2018-12-08
經開太子,知道有棟野入面有好多餐廳,突然想食西餐,就同朋友來左呢間DOUX。餐牌都好豐富我地叫左以下食物: 輕煎北海道帶子甘藍沙律材料有羽衣甘藍士多啤梨,提子乾,蕃茄仔,帶子有黑椒同埋核桃。醬汁配甜醋,似有橄欖油係入面,淋落沙律好好味!個醬汁令到我想淨係食個醋汁多過沙律🤣當然整體沙律材料新鮮,加入左核桃同提子乾,食落有口感,好味!經典漢堡牛肉大概五六成熟,剛剛好,入口即溶入面有蕃茄有菜,仲有紅酒煮既洋蔥。醬汁甜甜地,似係有蜜糖。有芝士,但吾會漏,食落超好味。包皮烘得剛好,脆脆的。切開側面望,見到牛肉份量十足,望到都流口水🤤青口香賓忌廉汁意粉意粉醬汁係忌廉配蒜,有洋蔥。食落好Creamy, 好香。意粉煮得剛好,不會太硬或太軟。青口都新鮮同甜。服務員細心,會提供埋裝青口殼既鐵兜。蜜糖牛奶呢個配搭想像不到甘夾。飲落有淡淡的蜜糖香,岩曬呢個冬天,夠曬滋潤。但這記得襯熱飲啊水果茶入面原來有紅棗,都好香紅棗味。會即場用火煲熱,點火果下嚇左一野。我真係大鄉里出省🤣望落好有學生上lab 甘😌甜品Matches製作得超似火柴盒!睇餐牌見到好吸引,忍吾住叫左來試下,來到望落有驚喜😬其實火柴盒面係白朱古力來
餐牌都好豐富
我地叫左以下食物:
輕煎北海道帶子甘藍沙律
牛肉大概五六成熟,剛剛好,入口即溶
入面有蕃茄有菜,仲有紅酒煮既洋蔥。
醬汁甜甜地,似係有蜜糖。
有芝士,但吾會漏,食落超好味。
包皮烘得剛好,脆脆的。
青口都新鮮同甜。
服務員細心,會提供埋裝青口殼既鐵兜。
蜜糖牛奶
呢個配搭想像不到甘夾。
飲落有淡淡的蜜糖香,岩曬呢個冬天,夠曬滋潤。
但這記得襯熱飲啊
水果茶
入面原來有紅棗,都好香紅棗味。
其實火柴盒面係白朱古力來,下面係蛋糕質地。
味道係檸檬味。側面的啡色,係咖啡豆來。
呢個配搭都幾新鮮!份量不多,但兩人食飽後食,份量剛好。
環境好有氣氛,每位服務員都好有禮貌。
招呼好好,又坐得舒服。
仲有個籃俾食客擺袋,好貼心哦。
性價比高,至緊要食物好味,服務好,環境舒適!