2021-10-31 88 浏览
Flames 📍紅磡黃埔花園2期錦桃苑地下G10B號舖環境:🐣🐣🐣🐣🐣餐廳好有情調,仲有好helloween裝飾,職員見到有小朋友仲會主動派朱古力🍫比小朋友👍🏻👍🏻服務:🐣🐣🐣🐣🐣🌸安格斯牛扒配薯條🍟 $258味道:🐣🐣🐣🐣🐣個牛好好食😋我地要左medium rare👍🏻👍🏻火喉岩岩好,冇太熟又無血水流出黎👍🏻 so真係正!個薯條又係好正,佢有d似扭扭薯條果種質感再加上有啲似shake shake粉既調味粉,好好食😋🌸蟹肉忌廉汁意粉🍝(原本佢menu係配長通粉,但我地改左做意粉) $138味道:🐣🐣🐣🐣🥚個意粉既蟹肉好多好多好足料,但就真係得蟹肉😅食食下有啲漏😅跟餐加18蚊有咖啡☕️推薦度:🐣🐣🐣🐣🐣
Flames
📍紅磡黃埔花園2期錦桃苑地下G10B號舖

環境:🐣🐣🐣🐣🐣
服務:🐣🐣🐣🐣🐣

🌸安格斯牛扒配薯條🍟 $258
味道:🐣🐣🐣🐣🐣

味道:🐣🐣🐣🐣🥚
個意粉既蟹肉好多好多好足料,但就真係得蟹肉😅食食下有啲漏😅

跟餐加18蚊有咖啡☕️

推薦度:🐣🐣🐣🐣🐣
2021-10-31 112 浏览
訂了座晚上6點15,主菜餐牌和飲品7折本身諗住單點嗌牛扒同埋一個一人餐,侍應話我用openrice優惠,係唔可以咁樣嗌嘅。一係全部嗌主餐單,7折,一係就嗌晚餐,但係冇折。最尾我哋決定用openrice七折優惠。12oz 安格斯肉眼牛扒配忌廉薯蓉 牛扒7成熟,size唔算好大,不過好後厚身,煎到外脆內嫩,好juicy,一啲都唔乾,有口感。😋薯蓉好滑,食到好濃忌廉味 香草紅酒汁燴牛面肉配薯蓉 第一次食牛面肉, 質地有啲似乾咗嘅牛腩,外表有啲硬,要用啲力咬,有少少韌。😑 呢個有啲失望。Flames Lemonada士多啤梨味多過檸檬味。不過好多氣,有點甜。有啲侍應好好,主動開聲幫我哋合照。有啲就趕住執枱,好似趕客咁,但出面明明無人等枱,1個半小時又未夠鐘。
訂了座晚上6點15,主菜餐牌和飲品7折
最尾我哋決定用openrice七折優惠。

12oz 安格斯肉眼牛扒配忌廉薯蓉
薯蓉好滑,食到好濃忌廉味

香草紅酒汁燴牛面肉配薯蓉

Flames Lemonada
士多啤梨味多過檸檬味。不過好多氣,有點甜。

有啲侍應好好,主動開聲幫我哋合照。
2021-10-28
  • 12安士安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉
2021-10-30 96 浏览
近排嚟到黃埔 見到呢間餐廳呢排咁出名 所以就諗住試吓 唔知好唔好食呢😚👅𝑆𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝 𝐿𝑖𝑛𝑔𝑢𝑖𝑛𝑒 $158佢個意粉有三粒帶子 帶子煎到外面微微金黃色 食落幾新鮮 唔錯😋意大利麵幾掛汁 龍蝦汁味道幾突出 幾creamy🤤再加埋三文魚籽 令口感更加豐富 好好食😍👅𝐹𝑙𝑎𝑚𝑒𝑠 𝐶𝑎𝑘𝑒 𝑆ℎ𝑎𝑘𝑒 $98呢杯望落好吸引 好澎湃🤩嘢飲上面仲有一件朱古力蛋糕 朱古力蛋糕嘅味道幾濃郁🍫不過就略嫌朱古力淋面落左過多魚膠粉 嘢飲味道就麻麻哋 啱打卡多啲🙈👅𝑅𝑒𝑑 𝑉𝑒𝑙𝑣𝑒𝑡 𝐶𝑎𝑘𝑒 $88佢嘅cream幾滑 食落有少少cream cheese 味😙鍾意食cream cheese 嘅人應該幾鍾意 蛋糕偏硬身 但係唔會太乾 整體幾好食😛女小編幾鍾意🥰👅𝐹𝑖𝑠ℎ & 𝐶ℎ𝑖𝑝𝑠 $148佢嘅炸魚幾大條 外皮炸粉唔會太厚 好香脆 魚嘅質地唔錯 唔會太過鬆散😋佢嘅薯條調味唔錯 唔會太鹹 再配埋他他醬 好味道😝而家呢間餐廳喺OpenRice訂位有七折 同埋佢逢星期一至五都有promotion 例如星期三用$98就可以食到原價$218嘅燒春雞 所以價錢都幾抵食🙈總括嚟講 呢間餐廳嘅食物質素都唔錯🤤同埋

👅𝑆𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝 𝐿𝑖𝑛𝑔𝑢𝑖𝑛𝑒 $158

👅𝐹𝑙𝑎𝑚𝑒𝑠 𝐶𝑎𝑘𝑒 𝑆ℎ𝑎𝑘𝑒 $98

👅𝑅𝑒𝑑 𝑉𝑒𝑙𝑣𝑒𝑡 𝐶𝑎𝑘𝑒 $88

👅𝐹𝑖𝑠ℎ & 𝐶ℎ𝑖𝑝𝑠 $148

而家呢間餐廳喺OpenRice訂位有七折 同埋佢逢星期一至五都有promotion 例如星期三用$98就可以食到原價$218嘅燒春雞 所以價錢都幾抵食🙈總括嚟講 呢間餐廳嘅食物質素都唔錯🤤同埋坐得幾舒服 大家嚟到黃埔不妨一試‼️

😋 好味:8.48/10
Fish  &  Chips
Red  Velvet  Cake
Flames  Cake  Shake
2021-10-30 82 浏览
一埸 嚟到黃埔 嚟睇戲, 睇完戲坐低搵飯食。見到呢間西餐 睇落幾好味 好味我哋就入去坐低。我頭先叫咗一份牛扒,五成熟 配薯蓉。牛扒好新鮮, 食落唔係太多根。 淋德來牛肉濃。 肉質豐富, 一旦 咬落去鮮嫩。薯蓉 好香 混合作 忌廉 又甜又好味其次就叫咗一個蟹肉 通粉, 蟹肉混合左 卡邦尼醬, 非常之夾。 通粉用上意大利通粉 比較硬身 好咬口。 蟹肉混入通粉之中 口感豐富。最後叫咗杯士多啤梨茶 消消滯。熱的倫敦茶包 愛上新鮮的士多啤梨肉甜中帶酸 把茶的苦澀味逼去。
一埸 嚟到黃埔 嚟睇戲, 睇完戲坐低搵飯食。
見到呢間西餐 睇落幾好味 好味我哋就入去坐低。

我頭先叫咗一份牛扒,五成熟 配薯蓉。
薯蓉 好香 混合作 忌廉 又甜又好味

最後叫咗杯士多啤梨茶 消消滯。
熱的倫敦茶包 愛上新鮮的士多啤梨肉
甜中帶酸 把茶的苦澀味逼去。
2021-10-28 91 浏览
今日係星期二,夜晚我約咗朋友喺黃埔行街食飯,行行吓街,經過見到Pizza Hut隔離有一間西式嘅餐廳裝修好似好靚咁樣咁我哋入去試吓,侍應但我哋行到最尾嘅圓枱,我哋坐低之後見到Menu有一個係叫做脆皮乳豬配西班牙飯加西蘭花,咁我就叫咗呢個,呢個乳豬皮好脆卜卜,亦都好Juice好友肉味同埋佢燒到啱啱好而我朋友就叫左個蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉,個通粉我哋都覺得係好好味,跟住我哋仲嗌左個黑松露薯條,呢個薯條🍟好有黑松露味,跟住我哋最後嗌左個甜品係抹茶味嘅蛋糕,個蛋糕好有抹茶味,正
2021-10-26
  • 脆皮乳豬配西班牙飯西蘭花苗
  • 抹茶蛋糕
  • 蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉
2021-10-27 2063 浏览
今日接女朋友收工之後去咗黃埔一間好有情調嘅西餐廳Dinner呢間餐廳好多人幫襯,好彩醒目嘅我一早book咗先食到😎餐廳勁有心思,已經為萬聖節佈置好曬👻一嚟到我地叫咗個香脆魷魚圈🐙口感好爽好彈牙同埋唔會好粉😚女朋友叫咗個香煎帶子魚籽龍蝦忌廉扁意粉😍有成三粒帶子,而且每一粒都好大粒仲燒到好香😚甘甜嘅魚籽加上鮮甜嘅龍蝦忌廉非常之夾,食落去味道好豐富😙而我就叫咗個12安士安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉,我叫咗五成熟😁成餐飯最期待就係佢,果然冇令我失望🤩塊扒差唔多有女朋友手板咁大塊,真係十分誇張😳廚師將火力控制得啱啱好,切開仲可以見到入面紅紅地而且冇乜血水流出嚟👍🏻令我覺得最特別嘅係呢塊扒除咗有黑椒味之外仲食得出有炭焦味😳平時喺其他餐廳都未食過呢個感覺,相當特別😇忌廉薯蓉口感好滑而且唔會過鹹過膩,同安格斯肉眼的牛油香真係絕配😛最後野飲我地叫咗個得黃埔分店先有嘅Cheese Cake Shake😯其實一開始都唔係太知咩嚟,但都照叫咗😆點知原來真係成塊cheese cake放喺杯野飲上面😂份量唔算好大杯但係女仔影相打卡就絕對會好靚🥰地址:紅磡黃埔花園2期錦桃苑地下G10B號舖
呢間餐廳好多人幫襯,好彩醒目嘅我一早book咗先食到😎
餐廳勁有心思,已經為萬聖節佈置好曬👻
一嚟到我地叫咗個香脆魷魚圈🐙
口感好爽好彈牙同埋唔會好粉😚
女朋友叫咗個香煎帶子魚籽龍蝦忌廉扁意粉😍
香煎帶子魚籽龍蝦忌廉扁意粉
有成三粒帶子,而且每一粒都好大粒仲燒到好香😚
香煎帶子魚籽龍蝦忌廉扁意粉
甘甜嘅魚籽加上鮮甜嘅龍蝦忌廉非常之夾,食落去味道好豐富😙
而我就叫咗個12安士安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉,我叫咗五成熟😁
12安士安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉
成餐飯最期待就係佢,果然冇令我失望🤩
塊扒差唔多有女朋友手板咁大塊,真係十分誇張😳
令我覺得最特別嘅係呢塊扒除咗有黑椒味之外仲食得出有炭焦味😳
平時喺其他餐廳都未食過呢個感覺,相當特別😇
Cheese Cake Shake
其實一開始都唔係太知咩嚟,但都照叫咗😆
點知原來真係成塊cheese cake放喺杯野飲上面😂
份量唔算好大杯但係女仔影相打卡就絕對會好靚🥰
地址:紅磡黃埔花園2期錦桃苑地下G10B號舖
2021-10-26
2021-10-27 113 浏览
呢間之前已經食過幾次,係我其中一間最鍾意幫襯嘅餐廳,今日就嚟同大家推介下😙😙-🍤鮮蝦香草蕃茄忌廉汁扁意粉 ($98)個意粉嘅汁都算多,濃稠度啱啱好😙啲蝦彈牙同埋爽口,一碟意粉大概有五隻🍤個汁嘅蕃茄同忌廉比例啱啱好,唔會搶咗大家嘅味,不過蕃茄味重啲,而且蕃茄有少少酸味令成個意粉冇咁漏同好有蕃茄香,蕃茄粒亦都增添口感😋😋份量嚟講啱啱好🫕-🍗1/2葡式香辣燒春雞伴薯條 ($90)今日嘅燒春雞好似比之前嘅食落辣少少,不過肉嫩多汁,連雞胸都唔會柴,而且雞皮燒得幾脆🥰就算雞肉唔點醬都好食,不過點醬嘅味道又會唔同,醬汁都係有少少辣同埋好重香料味🤩至於薯條真係大力推介,趁熱食外脆內軟,就算凍咗都一樣脆😋而且薯條嘅味粉好惹味,份量好夠!!-🍰蛋白霜蛋糕 (set +$35)雖然都預咗蛋白霜會好甜,但係食落都真係好甜😗朋友D都話甜過佢😅啲蛋白霜連忌廉食會冇咁漏,不過一個人食就真係應該食唔晒🥲之前食過抹茶芝士蛋糕同埋松露朱古力蛋糕,同呢個相比好食啲,好彩蛋白霜蛋糕上面啲生果夠酸,可以中和下啲甜味😛-🍋凍檸茶 (set drink)普普通通一杯凍檸茶😂不過甜度可以自己調校😗lunch time食冇得飲cock
🍤鮮蝦香草蕃茄忌廉汁扁意粉 ($98)
🍗1/2葡式香辣燒春雞伴薯條 ($90)
🍰蛋白霜蛋糕 (set +$35)
🍋凍檸茶 (set drink)
普普通通一杯凍檸茶😂不過甜度可以自己調校😗lunch time食冇得飲cocktail,下次再同大家分享有咩cocktail好飲!!🥰
呢間餐廳午市嘅選擇冇晚市咁多,不過午市嘅價格會平啲,同埋午市唔使等位😌環境同裝修幾靚,員工亦都好有禮貌好nice😛
因為屯馬線開通方便咗有時候揾食會揾到紅磡呢間餐廳係馬路邊,落地玻璃,一眼望晒入面大部分係咖啡杯圓枱,同朋友傾計坐下應該幾舒服有少量萬聖節佈置,有d氣氛望落似d高檔次西餐廳,一於試下近排好鍾意食熱氣野,點左:🟠黑松露薯條$48薯條啱啱炸起又熱又脆,呢個好緊要,黑松露好香,點埋茄汁食好好味,如果有埋沙律醬就好喇🟠香燒粟米斑馬火腿粟米沙律$128巴馬火腿係我至愛,呢隻巴馬火腿油脂分布均勻又有之嚼勁,當然份量越多越好西式沙律菜加上少量醬醋,啱晒健康人士粟米值得一讚,將完整粟米切開四份,除咗有燒過嘅香氣之外,仲原汁原味,粟米粒好鮮甜,我自己一個食咗三條🟠葡式香辣燒春雞配薯條$218春雞份量大得驚人,係由一隻完整春雞切成兩份,外皮已經充滿醬油香氣,辣味唔明顯,橙色醬汁係辣醬,幾惹味,雞肉都算嫩滑🟠香煎帶子魚籽龍蝦忌廉扁意粉$158意粉掛滿醬汁,好creamy,有飽肚感,又有香草同埋蒜頭調味,味道濃郁,清晒!
因為屯馬線開通方便咗有時候揾食會揾到紅磡
呢間餐廳係馬路邊,落地玻璃,一眼望晒入面
大部分係咖啡杯圓枱,同朋友傾計坐下應該幾舒服
有少量萬聖節佈置,有d氣氛
望落似d高檔次西餐廳,一於試下

近排好鍾意食熱氣野,點左:
🟠黑松露薯條$48

🟠香燒粟米斑馬火腿粟米沙律$128
巴馬火腿係我至愛,呢隻巴馬火腿油脂分布均勻
又有之嚼勁,當然份量越多越好
西式沙律菜加上少量醬醋,啱晒健康人士

🟠葡式香辣燒春雞配薯條$218

🟠香煎帶子魚籽龍蝦忌廉扁意粉$158
意粉掛滿醬汁,好creamy,有飽肚感,
又有香草同埋蒜頭調味,味道濃郁,清晒!
2021-10-24 80 浏览
今日去左黃埔呢間相當有情調嘅餐廳-Flame。餐廳環境較暗,座位之間相當有距離,不會出現枱貼枱的情況,相當合適情人或朋友去談心。當天我前菜點的是香辣炸雞,炸雞皮脆肉香,咬落雞汁即是在口腔中爆出,而且雞肉鮮嫩,很自然地分成一絲絲的雞肉。然後是黑松露薯條,新鮮現炸現已是基本要求,餐廳用上中大尺寸,薯香味濃再加上黑松露粉提味,感覺好夾。還有的是香煎帶子魚籽龍蝦意粉,帶子味香濃,而且外皮有點點的焦香,再上魚籽的口感及鮮甜,食落很順口,亦相當出色。連同其他小食,人均二百多元,一餐晚餐而言,不算太貴,都有相當的性價比。
今日去左黃埔呢間相當有情調嘅餐廳-Flame。

當天我前菜點的是香辣炸雞炸雞皮脆肉香,咬落雞汁即是在口腔中爆出,而且雞肉鮮嫩,很自然地分成一絲絲的雞肉。

2021-10-22 1403 浏览
好耐無去黃埔了,早年係度有很多回憶今晚就約左個舊同事返黎重遊舊地兼晚餐行過黎二期發現呢間「Flames」,之前係鰂魚涌食過質素唔錯,所以我地就揀左佢餐廳橫裝幾有情調,乾淨舒適款式唔算多,但前菜、小食、主菜、甜品、餐酒都有FFC炸雞一份有六件,上枱新鮮熱辣辣好,皮薄微脆既口感,沒有過多炸粉,保留到肉汁及嫩滑,就算唔沾醬都很惹味黑松露薯條:黑松露味唔算突出,但勝在粗薯及熱辣辣!紅酒燴牛面肉草菇扁意粉,呢個好滿意,牛面肉同菇既份量都夠多,牛肉味濃,意粉非常夠味而且帶蒜香,汁又唔會過多脆皮乳豬配西班牙飯西蘭花苗意粉高質,但呢個乳豬更更更高質豬乳份量很巨型乳豬超好食,油脂味極濃郁,皮脆肉嫩,真係無可挑剔個飯都好好味,粒粒彈牙又惹味有圖有真相,一望就知隻脾幾厚肉,幾夠份量整體我地覺得超滿意
好耐無去黃埔了,早年係度有很多回憶
今晚就約左個舊同事返黎重遊舊地兼晚餐

餐廳橫裝幾有情調,乾淨舒適

款式唔算多,但前菜、小食、主菜、甜品、餐酒都有

FFC炸雞
一份有六件,上枱新鮮熱辣辣

黑松露薯條:黑松露味唔算突出,但勝在粗薯及熱辣辣!

脆皮乳豬配西班牙飯西蘭花苗
意粉高質,但呢個乳豬更更更高質

豬乳份量很巨型

乳豬超好食,油脂味極濃郁,皮脆肉嫩,真係無可挑剔

個飯都好好味,粒粒彈牙又惹味

有圖有真相,一望就知

隻脾幾厚肉,幾夠份量

整體我地覺得超滿意
2021-10-22 978 浏览
晚上跟朋友到了紅磡黃埔天地的百貨公司買生日禮物給小朋友後,經過了這間「Flames」,就決定試一試,它位於黃埔地鐵站附近,店面一大落地玻璃十分開揚,入面環境設有綠化區,燈光柔和,氣氛優雅,設有寬闊圓型卡位的雲石桌,十分適合為食物打卡拍照!餐牌選擇非常多,前菜、小食、主菜、意大利粉、飲品、甜品蛋糕等等,馬上點了個小食「香脆魷魚圈」,魷魚肉厚,炸得香脆彈牙,入囗有鮮味煙韌,重點是炸粉夠薄又夠脆!再搭上他他醬汁,更惹味!主菜之一「蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉」賣相吸引,整碟豐富的橙色蕃茄忌廉汁加上大量蟹肉絲,配上有咬口的粗管麵,每一口都是蟹肉,因為粗管麵中間位置空心,可放滿蟹肉及醬汁,非常開胃又滿足!巴馬臣芝士配合番茄味道醬汁實在很有層次!「燒羊架配蔬菜」點了七成熟,表面烤香鎖住肉汁,肉質超嫩滑,非常容易切開羊肉,鮮嫩的粉紅色,咬下去肉汁豐富,富有羊味又不過羶,簡單海鹽調味已經足夠,配菜有大大件角切的土豆及紅蘿蔔,烤過外皮開口,友人讚不絕口! 「Lychee Blend」味道不會太甜,入口清新,荔枝沙冰夠冰綿,入口即溶的口感,加上原粒荔枝,為晚飯寫上完美的句號!整體而言,這西餐廳環境及座

整體而言,這西餐廳環境及座位舒服,氣氛及情調高,食物質素及賣相吸引,實在不得不推介!員工熱情和服務非常好,每款菜色也很吸引很想再試!
2021-10-21
  • 蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉
  • 燒羊架配蔬菜
  • Lychee Blend
  • 香脆魷魚圈
2021-10-20 116 浏览
The set lunch is quite decent, the price is also reasonable. +$15 for soup or salad 🥗 and $35 for cake or tart.There are a lot of choices for the cakes, including chocolate cake and matcha cheesecake. I tried red velvet and chocolate cake. The chocolate cake is so rich in chocolate, quite sweet and creamy. The red velvet cake looks so fabulous! There are strawberries on top of the cake. However, the texture of the cake is quite hard and dry, not as spongy as I thought 🥲
既然美斯都會射失十二碼,聖人都有錯,電腦都會輕機啦。正所謂上至人類蓄生,下至昆蟲皆有生命,彿觀一口水,四萬八千蟲。我都係為世人行善,為大眾謀口福,就算飲一啖水已經有幾萬條蟲,我亦何懼?今晚就係「Flames」將我呢種惡罪感盡情宣洩出黎,最多聽多彿偈,到時兇狠都變立品呀!👇- 📌P A S T A -▪️ SCALLOP · LINGUINE - $158▫️ 呢個「香煎帶子魚籽·龍蝦忌廉扁意粉」我見好多人都會嗌,試一試就一定咖啦,先講帶子,賣相擺盤非常精緻,帶子嫩滑鮮甜,肉質爽口彈牙;意粉掛汁一流,配搭龍蝦忌廉將成個惹味感更上一層樓,整體口感相當Creamy,唔錯。📌M E A T S -▪️ ROAST WHOLE PERI PERI · SPRING CHICKEN - $218▫️ 另一款經典又係必食既「葡式香辣燒春雞·薯條」,佢既燒春雞烤既時間岩岩好,外層帶少少焦香,而且size夠哂大隻,夠哂兩條友食;食落皮脆肉嫩,夠哂入味,每一啖雞肉裡面肉汁都緊緊鎖住,非常juicy,配搭埋薯條夠哂飽肚,呢個價錢性價比相當高!📌D E S S E R T S -▪️ MATCHA · CHEESE C
既然美斯都會射失十二碼,聖人都有錯,電腦都會輕機啦。
正所謂上至人類蓄生,下至昆蟲皆有生命,彿觀一口水,
四萬八千蟲。我都係為世人行善,為大眾謀口福,就算飲一啖水
已經有幾萬條蟲,我亦何懼?今晚就係「Flames」將我呢種
惡罪感盡情宣洩出黎,最多聽多彿偈,到時兇狠都變立品呀!👇
📌P A S T A -
▪️ SCALLOP · LINGUINE - $158
香煎帶子魚籽·龍蝦忌廉扁意粉

整體口感相當Creamy,唔錯。
📌M E A T S -
葡式香辣燒春雞·薯條

配搭埋薯條夠哂飽肚,呢個價錢性價比相當高!
📌D E S S E R T S -
▪️ MATCHA · CHEESE CAKE - $68
抹茶·芝士蛋糕
▫️ 整返個甜品抹茶·芝士蛋糕」先,抹茶芝士比例適中,
兩者配合得宜,入口夠軟滑幼身,抹茶香尚算突出,可以一戰。
📌D R I N K S -
▪️ FLAMES · LAGOON - $68/HH
▪️ FLAMES · CAKE SHAKE - $98
FLAMES·CAKE SHAKE
▫️ 野飲一定係揀杯Cocktail咖啦,第一杯「FLAMES·LAGOON
成杯外型海藍色,飲落少少清新,唔會太甜,幾舒服;
後者「FLAMES·CAKE SHAKE」上一枱好有驚喜,造型夠哂誇張,
FLAMES·LAGOON

份量足以兩個人share都仲得,面頭有一大件朱古力味蛋糕,
質感幼滑,而底部係大量奶昔同埋曲奇朱古力棒棒組成,
夠哂dirty,一秒愛上!
2021-10-19
2021-10-17 112 浏览
之前同朋友經過,已經比呢到嘅裝修吸引住所以我哋就相約左搵一日過嚟試一試由於呢一到都比較多人所以我哋事前都打電話訂咗位先睇到人哋食嘅嘢我哋樣樣都好想食最終叫咗兩個主菜一個snack避風塘雞翼避風塘炒蟹大家應該食唔少將佢轉成雞翼.. 都有另一番風味雞翼有好香嘅蒜味炸完又唔會乾 肉質仲好juicy🤤🤤蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉呢一個係一個非常得意嘅通粉好似每一粒通粉入邊都會有埋蟹肉成個感覺好得意佢嘅醬汁都調校得好好味 好濃嘅蕃茄同芝士味好正呢個我大力推介❤️ 炸魚薯條一上到枱我哋‘嘩’左一聲魚柳好巨型炸獎唔會好厚 岩岩好! 魚肉肥美配埋佢既sauce一流
之前同朋友經過,已經比呢到嘅裝修吸引住
所以我哋就相約左搵一日過嚟試一試

炸獎唔會好厚 岩岩好! 魚肉肥美
配埋佢既sauce
一流
2021-10-17 110 浏览
黎到黃埔同朋友食晚餐,入左依間環境幾好既餐廳,而且又好新淨!首先叫個個香脆魷魚圈,炸到外面好脆,你裏面嘅魷魚圈好彈牙,而且外層脆卜卜,好鬆化,惹味香口!香煎帶子魚籽龍蝦忌廉扁意粉,好香濃嘅龍蝦汁,但係食落口又唔會油膩,而且個扁意粉好煙韌,魚子好爽口,加上好新鮮嘅帶子,個配搭非常之好!12安士安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉,個牛扒我哋叫咗medium熟,但係食落口一啲都唔老,牛味好香,而且裏面好Juicy,個忌廉薯蓉亦都好滑,好香忌廉味,薯蓉亦都整到好creamy!仲有一個黑松露薯條,啲薯條好熱辣辣,外脆內軟,松露味道非常之香!叫左杯Lychee blend ,好香嘅荔枝味,飲落口又唔會好甜,好香嘅水果味,而且飲落口透心涼,甜度啱啱好!