食物質素好一般 理解吾到點解有咁多好評😓飯吾太有味好淡但薯條又過分地鹹 店舖環境雖然幾好但有好多蚊飛來飛去😓食完野準備飲餐飲發現有兩次蚊飛左入去 仲識郁☹️即刻同店員講問可唔可以換過杯新 好彩店員好有禮貌同我講左幾次吾好意思再換過杯新既俾我 同埋吾知關吾關男廁吾可以用事 廁所好大陣味😣地下亦有懷疑係尿漬既嘢 總結黎講 : 吾會再有下次😓環境衛生好一般 食物質素都好參差 走既途中見到隔離有另一間cafe 早知去試嗰間好過😓

走既途中見到隔離有另一間cafe 早知去試嗰間好過😓

2022-06-21
午餐
2022-06-18 98 浏览
第一次嚟呢間餐廳,都係上網睇人哋介紹。兩個人黎食,叫咗兩個主菜一個小食兩杯嘢飲。第一樣主菜係,軟殼蟹黑松露意粉,軟殼蟹好大隻好脆,好香,黑松露味好重,同平時去食嘅好唔同,好濃。第二樣係牛扒配薯條,牛扒係七成熟,牛扒側邊位煎到有啲焦焦地,好香,蒜蓉汁好好味配牛扒一流,牛扒唔會好硬,好淋。小食就叫做鵝肝多士,鵝肝多士好香,好脆,好好食,入口即溶。另外兩杯嘢飲,分別係,香濃朱古力,好重朱古力味係英國朱古力豆。仲有一杯芒果梳打又係好好飲
第一次嚟呢間餐廳,都係上網睇人哋介紹。
兩個人黎食,叫咗兩個主菜一個小食兩杯嘢飲。
小食就叫做鵝肝多士,鵝肝多士好香,好脆,好好食,入口即溶。

仲有一杯芒果梳打又係好好飲
2022-06-18 63 浏览
今晚約左👦🏿去旺角花墟食個casual dinner,超開心,因為佢突然識得浪漫,有花收😛 呢間小cafe 係文青feel, 白雪雪又坐得幾舒服😌 dinner 今次散叫左,但係計返其實建議2人叫dinner set $468 有5個course 可能仲抵!當中推薦:✅意式海鮮配龍蝦🦞汁意粉🍝-龍蝦汁個味鮮甜,同海鮮好夾✅日本帶子黑松露什菌意大利飯- 帶子好大粒呢😚✅飲品試左粉紅石榴梳打5會太甜同熱朱古力拉花都好用心
✅意式海鮮配龍蝦🦞汁意粉🍝-龍蝦汁個味鮮甜,同海鮮好夾
✅日本帶子黑松露什菌意大利飯- 帶子好大粒呢😚
✅飲品試左粉紅石榴梳打5會太甜同熱朱古力拉花都好用心
2022-06-17 71 浏览
太子呢間cafe環境感覺好溫馨,有心思裝飾既cafe,甚至係每張枱都有民族花紋,好特別! 門口擺左好多💛香港💛擺設! 當然要欣賞一番! 坐低之後我地就叫左:..🔸小食拼盤🔸智利藍青口忌廉意大利粉🔸日本帶子黑松露雜菌意大利飯🔸粉紅石榴檸檬梳打🔸凍朱古力咖啡..小食拼盤有芝士條、甜薯條、芝士蔥餅同BBQ汁雞翼,甜薯條炸得好香脆! 點埋醬汁食好味! 芝士條食落有拉絲好正,芝士蔥餅同雞翼都唔錯! 青口意粉有5大件青口,配埋忌廉意粉好夾! 日本帶子煎得好香,意大利飯好香濃黑松露味! 飲品方面,粉紅石榴檸檬梳打既顏色好靚,飲落好fresh! 咖啡都唔錯!.
🔸小食拼盤
🔸智利藍青口忌廉意大利粉
🔸日本帶子黑松露雜菌意大利飯
🔸粉紅石榴檸檬梳打
🔸凍朱古力咖啡.
2022-06-10
2022-06-12 81 浏览
#HamiHarmony 💛今次講嘅係位於太子酒吧街嘅黃店Cafe💕Hami Harmony🌷🌷店舖提供唔同嘅食物 一定有一款啱你哋☺️☺️而店舖裝修俾人感覺好舒服 坐得好舒適 大家可以嚟懲罰下佢💛💛小食拼盤 $138💰(7.5/10)小食拼盤有芝士條🧀BBQ雞翼🐥甜薯條🍟同埋芝士蔥餅🫓打卡賣相一流 ✨✨全部都係即叫即製 所以熱辣辣🔥🔥芝士條做到完美拉絲效果 邪惡感爆棚💥💥而甜薯條炸得好香脆 點埋個醬汁點嚟食 層次感提升佐🤤🤤而BBQ雞翼好入味💗💗芝士蔥餅中間夾佐芝士 烘得好脆 點醬食世一🙈🙈建議大家要趁熱食阿✨✨北海道軟殼蟹配黑松露意大利粉 $128💰 (7.5/10)軟殼蟹好大隻😍😍仲要係熱辣辣 脆卜卜🥰🥰而黑松露意大利粉就黑松露味幾香 意粉份量啱啱好🥳🥳配料仲有野菌 撈埋食口感幾好💕💕建議黑松露味可以再多少少🤏🏻🙈煙三文魚飛魚子意大利飯 $128💰(7 /10)呢一款意大利飯軟硬適中 唔會過硬😚😚而飯入面仲落佐飛魚子 令口感增加佐😋😋而煙三文魚擺成一個花嘅形狀係意大利飯上面 賣相一流🌷🌷煙三文魚嘅咸香同油份 令成個意大利飯層次感提升佐 配埋黃瓜 青瓜🥒味道啱啱好✨✨粉紅石榴香檸檬梳打

#HamiHarmony 💛

小食拼盤 $138💰(7.5/10)

北海道軟殼蟹配黑松露意大利粉 $128💰 (7.5/10)

煙三文魚飛魚子意大利飯 $128💰(7 /10)

粉紅石榴香檸檬梳打 $43💰 (7.5/10)
呢款好特別😚😚係粉紅石榴 飲落去酸酸甜甜咁 好解渴‼️‼️

鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打 $48💰 (7.5/10)
好香檸檬味 解渴一流🤤🤤
睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 7.5 / 10 🌟

💛#巨B食黃店
📍#巨B覓食旺角 #巨B覓食太子

Hami Harmony (太子)
⚜️太子西洋菜北街161號地下A舖
⏱星期一至日 1200-2200

2022-06-11 69 浏览
今日晚上經過太子,進了間小cafe,雖然這裡地方不大,座位也不多,但佈置得非常雅緻,尤其牆上的裝飾,看得出是花了心思的。而木枱的枱面上有藍白磁磚的圖案,是很特別的設計。先來一個小食拼盤,有BBQ汁雞翼,芝士條,甜薯條和芝士蔥餅,大大碟的。主食是智利藍青口忌廉意大利粉,有用了智利的藍青口,洋蔥忌廉煮的白汁意粉。另一個點了日本帶子黑松露雜菌意大利飯,用日本帶子煎香在意大利飯面上。飲品是粉紅石榴檸檬梳打,酸酸甜甜很清新,另凍朱古力咖啡,是用了法國朱古力豆,所以很濃味
平時勁中意食佢地嘅ADB第一次試晚餐,同樣咁有水準🥰我知佢地對牛同甜品都係好有要求,所以今晚就試晒佢地。見到2人餐正好滿足晒啦👍👍👍我平時最愛食三成熟,但真心唔係好多地方做到,但今次無令我失望,最正係,食完個碟無血水架👍👍👍👍👍黑松露帶子意大利飯:飯嘅口感好好,帶有少少起骨,同時加左2款芝士做個底,粒粒飯都有好creamy嘅汁包住另外試左佢地新出嘅本地香港手工啤,揀左款有青檸香嘅墨西哥風的拉格,淡淡啤酒花作,同餐廳食物好襯🥰最後食埋個香蕉拖肥批簡直大滿足呀⋯⋯呢個拖肥批,食完會想再打包一個走
平時勁中意食佢地嘅ADB
第一次試晚餐,同樣咁有水準🥰
最後食埋個香蕉拖肥批簡直大滿足呀⋯⋯
呢個拖肥批,食完會想再打包一個走
2022-06-08
2022-06-07 52 浏览
好Cozy既小店,歐陸式裝修,環境清新舒服~食物味道賣相都唔錯,好岩同朋友chill 下傾下計,打下卡❤煙三文魚飛魚子意大利飯 煙三文魚成朵花咁擺得好靚,帶微微咸香+煙燻味,意大利飯軟硬適中,再加飛魚子唔同既口感,整體味道好唔錯~🧡意式海鮮配龍蝦汁意大利粉 材料有青口+帶子+蜆肉等等海鮮,配磨菇+車厘菇+青瓜等等配料,口感豐富,而且龍蝦汁好香💛小食拼盤 有芝士條+BBQ汁雞翼+甜薯條+芝士蔥餅~雞翼大大隻,芝士條炸得好香脆,甜薯條香脆,份量好多💚宇治抹茶拿鐵 好濃郁既抹茶香味,中意濃郁抹茶味一定要試!!💙朱古力 法國可可豆沖調既朱古力,又香又濃,質地幼滑

💙朱古力 法國可可豆沖調既朱古力,又香又濃,質地幼滑

2022-05-30 118 浏览
今晚約左朋友食飯,揀佢都係因為明就明,但係經歷唔好。首先,雖然舖頭真係唔多食客但係waiter大部分時間都係禁緊手提電話,觀感麻麻,而且我比我朋友早到,我仲等緊我朋友個陣,店員話可以比張卡位我,一般店員都會話幫手拎水,但呢間店員就欠缺主動。第二,我同朋友叫左個set dinner,埋單計埋加一都553,因為其中一樣小食要左好似牛柳粒係要加錢,但係每個菜式我都覺得味道普通,名不符實。第三,今日出面都比較熱,但餐廳環境都比較熱,雖然頭頂係有冷氣,但係感覺唔到冷氣。所以綜合左價錢同食物質素各方面,都唔會再去啦,都唔係好明點解會有咁多正評。
2022-05-30
2022-05-30 46 浏览
呢間餐廳都唔錯 上次就去食咗個日本帶子黑松露雜菌意大利飯個醬汁好creamy 好濃香嘅松露味🖤每粒飯都沾滿汁 口感煙韌有咬口!個飯仲撈咗好多蔬菜粒同雜菌 口感更加豐富💕
呢間餐廳都唔錯 上次就去食咗個日本帶子黑松露雜菌意大利飯
2022-05-26 71 浏览
#黃店💛 以前次次出親太子都淨係識得食Cafe Paradise🤣但而家太子真係變咗好多,多咗好多Cafe同埋橫街小店,今次介紹依間小店Cafe,內裏空間唔算大,用上田園風格簡單裝修,不過都幾適合休閒食個飯食個lunch💛支持黃店小店.Lunch set 1200-1700 配餐湯或餐飲,加$5可選擇兩項▶️餐湯-蘑菇忌廉湯,濃味好飲真係蘑菇打碎,唔係稀湯味精湯👓流心芝士牛角英式早餐 $98流心芝士牛角包/黑松露炒蛋/煙三文魚/牛仔腸/焦糖香蕉/雜菜沙律平日食全日早餐都幾貴,但依個算係咁又包埋嘢飲。好特別牛角包中間係有芝士,算係半流心狀態+適量芝士,牛角包都香脆唔太油膩幾特別,仲要係有兩個牛角包😻有3塊煙三文魚,炒蛋上嘅黑松露都算係多,原條焦糖香蕉👍🏻配上少少黑醋汁沙律菜中和返冇咁漏,整體幾好大滿足👍🏻評分:7/10👓炭燒鰻魚意大利飯 $88賣相其實同我想像中有啲出入🤣偏日式風格,面頭滿滿的木魚+日式燒汁,但意大利飯係creamy忌廉汁,所以有少少fusion混合feel🤣但味道幾得意好似唔會剩係忌廉汁咁單調或漏。少量嘅鰻魚粒,老實講數量唔算多🤣不過整體都好滿意評分:7/10
#黃店💛
▶️餐湯-蘑菇忌廉湯,濃味好飲真係蘑菇打碎,唔係稀湯味精湯
👓流心芝士牛角英式早餐 $98
評分:7/10
👓炭燒鰻魚意大利飯 $88
評分:7/10

2022-05-24 94 浏览
係太子嘅英式田園小店環境舒適,裝修以木色為主 ▫️流心牛角英式早餐🥐🍳🥗好有誠意嘅All Day Breakfast 配搭包括流心牛角包、黑松露炒蛋、焦糖香蕉、煙三文魚、香腸同沙律 牛角包係車打芝士餡,係會爆漿架☺仲有焦糖香蕉表面燒到好脆,口感好有層次炒蛋嫩滑,沙律新鮮大滿足!!
係太子嘅英式田園小店
環境舒適,裝修以木色為主

流心牛角英式早餐

▫️流心牛角英式早餐🥐🍳🥗
好有誠意嘅All Day Breakfast 配搭
包括流心牛角包、黑松露炒蛋、焦糖香蕉、煙三文魚、香腸同沙律

牛角包係車打芝士餡,係會爆漿架☺
仲有焦糖香蕉表面燒到好脆,口感好有層次
炒蛋嫩滑,沙律新鮮
大滿足!!
2022-05-07
早餐
流心牛角英式早餐
  • 流心芝士牛角英式早餐
🐻發現太子區收埋唔少正野,今次下午時間落住大雨黎到尼區,醒起一間想食好耐既人氣西式餐廳,仲要係黃店添啊 💛 環境充滿🐻好愛既木櫈黃燈,加上油畫裝飾同純音樂,真係好有外國feel 呢,坐得好舒服 😌⁡🐻の試食‼️✨流心芝士牛角英式早餐 $98 (lunch set)✨炭燒鰻魚意大利飯 $88 (lunch set)⁡眼見好多食客order左肉眼扒,但又難以抵擋AllDay既誘惑同男友最愛既鰻魚 🤣 最後都覺得無揀錯 🥹 佢地既AllDay可以話係🐻最愛既頭3位,流心芝士牛角包🥐超驚喜,皆因熱辣辣芝士流心加上酥脆外層,配埋香甜焦糖香蕉🍌真係一絕❗️Risotto 配鰻魚都估你唔到咁開胃,用上日式大阪燒style既木魚絲+特式醬汁,配埋岩香港人口味軟硬適中既意大利飯,滿足 🤤 忍不住同店員講:好好味 🥹⁡就連跟餐既Americano☕️都非常香醇易入口,宇治抹茶拿鐵 🍵 茶味濃郁而且有可愛貓味匙羹伴住,kawaii呢 🐱⁡

🐻の試食‼️
✨流心芝士牛角英式早餐 $98 (lunch set)
✨炭燒鰻魚意大利飯 $88 (lunch set)

• 流心芝士牛角英式早餐
  • 炭燒鰻魚意大利飯
2022-05-04 121 浏览
又再做野做到8點幾,諗住朋友是但搵個舒服嘅地方坐下食個輕晚餐,就係OpenRice搵到呢間野。餐廳個鋪面白色,其實係正佢隔離都有一間全白裝修,差啲入錯😆 裝修都幾靚,燈光柔和感覺輕鬆,好岩坐低食飯傾偈。基本上menu都係 standard cafe 會有嘅野食,有素食choice 的,留意佢有最低消費,$150,我地兩個人叫左兩個 risotto 都未夠,要再叫多個小食。食物味道唔差,正常西餐,唔好expect好正,但個環境係夠哂分的😁

2022-04-27
2022-04-18 2402 浏览
𝒞𝒶𝒻𝑒 𝒾𝓃 𝒫𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒 𝐸𝒹𝓌𝒶𝓇𝒹早兩個星期食完「等𝘤𝘢𝘧𝘦 」時見到隔離都有幾間特式𝘤𝘢𝘧𝘦幾靚下,於是就去試下🤭裹面既裝修都幾田園,感覺幾悠閒同𝘩𝘢𝘳𝘮𝘰𝘯𝘪𝘰𝘶𝘴。復活節🐣🐰都仲有𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵,包飲品/餐湯,價格比較相宜。如果想飲晒湯同飲品就可以加$5。個人覺得佢個忌廉蘑菇湯都幾好味,入口順滑同埋食到好多菇碎😍🌟炭燒鰻魚意大利飯 𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗘𝗲𝗹 𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 ($𝟴𝟴)𝘙𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰上枱時聞到好香既木魚味,因為上面灑左超多木魚絲同粉加𝘈𝘭𝘧𝘢𝘭𝘧𝘢(𝘈𝘭𝘧𝘢𝘭𝘧𝘢草青味好重🌱)但木魚就完全遮晒𝘥主角🐟,特登整開先見到鰻魚。有少少失望既係鰻魚份量比較少,只有三舊,而且都偏向薄身,而且冇咩鰻魚汁😂相較之下,𝘙𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰就處理得唔錯,米粒仍然有咬口,唔會淋到一𝘱𝘢𝘵咁。雖然𝘳𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰內都加左唔少食材調味,但味道仍然唔夠𝘳𝘪𝘤𝘩,要靠拌埋𝘥木魚碎令佢更入味🌟西班牙安格斯肩胛肉眼扒 (𝟳安士)配薯條 𝗦𝗽𝗮𝗶𝗻𝗶𝘀𝗵 𝗔𝗻𝗴𝘂𝘀 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗖𝗵𝘂𝗰𝗸-𝗘𝘆𝗲 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 (𝟳𝗼𝘇) 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 ($𝟭𝟭𝟴)牛扒成塊面咁大,擺盤都幾靚,用左𝘥薯條放底,
𝒞𝒶𝒻𝑒 𝒾𝓃 𝒫𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒 𝐸𝒹𝓌𝒶𝓇𝒹

牛扒成塊面咁大,擺盤都幾靚,用左𝘥薯條放底,好香既𝘨𝘳𝘪𝘭𝘭味,個樣都整得吸引。
叫左𝘮𝘦𝘥𝘪𝘶𝘮,不過切開發現都幾生,超多部份都仲係好紅,我估可能得三成熟🥺同埋牛扒比較薄同多筋,變相好難切😭幸好係佢表面係烤得幾香口同埋調味都𝘰𝘬。伴碟仲有薯條🍟同沙律🥗。薯條炸得夠脆時又𝘬𝘦𝘦𝘱到薯蓉既口感,仲熱住咁上碟😍好味過塊扒😂加番少少分

🌟跟餐飲品係檸茶/檸水或者美式咖啡☕️,其他飲品跟餐就半價。飲左凍檸茶同𝘢𝘮𝘦𝘳𝘪𝘤𝘢𝘯𝘰,正常發揮🤣

其實𝘤𝘢𝘧𝘦應該真係小店運作,得一個廚師加2個樓面,所以出餐都幾慢,上左飲品之後等左大約15分鐘就上左牛扒,差唔多食晒成個扒意大利飯先上😂(我估再等左25分鐘🕛)好彩我唔趕時間所以等下都𝘰𝘬~不過價錢黎講都算幾抵

📍𝐇𝐚𝐦𝐢 𝐇𝐚𝐫𝐦𝐨𝐧𝐲
九龍太子西洋菜北街161𝘈地舖
161𝘈 𝘚𝘢𝘪 𝘠𝘦𝘶𝘯𝘨 𝘊𝘩𝘰𝘪 𝘚𝘵𝘳𝘦𝘦𝘵 𝘕𝘰𝘳𝘵𝘩,
𝘗𝘳𝘪𝘯𝘤𝘦 𝘌𝘥𝘸𝘢𝘳𝘥, 𝘒𝘰𝘸𝘭𝘰𝘰𝘯, 𝘏.𝘒.
西班牙安格斯肩胛肉眼扒 (𝟳安士)配薯條
西班牙安格斯肩胛肉眼扒 (𝟳安士)配薯條