2018-09-14
🐇月・野兔Mooncake🌕🍰邪惡朱古力咸蛋月餅 及野兔白朱古力淡芝士柚子月餅🐇賣相真的超可愛😭欣賞了好久才捨得吃 💕食落有點似hagendazz 的雪糕月餅😍單點 A la carte HK$78 / 晚市套餐 Dinner set +HK$58供應日期: 19/9 - 25/9 🐇 野兔白朱古力淡芝士柚子月餅月餅是由慕思蛋糕所做,內有柚子餡料,咬開月餅,先是白朱古力的香甜,繼而是口感柔軟的淡芝士及柚子香氣。唯白朱古力外皮有點太甜。-🍫 邪惡朱古力咸蛋月餅同樣是以慕思蛋糕所做,以香脆黑朱古力外層包著咸蛋黃,香濃中帶著咸香的味道,味道配搭得宜。這個我真的非常喜歡💕 咸蛋黃和黑朱古力製造了意外的驚喜 味道真的好夾😍💛流心奶黃麻糬鬆餅 $108 奶黃味好有咸蛋黃味 味道做得好好 真係好似酒樓的奶黃包個種 唔會好似好多甜品整得太甜 但就唔係幾流心 😣 麻糬得好細舊 偏向鬆餅一邊 要好彩先會食到 😂 鬆餅係蛋糕既質感 入面好似海綿蛋糕+疏乎厘😛好鬆好軟好食呀😍☕️Earl grey macchiato $43呢杯大推 💕來了幾次都係飲呢個 好喜歡面頭的奶蓋 打到有點像pudding 的質感 濃濃
邪惡朱古力咸蛋月餅 及
供應日期: 19/9 - 25/9
🐇 野兔白朱古力淡芝士柚子月餅
🍫 邪惡朱古力咸蛋月餅
💛流心奶黃麻糬鬆餅 $108
☕️Earl grey macchiato $43
呢杯大推 💕來了幾次都係飲呢個 好喜歡面頭的奶蓋 打到有點像pudding 的質感 濃濃的奶和芝士味 溝埋下面的咖啡是一流的享受呀~