好耐無食過 記得以前服務態度好 環境又唔錯仲成日都要排長龍 依家排都唔哂排就入到隔左兩年無去 所有野都殘舊左好多!有個叫Karine既侍應態度極差 成日黑口黑面仲有無聊低消一杯野飲policy 叫其他食物都唔得補都唔得你話你地沖得好味都gur d 但野飲難飲到死 重點係我婆婆根本唔想飲野 老人家一般都唔鐘意甜野 打死都要迫佢飲 仲話依家唔飲就外帶我地個個食飽哂 即係迫住我地浪費 送落垃圾筒 為左賺錢地球真係多得你地唔少垃圾餐廳!完全overpriced
好耐無食過 記得以前服務態度好 環境又唔錯
仲成日都要排長龍 依家排都唔哂排就入到
隔左兩年無去 所有野都殘舊左好多!
有個叫Karine既侍應態度極差 成日黑口黑面
仲有無聊低消一杯野飲policy 叫其他食物都唔得補都唔得
你話你地沖得好味都gur d 但野飲難飲到死

垃圾餐廳!完全overpriced
2018-01-25 244 浏览
Asia Miles 同 Openrice 合作,而家於指定食肆用餐滿指定金額,可用 Openrice App 儲 Asia Miles。見佢咁行廣告,就揀左間試試。這星期太 dry,要食啲甜嘢拉高啲血糖,開心下。「佛羅輪斯花枝干貝麵 」好食,帶子大大粒,魷魚圈又多,不過黑椒味重左啲。「Rose latte with alcohol 」本人好鍾意飲 Rose latte,見佢仲要 with alcohol ,好奇試吓,又唔覺有酒味喎, 只覺好味。最正係跟一塊薑餅,配搭一流!「Rose milk tea」同樣好味,而且仲有成壺俾你自己添飲,非常抵飲!「京都宇治抹茶紅豆 Waffle」Waffles 係好多女士嘅最愛,包括我們!綠茶配紅豆是絕配!再加上綠茶Haagen-Dazs雪糕,簡直錦上添花, 十萬個滿足!好幸福喔!
這星期太 dry,要食啲甜嘢拉高啲血糖,開心下。
「佛羅輪斯花枝干貝麵 」
好食,帶子大大粒,魷魚圈又多,不過黑椒味重左啲。

「Rose latte with alcohol 」

「Rose milk tea」
同樣好味,而且仲有成壺俾你自己添飲,非常抵飲!

「京都宇治抹茶紅豆 Waffle」

2018-01-21
  • 京都宇治抹茶紅豆 Waffle
  • Rose  latte  with  alcohol
2018-01-25 172 浏览
行到埋去,我媽咪想問下除左出面show出來既餐牌,重有冇第d野食,那個戴黑con化恆妝既女接待一句野都冇講,黑口黑面冇笑容,單手拎張埋比我地之後,即刻走左,我感到自己好像曾經殺左佢全家甘?之後我同媽咪講甘既態度都廢時食,所以同媽咪睇都唔睇,等佢又行番番來比番佢,我媽咪重講唔該哂tim。非常差,我相信300幾個好和140個唔好,半數人dislike是有原因的。重記得呢間野好耐之前,8點幾已經拎哂籌,到今日見到得番小貓兩隻,好明白箇中的原因。
2018-01-25
2018-01-24 247 浏览
來到聖誕節,覺得應該很難訂座,選擇一些沒有訂座,僅限walk in的也不錯我們來到時,剛巧不用等位,晚幾步就要排隊了在聖誕節,有聖誕2人餐,但礙於還是想吃2人餐以外的主食,因此還是單點好了。主食選了明太子義大利麵和黑松露通粉。 明太子義大利麵是第二次吃,因為太好吃了,比起一般店舖有用忌廉一起煮,這個的忌廉很少,明太子很濃至於黑松露, 當咬開長通粉,黑松露醬從中唧出來,不得了!飲品方面,每人是必須點一杯的, 忘記了全名字,一杯是可可,一杯是草莓。 最後點了一個期間限定的甜品,綿綿珍珠奶茶鬆餅 珍珠奶茶味不算很突出,但是還是很有新鮮感,街外少見,所以值得一試

我們來到時,剛巧不用等位,晚幾步就要排隊了

至於黑松露, 當咬開長通粉,黑松露醬從中唧出來,不得了!
最後點了一個期間限定的甜品,綿綿珍珠奶茶鬆餅

黑松露通粉

2017-12-25
黑松露通粉
2018-01-23 222 浏览
Dazzling Cafe嘅熱潮已經過咗,而家去食晚餐都唔使排隊,咁就即管去試吓啦晚餐限時1個半小時,每人一定要order一杯飲品。餐廳嘅裝飾好有宮廷嘅感覺,坐得好舒服,唔限時嘅話應該會係一個密密斟嘅好地方。晚餐有二人set,但對兩個女仔嚟講份量太多,所以我哋只係散叫兩個意粉同兩杯飲品。明太子意大利麵 ($98)呢個意粉好值得推介!Dazzling Cafe一啲都唔吝嗇醬汁同明太子,落咗好多,成個意粉都好creamy。明太子好有咬口,意粉都煮到好彈牙紫菜就令個意粉擺盤靚啲,對味道影響唔大。黑松露意大利麵 ($98)相比之下,呢個黑松露長通粉就遜色不少。黑松露味足夠,但長通粉煮得太硬,令到成個意粉有啲乾。白巧綠薄荷歐蕾 ($45)呢杯歐蕾係夢幻嘅粉綠色,好靚!上面嘅泡泡好綿,白朱古力奶味較重,有淡淡嘅薄荷味。烤布蕾栗子拿鐵 ($50)泡泡有啲炭烤味,都唔錯。每人$160整體嚟講,Dazzling Cafe嘅味道唔錯,價錢中等,唔限時會更好
晚餐限時1個半小時,每人一定要order一杯飲品。

明太子意大利麵 ($98)
紫菜就令個意粉擺盤靚啲,對味道影響唔大。
明太子意大利麵

黑松露意大利麵 ($98)
黑松露意大利麵

白巧綠薄荷歐蕾 ($45)
白巧綠薄荷歐蕾

烤布蕾栗子拿鐵 ($50)
泡泡有啲炭烤味,都唔錯。
烤布蕾栗子拿鐵

每人$160

2018-01-19
明太子意大利麵
白巧綠薄荷歐蕾
2018-01-23 129 浏览
個環境令,但係要限時交台,仲話最低消費1杯野飲。叫左野食都1定要叫野飲。暈。d食物我覺得言過其實。menu無咩野叫得落手。 帶子意粉勝在粒帶子。d意粉口感好怪。痴埋1舊。調味又無咩。蝶豆花又係無咩味。最最出色係truffle薯條。食哂既得佢。個小食拼盤,個d面團太油,炸雞又係,薯角又無咩味。

d食物我覺得言過其實。

蝶豆花又係無咩味。

最最出色係truffle薯條。食哂既得佢。

個小食拼盤,個d面團太油,炸雞又係,薯角又無咩味。

2018-01-08
2018-01-23 150 浏览
1. 21/1/2018下午: 我和朋友到了尖沙咀分店,點了一個風乾番茄香草雞腿麵一個黑松露長通粉,雞腿味道奇怪,麵又偏咸,份量比預期少。當我們預備結帳時,服務員(沒帶名牌)突然走過來道:「你們每人還沒有叫飲品!」我們便詢問,剛叫的主菜是否包含飲料。她卻用帶有責怪及沒禮貌的語氣說:「你們進來時,我們的職員已清楚說明!」說完後便放下餐牌離開。我們再細看餐牌才發現餐牌的右下角有此說明。我們承認我們下單時沒看清楚,但我們非常肯定,無論入座或下單時,沒有職員提及任何低消要求。向其他職員查問下,才知道該服務員員是尖沙咀店的Shop Manager。離開前,我們已寫下意見書給貴店跟進,並於Facebook專頁私訊跟進。 2. 21/1/2018黃昏:收到Shop Manager的來電,她的道歉完全感覺不到任何的誠意,並將自己的待客問題推卸責任至其他同事身上,並以人手不足為藉口,以忽略投訴的重點,更嘗試以下次光顧提供折扣來解決投訴問題! 3. 23/1/2018早上:終於收到Facebook專頁的回覆:「對於您昨天來用餐的狀況跟您致歉,不好意思。低消是我們開店以來的規定,不一定要點飲料,可以轉成當天

3. 23/1/2018早上:終於收到Facebook專頁的回覆:「對於您昨天來用餐的狀況跟您致歉,不好意思。低消是我們開店以來的規定,不一定要點飲料,可以轉成當天的湯品,造成您的不逾快,再次跟您道歉,不好意思,祝您順心。」

4. 作為跨國飲食集團,完全忽略投訴重點,並接受員工的待客態度,真是徹底失望!以後亦不會再光顧此店。
風乾番茄香草雞腿麵
黑松露長通粉
熱巧克力
2018-01-21
熱巧克力
2018-01-21 195 浏览
我地2個人下午2點來到,點了一個風乾番茄香草雞腿麵一個黑松露長通粉,雞腿味道奇怪,麵又偏咸,份量比預期少。最伏既係服務員臨尾用責怪口吻話我地每人需要最少叫一杯飲品,仲聲稱係入座時已一早說明。我地睇返餐牌右下角先發現有寫,我承認我地係忽略左呢句不過好肯定入座時佢完全沒講過,態度差又責怪客人,之後我地問返其他店員佢係shop manager,我們很難接受對客人毫不禮貌既服務態度,奉勸各位幫襯前三思!PS - 我地已在意見書反映,之後email去貴店。

PS - 我地已在意見書反映,之後email去貴店。
2018-01-19 189 浏览
其實真心食左好多次Dazzling cafe! 喺香港同台灣都食過,真心覺得係好味既,亦都好推薦。今日喺the one 睇完戲,又可以去食。今日星期日都唔洗等位,即刻有位坐。不過每人一定要叫一杯飲品,限時90分鐘。我地叫左明太子義大利麵,earl grey雪糕珍珠鬆餅,玫瑰花茶同熱朱古力。明太子義大利麵係我每次都會叫既,真係好好味,意粉軟硬適中,奶油味比較重,唔會太鹹,配合埋啲紫菜真心好食。佢其他意粉都好味既,但要我揀一個我一定會揀呢個!!Dazzling cafe既甜品一向都係好味,今次見佢推出左新既珍珠鬆餅就想試下啦。鬆餅配上earl grey雪糕,加左十幾粒珍珠,其實講真無乜特別,其實原味,士多啤梨味仲好味!佢個鬆餅外面香脆,裏面就加左麻薯,好有咬口。第一次去既朋友都係揀返正常既就得架啦。佢啲飲品都幾特別架,我最鐘意飲佢杯mocha!有興趣就去試試啦。
明太子義大利麵

2018-01-19 108 浏览
上年在台灣已經試過呢間餐廳, 真係估唔到佢會黎到香港. 黎到時已聲勢真係好浩大,風靡晒全港的少女心,當然我都唔例外. 排左45分鐘終於都到左我同個朋友. 無論環境、餐牌、枱同店員都同台北個間好似. 見到好多店員都用台灣式普通話真係令人有一份親切感.我叫左一個士多啤梨吐司同埋一杯Ice Green Tea Latte. Green Tea latte 上枱時仍然做到一層層既分明效果, 好細緻! 在落單前已order 左微甜, Order都做到我既要求. 士多啤梨吐司真係都令我唔知點落手個賣相咁靚又唔想破壞佢既外觀, 不過如果得個望字唔食又唔知叫黎做咩. 所以每次都要好痛咁大力切落去破壞佢

2016-01-23
  • 吐司
2018-01-13 193 浏览
My friend arrived like 60 minutes earlier than me and I order a drink and chips when got there. Then I sat down and had a chat with my friend for like 20 minutes, the waitress came and asked us to check the bill cause they said each table of clients could only stay for 90 minutes at most. AND I DONT EVEN HAVE MY DRINK YET AT THE MOMENT. BTW THEY HAVE LOTS OF EMPTY TABLES THERE. So am i supposed to take away my hot fruit tea? The waitress at cashier with heavy makeup is sooooo impolite and I hear

The waitress at cashier with heavy makeup is sooooo impolite and I heard she talk loudly with her colleagues complaining why we hadn’t left. I don’t understand why on earth such a cafe without good service or food could even survive here? I won’t go and suggest anyone who is unable to finish their meal or talk with friends within 90 MINUTES (including the wait time) not come here. For the rest, please take a clock with you in case the heavy make-up waitress kicks you out.
朋友突然間話好想食意大利粉上網做完research之後呢就決定黎呢一間主打意大利粉同吐司嘅cafe試吓喇!香港近排多左好多主打台灣吐司既cafe,但整個裝修完全唔似一間台式嘅cafe,反而似日式cafe,主打粉紅色同白色裝潢完全係吸引女仔到黎相先食同selfie 食物方面我以為甜品吐司同鬆餅一定係成間餐廳最成功嘅菜式但好可惜佢最令我失望反而佢哋嘅意大利粉同小食會令我再encore來呢間餐廳!最值得一讚嘅係佢哋嘅侍應會響當你想甜品時佢會換新嘅餐具俾我哋享用甜品呢樣值得讚下

黑松露薯條
熱珍珠奶茶
2018-01-05
黑松露薯條
  • 明太子意大利麵
2018-01-05 149 浏览
已經喺Dazzling Cafe食過三次lunch,次次都幾滿意!坐得舒服之餘,仲好光猛明太子義大利麵係白汁底,仲有好多紫菜喺頂!撈埋嚟食口感都唔錯不過略嫌唔夠熱抹茶紅豆鬆餅一共有四件,整得好脆口抹茶雪糕好香,有少少回甘,配埋紅豆同鬆餅食好正!

不過略嫌唔夠熱

抹茶紅豆鬆餅一共有四件,整得好脆口
抹茶雪糕好香,有少少回甘,配埋紅豆同鬆餅食好正!
2018-01-04 103 浏览
其實係因為見到朋友post dazzling cafe個吐司同埋黑松露薯條所以就想黎試下。吐司一般,好多cream好濟,頗大份,兩個人食唔完。黑松露薯條好好食,好香黑松露味,忍唔住食佐超多!

吐司一般,好多cream好濟,頗大份,兩個人食唔完。
黑松露薯條好好食,好香黑松露味,忍唔住食佐超多!
2017-12-28 272 浏览
原本只打算食意粉,但店內規定每人最少要叫一杯飲品,我就試埋飲品,飲品款式頗多,佔了整個menu的三分之二吧,相反主菜就較少選擇,我點了杯玫瑰拿鐵,有玫瑰香之餘帶有少少酒香,咖啡味較淡,可惜不夠熱。之於明太子意粉就一般,除了汁多和明太子多,就沒有什麼突出之處。

明太子意粉
玫瑰拿鐵(微酒精)
玫瑰拿鐵(微酒精)