2017-05-01 66 浏览
這天和朋友相約來到旺角的Day and Nite by MastaKama,來個豐盛的龍蝦宴。一直以來也很想來一試這裏的lobster roll,終於抽到時間前來一探究竟了。Day and Nite by MastaKama位于旺角的樓上,環境寬敞舒適,裝修也別具特色。這裏的menu有日夜之分,日間時間來和夜晚來的話看到的menu也會有所不同。食物款式很多,大部分也相當吸引,我們商量吃什麽也用了不少時間呢。先來了兩杯我們點的飲料。我點的是Grapefruit and Passion Fruit Tea。沒想到會是這麽大一杯,我們也嚇了一跳。飲料呈現兩隻不同的顔色,很賞心悅目。而且味道也很清新,熱情果的味道頗爲突出,相反西柚則不太明顯。朋友點的是Marshmallow Fizz。這杯飲料同樣賣相可愛,很有少女風。這款飲料有少許酒精成分,朋友說還算容易入口。不過整體味道搭配則有點奇怪。之後我們點的主食便來了。龍蝦芝士mac n cheese。一上桌便看到大大個龍蝦鉗,感覺很足料。Mac & Cheese的醬汁的確很濃的龍蝦味, 芝味同樣香濃!我們選了長通粉,通粉吸了龍蝦汁後很好吃,而且還可

朋友點的是Marshmallow Fizz

之後我們點的主食便來了。
龍蝦芝士mac n cheese。一上桌便看到大大個龍蝦鉗,感覺很足料。Mac & Cheese的醬汁的確很濃的龍蝦味, 芝味同樣香濃!我們選了長通粉,通粉吸了龍蝦汁後很好吃,而且還可以拉絲呢。通粉内 還有不少的龍蝦肉絲。

另一個重頭戯-Lobster roll。
這也是餐廳其中一個signature。 一份入面有龍蝦包、薯條和沙律,另外還跟了個lemon butter醬汁。 龍蝦包烘得香脆,裏面夾著龍蝦肉,肉質爽口彈牙,淋了lemon butter之後味道更加出衆,也能凸顯龍蝦的鮮味。 不過略嫌龍蝦肉份量不夠多,包的比例稍微多了一點。 旁邊的伴菜薯條混合了番薯條, 香脆又可口。

吃完這兩份龍蝦主食之外,其實我們也已經飽得七七八八了。但還是敵不過甜品的呼喚,最後還要來個Apple Crumble作結。
這份Apple Crumble看起來很大份,成分主要是燕麥碎,比起平日吃到的餅乾碎版本有所不同,感覺沒有那麽膩。不過可惜的是蘋果片的分量比較少, 而且較爲薄身。可能我比較中意厚切蘋果片吧,吃起來會更加juicy。所以整體配搭比較寡,幸好有一球曲奇雪糕,生色不少。不過一讚的是整體甜度剛剛好。

整體來説,這裏的龍蝦菜式款式多,味道也達到期望的質素,值得一試。
  • 龍蝦芝士Mac N Cheese
一直都聽聞日與夜的龍蝦餐超正,但今次黎我卻對另一款套餐更有興趣,未介紹前,必要點其份量跟顏色味道份量都好得的飲品Bubble Tea - Premium Pineapple and mint tea HKD48色調調得好靚,由淺到深,上面浮著青青薄荷葉及鮮黃粒粒口感的菠蘿鮮果蓉,既鮮甜又帶點微酸,味道討好,而且予人清新之感,入口好舒服冰涼,深得我心而我提到更能吸引我目光及想吃的快感就是這個Sea Urchin Ochazuke Set馬糞海膽茶漬飯套餐HKD158好豐富呢先將這個湯倒入飯中整個飯變濕濕的且更清新,加入鮮味十足的馬糞海膽,簡直滿足馬糞海膽十足豐富,口感好滑到不得了,吃後令人回味無窮之後還來了一個甜品- Apple Crumble HKD68蘋果金寶份量都幾多,而且即點即焗,要食就早少少點,要預20分鐘左右呢一端上枱已散出蘋果果香且配上一球雪糕,我選了士多啤梨口味雪糕球上有爆曲配上,令口感軟滑中帶點香點脆口蘋果金寶有層層果仁碎粒,及片片被焗後軟而柔的蘋果片,甜甜的,一下子將雪糕跟蘋果金寶一同吃,口感更豐富,有香脆,軟滑,微酸又帶甜,好吃到不得了下一次再來我一定要點個龍蝦餐嚐
Bubble Tea - Premium
Pineapple and mint tea
HKD48
而我提到更能吸引我目光及想吃的快感就是這個
好豐富呢
先將這個湯倒入飯中
整個飯變濕濕的且更清新,加入鮮味十足的馬糞海膽,簡直滿足
馬糞海膽十足豐富,口感好滑到不得了,吃後令人回味無窮
之後還來了一個甜品- Apple Crumble
HKD68蘋果金寶
一端上枱已散出蘋果果香
且配上一球雪糕,我選了士多啤梨口味
雪糕球上有爆曲配上,令口感軟滑中帶點香點脆口

下一次再來我一定要點個龍蝦餐嚐嚐,畢竟這才是主角吧,但整體食物飲品都合我口味,期待下一次......
  • Apple Crumble
2017-05-01 149 浏览
今日放假,約了好友去行街、睇戲、食飯!難得好友放假, 我希望找一間可以談天說地嘅餐廳享用晚餐, 沒有時間限制!由於朋友喜歡食龍蝦, 我特意上openrice 搜尋一番, 最後為她選了一餐由龍蝦做主題嘅餐廳 「Day and Nite by Master Kama」 見到此店有好評, 食物美觀, 環境又舒適 ! 而餐廳位置都十分方便,行完波鞋街就去嘆番個龍蝦餐啦! 這樣就是美麗的一天和減壓的好方法 ! 餐廳位置好易找,在出名的波鞋街附近。在旺角地鐵站E出口, 步行幾分鐘就到 ! 都唔使驚我自己路癡找不到, 只要留意此店漂亮嘅招牌,白底黑字,大大個掛在大廈的正門上, 方便客人找到 !來到Master Kama, 一定要試一試限定供應嘅「KAMA Signature Lobster Set , $428 」, 包括有 1)龍蝦包   2)烤蒜蓉牛油龍蝦   3) 龍蝦雜錦海鮮石鍋湯烏冬。嘩! 見到龍蝦大雜會, 非常壯觀, display 非常吸引,還配了香脆薯條, 和 salad,成件事變得好圓滿 !Nice ! 龍蝦包味道豐富, 有香滑鮮甜嘅龍蝦配上厚身嘅甜麵包, 加上香濃牛油, 檸檬等醬

KAMA Signature Lobster Set
[龍蝦包]
龍蝦包味道豐富, 有香滑鮮甜嘅龍蝦配上厚身嘅甜麵包, 加上香濃牛油, 檸檬等醬汁, 味道特別清新 !
最重要是麵包微䁔,有外脆內軟嘅口感, 一口咬下, 好有層次, 醬汁比例適中, 值得一讚 !
[烤蒜蓉牛油龍蝦]
龍蝦份量不少, 龍蝦大大隻、 啖啖肉! 蝦鉗亦相當相大, 淋上蒜蓉牛油烤, 做法簡單, 又不會搶過龍蝦的鮮味,相當不錯 ! Simple is more !
[龍蝦雜錦海鮮石鍋湯烏冬]
有各式各樣嘅海鮮放入石鍋當中, 有青口, 魷魚, 蟹棒等等, 可想而知, 鮮味十足 ! 烏冬煙韌實淨, 口感十足 !
龍蝦雜錦海鮮石鍋湯烏冬
還有salad和薯條做伴碟, 沙律清甜可囗, 加上沙律醋汁, 酸酸甜甜, 十分開胃 !
  雙色薯條別具心思, 用薯仔同番薯製造, 香脆可口!
[吉列牛排配忌廉咖喱撈烏冬, $128]
食吉列豬排就食得多, 原來吉列牛排都不錯, 外皮炸到脆卜卜, 牛味十足。
吉列牛排配忌廉咖喱撈烏冬
咖喱加上忌廉特香滑, 味覺不錯 !
吉列牛排配忌廉咖喱撈烏冬
醬汁特別多,烏冬亦夠彈牙有口感。
[燒豚肉茘枝卷, $35]
賣相當吸引、 很別緻, 美麗動人!忍唔住一口咬下去, 一咬下去, 荔枝汁立刻湧出,有點意想不到嘅清甜 ! 原來茘枝加上豚肉, 真係好好味, 荔枝甜美多汁, 配上黑豚肉一起燒,味道相當合拍 ! 絕配! 驚喜之作 !
燒豚肉茘枝卷
甜品是不可少的,我們叫朱古力心太軟,食完甜品就完美了, 味道一般, 但外表吸引, 一切開, 朱古力微微流出.
今晚總括黎講, 雖然人均消費貴咗少少, 但食物質素相當認真, 幾好食, 環境也很舒適, 最啱三五知己,吹水食飯, 慢慢長談,享受美食, 真係人生一大樂事 !
KAMA Signature Lobster Set
龍蝦雜錦海鮮石鍋湯烏冬
燒豚肉茘枝卷
2017-05-01 383 浏览
旺角到處都係美食,行完街,經過呢度,都幾多人等位,一於試下,等左陣,好快就有位。呢度主打龍蝦菜式,我地當然唔會「倒行逆施」,一於龍虾龍到底(除左甜品)~湯之中龍蝦湯係我至愛,先嚟個法式干邑龍蝦湯 - 濃濃龍蝦味,過咸,但口感細滑。配上一條多士,好靚。呢度最出名係Kama龍蝦匯,有齊龍蝦包、烤蒜蓉牛油龍蝦半隻、龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬/飯。我哋都未叫,隔離枱已經嚟左鍋烏冬,香味四溢到我地都聞到,既然龍蝦匯都包埋,唔諗咁多,決定叫。一上枱已經擺好靚,好吸引。一籃子炸薯條,仲有埋炸蕃薯條,幾特別。龍蝦包 - 個包好大個,夾滿晒拆左殼嘅龍蝦肉,啖啖肉好滋味。烤蒜蓉牛油龍蝦半隻 - 肉質非常彈牙,仲有好多龍蝦膏。龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬 -  熱辣辣嘅湯底好鮮甜,烏冬彈牙,大碗而且足料。香脆炸雞翼配龍蝦芝士汁 - 一共有四隻雞翼都算大隻,炸到鬆脆的外層鋪左芝士碎,幾match幾好味。龍蝦芝士汁有火暖住,特別惹味。(個火經常熄,但侍應都不厭其煩幫我地點返著)個醬汁碗嘅直徑太短,雞翼唔可以打橫去點個醬料。建議餐廳俾隻細匙羮食客加啲汁,或者乾脆搵個大少少器皿。甜品有六款選擇,店員話都幾多人叫Apple C

法式干邑龍蝦湯
龍蝦包
烤蒜蓉牛油龍蝦半隻 - 肉質非常彈牙,仲有好多龍蝦膏
烤蒜蓉牛油龍蝦半隻
龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬/飯
香脆炸雞翼配龍蝦芝士汁 - 一共有四隻
香脆炸雞翼配龍蝦芝士汁
甜品有六款選擇,店員話都幾多人叫Apple Crumble,推介俾我地。好,試下先!
蘋果金寶用鐵PAN上枱,睇落唔係好大份,但食落就知份量十足。揀左曲奇味雪糕,放左幾粒大爆谷裝飾,仲淋上焦糖漿。
十分邪惡!
蘋果金寶
幸好佢用燕麥片代替牛油麵粉粒,減低油膩感。蘋果去皮切為片狀,再以無鹽牛油、玉桂粉、糖煮至焦糖色,再鋪滿盤底,用料十足。
溫馨提示: 呢度啲嘢食嚟得都算快,建議可以分開點,熱辣辣就更加好食~
法式干邑龍蝦湯
龍蝦包
烤蒜蓉牛油龍蝦半隻
龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬/飯
香脆炸雞翼配龍蝦芝士汁
蘋果金寶
2017-05-01 57 浏览
很喜歡龍蝦食品既我,當然要來試吓,點了個名為龍蝦芝士玩長通粉,味道很濃,一大隻龍蝦蚶豎起,極其吸引,幾乎每枱必點;至於龍蝦湯烏冬,就麻麻地了,熱度夠,但可惜味道好一般,以為好香龍蝦湯味另外點了雞泡魚干,燒得很好,其它串燒如多春魚同雞軟骨就不用encore 了
自從蝦子多了學生在旺角補習後,我倆出沒旺角的次數也多起來,旺角有街行又多餐廳選擇,BeautySearch 當然喜歡到處尋找不同的店子,好讓他在補習前後好好補充體力。 而今次途經旺角山東街一帶昤,發現了一家充滿海洋感覺的上樓餐廳《Day and Nite by Master Kama 》,餐廳佔地兩層,而我們當日往一樓去用膳。 甫進入餐廳,門前的地磚砌出餐廳的名字,很有特色。 店內以灰藍色為主調,搭配白色的磚牆,感覺很舒服,在這兒進餐,猶如渡假寫意。 先來一碟 Starter,我們點選了一客「蜜糖BBQ醬烤雞翼」HK$45,外皮相當香脆,醬汁不算很多,卻帶出酸酸甜甜的滋味,加上肉身嫩滑多汁,令人回味!我與蝦子餅都十分欣賞呢! 主菜方面,BeautySearch 點選了一碟「鮮龍蝦忌廉蕃茄汁意大利麵」HK$158。 相當多汁的意大利麵,每一條麵都沾滿了蕃茄汁的色澤及味道,每一口都充滿茄汁鮮味,而當中混入了不少龍蝦肉,令意大利麵更添口感,而最驚喜的是,大大隻龍蝦鉗原隻而上,加上已拆殼,食落份外滋味。 而蝦子餅點選的,是「低温慢煮安格斯牛排配茄乾意大利飯」HK$108。或許是慢煮的關

甫進入餐廳,門前的地磚砌出餐廳的名字,很有特色。

蜜糖BBQ醬烤雞翼

鮮龍蝦忌廉蕃茄汁意大利麵

低温慢煮安格斯牛排配茄乾意大利飯
而蝦子餅點選的,是「低温慢煮安格斯牛排配茄乾意大利飯」HK$108。或許是慢煮的關係,點選後,要多等一會喔!

蝦子餅不愛吃生牛肉,而低温慢煮的牛排,外表呈嫩紅,肉質亦較腍、帶嫩滑,不過,肉身已熟,蝦子餅當然喜歡。搭配茄乾意大利飯,口感軟硬適中,而且芝士相當濃郁,是蝦子餅大愛的味道。

BeautySearch 還跟餐點選了一杯「Dreamer Smoothies Double Berries」,只需加 HK$35 便可轉飲此特飲,還可作甜品,蠻不錯喔!

上桌時,Strawberry 與 Blueberry Smoothies 是分層而上的,口感細滑,BeautySearch 喜歡先把兩者分開品嚐,再混合在一起,一次過嚐盡三種不同的味道,十分滋味。

蜜糖BBQ醬烤雞翼
鮮龍蝦忌廉蕃茄汁意大利麵
低温慢煮安格斯牛排配茄乾意大利飯
2017-04-29 133 浏览
難得與好友可以一同放假可以相約非繁忙時間一起食下午茶能夠避開人潮慢活的吃一頓餐實在是一個享受在山東街會見到一個時尚的大廈口Day and Nite by Master Kama就在樓上餐廳裝潢全都是以藍調為主感覺很有海洋風很切合餐廳以龍蝦為主題美食當天下午茶時段人客不多跟友人可以靜靜慢慢品嚐美食亦可以暢談近況慢活的渡過一個下午餐廳有分日間menu 各夜晚menu日夜的菜式完全不同的在一間以藍色為主的餐廳再飲一杯夢幻色彩的飲品感覺猶如自身童話世界般少女心亦即時湧現<UNICORN DREAM> $58甜甜的沙冰飲品味道像黑加倫子亦有點像吹波糖的味道整體上很好飲很喜歡飲前先吃掉綿花糖一杯夢幻飲品讓人未開餐已經心情愉快<COOKIE & MINT> $58薄荷味不濃我跟友人都是覺得如果薄荷味多一點會更好這杯味道偏淡<墨西哥芝士三文魚烤餅 配蕃茄沙沙酸忌廉> $50薄薄的烤餅夾著熟三文魚伴著蕃茄粒食味道很清新而不膩邊跟友人談天一會兒便全部吃完是輕食量之選<流心芝士龍蝦三文治 配薯條及沙律> $108烘過的麵包夾著的是龍蝦肉、芝士及
難得與好友可以一同放假

一會兒便全部吃完

是輕食量之選
流心芝士龍蝦三文治 配薯條及沙律
<流心芝士龍蝦三文治 配薯條及沙律> $108
烘過的麵包夾著的是龍蝦肉、芝士及蛋

超級流心

墨西哥芝士三文魚烤餅 配蕃茄沙沙酸忌廉
流心芝士龍蝦三文治 配薯條及沙律
鮮龍蝦忌廉蓄茄汁意大利麵
2017-04-28 82 浏览
今日去旺角派手信,其實都真係已經諗唔到食咩,行過見到有Master Kama,又唔太多人,就決定食佢,因為我太懷念佢個龍蝦玉子燒我覺得旺角間鋪好似比銅鑼灣,不過疑似有兩層架~旺角Menu同銅鑼灣有少少唔同,但係都重有我最掛住嘅龍蝦玉子燒今次我地決定share食Nutella Chocolate -  好多棉花糖Grapefruit & Passion Fruit tea - 呢杯嘢其實我唔係好飲到有咩味,只知佢係有氣,同埋好大杯,都叫幾抵飲Kama石鍋龍蝦芝士濃湯安格斯牛柳粒烏冬 - 雖然佢芝士味唔多,但係多咗啲湯去中和油膩感,個湯都唔錯架,好香蕃茄味,烏冬又彈牙,而個牛柳粒亦都好味,唔會韌法式干邑龍蝦湯 - 我又再飲呢個湯,佢真係好好味,尤其上面條多士,浸埋啲湯真係好味到一個點龍蝦玉子燒 - 我就係為咗你嚟食喇,呢個玉子燒真係甜美得嚟又juice,中間啲龍蝦又爽口彈牙,大大啖咬落去,真係爽到一個點,正龍蝦芝士Mac N Cheese - 呢個其實一兩款可以揀,有Macaroni同Risotto,而我就因為唔想太膩而選擇Macaroni,因為Risotto會再多少少芝士,非常膩,當個龍
我覺得旺角間鋪好似比銅鑼灣,不過疑似有兩層架~
今次我地決定share食
Nutella Chocolate -  好多棉花糖
龍蝦芝士Mac N Cheese - 呢個其實一兩款可以揀,有Macaroni同Risotto,而我就因為唔想太膩而選擇Macaroni,因為Risotto會再多少少芝士,非常膩,當個龍蝦嚟到,我就合道我無揀錯,因為個長通粉吸晒啲汁,但係又好彈牙,唔會一pat pat,相反,見到隔離枱食Risotto,好多芝士,真係見到都飽,呢個我絕對推介
2017-04-13
  • 龍蝦芝士Mac N Cheese(Macaroni)
  • 龍蝦玉子燒
  • 法式干邑龍蝦湯
  • Kama石鍋龍蝦芝士濃湯安格斯牛柳粒烏冬
2017-04-28 84 浏览
約咗D朋友去旺角傾野又係時間食下好野。首先叫番杯熱香茶,先佢哋準備咗好多款茶葉俾我,我就揀咗山田詩子茶garden party,果然好香,連個茶壺都好靚添!仲叫咗杯冰西柚熱情果茶,味道好香又唔會太甜,呢杯推!鮮茄虎蝦扁意粉呢個都唔係第一次食架啦,其實我真係覺得依個意粉做得幾出色,d蝦啖啖肉,加埋個意粉汁真係好好食。西班牙烤乳豬配香橙燒汁及焗薯,呢個菜式都幾有驚喜,因為我自己覺得烤乳豬唔係一個容易做得好食嘅菜式,呢次真係整得好好,乳豬好香脆,燒到啱啱好,配埋個燒汁同埋焗薯,真係食到勁飽又滿足。今次試咗兩個新菜都唔錯,下次再試吓其他菜式。
約咗D朋友去旺角傾野又係時間食下好野。
仲叫咗杯冰西柚熱情果茶,味道好香又唔會太甜,呢杯推!
西班牙烤乳豬配香橙燒汁及焗薯

今次試咗兩個新菜都唔錯,下次再試吓其他菜式。
2017-04-27 91 浏览
日望夜望,終於等到Happy Friday! 又係時候同男朋友食個靚飯,聚一聚啦!由於我同男朋友住得比較遠,所以一般食飯都會㨂個中間點,唔係旺角,就係尖沙咀上網見呢間Coments唔錯,所以就黎試下。一入餐廳門口,就見到地下用磚仔砌咗餐廳名,都幾有心思!先叫咗一個鮮茄虎蝦扁意粉$138,意粉煮得剛好,軟硬度適中。蝦唔算細隻,口感亦爽口彈牙,配埋微微帶酸嘅蕃茄醬,食落好開胃!之後就到主角龍蝦包$188啦!我初頭以為,麵包會用平時熱狗用開嗰種麵包!點知呢到係用排包,都幾有驚喜!麵包兩邊搽咗少少牛油後再烘過,所以食落外層特別外脆。就算隔咗一陣先食,都仲係好脆口,哩吓做得唔錯!龍蝦方面,份量都唔少,肉質爽口彈牙,唔會霉霉爛爛,兩者夾埋一齊食,唔錯薯條有兩種,分別係普通薯仔同蕃薯!兩者都係連皮炸,口感特別豐富。而且上枱時仲係熱辣辣,又香又脆,就算唔沾醬食,味道都OK!最後怕男朋友唔夠飽,所以叫多咗一份三重芝士雞肉烤餅$68!一客有六件,份量比我想像多同大份。一咬過去,好多芝士由於烤餅上面放咗少少蕃茄粒同酸忌廉 ,所以食落唔會好膩,味道剛好!不過如果係兩個女仔食,呢個烤餅應該食唔晒

上網見呢間Coments唔錯,所以就黎試下。
一入餐廳門口,就見到地下用磚仔砌咗餐廳名,都幾有心思!
之後就到主角龍蝦包$188啦!

不過如果係兩個女仔食,呢個烤餅應該食唔晒
2017-04-15
繁花盛開的四月,小妹,只能遙遠地望花輕嘆!今年,與花無緣,與旅行暫時say goodbye。只能,寄望即將來臨的陽光明媚七月天。。。。。。主打龍蝦美食的Master Kama,年初在銅鑼灣開業後,最近進駐旺角開分店。店名,沿用「Master Kama」,卻多了「Day and Nite 」。原來,佔地兩層的旺角新店,除保留了部分銅鑼灣店受歡迎的菜式外,並增設了「日與夜」不同餐牌作招徠了。日間提供自家製意粉和龍蝦三文治等菜式,晚上則有多款新店限定的全新龍蝦菜式,予人新鮮感。 這一餐飯,小妹是衝著這個得意麥兜慈善跑步獎牌而來的。未開餐,先擺牌﹗ 老爹,一如既往,要了一杯Asahi啤酒$58/細。 餐廳提供一系列粉色夢幻的飲品,湖水藍的曲奇薄荷特飲Cookies & Mint$58,是小妹的不二之選。這杯飲品乃把Oreo曲奇和朱古力粒攪碎混入湖水藍色的薄荷沙冰中,清爽可口之餘,也增添了口感和甜味。 龍蝦玉子燒$88煎成金黃色長方形磚狀,左上方烙上餐廳的色名字,再襯以一束綠葉,置於白色瓷碟上,再以橙紅蘿蔔蓉、車厘茄、芽菜和醬汁作點綴,賣相好不美麗的﹗ 輕輕切開玉子燒,流心滑溜蛋汁迅即流出,

老爹,一如既往,要了一杯Asahi啤酒$58/細

輕輕切開玉子燒,流心滑溜蛋汁迅即流出,可見玉子燒火喉拿捏準繩。挾一口放入嘴裏,玉子燒香滑無比,中間夾雜著鮮味十足兼彈牙的龍蝦肉,教人回味不已﹗

英式炸魚薯條$128,以木板奉客,木板上放有一大塊沾上炸漿炸至金黃色脆的炸魚,以及炸番薯條、薯條、沙律菜和醬汁,賣相極為誘人﹗

好吃的炸魚好簡單,炸漿要夠薄身夠鬆脆,「咔嚓」一聲咬下去,口感酥脆不死實,魚肉嫩滑肥美鮮甜且多汁。此外,炸魚以番薯條和薯條作配菜,一下子可以品嚐兩種薯的味道,雙重的享受。酸香有致的沙律菜和醬汁,酸咪咪的,可中和油膩感。

龍蝦芝士Mac N Cheese$208,看似邪惡無比,吃起來地濃香惹味,卻出奇而毫不膩溜。大廚把波士頓龍蝦起肉,伴以三重芝味的Mozzarella、帕爾馬芝士及經秘製調味的瑞士芝士,再與龍蝦汁一同焗煮圓筒形大通粉,讓繞富咬口的筒形大通粉掛滿金黃色濃稠鹹香鮮美的芝士汁和龍蝦肉汁,再加上啖啖鮮爽彈牙的龍蝦肉,教人大快朵頤。

2017-04-24 124 浏览
自從龍蝦包誕生後, 西式龍蝦煮法越出越多菜式, 龍蝦啖啖肉, 誰不愛相約友人到一共有兩層, 主題跟餐廳名字貼切, 分別以白晝和夜晚做主題,當晚店員便安排到一樓白晝主題入座第一道菜龍蝦鉗非常有霸氣地插在通心粉上, 用上粗身長通粉, 每一條長通粉完全地吸收到醬汁, creamy 之餘帶點龍蝦汁鮮味, 每咬一口, 內藏在長通粉內的醬汁都要溜出來, 外層焗溶芝士香而不膩, 啖啖滋味脆薄底的海鮮龍蝦Pizza , 鋪滿海鮮及龍蝦肉, 每一啖都食到海鮮, 新鮮龍蝦肉肉質爽彈及鮮甜, 蕃茄醬餅底令Pizza唔會太溜飲品點了一瓶 跟友人分享, 一瓶大約有5-6杯, 上檯時一整瓶半藍紫半透明色, 附送兩枝用試管盛著的檸檬汁, 店員說若然不夠味道便可以加上, 帶著什麼都嘗試的心態下加了一點, 竟然有驚喜, 顏色慢慢變粉色, 呈現夜空的感覺主菜點了一份西班牙式乳豬, 乳豬部分連豬仔脾, 豬皮極度脆卜卜, 每切一件, 肉汁慢慢滲出, 食到最後到骨的部分, 依然入味, 肉與皮之間有一層脂肪, 不會太肥膩旁邊的蒜蓉配菜, 連皮烤焗, 輕輕一咬外皮自動脫落, 內裡蒜蓉夠淋入口即溶

龍蝦芝士mac n cheese
意式龍蝦海鮮薄餅
, 顏色慢慢變粉色, 呈現夜空的感覺
Master  Magic  Soda
Master  Magic  Soda
龍蝦芝士mac n cheese
意式龍蝦海鮮薄餅
2017-04-24 78 浏览
同個外國朋友去呢間食晚飯 個高高肥肥既男waiter落錯單 我好有禮貌咁問佢係未黎錯左 諗住如果係落錯左廚房又忙既話就由佢啦 點知佢黑口黑面話我地唔check單 態度又勁差 成枱呆左 我地已經唔該前唔該後 點解自己寫錯左單可以咁環境ok其他waiter都好好 但以後唔會再黎囉

環境ok其他waiter都好好 但以後唔會再黎囉
2017-04-23 73 浏览
今晚一放工便到旺角,會合兩位好朋友,到這間Bookmark很久的龍蝦包店試試。沒想到餐牌上的食物款式很多,除了龍蝦菜式,也左不少日本特色菜,樣樣也很吸引。率先來到的龍蝦Mac and cheese是全晚亮點,真的很好味!本身賣相已經漂亮,雖然芝士不算太多,但龍蝦味十分濃郁和突出,令我搖大通粉滿滿的沾上鮮甜惹味的龍蝦汁,一口一口地食個不停,太鮮味了。而且除了面頭大龍蝦鉗,通粉𥚃也有不少彈牙的龍蝦肉,絕不吝嗇。而龍蝦玉子燒則很大份,一切開可以見到蛋汁流下來,也看到雞蛋一層一層的層次,裏面也夾了不少龍蝦肉,不過可能底下有沙律醬,令到味道偏甜,而且有點水汪汪。接著便是期待已久的龍蝦包了,龍蝦包烤得很香脆,而且包的表面塗了牛油,令烘過後更香。龍蝦地拆肉夾中間,龍蝦肉也算質實,而且彈牙,咬起來很有質感。而且可以倒檸檬牛油汁,可以更突顯味道, 和龍蝦很配合。而烤蒜蓉牛油龍蝦也不錯,同樣配上薯條沙律。龍蝦先烤得金黃,也預先起肉,所以食用時很方便,龍蝦肉彈牙,雖然龍蝦味不算太重,但調味很好,蒜香和牛油香令龍蝦更滋味。真是很久沒有吃這麼多款的龍蝦,食物質素都很高,但最一試難忘還了Mac and chees

率先來到的龍蝦Mac and cheese是全晚亮點,

龍蝦玉子燒則很大份,

接著便是期待已久的龍蝦包了,

烤蒜蓉牛油龍蝦也不錯,

真是很久沒有吃這麼多款的龍蝦,食物質素都很高,但最一試難忘還了Mac and cheese, 很推薦。
2017-04-23 87 浏览
my friends want a lunch at Mong kok And 1 of us would love lobster for her lunch here Lobster tomato cream sauce spaghetti 158$she said okay for her Then we order the 2 risottos 1/Grilled Us pork rib eye with asparagus and pimento Italian rice 2/fried Spinash. Chicken cheese roll with pumpkin wine risotto 78$we add 25$For the set Can be a bean thick or vegetables salad 🥗 the lobster spaghetti Good lobster meat A strong tomato sour cream sauce Quite suitable for the hot Birthday lunch with close

And 1 of us would

or vegetables salad 🥗
the lobster spaghetti

Good lobster meat

Quite suitable for the hot
Birthday lunch with close friends
Love and sweet memories with
Also