2022-09-24 57 浏览
今日去咗屋企附近嘅Dirty Skillet食嘢,覺得嗰度嘅裝修唔錯,坐得好舒服。我哋叫咗個pineapple hat 飲品,同埋一個熱情果飲品,覺得好滿意。嗰塊菠蘿又香又甜仲有啲焦糖喺上邊。我哋都叫咗個海鮮飯,飯嘅份量都唔少,海鮮有帶子、🦐、魷魚、蜆等,幾好食仲好大份添。叫咗個疏乎厘,真係好大哥,我哋兩個人都食唔晒,起碼要四個人先食得晒。我哋仲叫咗火焰芝士多士,服務員係你面前點火,真係好驚喜!!!!

唔係第一次食呢間餐廳,係呢一區少有嘅 打卡西餐廳!所以今晚同女仔朋友聚會黎就好perfect, 影靚相岩哂!佢係有啲dinner set嘅,但我哋散叫,前菜嗌咗忌廉酥皮菠菜同埋一個焗肉丸,兩個都係用鑊仔上,所以熱辣辣!個酥皮幾脆, 焗肉丸中間仲有隻蛋同底下有d 蘑菇,個蕃茄醬好食,好適合配個意粉。跟住主菜嗌咗個慢煮bbq醬豬肋骨,經典配搭加埋薯條一定冇死! 薯條就一般,但個豬肋骨幾唔錯,有啲位嘅肋骨唔係一整條骨,而係好似啲細軟骨咁,所以可以啖啖肉!然後去打卡餐廳梗係嗌d打卡飲品同甜品, 呢個菠蘿特飲睇網上好多人嗌,真係好啱打卡!!上面片菠蘿就算冇焦糖都係甜嘅,飲品應該係菠蘿汁溝咗啲雪碧,底下仲有啲平時嗌手搖飲品有嗰啲一粒粒一口咬就會爆嘅珠珠,都幾唔錯!另外呢杯就叫Bananarama shake﹐應該係香蕉芒果奶昔,睇落去非常之美國style﹐同呢個餐廳好襯,飲落去我地食唔到芒果味,反而有啲似韓國嗰隻香蕉奶,都係打卡100分。 佢啲甜品唔算好多款,但樣樣都好似有啲想食咁,有一個梳乎厘omelette好似好正,不過睇上去好似會好飽,所以我地就叫咗個火焰雪山嚟share。上台佢會先淋酒而且

佢啲甜品唔算好多款,但樣樣都好似有啲想食咁,有一個梳乎厘omelette好似好正,不過睇上去好似會好飽,所以我地就叫咗個火焰雪山嚟share。上台佢會先淋酒而且d酒好多,所以會燒幾耐有非常充足時間畀你影個IG story haha. 其實呢間餐廳啲員工幫我地影相都影得唔錯!

Overall覺得呢間餐廳真係非常打卡able! 啲d碟都好靚,連包濕紙巾都有design! 我見到佢係有下午茶tea set嘅,之後可以再嚟試下!

行過幾次見到裝修好靚好特別成間馬戲團咁, 中間又有旋轉木馬卡位初頭以為係甜品店睇咗出面個MENU先知原來都有正餐食放工時間見唔多人就入去試下個晚大概有一半客人有一位高高地嘅女侍應服務好好雖然要應付好多事情, 不過都感受到佢有耐性又快手第一次去唔知點咩好又會主動推介羅宋湯 $58佢係唔知有番茄味, 當中紅菜頭味道都十足味道濃郁漁民湯 $68食道有蜆,青口, 魚, 魷魚都算多海鮮, 味道鮮甜唔腥芝士肉醬薯條 $65香脆可口嘅薯條配肉醬及半溶芝士Burrata Cheese Pizza $185中間嗰粒就係選用水牛芝士中最頂級嘅 Burrata Cheese奶香味非常濃郁配料仲有Parma Ham同 Chorizo, 味道唔錯Tiramisu Egg Waffle with Vanilla Ice Cream $88唔好話小朋友見到開心我見到都嘩咗一聲靜係顏值已經好高分唔係好食到 Tiramisu 味, 不過滿足到我想食雞蛋仔又想食雪糕嘅欲望Dirty Chocolate 睇落唔夠DIRTY不過唔會死甜又朱古力味十足熱情果青檸梳打當中仲加咗西柚片, 清新得嚟又可以去油膩感, 幾好飲MENU上
行過幾次見到裝修好靚好特別
成間馬戲團咁, 中間又有旋轉木馬卡位
初頭以為係甜品
睇咗出面個MENU先知原來都有正餐食
放工時間見唔多人就入去試下

個晚大概有一半客人
有一位高高地嘅女侍應服務好好
雖然要應付好多事情, 不過都感受到佢有耐性又快手
第一次去唔知點咩好又會主動推介

羅宋湯 $58
佢係唔知有番茄味, 當中紅菜頭味道都十足
味道濃郁

漁民湯 $68
食道有蜆,青口, 魚, 魷魚
都算多海鮮, 味道鮮甜唔腥

芝士肉醬薯條 $65
香脆可口嘅薯條配肉醬及半溶芝士

Burrata Cheese Pizza $185
奶香味非常濃郁
配料仲有Parma Ham同 Chorizo, 味道唔錯

唔好話小朋友見到開心
我見到都嘩咗一聲
靜係顏值已經好高分

Dirty Chocolate 睇落唔夠DIRTY
不過唔會死甜又朱古力味十足

熱情果青檸梳打
當中仲加咗西柚片, 清新得嚟又可以去油膩感, 幾好飲

MENU上仲有好多菜式飲品想試
會再嚟打卡的

2022-09-21 199 浏览
Dirty Skillet啱啱開業嘅時候,我已經幫襯過一次,其中熔岩芝士洋蔥餡餅令我印象深刻🤩。最近餐廳出咗個二人套餐,$395包括餐湯、前菜、主菜同甜品👍🏻Dirty Skillet俾我一種好歡樂嘅感覺,餐廳中間有一個旋轉木馬造型嘅座位。樓底幾高,而且餐廳採用落地玻璃,空間感十足。- 酥皮焗周打蜆忌廉湯(+$20)出面的酥皮呈金黃色,口感香脆。入面既湯亦好有鮮味,而且幾多蜆肉🤩- 傳統意大利烤餅配牛油果及車打芝士醬意大利烤餅一共有四片,外脆內煙韌,識食一定係兩個醬都加落烤餅上面😎- 新奧爾良Shake Shake海鮮袋配意大利蛋麵(+$99)職員會幫我哋shake海鮮袋,然後再倒落大盤到🙏🏻。入面海鮮種類幾多,包括帆立貝、蜆、青口、大蝦。醬汁非常惹味,而意大利蛋麵非常掛汁,加上原先嘅蛋香,所以好好味😋。除咗海鮮之外,Shake shake袋仲有其他配料包括西班牙風腸、粟米同薯仔。- 芒果拿破崙酥皮入口香脆鬆化,餡料好豐富,每一層吉士中間夾左很多芒果粒,吉士亦係芒果味!- Dirty Sakura Latte火山造型好吸引,仲要係粉紅色,女仔一定好鍾意😍。味道唔算甜,而且入面有爆炸糖,

- 酥皮焗周打蜆忌廉湯(+$20)
酥皮焗周打蜆忌廉湯

- 傳統意大利烤餅配牛油果及車打芝士醬
傳統意大利烤餅配牛油果及車打芝士醬

新奧爾良Shake Shake海鮮袋配意大利蛋麵

- 芒果拿破崙
芒果拿破崙

- Dirty Sakura Latte
火山造型好吸引,仲要係粉紅色,女仔一定好鍾意😍。味道唔算甜,而且入面有爆炸糖,非常過癮。
Dirty  Sakura  Latte

- Fresh Mix Berries Smoothie
Smoothie好大杯,味道唔算太甜,感覺幾健康。
Mixed  Berries  Smoothie

一個前菜同主菜其實都足夠兩個人食,而且選擇都幾多,西餐嚟講都幾抵食👍🏻

2022-09-14
酥皮焗周打蜆忌廉湯
傳統意大利烤餅配牛油果及車打芝士醬
新奧爾良Shake Shake海鮮袋配意大利蛋麵
芒果拿破崙
Dirty  Sakura  Latte
Mixed  Berries  Smoothie
2022-09-19 175 浏览
Flaming Cheese with Garlic Focaccia $98火焰芝士好有氣勢,上菜時店員會係面前點著碟芝士,火焰過後芝士沸騰拉絲,混合埋上面甜甜酸酸嘅果醬,塗抹係香脆嘅蒜蓉包食落口感層次味道都非常豐富。-Burrata Pizza $185意大利布袋芝士配上Parma ham,味道十分之夾,店員會幫手將芝士切開平均分配,pizza係手拉製作,口感比較有咬口,配上茄醬做底,分量好足好飽。-Souffle Omelette $115鐘意甜品係必定要試梳乎厘奄列,上碟非常鬆軟大件,好厚身,食落蛋香味超濃,配上微甜嘅cream同水果伴碟,食完滿足之餘又唔會heavy。-Pineapple Hat $48好清新嘅菠蘿特飲,飲落味道香甜,上面嘅鮮菠蘿片用咗焦糖燒香,令到菠蘿食落更清甜,並有焦糖嘅脆口。-Mix Berries Smoothie $58將新鮮雜莓打碎製作成smoothie,飲落酸酸甜甜有啲似乳酪飲品,好合適解膩消滯。
Burrata Pizza $185
午餐
Souffle Omelette
Mix Berries Smoothie
2022-09-18 61 浏览
形薈Dirty skillet-嘉年華主題多國菜,可惜6個人沒能享受情侶的嘉年華旋轉木馬卡座食物質素不錯,Dirty steak,脆皮豬手配蘋果醬,意大利布袋芝士薄餅好食期待的西班牙海鮮焗飯,海鮮可以,但焗飯太濕,醬汁就一般。甜品梳乎釐奄列有驚喜,下次可以試吓佢哋既tea time甜品,聽講幾出名

期待的西班牙海鮮焗飯,海鮮可以,但焗飯太濕,醬汁就一般。

2022-09-15 52 浏览
同朋友喺附近睇完戲後,被黎間充滿夢幻童話式既餐廳吸引住。墨西哥脆餅配四川麻辣手斯雞先order左份創意Fusion小食,墨西哥脆餅配四川麻辣手斯雞,墨西哥脆脆包住惹味微辣的手斯雞, 越食越開胃。意大利布袋芝士、風腿、風腸、芝士薄餅特色布袋芝士pizza,芝士控必食淡淡的的布袋芝士與巴馬火腿香腸好夾,咸香味平衡,風味頗佳。梳乎厘奄列梳乎厘奄列份量超乎想像的大,鬆軟綿滑,入口即溶同時蛋香味十足。(溫馨提示:製作約30分鐘,有興趣要提早落order)再黎兩飲igable飲品 Pineapple Hat鍾意鮮甜口味既就一定要揀Pineapple Hat,佢係菠蘿汁mix Sprite,飲落唔會太甜膩,好消暑。配上帶焦糖的鮮菠蘿片及搶眼紅鶴,打卡一流!Fresh Mango Lime Soda青檸、菠蘿汁mix Soda配上鮮芒果,有得飲又有得食,口感豐富有層次。
同朋友喺附近睇完戲後,被黎間充滿夢幻童話式既餐廳吸引住。
墨西哥脆餅配四川麻辣手斯雞

先order左份創意Fusion小食,
墨西哥脆餅配四川麻辣手斯雞,
墨西哥脆脆包住惹味微辣的手斯雞, 越食越開胃。
意大利布袋芝士、風腿、風腸、芝士薄餅

特色布袋芝士pizza,芝士控必食
淡淡的的布袋芝士與巴馬火腿香腸好夾,咸香味平衡,風味頗佳。
梳乎厘奄列

(溫馨提示:製作約30分鐘,有興趣要提早落order)
再黎兩飲igable飲品

Pineapple Hat

配上帶焦糖的鮮菠蘿片及搶眼紅鶴,打卡一流!
Fresh Mango Lime Soda

2022-09-14 94 浏览
這天放工去找在筲箕灣工作既閠蜜食飯,佢話係形薈見到哩間新既cafe成日都好多人好想試,地點就在地面轉角,非常易找!一入去就見到超吸睛既旋轉木馬造型,好fancy好華麗天氣好熱先叫左兩杯特飲消消暑,叫了Mango Lime Soda ($58), 真係有成件真芒果肉,配上橙同青檸,很清新又juicy!Pineapple Hat ($48), 造型超級靚,唔捨得飲!菠蘿面用焦糖燒過,甜甜地好refresh!主菜叫了銷量no.1既Burrata Cheese Pizza ($185),好rich既意大利布袋芝士,配上香濃咸香既Parma Ham,風腸同cheese, 同芝士味超夾,個pizza底超煙韌,果然係必點!另叫了Dirty Steak ($398), 用鐵板上枱熱辣辣,經過12小時慢煮既Top Blade, 肉質非常鮮嫩,微紅既牛肩肉烤得剛好,完全不會韌,配上香脆薯條,洋蔥同Garlic, 超讚!平日夜晚都幾多人,但座位非常舒適!同埋食物份量都頗大!好適合傾計同gathering!

一入去就見到超吸睛既旋轉木馬造型,好fancy好華麗

Burrata  Cheese  Pizza

Dirty  Steak

Burrata  Cheese  Pizza
Dirty  Steak
  • Burrata Cheese Pizza
2022-09-12 353 浏览
Dirty Skillet以馬戲團同嘉年華做餐廳裝潢主題 行Vintage童話風🤪充滿玩味元素牆上有復古壁畫 連濕紙巾嘅設計都好有心思😍餐廳靠窗位置有落地玻璃 上午嚟可以享受陽光透入自然光線 啱晒feel😌餐廳中央有個超吸精旋轉木馬用餐區🎠🎠 好夢幻 係好受歡迎嘅打卡點📸🍽️️Set Dinner For Two HKD$395🍽️️⭐️⭐️酥皮焗周打蜆忌廉湯🍲 +HKD$20⭐️⭐️金黃酥皮焗得鬆脆 做得幾好食 點上熱呼呼嘅忌廉湯 入口牛油香味頗重🧈同creamy 湯中亦有很多蜆肉 足料滿足😜味道:🌕🌕🌕🌕🌘⭐️⭐️傳統意大利烤餅配牛油果🥑及車打芝士醬🧀 ⭐️⭐️唔明點解意大利烤餅上咗枱一段時間都仍然保持到外層嘅脆度同內裏嘅嚼勁🤩🤩旁邊配有牛油果同車打芝士醬牛油果醬帶微辣 但質地輕盈唔膩車打芝士醬很濃稠 有濃郁芝士鹹香味🤪基本上邊款都好夾 我勁中意呢道前菜味道:🌕🌕🌕🌕🌕⭐️⭐️炭燒美國西冷牛扒🥩10oz 配薯條🍟 +HKD$99⭐️⭐牛扒炭燒紋理烤得幾靚 外層煎得微焦香叫了6成熟 放在熱pan上會稍微再熟啲😝肉質軟嫩幾juicy 伴菜嘅蒜頭焗得好軟 好好食 幼薯條份量頗多 熱焫焫好脆身 😆味道:🌕🌕🌕🌕🌗⭐️⭐️
牆上有復古壁畫 連濕紙巾嘅設計都好有心思😍

叫了6成熟 放在熱pan上會稍微再熟啲😝
肉質軟嫩幾juicy 伴菜嘅蒜頭焗得好軟 好好食
幼薯條份量頗多 熱焫焫好脆身 😆

味道:🌕🌕🌕🌕🌗

⭐️⭐️Soufflé Omelette🥚 +HKD$45⭐️⭐

令我勁驚訝嘅梳乎厘奄列 超 級 巨 大‼️
喺大過我兩隻手掌🤣🤣
我最impressed嘅係佢極具空氣感之餘 又有飽足感唔會好似無食過野咁 而且蛋香味十足🥚
加埋啲cream一齊食 我覺得自己好似食緊雲朵咁鬆軟順滑☁️

味道:🌕🌕🌕🌕🌕

⭐️⭐️Mango Lime Soda🥭 HKD$58⭐️⭐️
頗多人叫的一杯 半個芒果放在高身杯上好吸精
芒果菠蘿梳打入面加入青檸汁酸酸甜甜 好爽好透心涼
自己再加入香甜芒果肉一齊飲更好飲😋

味道:🌕🌕🌕🌕🌑

⭐️⭐️Dragon Hat 🍹 HKD$48⭐️⭐️

以紅鶴同紅肉火龍果砌成一個搶眼裝飾 好多客人都會點呢杯打卡
酸味比較重 因為有混合到菠蘿🍍同士多啤梨汁 🍓不過紅肉火龍果好鮮甜所以可以中和返酸度
夏天飲很合適 酸甜爽涼❄️

味道:🌕🌕🌕🌕🌑

• Soufflé  Omelette
以馬戲團嘉年華為主題的西餐廳🎪帶點歐美復古風 中間更設有童話風的旋轉木馬雅座超可愛 真是有置身在遊樂園的錯覺𖦹‎.𖦹‎⸝⸝⸝♡配搭埋日光好有summer度假感🤎主打邪惡芝士系列 最近還推出了港女tea set唔洗$200就食到 唔少客人都order黎打卡.ᐟ.ᐟ食物有好多小巧思幾特別 質素都好不錯 喜歡空氣感的話 一定要點梳乎厘 真的好治療🥺.▫Flaming cheese with garlic focaccia $98店員會直接表演放火show 𖦹‎.𖦹‎⸝⸝⸝加入冧酒再點火🔥 仲見到佢滋滋滋Flaming Cheese配煙醺車打芝士好邪惡仲巧拉絲(ᯅ̈ )焦香味&鹹香感十足 還用上特製黃梅醬 酸酸甜甜一併塗在薄脆蒜蓉包 好香口滋味(՞•֊•՞).▫Burrata cheese $185長得圓滾滾好可愛的布袋芝士.ᐟ‪‪.ᐟ打卡後店員替我們切開變成花 平均分配去每塊pizza🍕餅底質地煙韌 塗滿蕃茄醬配料有巴馬火腿&香腸連埋cheese口感好豐富味道更香濃desu~.▫soufflé omelette $115另一名物🤎 比佢既巨大嚇親真係大過我地塊臉(・д・)成個梳乎厘都是用雞蛋整
以馬戲團嘉年華為主題的西餐廳🎪

加入冧酒再點火🔥 仲見到佢滋滋滋

Flaming Cheese配煙醺車打芝士好邪惡
仲巧拉絲(ᯅ̈ )焦香味&鹹香感十足
還用上特製黃梅醬 酸酸甜甜
一併塗在薄脆蒜蓉包 好香口滋味(՞•֊•՞)
▫Burrata cheese $185

長得圓滾滾好可愛的布袋芝士.ᐟ‪‪.ᐟ
打卡後店員替我們切開變成花
平均分配去每塊pizza🍕

餅底質地煙韌 塗滿蕃茄醬
配料有巴馬火腿&香腸連埋cheese
口感好豐富味道更香濃desu~

▫soufflé omelette $115
soufflé omelette

另一名物🤎 比佢既巨大嚇親
真係大過我地塊臉(・д・)
成個梳乎厘都是用雞蛋整 完全無麵粉
充滿空氣感 超級動L 口感好鬆軟🥺
啖啖都充滿蛋香 本身好飽都忍唔住ko
▫dirty Purple yam latte $48
Pineapple hat

Dirty系列都好受歡迎~
漸層的淡紫色巧靚( ˶ˊᵕˋ)
是紫薯latte 帶陣陣紫薯香 唔會過甜
▫Pineapple hat $48
好igable的signature drink~
同環境好搭 好有夏日感( ˃ ᵕ ˂ )
雪碧搭香甜的菠蘿汁 好清爽解渴
還配左一大片帶焦糖的菠蘿 巧甜巧juicy
  • Pineapple Hat
  • soufflé omelette
  • Flaming cheese with garlic focaccia
2022-09-09 66 浏览
🐽 - Shau Kei Wan - Dirty Skillet鍾意去Cafe食下嘢打下卡既朋友,真心要黎試下尼間餐廳🫶🏼環境設計都好有心思,座位寬敞舒適,女仔朋友一定鍾意👭🏻- Dirty Burger 💰$145餡料分別有熔岩芝士、煎蛋、牛肉漢堡、焦糖洋蔥、煙肉、秘製醬汁及薯條;基本上同出邊西式餐廳食既差唔多,都係一樣咁Juicy- Flaming Cheese with Garlic Focaccia 💰$98尼個火焰芝士配蒜蓉意大利包真係不得了,鍾意食芝士既朋友一定要試🧀一上枱職員會係旁邊幫你燒起咗個鐵板先,等啲火熄左就可以慢慢享用啲芝士,不過都要快食,如果唔係好容易會硬番🙈- Tiramisu Egg Waffle with Vanilla Ice Cream 💰$88睇相會見到成個雞蛋仔都好colorful🌈配埋雪糕食,出色!- Dragon Hat 💰$48一杯睇得又飲得既野飲👍🏻而且火龍果亦有益腸道健康!

鍾意去Cafe食下嘢打下卡既朋友,真心要黎試下尼間餐廳🫶🏼
環境設計都好有心思,座位寬敞舒適,女仔朋友一定鍾意👭🏻

- Dirty Burger 💰$145
基本上同出邊西式餐廳食既差唔多,都係一樣咁Juicy

睇相會見到成個雞蛋仔都好colorful🌈
配埋雪糕食,出色!

- Dragon Hat 💰$48
一杯睇得又飲得既野飲👍🏻而且火龍果亦有益腸道健康!

2022-09-09 59 浏览
<Dirty Skillet>豬手好大份,食唔哂,靚仔Waiter service 超好。。。7點去到靚仔同我講今晚都唔算好full ,問我鐘意坐邊。。。佢俾左最好坐既sofa位我,又好有耐性解答我既問題,第一次去到,係多野問d,問佢食物份量同味道,都係答左好耐。。。問下d圖飲品係咩黎,咩味,因為睇到個樣,杯杯都想飲。。。我感覺自己煩左佢好耐。。。🤣🤣🤣打咭真係一流。。。我地叫飲品柯打左菠蘿同芒果。。。賣相同味道係一樣咁好😍😍。。。主食最後我地柯打左隻豬🐷🐷🤚🤚手,廚房整好左之後靚仔會係我地面前 ◇湯◇豬🐷cut 好左之後就會砌返好再放上枱俾我地食 ,哈哈🤣🤣🤣豬手好大隻,2個人跟本食唔哂,要打包拎走。。。豬手有個秘製蘋果醬,配埋一齊食,幾夾!最搞笑既係,🤣🤣我見佢枱面預備左一包野,好colorful,以為係口罩套,點知打開係口水堅黎架。。。當我bb咩,仲用口水堅。。。🤣🤣🤣
<Dirty Skillet>
豬手好大份,食唔哂,
靚仔Waiter service 超好。。。

7點去到靚仔同我講今晚都唔算好full ,
問我鐘意坐邊。。。
佢俾左最好坐既sofa位我,
又好有耐性解答我既問題,
第一次去到,係多野問d,
問佢食物份量同味道,都係答左好耐。。。

問下d圖飲品係咩黎,咩味,因為睇到個樣,杯杯都想飲。。。
我感覺自己煩左佢好耐。。。🤣🤣🤣

打咭真係一流。。。
我地叫飲品柯打左菠蘿同芒果。。。
賣相同味道係一樣咁好😍😍。。。

主食最後我地柯打左隻豬🐷🐷🤚🤚手,
廚房整好左之後靚仔會係我地面前 ◇湯◇豬🐷
cut 好左之後就會砌返好再放上枱俾我地食 ,哈哈🤣🤣🤣
豬手好大隻,2個人跟本食唔哂,要打包拎走。。。
豬手有個秘製蘋果醬,配埋一齊食,幾夾!

最搞笑既係,🤣🤣
我見佢枱面預備左一包野,好colorful,
以為係口罩套,
點知打開係口水堅黎架。。。
當我bb咩,仲用口水堅。。。🤣🤣🤣
1K
Dirty Skillet以繽紛的嘉年華為主題,夢幻的旋轉木馬打卡位,令人童心爆發,落地玻璃窗透人天然光,還有可愛鸚鵡的點綴,周圍都是美美打卡位。三層架盛載著可愛的茶點,加上Flamingo裝飾,充滿少女心。坐在閃爍的旋轉木馬下,品嚐美味甜點,十分愜意! =小浮誇幸福二人下午茶= $265 for 2鹹點 SAVOURY:●炸墨魚條配泰式辣醬 ●蒜蓉牛油雞翼●煎蠔伴黑松露●煙三文魚青瓜三文治●意大利火腿車打芝士農夫多士墨魚條新鮮炸起,粉漿包裹煙韌的墨魚粒,熱辣辣又香口,沾上蛋黃醬,更加惹滋味停不了! 雞翼炸至香脆可口,入口滿咀油滑牛油香,加上蒜蓉的提鮮,十分邪惡。煙三文魚入口綿潤,配上細膩的酸忌廉和青瓜,清新開胃。煎蠔油香慢慢散發,和黑松露完美融合,很回味呀! 甜點:🌺提拉米蘇🌺芒果拿破崙 🌺法式多士Tiramisu的忌廉空氣感十足,入口柔滑,咖啡味香郁,啖啖誘人! 拿破崙入口鬆脆,夾層填滿稠密的吉士醬,加上熟透香甜的芒果肉,是我的摯愛。法式多士新鮮炸起,金黃酥化,入口熱呼呼,和奶滑的忌廉混在一起,幸福感滿滿。Fresh Mango Lime Soda $58造型令人迷醉,表面舖上新

=小浮誇幸福二人下午茶= $265 for 2

🌺提拉米蘇
🌺芒果拿破崙
🌺法式多士

Fresh Mango Lime Soda $58
造型令人迷醉,表面舖上新鮮芒果肉,馥郁的菠蘿汁混合芒果汁,入口濃甜蜜意,十分消暑解渴。
Pineapple Hat $48
粉紅夢幻,插上造型可愛的Flamingo,果味濃郁的菠蘿汁,加上焦糖菠蘿,充滿熱帶氣息,適合嗜甜的客人。
之前試過嚟呢間餐廳食普通lunch set,已經比佢嘅嘢飲造型吸引😆今次再黎試其他新嘢~🍽Dinner Set for two $534小食嗌左Nudo bread🥖 配牛油果醬同芝士醬。第一次食依樣野,個樣平平無奇原來非常好食!個包空心嘅烤到勁脆勁香口!牛油果醬超濃郁😍同芝士醬好夾👍主菜嗌咗Shake shake seafood另加闊條麵🦐海鮮全部大大粒,份量多又新鮮!醬汁辣辣地連埋啲麵食幾好味😋另外加錢升級左酥皮湯~甜品就係自家製Apple pie,蘋果蓉非常軟熟,pie皮酥脆連埋雪糕食好正😆🍹Pineapple hat&Dragon hat @$48依度嘅嘢飲造型勁靚😍睇得岀好有心機整~菠蘿面仲烤咗層焦糖一上枱就聞到勁香甜🥰而且兩杯嘢飲都係新鮮水果整嘅,飲完仲可以食埋面頭嘅水果❣️

🍽Dinner Set for two $534

2022-09-07 50 浏览
次次經過見到呢間都好想食,今日終於有人陪我食啦☺️佢環境好似嘉年華咁,入到去就好開心😆忍唔住周圍影影影📸🍍🥭Pineapple Hat $48,Mango Lime Soda $58一嚟到個賣相已經好吸引我😍好有夏天嘅感覺🏖仲有隻紅鶴喺上面🦩真係睇得又食得😻佢哋會俾埋個碟同匙羹比我地食個生果~啲生果又甜又新鮮💛💛梳打好有生果味之餘飲落去仲唔會太甜!好解渴🤡-火焰芝士配蒜蓉意大利包 $98佢個芝士唔會好漏,好香芝士味仲有啲芒果醬中和一下~上枱前仲會黎個點火吸晴🔥😎蒜蓉包好薄脆!配上芝士好夾~-Shake Shake海鮮袋 $438配蒜蓉意大利包海鮮袋入邊有:龍蝦尾 ,蝦、帆立貝,蜆,青口,西班牙風腸,粟米、薯仔)成日見啲人食呢個海鮮袋已經好想試,冇諗過呢間Cafe都有得食😍頭先佢會喺我哋面前shake,即刻影返個story😆上碟仲出哂煙架~佢用咗新奧爾良醬撈呢個海鮮🦞好入味~小小辣🌶啲海鮮又新鮮啖啖肉🥰連啲粟米同薯仔都好好食!😋😋-甜品時間🥧叫左我最愛既梳乎厘奄列 $115上到枱真係嘩左一聲!好大個梳乎厘~未食已經聞到好大浸蛋香🤩仲登吓登吓咁😍超鬆軟🥰雖然好大個但係完全唔會濟😍超愛❤️
次次經過見到呢間都好想食,今日終於有人陪我食啦☺️
佢環境好似嘉年華咁,入到去就好開心😆忍唔住周圍影影影📸

🍍🥭
一嚟到個賣相已經好吸引我😍
好有夏天嘅感覺🏖
仲有隻紅鶴喺上面🦩
真係睇得又食得😻
佢哋會俾埋個碟同匙羹比我地食個生果~
啲生果又甜又新鮮💛💛
梳打好有生果味之餘飲落去仲唔會太甜!
好解渴🤡

火焰芝士配蒜蓉意大利包 $98
佢個芝士唔會好漏,
好香芝士味仲有啲芒果醬中和一下~
上枱前仲會黎個點火吸晴🔥😎
蒜蓉包好薄脆!配上芝士好夾~

Shake Shake海鮮袋 $438
配蒜蓉意大利包
頭先佢會喺我哋面前shake,即刻影返個story😆
上碟仲出哂煙架~
佢用咗新奧爾良醬撈呢個海鮮🦞好入味~小小辣🌶
啲海鮮又新鮮啖啖肉🥰連啲粟米同薯仔都好好食!😋😋

甜品時間🥧
叫左我最愛既梳乎厘奄列 $115
上到枱真係嘩左一聲!
好大個梳乎厘~未食已經聞到好大浸蛋香🤩
仲登吓登吓咁😍