2024-03-13
朋友大推既一間好有創意既Fusion 餐廳,話菜式好特別,餐廳位於灣仔既一個巷入面,唔係有人專門帶都未必會經過。餐廳既裝修充滿西式懷舊風格,入到去就好似置身於歐洲小餐館一樣,別有一番風味。🔹麻唔辣四川蜆🔹名就已經講到明道菜係麻但唔辣,雖然係咁,食落口都好有四川風味,等於麻味既牛油蜆,個汁仲可以用包蘸黎食,而且蜆粒粒大隻又鮮甜。🔹冬陰功大蝦意粉🔹繼頭先加左四川元素,今道菜就玩泰國風味融入意大利粉。冬陰功醬汁好濃好creamy,小小辣味令層次更豐富,扁意粉有咬口又彈牙,大蝦亦好新鮮,推薦!🔹酸菜魚🔹唔係呱西餐都有酸菜魚咁特別?正當我以為好似中菜咁一盤魚咁上菜時,先發現原來係煎魚柳配酸汁。魚皮煎得好香脆,魚肉保持嫩滑,醬汁食到酸菜、花椒、辣椒等等味道, 試完呢碟魚後真係完全顛覆左我對酸菜魚既認知,西式既菜 式,但用中式酸菜魚做醬,非常推介試下!總結,餐廳好有誠意去創新菜式,比到好多驚喜大家,有誠意既餐廳一定要支持。.
🔹麻唔辣四川蜆🔹
🔹冬陰功大蝦意粉🔹