2021-06-26 89 浏览
港島東最新熱點打卡西餐廳旋轉木馬用餐卡座讓你彷彿置身童話世界中 火焰芝士 $108視覺的享受!店員一句are you ready ?一舜間火焰就在眼前。將半溶芝士加上黃梅醬醬塗上麵包,食落帶點清甜芳香,好開胃。意利布袋芝士、風腿、風腸、芝士薄餅 $165 流心既Burrata Cheese切開平均分喺pizza上,食落口感似乳酪,唔會太漏,與風乾火腿同辣肉腸好夾。Blueberry Cheesecake Shake $58 黎杯呃like 打卡最岩,賣相色彩繽紛超誘引,豐富藍莓芝士味,入口濃厚,好邪惡。Dirty Skillet Coffee $48外型似活火山般,香濃咖啡緩緩地流出。(溫馨提示︰拎起飲時要小心鼻會沾到杯邊咖啡,否則真係so dirty)
港島東最新熱點打卡西餐廳
旋轉木馬用餐卡座
讓你彷彿置身童話世界中

火焰芝士 $108

視覺的享受!
店員一句are you ready ?
一舜間火焰就在眼前。

將半溶芝士加上黃梅醬醬塗上麵包,食落帶點清甜芳香,好開胃。

意利布袋芝士、風腿、風腸、芝士薄餅 $165

食落口感似乳酪,唔會太漏,與風乾火腿同辣肉腸好夾。

黎杯呃like 打卡最岩,賣相色彩繽紛超誘引,
豐富藍莓芝士味,入口濃厚,好邪惡。

Dirty Skillet Coffee $48

外型似活火山般,香濃咖啡緩緩地流出。

2021-06-25 722 浏览
今日同朋友黎左e間新開嘅打卡餐廳食飯,位置係筲箕灣嘅新商場地鋪都幾易搵😎😎餐廳嘅裝修設計以遊樂場🎠為主題,好多好靚嘅壁畫同擺設🥰可以打下卡😍最靚係餐廳有卡位,係好似旋轉木馬咁,卡位嘅上方會有好多小灯泡💡,好特別☺️睇返餐牌都有唔少特色野食😋我地叫左以下幾款😊🧀火焰芝士話明火焰芝士係真係會著火🔥,d火仲幾高添,火可以燒溶芝士,之後熱辣辣咁放到面包上面,味道都幾好又特別🥰平時餐廳好少有e種嘅餐點😆🍕意大利布袋芝士,風腿,風腸芝士簿餅簿餅烤得軟硬適中,布袋芝士味道都幾香濃。Parma Ham 口感細膩、香氣亦非常濃郁。令到簿餅嘅味道更上一層😍🍝西班牙豬肉腸,紅椒,野菌意大利蛋麵伴蕃茄汁蛋麵食落比普通意大利粉粗,但又掛到汁😍蕃茄汁酸甜度岩岩好。豬肉腸食落都唔肥👍🏻🥞梳乎厘奄列E個甜品同普通嘅梳乎厘甜品唔同,超大碟😋外皮係少少脆脆地,但入面係軟棉棉😆口感都幾好😎加埋cream 仲好滑😊🍹Blueberry cheesecake shakeE杯特飲入面由藍莓,cream cheese,雪糕同牛奶製成,藍莓🫐味道都好出,飲完覺得好消暑☺️🍹Dirty Skillet Coffee味道有d似出面嘅泡沫咖

睇返餐牌都有唔少特色野食😋我地叫左以下幾款😊

🧀火焰芝士

🍕意大利布袋芝士,風腿,風腸芝士簿餅

🍝西班牙豬肉腸,紅椒,野菌意大利蛋麵伴蕃茄汁

🥞梳乎厘奄列

🍹Blueberry cheesecake shake

🍹Dirty Skillet Coffee

味道有d似出面嘅泡沫咖啡😆香香濃濃🤩
2021-06-24 622 浏览
🌹女兒為老公提早慶祝父親節,我揀選了在家附近的西餐廳《Dirty Skillet》,他是我收藏的食店,覺得裝修Funny,應該合女兒!🌹提前數天訂座,指定坐落地玻璃旁,準時12點到達食店,已坐滿不少客人,大多是一家大細在進餐。食店設計概念是馬戲團🎪,餐具餐椅,牆上擺設及舖頂的圍布,切合主題,這亦是吸引我來的原因,惟旋轉木馬座位只限二人坐,自己趁座位沒有食客時先打卡。🌹大家商量後,決定叫來食物一齊分享,食物味道覺得一般,賣相不錯,我們只叫了三樣食物,飽飽的一頓午餐!Dirty Skillet Small Bite⭐️⭐️⭐️豐富組店,炸物香口Shake Shake Seafood+Pasta⭐️⭐️⭐️物量不多,汁液惹味French toast⭐️⭐️雪糕放在多士上很快溶,加上cream,覺得甜得滯Iced Mocha ⭐️⭐️配餐飲品,味道較淡Blueberry Cheesecake Shake⭐️⭐️味道古怪😆Bananarma Shake⭐️⭐️香蕉味較易入口,飲半杯後,飽了一半,較甜膩個人評分食物味道⭐️⭐️⭐️飲品⭐️⭐️服務⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️衛生⭐️⭐️⭐️抵食⭐️⭐️回頭率⭐️⭐️

Dirty Skillet Small Bite
⭐️⭐️⭐️
豐富組店,炸物香口

Shake Shake Seafood+Pasta
⭐️⭐️⭐️
物量不多,汁液惹味

French toast
⭐️⭐️
雪糕放在多士上很快溶,加上cream,覺得甜得滯

Iced Mocha
配餐飲品,味道較淡

Blueberry Cheesecake Shake
味道古怪😆

Bananarma Shake
⭐️⭐️
香蕉味較易入口,飲半杯後,飽了一半,較甜膩

個人評分

2021-06-19
庆祝纪念
父亲节
2021-06-22 90 浏览
// spicy minced pork spaghetti + sweet potato fries //This is relatively new resto in shau kei wan which is full of beautiful decor & art😍. (Their plates are also so pretty!!!) We decided to go here for lunch and ordered their lunch sets which include a main & a drink, along with some sweet potato fries 🤤. The spaghetti was tasty with a few bell peppers, mushrooms and sufficient sauce. Though, I wish it could have been more spicy because I really couldn’t taste the spice haha. The fries were you

This is relatively new resto in shau kei wan which is full of beautiful decor & art😍. (Their plates are also so pretty!!!) We decided to go here for lunch and ordered their lunch sets which include a main & a drink, along with some sweet potato fries 🤤. The spaghetti was tasty with a few bell peppers, mushrooms and sufficient sauce. Though, I wish it could have been more spicy because I really couldn’t taste the spice haha. The fries were your typical sweet potato fries, the perfect side dish!!! Loved that they weren’t too oily👍. Would love to try out their other dishes & milkshakes!!
筲箕灣形薈原來全部都係餐廳,今次黎到呢間新開嘅西餐廳😆 餐廳食物飲品主打dirty,係到食野就唔好顧儀態住啦!————————❦ 新奧爾良𝑺𝒉𝒂𝒌𝒆 𝑺𝒉𝒂𝒌𝒆海鮮袋 $398一袋有5款海鮮,分別係龍蝦尾、蝦、帆立貝、蜆同青口,配菜仲有薯仔同粟米,兩個人淨係食呢個都夠晒飽!啲海鮮好新鮮,尤其個龍蝦真係好彈牙😆 醬汁比較濃味,但一啲都唔鹹,我係咁食佢d醬汁!評分:🌕🌕🌕🌕🌘-❦ 傳統羅宋湯 $58唔好睇佢好似細細兜咁,其實超足料!同普通羅宋湯唔同既係,餐廳加左紅菜頭嚟煲,個湯更加甜。評分:🌕🌕🌕🌕🌘-❦ 𝑩𝒂𝒏𝒂𝒏𝒂𝒓𝒂𝒎𝒂 𝑺𝒉𝒂𝒌𝒆 $58佢地嘅飲品賣相真係好靚!呢杯飲品用左香蕉、芒果、Vanila、雪糕同奶嚟整,上面仲有d棉花糖,飲落香蕉同雲呢拿味比較重,我覺得有d太甜。評分:🌕🌕🌕🌗🌑-❦ 𝑫𝒊𝒓𝒕𝒚 𝑷𝒖𝒓𝒑𝒍𝒆 𝒀𝒂𝒎 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 $48呢杯紫薯latte都超靚,飲落紫薯味好濃,同埋都幾滑。評分:🌕🌕🌕🌖🌑
————————

❦ 𝑩𝒂𝒏𝒂𝒏𝒂𝒓𝒂𝒎𝒂 𝑺𝒉𝒂𝒌𝒆 $58
評分:🌕🌕🌕🌗🌑
𝑩𝒂𝒏𝒂𝒏𝒂𝒓𝒂𝒎𝒂 𝑺𝒉𝒂𝒌𝒆

❦ 𝑫𝒊𝒓𝒕𝒚 𝑷𝒖𝒓𝒑𝒍𝒆 𝒀𝒂𝒎 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 $48
呢杯紫薯latte都超靚,飲落紫薯味好濃,同埋都幾滑。
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
𝑫𝒊𝒓𝒕𝒚 𝑷𝒖𝒓𝒑𝒍𝒆 𝒀𝒂𝒎 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆
傳統羅宋湯
𝑩𝒂𝒏𝒂𝒏𝒂𝒓𝒂𝒎𝒂 𝑺𝒉𝒂𝒌𝒆
𝑫𝒊𝒓𝒕𝒚 𝑷𝒖𝒓𝒑𝒍𝒆 𝒀𝒂𝒎 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆
2021-06-17 408 浏览
現實嘅反義係咩?或者係樂園啦,除咗星期五或者放假先開大餐慶祝,其實無論星期一至四,平日也可歡呼放完工去馬戲團主題嘅餐廳,獎勵自己戰勝殘酷世界又一日呢度嘅環境係靚到令人好放鬆,見到樂園element嘅裝修,讓人沉醉一下童年嘅快樂時光加上玩味十足嘅口水肩,仲唔立即變返細路?懷緬都需要時energy嘅,就嗌咗份牛扒食吓,點食大胃睇menu時忽略咗「16安士」呢個字眼,上到檯勁大份,好似細個收到禮物咁驚喜。慢煮足足24小時嘅牛扒,粉紅嫩滑嘅肉感,加上切到大大舊,一舊可以咬4-5口,好開心好滿足呀!仲有脆卜卜薯條同雜錦蔬菜絲伴碟,成件事係完美嘅四川麻辣手撕雞做餡料嘅Taco,感覺亦好似入咗馬戲團咁奇趣,外皮唔會太脆口,就係用嚟承托住豐富嘅餡醬手撕雞麻麻的又不失嫩幼感,四川風味混合咗牛油果醬同忌廉,兩個地方嘅特色味道合體成功,再次顯示世界可以大同芒果熱情果沙冰IGable值爆燈,配合餐廳別出心裁嘅環境打個卡,滿足到電話又滿足到自己。沙冰質感幼細,飲落唔會沙沙聲,係幾舒服嘅飲品大胃第一次飲有果味嘅Tonic,咖啡夠澀夠味,倒入梳打水再飲,濃濃咖啡味當中飲到幾香嘅西柚味,暫時封佢係最好飲嘅Tonic先

放完工去馬戲團主題嘅餐廳,獎勵自己戰勝殘酷世界又一日

加上玩味十足嘅口水肩,仲唔立即變返細路?

Dirty牛扒

墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞

Fresh Mango Passionfruit Smoothie

Tonic Coffee

呢度嘅staff畀人感覺都好正面同歡樂,繃緊嘅打工仔真係要嚟一嚟呢度唞返餐
2021-06-16
Dirty牛扒
墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞
Tonic Coffee
柴灣去到太古都好似無乜特色打卡新餐廳,終於而家有一間喇!!同事生日黎左試下。其實由打電話book位已經覺得職員好有禮貌,蛋糕上寫名亦會再三確認,唔會急住想收線咁到個日安排左個木馬下面既打卡位😂分別叫左3位職員係食飯中途既前中後影相都好樂意幫忙🥸叫左豬手,加20蚊轉蕃薯薯條🍟豬手好脆,加蘋果容清新開胃,職員會幫手係上枱前係隔離切定,加分💓蕃薯薯條好甜,成份都幾大份足料,2個女仔食唔晒。大啡菇都好食!!!!!因為我本身鐘意食菇,調味得岩岩好,一整好熱辣辣就上枱,正個cake都幾出色,唔會勁甜,職員會送上個公主閃閃頭cool😂😂仲好熱情幫手帶左係生日個人頭上一秒😂😂又話佢18歲,好識講野。唯一麻麻係杯野飲🤔無乜味。。。得個樣靚 同埋名乎其實真係dirty😂成個杯痴立立🤧用個匙更又不到明年今日先飲完,用手拎又隻手都dirty埋。同埋!!!!!每枱都有既檸水有d料到,勁中意重檸檬🍋既水,好過d當裝飾用求其一塊唔知做乜。枝水就黎比我飲晒。係一個開心既晚上🌃
柴灣去到太古都好似無乜特色打卡新餐廳,終於而家有一間喇!!
叫左豬手,加20蚊轉蕃薯薯條🍟

係一個開心既晚上🌃
2021-06-13 186 浏览
同朋友慶祝生日,嚟咗呢度,新開的。星期日中午時間,都好多人,差唔多滿晒!食物唔錯!環境都舒適,同埋佢哋嗰啲年輕店員,個個都好活潑有禮,好友青春氣息!色彩繽紛,見到都開胃!全日早餐,實請一個人應該係食唔晒的!烤牛油果好有驚喜!Parma ham水牛芝士pizza!好食😋Burger就普通咗少少!但係份量真係好大!係你面前切嘅豬手,卜卜脆,超贊!拿破崙,芒果新鮮,超出色呢個幾好玩,點火!整體來講都好滿意,真係食得好飽,份量足,所以要多啲朋友一齊來吃先至可以試多啲嘢。 晏晝有Bunch set~ 包普通飲品。見到佢好多特色飲品都幾得意,不過今次沒有叫了~ 覺得呢度係可以encore再來,希望繼續保持水準! 呢度其實都幾夠膽食,夠膽叫自己個名做Dirty! 夠破格!

色彩繽紛,見到都開胃!

全日早餐,實請一個人應該係食唔晒的!
烤牛油果好有驚喜!

Parma ham水牛芝士pizza!好食😋

Burger就普通咗少少!但係份量真係好大!

係你面前切嘅豬手,卜卜脆,超贊!

拿破崙,芒果新鮮,超出色

呢個幾好玩,點火!

2021-06-12 165 浏览
我哋今日去咗筲箕灣試近排新開嘅Cafe🤩喺網上見到佢啲嘢飲都好似整得好靚😚😚好啱打卡😝我哋就去試吓佢好唔好食啦😍我哋首先叫咗一個Pizza😗佢嘅配料有Parma ham 同埋 salami😋Parma ham 同salami 唔會太鹹😛再配埋甜甜酸酸嘅蕃茄醬😍配搭得幾好😚😚pizza中間似一隻蛋嘅其實係意大利芝士🤩芝士味道偏淡😚咁樣食落反而唔會咁肥膩🤗但係又可以增加Pizza嘅口感🥰所以呢個Pizza定係真係幾好食😋😋好推介大家嚟呢度試吓‼️‼️我哋另外亦都叫咗一個豬肉腸野菌意大利麵伴蕃茄汁😚呢個相對就比較普通😛但係都唔錯😝意大利麵唔會煮得太淋🤗豬肉腸嘅份量都幾多😍😍呢個整體就正正常常🤫最後叫咗一杯打卡飲品Dirty Cholocate😚佢真係幾靚🤩🤩打卡一流‼️不過飲落就一般🤫職員喺落單嘅時候已經提醒佢嘅朱古力一定係暖暧哋🤔冇得揀純凍或純熱😚所以飲落就好似一杯攤凍咗嘅飲品🤨感覺麻麻地🧐🧐朱古力味唔會太淡但係都唔係太濃郁🤨但係如果想打卡嘅都可以值得一試😝雖然呢度嘅食物係幾好食🤫但係佢哋嘅服務麻麻地🥺職員嘅態度唔係咁好🥺🥺我哋有幾次需要佢哋嘅幫助😢但係佢哋都無視左我哋🥺直到我哋拎咗相機出嚟影相

雖然呢度嘅食物係幾好食🤫但係佢哋嘅服務麻麻地🥺職員嘅態度唔係咁好🥺🥺我哋有幾次需要佢哋嘅幫助😢但係佢哋都無視左我哋🥺直到我哋拎咗相機出嚟影相 佢哋先對我哋好啲🤔希望佢哋可以改善一下啦🤔

😋 好味:8.00/10
🤩 整體:7.23/10
Chorizo
Dirty Chocolate
Burrata Cheese
某日見到筲基灣開左間DIRTY FOOD 和馬戲團主題裝修既餐廳,  覺得好搞笑,就BOOK左位, 約老公同仔仔一齊食. 加上小朋友派位成績理想,放下心頭大石,當然要去食好野慶祝。老公初初覺得好奇怪,~點解要特登去食DIRTY  FOOD呢,原來佢以為餐廳唔乾淨,HAHA其實餐廳既噱頭係~~要享受美食, 美食當前, 你唔駛顧儀態咁盡情享受~~  佢開始有D明喇~Dirty Skillet coffee $48富士山造型既COFFEE, 似火山爆發, 睇得又飲得~小朋友被咁多色彩鮮艷既特色塗鴉包圍,中間位置仲有旋轉木馬造型既用餐卡座,小朋友覺得好開心滿足~Taco  SiChuen Chill Shredded Chicken $98久違既TACO, 呢隻TACO 係脆薄身果種, 一份有三件, 入面有少少辣既雞肉,極之開胃. 又似食小食又幾有營養.  呢個中西FUSION菜好得意, 好成功.. 風味出奇地夾~ 又抵食Flaming Cheese 火焰芝士$108呢個好似睇表演咁, 有D馬戲團FEEL~ 侍應會加火落D芝士度, D火焰直上1-2米, 好壯觀. 而芝士超級澎湃,  加埋D片包

原來佢以為餐廳唔乾淨,
HAHA

Dirty Skillet coffee $48
富士山造型既COFFEE, 似火山爆發, 睇得又飲得~

極之開胃. 又似食小食又幾有營養.  呢個中西FUSION
菜好得意, 好成功.. 風味出奇地夾~ 又抵食

Flaming Cheese 火焰芝士$108

呢個好似睇表演咁, 有D馬戲團FEEL~ 侍應會加火落D

芝士度, D火焰直上1-2米, 好壯觀. 而芝士超級澎湃,  加埋D片包食一絕!! 芝士控一定會超級開心~

老公係牛魔王,加上dirty主題,必點dirty steak係常識吧。 結果很滿意,大大牛已切好成一塊塊,食起上黎又方便又好食,十分林身。加上配菜,剩係呢個dish已經知道自己有揀錯餐廳。

Blueberry Cheesecake Shake

型仔既飲品呀,上面有藍莓配榛子糖漿,加上雪糕同SS糖,小朋友超開心。細緻位好認真~~~原來一樣好dirty
。杯外層沾上了朱古力,好有創意。 下面就係有BLUEBERRY味既MILKSHAKE,  大熱天時飲返杯smoothie
涼下自己,都好大杯. 以價錢黎講係超值…

新裝修,  環境勁梗係勁靚喇~  有種外國餐廳既風味,  又有樂園既感覺,設有旋轉木馬座,大人小朋友同樣開心~
小朋友仲有個DIRTY  SKILLET 既徽章仔, 希望佢記得今晚係呢度食得開心既回憶
2021-06-11 1002 浏览
Dirty Skillet HK 既宣傳口號「暫且放下儀態 盡情享受面前美食」,唔通因為真係好dirty?睇落最dirty既一定係something special and soft飲料,特別係$48杯既Dirty Skillet Coffee!火山咁既造型,仲要成杯都係泡泡,飲完個咀想唔dirty都幾難,所以飲之前要有心理準備!除左Dirty Skillet Coffee仲有3款口味既Dirty Burger,燒雞漢堡$115有燒菠蘿咖哩沙律醬!最後不得不提係 Dirty Skillet HK 既裝修,估唔到會有旋轉木馬座位,鐘意打卡唔可以錯過!
Dirty Skillet Coffee

Dirty Burger

2021-06-08
Dirty Skillet Coffee
Dirty Burger
2021-06-11 156 浏览
朋友介紹呢間可以打卡、食物、服務質素都有中上,都幾近我屋企,所以去左試下!環境好寛敞,中間仲有個旋轉木馬,令我覺得置身遊樂場中~墨西哥脆餅x四川麻辣手撕雞Fushion 菜好大膽的嘗試!手撕雞bb辣,好香口~個餅好香脆!仲有啲蔬菜🥬同牛油果醬,啲料多到個餅都夾吾曬!Dirty Steak16oz牛扒!好喜歡佢做到吾同程度嘅熟度,頭尾會比較熟,中間就保留粉嫩的肉,又不會滲血水~好有層次感!佢仲有原個蒜頭,鐘意食蒜頭嘅人可以夾住一齊食~試下另一個配搭🤓當然不少得人人喜愛的薯條🍟餐廳叫Dirty skillet,一早預左你會不顧儀態食到污糟曬,所以一早準備左圍裙、濕紙巾,好貼心💕💕Fresh Mango Passionfruit酸酸甜甜,炎炎夏日係解渴的好飲料!再望下隻杯☺️係粉紅色,令我愛不釋手!Tonic Coffee帶有少少西柚的香氣。Tonic水會令濃濃咖啡無咁濃,夜晚飲都吾驚訓吾到,好似飲緊咖啡味汽水!Soufflé omelette店長問我地追5追加甜品....我地梗係抵受唔到誘惑!30分鐘後,Omelette蛋造型的Souffle端上來!蛋香味好重,仲有空氣感,黃金色,未見過又長
環境好寛敞,中間仲有個旋轉木馬,令我覺得置身遊樂場中~

墨西哥脆餅x四川麻辣手撕雞

Dirty Steak

Fresh Mango Passionfruit

Soufflé omelette
店長問我地追5追加甜品....我地梗係抵受唔到誘惑!30分鐘後,Omelette蛋造型的Souffle端上來!蛋香味好重,仲有空氣感,黃金色,未見過又長又大份嘅核乎厘,吾洗15分鐘清空曬🙊🙊🙊
2021-06-10 73 浏览
前幾天看到了這家夢幻的餐廳🍴,竟然有旋轉木馬🎠,於是工作日就衝去了,雖然在港島東,但是出地鐵🚇就是,所以還算方便,從外面透過玻璃,華燈初上,餐廳也很美麗。一直想試試的Burrata芝士,這個芝士和風乾火腿太配了吧,不過pizza🍕的餅是薄底,我喜歡厚底,但是也不能阻止它的美味!還點了火焰🔥芝士,拍照一流,芝士滿滿,小食拼盤種類豐富!飲料也很好看!
2021-06-09 104 浏览
筲箕灣最近開咗一間好有特色嘅餐廳,身為東區人當然要第一時間去試吓。 Dirty Skillet 位置面向電車路個邊,平時唔多人行,如果唔係睇左報道都未必知有呢間餐廳。特別嘅設計就好似去咗嘉年華咁,餐廳中間有一條大圓柱,設計像迴旋木馬,好適合打卡。 佢哋每張枱嘅擺設好靚,刀叉餐紙係預先用紙袋入住,而個紙袋印咗自己店名,就連消毒濕紙巾都係有設計的,非常美觀。另外不得不提嘅係佢有膠口水肩提供,寫住I’m messy,攬鬼之餘又貼心。呢度食物同環境一樣高質。頭盤叫左《紅菜頭沙律》,菜新鮮又多款式,紅菜頭大舊又清甜,配合預先撈左嘅黑醋,非常開胃。本人極推介呢個《酥皮忌廉。芝士波菜》。佢個酥皮同忌廉芝士波菜係分開嘅,同我想像中的波菜酥皮卷有啲唔同,不過就係因為佢分開,個酥皮先唔會冧而係極香脆,忌廉芝士夠濃,非常好食。而全晚重頭戲就係呢個《熔岩芝士。洋蔥餡餅》,侍應上菜時已經好特別,有把刀插住個烤餅,而且內有乾坤,有極大量芝士極邪惡。建議3-4人share。佢哋而家做緊promotion, follow佢哋IG會送你《Dirty  Purple  Yam  Latte》,賣相吸引,唔太甜,有少少紫薯

紅菜頭沙律

酥皮忌廉。芝士波菜

熔岩芝士。洋蔥餡餅

佢哋而家做緊promotion, follow佢哋IG會送你《Dirty  Purple  Yam  Latte》,賣相吸引,唔太甜,有少少紫薯蓉,淡淡紫薯味。
Dirty  Purple  Yam  Latte

另外重叫左杯
《Mango  passion fruit  smoothie  》,個杯好靚,味道微酸冰凍,非常燒膩,尤其食完個芝士餡餅之後。

整體來說食物同環境同服務都非常滿意,值得推薦。順帶一提,如果你係生日嘅話,佢哋會有特別安排,會俾一個閃燈頭箍俾你影相。

紅菜頭沙律
酥皮忌廉。芝士波菜
Dirty  Purple  Yam  Latte
2021-06-08 134 浏览
考完試食好西正正子🤟1. Flaming cheese $108打卡一流 店員好好咁同你講準備好手機拍片未 的確十分igable 好多fd問我咩嘢食咁型棍 味道方面係好濃郁嘅芝士味 個底燒到有啲似pizza上面燶燶地但又焗到好香個種芝士 上面仲有啲酸酸甜甜嘅莓醬 查喺酸種包上面真係好邪惡2. Burrata pizza $165繼續芝士嘅邪惡 呢個上面有多個布袋芝士 同埋Pama ham 咸咸香香 個批邊都烘到脆脆地 份量好多 夠2-3人食3. Soufflé omelette $115蛋香十足 食落都好軟綿 空氣感拿捏得宜 而且好大份 撈埋啲cream食好creamy 整體唔算太甜 正4. Blueberry cheesecake shake $58好夢幻個賣相 好啱打卡 味道係好creamy嘅藍莓味milkshake 都幾大杯 十分邪惡5. Dirty coffee $48正正常常 咖啡味濃 唔太甜Overall推介指數:4/5餐廳裝修好靚 好啱打卡 嘢食份量好大份 好似美國啲diner咁 所以多啲人黎share會開心啲 香港好似唔係好多呢種餐廳 幾特別
考完試食好西正正子🤟

1. Flaming cheese $108