2021-10-07 63 浏览
仲記得上次去筲箕灣係同朋友行山去龍脊,當時因為要喺筲箕灣站坐小巴,所以就喺附近搵左間茶記!但原來步行多大約3至5分鐘,就有間咁靚嘅打卡餐廳!餐廳嘅裝修就好似遊樂場,喺餐廳嘅中心就有個旋轉木馬嘅座位,好可惜今次去因為已經滿座,所以未有機會坐到!因為今日係星期六嘅下午,所以有Brunch Menu可以揀!🍡磨菇湯及前菜沙律 (跟餐)蘑菇湯🍄好濃好融,仲食到粒粒磨菇粒!而沙律因為有柚子同香橙🍊嘅醬汁,所以甜甜酸酸好開胃!🍡Fresh Mango Passionfriit Smoothie HK$58芒果味超香,而且仲有好香熱情果味,而且有沙冰嘅關係,完全感受到夏天既feel!亦都有好多芒果肉同熱情果粒!🍡Pineapple Hat HK$48呢個真係打卡之選,新鮮嘅菠蘿配上冰涼嘅梳打,喺夏天飲真係解渴一流!🍡All day breakfast HK$130講明係食brunch,又點唔少得全日早餐呢!有炒蛋,牛肉腸,煙肉,牛油果,蕃茄,大啡菇同埋意大利包!意大利包都幾香脆,配埋烘過既牛油果食唔錯!炒蛋炒得好滑!蕃茄都唔會乾,好Juicy!🍡法式吉士醬西多士 HK$120多士食落有啲似甜甜圈🍩既

🍡磨菇湯及前菜沙律 (跟餐)

蘑菇湯🍄好濃好融,仲食到粒粒磨菇粒!而
沙律因為有柚子同香橙🍊嘅醬汁,所以甜甜酸酸好開胃!

🍡Pineapple Hat HK$48

🍡All day breakfast HK$130

🍡法式吉士醬西多士 HK$120

多士食落有啲似甜甜圈🍩既口感,而且配埋吉士醬同楓糖漿🍁!一開始見到多士都幾厚,原來一切開,啲淡忌廉同吉士就一齊湧晒出嚟!雖然話好多cream,但食落一啲都唔會太甜!呢個真係超級推介!

2021-10-07 77 浏览
🎡𝒟𝒾𝓇𝓉𝓎 𝒮𝓀𝒾𝓁𝓁𝑒𝓉 • 𝒮𝒽𝒶𝓊 𝒦𝑒𝒾 𝒲𝒶𝓃🎠店鋪名ᴅɪʀᴛʏ sᴋɪʟʟᴇᴛ中ᴅɪʀᴛʏ嘅意思其實係想每個人黎到都可以暫且放下儀態盡情享受美食😜食到污糟邋遢都唔怕ᴅɪʀᴛʏ sᴋɪʟʟᴇᴛ逢星期一至五15:00-17:00都會提供性價比極高的ᴀғᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ sᴇᴛ$265 ғᴏʀ 2 👫👭3層高嘅ᴀғᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ sᴇᴛ咸點甜點都有齊😉sᴀᴠᴏʀʏ最高層)煙三文魚青瓜三文治意大利火腿、車打芝士配農夫多士(第二層)炸墨魚條配泰式辣醬蒜蓉牛油雞翼煎蠔伴黑松露ᴅᴇssᴇʀᴛ最底層)ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ芒果拿破崙法式多士ᴅʀɪɴᴋ:🍹ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ ʜᴀᴛ( ғʀᴇsʜ ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ, sᴘʀɪᴛᴇ, ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ ᴊᴜɪᴄᴇ)🧉ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ ᴘᴀssɪᴏɴ sʜᴀᴋᴇ(ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ ᴍɪʟᴋ, ᴘᴀssɪᴏɴ ғʀᴜɪᴛ, ᴠᴀɴɪʟʟᴀ, ɪᴄᴇ-ᴄʀᴇᴀᴍ, ᴍɪʟᴋ)我自己最中意就係第二層嘅炸墨魚條同埋煎蠔伴黑松露唔好睇落黑松露得少少,但味道有足夠帶出到蠔嘅味道😍..甜品同埋飲品都唔差ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ ʜᴀᴛ係我最最最中意嘅菠蘿飲

店鋪名ᴅɪʀᴛʏ sᴋɪʟʟᴇᴛ中ᴅɪʀᴛʏ嘅意思

3層高嘅ᴀғᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ sᴇᴛ咸點甜點都有齊😉

sᴀᴠᴏʀʏ:
(最高層)
煙三文魚青瓜三文治
意大利火腿、車打芝士配農夫多士

(第二層)

🍹ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ ʜᴀᴛ
🧉ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ ᴘᴀssɪᴏɴ sʜᴀᴋᴇ

我自己最中意就係第二層嘅炸墨魚條
同埋煎蠔伴黑松露
唔好睇落黑松露得少少,但味道有足夠
帶出到蠔嘅味道😍
之後個胃就可以繼續食埋最底層嘅甜品啦😂
📍 ᴅɪʀᴛʏ sᴋɪʟʟᴇᴛ
筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號鋪
2021-10-07
一年過左3/4,終於黎到一年一次中秋節迎月同朋友仔周圍行睇下有咩好食😋今日黎到好耐無黎既筲箕灣,發展緊新商場,決定唔再周圍行,就係商場覓食😝未入商場見到角落位有間Dirty Skillet,🧐睇到Meun有句「暫且放下儀態,盡情享受面前美食」幾搞笑喎!見到d野食都幾吸引,就決定呢間撐枱腳😝🥭Fresh Mango Lime Soda $48一上枱哇左一聲😧😧😧咁大舊芒果既!超吸引‼️‼️不過食落希dd「呢Hea」,但放下儀態嘛😆用手食左佢,超甜,再𠝹左幾舊芒果入Juice一齊飲🥰🍍Pineapple Hat$48再黎一上枱超吸引眼球嘅擺設,又係大大塊焦糖菠蘿,再加左隻俏皮紅鶴,飲落去係清新菠蘿汁,十分清涼解渴🥩Dirty Steak 16oz $380等左大約15分鐘,終於黎份期待以Steak,大大份,一上枱超香,有焗蒜,薯條同一份夾埋份牛一齊醃既蔬菜舊牛一咬落去「嗯~」係驚喜既味道!點解會咁講?因為我食左舊自以為好乾好硬既頭頭位結果一咬落去實到令人喜出望外!!🍕Burrata Cheese $165一上枱有個高腳架都諗緊會唔會係Pizza~果然無估錯😂,一上枱pizza超香,有粒好似溏心
一年過左3/4,終於黎到一年一次中秋節
迎月同朋友仔周圍行睇下有咩好食😋

幾搞笑喎!見到d野食都幾吸引,就決定呢間撐枱腳😝

🥭Fresh Mango Lime Soda $48
一上枱哇左一聲😧😧😧

🍍Pineapple Hat$48

🥩Dirty Steak 16oz $380
舊牛一咬落去「嗯~」係驚喜既味道!
點解會咁講?因為我食左舊自以為好乾好硬既頭頭位
結果一咬落去實到令人喜出望外!!

🍕Burrata Cheese $165
一上枱有個高腳架都諗緊會唔會係Pizza~
果然無估錯😂,一上枱pizza超香,有粒好似溏心蛋咁樣既Burrata Cheese!
會有專人幫手切開粒芝士,一切d香氣岀唒黎🤤

🍮最後最後有埋個震騰騰超開心既疏乎厘🥰
超滿足❣️❣️
  • Dirty  Steak
  • 意大利布袋芝士薄餅
📍 Dirty Skillet📍 筲箕灣 • 筲箕灣道393號形薈地下G12號舖-《Dirty Skillet》位於筲箕灣新樓盤「形薈」地下商場小小的商場整個都是餐廳,只有它是西餐廳,很具優勢~😆-裝潢用上旋轉木馬跟馬戲團元素,彷彿去了一趟嘉年華🎪「旋轉木馬」內有數個兩人卡座,私隱度蠻高的🎠 陽光透過落地玻璃進到室內☀️,在這裡吃上一頓早午餐,令人心情愉快 ♥︎-【Brunch menu】可選餐湯/沙律,還有配咖啡或茶我們則另外點了特飲-Daily soup 是日餐湯Daily salad 是日沙律是日餐湯為 { 西蘭花忌廉湯 },而沙律為 { 鴨胸沙律 }有質素的前菜為這頓早午餐帶來了一個美麗的開頭~•Dirty Skillet all day breakfast ($130)- 炒蛋 | 牛肉腸 | 煙肉 | 牛油果 | 番茄 | 大啡菇 | 意大利香草包店員把盛載著 { all-day breakfast } 的熱鍋捧出來,隔著隔熱墊放在桌上以熱鍋盛載,可以確保食物把溫度維持一段時間♨️這份全日早餐蠻大份的,食物也很豐富🥰•D
📍 Dirty Skillet
📍 筲箕灣 • 筲箕灣道393號形薈地下G12號舖
小小的商場整個都是餐廳,只有它是西餐廳,很具優勢~😆
裝潢用上旋轉木馬跟馬戲團元素,彷彿去了一趟嘉年華🎪
「旋轉木馬」內有數個兩人卡座,私隱度蠻高的🎠
【Brunch menu】可選餐湯/沙律,還有配咖啡或茶
我們則另外點了特飲
Daily soup 是日餐湯
Daily salad 是日沙律
Daily soup
Daily salad
有質素的前菜為這頓早午餐帶來了一個美麗的開頭~

以熱鍋盛載,可以確保食物把溫度維持一段時間♨️
這份全日早餐蠻大份的,食物也很豐富🥰

Dirty beef burger ($140)
- 熔岩芝士 | 煎蛋 | 牛肉漢堡 | 焦糖洋蔥 | 煙肉 | 薯條
Dirty beef burger
餐廳體貼的為我們準備了手套~
牛肉肉汁澎湃,手套是必需的🤣
漢堡裡有多層滿足,就連漢堡包也煎得外脆內軟,還帶淡淡的牛油香😍🍔
【飲品】
Fresh mango passion fruit smoothie ($58)
用上新鮮芒果、熱情果等製作的沙冰,夏日炎炎喝這個實在透心涼😛
玻璃杯也很漂亮~

Pineapple Hat ($48)
Pineapple Hat
菠蘿梳打上放上原片菠蘿,插入flamingo 紅鶴竹籤,旁邊再擺放菠蘿擺設,就是要讓你打卡!
味道清新香甜,那片菠蘿上還有焦糖面,吃下去有多重味道多重口感喔🍍
【不能錯過的甜品
Souffle omelette ($115)
Souffle omelette
賣相吸引的 { 梳乎厘奄列 },一上桌就迫不及待要吃了🍴
空氣感滿滿,質感很鬆軟🥞
蛋香味濃,甜度也剛剛好,配上鮮奶油吃太滿足啦~

Menu:
Dirty beef burger
Souffle omelette
想high tea 但無budget? 呢度絕對唔會令你失望❤️‍🔥餐廳以馬戲團嘉年華作為主題 黎呢度打卡一流!✨ 🎪當日烈日當空 陽光底下食氛圍更為夢幻輕鬆,食物不論係賣相或味道皆相當不錯______________________________𝘼𝙁𝙏𝙀𝙍𝙉𝙊𝙊𝙉 𝙏𝙀𝘼 𝙎𝙀𝙏 𝙁𝙊𝙍 𝙏𝙒𝙊 $26𝟻 〰〰〰〰 上層 UPPER 〰〰〰〰 𝚂𝙼𝙾𝙺𝙴𝙳 𝚂𝙰𝙻𝙼𝙾𝙽 𝙲𝚄𝙲𝚄𝙼𝙱𝙴𝚁 𝚂𝙰𝙽𝙳𝚆𝙸𝙲𝙷煙三文魚青瓜三文治煙三文魚以粒狀呈現 配上清脆嘅青瓜 味道極佳😋☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 9/10𝙿𝙰𝚁𝙼𝙰 𝙷𝙰𝙼 𝙲𝙷𝙴𝙳𝙳𝙰𝚁 𝙲𝙷𝙴𝙴𝚂𝙴 𝙵𝙰𝚁𝙼 𝙱𝚁𝙴𝙰𝙳 義大利火腿 車打芝士 農夫芝士同上非常清爽 鍾意芝士嘅唔好錯過!☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 7/10- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 〰〰〰〰 中層 MIDDLE 〰〰〰〰𝙲𝚄𝚃𝚃𝙻𝙴𝙵𝙸𝚂𝙷 𝚂𝚃𝙸𝙲𝙺𝚃𝙷𝙰𝙸 𝙲𝙷𝙸𝙻𝙸 𝙼𝙰𝚈𝙾炸墨魚條 泰式辣醬肉質爽口 冇腥味🥰 配上泰式辣醬 有酸辣口味更可口🤍☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢
餐廳以馬戲團嘉年華作為主題 黎呢度打卡一流!✨ 🎪
afternoon  tea  set

〰〰〰〰 上層 UPPER 〰〰〰〰
煙三文魚青瓜三文治
煙三文魚以粒狀呈現
配上清脆嘅青瓜 味道極佳😋

義大利火腿 車打芝士 農夫芝士
同上非常清爽 鍾意芝士嘅唔好錯過!
☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 7/10

〰〰〰〰 中層 MIDDLE 〰〰〰〰
炸墨魚條 泰式辣醬
肉質爽口 冇腥味🥰 配上泰式辣醬 有酸辣口味更可口🤍
☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 8/10

𝙲𝙷𝙸𝙲𝙺𝙴𝙽 𝚆𝙸𝙽𝙶𝚂, 𝙶𝙰𝚁𝙻𝙸𝙲 𝙱𝚄𝚃𝚃𝙴𝚁
蒜蓉牛油雞翼
雞翼嫩滑 外皮香脆 牛油蒜蓉相當惹味❤️
☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 7.8/10

𝙶𝚁𝙸𝙻𝙻𝙴𝙳 𝙾𝚈𝚂𝚃𝙴𝚁 𝚆𝙸𝚃𝙷 𝙱𝙻𝙰𝙲𝙺 𝚃𝚁𝚄𝙵𝙵𝙻𝙴
煎蠔伴黑松露
黑松露令煎蠔更香
☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 7/10

〰〰〰〰 下層 BOTTOM 〰〰〰〰
𝚃𝙸𝚁𝙰𝙼𝙸𝚂𝚄
提拉米蘇
微苦嘅可可粉配上鮮滑嘅mascarpone cheese 味道甚佳 唔鍾意咖啡嘅應該會喜歡~😚
☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 8.5/10

𝙼𝙰𝙽𝙶𝙾 𝙽𝙰𝙿𝙾𝙻𝙴𝙰𝙽
芒果拿破崙
呢個真係冇得頂🥰🥰 餅與餅之間夾住細膩嘅吉士同酸甜嘅芒果 入口香脆既軟綿💖

𝙵𝚁𝙴𝙽𝙲𝙷 𝚃𝙾𝙰𝚂𝚃
法式多士
上面白色嘅似係融左嘅棉花糖🤨 整體口感似麵包布甸 味道似西多士同麵包布甸嘅混合版? 🤣🥰 幾特別🤍

〰〰〰〰 飲品 〰〰〰〰
𝙁𝙍𝙀𝙎𝙃 𝙈𝘼𝙉𝙂𝙊 𝙋𝘼𝙎𝙎𝙄𝙊𝙉𝙁𝙍𝙐𝙄𝙏 𝙎𝙈𝙊𝙊𝙏𝙃𝙄𝙀 $58
果味幾出幾清甜 仲有熱情果嘅種子增添口感🥳

𝙋𝙄𝙉𝙀𝘼𝙋𝙋𝙇𝙀 𝙃𝘼𝙏 $48
外型幾特別 含有雪碧 味道清爽
非常不錯嘅消暑飲品🔥
afternoon  tea  set
  • Afternoon  tea  set
Very yummy pizza! And soufflé omelette is really special. The drinks are really eye-catching. And the seafood goes so well along with the sauce. The service is very good and the environment is special. I like this place and will definitely go back again.🙌🏻芝士拉絲餡餅: 大推芝士洋蔥餡餅,以車打芝士及莫薩里拉芝士為原材料,再配上洋蔥等其他餡料,口味濃郁 ($165)Shake Shake海鮮袋: 一次過食龍蝦尾、蝦、凡立貝、蜆、青口、西班牙風腸、粟米及薯仔 ($398 夠3-4個女仕食)

Seafood  platter
Seafood  platter
2021-10-03 32 浏览
今天專程來 筲箕灣有一間非常有特色佈置嘅餐廳係馬戲團主題 餐廳氣氛愉快輕鬆我哋兩個人被安排坐卡位非常舒適 又可以睇到街景叫咗美國西冷牛扒配薯條意大利布袋芝士風配乾火腿香腸薄餅意大利薄餅新鮮熱辣 餅底是偏薄的 餅皮煙韌上檯後 店員會細心把布袋芝士分配味道惹味 而且醬汁適中恰到好處不搶味美國西冷牛扒配薯條未食已經食指大動 牛肉有厚度 生熟度控制得非常之好 肉質仲係微紅肉嫩保持到牛肉嘅鮮味而且份量非常多 夠三個人分享最後 當然要食埋甜品先至完美梳乎厘奄列 喺皇牌甜品一定要試 賣相好精緻有成隻手掌咁大 幾cm 厚 蓬鬆膨脹 好 好鬆軟 蛋味香濃 唔會有其他多餘嘅甜味食多咗都唔會覺得膩

今天專程來 筲箕灣

有成隻手掌咁大 幾cm 厚
蓬鬆膨脹 好 好鬆軟 蛋味香濃
唔會有其他多餘嘅甜味
食多咗都唔會覺得膩

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍳 𝕄𝕠𝕦𝕥𝕙𝕨𝕒𝕥𝕖𝕣𝕚𝕟𝕘 𝔹𝕣𝕦𝕟𝕔𝕙 @ 🌟 Dirty Skillet 《👽食神大媽嘆BRUNCH》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:🍳 All Day Breakfast HKD 130🍔 Dirty Beef Burger HKD 140🍍 Pineapple Hat HKD 48🥭 Fresh Mango Passion Fruit Smoothie HKD 58.👽 大媽最鍾意嘅週末活動,就係嘆個靚BRUNCH啦 😆 就算平時可能都可以食同樣嘅食物,但心情係唔一樣架,唔知大家會唔會覺得食BRUNCH係特別開心架 😬 尤其今次黎到呢間採光度超高、裝修到好似遊樂園一樣嘅西餐廳,心情更加好更加CHILL呀!😌 BRUNCH餐牌上每一款仲要配沙律同餐湯架 😬.🍳 食BRUNCH例牌食ADB是常識吧,而呢度嘅ADB有炒蛋、牛肉腸、煙肉、牛油果、大啡菇、配意大利包。好豐富,好足料,仲好好味 😋.🍔 另一款好吸引嘅就係「牛肉漢堡」,最吸引嘅係有熔岩芝士同大大隻煎蛋,肥大厚切牛肉漢堡扒,再加焦糖洋蔥,搭條肥大煙肉 👅 仲有薯條 🍟 真係十
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

Brunch  Menu

House  Salad
Pumpkin Soup

All Day Breakfast

🍔 另一款好吸引嘅就係「牛肉漢堡」,最吸引嘅係有熔岩芝士同大大隻煎蛋,肥大厚切牛肉漢堡扒,再加焦糖洋蔥,搭條肥大煙肉 👅 仲有薯條 🍟 真係十萬個滿足!

Dirty Beef Burger

🍹 除咗嘢食足料之外,呢度嘅飲品都非常特別。「PINEAPPLE HAT」同「芒果熱情果SMOOTHIE」,非常之有熱帶風情 🌞 配埋個環境咁繽紛,一路飲一路吹水,連心情都特別好 😆 呢度真係一個非常之CHILL嘅好地方呢!

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
House  Salad
Pumpkin Soup
All Day Breakfast
  • Dirty  Beef  Burger
服務人員態度不好,碗碟有些不潔淨,食物質素一般,坐位不好坐,book位的時候溝通不良好,對牛彈琴,燥音太大,環境不舒服,不會考慮再次光顧,價錢貴,不值,不明白跟餐廳名稱有什麼關係。本身同男朋友訂咗哩到食,食完真係有點dump心,算係形薈咁多間之中最差既一間。我只係想叫個waiter幫我加水,都等左幾分鐘。。。不過,餐廳內佈置還可,但係無必要將D餐具擺哂出嚟,惹塵,不衛生,這一點可以好好改善。。。。

我只係想叫個waiter幫我加水,都等左幾分鐘。。。

2021年9月29日 晴早排見到筲箕灣開左一間木馬主題餐廳, 覺得幾特別, 今晚順便接男朋友放工就過黎試下一入餐廳就見到有好大座旋轉木馬, 好靚啊 裝修都好有心思, 最中意佢水吧上面畫個幾款飲品,  男朋友話最中意佢d 波波燈 真係好靚估唔到天花都有裝飾,  好q 男朋友大讚佢d 濕紙巾, 餐具袋同碟都好靚, 同有圍巾俾你, 唔怕整污糟 (但成晚得我地一枱用, 哈哈)Dirty Steak $380, 牛扒有16 安士, 唔好睇佢個樣好似好普通, 食落超級有驚喜, 絕對係必食之一一上枱已經聞到好香, 仲配有薯條, 炒洋蔥, 烤蒜。一見到有烤蒜男朋友都兩眼發光  食落好香, 仲有d 蒜頭ge 甜, 男朋友食左超多都冇口臭 至於個洋蔥, 唔中意食洋蔥ge 我都覺得好好食佢吸曬牛味, 仲要炒到好淋好香, 正至於個主角呢, 真係超級超級起級好食 上枱個陣仲出緊煙, 夠曬熱。一食落口, 嘩!!!!! 好好食!!!!! 面頭煎到好香, 一食好淋好軟熟, 仲要超濃牛味, 睇落唔肥但入口滿滿ge 牛脂香 食到停唔到口, 後尾我同男朋友講話其實多d 人食share 都ok , 佢話唔得, 咁好食兩個人都
2021年9月29日 晴

一入餐廳就見到有好大座旋轉木馬, 好靚啊

真係好靚

估唔到天花都有裝飾,  好q

Dirty  Steak

食落好香, 仲有d 蒜頭ge 甜, 男朋友食左超多都冇口臭
 至於個洋蔥, 唔中意食洋蔥ge 我都覺得好好食
佢吸曬牛味, 仲要炒到好淋好香, 正

Dirty  Steak
至於個主角呢, 真係超級超級起級好食
 食到停唔到口, 後尾我同男朋友講話其實多d 人食share 都ok , 佢話唔得, 咁好食兩個人都食得曬

由於佢太好食, 忍唔住問店員係咩部位。原來係top blade, 仲話慢煮左24 個中, 再煎佢, 所以中間條筋都唔會un
 至於個薯條呢, 都炸到好香脆, 唔會好咸, 個等番茄醬我覺得似平時食個蕃茄味薯片ge味, 好好食
 真係好好食

Burrata  Cheese  Pizza

Burrata  Cheese  Pizza $165, 見好多人食呢個, 都叫左個黎試下
 布袋芝士, 幾得意, 一個ball 咁, 男朋友開頭蠢蠢地以為係隻蛋
 店員都會好細心咁問你要唔要影相先, 任影唔嬲

之後就會幫你分芝士
Burrata  Cheese  Pizza
pizza 又係熱辣辣, 我都係第一次食布袋芝士, 咁大舊都唔會好咸好漏, 係易入口個隻, 但同時又會食到d 芝士奶香味, 幾好。而塊ham 就咸咸地, 好香, pizza 仲有basil, 入口好豐富, 所有味道都配搭得好好。而個批底唔會好厚, 仲要脆脆地。 一個字, 正
 btw, 男朋友又讚佢個架幾好, 高空發展唔會咁迫, 佢真係由內至外到返內都好欣賞呢間餐廳

Souffle  Omelette

Souffle  Omelette $115, 其實食左兩個main 都已經好飽, 仲要叫多個甜品
 食甜品前店員會幫你收走枱面ge 碟, 再換個新ge 俾你 (係啊, 男朋友又係好like, 係咁讚d 碟好靚, 不過openrice 有限放相, 影左放唔到)
 講返個Omelette, 聞都聞到好香蛋味, 好fluffy, 鬆軟鬆軟, 個Omelette本身唔會好甜, 而個cream 就甜甜的, 配埋就arm arm 好
 唔想甜ge唔落cream 就咁食個Omelette都好好食

Blueberry  Cheesecake  Shake
Blueberry  Cheesecake  Shake $58, 外表上已經好ok, 好似卡通見到個d 飲品咁, so q
 飲落唔會好重芝士味, 反而藍莓味重d, 酸酸甜甜, 好開胃,好飲

Dirty  Chocolate
Dirty  Chocolate $48, 可以揀暖or 凍, 飲落係好滑ge 朱古力奶, 奶味偏重, 都好好飲

成晚都食到好開心, 飽到棒住個肚走, 碟碟清, 我地真係好大食
2021-09-29
Souffle  Omelette
Dirty  Chocolate
2021-09-29 35 浏览
某日去咗呢間既有特色又夢幻嘅餐廳,餐廳以馬戲團為主題,中間嘅旋轉木馬卡位超搶眼😍啱晒鍾意打卡嘅朋友📸🎠炸魚薯條($145)炸魚大條又香脆,加少少檸檬汁,清新又可減少膩感😌雖然薯條唔係厚切,但都熱辣香脆,好惹味😋🎠西班牙豬肉腸、紅椒、野菌意大利蛋麵拌蕃茄汁($135)意粉加入咗豬肉腸粒、椒粒及菌類一齊煮,味道酸酸地又帶口感,🎠Fresh Mango Passionfruit Smoothie($58)以新鮮芒果、熱情果、菠蘿汁及青檸汁調配,熱情果味較濃,味道及口感相對另一杯較酸及綿密,醒胃之餘又colorful😍🎠Pineapple Hat($48)賣相好IGable,以新鮮菠蘿、雪碧及菠蘿汁製成,菠蘿味好香,而且清爽解渴👍🏻

🎠炸魚薯條($145)

🎠西班牙豬肉腸、紅椒、野菌意大利蛋麵拌蕃茄汁($135)
意粉加入咗豬肉腸粒、椒粒及菌類一齊煮,味道酸酸地又帶口感,

🎠Pineapple Hat($48)
下午茶
  • Pineapple Hat
2021-09-27 37 浏览
<火焰芝士 🔥🧀>睇住店員係面前燒火焰芝士🔥🧀 有啲睇緊雜技feel🤹‍♂️ 店員仲勁細心等我地手機相機ready好先開始~ 火焰芝士入面仲加左甜甜酸酸既杏脯醬,中和番芝士既鹹膩💕<墨西哥脆餅 配 四川麻辣手撕雞 🌮>麻辣手撕雞加埋蕃茄🍅同牛油果🥑,配上脆脆墨西哥餅,惹味又開胃🤤<意大利布袋芝士薄餅 🍕>最近好鍾意流心creamy既Burrata-意大利布袋芝士~上完薄餅🍕,影完相,店員就會幫忙分切好。連平時食薄餅唔食邊既我都食埋條邊🤣<梳乎厘奄列 🥞>上枱個時嚇左一跳,分量都幾大,足夠二至三人~蛋味好香,外面有啲焦香,入面好鬆軟❣️<Pineapple Hat 🍍🍹><Fresh Mango Passionfruit 🥭🍹Smoothie>
<火焰芝士 🔥🧀>
<墨西哥脆餅 配 四川麻辣手撕雞 🌮>

<意大利布袋芝士薄餅 🍕>
<梳乎厘奄列 🥞>

<Pineapple Hat 🍍🍹>

2021-09-26 129 浏览
上次食過筲箕灣呢一間餐廳覺得幾好食 所以今次嚟試吓佢嘅 weekend brunch😛weekend brunch 包左一個主菜 湯/沙律 同埋一杯嘢飲 唔知好唔好食呢😚👅 Dirty Beef Burger $140漢堡包睇落好澎湃🤩有熔岩芝士 超大塊煙肉 牛肉漢堡 煎蛋 好足料 佢嘅牛肉漢堡都幾厚 食落都幾淋 調味都唔錯 幾好食😋👅 Dirty Skillet All Day Breakfast $130佢嘅全日早餐好豐富 炒蛋食落都幾滑 牛肉腸係有脆皮嘅 啱晒鍾意食脆皮腸嘅女小編🙈大啡菇幾juicy 同埋意大利包烘得微微香脆 整得唔錯🤤👅 梳乎厘奄列 $115梳乎厘好大份 蛋香十足 食落好軟熟😝同埋上面嘅cream 好幼滑 正🥰👅 Pineapple Hat $48呢杯係女小編非常推介飲嘅‼️上枱嘅時候已經覺得好靚 飲落好fresh 好有小學飲開菠蘿冰嘅味道 完全冇死甜嘅味😚杯上面嘅菠蘿都好甜同新鮮 大家嚟到一定要試吓😛👅 Fresh Mango Passionate Fruit Smoothie $58飲落芒果味好突出 酸酸哋好開胃 仲要好消暑添 唔錯🙈總括嚟講呢間餐廳嘅食物幾好

👅 Dirty Beef Burger $140

👅 梳乎厘奄列 $115

👅 Pineapple Hat $48

飲落芒果味好突出 酸酸哋好開胃 仲要好消暑添 唔錯🙈

總括嚟講呢間餐廳嘅食物幾好食😋又可以打卡 性價比幾高😚大家不妨去筲箕灣一試🥰

😋 好味:8.05/10
🤑 價錢:7.89/10
🤗 服務:7.76/10
😝 環境:7.99/10
😚 衞生:7.54/10
🤩 整體:8.01/10
2021-09-26 333 浏览
旋轉木馬🎪主題餐廳,格局好寬敞,在旋轉木馬下有幾個兩人卡位👩🏼‍🤝‍👩🏻室內裝修有一種fancy嘅感覺可以打卡亦可以有美食,不錯的選擇😝Burrate Pizza ($165)味道: 🌕🌕🌕🌖🌑評價: 薄批配配上Parma Ham,布袋芝士,店員會原個芝士上菜,相機食先然後係面前切開六等份👍🏻口感好煙靭,加上水牛芝士,唔會太咸,岩岩好。留意番要趁熱食😂Dirty Steak ($380)味道:🌕🌕🌕🌕🌕評價: 牛扒絕對有驚喜🥩仲有唔好睇少平時伴碟嘅蒜頭,覺得冇乜特別,但其實好有驚喜🧄🧄我一食愛上左😻牛扒4-5成熟左右,分量好足夠,唔會靭,入口軟身,好香牛味同烤焗嘅味道。推介❗️Soufflé Omelette ($115)味道: 🌕🌕🌕🌕🌗評價: 可以用'巨型‘嚟形容,大過兩隻手掌🖐️蛋香味好濃好滑身,空氣感好重,似食緊一陣風,甜度亦適中。推介❗️Carmel Mocha Float ($58)味道: 🌕🌕🌕🌗🌑評價: 一個朱古力味雪糕加咖啡。朱古力味道比較偏重,有少少似黑牛Blueberry Cheesecake Shake ($58)味道: 🌕🌕🌕🌕🌗評價: 藍莓芝士蛋糕奶昔味道適中,唔
室內裝修有一種fancy嘅感覺
可以打卡亦可以有美食,不錯的選擇😝

Burrata  Pizza

Burrate Pizza ($165)
味道: 🌕🌕🌕🌖🌑
Dirty  Steak

Dirty Steak ($380)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕
Soufflé  Omelette
Soufflé  omelette

Soufflé Omelette ($115)
味道: 🌕🌕🌕🌕🌗

Carmel Mocha Float ($58)
味道: 🌕🌕🌕🌗🌑

味道: 🌕🌕🌕🌕🌗
評價: 藍莓芝士蛋糕奶昔味道適中,唔似平時飲到嘅奶昔咁甜,會有淡淡藍莓香味,口感好Creamy

為今餐畫上完美嘅句號🥰
岩晒有少女心既我😆
Soufflé  Omelette
Blueberry  Cheesecake  Shake
餐廳裝修得既夢幻又有特色,環境寬敞開揚,一入門口就見到以旋轉木馬設計為藍本既座位,牆上更有唔少靚靚畫作,充滿藝術感💕 不論係環境、餐具及食物,都設計得好有心思👍🏻 而且店員仲好好服務呢~❀ 墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞 🌮Taco好香脆,裏面包住牛油果醬、酸忌廉、蕃茄、生菜及雞肉,非常滋味🥰 手撕雞嫩滑,麻辣帶香,配搭得唔錯呢❀ 火焰芝士 🧀上枱後店員會在芝士上倒入冧酒並點燃,即場表演打卡一流既火焰效果😍 芝士味濃郁,上面酸酸甜甜既杏脯醬能中和一下油膩感,仲可以夾埋麵包一齊食,好邪惡🤤 芝士控必試!❀ 意大利布袋芝士薄餅 🍕薄餅中間有一大球布袋芝士,影完相後店員會將芝士切開六份,平均分佈在每塊薄餅上。Pizza烤得香脆又帶點焦香味,上面仲有Parma ham,夾埋軟滑既水牛芝士食,味道香濃,份量好多~❀ 梳乎厘奄列 🍳份量好驚人,超級巨型😍 蛋香味突出,鬆軟綿密,空氣感十足,配以甜甜既忌廉令人食唔停口,係必叫既甜品之一,食得好滿足😋 ❀ Fresh Mango Lime Soda 🥭飲品上有半個切粒芒果,賣相吸引又好香甜~依杯由芒果、青檸、菠蘿汁及梳打製成,芒果味香濃,酸酸甜甜又清爽❀

❀ 墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞 🌮

❀ 梳乎厘奄列 🍳

❀ Fresh Mango Lime Soda 🥭
Fresh Mango Lime Soda

❀ Pineapple Hat 🍍
打卡一流既飲品💕 杯上有一大片焦糖菠蘿,香甜多汁😋 入口係濃郁既菠蘿雪碧,開胃解渴
墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞
意大利布袋芝士薄餅