2021-06-25
今日同朋友黎左e間新開嘅打卡餐廳食飯,位置係筲箕灣嘅新商場地鋪都幾易搵😎😎餐廳嘅裝修設計以遊樂場🎠為主題,好多好靚嘅壁畫同擺設🥰可以打下卡😍最靚係餐廳有卡位,係好似旋轉木馬咁,卡位嘅上方會有好多小灯泡💡,好特別☺️睇返餐牌都有唔少特色野食😋我地叫左以下幾款😊🧀火焰芝士話明火焰芝士係真係會著火🔥,d火仲幾高添,火可以燒溶芝士,之後熱辣辣咁放到面包上面,味道都幾好又特別🥰平時餐廳好少有e種嘅餐點😆🍕意大利布袋芝士,風腿,風腸芝士簿餅簿餅烤得軟硬適中,布袋芝士味道都幾香濃。Parma Ham 口感細膩、香氣亦非常濃郁。令到簿餅嘅味道更上一層😍🍝西班牙豬肉腸,紅椒,野菌意大利蛋麵伴蕃茄汁蛋麵食落比普通意大利粉粗,但又掛到汁😍蕃茄汁酸甜度岩岩好。豬肉腸食落都唔肥👍🏻🥞梳乎厘奄列E個甜品同普通嘅梳乎厘甜品唔同,超大碟😋外皮係少少脆脆地,但入面係軟棉棉😆口感都幾好😎加埋cream 仲好滑😊🍹Blueberry cheesecake shakeE杯特飲入面由藍莓,cream cheese,雪糕同牛奶製成,藍莓🫐味道都好出,飲完覺得好消暑☺️🍹Dirty Skillet Coffee味道有d似出面嘅泡沫咖
睇返餐牌都有唔少特色野食😋我地叫左以下幾款😊
🧀火焰芝士
🍕意大利布袋芝士,風腿,風腸芝士簿餅
🍝西班牙豬肉腸,紅椒,野菌意大利蛋麵伴蕃茄汁
🥞梳乎厘奄列
🍹Blueberry cheesecake shake