2018-08-31
今日同朋友慶祝生日~食飯跟住睇戲~ 上openrice見到都幾多正評~就book左上黎試下~上到去8點,都8成滿,燈光偏暗,待應安排左我地坐窗邊,原來旺角既夜景係幾靚架wo~因為得2個人,我又食左少少野,所以都唔敢點太多。朋友點左西西里開邊牛油龍蝦意粉~個意粉係蕃茄汁~酸甜的好match個龍蝦~意粉不太軟,剛剛好~d 汁都好掛到上個粉度~但個分量唔多!如果肚餓就一定唔夠!你睇佢下面拍埋去小食拼盤就知佢唔係好大碟~小食拼盤入面有炸蝦,炸雞、沙律、芝士同薯條個炸雞好唔錯!d肉仲好juicy! 唔會好膩!個炸芝士無拉絲,不過外脆內軟~好好味!生日又無買蛋糕~所以就點左個甜品~係menu見到Honey Comb有隻蜜蜂幾靚咁就叫左~ 但其實我都係唔知佢係咩黎既~一上枱個朋友都即刻相機食先~好靚啊! 黃色既Honey lemon cheese mousse有蜂巢既形狀~食落好Fresh,雖然成舊都係mousse但唔會好膩,同埋側邊有d個口感好似雪糕?雪芭?既野,好似係granita?!令到個甜品食落好fresh~唔會話得個甜字~可惜我地要趕去睇戲,食左1個鐘都無就走了,其實呢度環境氣氛都好,下次
因為得2個人,我又食左少少野,所以都唔敢點太多。
朋友點左西西里開邊牛油龍蝦意粉~
個意粉係蕃茄汁~酸甜的好match個龍蝦~
你睇佢下面拍埋去小食拼盤就知佢唔係好大碟~
小食拼盤入面有炸蝦,炸雞、沙律、芝士同薯條
個炸雞好唔錯!d肉仲好juicy! 唔會好膩!
個炸芝士無拉絲,不過外脆內軟~好好味!
可惜我地要趕去睇戲,食左1個鐘都無就走了,其實呢度環境氣氛都好,下次可以再黎試下其他甜品~