2021-08-02
放假嘅時候,#小秘書 都鍾意去試吓啲新嘢😉 呢日有埋 #導遊,梗係要跟大隊啦🥳 以前喺 #港島東 返工,間中都會同啲 #同事 去 #東大街 食下嘢,不過每次都匆匆忙忙食飽就要走,根本冇時間望多 #筲箕灣 兩眼👀 呢日我哋去到 #筲箕灣巴士總站 一帶搵食,估唔到嗰邊都幾多好嘢食㗎喎🤩 #導遊 兼 #壽星 呢日帶我嚟到 Dirty Skillet,整體 #裝飾 以 #童話故事 做 #藍本,色彩繽紛… 最啱鍾意 #相機食先 同 #打卡 嘅我🤩 #餐牌 上嘅選擇更加係 #五花八門,搞到一向患有 #選擇障礙症 嘅 #小秘書 頭都暈埋😅 最終我揀咗個「Dirty Nachos」,其實呢個菜式係用啲 #辣肉醬、#牛油果醬、#酸忌廉、#番茄沙沙 混合,再配埋啲 #墨西哥粟米片 一齊食,味道 #酸酸辣辣 咁都幾開胃㗎🤩 另外我哋又叫咗個「#菠菜忌廉汁 配 #大蝦、#蟹肉 #意大利麵 🍝」,口感好creamy,但係就係略嫌配料唔夠多😅 其實食埋呢道菜,再加埋我杯「Blueberry Cheese Shake」,#小秘書 已經飽到一個點… 點知好戲在後頭😆 後上嘅 #特濃芝士批、#小食拼盤(#雞翼、#薯條、
呢日我哋去到 #筲箕灣巴士總站 一帶搵食,估唔到嗰邊都幾多好嘢食㗎喎🤩 #導遊 兼 #壽星 呢日帶我嚟到 Dirty Skillet,整體 #裝飾 以 #童話故事 做 #藍本,色彩繽紛… 最啱鍾意 #相機食先 同 #打卡 嘅我🤩 #餐牌 上嘅選擇更加係 #五花八門,搞到一向患有 #選擇障礙症 嘅 #小秘書 頭都暈埋😅 最終我揀咗個「Dirty Nachos」,其實呢個菜式係用啲 #辣肉醬、#牛油果醬、#酸忌廉、#番茄沙沙 混合,再配埋啲 #墨西哥粟米片 一齊食,味道 #酸酸辣辣 咁都幾開胃㗎🤩 另外我哋又叫咗個「#菠菜忌廉汁 配 #大蝦、#蟹肉 #意大利麵 🍝」,口感好creamy,但係就係略嫌配料唔夠多😅 其實食埋呢道菜,再加埋我杯「Blueberry Cheese Shake」,#小秘書 已經飽到一個點… 點知好戲在後頭😆 後上嘅 #特濃芝士批、#小食拼盤(#雞翼、#薯條、#豆腐、#魚柳…全部都係我最怕嘅 #炸物)對我來講唔太吸引,不過外觀上都唔錯嘅🤪
整體嚟講,#DirtySkillet 都唔幾啱三五知己去聚會,食吓嘢飲吓嘢咁。而且班 #服務員 都好helpful㗎,環境又唔會太擠迫,影相一流。只可惜呢日大家都飽到再放唔入 #甜品👉🏻👈🏻 就等我下次嚟試埋佢哋啲 #蛋糕 再匯報啦🥳