近排夏日炎炎,搞到冇曬食慾。🥵 梗係要食吓自助餐拯救返胃口。⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣🤓⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣荔枝番石榴週末「夏」午茶自助餐(星期六及日$158/公眾假期$178)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣話說,呢間酒店嘅餐廳tea buffet正正就選取咗夏天當造嘅荔枝同埋蕃石榴,去整一系列特色嘅美食嘅,仲款款都相當有心思,各有特色。⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣🤩⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣首先凍盤方面嘅涼拌荔枝火鴨絲除咗有荔枝肉同埋火鴨之外,仲特登加咗爽口嘅甘筍絲同青瓜絲,口感特別有層次。😙 而且更加咗芥末醬油汁人,辣少少,少少刺激,非常特別。😆 另外亦都有清新嘅芭樂沙律杯,係加入咗洋薏米、青蘋果粒、番石⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣榴粒同火箭菜,風味豐富。⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣😛⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢度嘅下午茶更加有少見嘅鹹食主菜,而且款款都有非同凡響㗎。🥳 荔枝咕嚕肉特別用咗豬肋排,令到食落比較軟腍。🐷 而且加入咗荔枝汁嘅酸甜醬,令到佢同平時嘅咕嚕肉上次之餘,增添一份荔枝味。😗 我而最值得欣賞嘅係番石榴燴嫩雞腿,因為雞腿係喺特製的番石榴蓉入面燴煮,運用番石榴入面嘅果酸更令肉質變得鬆軟和嫩滑。🧐 所以最終得出入口即溶嘅雞腿肉。⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣😙 而番石

荔枝番石榴週末「夏」午茶自助餐

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

呢度嘅下午茶更加有少見嘅鹹食主菜,而且款款都有非同凡響㗎。🥳 荔枝咕嚕肉特別用咗豬肋排,令到食落比較軟腍。🐷 而且加入咗荔枝汁嘅酸甜醬,令到佢同平時嘅咕嚕肉上次之餘,增添一份荔枝味。😗 我而最值得欣賞嘅係番石榴燴嫩雞腿,因為雞腿係喺特製的番石榴蓉入面燴煮,運用番石榴入面嘅果酸更令肉質變得鬆軟和嫩滑。🧐 所以最終得出入口即溶嘅雞腿肉。⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣😙 而番石榴燒汁燴牛頰都係非常軟淋。🤤
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

下午茶自助餐又點會少得甜品。😳 番石榴雪蛤椰香西米露囉喺本身平平無奇嘅西米露上面加上雪蛤,昇華咗整體嘅價值同質感。😍 茉莉花荔枝啫喱,感覺非常清新,而再面頭加上金箔更有貴氣。🌟 法式芭菲三重奏同平時嘅美式芭菲其實相當唔同。🤫 呢個三角形嘅芭菲係用傳統法式手藝來製作,包含菠蘿、草莓等荔枝三種生果口味,必食。⁣👍🏻 呢個粉紅色嘅卷蛋其實叫番瑰荔卷蛋。😂 入口立即充滿玫瑰味,亦都好襯荔枝嘅甜味。⁣⁣😜
⁣⁣

除此之外,亦都有大量荔枝同埋蕃石榴嘅菜餚等你哋去發掘㗎。⁣⁣😬
⁣⁣
荔枝番石榴週末「夏」午茶自助餐
2019-08-11 3772 浏览
#novotelcitygate 週末放假去逛逛東涌的 outlet, 逛了幾小時就肚子餓了!竟然給我發現東涌間 Novotel Essence有$158 既 tea buffet, 即刻去醫肚充電先😏 餐廳環境寬敞舒適,好chill😃 急不及待出去攞野食!原來剛剛開始新推夏季版自助餐,主題是夏季當造的荔枝和番石榴🧡💚,可算是炎炎夏日的消暑最佳食材🌞 主題款式有很多種,好有心思👍其中一款甜品有雪蛤,cp 值爆標🆙🆙 除了主題款式,另外也有約50款中西食物,一定要試!我 highlight 了幾款心水😋😋🔹荔枝咕嚕肉:肉質軟腍的豬肋排,加有荔枝甜肉和酸甜汁,比普通的咕嚕肉好吃多👍👍👍🔹番石榴雪蛤椰香西米露:用番石榴打成蓉製作的泡式甜品西米露,味道很好,番石榴味很配西米露,再加上滋補養顏的雪蛤,完全提昇整體味道和質感,可口度高😍😍😍🔹瑰荔卷蛋:少女系的粉紅玫瑰顏色,顏值高!蛋糕充滿🌹味,cream就是荔枝味,兩者互相配合,味覺視覺都很好❤️❤️❤️🔹法式芭菲三重奏:傳統的法式芭菲甜品,涼快降溫,上層是草莓味,中層是菠蘿味,底層是清甜的荔枝味,一次融合三種果香,超愛😉😉😉🔹涼拌荔枝火鴨絲:清爽開胃

🔹涼拌荔枝火鴨絲:清爽開胃菜,火鴨絲、甘筍絲、青瓜絲和荔枝肉再用特製的和風芥茉醬混合一起,fresh 中之選😋😋😋

Novotel Citygate ESSENCE
地址:香港東涌文東路51號,諾富特東薈城酒店大堂 (地鐵站C出口)
電話:3602 8808
時間:3pm - 5pm
2019-08-08 1650 浏览
😋荔枝番石榴週末「夏」午茶自助餐 $158諾富特東薈城酒店推出新嘅週末下午茶自助餐,自助餐有超過50款食物。除左平時自助餐都有嘅茶點、麵、Pizza、雪糕、甜點之外,仲有好多特別嘅食物,包括涼拌荔枝火鴨絲 、芭樂沙律杯、荔枝咕嚕肉、番石榴燴雞腿、照燒荔枝蜜雞肉串、法式芭菲三重奏、番石榴雪蛤椰汁西米露、瑰荔卷蛋等 。唔洗驚唔岩食,因為選擇好多,點都有野岩食。----------食完自助餐仲可以去東薈城嘅Outlet行下,食飽可以行下當做下運動,又可以買平野。另外,佢地嘅自助餐週末比較多人,如果想食記住Book位呀。
😋荔枝番石榴週末「夏」午茶自助餐 $158
諾富特東薈城酒店推出新嘅週末下午茶自助餐自助餐有超過50款食物。除左平時自助餐都有嘅茶點、麵、Pizza、雪糕、甜點之外,仲有好多特別嘅食物,包括涼拌荔枝火鴨絲 、芭樂沙律杯、荔枝咕嚕肉、番石榴燴雞腿、照燒荔枝蜜雞肉串、法式芭菲三重奏、番石榴雪蛤椰汁西米露、瑰荔卷蛋等 。唔洗驚唔岩食,因為選擇好多,點都有野岩食。

----------
由7月3日至8月13日,酒店晚餐會做「南中國海」主題,自助餐會有7折優惠,成人自助午餐港幣$168起,自助晚餐港幣$252起。埋單一人平均都係300 幾左右。其實我都黎過呢間酒店好多次,因為經常都有SUMMER SALES/ 特別主題下午茶☕️, 地點方便,同outlet 商場相連,shopping 之後去食野,不過食物質素一般。一黎到最鐘意係食海鮮,因為係回本位:不過佢刺身同海鮮都放埋一齊,分別有蝦🦐、長腳蟹🦀、青囗,蜆仔,素鮑魚、三文魚🍣,吞拿魚🐟蝦🦐: 質素不穩定,部分新鮮彈🦷,但部分焾身得很,冷河都味過夠,拆肉起黎會貼著蝦身。長腳蟹:好咸,食落咸到打冷震系列,不過有部分又有鮮味🦀青口: 味開殼都拎出黎,有點失望😞蜆仔: 吾錯, 都算有蜆既鮮味,起碼吾係冷藏貨。三文魚🍣: REFILL 速度算快,不過質素一般,凍到無咩味熱葷方面: 都算應有盡有,忌廉芝士意粉好正,仲有抆豬手🐽好夠焾同入味🤘🏼另外仲有炒飯同埋菜,都吾錯,最有趣係佢會有兩至三款炸物,有炸紫薯條、炸紫薯波波等。不過不失。甜品方面: 誠意可加,有不同特色甜品🍮例如紅絲絨蛋糕,朱古力蛋糕🍰仔,桂花糕,炸香蕉🍌、榴連班蘭蛋糕🧁

一黎到最鐘意係食海鮮,因為係回本位:
不過佢刺身同海鮮都放埋一齊,

長腳蟹:好咸,食落咸到打冷震系列,不過有部分又有鮮味🦀

青口: 味開殼都拎出黎,有點失望😞

蜆仔: 吾錯, 都算有蜆既鮮味,起碼吾係冷藏貨。

甜品方面: 誠意可加,有不同特色甜品🍮例如紅絲絨蛋糕,朱古力蛋糕🍰仔,桂花糕,炸香蕉🍌、榴連班蘭蛋糕🧁等,味道吾錯。款式算多,仲有豆腐花同埋雪耳糖水😍

另外,還設有娘惹沙嗲火鍋🍲就係可以叫廚師👩‍🍳煮一串串既豆腐皮,淋上沙嗲汁,都幾惹味。
不過旁邊金邊粉就一般,食落偏似茄汁煮粉,加了點點辣椒🌶️粉,但真係一般,吾會ENCORE

總體來說:甜品🍮不俗,熱葷選擇還可以,海鮮質素一般,選擇吾多,但300 元左右一個比市區便宜,都值得一試👌

2019-08-04
  • 甜品
  • pancake
2019-07-29 1534 浏览
今日同家人去左大澳同昂平一日遊,番到東涌諗住早d食個晚飯,經過novotel🤭見到以南中國海做主題既自助餐有七折優惠,晚餐自助餐成人都係$276.5 加一後都係三百左右👍🏼平時外面酒店最少都要七八百一個。諗諗下就決定一戰🤩我通常都會食菜打底😈沙律區除左有基本凱薩沙律啊,配菜啊,就有特式既印尼花生醬蔬菜沙律🥗感覺好健康,罪惡感冇咁大🤣🤣🤣壽司🍣魚生區冇咩驚喜,三文魚都算新鮮,但款式唔多。另外海鮮區,藍青口同蝦比較好味,夠鮮甜,蟹就一般。另外都有其他美食同熱盤,例如炒雜菜,薯角 ,切雞,羊脾同牛肉河。見佢個主題推介泰式炒金邊粉,點知,太濕太辣又冇味。。。👎🏼👎🏼👎🏼到我最期待既甜品區,生果唔算多,不過有好多特色甜品注意!一定要食呢個榴槤班蘭蛋糕!超好味!唔會太硬太多cream,但又有真榴槤肉🤩👍🏼雞蛋布丁就不過不失。整體黎講,三百蚊交足貨,下次可以試埋個下午茶自助餐🤭🤭🤭

到我最期待既甜品區,生果唔算多,不過有好多特色甜品

整體黎講,三百蚊交足貨,下次可以試埋個下午茶自助餐🤭🤭🤭
2019-07-28
庆祝纪念
生日
  • pancake
  • 甜品
2019-07-13 962 浏览
The service and the environment are good, but they didn't make the food tastier. There are varieties but not many choices. Desserts were made mostly from gelatin, low quality cakes and puddings, there's no ice cream nor juice for children. Generous serves of sashimi and seafood, but the prawns and mussels are tasteless. Hot food looked interesting under the South East Asia theme but overall the quality of food is low like cheap restaurants. It ruined our appetites. Very bad.
2019-07-08 1165 浏览
行完山要醫肚,見到有七折自助餐,可以坐得舒舒服服又食足兩個鐘,就決定是你啦!下午茶自助餐連10%服務費約$170。雖然食物種類比午餐及晚餐少,但仍有少許熱食選擇,主打食甜品。前菜方面有:煙三文魚沙律、芒果蘿蔔絲沙律、芒果菠菜沙律等。蔬菜新鮮,不錯!湯:豬骨老黃瓜湯、肉骨茶,正常;食客喜歡肉骨茶,該煲常常見底。熱食方面有:蕃茄意粉、炒飯、燒鴨胸、芒果茄子煮雞、燒賣、Pizza、辣雞腿、水蟹粥、魚蛋車仔麵、水煮蜆、炸物等。整體熱食味道一般:負評給茄子雞肉,雞肉口感有點梅梅地;水蟹粥、意粉正常;我吃得最多是鴨胸(較重口味)。普通甜品有:雞蛋仔、雀巢雪糕、朱古力噴泉(可點棉花糖、麵包)、芝士撻輪到主打芒果及綠茶甜品,我認為綠茶甜品表現較佳,芒果甜品味道卻有點假。個人推介奇阿籽芒果杯、芒果芝士蛋糕及綠茶紅豆蛋糕。其他蛋糕甜品正常水準,只有有一兩款太甜,惟獨綠茶蕨餅偏硬,令喜歡蕨餅的我很失望。總結:$170自助下午茶表現中規中矩,無投訴。如下一期有新款式,我想我也會再嘗試。

2019-07-08
2019-06-24 1884 浏览
$238全包的酒店自助晚餐,海鮮有凍蝦、蜆仔、翡翠螺、長腳蟹腳及青口,刺身有三文魚、吞拿魚、章虹魚、仿鮑片,扒檯就有羊脾,熱盤就有六款,再加上一個炒飯同一個炒麵,至於湯方面就中西各一,真心講,好多市區嘅酒店自助餐都係差唔多陣容,不過個價錢起碼要四百幾五百,所以呢度性價比絕對係高高高。另外佢設有三款專人料理,即叫即做,包括有喇沙、白汁長通粉同埋甜品Pancake,當中我個人最喜歡個Pancake,加埋雪糕食真係一流。不過提提大家,$238(六折)呢個價錢做到六月尾,七月開始做七折,不過老實講,抵過好多市區嘅酒店啦!
2019-05-17 2154 浏览
之前係東涌番工,都食過幾次,lunch buffet 好抵食,百零蚊,泠盤熱盤甜品都多選擇,粉面等飽肚嘢都唔差!今次大佬請食飯,又揀咗呢間,但失望而回!12半度去到,都多人,好彩有提前bk! 坐得係舒服嘅,枱擺得疏,有留番空間畀人行!但泠盤部分ok,有d明顯唔新鮮,雪味明顯!熱盤部分嘢食ok,但refill 得唔係太快,有d嘢更加係無就無,兜都收走埋!甜品部分較奇怪,抵贊嘅係有豆腐花,好食!最好食嘅竟然係粉麵類,有叻沙湯,可以淨係食菜,唔食麵!線括黎講,嘢食選擇多,個質素下降咗,唔夠以前咁好食!

今次大佬請食飯,又揀咗呢間,但失望而回!

但泠盤部分ok,有d明顯唔新鮮,雪味明顯!

甜品部分較奇怪,抵贊嘅係有豆腐花,好食!

最好食嘅竟然係粉麵類,有叻沙湯,可以淨係食菜,唔食麵!

線括黎講,嘢食選擇多,個質素下降咗,唔夠以前咁好食!
2019-05-15
午餐
2019-05-14 1918 浏览
今天去完大澳玩後, 便乘巴士回程到東薈城搵食! 想了一想決定與老婆食一餐簡單的自助餐! 雖然是公眾假期, 但晚餐自助餐有6折, 所以成人只是237一位, 小童也是19×一位! 論價錢就真係唔貴! 至於服務都算唔錯, 由於全場預訂滿座, 所以walk in的我們只好留下電話等後補, 幸好等了15分鐘就收到電話! 另外,侍應生收碟快速, 對客人亦算有笑容。 至於用餐環境, 雖不是十分華麗,但環境舒適, 每張餐枱都有一定的空間!至於食物,收2百幾一位自助晚餐, 生蠔就一定不會有, 海鮮有長腳蟹和鮮蝦等, 食物款式不算多, 味道亦不過不失, 不算難食, 但亦沒有印象深刻的食物, 食物味道算是過得去! 雪糕也只是牛奶公司的雪糕! 反而甜品味道唔錯, 甜品refill都快! 而refill時亦會轉款! 個人認為甜品就唔錯! Anyway, 以此價錢, 若對味道要求不高, 只是輕輕鬆鬆找個舒適的環境食晚餐

2019-05-13
庆祝纪念
母亲节
行過東涌outlet💃🏻🛍, 見到Novotel hotel 做梗個抵食自助餐,主打竟然係芒果綠茶呀!!!!!😍「芒果🍋X綠茶🍵週末下午茶自助餐」,每位都只係$1️⃣5️⃣8️⃣,即刻拉左個綠茶甜品控陪我去一齊食😛😛今次自助餐有一系列精緻芒果🍋及綠茶🍵甜點及特色鹹食,岩晒一家大細黎食丫👨‍👩‍👧‍👦綠茶刁草芥末三文魚🍣: 北歐傳統菜式,加入綠茶🍵感覺好新鮮,有些刁草芥末提升了三文魚的鮮味,三文魚軟滑入口即溶🤤•雞絲芒果莎莎醬配墨西哥脆餅🌮: 外脆內軟,有特製芒果莎莎醬配雞絲做涵,酸酸甜甜脆脆的,好開胃😜綠茶煙燻鴨胸🦆: 有淡淡的綠茶煙燻鴨胸,鴨胸有好重煙燻味,肉質又好鬆軟,有驚喜😛•吉列脆蝦配香芒蛋黄醬🦐: 酥炸吉列脆蝦外脆內軟,配上香芒蛋黃醬中和油膩感覺,惹味非常😋•綠茶木魚湯煮蜆🍲:食得膩膩地,可以揀飲一個木魚湯,木魚湯個鮮甜香口,因為浸滿蜆肉嘅味道,有淡淡的綠茶清香🍵仲有好幾款綠茶芒果為主嘅甜品:芒果Mojito啫喱🍨有薄荷葉嘅清香,亦有少少酒香味🍸。綠茶朱古力紅豆蛋糕,綠茶同紅豆都幾夾。熱情果芒果綠茶布甸都係小妹幾鍾意嘅甜品之一🥭。總括而言 ,今次嘅自助餐係性價比高,價錢唔算太貴,又可以食

總括而言 ,今次嘅自助餐係性價比高,價錢唔算太貴,又可以食到不同以芒果🍋同綠茶🍵嘅新口味甜品,可以一試👍🏻
2019-05-05 970 浏览
上網見到新推出的芒果及綠茶專題下午茶自助餐。星期六日都係$158一位,仲可以食兩小時, 酒店自助餐來講價錢優惠吸引!立即定位試吓!下午茶自助餐主要熟食為主,沒有刺身,但就有煙三文魚一樣10分新鮮!非常好味,其實食多幾塊都已回本。另外有綠茶雞翼炸蝦棒,雖然食唔到綠茶味但味道仍然不錯!另外芒果及綠茶甜品選擇很多,有蛋糕、果凍、楊枝甘露,我推介日式士芒果蛋糕,蛋糕10分鬆軟有香濃芝士味。綠茶芝士撻亦是必吃之一。蛋撻皮酥脆,同芝士混合,入口即溶, 細細件唔會漏。整體來說這個下午茶自助餐性價比10分高,值得試!
2019-04-29 874 浏览
放假去Outlet 行下街食個Tea 輕鬆一下諾富特東薈城酒店「香芒X綠茶」週末下午茶自助餐有成50多款美食選擇,價錢都係below $200 私心推介雞絲芒果莎莎醬配墨西哥脆餅、綠茶煙燻鴨胸同綠茶木魚湯煮蜆墨西哥脆餅鋪上鮮嫩烤雞絲及生菜絲再加上特製芒果莎莎醬提味,味道酸酸甜甜好醒胃。 綠茶煙燻鴨胸以中火焗至五成熟再加黃糖及綠茶葉上慢慢煙燻至入味肉質細嫩 綠茶木魚湯煮蜆肥美滿鮮甜既蜆子當然是這道菜式主角而湯底係特別用上攝氏60度的温度來浸煮蜆子,蜆肉有陣陣綠茶同木魚味啦 食完東薈城 Outlet 行街打完依後野我已經好想encall 去食
放假去Outlet 行下街食個Tea 輕鬆一下
諾富特東薈城酒店「香芒X綠茶」週末下午茶自助餐

有成50多款美食選擇,價錢都係below $200

綠茶木魚湯煮蜆
肥美滿鮮甜既蜆子當然是這道菜式主角

食完東薈城 Outlet 行街
打完依後野我已經好想encall 去食

2019-04-29 8488 浏览
男朋友知我鐘意食綠茶野,而佢自己本身好鐘意食芒果,男朋友係Accor Plus會員,平時就有留意開入面D餐廳優惠同介紹,見到Novotel嘅Essence有個芒果同綠茶的Cross over,男朋友就決定俾個驚喜我,就放假帶左我去食個靚靚下午茶自助餐。我地星期六去,每人都係$158,再加一,以五星級酒店黎講真係抵到爛,XD再加埋我地係Accor Plus會員,其實差不多等同免加一咁濟。五星級酒店嘅環境,俾人一種氣派高檔嘅感覺,樓底高、餐桌同餐桌之間嘅界格適中,唔會隔離檯大聲傾計講笑時聽到覺得滋擾,開放式嘅廚房,可以睇住廚司整野食,除左有視覺享受外,亦係酒店同餐廳對自己嘅品質同質素有一定信心先會夠膽俾客設計。自助餐嘅食物整整齊齊咁放係眼前,我諗全場應該有4-50款野食供應緊,但我地主打都係食佢地D主打野多~~綠茶刁草芥末三文魚,食到有少少白酒同同黑椒嘅味,相信三文魚應該有醃過,而綠茶同刁草鋪係三文魚上面,食起黎有少少草粒,口感特別有趣,上面另外仲有淋左D芥末醬,個芥末醬同出面街有D唔同,味道無咁攻鼻,味道應該係有調淡左少少黎配合返三文魚塊。雞粒芒果莎莎醬配墨西哥脆餅,個賣相非常吸睛,脆卜

雞粒芒果莎莎醬配墨西哥脆餅,個賣相非常吸睛,脆卜卜微溫嘅墨西哥脆餅入面夾左唔少嘅配料,有芒果、洋蔥、雞粒、好似仲有少少芒果嘅粒粒等,D配料用左莎莎醬Mix埋,所以有陣酸酸甜甜嘅味,口感好豐富,都幾醒胃好味。

綠茶煙燻鴨胸,我好鐘意食呢個!除左因為佢搵個杯黎吸住件肉外XD,舊鴨胸都幾好食,鴨胸用左綠茶葉黎燻到入味,鴨胸肉好滑嫩,但非常有口感,係爽口彈牙嘅,亦都好香油脂味,鴨胸調味剛剛好,食完一塊之後,我再添左幾件。

綠茶木魚湯煮蜆,佢個湯或有少少似茶漬飯嘅味,但就俾普通茶漬飯再多左陣綠茶香,入口幾清,而蜆粒粒都有肉,唔會甩哂淨係俾殼你XD,蜆肉入味,但唔會鞋口Wor,神奇!

我同男朋友拎哂所有主題甜品黎食咁濟,哈哈!試暈哂我地最鐘意有3款甜品,分別係 芒果綠茶奇亞籽、熱情果芒果綠茶布甸 同 芒果荔枝慕斯。

芒果綠茶奇亞籽,基本上男朋友見到個牌仔寫住奇亞籽就即刻心心眼,事關好有益、拎黎減肥同埋可以去便便暢快D,所以男朋友二話不說咁拎左黎食,呢個甜品食起黎有D似椰汁西米露,因為佢真係有椰漿、牛奶,再加埋芒果,唔似至奇,味道唔算太甜,對我地黎講唔太膩。

熱情果芒果綠茶布甸,個布甸超超超滑,放入口,就會自自然然滑左落喉嚨度咁,而且好香綠茶味。綠茶本身味道比較清淡D,所以配返起熱情果醬汁同芒果粒嘅甜就變得剛剛好,仲有少少熱情果果籽咬下,口感滑得黎又有咬口,男朋友食左2個,可想而知,真係岩佢口味,哈哈!

芒果荔枝金慕斯,上面有大大粒嘅荔枝,荔枝中間挑空左嘅位仲放左D慕斯係入面,食落口感好得意!上面再有片芒果、然後就到慕斯、再到餅底,入口好香香奶油味,而且涼浸浸,係時候要迎接夏天嘅到黎啦!
2019-04-27
2019-04-28 769 浏览
✨期間限定!$158下午茶自助餐✨High tea係女人既浪漫☺️平時係酒店食個貴夾唔飽既三層架都成200一個人呢間酒店$158任食tea buffet 😍超抵!近期主打✨香芒x綠茶🍵✨無論鹹點同甜點都加入左芒果同綠茶元素🥰.🍽鹹點:🔸綠茶刁草芥末三文魚🍣🔸雞絲芒果莎莎醬配墨西哥脆餅🌮🔸綠茶煙燻鴨胸🔸吉列脆蝦配香芒蛋黃醬🍤🔸綠茶木魚湯煮蜆煙燻鴨胸好出色!有啖啖既綠茶香味滲出黎三文魚加上刁草芥末醬好惹味墨西哥脆餅加上芒果沙沙 酸酸甜甜幾開胃🤤蜆肉鮮甜 炸蝦都幾脆.🍰甜點 :多款用芒果同綠茶整既甜品🍵最愛係芒果荔枝慕絲!大大粒鮮甜荔枝好fresh綠茶配紅豆 芒果配熱情果呢d經典組合冇得輸✨.仲有幾十款食物 中西茶點 飯麵 pizza 雪糕等任食
✨期間限定!$158下午茶自助餐
High tea係女人既浪漫☺️
平時係酒店食個貴夾唔飽既三層架都成200一個人
呢間酒店$158任食tea buffet 😍超抵!
近期主打✨香芒x綠茶🍵✨
無論鹹點同甜點都加入左芒果同綠茶元素🥰