2021-11-30 48 浏览
之前見到不少介紹!尖沙咀K11一間本地品牌的鐵板三文治專門店HAND3AG。最初都唔太敢去食!見大家影出黎都好大份,直到一日好肚餓就去試,結果😂 大部份女仔都應該食得哂!歐陸監獄鐵板三文治見佢幾特別有通心粉想試下!以普羅旺斯燉肉丸及芝士通心粉配上薯餅及流心蛋,用料非常豐富,芝士味濃郁🧀另外叫左杯伯爵茶鮮奶,意外地好飲!順滑口感 淡淡伯爵茶香味👍🏻整體來講 配料係比較特別,香港比較少有!但見到實物就覺得 價格相比之下有點貴 同不太值得!絕對呢個價錢有更好選擇!

歐陸監獄鐵板三文治

絕對呢個價錢有更好選擇!
2021.11.26 😊【網紅爆餡三文治】食在尖沙咀最近在各大博客中流傳著一間「網紅餐廳」小妹亦被那些爆餡三文治「毒到」📷早早已經加到必去清單裡今日巧合到尖沙咀工作 一於到店「朝聖」小店的三文治可是創意十足不單款式豐富 用料搭配上亦超乎想像與其在云云選擇中花多眼亂倒不如一試小店的Signature吧🔸蝦兵蟹將鐵板三文治 $65果然 俗話有言 聞名不如見面三文治的材料多到爆瀉🤩原來蝦兵蟹將是指酥脆軟殼蟹及小龍蝦沙律再加上甘藍菜沙律、青瓜、羅馬生菜、他他醬、侍式蛋黃醬軟殼蟹未算脆口勝在不會過於油膩 還帶點小清新呢🔸HK紅白藍鐵板三文治 $62友人則選擇了大熱款式HK紅白藍鐵板三文治當中加入安格斯牛肉漢堡、蕃茄、羅馬生菜、炸洋蔥圈、流心芝士、甘藍菜沙律、H3燒烤醬、藍芝士醬紅白藍是香港的特產想必紅🔴指蕃茄 白⚪是炸洋蔥圈 藍🔵是藍芝士醬吧層次分明 食材層層叠交 味道亦意外地合襯份量相當足夠 男士們及大吃怪都會夠飽🔸日本白桃吉士忌廉法式吐司 $58一頓晚膳就以甜品作結小妹就選擇日本名產白桃主題的吐司造型的確會讓女士們都心心眼清甜的白桃 加上吉士與雲呢拿雪糕合襯🍑甜甜蜜蜜 外脆內軟 有如熱戀的情
2021.11.26 😊
【網紅爆餡三文治】食在尖沙咀

最近在各大博客中流傳著一間「網紅餐廳」
小妹亦被那些爆餡三文治「毒到」📷
早早已經加到必去清單裡

今日巧合到尖沙咀工作 一於到店「朝聖」

小店的三文治可是創意十足

🔸蝦兵蟹將鐵板三文治 $65
果然 俗話有言 聞名不如見面
三文治的材料多到爆瀉🤩
原來蝦兵蟹將是指酥脆軟殼蟹及小龍蝦沙律
再加上甘藍菜沙律、青瓜、羅馬生菜、他他醬、侍式蛋黃醬
軟殼蟹未算脆口

甜甜蜜蜜 外脆內軟 有如熱戀的情侶

紅沙冰 及 粒粒蜜桃檸檬特飲

🔸紅沙冰 $38
🔸粒粒蜜桃檸檬特飲 $38

味道: 4/5;環境: 4/5;服務: 4/5;衛生: 4/5;抵食: 4.5/5

#HAND3AG 💌
HK紅白藍鐵板三文治
紅沙冰 及 粒粒蜜桃檸檬特飲
  • 紅沙冰及粒粒蜜桃檸檬特飲
2021-11-26 46 浏览
食物OK,  但櫃枱女員工態度欠奉。我哋行到攰,見門口有位坐一坐,諗吓嗌咩食,安心安慢咗,之後女員工黑口黑面地叫我哋:「拍完安心先可以入去點餐」佢講得冇錯嘅,梗係要拍啦,但啲語氣態度就真係好差,完全沒有基本待客之道(禮貌),環境幾好,食物再好,都冇用啦!!

2021-11-26 71 浏览
難得過完地獄般嘅11月,臨近月尾終於可以食餐好,K11 Hand3ag嘅三文治夠哂特別好多人都知,食過幾次嘅我又嚟再食啦!大嚿叉燒鐵板三文治 - 叉燒香,配上酸酸的蘿蔔絲,火箭菜,口感一流,爽爽脆脆的HK紅白藍鐵板三文治 - 安格斯牛肉漢堡配上蕃茄生菜,加上藍芝士的醬以及流心芝士,成個漢堡feel出左嚟🤣好味!芝士水牛城辣脆雞手指 - 入面係將芝士雞肉調味好再炸,咬落去軟綿煙靭,味道好香濃飲品就叫左杯 - 紅沙冰,士多啤梨紅桑梅作主基調,配搭其他生果,味道新鮮好fresh,冬天飲真係透心涼!最後上次錯過左個甜品,今次真係要食返士多啤梨吉士忌廉法式吐司 - 材料都寫晒喺個名度,法司吐司有厚度但好鬆軟,吉士醬不太甜又不太膩,雪榚的甜令到整個吐司減去了油膩感,總括來說真的正正正

好香濃

最後上次錯過左個甜品,今次真係要食返
2021-11-24 65 浏览
上次食完旁邊的ICHIJUISSAI,已發現「HAND3AG」更改了新Menu,胃食嘅我又點可以錯過!更新了Menu後,多了多款吐司、小食,食完鐵板三文治仲可以食甜品,真係令人稱心又滿意。照燒磨菇釀雞翼雞翼好飽滿,外皮香脆,入口甜絲絲中又帶有芝香。韓式甜辣炸雞鎚每件炸雞鎚炸得熱辣辣,醬汁撈得均勻,甜味同辣味融合得好好,香濃惹味!買大嚿叉燒鐵板三文治來到點可以唔叫鐵板三文治!鐵板三文治份量十足,餡料豐富!餡料中加入了扎肉、芫荽、醋漬蘿蔔絲、半肥瘦慢燒蜜汁叉燒,入口清新爽甜,層次豐富,啖啖滋味。日本白桃吉士忌廉法式吐司吐司上面鋪滿鋪上日本白桃、吉士忌廉同一球雲呢拿雪糕球,足料又吸引!法式吐司口感軟綿,日本白桃清甜,加埋軟滑嘅吉士忌廉同香濃嘅雲呢拿雪糕,令味道層次豐富,甜而不膩,令人一啖接一啖!

照燒磨菇釀雞翼
雞翼好飽滿,外皮香脆,入口甜絲絲中又帶有芝香。

韓式甜辣炸雞

買大嚿叉燒鐵板三文治
來到點可以唔叫鐵板三文治!

2021-11-24 57 浏览
經過尖沙咀就去K11度搵食,本來係諗住食牧羊餐廳後尾走咗個隔離見到有一間都開咗幾耐嘅三文治餐廳🍴點知就中晒伏😵‍💫叫咗一個蘋果手撕雞肉三文治🥪首先個麵包係硬骨骨到一個點!!完全唔食得個麵包,蘋果手撕雞肉餡都話可以但係個麵包可以做到咁🤔另一個都係隔離有一個店買咗咖喱飯🍛啲飯完全好似半生熟嘅狀態,真係唔太食到,咖喱味就話可以總結係呢間嘢係唔可以再去食😮‍💨
點知就中晒伏😵‍💫
叫咗一個蘋果手撕雞肉三文治🥪
總結係呢間嘢係唔可以再去食😮‍💨
位於尖沙咀的Hand3ag,是間很有名的鐵板三文治專門店。作為一名麵包控,只要有高質麵包供應的地方,就會吸引我去打卡! 雖然餐廳主打三文治,但並非單純以外賣形式經營。店內位置非常寬敞,大家可以慢慢坐、慢慢吃,是個優閒舒適的地方唷~ 其實我已經去過餐廳四次,一訪再訪,是因為餐廳最近推出數款水果三文治,全部都好吸引呀~ 草莓水果三文治  $42白桃水果三文治 $48 青提水果三文治  $48新推出的水果三文治,我每個口味也點了一份! 氣勢驚人吧,呵呵! 白麵包鬆軟輕柔,帶點水份,不乾不硬。忌廉打得幼滑,甜度適中。三款水果之中,我最愛香甜多汁的白桃,太好吃了! 草莓牛角包窩夫 $28檸檬牛角包窩夫  $32牛角包窩夫的賣相同樣吸引,值得相機食先! 草莓口味,充滿少女的感覺。稠密的忌廉有濃濃的草莓香,甚有驚喜。而檸檬口味則較為清新,兩種都不錯。如果窩夫是熱的,就更令人滿足了。
位於尖沙咀的Hand3ag
,是間很有名的鐵板三文治專門店。

草莓水果三文治  $42

白桃水果三文治 $48

青提水果三文治  $48

草莓牛角包窩夫 $28

檸檬牛角包窩夫  $32

牛角包窩夫的賣相同樣吸引,值得相機食先!

草莓口味,充滿少女的感覺。稠密的忌廉有濃濃的草莓香
2021-11-22
2021-11-21 56 浏览
買大嚿叉燒鐵板三文治 $58整體味道同越式法包三文治好相似,蘿蔔絲好多,整到個包好厚,基本上唔可能一口咬到所有材料,D 料,醬汁分開食係冇問題,味道都好味既,但係就失去左三文治嘅意義。同埋唔知點解,個包煎到好硬,有啲鎅口😅 唔飲啲飲品根本吞唔到…可能其他款式會好啲當一個下午茶填飽個肚都可以既,特登去試食我就覺得唔洗😉整體感覺偏貴,實屬中規中矩。服務方面基本上係冇任何服務。個三文治打卡可以,但係唔會係chill…
買大嚿叉燒鐵板三文治 $58

2021-11-19 70 浏览
Bookmark咗呢間三文治店一段時間最近終於食咗喇💕呢間餐廳主打鐵板燒三文治再配搭各款餡料同醬汁製作出各款創意口味喔!-🥪Oppa 炸雞鐵板三文治($52)包身微焦金黃中間夾滿餡料,有甜辣炸雞、醋漬蘿蔔絲、芝士、泡菜、生菜等咬落爽脆,味道酸甜帶辣充滿韓式風味呢🇰🇷唯一失望嘅係麵包唔夠新鮮熱辣包身質感韌實,唔夠脆口呀!🥪蝦兵蟹將鐵板三文治($65)一咬落去到餡料爆哂出嚟餡料好多,顏色配搭吸引📸有軟殼蟹、生菜、蝦、小龍蝦沙律醬等每啖入口都非常飽滿,味道清新呢!🍟芝士韓式烤肉薯條($38)薯條粗身,份量都幾多部份薯條面頭有熱溶嘅芝士🧀另外仲有肉醬同泡菜一款薯條,幾種配搭,好惹味呀!🍞日本白桃吉士忌廉法式吐司($58)值得一試呀😋吐司口感軟綿,富雞蛋香味🥚面頭鋪上層層日本白桃,多汁清甜再加埋雲呢拿雪糕球同香濃嘅吉士醬配搭完美,好滋味呀💕
Bookmark咗呢間三文治店一段時間
最近終於食咗喇💕
呢間餐廳主打鐵板燒三文治
再配搭各款餡料同醬汁
製作出各款創意口味喔!

🥪Oppa 炸雞鐵板三文治($52)
包身微焦金黃
中間夾滿餡料,有甜辣炸雞、醋漬蘿蔔絲、芝士、泡菜、生菜等
咬落爽脆,味道酸甜帶辣
充滿韓式風味呢🇰🇷
唯一失望嘅係麵包唔夠新鮮熱辣
包身質感韌實,唔夠脆口呀!

🥪蝦兵蟹將鐵板三文治($65)
一咬落去到餡料爆哂出嚟
餡料好多,顏色配搭吸引📸
有軟殼蟹、生菜、蝦、小龍蝦沙律醬等
每啖入口都非常飽滿,味道清新呢!

🍟芝士韓式烤肉薯條($38)
薯條粗身,份量都幾多
部份薯條面頭有熱溶嘅芝士🧀
另外仲有肉醬同泡菜
一款薯條,幾種配搭,好惹味呀!

🍞日本白桃吉士忌廉法式吐司($58)
值得一試呀😋
吐司口感軟綿,富雞蛋香味🥚
面頭鋪上層層日本白桃,多汁清甜
再加埋雲呢拿雪糕球同香濃嘅吉士醬
配搭完美,好滋味呀💕
2021-11-18 65 浏览
今日唔係好想食飯冇乜胃口,經過K11見到有間舖頭幾靚仔,行入去睇原來係食三文治,其實款款都好吸引無論鹹甜,但係我又唔係好想食好飽,見到沙律諗住淨係食一個沙律,跟住佢就話俾我聽沙律有分兩個size,細盒嘅可以選擇兩款沙律,大俠嘅可以選擇四款沙律,我眼見個玻璃櫃就有四款沙律,同埋大size同細size好似個價錢都係相差$10,大俠先至係$68如果我冇記錯的話😅所以我就選擇左大俠一次過試晒佢四款沙律,我覺得好抵食喎,個份量足夠兩個人以上食,喺尖沙咀區食個沙律60幾蚊去邊度搵,而且仲要係好食好新鮮,其中一款最普通嘅沙律就係凱撒沙律,但係佢嘅凱撒沙律有幾得意,佢裏面會有沙樂美腸同埋蟹柳,所以我覺得幾得意,另外一款係羽衣甘藍沙律,羽衣甘藍通常會有少少苦苦地,但佢加咗好似係紅莓嘅汁,中和左,薯仔沙律就係好正常地完全冇問題,反而華都夫沙律,我就好鍾意,好想快啲添食😋
大盒裝沙律
大盒裝沙律
2021-11-15 47 浏览
今日收工行過K11 ,喺地鐵站出口附近有一間清新裝修,內裏燈光充足,乾乾淨淨,原來係主打賣三文治嘅舖頭即刻上網做啲小功課發現佢其中一個主打係蝦兵蟹將三文治Lunch hour跟手打薯條同嘢飲$97先講三文治入邊材料充足其實主要都係青瓜沙律菜配上佢啲自家製給他他汁,主菜就係蟹肉同埋炸軟殼蟹,食落味道幾好唔油膩清新,不過所有嘅配料都係凍嘅所以就有啲啲唔夾,或者我覺得如果軟殼蟹係熱嘅應該會好食而家製手工薯條睇個樣都知同麥記爭好遠啦,熱辣辣香脆好味😋凍咖啡正常整體而言可以一試,座位充足人流唔算多都幾適合傾吓計小休一番
即刻上網做啲小功課發現佢其中一個主打係蝦兵蟹將三文治
Lunch hour跟手打薯條同嘢飲$97
而家製手工薯條睇個樣都知同麥記爭好遠啦,熱辣辣香脆好味😋
凍咖啡正常

整體而言可以一試,座位充足人流唔算多都幾適合傾吓計小休一番
2021-11-15
  • 3日3夜自家手切薯條
份量絕對對得住價錢!大大份好正!.《蝦兵蟹將鐵板三文治》個名幾有霸氣 唔知點解食落有淡淡密瓜香味蝦仔🦐勁彈牙有咬口 配上軟殼蟹🦀充滿海鮮氣息.《OPPA 炸雞鐵板三文治》個口細d都食唔到👄🗣個炸雞好厚肉 炸粉又唔會太厚配埋泡菜辣辣地 好惹味.《炸魷魚圈配士拉差蛋黃醬》必食推介!魷魚炸完都唔會好韌好彈牙 而且個蛋黃醬都好夾.《芝士辣肉醬薯條》估佢唔到除左芝士肉醬🧀🍟仲有牛油果醬配埋薯條點牛油果醬都幾新鮮🥑.《粒粒蜜桃檸檬特飲》真係有一粒粒桃喺入面🍑配埋檸檬酸酸地 原來都好match.《牛奶咖啡》揀左nutty嘅咖啡豆☕️🥛好香呀😍

份量絕對對得住價錢!大大份好正!

《蝦兵蟹將鐵板三文治》

配埋檸檬酸酸地 原來都好match
《牛奶咖啡》
揀左nutty嘅咖啡豆☕️🥛好香呀😍
2021-11-11 89 浏览
早前放工去咗尖沙咀K11見到一間店舖裝修好有特色嘅三文治店於是就買咗啲外賣返屋企食🥰1.慢條撕理食肉獸鐵板三文治肉汁好豐富 而且肉味好香濃咬落去好多肉 材料好多 好正2.蝦兵蟹將鐵板三文治自己好鐘意食蝦蟹一次過滿足我兩個願望 炸咗嘅蝦蟹好香脆 好正😋好豐富嘅口感3.芝士辣肉醬薯條薯條fans嘅我表示好正肉醬味同薯條好夾 又唔會好辣4.辣味脆雞粒雞粒好香脆 依個辣味濃少少但都唔會超辣 唔太食得辣嘅朋友都食到5.韓式甜辣雞鎚我好鐘意佢嘅甜辣味係韓國食過嘅味道 雞都保留到少少脆感 好食食得好滿足 連我隻貓貓見到都忍唔到狂聞🤣下次會再試下其他口味嘅三文治🥪而且都會試下堂食 店內裝修好型格打卡都一流👍🏻📍HAND3AG (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226-B227A號舖
早前放工去咗尖沙咀K11

食得好滿足 連我隻貓貓見到都忍唔到狂聞🤣
下次會再試下其他口味嘅三文治🥪
而且都會試下堂食 店內裝修好型格
打卡都一流👍🏻

📍HAND3AG (尖沙咀)

想又快又方便咁食一餐嘅你可以試試呢間位於K11嘅三文治專門店🤪 佢哋主打日式鐵板燒三文治,最近仲推出咗多個新鮮組合配搭,款款都好有特色✨ 今次試咗佢哋新推出嘅#買大嚿叉燒鐵板三文治 🥪充滿越南風味~入面有扎肉、芫荽、醋漬蘿蔔絲同埋自家製法式肝醬,再加埋自製港式慢燒蜜汁叉燒,可以一次過食到多重口味🐷而我個人最鍾意就係人氣之選軟殼蟹配蝦沙律三文治,軟殼蟹炸得好香脆,個沙律好好味,口感豐富🥬飲品方面可以試試紫沙冰,以藍莓、甜菜頭、胡蘿蔔、蘋果同檸檬製成,夠哂健康🫐📍HAND3AG鐵板三文治專門店🔎地址︰尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226-B227A號舖

📍HAND3AG鐵板三文治專門店
2021-11-07 765 浏览
🌕Hello我係Moon🌕呢間三文治餐廳我已經食過好多次, 😏每一次我都會好滿意,不論係依度嘅服務態度定係依度嘅食物質素, 我都相當鍾意!🥰今次我同朋友一人一個三文治,我嗌左Oppa炸雞鐵板三文治,🤤你朋友就嗌左HK紅白藍鐵板三文治,兩份三文治份量都十足, 🥳作為正餐都好夠食,😝咁除咗三文治我同朋友都有嗌到一個小食!我同朋友係share食嘅,咁就可以食到兩個味道啦!🤓依個Oppa炸雞鐵板三文治🥪配料相當足夠,炸雞甜甜辣辣真係幾開胃㗎,而佢嘅蘿蔔絲亦都唔會口淡淡,食得出佢係醋漬蘿蔔絲,入邊亦都有芝士,😋咁話明係oppa, 😛當然會有啲泡菜喺入邊啦!成個三文治嘅味道都好特別,🥰真係好有韓國嘅風味,酸酸甜甜夠晒開胃啦!☺️朋友嗰個HK紅白藍鐵板三文治,😜個名真係好特別!佢個份量都好夠,大大件安格斯牛肉漢堡, 🤤啱晒鍾意食牛肉漢堡嘅朋友仔,食落去仲好有層次, 😤因為佢除咗有牛肉漢堡仲有炸洋蔥圈🧅令我有驚喜嘅係佢入邊竟然有藍芝士醬,😆估唔到味道都幾夾!我哋兩個share左一個小食,呢個係芝士水牛城辣脆雞手指,😇趁熱食脆卜卜,佢嘅調味做得啱啱好,😤所以就算唔使點醬都好好味!😤🌕最後MoonMoon真
🌕Hello我係Moon🌕

佢嘅調味做得啱啱好,😤所以就算唔使點醬都好好味!😤

🌕最後MoonMoon真係好滿意而家三文治餐廳,😳聽講佢而家喺中環街市都開咗一間新嘅店🤔,搵日經過中環街市我都要去食下睇吓到底堂食好食啲定係喺中環街市外賣好食啲!我😎🌕
  • 芝士水牛城辣醉雞手指☝🏻