2023-07-23
上星期同啲姊妹食飯傾開計,有個姊妹話筲箕灣呢頭有間好特別嘅旋轉木馬餐廳🤩除咗環境靚之外,嘢食都唔錯😌聽完之後第一時間請老公weekend帶我去探店打卡🤭而今日食完都真係好滿意❗️不論係環境、食物,以致整體嘅服務,我都覺得係 近排食過同類型嘅餐廳之中 最好嗰幾間😎餐廳真係好靚好多打卡位❣️裡裡外外都佈置得好有心思🌟兩個女仔嚟仲有得坐旋轉木馬位🤭份Menu都好有心機整💕色彩繽紛,圖文並茂❗️而且完全冇照騙成份🤓落到枱同menu幅圖真係幾乎一樣👏🏻今日我哋揀咗兩份brunch set + 一個甜品❣️🍴是日精選沙律 (跟餐)由沙律菜、青瓜、蕃茄配埋黑醋組成❗️配埋幾片Parma Ham🌟鹹香清新,非常開胃❣️🍴酥皮周打蜆湯 (跟餐加$25)酥皮真係非常香脆,肯定係新鮮焗起嘅~放支匙羹入去 啲酥皮彈到周圍都係🤣而且呢個蜆湯超足料🤩 超級多蜆肉❗️唔係誇張,我真係暫時未飲過咁多蜆肉嘅蜆湯😆忌廉蜆肉湯入口好Creamy,配埋d又軟又脆嘅酥皮,多重口感好滿足😌Weekend brunch set 絕對值得加$25 飲呢個蜆湯💕🍴Dirty Skillet All Day Breakfast $158呢款Break
有個姊妹話筲箕灣呢頭有間好特別嘅旋轉木馬餐廳🤩
除咗環境靚之外,嘢食都唔錯😌
聽完之後第一時間請老公weekend帶我去探店打卡🤭
而今日食完都真係好滿意❗️
不論係環境、食物,以致整體嘅服務,
我都覺得係 近排食過同類型嘅餐廳之中 最好嗰幾間😎
裡裡外外都佈置得好有心思🌟
兩個女仔嚟仲有得坐旋轉木馬位🤭
色彩繽紛,圖文並茂❗️
而且完全冇照騙成份🤓
落到枱同menu幅圖真係幾乎一樣👏🏻
🍴
是日精選沙律 (跟餐)
配埋幾片Parma Ham🌟
鹹香清新,非常開胃❣️
🍴
酥皮周打蜆湯 (跟餐加$25)
放支匙羹入去 啲酥皮彈到周圍都係🤣
而且呢個蜆湯超足料🤩 超級多蜆肉❗️
唔係誇張,我真係暫時未飲過咁多蜆肉嘅蜆湯😆
忌廉蜆肉湯入口好Creamy,
配埋d又軟又脆嘅酥皮,
多重口感好滿足😌
🍴
有炒蛋、肉腸、煙三文魚、牛油果、大啡菇、車厘茄、薯餅、意大利麵包 八款食物咁多🌟
薯餅超好味,
一切開啲薯仔粒碎出嚟🙈
完全唔似急凍薯餅💕
炒蛋入口香滑,有種本地茶餐廳風格~
啡菇都好Juicy❣️
鐵鍋炭燒蜜汁西班牙
栗飼豬煎蛋鵝肝珍珠米飯 $158
足足有半邊煎蛋咁大😎
鵝肝撈飯我都真係未試過🙈
估唔到又幾香口,
但真係唔可以溝埋豉油🤣
豬肉望落雖然偏瘦,但食落一啲都唔乾😍
口感仲好似食緊半肥瘦叉燒咁🤩
食瘦叉燒有肥叉燒嘅口感又幾着數wor🤭
但我覺得最厲害都係底部嘅飯焦❗️
鐵鍋嘅溫度要控制得宜先可以做到呢種➡️
啱啱好唔燶,但有又脆口而唔硬嘅米通feel飯焦💯
好耐冇食過咁正嘅飯焦,
撈埋啲半熟蛋黃漿食又有另一種風味😌
呢款菜式真係都有驚喜👍🏻
成塊焦糖燒菠蘿打橫放喺隻杯上面😌
加埋隻Flamingo
令呢杯本來只係雪碧➕菠蘿汁➕菠蘿味爆珠嘅特飲變得咁特別,
飲嘅時候飲得咁開心🤭
真係好有心思💕
Dirty cookies & cream $58
個杯好特別,好有中國特色~
Base係牛奶➕Oreo Cookies 沙冰❗️
配以朱古力糖漿、cream、Oreo Cookie同埋曲奇碎,
真係夠晒邪惡🙈
提拉米蘇雞蛋仔配雲呢拿雪糕 $88
真係忍唔住嗌來試吓~
其實食完呢份甜品,我都唔太肯定d Tiramisu味到底喺邊度來🙈
反正一路食,就係一路食到淡淡嘅Tiramisu味,唔濃味,係淡香來~
但明明雪糕都係雲呢拿味,
而配料都係水果、棉花糖、麵包粒等,
唔通係將Tiramisu味混入咗整雞蛋仔嘅蛋漿入面!?
Anyway,反正個雲呢拿雪糕唔係本地平價大牌雪糕來🤗
食落香滑有雲呢拿香,
配埋即製嘅雞蛋仔,
真係唔會唔好味啦🤭