2017-10-09 251 浏览
閏蜜鐘意Bling Bling丶浪漫野,放假小聚揀左The one '' Dazzling Cafe''。裝修係粉色少女風,帶夢幻感。明太子意大利麵。好好味!有好多粒粒明太子,加左奶油去煮,意粉滑溜,不過份量比較少。士多啤梨窩夫。配有士多啤梨果醬、楓糖醬、煉奶同雪糕。窩夫焗得幾好,香脆容易分開,上面仲灑有脆脆粒。。閏蜜的抺茶拿鐵。配有小餅乾,沖得幾香滑。水果茶。果味淡,味道一般。餐廳食物可以,環境OK,閒聊小聚唔錯選擇。
裝修係粉色少女風,帶夢幻感。
明太子意大利麵。好好味!
有好多粒粒明太子,加左奶油去煮,意粉滑溜,不過份量比較少。

閏蜜的抺茶拿鐵。配有小餅乾,沖得幾香滑。
水果茶。果味淡,味道一般。
餐廳食物可以,環境OK,閒聊小聚唔錯選擇。
2017-10-02
下午茶
2017-10-05 274 浏览
我哋幾個人晚上見唔使排隊就去一試。一坐低就提醒用餐時間係90分鐘! 我哋都明白嘅,但係當我地叫嘢食嘅時候,個侍應又再一次提醒:如果我哋而家唔一次過嗌甜品陣間先叫;就要一個鐘頭內order如果唔係就唔可以叫!!!其實我就見沒有人排隊等候,我話:咁係唔係要埋咗呢張單出去再入過嚟先可以食甜品?! 佢話都唔得,要叫至少再叫多三杯野飲🙄食物質素一般,但係分量一般,我哋叫咗幾個意粉都唔夠飽,要再加三文治。 甜品叫咗香蕉朱古力蜜糖吐司,但係好可惜個吐司真係很差!好失望!整個包只挖出中間部份三兩磚方塊,包外圍係連埋個包底嘅,根本想食都食唔到😑相比起其他同類餐廳嘅就差好遠好遠😭大概佢係唔預你食個外皮所以沒有用心處理。成餐飯食得好唔開心,因為好似好趕好急好擔心唔夠時間。 就如其他食評一樣,我覺得啲侍應質素很差好唔用心好冇精神,藉頭去到趕客嘅地步。我以後一定唔會再去👋🏼

2017-10-05 190 浏览
第一次吃dazzling cafe是在台灣。當佢喺the one 開左後,就一直想著encore。但每次經過都係大排長龍,始終鼓唔起勇氣。今日同朋友決定先攞籌,喺the one 行下,再番去。大概一個幾鐘,終於可以入座。店舖裝修風格屬少女風,同時帶點簡約典雅,有些椅子更有兔仔耳,十分可愛,以環境而言真係正中少女心。棒果巧克力蜜糖吐司:賣相好吸引,厚多士內有一粒粒烘到香脆嘅小多士,認真一看每粒小多士入面都有朱古力醬,好用心。伴著傾瀉而下嘅忌廉同雪糕一齊食,味道口感豐富。冰薄荷朱古力:上層忌廉造型令杯飲品加左唔少分。至於味道,略嫌朱古力味太甜而薄荷味不突出。加勒比綜合水果可爾必思冰沙,酸酸甜甜,十分清新。

加勒比綜合水果可爾必思冰沙,酸酸甜甜,十分清新。
2017-10-02 252 浏览
台式cafe之中 我最中意去dazzling因為成個氣氛好少女 同埋呢度既吐司我覺得最好食甘岩今晚黎到唔使等 即衝入去yeah! 入到去仲要發現佢做緊promotion指定吐司+兩杯飲品$130 好抵呀一個吐司都9十幾 同埋呢度又一定要每人一杯飲品 所以決定叫呢個set加多兩樣野食 呢個雞翼佢一開二 女仔都好易食~ 唔驚要'算'骨不過要食得辣先好叫呀 辣味好出架如果佢配個芝士醬芝味再濃d就超正 意粉個量有點少~ 同埋有少少乾身但都幾有咬口 不過都係中意烏魚子意粉多d~ 吐司簡左呢個甜蜜派對 平日我都會簡呢個有雪糕 有吉士 仲有士多啤梨醬 嫌唔夠甜仲有蜜糖就算食到尾都唔驚冇晒醬 所以先中意呢度既吐司~其他餐廳次次食到尾就得番個冇晒味既外皮~ 飲埋個水果茶 舒服晒~又飽飽~滿足了~
台式cafe之中 我最中意去dazzling

因為成個氣氛好少女 同埋呢度既吐司我覺得最好食

甘岩今晚黎到唔使等 即衝入去yeah!

入到去仲要發現佢做緊promotion
指定吐司+兩杯飲品$130 好抵呀

呢個雞翼佢一開二 女仔都好易食~ 唔驚要'算'骨

不過要食得辣先好叫呀 辣味好出架

如果佢配個芝士醬芝味再濃d就超正

意粉個量有點少~ 同埋有少少乾身
但都幾有咬口 不過都係中意烏魚子意粉多d~

吐司簡左呢個甜蜜派對 平日我都會簡呢個

有雪糕 有吉士 仲有士多啤梨醬 嫌唔夠甜仲有蜜糖

就算食到尾都唔驚冇晒醬 所以先中意呢度既吐司~
其他餐廳次次食到尾就得番個冇晒味既外皮~

飲埋個水果茶 舒服晒~又飽飽~滿足了~
2017-10-02 185 浏览
之前好多雜誌都介紹呢間黎自台灣既cafe, 今日一試,實在有d 叫人失望, 首先,等位等左成個鐘,之後服務員態度差,叫好耐都冇人理,同朋友兩個人一人叫左一杯飲品,一個明太子意大利麵同辛辣味雞肉意大麵,d 野食唔熱,個明太除意大利麵又冇咩汁,好乾,至於雞肉意大利麵就好普通,冇咩特別 ,黎到都係食佢環境,試過就算
2017-09-26 227 浏览
一向都好中意Cafe類似既餐廳,貪佢有咸食有甜品揀又坐得舒服☺️ Dazzling Cafe一直係我to eat list頭幾位,但每次經過條人龍都好長冇機會試,今次見開左都成年就一於平日6點收工即刻衝去,結果有位即刻入得😋(晏少少6點半已經開始排緊隊🙄)同好多cafe一樣,Dazzling要求每人最低消費一杯飲品☕️特調冰茶$40呢個入面有蘋果、蘆薈、薄荷葉,加有汽梳打水,飲落好消暑好多野有咬口👍🏻仲夏熱帶水果茶(一壺)$52相對呢個抵飲好多,一壺斟到5杯以上,又好多生果好fresh😋黑松露薯條$48經典巧克力鬆餅$85甜品先係重點!可以加$15轉麻糬,外脆內軟超好食呢到坐得好舒服,員工都好有禮貌同你解釋飲品同甜品入面有咩配料😋整體感覺超好
(晏少少6點半已經開始排緊隊🙄)

特調冰茶$40

仲夏熱帶水果茶(一壺)$52

黑松露薯條$48

經典巧克力鬆餅$85
甜品先係重點!可以加$15轉麻糬,外脆內軟超好食

2015-10-25
  • 經典巧克力鬆餅
  • 特調冰茶
我是去了一家快餐店/茶餐廳嗎?我覺得貴店除左食物好味,其服務態度完全不值得收取加一服務費/再去光顧!我是9月24號晚上21:20左右到達貴店尖沙咀分店,我上網看過得知貴店營業時間去到23:00及last call是22:00,我和家人因為在樂園玩得晚了,肚餓打算試下貴店,都已經想好食物選擇和都想盡快吃完返家,而貴店員工入座前都有和我們講22:00 last order,22:30會開始清場(但態度明顯不耐煩!)我們被安排入座後都已經即時下單,但大約21:41分左右(我有保留收據可以拍照給貴店再看!或可翻查當日cctv!)你們同事行來跟我們說last call了,我們因為還有個甜品和還差每人點一杯野飲未點,所以在21:43分左右叫了,但你們不是應該22:00 last call?入座前講一套,入左座做另一套?!而且你們同事非常快,21:51分就告訴我們結帳,但不是22:00 last call,22:30才開始清場?我們食物都還未吃完就被逼結帳,還要單子只放在桌面2-3分鐘only,就再走過黎催促我們結帳,想請問一下是貴公司政策?最後我們有個茶是遲來的,結了帳才來,你們同事就已經開始掃地
我是去了一家快餐店/茶餐廳嗎?
而且你們同事非常快,21:51分就告訴我們結帳,但不是22:00 last call,22:30才開始清場?我們食物都還未吃完就被逼結帳,還要單子只放在桌面2-3分鐘only,就再走過黎催促我們結帳,想請問一下是貴公司政策?最後我們有個茶是遲來的,結了帳才來,你們同事就已經開始掃地拖地,還有我們喊你們同事都沒人管,我都明白下班是好開心的,但是其實是你們同事早了做清潔,還有就是你們是一家有收加一服務的餐廳,你們同事邊吃東西邊聊天邊做事,真是當已經關門了!又想請問貴公司是否沒有限定時間關門?是否有客人在關門前都不用理會?還有某幾位員工超大力的放水壺跟在我地面前踢垃圾桶,又想問下貴公司是否不想有客人在關店前來吃東西?如果是,麻煩請在門外貼標示!最後希望貴店看到會有改進,因為本人也是做同行,但覺得十分失望,本以為是不錯的餐廳,卻因為員工失行失去客人,值得嗎?
和風bbq豬排三文治
pop pop
佛羅倫斯花枝干貝麵
樂活蜜桃柚香冰茶
2017-09-24
樂活蜜桃柚香冰茶
2017-09-22 225 浏览
排對了時間,只有2,3人排隊,不需要等很久。一如同類型的台式餐廳,每人需要一杯飲品,飯類選擇不多。桌子太小,當食物來得快是時,有點位置不足夠。豬扒三文治:黃色的是沙律醬,不是chess。豬扒入味,易咬,配方包很好的搭配呢。帶子好吃,有魷魚,蘑菇,西藍花,雖然醬汁不多,但味道夠。注意有香茅的味道,不喜歡者慎叫。忌廉蘑菇意粉:再來的時候一定要再吃一次。忌廉醬汁濃郁,有奶味,蘑菇沾上了醬汁,超好味。芒果沙冰:不要被他的樣子騙了,只有表層的新鮮芒果,沙冰完全是用芒果醬調配,味道假假的。花茶:忘記哪一款了。一壺花茶可以沖2次,他的配件很夠,有兩款糖粒,花奶。但我覺得就這樣喝最好了。草莓窩夫(+$15有糯米糍):服務生見你差不多清桌,甜品自動上。附有的醬料有很多選擇:草莓果醬,楓糖漿與煉奶。這種窩夫焗得香脆,很容易分割,窩夫面鋪滿粉紅色的脆粒,一片連雪糕一起吃,頓時心情變好。

忌廉蘑菇意粉
芒果沙冰:不要被他的樣子騙了
,只有表層的新鮮芒果,沙冰完全是用芒果醬調配,味道假假的。

,頓時心情變好。
2017-09-19 189 浏览
星期日十一點幾黎到the one ,發現dazzling cafe冇人排隊當然即刻入座喇原來每人低消一杯drink...我覺得唔太fair lor...應該以錢黎定義低消比較好環境可以,d椅好童話feel不過有d舊我地三個人,唔太肚餓,每人叫左一杯野飲,一個明太子意粉,水牛城雞翼,招牌窩夫。明太子意粉係好好食,果然大家冇介紹錯,佢係我食過最好食既意粉水牛城雞翼就一般般喇,不吃也可。賣相冇得輸,加錢加mochi好食d上枱已凍,不再脆口,冇想像咁好食
當然即刻入座喇

環境可以,d椅好童話feel
不過有d舊

水牛城雞翼就一般般喇,不吃也可。
士多啤梨mochi窩夫

賣相冇得輸,加錢加mochi好食d
上枱已凍,不再脆口,冇想像咁好食

2017-09-02
2017-09-18 212 浏览
呢間店日頭門口永遠一堆妹妹仔等派米咁排晒隊!其實食D乜真係唔知,呢日睇戲開10:30,早到咗9:45唔知去邊好,咦?呢度有位唔駛等喎!兩個麻甩被帶位姐姐告知每人最低消費是要點一杯飲品,同限時九十分鐘要埋單。一望餐牌原來係台灣果種和風洋食,即係飲吓菓茶食吓輕食甜點果類嘢。望吓場內九成客人係女女、男女,得我地係男男...冰釀蜂蜜蘋果茶---茶無茶味得個甜字,有幾粒蕷果粒浮喺面不過無蘋果味。香蕉巧克力蜜糖吐司---恕我欠缺少女心夾老土,唔識欣賞比成舊水食一球雪糕同幾粒烘麵包粒,加六片香蕉同朱古力醬杏仁片...無論食物環境服務同台灣的原全無得比!小朋友知唔知屋企人搵錢好辛苦?
無論食物環境服務同台灣的原全無得比!

小朋友知唔知屋企人搵錢好辛苦?

之前都想食依間餐廳㗎喇。又話甜品正又盛。我就一般般啦。嚟咗幾次都食唔到。今次終於唔使排隊就可以食了。叫咗個黑松露意粉。望都覺得足料。香味十足。食落真係幾好味。個汁唔會“杰”到“張張”吓。入口幾滑。但意想唔到嘅事發生咗。咬咬吓粒菇竟然咬到啲硬嘢仲諗緊菇都有沙?!點知吐出嚟驚見玻璃碎片。兩細塊。但唔記得影相。就搵咗經理處理依單嘢。佢話係個別事件。我都知。唔通成日發生咩?!最後換同free咗依碟粉。另外其他嘢就8折。驚魂未定咁食埋其他嘢。果茶。幾香又唔會太甜。抹茶latte。抹茶味唔太重。都係唔太甜入口幾滑很不錯。仲有個驚到無影相嘅士多啤梨waffle加咗麻薯。煙煙靭靭幾特別。總結唔計食到琉璃之碎片啲嘢食都係好味有一定水準嘅。可惜依個碎片太恐怖了。。。以後食嘢都唔敢大大啖落去。。。。。。
之前

2017-09-10
2017-09-12 211 浏览
2017年年頭時第一次同朋友去 選擇食甜品 飲左水果茶 甜品甜度岩岩好。 服務生有禮貌 。 6月尾時又再自己一個人黎食中午飯 選左個明太子意大利粉 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 一試吃,直到變成我每次到店必食之選 !仲夏熱帶水果茶都係每次必店嘅。 甜甜地 有生果可以食 一壺份量可以飲到三杯。 仲有佢地有些椅子係有耳仔架 有時可以幫朋友影相 幾得意 ^_^有機會希望可以坐窗口位 可以望下街景。 如果係walk in 的 會建議大家早點去攞位食晚飯啊!

有機會希望可以坐窗口位 可以望下街景。
如果係walk in 的 會建議大家早點去攞位食晚飯啊!
  • 草莓繽紛冰淇淋鬆餅
  • 黑松露意大利麵
2017-09-10 176 浏览
呢間同閏蜜黎過幾次 但就黎一次同🐷仔一齊去星期六夜晚7點都唔洗點等位 😉🌟佛羅倫斯花枝干貝麵 $98一上枱就俾好大粒帶子吸引住😍帶子食落 好厚肉 口感十足 一啲都唔會靭👍麵亦較為硬身一點唔似平時嘅意粉比較林🐷仔大讚麵硬度適中😂花枝片數量都算多但食落無太重鮮味比干貝稍為遜色了一點🌟DAZZLING 和牛堡 $105和牛堡竟然係牛角包做面非常香脆😙和牛肉厚鮮嫩 鮮味十足💕但肉汁略嫌太少 食得耐會覺得有D乾身薯條係麥當勞嘅幼身薯條如果轉粗身薯條會更有口感😌仲夏熱帶水果茶$52每次黎都會叫呢個飲品好足料水果 有橙🍊 蘋果粒🍎 士多啤梨🍓 提子🍇唔會好酸 甜度亦剛剛好飲落好清新😋
呢間同閏蜜黎過幾次

唔會好酸 甜度亦剛剛好
飲落好清新😋

• 佛羅倫斯花枝干貝麵
2017-09-01 195 浏览
喺The One 同閏密睇完29+1,下午茶食呢間好啱輕熟女食個朱古力雪糕窩夫好脆賣相幾好仲叫咗個士多啤梨厚多士好啱大家share 食我地5個冇叫飲品,waitress 見我地冇飲嘢主動比水我地見隔離枱有薯條食,所以都叫咗客黑松露薯條
喺The One 同閏密睇完29+1,
下午茶食呢間好啱輕熟女食

個朱古力雪糕窩夫好脆

賣相幾好
仲叫咗個士多啤梨厚多士
好啱大家share 食

我地5個冇叫飲品,waitress 見我地冇飲嘢
主動比水我地

見隔離枱有薯條食,所以都叫咗客黑松露薯條
2017-05-21
  • 黑松露薯條
  • 就愛草莓蜜糖吐司
2017-08-28 226 浏览
響台灣食完意猶未盡返香港再食!好彩沙拉有為食buddy 同行,三個女仔叫一咸兩甜。開頭見到呢個意粉綠色都驚伏,結果係虛驚一場青醬其實無特別味道 反而好清新 無肉醬咁肥膩  雞排煎得好香,仲有杏仁片 脆卜卜增加口感,如果要咸點打底呢個一定要叫好啦 終於到主角 窩夫!首先呢個花花外形已經好吸引我!士多啤梨窩夫可以點 楓糖蜜糖等三款醬,其實唔點都已經好正,因為窩夫真係好脆,仲有球雪糕呢另一款雖然得蜜糖加雪糕,但佢上面仲有粒粒脆米,配雪糕已經好足夠!我地仲叫埋另一招牌厚多士,呢個都好好食,因為多士夠厚 多士粒好脆好有口感,只係唔知點解我地食得咁嘔心,下次真係應該叫職員幫幫 呢杯藍色的梳打係香港限定,我覺得幾好飲,好清新,唔使擔心會中伏~~
開頭見到呢個意粉綠色都驚伏,結果係虛驚一場
我地仲叫埋另一招牌厚多士,