2018-06-20 143 浏览
選擇餐廳之前喜歡欣賞店內設計裝潢,位於長沙灣美居終於有間西餐廳,已急不及待試一下,這間5050名字特別,不知代表甚麼意思呢?全店以工業風為主再配以微亮的燈光搭配出浪漫情調,門口都有點小擺設加添一份懷舊情壞。黑松露薯條: 厚切脆卜卜薯條好香好脆,而且份量都幾多。最吸引嘅係黑松露醬,充滿濃濃的黑松露味,點埋薯條的確一流。巴拿馬火腿配哈蜜瓜沙律: 巴拿馬火腿味道一般筋位較多難咬口,幸好蜜瓜份量多一定夠平均分火腿黑松露大菇: 上面滿滿的松露蓉加烤焦的芝士醬,雜菌配大菇,絕對適合菇類愛好者。焗香草牛油翡翠螺: 好大隻翡翠螺,螺肉好un 難咬口,不過賣相的確幾靚,相機食先雜菌蘑菇湯: 這個菇菇湯味道一流,不過唔明白沒什麼菇的味道而且跟菇顏色不同,但跟套餐價都抵,加少少錢連埋飲品。黑松露鮮蘆筍忌廉汁闊條麵: 女仔始終好鍾意食黑松露,黑松露配什麼都好食,鮮蘆筍好新鮮沒有渣,略嫌闊條麵晏了一點,而且本身味道不夠。熱鮮奶抹茶: 絕對適合一眾抹茶控,抹茶味好濃配上新鮮牛奶而成的。熱薄脆朱古力:上面有朱古力脆脆下面有熱辣辣的朱古力,糖都不用加已甜甜的。焦糖藍莓芝士蛋糕: 套餐加配的甜品,細細件剛好,不過表面的

巴拿馬火腿配哈蜜瓜沙律

燒黑松露大菇

雜菌蘑菇湯
黑松露鮮蘆筍忌廉汁闊條麵

熱鮮奶綠茶
熱薄脆朱古力

焦糖藍莓芝士蛋糕: 套餐加配的甜品,細細件剛好,不過表面的焦糖漿太多吃不到藍莓味,蛋糕入面的確有藍莓粒,好足料。

焦糖藍莓芝士蛋糕
2018-06-05
雜菌蘑菇湯
熱鮮奶綠茶
熱薄脆朱古力
焦糖藍莓芝士蛋糕
2018-06-20 119 浏览
今晚朋友推介長沙灣搵食,話有間cafe,裝修靚又舒服,最緊要仲話唔貴,所以黎試下。由長沙灣站行過黎,大約一條街距離,易搵,我未黎過長沙灣都搵到!入到黎,感覺好似銅鑼灣/尖沙咀既餐廳,同係街既街坊餐廳感覺好唔同!👆🏻想食香口野,當然要試下呢個薯條,即叫即炸,薯條粗身有咬口,個黑松露醬甜甜地,中和番薯條既油膩感,我個人重口味,食薯條仲鍾意加d鹽😝!👆🏻哈密瓜超甜,連我平時唔鍾意食密瓜/哈密瓜既人,都食左好多舊😆,火腿唔算好乾身,感覺應該唔係風乾左好多年。👆🏻翡翠螺好大隻下,用牛油焗好香,岩岩好熟,不過入面既肉無乜味。👆🏻又係黑松露😆,無計,我太愛黑松露,呢個意粉都幾多蘆筍同雜菌,又唔會太多汁,整體感覺唔錯!👆🏻跟餐甜品,估唔到焦糖醬同cheese cake咁夾,不過就會有少少搶哂d藍莓味。👆🏻 夜晚都係唔敢飲咖啡,怕眼光光到天光,所以飲呢個,綠茶襯埋個杯,成件事好綠😂,面既綠茶泡沫對我黎講有d苦,整走左後就無咁苦。2個人食飯,因為想邊食小食邊傾計,所以只叫左一個set dinner,但份量好足夠,食到我地好滿足☺️☺️☺️

巴馬火腿配密瓜沙律

黑松露鮮露荀忌廉汁闊條麵

藍莓cheese  cake

薄脆朱古力

鮮奶綠茶

2018-06-12
黑松露鮮露荀忌廉汁闊條麵
2018-06-19 54 浏览
周中黎左呢間長沙灣既西餐廳鋸扒,耐無食羊扒叫左份羊扒,另外心情好叫多份鵝肝拼牛柳。鵝肝比一般西餐廳既薄,但係出奇地可以覆蓋曬成舊牛柳,兩樣鋸黎一齊食個口感真係不得了,第一啖食個牛覺得有少少淡味,但溝埋鵝肝黎食先發現兩者係咁夾,而且味道時濃時淡,十分立體。另外羊架有三舊,十分足料,仲有肥膏群邊,對於唔怕肥既人黎講簡直係一個獎賞。最後甜品只需要加十蚊,仲好濃芝士味,食得出佢落足料。侍應服務亦都唔錯,整體上係一個好好既用餐體驗
鵝肝牛柳
2018-06-19
鵝肝牛柳
2018-06-19 857 浏览
長沙灣快閃相眾在fifty fifty,依頭除左有D2同工廈,大街都出現多了小西餐廳!叫左一個dinner set,另外散叫一個意粉。雜菜湯橙橙紅既顏色,一望覺得應該不錯!有小胡椒帶微辣,好似肉醬味既雜菜湯,好結好入味!入味既原因係好多碎菜,同我仲好好運食到粒蜆肉?好海鮮既口味!香煎太平洋鱈魚柳配黑蟹籽蕃紅花忌廉汁 $118配菜多種類,翠肉瓜、三色辣椒、洋蔥同薯泥。翠肉瓜最多咁,又係佢最爽,洋蔥都無煮到好軟,仲食到d佢既草味。邊邊黃色係芥未汁,點薯泥幾好味。薯泥有少少香草在內,淡口d,但都軟既。好彩有芥未汁點,生色少少。鱈魚柳有點涼左,可能食遲左。份量都適中,肉質都不過不失,少d魚鮮味。+$8 意粉香草意粉,咸咸地。佢既質感比虎蝦墨魚圈香草鮮茄茸墨魚汁意粉無咁特別,係平時食既意粉質感,勝在有微蒜味!虎蝦墨魚圈香草鮮茄茸墨魚汁意粉 $108意粉係用墨魚汁整,比後加墨汁個d少左鮮腥味。佢有點似手造個種,爽硬帶口質,高質!多鮮茄茸,食到蕃茄肉外,仲有好多蕃茄汁包住意粉,like呀!好開胃。虎蝦有成5隻?比墨魚圈多,虎蝦爽口厚肉,蕃茄強勢包住!驚喜有帆立貝,小小一個,都幾有肉。星期二都好旺場,

叫左一個dinner set,另外散叫一個意粉。

雜菜湯
橙橙紅既顏色,一望覺得應該不錯!

香煎太平洋鱈魚柳配黑蟹籽蕃紅花忌廉汁 $118

+$8 意粉

虎蝦墨魚圈香草鮮茄茸墨魚汁意粉 $108

虎蝦有成5隻?

星期二都好旺場,好多4人4人朋友食飯,過左19:30就好多傾計聲,仲有背景音樂,大家都放鬆左!
  • 虎蝦墨魚圈香草鮮茄茸墨魚汁意粉
到了接我好姐妹收工的日子,大家又可以成晚傾個不停,去了佢公司附近一間幾有feel 的西餐廳。忌廉湯質地好滑,飲了幾口先發現係預先加左啲黑椒,在濃滑的湯之中,俾咗少少刺激的作用。看似平凡的嘢飲,凍檸茶,都真係要讚一讚佢,首先個杯好靚,又能夠保持杯凍檸茶嘅溫度令到佢好夠凍,個茶底好好飲,夠味得來一啲都唔苦澀,檸檬又大大片,夠Juicy,唔算勁大杯但相當高質的凍檸茶!朋友叫了的嘢飲(好似係rose latte),上面啲奶泡又香又滑。朋友叫的春雞黎左先,我都有食幾啖,啲雞肉都幾香,而且個sauce 好特別,好惹味。好驚喜!個三文魚扒比我想中細緻好多!點解話佢細緻呢,因為佢面頭嗰層係煎得幾香,但係裏邊原來係食落好軟滑,呢個魚扒都幾厚身,煎得咁均勻不是意外吧,而是有技巧的表現!

2018-05-22
2018-06-17 56 浏览
成日出街食飯,今晚突然唔知食乜好,最終用左錦囊50/50幫幫手晚餐有A-H款選擇,價錢由$88-148揀左D餐燒西非紅魔蝦意大利飯意大利飯用左超濃郁既芝士,芝士控必食。飯粒外軟內硬,口感煙韌,富嚼勁。而且沒有糊狀感覺,粒粒米都清晰可見。燒紅蝦,大隻又新鮮,肉質彈牙,燒得剛剛好,沒有燒焦既味道 fifty fifty小食併盤(2人份)$68有蠔,雞翼,蝦,魷魚圈各2件。全部新鮮炸起,熱辣辣,尤其是蠔,小心燙口。最欣賞雞翼,香草味很入味咁多炸物,肯好有沙律菜做中和,減少油膩感沙律菜亦很鮮嫩。粉紅色個杯飲品叫粉紅菲菲,即係士多啤梨加香焦沙冰。士多啤梨味較重,唔酸。香焦味反而唔多覺。但可能有香蕉關係,質感較濃稠,所以很飽肚。士多啤梨和香焦均含豐富維他命,能增強身體的免疫力和代謝,加快身體收復。美味健康又消署呢度仲有海鮮拼盤,份量夠晒2人,但有限日子供應。喜歡手工啤酒既呢度都有~呢類型餐廳,係長沙灣區唔算多,始終舊區關係。所以,難得有間坐得舒服,環境具格調,食物也很滿意的餐廳。不過可能人多關係,餐廳漏了上餐湯。而我打呢篇食評,先發覺點解冇左餐湯既😂😂😂真夠戇居🤦🤦🤦🤦

晚餐有A-H款選擇,價錢由$88-148

揀左D餐
燒西非紅魔蝦意大利飯

燒紅蝦,大隻又新鮮,肉質彈牙,燒得剛剛好,沒有燒焦既味道

fifty fifty小食併盤(2人份)$68

咁多炸物,肯好有沙律菜做中和,減少油膩感
沙律菜亦很鮮嫩。

呢度仲有海鮮拼盤,份量夠晒2人,但有限日子供應。

喜歡手工啤酒既呢度都有~

2018-06-14
2018-06-17 785 浏览
琴日同朋友放工去深水埗睇電腦野, 睇完就諗食咩, 因為黃金附近好多間餐廳都試過, 而朋友又話想搵間坐得舒服D,所以就上網搵下咩食, 搵到一間喺深水埗同長沙灣間既西餐廳, 叫FIFTY FIFTY, 見近近地, 所以就行去睇下!原來真係幾近深水埗, 黃金行過去只係5、6分鐘, 餐廳門口仲裝修得好有格調, 見到門口餐牌D野食都OK, 所以就二話不說入去坐喇晚餐既選擇都唔少, 不過今晚同朋友都唔係咁大胃口, 所以只係叫左兩個主食首先有個餐湯, 係意大利海鮮湯, 飲落蕃茄味幾濃, 有D似羅宋湯, 都幾好味跟住就上主食喇, 首先有個燒西非紅魔蝦意大利飯, 係SET DINNER之一! 睇落份量都唔少, 有兩隻燒蝦喺上面, 好鬼香! 除左燒得香, 食落口既味道都唔錯, 蝦肉夠JUICY! 而個意大利飯煮得岩岩好, 唔會太淋/太硬, 而個汁既味道有少少似忌廉汁, 都幾CREAMY, 岩我口味!而朋友叫既係燒天使粉紅蝦忌廉汁闊條麵, 都係有兩隻蝦, 不過燒法有D唔同, 佢果個係已經腿左蝦殼, 可以直接擺入口, 啖啖肉, 佢話都燒得好夠味! 而個闊條麵睇落就少左DD汁, 不過食落又OK喎, 個忌廉汁調教

而朋友叫既係燒天使粉紅蝦忌廉汁闊條麵, 都係有兩隻蝦, 不過燒法有D唔同, 佢果個係已經腿左蝦殼, 可以直接擺入口, 啖啖肉, 佢話都燒得好夠味! 而個闊條麵睇落就少左DD汁, 不過食落又OK喎, 個忌廉汁調教得岩岩好, 配落D闊條麵度好好食!

因為出面太熱喇, 最後我加錢將跟餐飲品轉做鮮奶抹茶, 果然不負所望, 又解喝又好飲! 我見MENU上仲有其他特色飲品都幾吸引, 等我下次再試埋其他先!
2018-06-11
2018-06-17 42 浏览
第一次幫襯,因為午餐黎譾佢唔算平,亦無咁嘅心情慢活,不過今次約好耐無見嘅朋友,就慢活一次。大家不約而同叫左呢個鱸魚,不過要晒3個款,意粉,飯同薯菜。講真係算高質嘅,不過超健康,淡左D,個白汁又係淡嘅。而個薯菜可能真係要健康啦 我espect嘅薯條變左薯仔片,強調,係薯仔片唔係薯片,有薯仔味囉。個意粉質地係我鍾意嘅爽身,唔林都幾好味。飯就無試,不過應該唔會差嘅。玫瑰花奶茶 凍朱古力+$8。好普通,係有cream係面囉。整體平均水平,好似健康餐,不過飲左朱古力成件事就已經唔再健康。如果想健康,就要黎幫襯下,因為茶記健康極都。。。。。不過平均好似$80左右,lunch黎講就唔太抵。
大家不約而同叫左呢個鱸魚,不過要晒3個款,意粉,飯同薯菜。

個意粉質地係我鍾意嘅爽身,唔林都幾好味。

飯就無試,不過應該唔會差嘅。

玫瑰花奶茶

凍朱古力+$8。好普通,係有cream係面囉。

不過平均好似$80左右,lunch黎講就唔太抵。
2018-06-15 52 浏览
朋友住係長沙灣,咁啱約食飯,佢帶jor我去佢屋企附近既西餐廳。估唔到長沙灣都有西餐廳!佢個位真係好啲夾洩,所以無人介紹都好少會去我地一行四人嗌jor四個set;分別係佢既牛排、曹魚、仲有黑松露寬條麵同埋香辣銀魚柳醬雜菌意麵我地仲嗌jor孜然雞翼同黑松露薯條~佢啲黑松露薯條上黎仲係熱辣辣!新鮮炸既薯條真係正,配以黑松露醬好味。而且set仲有個雜菌湯跟~落雨天飲好正朋友仲嗌jor兩杯啤酒🍻啤酒既presentation都好靚,好適合影相呃like牛排我地嗌jor 5成熟,剛剛好,好嫩唔會老;曹魚就有個類似mayo既醬點,酸酸甜甜都唔錯成個dinner好滿足,最後食完嗌jor杯熱朱古力同朋友吹jor好耐水。朋友都話自己住得近,有時想食西餐都可以唔使再去尖沙嘴,而且價格亦算合理唔錯。
估唔到長沙灣都有西餐廳!
佢個位真係好啲夾洩,所以無人介紹都好少會去

我地一行四人嗌jor四個set;

我地仲嗌jor孜然雞翼同黑松露薯條~

佢啲黑松露薯條上黎仲係熱辣辣!
新鮮炸既薯條真係正,配以黑松露醬好味。

而且set仲有個雜菌湯跟~落雨天飲好正

朋友仲嗌jor兩杯啤酒🍻
啤酒既presentation都好靚,好適合影相呃like

牛排我地嗌jor 5成熟,剛剛好,好嫩唔會老;

曹魚就有個類似mayo既醬點,酸酸甜甜都唔錯

2018-06-13
  • 燒安格斯西冷牛扒配本酒汁
  • 香辣銀魚柳醬雜菌義大利麵
2018-06-15 81 浏览
聽朋友介絡佢屋企附近有一間好食既西餐廳,於是放工就約佢去lee間餐廳試下。啱啱去到既時候,無咩客人,但之後keep住full house,睇黎係長沙灣一帶都好有名氣我地一行4人叫左2款小食做前菜,黑松露薯條、香辣單骨雞翼,佢個醬好重黑松露味,加埋薯條好好食食得辣嘅,要試下佢個雞翼,可能因為單骨唧關係,好方便我地食,唔會食得好狼狽。我地一人叫左一個dinner set 去share,有牛扒、盲鰽魚、銀鱈魚意粉,黑松露闊條面,佢塊牛扒都幾厚,4個人食都嫌佢好飽闊條面整得好亁身,口感唔會好濕盲鰽魚肉都幾彈下,我都係第一次食盲鰽魚,感覺好新鮮餐廳仲有手工啤酒,啤酒杯賣相好吸引
闊條面整得好亁身,口感唔會好濕
盲鰽魚肉都幾彈下,我都係第一次食盲鰽魚,感覺好新鮮
餐廳仲有手工啤酒,啤酒杯賣相好吸引
香辣單骨雞翼
  • 單骨雞翼
  • 安格斯牛扒
  • 手工啤酒
2018-06-14 48 浏览
今日去完深水埗買野,陳生提議係附近食埋野。上openrice見到呢間睇黎不錯,於是過黎試試。由長沙灣站行去,不用5分鐘地理位置十分方便。餐廳環境好優雅,座位都算闊落。喜歡呢個角落,復古味道。陳生揀左個dinner set,香煎盲鰽魚。魚煎得好香口,魚肉好嫩仲配埋薯蓉,薯蓉幾滑,好濃忌廉味。如果熱d會更好!我自己想食意粉。所有無叫set,叫左個炭燒阿根廷天使粉紅蝦忌廉汁闊條面。蝦有兩隻,而且都幾大。呢個面除左醬汁足夠外,值得一贊係,面上灑左d芝士片,所以食落好香,口感亦好豐富dinner set 包餐湯和20元內的飲品。加左錢飲忌廉朱古力,好濃整體來說,是一間舒適,味道不錯的餐廳。

由長沙灣站行去,不用5分鐘
地理位置十分方便。

餐廳環境好優雅,座位都算闊落。

喜歡呢個角落,復古味道。

陳生揀左個dinner set,香煎盲鰽魚。

魚煎得好香口,魚肉好嫩
仲配埋薯蓉,薯蓉幾滑,好濃忌廉味。如果熱d會更好!

dinner set 包餐湯和20元內的飲品。

加左錢飲忌廉朱古力,好濃

整體來說,是一間舒適,味道不錯的餐廳。

2018-06-11
2018-06-13 43 浏览
今天到長沙灣食lunch,同事泊好車後,看到有間西餐廳,裝修好像不錯,看看門口的餐牌,價錢合理,款式也啱口味,所以大家一致決定在這餐廳吃午餐。走進餐廳,裝修形格,座位舒適,待應清一色穿著黑色tee shirt 和黑圍裙的男待應。set lunch 有8款,種類多元化,相信總有一款合適自己的口味 我選了香煎雞胸配檸檬牛油汁,而同事就選了香辣虎蝦肉腸蕃茄意粉。先選上的是周打魚海鮮湯,單看賣相,也看得出頗有心思。海鮮湯味道不會太濃,喝後也不會覺得口渴,如果能rich一點就更完美。香辣虎蝦肉腸蕃茄意粉$58賣相又是有驚喜,實在想不多五十多元就能吃到這麼精緻的意大利麵。虎蝦爽口彈牙,意粉煮得恰到好處,味道酸酸甜甜,醬汁份量剛好,juicy開胃 香煎雞胸配檸檬牛油汁$68雞胸可選配薯菜,意粉或飯,我選了薯菜。伴菜是薯仔和我最喜愛的脆肉瓜,薯仔厚砌香煎,質感光滑綿密,清甜可口。脆肉瓜爽口美味,健康清新。雞胸肉份量很大,香煎後外表香脆,內裡的雞肉嫩滑多汁,蘸上檸檬牛油汁,口味創新!餐飲我選了凍咖啡,味道香濃。加$10就有甜品一客,今天是朱古力綠茶cheesecake,我們點了一客,味道帶點茶的澀,且不

香辣虎蝦肉腸蕃茄意粉$58

香煎雞胸配檸檬牛油汁$68
雞胸可選配薯菜,意粉或飯,我選了薯菜。

餐飲我選了凍咖啡,味道香濃。

加$10就有甜品一客,今天是朱古力綠茶cheesecake,我們點了一客,味道帶點茶的澀,且不會太甜,讓人不會太飽滯!

總的來說,fifty fifty 的食物精緻美味,價錢相宜,環境也不錯,下次有機會一定會再來!!
2018-06-09 50 浏览
與朋友在長沙灣覓食,發現了這間與深水埗別樹一格的西餐廳,於是一試。餐廳位置不算太偏僻,算是易找到的。餐廳環境舒適,燈光柔和,每張枱都有一個燭台,令全餐廳都籠罩著一股浪漫的氣息。食物方面,我們叫了2個dinner set 。☝🏻Dinner set 我們點了燒春雞配巴黎牛油汁及虎蝦意大利飯。以上的套餐會包一杯$20飲品及是日餐湯。我們叫了熱鮮奶香芋及熱鮮奶綠茶,餐湯是南瓜湯。燒春雞的汁香,亦有薯角做配料,雞的味道質感不俗。意大利飯味道濃郁,蝦亦很大隻,不錯🦐不得不提的是鮮奶香芋,奶味和芋味香滑,又不太甜整體而言,fifty fifty 是一間很浪漫又抵食的西餐廳🍴
☝🏻Dinner set

2018-06-07 61 浏览
同好友去完深水埗買電子野,就係附近搵食喇。深水埗通常都係食小菜打邊爐多。但得兩個人好難食到咁多野。走過青山道見到有間西餐廳,感覺好似幾好咁。吸引左我地入去喇!6點幾入去,人流未算多。可以揀個舒服既位享受下喇。餐廳有dinner set 選擇。餐廳都好大間,環境裝修都唔錯。最重要係每張枱唔會話好接近。唔會話好逼。叫set 會有是日餐湯同一杯野飲。今日個餐湯係:海鮮忌廉湯。都幾大碗。味道都幾濃郁,唔會話好稀。湯裡有一粒粒的煙肉同肉粒,飲落更有口感👍炭燒阿根廷天使粉紅蝦忌廉汁闊條麵🦐見個名咁特別,天使粉紅蝦。賣相好靚咁!天使紅蝦都幾大隻。煎得好香,好大陣蝦鮮味。食落個闊條麵好似會有d一粒粒既蝦粉咁,味道鹹鹹地,都唔錯。碟闊條麵都幾大碟!另外再叫左:香煎盲鰽魚柳配番紅花忌廉汁出面好少有煎盲鰽食,所以試下。賣相又係好靚咁,有啲番紅花同d瓜作配襯.個底下仲有d薯蓉。盲鰽魚都煎得幾香,幾大塊。肉質都唔錯,滑滑的。食完都會夠飽。最後叫左杯餐飲: 熱華田。☕

同好友去完深水埗買電子野,就係附近搵食喇。
深水埗通常都係食小菜打邊爐多。但得兩個人好難食到咁多野。
走過青山道見到有間西餐廳,感覺好似幾好咁。
吸引左我地入去喇!

6點幾入去,人流未算多。
可以揀個舒服既位享受下喇。

餐廳有dinner set 選擇。

餐廳都好大間,環境裝修都唔錯。
最重要係每張枱唔會話好接近。唔會話好逼。

叫set 會有是日餐湯同一杯野飲。

今日個餐湯係:海鮮忌廉湯。
都幾大碗。味道都幾濃郁,唔會話好稀。
湯裡有一粒粒的煙肉同肉粒,飲落更有口感👍

炭燒阿根廷天使粉紅蝦忌廉汁闊條麵🦐
見個名咁特別,天使粉紅蝦。
賣相好靚咁!天使紅蝦都幾大隻。
煎得好香,好大陣蝦鮮味。

食落個闊條麵好似會有d一粒粒既蝦粉咁,味道鹹鹹地,都唔錯。
碟闊條麵都幾大碟!

另外再叫左:香煎盲鰽魚柳配番紅花忌廉汁
出面好少有煎盲鰽食,所以試下。

賣相又係好靚咁,有啲番紅花同d瓜作配襯.
個底下仲有d薯蓉。

盲鰽魚都煎得幾香,幾大塊。
肉質都唔錯,滑滑的。
食完都會夠飽。

最後叫左杯餐飲: 熱華田。☕

2018-06-05 108 浏览
呢日約咗朋友食飯,上網見到fifty fifty 評論好似唔錯,地點係長沙灣,係正中心點,就約咗朋友嚟食啦~我哋約咗七點鐘,餐廳入邊坐左一半人,靚靚地氣氛都唔錯,裝修方面仲幾vintage 添👍餐單方面呢就唔係話超級多選擇,不過價錢適中😽我哋兩個人就嗌咗兩個set,首先就嚟咗個餐湯先啦,個湯唔會太稀,仲幾creamy 添😍跟住就梗係主菜啦,頭先嚟咗個芝士菠菜意大利雲吞,唔到份量都幾多,雲吞加埋芝士唔會話好漏,同個汁都好夾👍跟住係燒羊架配薄荷燒汁,因為朋友鍾意食生啲嘅所以我哋今次嗌咗medium,即使係medium都唔會好大陣蘇味👍而且分量一樣都幾大,兩個人都未食晒主菜就開始飽啦🤪最後餐飲方面都幾有驚喜👍我嗌左個熱嘅玫瑰咖啡,本身對玫瑰都冇乜期望,因為出面好多餐廳玫瑰只係一個噱頭,但估唔到嚟嘅時候杯咖啡真係有玫瑰味,非常之意想唔到,玫瑰加咖啡味都可以咁夾!而朋友就嗌咗個茉莉水果茶~總括嚟講,餐廳靜靜地,人唔多,上餐速度都唔需要等太耐,同朋友放工嚟食飯放鬆下就啱晒啦!

餐單方面呢就唔係話超級多選擇,不過價錢適中😽

芝士菠菜意大利雲吞

燒羊駕配薄荷燒汁

最後餐飲方面都幾有驚喜👍
玫瑰咖啡

而朋友就嗌咗個茉莉水果茶~
茉莉花水果茶

2018-05-29