2017-09-17 1851 浏览
上次來這間在旺角區居高臨下兼有情調的西餐廳吃午餐時,已非常欣賞這開揚的西九龍景色,亦期待下次來晚餐,可以享受迷人夜景。所以今晚約了閨蜜來這裡把酒談心兼嘆靚夜景!甫進入餐廳已被一大推手工啤酒樽吸引,想必有很多口味選擇。果然不出所料,差不多有30多款口味的手工啤, 有些口味新奇, 真的令人選擇困難, 終於選了微甜的Matso's Lychee &薑味濃厚的Matso's Ginger。燒伊比利亞黑毛豬鞍配法式黑醋蜜糖汁 $268黑毛豬鞍肉香四溢, 香稔軟嫩,肉汁豐腴。 配上酸酸甜甜的靈魂配料黑醋蜜糖汁更加惹味,令人回味!鵝肝法葱意大利飯$178 厚切鵝肝入口即溶,質感輕盈軟綿, 一點膩滯感也沒有。 很久沒有吃過這麼美味的Risotto,這是難得一見的佳作, 意大利飯軟硬適中,濕潤可口,芳香味美這裡以出色的甜品起家,當然不容錯過。Lemon Yogurt Mousse $98脆脆的檸檬朱古力包裹着點點的菠蘿肉及yogurt, 感覺清新無比!伴碟的雪芭碎更令人感覺冰爽,確是消暑的好甜品。能夠在旺角區享受如此佳餚美景實在難得,即使只是同閨蜜來也頗覺浪漫呢!

&薑味濃厚的Matso's Ginger。

燒伊比利亞黑毛豬鞍配法式黑醋蜜糖汁 $268

燒伊比利亞黑毛豬鞍配法式黑醋蜜糖汁
鵝肝法蔥意大利飯
Lemon Yogurt Mosses
2017-09-14 309 浏览
星期四晚,walk-in 唔洗等就入得,環境好有情調,girls talk/couple 都好啱。有好多款手工啤酒揀 $60/支左,桃味(偏甜,女孩首選); 右,蘋果(清甜,夠清新)法式砵酒煮活青口$148 如果味道夠好的話,份量少都唔緊要,但係咪要清一清內臟呢?食落有渣,要逐隻搣走,感覺唔夠乾淨經典漢堡$104薯條夠熱,burger 夠juicy ,如果再熱d就更好龍蝦意粉$148偏咸,龍蝦肉有d un 整體: 食物味道偏咸,以呢d價錢,旺角偏貴/唔抵,以上2人份量唔夠2個女仔飽,計埋加一,共$583係食唔飽,絕對唔會再去。但只有環境係好嘅,有情調嘅......
星期四晚,walk-in 唔洗等就入得,
環境好有情調,girls talk/couple 都好啱。
有好多款手工啤酒揀 $60/支
左,桃味(偏甜,女孩首選); 右,蘋果(清甜,夠清新)

法式砵酒煮活青口$148

如果味道夠好的話,份量少都唔緊要,但係咪要清一清內臟呢?
食落有渣,要逐隻搣走,感覺唔夠乾淨

經典漢堡$104
薯條夠熱,burger 夠juicy ,如果再熱d就更好

龍蝦意粉$148
偏咸,龍蝦肉有d un

計埋加一,共$583係食唔飽,絕對唔會再去。
但只有環境係好嘅,有情調嘅......
2017-09-14
$291.5 (晚餐)
2017-09-12 232 浏览
一直很想一試DOUX的甜品,終於今晚不用ot可以早點來到與朋友吃晚餐。先點了一個鵝肝意大利飯,等了大約20分鐘才上枱,鵝肝兩面都煎過,咬下去感到香氣四溢,很邪惡但好值得一吃!而意大利飯軟硬適中,偏淡味,配合鵝肝吃會比較有口感。接下來便叫了黑毛豬,非常大塊,而且很厚身!肉質鮮美多汁又易咬,配菜的小番茄十分甜,好好食!之後重頭戲要了檸檬雪芭,外皮是檸檬白朱古力,內部是柚子雪芭,酸酸甜甜,吃下去亦不太內疚。另外叫了2支craft beer,法國那支麥味很重,一流!

另外叫了2支craft beer,法國那支麥味很重,一流!
2017-09-10 284 浏览
其實所謂的期望,純粹是因為SAVE在本人的書籤很久然後一直也沒有特定去吃而已....然後這次原本想訂的店爆滿,好吧旺角區就選這吧開邊牛油龍蝦意粉,其實原本看到價錢沒打算點.....不過同行人士想吃也就算了龍蝦有點兒黏殼,但是吃起來是彈牙不是難咬的。但要平分就有難度了,就是在考本人的刀工嘛然後鉗的部分也是肉肉滿滿的,整個吃掉超滿足這個真的是毒毒之選,鵝肝+芝士+意大利飯,根本整個字就是肥的組合嘛~所以一開始是想點然後不敢點,既然被人煽動那就惟有勉強接受囉.....鵝肝份量的確是小的,不過這種價錢我又倒不會又很大的期望....反正這種肥膩的食材,多吃就會佔太多胃的位置了,好像有點兒吃虧呢。不過飯的份量也有點兒少喔,幸好沒有只點一個主食啦XD這個來到的時間我真是有傻眼的感覺,這什麼東西呀(明明自己點的然後忘掉了XDDDDDDD)反正就是少少的份量然後就是一堆硬物的感覺好明顯就是看菜單的時候極速看然後沒有細心思考的結果嘛~~所以呢....雪芭我是很滿意的,是我很喜歡的開胃酸酸的感覺,配上甜甜的朱古力也就不會覺得太溜.....但份量依然是有點兒少啦然後還點了個藍青口....相片找不到,不知道是沒
然後鉗的部分也是肉肉滿滿的,整個吃掉超滿足
不過飯的份量也有點兒少喔,幸好沒有只點一個主食啦
反正就是少少的份量然後就是一堆硬物的感覺
好明顯就是看菜單的時候極速看然後沒有細心思考的結果嘛~~
但份量依然是有點兒少啦

然後還點了個藍青口....相片找不到,不知道是沒有拍到還是不小心刪掉
不過也沒什麼特別

此外其實手工啤有不少的選擇,記憶中有不少水果口味,好像是荔枝什麼的,不過當晚有正事要處理所以也不太適合喝酒,啤酒這些只有自己喝就沒意思了....
题外话/补充资料: ~用餐前朋友已說了性價比不高,名不虛傳呢 另外基本上環境較為昏暗,西餐來說氣氛不錯
2017-09-01
2017-09-08 2405 浏览
DOUX 出名食甜品,同行朋友話說原來這裡的 Main Courses 都非常岀色,所以就黎試下啦餐廳係彌敦道726號 18F,一岀升降機就看到 DOUX的招牌最好 Book 定位先黎,平日晚上都 full house 非常熱鬧點了很多人推薦的紐西蘭鮮肉眼,足足16oz!牛朳用木板送上的時候還烘得暖暖的,保持牛朳溫度,非常細心有誠意肉眼外層煎成很美的焦糖色令人食慾大增~ 外脆內軟,裡面肉質特別細嫩,充分把肉汁鎖住,吃下去肉味濃郁豐富!伴菜的蔬果也很特別,有秋葵、番薯、粟米仔和番茄多種款式,色彩繽紛又健康另一個主菜點了法國活藍青口香檳忌廉意粉,意大利粉煮得恰到好處,配合醬汁非常 Creamy 惹味~青口份量也很多,而且隻隻大粒厚實,鮮味十足飯後飲品,我點了梅子西瓜梳打,酸酸甜甜的充滿清新滋味西瓜肉雪得冰冰的,吃下去甚是驚喜這裡有好多手工啤酒選擇,很特別!友人點了這支夏威夷酒廠KONA 招牌的 Big Wave Golden Ale金色的淡啤酒很易入口,有淡淡酒花香🌸

點了很多人推薦的紐西蘭鮮肉眼,足足16oz!

伴菜的蔬果也很特別,有秋葵、番薯、粟米仔和番茄
多種款式,色彩繽紛又健康

青口份量也很多,而且隻隻大粒厚實,鮮味十足

飯後飲品,我點了梅子西瓜梳打,酸酸甜甜的充滿清新滋味

西瓜肉雪得冰冰的,吃下去甚是驚喜

金色的淡啤酒很易入口,有淡淡酒花香🌸
  • 紐西蘭鮮肉眼
2017-09-04 2075 浏览
好耐無同老公二人世界,記得之前有朋友介紹咗旺角一間西餐廳俾我,今晚就book定枱同老公去浪漫一下。餐廳位置在一商業大廈樓上,位置方便又近地鐵站。餐廳裝修精緻又高貴優雅,環境仲好浪漫,果然好適合倆小口子。先order咗2支手工啤酒好好relax一下,再慢慢揀選食物。餐廳有好多不同嘅手工啤酒可以選擇,而且好多款式之前從未見過。Masto's Lychee 荔枝味手工啤,淡淡嘅荔枝香味,唔太甜,好容易入口,清香甜味Lindemans Pecheresse ,Lambic Fruit Beer濃濃的桃味,味道甜美,好啱女仔飮之後揀咗2份main course share 食西西里開邊牛油龍蝦意粉龍蝦非常新鮮又好有份量,肉質爽口彈牙,意粉用龍蝦汁煮過多咗份鮮味,好好味喔!紐西蘭鮮肉眼肉眼扒有16oz 超厚身,五成熟剛剛好,肉質鮮嫰又多汁,而且牛味濃郁,配菜有蕃薯,秋葵,車厘茄,全部都好新鮮,蕃薯仲好甜又粉嫰,超正。不得不試呢度嘅創意甜品LemonLemon yogurt mousse唔太酸,味道清新,好freshAlmond crumble 好香脆,配埋mousse一齊食超夾菠蘿味雪葩味道清甜又
餐廳位置在一商業大廈樓上,位置方便又近地鐵站。
餐廳裝修精緻又高貴優雅,環境仲好浪漫,果然好適合倆小口子。
Masto's Lychee
荔枝味手工啤,淡淡嘅荔枝香味,唔太甜,好容易入口,清香甜味

濃濃的桃味,味道甜美,好啱女仔飮
之後揀咗2份main course share 食

紐西蘭鮮肉眼

不得不試呢度嘅創意甜品

菠蘿味雪葩味道清甜又好味
整體感覺好淸新又特別,味道超fresh,真係好好味。

果然朋友無介紹錯,環境食物都超有水準,而且店員有禮,態度好,我相信好快我會再回來encore
2017-08-22
  • Lemon
  • 紐西蘭鲜肉眼
2017-09-03 244 浏览
同朋友慶生黎Doux氣氛認真棒棒的!點左個意粉,面頭有開邊嘅牛油龍蝦😊食起上黎好方便~而且size都幾大隻的!龍蝦肉吸收左牛油香,更顯鲜甜的~而肉質就較為結實,有咀嚼感🙂意粉軟硬度適中,以蒜蓉,蕃茄汁等炒🍅幾香口嫁!而且辣辣地咁,算是惹味😊呢款黑毛豬鞍夠晒厚切,一切開肉汁都流哂出黎,肉質吾會好硬,富有咀嚼感的~撒上黑椒令到肉味更香!另外配上黑醋蜜糖汁,酸酸甜甜咁好開胃甜品方面最特別嘅一定係ruby peach!!!成個桃咁嘅造型,加上擺設pinky pinky的,影相好吸引喔~配料有脆脆,蒟蒻,糖果等,都幾有口感!而桃造型嘅就系慕絲,一切開就有酸酸甜甜嘅桃味醬流出,食落都幾清新!星空特飲係藍色嘅,望落好清新的,飲落好似波子汽水咁嘅味道,充滿氣,好解渴,仲有以黃色椰果扮星星,好美!日本青梅西瓜梳打就系右邊個款,西瓜清涼,加上青梅酸酸的,配搭特喚,沒有違和感,又系解渴嘅飲品

1K
DOUX - 位於旺角彌敦道726號的一家西餐廳,吃的是多國菜,意式/ 法式均有,還有售多款手工啤酒,幾乎每檯客人也有點。Pasta由$98元起,Main Course則由$178元起,Pasta份量也不少,不會像一般法國菜般的very small portion。KANOLemongrass Luau($60): 為香茅作主調的一款手工啤,味道不會太搶,整體清爽。烤伊比利亞黑毛豬鞍配法式黑醋蜜糖汁($268): 每次看見黑毛豬鞍都有一種衝動的感覺,全因肉味較一般的香濃,絕對不輸牛扒,細數白肉之中也能列於前矛。豬鞍必須點七成熟,才能保持肉汁,過熟會令肉質變韌,變乾,千萬別以為豬扒定必要全熟,這些並不是街市急凍豬扒之流。西西里開邊牛油龍蝦意粉($158): 龍蝦鮮甜爽彈,應該蠻新鮮。意粉是tomato source,還用了大量蕃茄碎煮製,酸酸甜甜蠻好吃的,令我尋回當年於英國讀書的home made feeling。

烤伊比利亞黑毛豬鞍配法式黑醋蜜糖汁

2017-08-29
2017-09-02 1494 浏览
放工約左友人係呢區開餐, 準時到達呢間餐廳, 位於18樓, 感覺開揚, 若是白天黎度, 應該幾好風景可望到\昏暗燈光, 幾一貫西餐廳既格局, 中間設有長枱方便三五知己開心食飯, 玻璃窗邊亦設有二人枱方便二人世界坐底後侍應送上餐牌, 食物選擇包括頭盤, 意大利粉/飯, 主菜等, 食物相睇都夠吸引....哈!呢度仲有供應多款飲品, 包括特式咖啡, 茶類, 特飲及好多款口味既手工BEER既然係咁, 當然要叫返杯特飲飲下, 呢杯賣相咁清涼解渴既叫日本青梅青瓜梳打 ($56), 味道以青梅作主導, 酸甜味配以梳打既有氣質感, 飲落悶熱氣全消!既然呢度咁多款式既BEER, 係咁款中我就選左呢支係呢度都幾受歡迎既HONEY DEW ($70), 飲落幾香麥味, 慢慢亦有少少甜味, 都幾易入口, 一杯到肚, 清涼透心, 爽呀........................享受緊呢杯時, 食物已送上枱啦, 先食左呢客法國活藍青口香檳忌汁意粉 ($138)藍青口圍邊, 唔算大隻, 味道好夠, 用黎送意大利粉好岩數而每條意大利粉都索滿香滑醬汁, 軟硬度適中, 一客份量基本上都可夠二人分享食完意大利粉, 呢客

日本青梅青瓜梳打

HONEY DEW

藍青口圍邊, 唔算大隻, 味道好夠, 用黎送意大利粉好岩數

食完意大利粉, 呢客紐西蘭鮮肉眼16安士($368)就送到啦, 時間岩岩好!
紐西蘭鮮肉眼16安士

落左七成熟柯打, 厚切既鮮肉眼切開時仍見到微紅色, 而肉汁亦隨之而流出來, 肉香加肉汁呢個場面, 我口水在流中呢.................

原味食一口, 肉汁係我口腔內再一次爆發, 肉味幾香濃亦帶有少少嚼勁, 之後再點左佢預備既汁, 味道帶點甜味, 與肉眼亦都頗岩KEY!

食完個肉眼, 其實都已經幾飽下, 但友人話點都要叫埋甜品, 事關呢度既甜品賣相相當吸睛, 影相攞LIKE絶無難度

被呢款顏色搶眼, 擺盤靚仔既LEMON所吸引住, "檸檬"原來係以朱古力搓成皮, 內裏係乳酪慕絲, 食起黎酸酸甜甜好醒神, 而側邊伴以杏仁金寶, 香脆可口, 兩者夾埋一齊食, 雙重口感幾特別!
LEMON

呢度食物質數唔錯, 又有特式飲品, 最驚喜係仲有咁靚既甜品,  大滿足呀

紐西蘭鮮肉眼16安士
LEMON
2017-08-31 1138 浏览
和好久不見的好友聚會,總需要一個decent的環境談天說地和享用美食。之前到坊過彌敦道726號的其他餐廳,知道有落地玻璃景,今次就訂了另一家西餐廳,DOUX來試試看。整層都是屬於這餐廳的,不過都不大。我們被安排坐窗邊,有旺角街景可看,剛去到是黃昏,能看到晚霞,頗浪漫的呢。兩個人,點一份前菜,兩份主菜和一款甜品就剛剛好。看到門口有多款啤酒,但身體有點不適不能喝有點可惜。前菜點了個相對輕怡的輕煎北海道帶子甘藍沙律,是看中又有帶子又有非常健康的羽衣甘藍甘藍的質感爽中帶厚實,吃不習慣的可能會覺得苦,但我們卻覺得好甘香。不用怕,只要點了黑醋汁,鮮味就出來了。除了甘藍,這裡還有紅黃車厘茄,核桃,沙律菜,提子乾等配料,味道相當豐富。甘藍沙律的另一重點當然是大大粒的帶子,每面只輕輕煎過,鎖住汁液,咬下去鮮味十足,有刺身般的柔嫩質感,好正主菜是一是這龍蝦意粉,開邊上,身和鉗都好大隻這角度看不到意粉呢配菜也用了不同車厘茄,還有心型葉的菜,帶來清新感。龍蝦頭塞滿了蝦膏,味道非常濃郁,就像十幾隻蝦的精華融為一體的樣子。蝦肉又大又厚,味道鮮甜,爽口彈牙,美味意粉是蕃茄煮的,好掛汁,點點酸味中和了牛油的濃郁。另一

輕煎北海道帶子甘藍沙律

主菜是一是這龍蝦意粉,開邊上,身和鉗都好大隻
這角度看不到意粉呢
配菜也用了不同車厘茄,還有心型葉的菜,帶來清新感。
西西里開邊牛油龍蝦意粉

意粉是蕃茄煮的,好掛汁,點點酸味中和了牛油的濃郁。

另一款主菜是烤黑毛豬鞍,份量比想像中大件,非常厚身。今次的配菜多了烤蕃薯,外脆內軟的很香呢。
烤伊比利亞黑毛豬鞍配法色黑醋蜜糖汁

基於食物安全理由,吃豬是必須要吃全熟的,可是全熟會有乾和結實的壞結果,所以好不好吃取決餐廳用料和廚師的功夫。這家的厚豬鞍扒好容易切開,雖然熟但沒有乾和實的感覺, 咬下是很香又多汁,肉質又爽又軟,我們都吃得津津有味

最後點了一個像分子料理一甜品作結,名為Lemon
大碟子上舖滿黃色醬汁,是能吃的檸檬醬啊~有香口的杏仁脆脆和菠蘿味雪葩,味道組合好清新醒胃。
Lemon

最特別就是這個檸檬,外殼好像硬硬的,其實是朱古力外層,內裡包著乳酪和西柚,酸酸甜甜的

這餐慢慢吃,坐了兩個多小時
無他,美食是需要慢慢享受的啦!價錢不是便宜,但有美景配美食還是值得的

2017-08-21
烤伊比利亞黑毛豬鞍配法色黑醋蜜糖汁
2017-08-30 233 浏览
今天和老婆仔在旺角看過電影後突然不知道晚上吃什麼好猶疑一番後突然想起這間很久前吃過的餐廳當時評價不錯今天決定再在這裡晚餐雖然沒有訂枱但幸好等大約5分鐘左右就有位置我們分別選了368元的紐西蘭肉眼以及138元的青口香檳忌廉汁意粉飲品方面選了58元的Green Tea Affogato先來的是紐西蘭肉眼其實本來因覺得略貴而幾乎沒有點但後來想起這餐廳質素不錯還是選了果然沒有失望肉眼很香又很厚但煮得剛好所以質感適中下很易切開再配合醬汁把肉味更提升以這價錢來說絕對超值至於青口香檳忌廉汁意粉雖然意粉不算多但青口數量也算多都是很新鮮略帶點海水味但更濃的是那份忌廉汁能把海水味覆蓋但同樣能吃得出青口的鮮味同樣也算是不錯的選擇至於Green Tea Affogato本來以為會有咖啡成分但原來是綠茶配上綠茶雪糕綠茶愛好者必點之選而配合起來那份綠茶味也很濃但因為有雪糕所以甜度也足夠最重要是能嚐到那份冷熱交融的感覺既可作為飲品又可作為甜品也是值得推介
今天和老婆仔在旺角看過電影後

也是值得推介
2017-08-29
Green Tea Affogato
2017-08-29 225 浏览
好耐之次黎過Doux,果時淨係得甜品,今次再同朋友黎晚飯,原來而家多左好多野食。我地點左一份紐西蘭肉眼扒同藍青口忌廉汁意粉。飲品方面Vi呢杯花果茶好吸睛!係成壺用火燒,飲落係香濃既水果茶,加左呢個壺成件事開心左xdxd藍青口忌廉汁意粉有多隻青口,意粉個汁好rich好creamy, 份量亦多,青口新鮮。而紐西蘭肉眼扒係勁大塊,有16Oz, 叫左medium真係剛好5成,肉質有咬口但唔會鞋,而肉味亦濃,唔洗點汁都ok, 幾中意配菜既蕃薯,好粉好甜。最後當然要點翻個令令甜品,Lemon其間係朱古力包住lemon yogurt mousse, 幾清新,都係主打賣相xdxd原來呢度除左甜品夠特別,咸食都唔錯呢!

Lemon

原來呢度除左甜品夠特別,咸食都唔錯呢!
2017-08-28
2017-08-27 182 浏览
星期五晚想同老公拍拖食飯,喺openrice 見到呢間餐廳評語不錯就試下啦,點知打電話去訂位,full哂要waiting,咁又係嘅,星期五都唔full即係未必好食啦,咁我地照等⋯好好彩上去即有位,帶位嘅waitress 好有禮貌,不錯😊餐牌食物選擇都算多,有parma ham有意大利飯,亦有龍蝦鵝肝,當然都有牛扒同羊架嘅大路野,我同老公叫左個fusion意大利飯(煎帶子泡菜意大利飯),味道幾好,意大利飯煮得岩岩好,不太硬,略嫌泡菜太大塊,如果可以切細啲就會更好。我哋見到隔離枱嘅燒春雞幾靚仔,就叫左黎試下,點知食完意大利飯,等左好耐(大約20分鐘,order左半個鐘)燒春雞先上枱,燒春雞唔似平時嘅春雞,好大隻,仲要有成隻雞,好抵食,味道十分好,醃得好入味又唔會過咸,推介👍👍甜品係呢間餐廳嘅主打,當然要試啦,我地叫左peach,不過冇想像咁似桃,味道又一般,冇主菜咁好味。小插曲:服務可以再改善下,因食飯途中有一位waiter行過跌左d餐具,咁岩有把叉拮到我隻腳,點知佢好似冇野咁就咁行開,好冇禮貌🙄🙄整體來說,推薦呢間餐廳,食物質素好,環境好

整體來說,推薦呢間餐廳,食物質素好,環境好
2017-08-25
與友人第一次來此餐廳。一入去感覺空間不錯,環境及氣氛很好。坐下後亦與鄰坐沒有壓迫感。負責接待我們的女侍應亦很專業及細心,經一輪介紹及推介後,以下是我們的是日晚餐:手工啤酒:女侍應推介的荔枝味及桃味手工啤酒,好香甜,尤其是桃味,超好飲,而且酒精度低,大愛。龍蝦蕃茄意粉:龍蝦有半只分量。蕃茄醬明顯是新鮮自家制,配上焗過的車厘茄,整體好新鮮juicy紐西蘭肉眼扒:必食推介。一上台賣相同香味好吸引。外表chill得很焦,切下去很軟熟,伴碟的焗蕃薯、秋葵、車厘茄好新鮮。肉身屬於我們要求的五成熟。雖然肉味不及安格斯的濃,但整體水準甚高。甜品:忘了名稱。但入面有菠蘿碎冰。檸檬朱古力皮包住柚子mouse,同埋餅碎。此甜品很清新,不錯。整體感覺很好,可以再有下一次!

手工啤酒

龍蝦蕃茄意粉

紐西蘭肉眼扒

整體感覺很好,可以再有下一次!
手工啤酒
龍蝦蕃茄意粉
紐西蘭肉眼扒
2017-08-26 134 浏览
裝飾簡約但精緻,燈光昏暗加埋音樂,十分有情調。輕煎北海道帶子甘藍沙律帶子好大粒,輕煎過後有微微的香味,但又唔會變左油膩,反而同帶子自身的鮮甜味做左對比,好好食。羽衣甘藍質應較硬身,同其他爽脆既沙律菜唔同。成個沙律以甜味爲主,除左有醬汁的甜味外,仲有來自提子乾同新鮮提子既自然甜味,多種甜度好配合,甜而不膩,仲九合桃的酥脆同惹味。紐西蘭肉眼足足16安士既肉眼排,足夠兩個人食,配菜以多種蔬菜代替薯蓉,蔬菜質素都好高,夠新鮮,每種蔬菜都有唔同調味,秋葵加上少許鹽做調味,甜味充足既蕃薯加上左香草。厚厚的肉眼剛剛好五成熟,食到牛扒外層既煎到香既美味,又食到鮮嫩多汁既牛肉,好高質。荔枝味手工啤酒濃濃既啤酒味中散發住荔枝既香甜味,不錯!

裝飾簡約但精緻,燈光昏暗加埋音樂,十分有情調。

荔枝味手工啤酒
濃濃既啤酒味中散發住荔枝既香甜味,不錯!