2022-12-13 127 浏览
.Flames呢間西餐喺觀塘、黃埔同鰂魚涌都有分店環境暗暗地幾有情調 座位都好闊落而且黃埔呢間分店全落地玻璃 空間感十足除左a la carte之外 當時近聖誕食有set dinner $598 有前菜 湯/沙律 /main /甜品 /drinks就買一送一 好抵食 而且樣樣賣相都好靚cocktail menu上面冇咩description 所以我當時都係問員工介紹 佢地都好親切有禮好welcoming~Set for 2: ($598)Tomato soup Green Salad8oz NZ Rib Eye Steak (medium) with potato pureeCrab Meat Rigatoni, with creamy tomato sauce, parmesan crumble ✨8安士紐西蘭安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉肉眼扒坑紋整齊,叫左medium 肉質十分軟嫩,忌廉薯蓉入口軟滑好creamy! (想添😋)✨蟹肉巴馬臣芝士脆脆番茄忌廉汁通粉滿滿的蟹肉同芝士碎mix埋,鋪滿哂忌廉汁長通粉上面,相當足料,每條通粉都掛滿哂汁食食下好快清哂又唔會覺得膩,味道好夾!✨Drink
Flames呢間西餐喺觀塘、黃埔同鰂魚涌都有分店
環境暗暗地幾有情調 座位都好闊落
而且黃埔呢間分店全落地玻璃 空間感十足
好抵食 而且樣樣賣相都好靚

Set for 2: ($598)
Tomato soup
Green Salad

✨8安士紐西蘭安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉

✨蟹肉巴馬臣芝士脆脆番茄忌廉汁通粉
食食下好快清哂又唔會覺得膩,味道好夾!

✨Drink (1 for me, 1 for you $98)
Zombie
當時叫店員介紹一下嘅時候 問左我preference 咁我就想要款strong啲嘅 佢就推薦左呢杯比我 (fc:依加已冇左呢款了~)

Flames Lagoon
係佢地好signature 嘅cocktail
冰藍色 上台時嗰塊有liqueur flavor嘅檸檬會點上火焰
用vodka做base 仲有sour mix同雪碧
有啲荔枝puree 飲落酸酸甜甜 好易入口

marble cheese cake
甜品係佢地自家製嘅雲石蛋糕
當日冇諗過跟餐嘅cake係會咁靚 所以都好驚喜
仲特登比兩款唔同嘅我地 不過太飽都食唔哂了☺️💕總結係 愉快的用餐體驗~ 仲有得join member下次食有優惠

Total $616 (10%service charge / openrice 25%off discount)
  • 蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉
  • 是日餐湯
黃埔區餐廳很多,但這裡絕對是我試過好幾間當中,質素最好的一間。食物高質、座位舒適、裝修充滿節目氣氛、店員友善又Helpful,大概是我對這餐廳的印象。是晚Shopping過後,醫肚之時幸好時間尚早,平日Dinner Time也不一定Walk-In成功。芝士肉醬焗玉米片 Loaded Nachos $98大大份Nachos,見到都好開心。除了芝士肉醬外,還有酸酸甜甜的蕃茄洋蔥粒。本身單吃Nachos已經很滿足,加上以上配料,更有豐富的口感和味道層次。脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑蕃茄飯 Suckling Pig $298竟然會在香港的西餐廳吃到中式脆皮乳豬,完全是Amazing!乳豬皮脆肉嫩,而且份量比想像中多,縱使有點Meaty,但超滿足!黃薑蕃茄飯粒粒分明,以蕃茄微酸的味道為主,惹味又可以解膩。卡邦尼薄餅 Carbonara Pizza $158要吃點Cheesy的Pizza,但這裡沒有Four Cheese Pizza,卻有Carbonara Pizza,反而蠻有驚喜。Pizza餅底薄身帶煙韌,配料如Carbonara意粉般,除了煙肉、Parmesan和Mozzarella Cheese外

芝士肉醬焗玉米片 Loaded Nachos $98

卡邦尼薄餅 Carbonara Pizza $158
要吃點Cheesy的Pizza,但這裡沒有Four Cheese Pizza,卻有Carbonara Pizza,反而蠻有驚喜。Pizza餅底薄身帶煙韌,配料如Carbonara意粉般,除了煙肉、Parmesan和Mozzarella Cheese外,還有隻隻半熟鵪鶉蛋,賣相可愛,鹹香煙肉和奶香的Cheese相輔相成,滋味程度好比我對Four Cheese Pizza的鍾愛!
卡邦尼薄餅
今日在黃埔辦事,工作至晚飯時間🕖,約埋同事一齊食晚餐,大家都想食牛排又要座得舒服😊,於是去老闆推薦的“'FLAMES”試下🥰。餐廳內部裝修簡潔,燈光柔和💡,座位寬敞,整體感覺很舒適💕。食客可以透過餐廳外圍的落地玻璃,看到街外的行人及景色,觀感上更加開揚😚,也令人感到更休閒放鬆,是一個聚餐的好地方🤗。12安士紐西蘭安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉 $298牛扒我們叫了7️⃣成熟,火喉🔥控制得相當好,牛扒🐂表面烤得很焦香,切開後肉的內層色澤粉嫩,肉質外脆內軟又嫩滑🥰,一口咬下,滿口牛肉香味😋。忌廉薯蓉沒有特別的調味,質感十分幼滑,簡簡單單的享受著馬鈴薯的甜味😋。新鮮黑松露蘑菇薄餅 $158 一片片新鮮黑松露,再加上簡單的配搭 (香草、蘑菇🍄和芝士🧀),便能帶出很香的芝士及黑松露味。餅底🍕不是焗得很乾身,但我反而更喜歡這種鬆軟的口感,而且也不油膩😍。色、香、味俱全的一個薄餅👍。避風塘雞翼 $88 雞翼一共有6️⃣隻,面層灑上大量香蒜🧄豉椒🌶。雞翼炸得剛剛好,配埋炸得非常香脆的蒜蓉豉椒一齊食,非常惹味😋。總括而言,薄餅和小食的食材配搭得非常好,令食物的味道加倍提升🆙️,另外牛扒絕對是必食之選,除了肉眼扒

新鮮黑松露蘑菇薄餅 $158

避風塘雞翼 $88

總括而言,薄餅和小食的食材配搭得非常好,令食物的味道加倍提升🆙️,另外牛扒絕對是必食之選,除了肉眼扒本身質素好之外,火候也拿捏得非常好。餐廳地點鄰近港鐵站🚇,交通方便,服務也十分貼心,而且環境休閒舒適,價錢十分合理,是一間值得我再回頭光顧的餐廳❤。
2022-12-07
2022-12-08 67 浏览
大家千祈唔好比佢搵明星拍下劇就呃左去食。先講食物,叫左一個二人晚餐,個粟粉湯叫做係成餐飯唯一可以嘅食物。加錢揀左個12安士西冷配薯蓉,塊扒又唔夠熱,越食越咸,咸到食剩三分一真係食唔到,塊扒本身都食得出唔係啲咩優質貨,完全唔合乎佢價錢,只有椰林閣級數。個薯蓉直情凍嘅。另外再加錢揀左個海鮮pizza,又係唔熱嘅,啲海鮮勁腥。到甜品係兩件自家製cake,件cake唔知雪左幾多日,硬到咩咁。講講服務有幾差,首先基本上入去水都無一杯。入座佢會同你講嘢飲買一送一,到你埋單你先會留意到佢有細字寫酒精先有買一送一。全程食飯其實想叫個侍應都難,係無人留意你,舉極手都無人理你。食食下啲職員無啦啦開後門入嚟,勁大風吹到成枱塵,完全無顧客人感受。然後喺Openrice訂位優惠都係誤導,個訂位優惠話有7折同可以嗌二人餐同四餐,但其實如果嗌左二人餐或四人餐,就唔會再有7折。Openrice上嘅優惠介紹文字非常之誤導。ok,當我自己無睇清楚,同侍應釐清張單嘅時候佢哋態度係勁差,甚至發脾氣將張單大力扔喺枱就走左去。成晚真係比錢買難受,而且佢成間餐廳係無一樣嘢值得比佢個價錢,食完返去肚痛添。

整體都幾高質! 叫咗4樣 得一款普通 其他都好好味!餐廳有唔少蛋糕!慶祝一流~不過當日因為已經買咗蛋糕係屋企 所以冇試到🙈-🍝【蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉通粉】$138呢個幾高質 長通粉藏到好汁 淡淡都好creamy🤤芝士蕃茄忌廉味好香~ 不過蟹肉就比較少-🍕【海鮮香草茄醬薄餅】$168即叫即整 加上當日多人叫pizza 呢個等咗45mins+ 不過都值得嘅!因為好好味🤤成個pizza都幾大個 材料好足 有煙三文魚 魷魚 蝦 芝士 蕃茄 香草~薄底pizza 邊邊帶嚼勁✨-🍖【脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑蕃茄飯】$298✨推薦✨呢個好好味呀!!!第一次係西餐食乳豬 呢隻高質!皮薄 勁脆 乳豬好juicy 幾滑😋配搭嘅黃薑蕃茄飯好香整體無論乳豬定飯都出色🤤-🥩【12安士肉眼扒配薯蓉】$298 +$18轉薯條呢個普通 個人覺得可以pass -☕️【Latte】$35-✨推薦指數:8/10💰人均消費:$189⏳等候時間:booked

整體都幾高質! 叫咗4樣 得一款普通 其他都好好味!
餐廳有唔少蛋糕!慶祝一流~
不過當日因為已經買咗蛋糕係屋企 所以冇試到🙈
🍝【蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉通粉】$138
呢個幾高質 長通粉藏到好汁 淡淡都好creamy🤤
芝士蕃茄忌廉味好香~ 不過蟹肉就比較少

🍕【海鮮香草茄醬薄餅】$168
即叫即整 加上當日多人叫pizza 呢個等咗45mins+
不過都值得嘅!因為好好味🤤
成個pizza都幾大個 材料好足
有煙三文魚 魷魚 蝦 芝士 蕃茄 香草~
薄底pizza 邊邊帶嚼勁✨

🍖【脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑蕃茄飯】$298
✨推薦✨
呢個好好味呀!!!
第一次係西餐食乳豬 呢隻高質!
皮薄 勁脆 乳豬好juicy 幾滑😋

✨推薦指數:8/10
💰人均消費:$189
⏳等候時間:booked
2022-12-03 92 浏览
黎到黃埔呢到有好多餐廳揀,🥰不過如果想食西餐好味環境好嘅就可以黎🔥Flames,我地被安排坐喺落地大玻璃前,對住唔係太繁忙嘅街道,而餐廳嘅環境燈光比較暗,好有氣氛,係一個好輕鬆嘅晚上。食物方面我地叫咗⭐️肉眼扒🥩12安士嘅肉眼扒入口好香好鬆軟,特別一提係個薯蓉,好香忌廉🧈牛油味,真係食唔停口。⭐️蟹肉長通粉🦀蟹肉長通粉係炒過黎嘅,醬汁好creamy惹味,令人食完一啖又一啖。⭐️炸雞塊🍗炸雞好香脆,份量又多,係個好抵食嘅小食⭐️荔枝特飲🍹

食物方面我地叫咗
⭐️肉眼扒🥩

⭐️蟹肉長通粉🦀

⭐️炸雞塊🍗
炸雞好香脆,份量又多,係個好抵食嘅小食

⭐️荔枝特飲🍹

2022-12-01 109 浏览
今晚再和朋友去食西餐🍽,今次就去黃埔Flames!這裏環境幽雅,燈光比較昏暗,好有情調,而且餐廳安排靚半圓形座位給我們,非常舒適寬敞!12安士紐西蘭安格斯肉眼扒🥩配忌廉薯蓉厚切肉眼扒🥩,我們點了七成熟,切開還可以見到少少粉紅的顏色,大理石紋油脂分佈多,肉質香濃嫩滑,煎烤味道比較香,牛肉味濃!另外忌廉薯蓉好滑!紅酒燴羊膝配忌廉薯蓉燒蔬菜🥬羊膝又腍又滑,含有豐富的膠質,羊膝吸入醬汁後,非常入味!除了羊膝外,還有蔬菜🥬作配菜,可以降低油膩感!今晚享受了好氣氛的一餐!
今晚再和朋友去食西餐🍽,今次就去黃埔Flames!
12安士紐西蘭安格斯肉眼扒🥩配忌廉薯蓉
紅酒燴羊膝配忌廉薯蓉燒蔬菜🥬
Openrice訂座全單有75折,所以今次都覺得算係幾抵🥳餐廳座位都幾寬敞,幾適合同朋友聚餐傾偈!▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔶Set of 2($598)🔸是日餐湯或沙律小編去食個日就係藜麥沙律同忌廉湯🤗藜麥沙律好健康有啲酸酸甜甜汁✨食落都幾襯🤤忌廉湯就相對比較濃郁,入面仲有唔少蔬菜,就小編個人而言就比較鍾意忌廉湯❤️🔸12安士安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉(+$80)我哋叫咗5成熟,因為同行朋友唔太食得生。雖然呢個肉眼扒賣相一流,但一切落去個下就知道佢唔止五成,食落口唔單止有啲韌🙂而且都冇乜肉汁😔 呢個肉眼扒都比較淡味,所以隔離會有少少鹽,食客可以按個人口味調味,呢樣相對比較貼心!👯‍♀️隔離嘅忌廉薯蓉就非常之有驚喜啦!入口好香忌廉味,不過唔會太膩😛而且喺個好滑嘅薯蓉😍🔸香煎帶子魚籽忌廉龍蝦汁扁意粉😻呢個意粉係成個set最好食嘅一個菜!🤩🤩個扁意粉好掛汁,每一啖都可以食到好香嘅龍蝦味!而且帶子粒粒都好大粒,食落又爽口😋小編認為可以單獨叫呢一個扁意粉再配其他菜式都可以😝🔸 飲品 (+$68)呢個set本身係冇配嘢飲嘅,見佢做緊Buy one get one free就同朋友叫咗兩杯試下啦~ Lyc
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🔶Set of 2($598)
🔸是日餐湯或沙律

🔸12安士安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉(+$80)

🔸香煎帶子魚籽忌廉龍蝦汁扁意粉😻

🔸 飲品 (+$68)
呢個set本身係冇配嘢飲嘅,見佢做緊Buy one get one free就同朋友叫咗兩杯試下啦~ Lychee Blend味道比較清甜,荔枝味都唔會好假~Tropical punch味道比較甜膩,冇咁清爽

🔸是日甜品
今次就係朱古力蛋糕同芝士蛋糕,個人而言對於個蛋糕非常失望...個朱古力蛋糕嗰啲cream係有少少膠狀,小編唔太中意呢個口感😓而芝士蛋糕就不過不失啦~
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
地址: 今次幫襯 📍紅磡黃埔花園二期錦桃苑地下G10B號舖
📍觀塘海濱道77號海濱匯1樓2號舖
📍鰂魚涌海灣街25號海灣大廈地下A2號舖
2022-11-13
2022-11-25 2486 浏览
今晚約左朋友仔食飯, 第一次見面緊係要搵間靚靚餐廳傾計長談, 之前有同事介紹過E間flames唔錯而且有好幾間分店, 於是車車就揀左同朋友嘅中間點一黃埔分店試下! 餐廳環境幾大, 環境暗暗地幾有情調, 適合情侶/朋友/家庭聚會, 當晚仲有幾枱人慶祝生日呢! 食物種類都幾多, 除左A La Carte Menu之外, 仲有Set Dinner可以揀, 飲品方面亦有不少選擇啊!🌟香草蒜蓉包一份蒜蓉包有六大片, 份量幾足, 每片都烤至金黃色, 咬落去香脆可口, 蒜味濃郁好滋味!🌟12安士紐西蘭安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉大大塊肉眼扒一上枱已經聞到好香, 牛扒色澤粉嫩, 食落油脂甘香, 肉質軟腍好juicy, 薯蓉口感軟滑細膩🌟燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉意粉外觀吸引, 大蝦口感爽彈, 意粉軟硬度適中, 濃厚嘅龍蝦醬汁沾滿每條意粉好惹味🌟是日精選蛋糕蛋糕款式好多, 車車揀左藍莓芝士蛋糕, 香濃軟滑嘅芝士蛋糕配上酸酸甜甜嘅藍莓, 甜而不膩, 味道不錯🌟Peach Dirty Lemonade🌟Mojito

🌟香草蒜蓉包

🌟12安士紐西蘭安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉

🌟燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉

🌟是日精選蛋糕

🌟Peach Dirty Lemonade
🌟Mojito
2022-11-17
2022-11-24 1912 浏览
黃埔花園一帶是餐廳集中地,距離公司很近所以放工後常來覓食,今天想找個舒適的環境邊吃飯邊聊天,經過這家餐廳便已看到裡面有好多圓圓的沙發卡位,看似舒適之餘又有私隱度,便選定了Flames~我們平日6:30左右入座仍有不少座位,怎料半小時後竟差不多全場坐滿了!我們的座位對著焗pizza及甜點櫃的位置,右邊則是開放式廚房,可以一直看到廚師們烹飪的姿態呢~左邊亦見到一個設備齊全的吧台,難怪飲品的選擇由紅酒﹑白酒到mocktail﹑milkshake及咖啡也能準備!已早早加入聖誕佈置呢我們單點了一份小食﹑一份意粉類及一份主菜,另外點了一杯飲品~先上枱的是避風塘雞翼,甫端上已聞到非常吸引的炸蒜香氣,雞翼外皮香脆,配上炸蒜﹑豆豉等調味,口感豐富之餘帶點微微香辣,十分惹味~蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉是我今餐的mvp!蕃茄忌廉汁簡直令人吃不停口,全因creamy的忌廉汁配搭酸酸的蕃茄,完全中和了醬汁的膩,再配搭少許香濃的芝士提味,絕對是色香味俱全~蟹肉的份量非常多,拌勻後差不多每一口通粉都能吃到蟹肉,PENNE的口感亦煮得剛好不會過淋~壓軸出場的當然是主食的12安士紐西蘭安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉!看上
已早早加入聖誕佈置呢
蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉
12安士紐西蘭安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉
壓軸出場的當然是主食的12安士紐西蘭安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉!看上去少少一塊但切著切著每人竟然也分到好多片,全因牛扒的厚度十足,兩個人分享也絕對滿足~我們點了medium,牛扒煎得剛好,切下去時見到粉紅的肉質讓人口水直流!甫入口已嚐到牛肉的肉香味及炭烤的香氣~但我們一致認為下次再來時會點medium rare,相信肉汁比起medium會更多!現在的我也學會將伴碟的燒蒜頭配牛扒一同吃,燒過的蒜頭甜甜的與牛扒香味非常配襯。伴碟的薯蓉也非常香滑,讓我忍不住拿著把手整碗拿起吃光。
Tropical Punch
飲品方面我們選了menu上推薦的mocktail Tropical Punch ,外表已能可以看出他的熱帶氣氛,不同水果汁的配搭形成了漸層的飲品顏色,底層更有一點莓果醬,雖然加入了果汁但絕對沒有藥水味,十分適合喜歡香甜水果汁的朋友~最後當然連杯邊的新鮮菠蘿也沒放過,整塊吃完!
蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉
Tropical Punch
2022-11-22 138 浏览
嚟到黃埔想搵個地方坐得舒服少少去食午餐,呢間餐廳係地鐵站附近,步程3-4分鐘就到,非常方便。午餐時間約12點去到人流唔多,可以直接入座。我和朋友叫了二份主菜和一份小食,互相分享!紅酒燴牛面肉草菇扁意粉,牛面肉份量多肉質嫩滑,扁意粉索晒紅酒汁的精華好入味,個人非常喜歡這一道菜,推薦!巴馬火腿火箭菜薄餅,材料有巴馬火腿、車厘茄、火箭菜、芝士等,薄餅是屬於薄身,pizza上面鋪滿一層厚厚的火箭菜,送上枱時熱辣辣,味道不錯!黑松露薯條,薯條厚切,沾上黑松露醬香氣滿溢!價錢人地約$160-$200,另收加一服務費

午餐時間約12點去到人流唔多,可以直接入座。

我和朋友叫了二份主菜和一份小食,互相分享!

黑松露薯條,薯條厚切,沾上黑松露醬香氣滿溢!

價錢人地約$160-$200,另收加一服務費
2022-11-21 80 浏览
已經好多次經過過依間餐廳,望入去感覺好吸引,今日終於忍唔住入去坐低😋。入到去感覺幾舒服,坐位都好有特色,燈光配搭得宜👍。12安士紐西蘭安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉 $298上枱見到肉眼扒嘅肉汁,再搭配忌廉薯蓉恰到好處份量適中。食落薯蓉味好濃厚同時帶啲忌廉嘅配搭😋。肉眼扒切落熟度啱啱好👍,食落牛肉味濃😋,再配搭埋點牛肉嘅醬汁👍👍提升牛肉嘅味道。食落牛肉嘅軟硬質感啱啱好,唔會有好韌嘅情況出現。香草白酒煮青口配薯條🍟 $238青口大細一流,份量唔少,質量新鮮。食落鮮味同白酒好夾得嚟,同時鮮味更加突出😋。薯條熱辣辣,每條到脆卜卜,點嗌我茄汁食😋絕配。

入到去感覺幾舒服,坐位都好有特色,燈光配搭得宜👍。

12安士紐西蘭安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉 $298

上枱見到肉眼扒嘅肉汁,再搭配忌廉薯蓉恰到好處份量適中。

食落薯蓉味好濃厚同時帶啲忌廉嘅配搭😋。

香草白酒煮青口配薯條🍟 $238

薯條熱辣辣,每條到脆卜卜,點嗌我茄汁食😋絕配。

2022-11-01
  • 香草白酒煮青口配薯條
2022-11-17 122 浏览
呢間一直想試好耐,今日決定一齊同媽子happy dinner !餐廳環境寬敞,每個座位都有空間,亦有梳化架位,非常適合閑聊chill night ! 🔸燒大蝦蔬菜沙律 $168一上枱已經聞香噴噴嘅燒蝦,蝦肉實淨,爽口彈牙。沙律菜份量好多,新鮮爽脆,醬汁亦都非常開胃👍🏻🔸脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑蕃茄飯 $298乳豬味道一流!最緊要做到真係脆皮,皮薄有夠香脆,一刀切下啖啖肉汁,好正!黃薑蕃茄飯唔會太乾身,黃薑味唔太濃烈,帶出微微蕃茄酸,正好為乳豬解解油膩!🔸紅酒燴牛面肉草菇扁意粉 $128牛面肉軟淋多汁,同草菇菌香亦非常配搭!而扁意粉軟硬適中,能夠掛上香濃醬汁,好有水準👏🏻🔸Lychee Splash $68 Mocktail 系列。入口清新,淡淡荔枝香,飲落特別refreshing 。最重要唔會好假,好似坊間一啲藥水味~😆總括🔹環境舒適,適合同朋友聚會,食物質素高,可以算係黃埔區內休閒優質西餐廳!

🔸燒大蝦蔬菜沙律 $168

🔸脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑蕃茄飯 $298

🔸紅酒燴牛面肉草菇扁意粉 $128

🔸Lychee Splash $68

2022-11-15 110 浏览
🏠 Flames (Whampoa) Set for 2 $516 Set for 2: Soup + Salad 就係南瓜湯同沙律,正正常常👍🏻 Set for 2: Truffle Mushroom 上枱已經聞到好香嘅黑松露味, 呢個意粉有大量嘅菇,黑松露,同埋忌廉, 一個人食可能會好油膩,但係兩個人share就啱啱好👍🏻 最值得讚嘅係佢有好多菇🍄 Set for 2: Ribeye Steak 12oz (+$118.0) 我記得嗰日食完個意粉好耐個肉眼都未上,催咗幾次先上懷疑係漏咗單... 呢塊肉眼我叫咗Medium,grill嘅程度啱啱好,表面嘅網紋燒得好靚,肉質軟腍,而且好Juicy,係一塊令人滿足嘅Ribeye👍🏻👍🏻 Set for 2: House Made Cake 食到最後店員就會為我哋上甜品,原來係一人一舊唔同嘅蛋糕, 咁計落呢個set都幾抵🤣 因為我唔食芝士蛋糕,所以我食士多啤梨慕絲蛋糕, 士多啤梨慕絲嘅味好自然,配上消化餅餅底👍🏻 Set for 2: Bombay Sapphire Tonic  呢個set 飲品仲要買一送一,呢個即係Gin Tonic🤣
🏠 Flames (Whampoa)
Set for 2 $516

Set for 2: Soup + Salad
Set for 2: Soup + Salad
就係南瓜湯同沙律,正正常常👍🏻

Set for 2: House Made Cake
Set for 2: House Made Cake

呢個set 飲品仲要買一送一,呢個即係Gin Tonic🤣
Chianti $78
另外叫咗杯意大利紅酒,配牛扒一流👍🏻🍷
Bombay Sapphire Tonic & Chianti
2022-11-09
2022-11-11 105 浏览
通常嚟黃埔食飯都係食小食或者掃街,今次搵到間高質嘅西餐廳,環境舒適,我哋book咗枱,餐廳預留C字型卡位俾我哋,坐得好舒服,坐到3-4人,圓枱傾計share食都方便啲!Ginger Beer $28侍應好貼心咁問我地要唔要加冰同青檸!燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉 $148龍蝦汁香濃,扁意粉好掛汁,三文魚籽令整體帶出鮮味,大蝦燒得好靚,蝦肉彈牙。12安士紐西蘭安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉 $298叫左五成熟,切開見到牛肉呈粉紅色,咬落好嫩口,燒到裡面鎖住肉汁,牛味濃郁,另外忌廉薯蓉非常creamy,好幼滑!自家製蛋糕 $68叫左一客藍莓芝士蛋糕,原來一客有兩件!藍莓醬好足料,用新鮮藍莓製成,餅底薄薄一層,芝士蛋糕口感軟滑濕潤,唔錯!

Ginger Beer $28
侍應好貼心咁問我地要唔要加冰同青檸!

燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉 $148

自家製蛋糕 $68