2021-09-01 53 浏览
*熔岩芝士洋蔥餡餅 🥙嗰嚿芝士就誇張喇 成舊上😍餅底係屬於薄身 面頭烤至蕉脆既芝士加埋Panama ham大滿足呀 💥 .*Dirty Steak Dirty 牛扒 🥩5成熟上檯鍾意食熟啲嘅可以將肉表面黐落Pan辣熟至7成肉味香濃厚身JUICE💦超重分量!配埋幼身薯條🍟炸至脆身 !.*梳乎厘奄列🥧平時食嘅梳乎厘就真係空氣咁擺入口咩feel都冇呢度睇色水知用比較多蛋黃蛋味濃郁!挺身有咬口!有質感仲要勁大份必食!.*Dirty Chocolate🍫呢杯Dirty可以再濃d朱力會更好因為.......*Blueberry Cheesecake shake🍰比你搶晒鏡啦!個look夠玩味襯晒樂園feel而且有蛋糕🎂味杯外面朱力係偏苦味既成杯味道好Balance😍

*熔岩芝士洋蔥餡餅 🥙

鍾意食熟啲嘅可以將肉表面黐落Pan辣熟至7成
肉味香濃
厚身
JUICE💦
超重分量!配埋幼身薯條🍟炸至脆身 !

*梳乎厘奄列🥧
仲要勁大份
必食!

*Dirty Chocolate🍫
呢杯Dirty可以再濃d朱力會更好
因為......

*Blueberry Cheesecake shake🍰
比你搶晒鏡啦!
個look夠玩味襯晒樂園feel
而且有蛋糕🎂味
杯外面朱力係偏苦味既
成杯味道好Balance😍
想要情趣d難免間中都要同你伴侶整返一兩句dirty word先有feel。一係唔玩一玩一定要去到盡,要做到最「Dirty」,可以參考下筲箕灣呢間大玩歐美街頭復古風「Dirty Skillet」。餐廳中間整左個旋轉木馬卡位打卡,再將Dirty dish將主題完美演活,學野啦細路。👇📌FEELING · HEALTHY - ▪ Beef Steak · Salad - $88▫ 頭盤我地揀左個「燒牛肉·沙律」,沙律菜非常清甜可口,每一啖咬落都有種清脆既口感;而配搭大量紅蔥頭、青瓜、蕃茄、芫荽,為炎炎夏日帶黎一點清新味道;另一亮點就係個燒牛肉,燒得岩岩好,肉質爽彈,夠哂香濃惹味!📌TASTY · BITES -▪ Portobello Mushroom Pancetta - $108▪ Taco, Si Chuen Chili · Shredded Chicken - $98▫ 跟住分別試左「田螺煙肉·洋蔥芝士焗大啡菇」,佢個大啡菇size非常巨型,面頭蓋住滿滿既芝士,夾雜住田螺、煙肉、洋蔥一齊食,口感好豐富;而另一款「墨西哥脆餅·四川麻辣手撕雞」用左四川風味既麻辣手撕雞做主角,有別於傳統既

📌FEELING · HEALTHY -
Beef Steak · Salad - $88
燒牛肉沙律

▫ 頭盤我地揀左個「燒牛肉·沙律」,沙律菜非常清甜可口,
每一啖咬落都有種清脆既口感;而配搭大量紅蔥頭青瓜蕃茄
芫荽,為炎炎夏日帶黎一點清新味道;另一亮點就係個燒牛肉
燒牛肉沙律

燒得岩岩好,肉質爽彈,夠哂香濃惹味!

📌TASTY · BITES -

田螺煙肉·洋蔥芝士焗大啡菇

▫ 跟住分別試左「田螺煙肉·洋蔥芝士焗大啡菇」,佢個大啡菇
size非常巨型,面頭蓋住滿滿既芝士,夾雜住田螺煙肉洋蔥一齊食,
田螺煙肉·洋蔥芝士焗大啡菇

麻辣手撕雞做主角,有別於傳統既墨西哥脆餅,食落鬆化無比,幾有特色。

📌BREAD AND MEAT -
Dirty · Burger - $130
熔岩芝士·煎蛋牛肉漢堡

▫ 主菜方面一定要試試人氣招牌「熔岩芝士·煎蛋牛肉漢堡」,
淨係造型都已經贏哂,一大把牛肉刀斬係麵包之上,何其霸氣呀。
熔岩芝士·煎蛋牛肉漢堡

而表面麵包烤得好鬆脆,加埋裡面熔岩芝士煎蛋焦糖洋蔥
煙肉連埋一齊食,層次相當豐富,作為牛魔王既我一定愛上。
熔岩芝士·煎蛋牛肉漢堡

📌SOMETHING SPECIAL AND SOFT?
Pineapple · Hat - $48
Pineapple·Hat

Elderflower · Soda Coffee - $58
Elderflower·Soda Coffee

▫ 飲品雖然我無叫左dirty系列既野飲,不過一樣唔會失望,事關前者
呢杯「Pineapple·Hat」面頭有一大舊新鮮菠蘿,配搭菠蘿汁同埋Sprite
Pineapple·Hat

味道甜而不膩,相當開胃;而後者「Elderflower·Soda Coffee」用左J.Gasco
梳打混合double espresso,味道比普通espresso tonic更加濃厚,我就幾鍾意。

📌LET THEM · HAVE DESSERT -
Souffle · Omelette - $115
梳乎厘·奄列

▫ 輪到最後壓軸驚喜「梳乎厘·奄列」登埸,一睇賣相就知個班戟焗製
時間岩岩好,外層鬆軟綿密,入面保留半熟狀態,所以蛋漿做到非常
梳乎厘·奄列

濕潤既效果;而食落蛋濃郁香甜,唔需要額外既醬汁已經非常好食,唔錯。
2021-08-24
2021-08-19 73 浏览
朋友介紹筲箕灣有間好靚又好食既cafe,今日難得黎到筲箕灣,就入左去試吓😊Fish & Chips個魚炸得好好,個炸粉一d都唔厚,薯條都好好味😋朋友叫左個煎魚扒,個魚煎完仲好滑又冇骨,個魚皮都煎得好脆👍🏻我仲叫咗cappuccino,相比起佢啲食物,咖啡就有少少失色,咖啡味好淡原來呢間餐廳好有誠意,每個星期都會換Menu,睇得出佢哋係有花心機去設計個Menu👍🏻總括來講呢間餐廳都算唔錯,環境好靚食物又好食😋

Fish & Chips
個魚炸得好好,個炸粉一d都唔厚,薯條都好好味😋

總括來講呢間餐廳都算唔錯,環境好靚食物又好食😋
2021-08-17 78 浏览
偶然一次看到介紹這家餐廳的文章,環境乍看相當夢幻,感覺很適合女生聚會聊天,於是便拉着姊妹們來試一下了。一進店門,馬上就感到店家在裝潢上的用心,隨處可見多幅精美的畫作、插畫、文字,環境充滿藝術感而不失小清新,至於中央位置的座位的設計更是以旋轉木馬為藍本,十分吸睛。Pineapple Hat ($49)作為一杯鳳梨飲品,這也算是相當有誠意了吧有一大圈微炙過的新鮮菠蘿跟菠蘿肉放在杯沿上喝下去,是香甜解渴的菠蘿梳打,味道沒有人造加工之感,菠蘿喜愛者要嚐嚐看啊Dirty Purple Yam Latte ($48)名叫dirty,其實是添加打卡的元素吧至於味道,幼滑的拿鐵泛著香濃的紫薯味,很不錯呢Berry Twist Float ($58)將苺菓汁倒進裝著牛奶雪糕和粒粒苺菓的杯中,有創意之餘,果香味亦見濃郁,解渴解膩皆可Potatoes egg salad ($78)很足料的沙律,蛋黃醬濃,每一口也吃到粒粒蛋白和粉嫩薯仔粒,鋪在上面的蝦肉也十分新鮮爽口Portobello Mushroom, escargot ($108)波特菇經過烤焗後仍不失水份,啖啖juicy,菇味濃香菇內還釀了田螺肉,更

Pineapple Hat ($49)
作為一杯鳳梨飲品,這也算是相當有誠意了吧

有一大圈微炙過的新鮮菠蘿跟菠蘿肉放在杯沿上

Dirty Purple Yam Latte ($48)
名叫dirty,其實是添加打卡的元素吧

至於味道,幼滑的拿鐵泛著香濃的紫薯味,很不錯呢

Berry Twist Float ($58)

Potatoes egg salad ($78)

波特菇經過烤焗後仍不失水份,啖啖juicy,菇味濃香

菇內還釀了田螺肉,更添滋味

Oyster Rockefeller ($148)
菠菜芝士焗蠔,這個不敗的組合,一端上桌不久,就被我們吃光了

Dirty Cheese Pizza ($198)
熔岩芝士洋蔥餡餅,一開始只見一把刀插在薄餅上,還在好奇是否我們點的東西

然而當一切開後,便看見濃濃的芝士洋蔥醬,十分驚喜!脆香的餡餅沾著芝士醬吃,芝士控表示相當的滿足呢!

是晚總結,想不到店家不單能滿足大家拍照的需求之餘,食物質素也同樣出色,下次再帶其他閨蜜來打打卡好了
2021-08-17 481 浏览
難得放假 同男閨蜜去左一直想去既Dirty Skillet做港女打卡同相機食先環境真係好靚 係小妹最鐘意既森林系佈置 所有野食、飲品既賣相都好精緻 就連餐具都好靚 好有Alice in the wonderland既影子頭盤有雞沙律,薯蓉忌廉餐湯加埋蒜蓉包,個薯蓉湯份量好足夠,蒜蓉包都好香口主食叫咗焗炭燒雞柳(芝士忌廉汁野菌焗飯),雞柳好香炭燒味,個焗飯加埋芝士超級好味,味道啱啱好,個份量夠多兩個人都絕對夠食另外叫多咗份肉眼扒(野菌汁),我哋就食開五成熟,個肉眼好重牛味,配埋個汁真係一流,跟餐仲有幾粒薯仔同西蘭花叫左杯Passion fruit Lime soda,杯嘢飲偏甜,但係就有好大陣嘅熱情果味另一杯Pineapple hat ,依杯野必叫,拎出黎嗰陣時好驚艷,打卡一流,飲落去都好大陣菠蘿味,之後可以食埋個焦糖菠蘿,超正貪心既我地仲叫咗個空氣感滿滿既疏乎厘奄列 好香蛋味 好鬆軟另外follow IG 仲送多個榛子焦糖芭菲 好幸福呢

貪心既我地仲叫咗個空氣感滿滿既疏乎厘奄列 好香蛋味 好鬆軟

另外follow IG 仲送多個榛子焦糖芭菲 好幸福呢
午餐
  • Pineapple Hat
2021-08-16 508 浏览
最近筲箕灣形薈多左好多餐廳,身為筲箕灣之友,當然梗係去試下啦新野,就係呢間Dirty Skillet,店內超多靚靚打卡位,有好靚嘅壁畫,仲有以旋轉木馬為主題的超靚卡位。環境靚之餘,當然要住得舒服先吸引到我:坐底帶返個圍巾先~鮮蝦薯仔蛋沙律蝦肉新鮮肉爽鮮甜,同薯仔蛋沙律mix 埋一齊食好開胃。 蒜蓉牛油焗蠔蒜蓉牛油焗出黎超香口,雖然有牛油,但入口唔會好油而係食到肉汁觧味, 焗時時間恰到好處。 Dirty Burger超大份,非常足料嘅burger ,肉質鮮味,配埋薯條非常滿足🥰熔岩芝士洋蔥餡餅一見個到賣相, 非常吸引我~勁大個,撕開餡餅入面有D 好juicy 的芝士汁,好好味,好似食芝士火鍋feel 。  黎到點可以唔叫野飲呢,我地嗌左 Berry Twist Float成份有Blueberry, Cranberry 混合梳打,再配上雲呢拿雪糕 Pineapple Hat打咭之選,非常推薦,入口清新, 有一大塊新鮮菠蘿,配上雪碧,及菠蘿汁,好Fresh 的感覺 最後加多個甜品梳乎厘奄列好鬆軟但又不是全部空氣感,同一般梳乎厘不同,而且蛋味極香濃,真心推介

環境靚之餘,當然要住得舒服先吸引到我:
坐底帶返個圍巾先~

鮮蝦薯仔蛋沙律

蝦肉新鮮肉爽鮮甜,同薯仔蛋沙律mix 埋一齊食好開胃。

Dirty Burger

熔岩芝士洋蔥餡餅

黎到點可以唔叫野飲呢,我地嗌左

Pineapple Hat

Pineapple hat

最後加多個甜品

2021-08-04
Pineapple hat
  • pineapple hat
2021-08-15 63 浏览
無黎筲箕灣一排,估唔到呢頭多左咁多野食。特別呢間位於轉角位,落地玻璃既舒服餐廳,設計有特式,座位開揚舒適。鮮蝦薯仔蛋沙律$78薯仔軟硬岩岩好,夾埋個醬幾fresh幾creamy,鮮蝦同埋沙律食帶出蝦甜味。炸墨魚條 泰式辣醬$78墨魚肉彈牙有咬口,仲有粒粒墨魚粒,皮薄外脆之餘仲有彈牙口感。配搭泰式辣醬勁match,辣辣哋酸酸地,令油膩感大減。墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞$98呢款算係比較特式,墨西哥脆餅配以必備既牛油果醬同cheese,加埋麻辣手撕雞辣得黎勁過癮。意大利布袋芝士,風腿,風腸,芝士薄餅$165呢個pizza真係超正,個人鍾意Pizza餅底比較有咬口,而呢個個Pizza底好手感,風腿同風腸咸咸地,加埋成個意大利布袋芝士,幾個朋友一齊可以一試。Soufflé omelette $115呢個梳乎厘真係成個奄列咁大,但正正因為佢咁大份,所以成個口感好鬆軟,2個人食做甜品可能會有d多。😂仲叫左杯勁靚既野飲。Pineapple hat $48,焦糖菠蘿甜甜地好正。整體呢個間野嘢食性價比高,環境舒適,絕對值得encore🥰!
無黎筲箕灣一排,估唔到呢頭多左咁多野食。

鮮蝦薯仔蛋沙律$78

炸墨魚條 泰式辣醬$78

墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞$98

意大利布袋芝士,風腿,風腸,芝士薄餅$165

Soufflé omelette $115

2021-08-09 59 浏览
餐廳一邊旋轉木馬裝修特別吸引,當然就係打給最佳位置啦。更加唔可以放過牆上的壁畫。同環境打完卡,到食物打卡。食物除了美味,大玩messy. 食西餐有可以玩到四周圍污糟!喺一個大人細路都啱嘅地方。
2021-07-25
  • 梳乎厘奄列
🔻成日搭車經過都見到😆今日終於一試!建議大家如果星期六日去最好book定位,限時90分鐘🕕餐廳環境舒適,而且中間位置有旋轉木馬,感覺好似入咗遊樂場☺️🎡🎠❤️相信小朋友大人都會鍾意,打卡一流👍🏻😆 店員仲安排咗我哋坐中間位,有背景牆方便影相😚坐低之後枱面除咗有基本餐具、濕紙巾之外,特別嘅係佢會送一條圍裙仔,食嘢之前記得戴好哈哈😝😁要讚吓餐廳真係細心。 🍴Dirty Skillet Small Bite 小食拼盤💲198🌟推薦指數:★★★☆☆拼盤有墨魚條、脆皮雞翼、炸秋葵、炸豆腐、炸蝦🍤、薯條、意大利包🔅除左跟茄汁、千島沙律醬,仲有「雞心豆蓉」,職員有特別提醒「雞心豆蓉」係配合炸豆腐同意大利包食嘅😊 味道還好,不過成個賣相真係吸引嘅😊
講真兩個人食真係大份咗啲,因為每樣都有幾件,相信拼盤都係三至四人食會較好,除非..你好大食😆如果唔係就太油膩喇! 🍴Taco Si Chuen Chill Shredded Chicken 🍗 墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞💲98🌟推薦指數:★★★★★相信係主打菜式之一,賣相吸睛😻而且食物成個配搭都好好,手撕雞麻而不太辣😋TACO配蔬菜牛油果醬,入口唔會感覺好熱氣
🔻

成日搭車經過都見到😆今日終於一試!
建議大家如果星期六日去最好book定位,限時90分鐘🕕

推薦指數:★★★☆☆

推薦指數:★★★★★

相信係主打菜式之一,賣相吸睛😻而且食物成個配搭都好好,手撕雞麻而不太辣😋TACO配蔬菜牛油果醬,入口唔會感覺好熱氣, 仲好開胃添😝

🍴 蒜片.橄欖油.白酒蜆.辣椒意大利天使麵 💲135🌟
推薦指數:★★★☆☆

整體賣相同味道一般,好微既辣度,不過呢個天使麵唔會太油膩,可平衡返之前油炸嘅拼盤😆😂

嚟到 Dirty Skillet一定要叫佢嘅飲品‼️賣相勁吸引🤤真係睇見都開心😆

🍴 Pineapple Hat 菠蘿特飲💲48🌟
推薦指數:★★★★★

勁大塊菠蘿放係特飲嘅上面,相信同佢個名「Hat」有關😝 味道好清新,好重菠蘿味,夏天飲真係夠晒清涼同解渴😌

🍴 Dirty purple yam Latte 💲48🌟
推薦指數:★★★★☆

味道係紫薯味❤️賣相好似火山咁,上枱嘅時候杯底係暖暖地😊幾好飲😋

特別一提所有店員都好有禮貌,而且好健談🥰店員見你不停打卡自拍影相,都會主動問你需唔需要幫手影合照☺️👍🏻讚!
2021-08-07
2021-08-05 117 浏览
這間以 Messy Eating 為概念的餐廳,佈置得很有馬戲團的風格,十分有趣,其中那旋轉木馬卡位很美觀,不過這天我們三個人選擇坐在近玻璃窗的位置,望著這熟識的街景很有 feel,這天的晚餐有:✨~ 意大利布袋芝士、風腿、風腸芝士薄餅 (Burrata Cheese Pizza)~ 熔岩芝士、煎蛋、牛肉漢堡、焦糖洋蔥、煙肉、薯條 (Beef Patty, Pan Fried Egg, Caramelized Onion, Bacon, Lava Cheese, Fries)~ 梳乎厘奄列 (Souffle Omelette)✨意大利布袋芝士薄餅十分好吃,大大塊芝士可塗滿薄餅,喜歡吃芝士便很有滿足感 😋 而梳乎厘奄列都有驚喜,非常鬆軟,充滿蛋香味 😍 至於牛肉漢堡就較為普通,但都不錯吃🎠✨另外點了兩杯飲品:✨~ 紫薯特飲 (Dirty Purple Yam Latte)有紫薯味又不會太甜,喜歡這種淡淡的味道,最特別是這是一杯熱飲 💜✨~ 芒果熱情果沙冰 (Fresh Mango Passionfruit Smoothie)很甜很有果香味,是用了新鮮芒果和熱情果,底層還有菠蘿汁和青檸汁,

~ 梳乎厘奄列 (Souffle Omelette)

🎠✨
另外點了兩杯飲品:

很甜很有果香味,是用了新鮮芒果和熱情果,底層還有菠蘿汁和青檸汁,喝著都能感受到甜蜜

這些飲品都跟餐廳名字很貼切,杯子都灑上了飲品的成份,像是紫薯粉或糖之類的,觸摸杯子會沾上手,覺得黏黏的有點dirty,名符其實的 Messy Eating 💜
2021-07-06
2021-08-04 112 浏览
朋友話呢區開左好多新餐廳,特別介紹呢間dirty skillet,係呢區少有既靚靚打卡餐廳,所以就同媽媽黎試下雖然叫dirty skillet 但一d都唔dirty裝修好靚又好有心思,身處餐廳都感覺好輕鬆自在Like左社交平台 仲有免費甜品餐牌都好吸引,圖文並茂,好似樣樣都好好味咁飲品都好有特色咁喎揀左2杯特色飲品,兩杯都好靚一杯係pineapple hat,味道酸酸甜甜比較清新,上面塊菠蘿好有heart係有焦糖架,非常開胃另一杯係fresh mango passionfruit smoothie,呢杯味道同質地都濃d,一樣係酸酸地既口味,又靚又好飲點左一個漁民海鮮湯,味道似蕃茄湯咁,不過入面好足料,好多海鮮例如青口、蝦、蜆肉同蔬菜粒,仲跟一塊蒜蓉包,好味點左個田螺、煙肉、洋蔥、芝士焗大啡菇,上枱時新鮮熱辣呢個大啡菇好juicy而且好有口感,幾好再點左個香煎原條龍脷,呢個真係好大條煎得好香,味道唔算濃,配埋個檸檬牛油汁岩岩好 雖然條魚好香口,但真係好大條配菜係牛油炒秋葵、甜粟米、甜波椒、紫洋蔥,好味又健康食左咁多其實已經好飽,但又忍唔住想食甜品最後揀左梳乎厘奄列原來係好!大!份架!個樣
朋友話呢區開左好多新餐廳,
特別介紹呢間dirty skillet,
係呢區少有既靚靚打卡餐廳,
所以就同媽媽黎試下

雖然叫dirty skillet 但一d都唔dirty

裝修好靚又好有心思,
身處餐廳都感覺好輕鬆自在

Like左社交平台 仲有免費甜品

餐牌都好吸引,
圖文並茂,
好似樣樣都好好味咁

飲品都好有特色咁喎

揀左2杯特色飲品,
兩杯都好靚

一杯係pineapple hat,
味道酸酸甜甜比較清新,
上面塊菠蘿好有heart係有焦糖架,
非常開胃

呢杯味道同質地都濃d,
一樣係酸酸地既口味,
又靚又好飲

點左一個漁民海鮮湯,
味道似蕃茄湯咁,
不過入面好足料,
好多海鮮例如青口、蝦、蜆肉同蔬菜粒,
仲跟一塊蒜蓉包,
好味

點左個田螺、煙肉、洋蔥、芝士焗大啡菇,
上枱時新鮮熱辣

呢個大啡菇好juicy而且好有口感,
幾好

再點左個香煎原條龍脷,
呢個真係好大條

煎得好香,
味道唔算濃,
配埋個檸檬牛油汁岩岩好

雖然條魚好香口,
但真係好大條

配菜係牛油炒秋葵、甜粟米、甜波椒、紫洋蔥,
好味又健康

食左咁多其實已經好飽,
但又忍唔住想食甜品

最後揀左梳乎厘奄列

原來係好!大!份架!
個樣好得意好似一份好大既奄列咁,
好鬆軟好香蛋味,
配埋個甜忌廉食好好味啊

超級豐富既午餐,
呢間餐廳除左靚又岩打卡,
野食都好好味,
下次再黎試下其他野先
  • Pineapple Hat
2021-08-04 78 浏览
⿻⿻ 𝘋𝘪𝘳𝘵𝘺 𝘚𝘬𝘪𝘭𝘭𝘦𝘵𓏲𓏱𓏭𓏭呢間色彩繽紛好有童話感覺嘅餐廳叫Dirty Skillet 主題係circus 從門面到內部裝修到menu設計到餐具全部都好靚好有心思 𓇗佢地嘢食選擇幾多下 有pizza、湯、沙律、小食、shake shake海鮮、burger、牛扒、pasta同甜品 貪心試咗好多嘢食 全部份量都唔細 食到超級飽 ꉂꉂ(๑˃▿︎˂๑) 羊肉hummus配埋烤得香脆嘅麵包片一齊食啱啱好 羊肉辣辣地好惹味 肉質一啲都唔柴 仲有青檸cream解膩嗌咗一個好得意嘅fusion taco 個餡係麻辣手撕雞加沙律菜 因為全部都係清爽嘅料所以冇大部分taco個種飽滯感紅菜頭沙律入面有火箭菜、蘋果、feta cheese同番茄仔 好清新 食完飽得嚟完全冇負擔chorizo個pasta係tagliarini嚟 比較有咬口 配番茄汁同chorizo幾惹味 甜品係蘋果批配雲尼拿雪糕 個批幾酥脆 熱辣辣咁配上雲尼拿雪糕係冰火交融嘅感覺 圖三嘅飲品係咖啡加elderflower soda 好夾好好飲 soda嘅碳酸令成杯嘢好清爽 酸味同甜味都好出另一杯係芒果青檸梳打 garnish係半個芒
⿻⿻
𝘋𝘪𝘳𝘵𝘺 𝘚𝘬𝘪𝘭𝘭𝘦𝘵
𓏲𓏱𓏭𓏭

Hummus  with  Spices  Lamb  and  Lime  Cream

Taco,  Si  Chuen  Chilli  Shredded  Chicken

Roast  Beetroot  Salad

Chorizo  Pasta

Mama  Homemade  Apple  Pie,  Vanilla  Ice-cream

Elder Flower  Soda  Coffee

另一杯係芒果青檸梳打 garnish係半個芒果 都係好fresh好適合夏天嘅選擇~
Fresh Mango Lime Soda

𓏲𓏱𓏭𓏭
Hummus with Spices Lamb and Lime Cream $88
Roast Beetroot Salad $78
Taco, Si Chuen Chili Shredded Chicken $98
Chorizo Pasta $125
Mama Homemade Apple Pie, Vanilla Ice-Cream $75
Elder Flower Soda Coffee $58
Fresh Mango Lime Soda $48
2021-08-02 551 浏览
放假嘅時候,#小秘書 都鍾意去試吓啲新嘢😉 呢日有埋 #導遊,梗係要跟大隊啦🥳 以前喺 #港島東 返工,間中都會同啲 #同事 去 #東大街 食下嘢,不過每次都匆匆忙忙食飽就要走,根本冇時間望多 #筲箕灣 兩眼👀 呢日我哋去到 #筲箕灣巴士總站 一帶搵食,估唔到嗰邊都幾多好嘢食㗎喎🤩 #導遊 兼 #壽星 呢日帶我嚟到 Dirty Skillet,整體 #裝飾 以 #童話故事 做 #藍本,色彩繽紛… 最啱鍾意 #相機食先 同 #打卡 嘅我🤩 #餐牌 上嘅選擇更加係 #五花八門,搞到一向患有 #選擇障礙症 嘅 #小秘書 頭都暈埋😅 最終我揀咗個「Dirty Nachos」,其實呢個菜式係用啲 #辣肉醬、#牛油果醬、#酸忌廉、#番茄沙沙 混合,再配埋啲 #墨西哥粟米片 一齊食,味道 #酸酸辣辣 咁都幾開胃㗎🤩 另外我哋又叫咗個「#菠菜忌廉汁 配 #大蝦、#蟹肉 #意大利麵 🍝」,口感好creamy,但係就係略嫌配料唔夠多😅 其實食埋呢道菜,再加埋我杯「Blueberry Cheese Shake」,#小秘書 已經飽到一個點… 點知好戲在後頭😆 後上嘅 #特濃芝士批、#小食拼盤(#雞翼、#薯條、

呢日我哋去到 #筲箕灣巴士總站 一帶搵食,估唔到嗰邊都幾多好嘢食㗎喎🤩 #導遊 兼 #壽星 呢日帶我嚟到 Dirty Skillet,整體 #裝飾 以 #童話故事 做 #藍本,色彩繽紛… 最啱鍾意 #相機食先 同 #打卡 嘅我🤩 #餐牌 上嘅選擇更加係 #五花八門,搞到一向患有 #選擇障礙症 嘅 #小秘書 頭都暈埋😅 最終我揀咗個「Dirty Nachos」,其實呢個菜式係用啲 #辣肉醬、#牛油果醬、#酸忌廉、#番茄沙沙 混合,再配埋啲 #墨西哥粟米片 一齊食,味道 #酸酸辣辣 咁都幾開胃㗎🤩 另外我哋又叫咗個「#菠菜忌廉汁 配 #大蝦、#蟹肉 #意大利麵 🍝」,口感好creamy,但係就係略嫌配料唔夠多😅 其實食埋呢道菜,再加埋我杯「Blueberry Cheese Shake」,#小秘書 已經飽到一個點… 點知好戲在後頭😆 後上嘅 #特濃芝士批、#小食拼盤(#雞翼、#薯條、#豆腐、#魚柳…全部都係我最怕嘅 #炸物)對我來講唔太吸引,不過外觀上都唔錯嘅🤪

整體嚟講,#DirtySkillet 都唔幾啱三五知己去聚會,食吓嘢飲吓嘢咁。而且班 #服務員 都好helpful㗎,環境又唔會太擠迫,影相一流。只可惜呢日大家都飽到再放唔入 #甜品👉🏻👈🏻 就等我下次嚟試埋佢哋啲 #蛋糕 再匯報啦🥳
2021-07-31
2021-07-31 64 浏览
今日去咗同朋友暢食暢飲!好開心,餐廳安排咗落地玻璃窗隔離既位置比我,好relax 👍🏼👍🏼先叫咗兩杯特飲,第一杯係Fresh Mango Lime Soda ,我最鍾意係第二杯Elder Flower Soda Coffee !呢杯Elder Flower Soda Coffee,有小小似cold brew + soda,但係佢枝Soda個味幾特別,撞落去冇掩蓋到咖啡嘅香味之餘,帶小小香甜😆我哋叫咗兩個前菜,第一個係紅菜頭沙律,份量好足夠👍🏼 有少少cheese,都幾好味第二味好特別,係「雞心豆蓉、辣羊肉、配青檸忌廉」,感覺好似中東菜😂 我同朋友太肚餓,基本上見到呢個appetizer我哋都好開心,因為佢都有好多羊肉😂 配埋豆蓉,真係開始食緊地中海菜咁!最後有一個main course,蕃茄意大利蛋麵,呢個都好香濃😋最後唔少得呢個「媽媽蘋果批」🤣 暖暖嘅蘋果批,配上雲呢拿雪糕,口感好刺激,總括來講,呢度嘅嘢食都好有質素,而且份量都唔少,一定會再嚟!
👍🏼👍🏼

2021-07-24 111 浏览
餐廳嘅報置賣點係旋轉木馬主題,俾佢吸引咗,所以專登去食。星期六嘅晏晝去到,都差唔多八成滿座,如果唔揀位錯,其實店員都會即刻安排入座,因為我想坐旋轉木馬嘅雙人枱,所以店員好好咁留低我資料安排。店員服務態度幾好,會聆聽客人意見,亦都好有耐性幫我哋落單同解釋Menu,食物上枱時主動問我需唔需要影咗相先,最後又唔會吹我哋埋單交枱。每樣食物都算好大份,一人餐基本上一人食唔晒,但係set只係跟咖啡或茶嘅餐飲,如果想轉menu入面可以打卡嘅靚靚飲品要正價計!
餐廳嘅報置賣點係旋轉木馬主題,俾佢吸引咗,所以專登去食。