2020-10-27
今日同朋友一齊去到荔枝角d2度shopping,咁行街行到夜,咁我同朋友一齊就去咗呢一間餐廳度食晚餐,因為其實呢一間餐廳都幾吸引我,入邊啲裝修同個design,我覺得設計得好有特色, 入返正題大家可以睇下我叫咗啲乜嘢食物。咁其實每一個dishes,你可以加少少錢,咁佢就會包埋飲品同個餐湯。 咁我食嗰陣時,餐湯就有薯仔湯, 咁我覺得呢一個薯仔湯都幾入味。 薯仔已經變咗做薯蓉, 令到個湯幾易入口,唔錯唔錯。慢煮西班牙脆乳豬: 呢個乳豬我係最鍾意,因為呢個乳豬,個豬皮燒得脆卜卜、而且佢個肉質亦鮮嫩, 大家可以參考我嗰幅圖, 因為隻乳豬燒到離曬骨,方便進食, 有D似我係西班牙食嗰隻乳豬 ,非常之令我感覺到好似去咗西班牙咁樣, 有返係西班牙先食到嘅風味。冬陰功汁海蝦帶子意粉: 每條意粉都有好香濃嘅冬陰功味 ,雖然有少少辣,但係都好有我喺泰國食嘅冬陰功湯嗰種風味。 另外佢隻蝦亦都爽口,帶子亦都大大粒,而且幾有帶子味, 所以呢個冬陰功汁海蝦帶子意粉,我覺得幾適合一啲鍾意食辣少少嘅朋友。 原來冬陰功加意粉係有咁好嘅效果, 鍾意冬陰功嘅朋友可以試下。最後我同朋友飲埋杯餐飲就離開了, 如果大家去開荔枝角呢
最後我同朋友飲埋杯餐飲就離開了, 如果大家去開荔枝角呢一頭,大家不妨試下呢一間餐廳,因為食物嘅質素同環境我都幾滿意。