅嘅感覺

檸檬撻croffle - 雖然檸檬嘅感覺俾人係好酸,傯作為甜品的話檸檬呢一個材料真係最最最清新嘅配搭, 酸酸地嘅味道絕對可以為一大餐提升好好嘅緩衝,頓時覺得飽腹感消失咗, 喺濃密嘅cream上面亦都放咗少少開心果碎,最後塗上一層檸檬醬,酸甜嘅感覺極度明顯, 雖然酸但絕對可以面不改容, 配合外脆內軟嘅crofle😴
今日下午嚟尖沙咀呢頭試完婚紗,順便行吓街先返去~點知行行吓k11,不知不覺就行到六七點了🙈最後喺度搵埋嘢食先走🤓🥢🥢🥢🥢🥢用手機稍為search一下🌐先知原來呢度有間咁人氣嘅小食/三文治🤩望入去仲有唔少人喺度打緊卡添😆我哋今晚一於喺度食埋晚餐先走😌小店地點超方便🌟尖沙咀/尖東站D3出口一出就到❗️🥢🥢🥢🥢🥢店內簡約時尚、坐得寬躺舒服嘅環境,真係幾適合打卡🤓除咗外面嘅吧枱之外,入面其實仲有唔少卡位可以俾食客坐~(但當時真係太多人坐緊/食緊野,我都唔係咁好意思影相🙈)另外佢哋除咗三文治之外,其實仲有唔少選擇,喺度食埋甜品都仲得😏歐陸監獄鐵板三文治 $54呢個歐陸式三文治入面夾咗芝士通粉、蕃茄肉丸、炸薯餅、煎雞蛋同埋雜菜沙律🥗咩都有啲,營養幾均衡🤓一啖咬落去口感真超豐富❗️層次分明🌟爆曬餡就係咁正😆而且每一樣食材都唔會太咸、太搶味,薯餅亦非常香脆❣️整體平衡得幾好👍🏻佢哋用嘅三文治麵包好特別,係近年好流行嘅酸種麵包質地嚟嘅,自己喺屋企未必會整/整到🙈三文治表面有烘烤過,所以帶有香脆口感🌟加埋適量嘅燒烤醬同埋蔬菜,真係非常之有歐洲風味🥰係爭副太陽眼鏡🕶️➕沙灘咋😆🍴OPPA 炸雞鐵板三文治 $52話明
今日下午嚟尖沙咀呢頭試完婚紗,
順便行吓街先返去~
點知行行吓k11,不知不覺就行到六七點了🙈
我哋今晚一於喺度食埋晚餐先走😌

小店地點超方便🌟
尖沙咀/尖東站D3出口一出就到❗️
🥢🥢🥢🥢🥢
店內簡約時尚、坐得寬躺舒服嘅環境,
真係幾適合打卡🤓
除咗外面嘅吧枱之外,
入面其實仲有唔少卡位可以俾食客坐~
(但當時真係太多人坐緊/食緊野,我都唔係咁好意思影相🙈)

另外佢哋除咗三文治之外,
其實仲有唔少選擇,
喺度食埋甜品都仲得😏

歐陸監獄鐵板三文治 $54

咩都有啲,營養幾均衡🤓
一啖咬落去口感真超豐富❗️層次分明🌟
爆曬餡就係咁正😆
而且每一樣食材都唔會太咸、太搶味,
薯餅亦非常香脆❣️
整體平衡得幾好👍🏻
佢哋用嘅三文治麵包好特別,
係近年好流行嘅酸種麵包質地嚟嘅,
自己喺屋企未必會整/整到🙈
三文治表面有烘烤過,
所以帶有香脆口感🌟
加埋適量嘅燒烤醬同埋蔬菜,
真係非常之有歐洲風味🥰

除咗炸雞之外,
入面仲有大量嘅酸辣紅蘿蔔➕白蘿蔔絲🌟
一層泡菜➕生菜❗️
食落先發現仲有d芝士添😍
真係非常韓式嘅風味,
同上一份三文治係完全唔一樣嘅風格😎
而且呢度啲三文治咁多餡咁大份,
食晒一份一定夠飽🙈
喺尖沙咀區來講,
呢個價錢當一餐lunch食一啲都唔貴,
係附近做嘢嘅可以諗諗佢😏
自家製蟹肉忌廉餅 $38

一客三件❗️
新鮮熱辣,係即叫即炸嫁😍
一啖咬落去質感就好似食緊炸鮮奶/炸一口芝士咁🤩
不過呢個係炸忌廉湯囉😌
食落外脆內軟而且唔多油,
感覺冇咁熱氣😆

橙沙冰 $42

以新鮮蔬果➕冰塊🧊拌成🌟
材料主要有:香橙、紅蘿蔔汁、蘋果❗️
飲落好fresh🌿
正好中和食脆三文治嘅熱氣感覺🥰
紫沙冰 $42

呢杯飲品絕對係明目、健康首選❗️
以藍莓、紅菜頭、紅蘿蔔、蘋果、檸檬➕冰塊🧊攪拌而成🌟
飲起嚟感覺好健康🤓
最後真係食埋甜品先走🤣
Oreo Croffle 牛角包窩夫 $32

幾特別嘅甜品,真係第一次食🌟
牛角包窩夫其實即係酥皮造嘅窩夫🧇
我不嬲都係Oreo甜品/雪糕嘅fans,
所以見到呢個味一定揀🤓
啲cream唔會太甜,
朱古力醬亦唔會過分濃味🌟
最甜就係Oreo嘅夾心😆
不過可能啲窩夫都放咗喺雪櫃一陣,
所以唔係脆嘅~
我個人覺得夾埋脆嘅窩夫先至夠Perfect🙈
不過呢款甜品都非常創新又特別🌟
唔係度度都可以食到,
係值得試吓嘅❣️

2021-12-04
平時講起三文治 大家感覺可能會係非常清淡、簡單嘅輕食今次呢間餐廳有別一般傳統,有不同種類的鐵板三文治,除咗有多款肉類、蔬菜、醬汁的配搭外,件件三文治都係加大碼‼️簡直係超滿足嘅享受😎一定唔會令你失望,食飽飽先走😆🔹歐陸監獄鐵板三文治 |$54份量係平時三文治嘅兩三倍,滿滿嘅餡料就快爆出來🤣一份三文治入邊有齊:芝士通心粉、蕃茄肉丸、炸薯餅、甘藍菜沙律、荷包蛋等,醬汁有燒烤醬及俄式蛋黃醬。咬落去每一啖嘅口感都非常豐富、有層次。份量對女生來說有點多,可以與朋友分享一齊食下其他嘢。性價比極高👍🏻👍🏻🔹檸檬撻 |$32甜甜酸酸嘅檸檬撻非常開胃🍋 撻底用牛角包壓製而成。咬落外皮鬆脆,內裏層次分明、有牛油香氣。再配上面頭嘅忌廉點綴,每啖都好滿足。🔹芝士水牛城辣脆雞手指|$38一份有五條辣脆雞手指,咬落首先會食到惹味嘅辣香,之後會慢慢滲出芝士味,辣味同芝士味道好夾。雞手指炸至外層脆口,屬惹味之選😛配啤酒一流🍺🔹芝士龍蝦汁通心粉|$78份量比預期中多!價錢非常公道,果腹效果一流。熱辣辣食的時候,會有拉絲效果🧀🔹粒粒蜜桃檸檬特飲|$38檸檬特飲配上薄荷葉,感覺清新、解膩。
平時講起三文治 大家感覺可能會係非常清淡、簡單嘅輕食
簡直係超滿足嘅享受😎一定唔會令你失望,食飽飽先走😆

🔹歐陸監獄鐵板三文治 |$54
歐陸監獄鐵板三文治

🔹檸檬撻 |$32
檸檬撻

🔹芝士水牛城辣脆雞手指|$38

🔹芝士龍蝦汁通心粉|$78
芝士龍蝦汁通心粉

🔹粒粒蜜桃檸檬特飲|$38
檸檬特飲配上薄荷葉,感覺清新、解膩。
粒粒蜜桃檸檬特飲

歐陸監獄鐵板三文治
檸檬撻
芝士水牛城辣脆雞手指
仲記得之前已經介紹過呢間既三文治🥪大大份超足料味道都唔錯,前排見佢哋出咗Croffle已經好想食😍最近同朋友去開K11行街決定坐低食下野傾下計😆_🦀蝦兵蟹將鐵板三文治 $65鐘意食海鮮既朋友仔要試吓✨ 睇佢咁colourful就知餡料好足料💜有軟殼蟹、蝦、小龍蝦沙律醬等,配上生菜🥬一齊食味道清新🥩慢跳撕理食肉獸鐵板三文治 $62 話明係食肉獸肉既份量真係幾多下,材料有手撕牛仔排、流心蛋、芝士等等,小編兩款入面比較鐘意蝦兵蟹將,食肉獸呢款相對會比較膩😂🦑脆炸魷魚配士拉差蛋黃醬 $32特別推介大家試吓呢個小食,上枱既時候熱辣辣,外皮香脆炸粉不會過厚,魷魚圈食落去都好軟身不會過鞋😊配埋士拉差蛋黃醬一齊食又幾夾更滋味😆🍗韓式甜辣雞鎚 $38用咗韓式甜辣醬幾惹味,雞鎚外皮香脆不過雞肉肉質比較鞋,如果可以更入味會比較好🍓士多啤梨Croffle $28🍫Oreo Croffle $32黎到主角今次想試既Croffle,食既時候好香牛油味,有四款口味,今次試既兩款入面小編比較鐘意士多啤梨,雖然上面好多cream不過士多啤梨果隻酸酸地,食落唔算太膩🍉粒粒西瓜檸檬特飲 $38檸檬配西瓜真係幾清新,小編叫咗

_
🦀蝦兵蟹將鐵板三文治 $65

🥩慢跳撕理食肉獸鐵板三文治 $62

🦑脆炸魷魚配士拉差蛋黃醬 $32

🍗韓式甜辣雞鎚 $38

🍓士多啤梨Croffle $28
🍫Oreo Croffle $32

🍉粒粒西瓜檸檬特飲 $38
檸檬配西瓜真係幾清新,小編叫咗少甜甜度剛剛好,仲有粒粒西瓜口感更加豐富
2021-12-02 42 浏览
前往海景嘉福酒店staycation, 途經K11食個快餐。餐廳行簡約風格。有多款三文治、蛋糕窩夫等等,賣相吸引。因為一陣食酒店贈送的下午茶的關係,所以輕食。我點了一個蝦兵蟹將三文治$65,太太點了檸檬牛角包窩夫$32。我的三文治面包稍嫌太淋不夠鬆脆,而窩夫則好味,酸酸地好開胃。

2021-08-22