2022-10-18
打工仔最唔鍾意就係做dirty work,日日對住同一樣野比你都覺得厭啦,之但係呢間「Dirty Skillet」又幾岩我心水,去過一次都忍唔住返黎dirty一下,佢地環境、擺設有心思,野食擺盤賣相吸引,我諗係港島東黎講,算係比較出色既一眾。👇📌UNDER THE SEA - ▪️ SHAKE SHAKE · SEAFOOD - $438▫️ 係呢到絕對可以滿足你對海鮮既狂熱,呢個人氣主打「新奧爾良·ShakeShake海鮮袋」非常賣座,事關一袋包含哂龍蝦尾、蝦、帆立貝、蜆、青口、西班牙風腸、粟米,同埋薯仔,足足夠你四個人share都仲得,海鮮用海鮮濃湯煮過,配搭埋自家製醬汁,所以食落相當惹味;而隨set仲附送3件蒜蓉意大利包,誠意十足! 📌ON FIRE!! - ▪️ Flaming Cheese · Garlic Focaccia - $98▫️ Fire in the hole!一上枱staff叫我小心,原來呢個「火焰芝士·蒜蓉意大利包」即埸好似火焰雪山咁用冧酒燒一燒先,即時散發住一股芝士香,中間既黃梅醬,再配搭新鮮烘過既意大利包上面一齊食,口感香脆,但又唔會過膩,相當滋味!📌LET T
去過一次都忍唔住返黎dirty一下,佢地環境、擺設有心思,
野食擺盤賣相吸引,我諗係港島東黎講,算係比較出色既一眾。👇
SHAKE SHAKE · SEAFOOD
「新奧爾良·ShakeShake海鮮袋」非常賣座,事關一袋
包含哂龍蝦尾、蝦、帆立貝、蜆、青口、西班牙風腸、粟米,
SHAKE SHAKE · SEAFOOD
配搭埋自家製醬汁,所以食落相當惹味;
而隨set仲附送3件蒜蓉意大利包,誠意十足!
SHAKE SHAKE · SEAFOOD
即時散發住一股芝士香,中間既黃梅醬,再配搭新鮮烘過既
意大利包上面一齊食,口感香脆,但又唔會過膩,相當滋味!
▪️ Souffle · Omelette - $115
Souffle · Omelette
入口係非常鬆軟,空氣感十足,事關聽staff講佢地係全雞蛋焗製,
Souffle · Omelette
難怪做到咁輕盈而且好香濃既蛋黃味,連埋面頭既cream一齊食,
個香滑感更加到位,個SIZE亦都係驚人級別,兩條友都食唔哂!
▪️ Pineapple · Hat - $48
Pineapple · Hat
Fresh Mango Passionfruit · Smoothie
前者用左新鮮菠蘿、雪碧同埋菠蘿汁組成,清新香甜,
Pineapple · Hat
面頭既菠蘿仲食得既,幾有特色;而「芒果熱情果·沙冰」
減膩一流,用左新鮮芒果、熱情果、菠蘿汁、青檸汁,
整體夠哂透心涼,唔錯。👇