2017-06-25 137 浏览
上星期六因落大雨試唔到呢間Day and Nite Master Kama嘅龍蝦包,今日終於可以得嘗所願😁相信同係因為限時制度原因(又係要90分鐘内完成進餐),只係早大半個鐘訂枱都訂到,嚟到亦只係經樓下接待員通傳一聲已經可以上一樓入坐因為行咗成幾個鍾頭街又熱又渴,同侍應哥哥要求先來兩杯凍水,佢好合作好快即上而且重係冰水,非常難得👍跟住先點咗兩杯飲品,分別係朋友飲嘅Peach Moijto同埋我飲嘅Peach & Lychee Tea,Peach & Lychee Tea好大杯好抵飲,lychee味出過peach味,可能太多冰,飲到一半已經連lychee味都冇埋,有改善空間,而朋友就話佢果杯Peach Moijto好好飲主菜叫咗必點嘅Lobster Roll(龍蝦包),Tiger Prawn Linguine (鮮茄虎蝦扁意粉),再加個小食Lobster Chawan-Mushi(龍蝦茶碗蒸)上菜速度好快(相信又係限時進饍關係),首先Tiger Prawn Linguine先上,扁意粉煮得軟硬適中,個sauce亦都真係加咗鮮茄煮出嚟,以$138呢個價錢有5隻虎蝦已經交足料,而且虎蝦爽口彈

Peach Moijto

Peach & Lychee Tea

Tiger Prawn Linguine
Lobster  Roll
Lobster Chawan-Mushi

上菜速度好快(相信又係限時進饍關係),首先Tiger Prawn Linguine先上,扁意粉煮得軟硬適中,個sauce亦都真係加咗鮮茄煮出嚟,以$138呢個價錢有5隻虎蝦已經交足料,而且虎蝦爽口彈牙,值得一試👍

食緊意粉期間,主角龍蝦包同埋小食龍蝦茶碗蒸都已經上晒枱,期待已久嘅龍蝦包真係好似傳聞中講嘅好食,一舊舊嘅龍蝦肉好彈牙好好味,配上表面微微焗得香脆嘅甜餐包簡值係絕配,伴碟嘅薯條略嫌乾身,但當中加咗幾條蕃薯條就好甜好味道,伴碟重有菜沙律,但因為唔喜歡食菜沙律所以冇試味,總括嚟講龍蝦包一定要食😋😋,唯一值得挑剔係略嫌龍蝦肉唔夠,只係麵包面頭有一浸龍蝦肉,大約6舊,麵包下半截已經食唔到龍蝦,希望下次再食會有奇蹟出現😅

小食龍蝦茶碗蒸其實就係日式蒸蛋加咗一舊仔龍蝦肉,雖然好食但冇乜特別,下次可以試第二樣小吃

餐廳環境類似狹長L型,但整齊乾淨;而服務方面本來我係可以俾4分,但因為臨尾(用膳時間只係75分鐘)服務員走嚟同我哋講我哋用膳時間差唔多夠鐘,要交枱因為外面有好多人等緊,希望餐廳可以稍作改善,唔好因為有其他客人等位而提早咁多叫客人走,食物質素好重要,但服務質素同樣重要,咁先可以留得住客人
2017-06-24
Peach Moijto
Tiger Prawn Linguine
Lobster  Roll
2017-06-21 372 浏览
同舊同事好耐無見,約個下午出黎食lunch加吹下水。環境好舒服,裝修好乾淨簡約。兩個人唔係甘肚餓,叫左兩樣野同兩杯野飲。新鮮熱辣擺上枱,好大隻雞翼,面頭好脆同蜜糖汁好惹味。呢個餐廳主打龍蝦,緊係要試下啦。其實佢有好多龍蝦set揀,不過我地覺得呢個最抵食同吸引。女仔一睇到流心同芝士,真係好難抗拒。三文治新鮮送上,要親熱食,分開兩邊,芝士真係牽絲,好正呀!佢個三文治面包好厚實同好香,唔係普通白面包,入面有好多nuts。一啖咬落去,芝士、龍蝦、麵包,好滿足!朋友叫左Lemon Soda,佢有支試管入面係檸檬汁,倒落杯飲品到就會由藍轉紫色。正常野飲,岩影相。我就叫左杯睇名都唔知咩黎既熱茶,一擺上黎已經心心眼覺得好靚,同埋甘大壺,可以慢慢吹水補充水份。佢杯入面有d士多啤梨粒係到,加茶落個杯到飲會有甜甜地既茶香。其實我都係見佢話呢杯係No.1我先點黎飲,又ok wor。後記,我朋友對個流心龍蝦三文治念念不忘,夜晚收工打算上去再試。點知原來夜晚係第個餐牌,無佢想試既三文治。不過間野真係唔錯,有機會都會想試佢其他龍蝦set。

兩個人唔係甘肚餓,叫左兩樣野同兩杯野飲。

蜜糖BBQ醬烤雞翼

新鮮熱辣擺上枱,好大隻雞翼,面頭好脆同蜜糖汁好惹味。

流心芝士龍蝦三文治

Lemon  soda

草莓女孩約會茶

。不過間野真係唔錯,有機會都會想試佢其他龍蝦set。
2017-03-25
流心芝士龍蝦三文治
  • 流心芝士龍蝦三文治配薯條沙律
2017-06-21 75 浏览
就黎又到食蟹既季節,好期待!見到Master Kama 新出左蟹宴,一直心思思想試下,今晚終於有機會。黎之前已經知道蟹宴有分西式(Holy Crab One)或日式(Holy Crab Two)。西式係海鮮膏蟹拼盤 ($538/2人);日式係Shabu Shabu海鮮鍋 ($588/2人)。最後我地揀左西式Set。不論西式或日式,前菜都係同款。話咁快就黎左兩個前菜:芝士蟹肉釀蟹蓋、精緻六小缽。芝士蟹肉釀蟹蓋個Size都ok,同埋真係有好多蟹肉!好足料,每啖都啖啖蟹肉之餘仲可以配埋旁邊既三文魚籽同火箭菜食!好味呀!六小缽個賣相好精緻,有少少似懷石料理咁。當中,我最鐘意食酸辣海蜆,好開胃!同埋個芒汁凍蝦都唔錯!其他仲有蟹肉玉子燒、麻醬凍豆腐、枝豆等。之後,西式蟹宴Set會有一份兩件既蟹肉芬奴意式烤包。法包焗完之後放左一陣都仲好脆身,包上面舖滿左蟹肉同芬奴菜(其實芬奴即係茴香),食落又係覺得佢地冇偷工減料,依然都係啖啖蟹肉,食完一件會想食第二件,每人一件唔係好夠,哈哈。最後,期待已久既海鮮膏蟹拼盤終於出場!拼盤上枱之後,餐廳職員同我地講解拼盤裡面既海鮮有d咩,裡面包括有:原隻法國膏蟹、阿根廷

芝士蟹肉釀蟹蓋
芝士蟹肉釀蟹蓋

前菜六小缽

蟹肉芬奴意式烤包

海鮮膏蟹拼盤配香草牛油汁
海鮮膏蟹拼盤配香草牛油汁

最後,期待已久既海鮮膏蟹拼盤終於出場!拼盤上枱之後,餐廳職員同我地講解拼盤裡面既海鮮有d咩,裡面包括有:原隻法國膏蟹、阿根廷紅蝦、大蜆、帆立貝、青口、魷魚,仲有d薯仔、紅蘿蔔做配菜。呢個拼盤用左香草牛油汁,食起上黎會有類似咖哩既味道,裡面所有海鮮都好大隻,我特別鐘意紅蝦,因為佢肉質好彈牙,好有鮮味。大蜆同青口都唔錯,不過膏蟹d膏就硬得濟,同埋蟹肉食起上黎都幾麻煩,不過餐廳都一早比埋手套你既,好細心。
綠茶士多啤梨布丁
甜品係綠茶士多啤梨布丁,布丁綠茶味香濃,唔會過甜,我都覺得幾好味,最後兩個都係我食晒,哈哈。
2017-06-20
2017-06-13 60 浏览
行行下波鞋街,想搵地方坐下,見到呢間樓上cafe既menu好似都唔錯,幾多選擇下上到去,環境都裝修得唔錯。我地坐左獨立既二人位。我地叫左杯朱古力,但唔多掂,好稀呀!好淡!有啲俾騙既應覺!唔知係咪師傅失手呢?!Btw,啲杯碟又幾靚呢幾隻雞翼又加返啲分啦!個皮都幾脆,有小小芝麻,蜜糖味!雞翼既肉質都可以接受。不過,見menu有龍蝦湯雞翼,好似幾正,下次試下先最後仲有碟松露菇扁意粉。整體都唔錯啦,個扁意粉都幾入味,啲菇都幾好食!

上到去,環境都裝修得唔錯。我地坐左獨立既二人位。

Btw,啲杯碟又幾靚

呢幾隻雞翼又加返啲分啦!

2017-05-06
2017-06-12 76 浏览
食龍蝦還要去酒樓嗎?    既要收茶錢又不想吃中菜, 去 Day and Nite by Master Kama 就對了,質數高又抵食。想來個全龍蝦宴, 點龍蝦匯 $458是不錯的選擇。龍蝦匯包括了 龍蝦包、烤蒜蓉牛油龍蝦(half size)、龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬。龍蝦包配薯條,鬆軟甜麵包, 塗了少許牛油,兩邊烘了一下, 略嫌未夠香口;龍蝦份量非常多,爽嫩鮮甜 ,夾著沙律菜與少許沙律醬一同吃, 好美味!薯條有加了幾條蕃薯條,不油膩,為搶手香口小食。烤蒜蓉牛油龍蝦(half size), 選用加拿大龍蝦,多蝦膏又夠香,蝦身爽甜惹味,蝦鉗位置就較為幼嫩,同樣是啖啖肉,媽媽囡囡都吃到讚不絶口啊﹗龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬,即製石鍋烏冬熱騰騰的,配上芝士龍蝦湯底,就是無得輪組合。湯底濃郁但不肥膩,帶有點龍蝦油,更多了份鮮香;烏冬軟硬度適中,能夠吸附著湯底,大量蜆肉蝦肉等作配料,蠻豐富的﹗除了主打龍蝦,還有多款美食,下次可以再試試啊﹗

想來個全龍蝦宴, 點龍蝦匯 $458是不錯的選擇。

薯條有加了幾條蕃薯條,不油膩,為搶手香口小食。

除了主打龍蝦,還有多款美食,下次可以再試試啊﹗
2017-06-06
2017-06-12 4979 浏览
响旺角行街,見到門口有三堆人响度等,就點咗老公八卦一下。睇完個餐牌,老公對住我陰陰咀笑,原來佢又 mark 住個海膽飯啦~當我仲响度諗緊的時候,職員為我們端上兩杯水,並介紹他們今期的大熱就係龍蝦包,於是我就試試吧~因為職員同我哋講呢日多人點龍蝦包,所以食物製作需時,就先準備兩杯餐飲,讓我們一邊飲一邊等。特式焗薯皮先來一個小食,就係呢個焗薯皮。薯皮焗得好腍,面頭仲放咗蕃茄粒粒,食落帶點酸味味,十分開胃。馬糞海膽茶漬飯呢個茶漬飯鋪滿大量的馬糞海膽,中間仲有一堆魚子。先食個海膽,滑滑的真的很鮮甜,很容易入口,連埋魚子一齊食,兩個香味很突出,而且增强了口感。食到差唔多一半,倒咗少少茶响碗飯度一同食用,感覺多了一份清新。龍蝦包職員講到佢咁受歡迎,終於要上枱啦~呢個係用咗餐包夾住勁量的龍蝦肉,食落個包甜甜地,龍蝦肉好鮮嫩,仲帶點彈牙。另外,旁邊兜薯條我都覺得很讚,因為今次係薯仔 mix 蕃薯而成,所以見到薯條的顏色好唔同。兩種薯條同様香脆,間佢咁食多了一點甜,少了一點口寡。
响旺角行街,見到門口有三堆人响度等,就點咗老公八卦一下。

特式焗薯皮
先來一個小食,就係呢個焗薯皮。

馬糞海膽茶漬飯
呢個茶漬飯鋪滿大量的馬糞海膽,中間仲有一堆魚子。

龍蝦包
職員講到佢咁受歡迎,終於要上枱啦~
2017-06-01
$247.5 (晚餐)
2017-06-09 187 浏览
早陣子,龍蝦的食店開到成巷成市,龍蝦包都已經吃過很多款,唯獨仍未到訪Day and Nite by Master Kama, 今晚,終於吃了!龍蝦包無疑是重點推介,但已有太多關於龍蝦包的食評,我就不如分享其他吧!龍蝦茶碗蒸,要讚的是蛋相當滑溜,應該是拌了海鮮湯,所以好鮮甜,小塊龍蝦夠實浄,另外還有蟹柳、魚片. 喜歡熱食多於凍食,這碗暖熱的茶碗蒸讓我吃得很開懷.龍蝦芝士 risotto,芝士迷你理由不喜歡!飯面鋪面mac cheese, 份量剛剛好,risotto 是香港口味的,飯粒中心欠了一點硬,不過這點是很主觀的. 龍蝦肉大小平均,若是4-5人分享,必定能分得龍蝦肉及risotto!吃了兩道與龍蝦有關的菜式,轉一轉口味,來一客鮮茄虎蝦扁意粉. 一卷意粉,蝦隻都躲起,看起來不甚吸引,但味道取勝,麵條硬度及醬汁的濃度都掌握得很好,而蝦隻不比龍蝦遜色,彈牙也!好久沒吃apppe crumble, 就點一客止止癮!呍尼嗱雪糕奶味香濃,特別之處是薄薄的蘋果片上鋪滿燕麥,香脆可口,但甜度挺高,就算愛吃甜品也未必能吃光..整體來說,很滿意朋友安排的這頓晚餐,以龍蝦為主,亦有龍蝦以外的海鮮,選擇也足

龍蝦芝士risotto

鮮茄虎蝦扁意粉

apple crumble

整體來說,很滿意朋友安排的這頓晚餐,以龍蝦為主,亦有龍蝦以外的海鮮,選擇也足夠.
2017-06-07
龍蝦芝士risotto
鮮茄虎蝦扁意粉
  • 鮮蝦虎蝦扁意粉
2017-06-06 59 浏览
因為龍蝦包而知道呢間餐廳,不過一直都冇機會試,近排見過熱潮好似減退左少少,就即管來試吓,希望唔洗等位。天天位於一二樓,地下有簡約招牌雙式薯條,有薯條同南瓜條,配三個醬,分別係龍蝦汁,黑松露醬同一個唔知咩醬😂有啲似蜜糖芥茉醬嘅味。三個醬都好食👍🏼我就鍾意南瓜條多啲👍🏼巴馬臣火腿Pizza,有好多好多芝士,不過襯熱食都唔會覺得油膩。牛排配忌廉咖哩烏冬,我都覺得個烏冬好好食👍🏼👍🏼有咖喱香,加埋忌廉一啲都唔辣仲好creamy👍🏼最後叫咗兩個甜品,一個係Apple crumble,唔太甜幾好食👍🏼第二個甜品叫Mini ice-cream,其實就係三球雪糕😓太普通所以其實唔要都得,不過好在個雲呢拿味雪糕又幾好食,真係有雲呢拿籽係入面嫁。最後都係冇叫到龍蝦包,因為之前都係其他地方食過龍蝦包了,反而比呢度其他食物吸引左😂😂

天天位於一二樓,地下有簡約招牌

2017-06-05 80 浏览
聞說旺角有間樓上cafe,其特色名菜流心龍蝦芝士三文治尤其好味,決定和朋友一齊試一試。餐廳環境新淨企理,坐得幾舒適。忌廉周打湯飲落超creamy,內𥚃有一片片魚肉,非常足料流心龍蝦芝士三文治侍應呈上來時芝士成流心狀態,賣相超吸睛。龍蝦肉質鮮甜,鮮味突出。低溫慢煮安格斯牛扒配茄乾意大利飯牛扒肉質鬆軟,牛味香濃。意大利飯都是真材實料,每一粒都很有口感。Mr Coffemal底層是咖啡,中間是沙冰,面層是忌廉。三者的味道很夾,是我最喜歡的配搭。Apple Crumble底層烘得香脆,還有一片片蘋果肉,上面是雲尼拿雪糕,嫩滑奶味濃郁。

餐廳環境新淨企理,坐得幾舒適。

忌廉周打湯
飲落超creamy,內𥚃有一片片魚肉,非常足料

流心龍蝦芝士三文治

低溫慢煮安格斯牛扒配茄乾意大利飯

Mr Coffemal

Apple Crumble
2017-06-05
午餐
2017-06-04 125 浏览
每次去新的樓上餐廳吃飯都有點探險發掘寶藏的感覺, 這次上樓的就是平時常經過的波鞋街的一間。要不是街上的宣傳牌, 我們也不知道這兒已轉為CAFE, 還要是近日銅鑼灣火紅餐廳之一的分店, 這麽近城煌廟, 當然要一試啦。這間 MASTER KAMA 走的是輕食路線, 較像韓風餐廳, 裝修都較為年青時尚。 進入CAFE 後除了發現黑白作型格主調外, 還有不少霓虹燈等燈飾, 而顧客也大多是年青人, 氣氛很不錯。可能是我們的下午茶太豐富, 晚上的胃口也不算大, 所以只點了一份前菜和主食, 再加飲品就算了。這兒的特飲都幾大杯, 都是些韓式的果汁特飲, 顏色粉嫩, 造型都幾可愛。不過我這天只是點了杯凍檸茶, 而身邊那位只是要了一杯普通咖啡, 味道也是普通的正正常常。很快前菜白酒煮清口就送上, 一盤熱辣辣的以鐵鍋盛着, 看似相當不錯。每隻來自澳洲的青口都肥美飽滿, 鮮甜十足, 可以嘗到獨有的海鮮味, 而加上檸檬汁就更能提鮮了。雖然這是加了白酒煮製, 但一點也沒有酒味, SOURCE 的汁也不算濃味, 喜歡淡口的應該會覺得不錯。主菜我們點了較濃味的焗龍蝦長通粉, 亦是這兒很受歡迎的主食之一。看見大大隻的龍

主菜我們點了較濃味的焗龍蝦長通粉, 亦是這兒很受歡迎的主食之一。看見大大隻的龍蝦拑十分吸睛, 紅黃雙色相比下亦很美麗。

這個長通粉比一般的粗身, 可以沾上不少芝士龍蝦汁, 加上頗有蛋味的PASTA 煮得軟硬適中, 經焗過後就更有口感, 吃起來就更美味。

啖啖肉的龍蝦拑肉質爽彈, 不過就未能有芝士汁入味, 所以味道較單一, 只能吃到海鮮的原味。

這間以海鮮作主打的CAFE用餐的環境都幾好, 比同區的餐廳空間感大不少, 和朋友吃飯吹水都不錯。不過價錢就稍高了一點, 想不到人均也要二百元, 現在出街想在旺角舒舒服服吃個飯也不便宜呢~
2017-06-01 116 浏览
MASTER KAMA係主打食龍蝦1年前係銅鑼灣MASTER KAMA食過個龍蝦烏冬覺得幾好食最近先知道原來旺角都開左見近近地走去試下佢地既分店 Day and Nite by Master Kama今晚同個朋友食飯2個人叫左個薯條, 咖哩忌廉牛肉烏冬配吉烈牛, 龍蝦意粉, 同埋2杯飲品薯條個松露醬唔錯, 但係我就唔鍾意佢有埋南瓜條喇........咖哩忌廉牛肉烏冬都OK, 夠大份, 不過主角吉烈牛就唔係幾夠熱同埋過熟龍蝦意粉就漏左單既...........我杯識變色既LEMONADE都幾好飲, 佢會由藍色變紫色架~好味指數 :
MASTER KAMA係主打食龍蝦
最近先知道原來旺角都開左

今晚同個朋友食飯

龍蝦意粉就漏左單既...........

好味指數 :
有日女朋友岩岩放工啦,跟住我地就一齊第一次去呢間餐廳食個飯。我地食左一陣野,我女朋友有啲攰,佢就靠住我駁頭休息下啦,點知有個職員,從個store room走出黎,望左我地一眼,跟住望去第二邊,大大聲笑笑口咁講『個廁所好大喎!』請問係到暗示啲咩?係吾係想表達你地個餐廳廁所係時鐘酒店?What did we do that makes you said that?👏🏻Did we deserve?👀試問各位網友,如果係你,你會get到果句咩意思?你會吾會覺得個職員好無禮貌?覺吾覺得佢好吾尊重你呢?我係到陳述事實,將我聽到既打出黎做食評,我先吾會咁得閒誹謗呢間餐廳😌第二日去投訴完,不過我只係同左一個自稱為副經既反映件事,因為當事人day off。好啦,大約當日8點鐘到,我收到無來電顯示既電話啦,原來係間餐廳既老細打比我,再問我當時既情況。不過我又衰既,第二日先投訴,因為我女友無聽到,而且佢仲嬲我食吾哂啲野(因為我覺得好難食),所以吾想係佢面前搞大佢啦👉🏻👈🏻個老細話個日原來有史x莎公司黎清潔廁所,話我誤會左句野,話我自由對號入座。個職員當時突然從store room走出黎,我仲同佢對眼望住,

請問係到暗示啲咩?

係吾係想表達你地個餐廳廁所係時鐘酒店?

Did we deserve?👀

個職員當時突然從store room走出黎,我仲同佢對眼望住,之後再笑住大聲講。

係啊,我對號入座🤔係我錯,sorry😯

史x莎黎過,你就要突然行出黎講句咁既野,合理嗎?

各位網友,請自行斟酌啦,由其是情侶。

170~175 little mk ,吾知仲係吾係到呢🤔?

2017-05-29 169 浏览
同朋友係旺角行左陣街覺得有d肚餓 於是去左呢間master kama high tea 餐廳唔算大 但內裹都幾整齊 坐低之後見到餐牌個流心芝士龍蝦多士好似幾正咁 所以就叫左呢個set試下呢道菜賣相唔錯 沙律同薯條都夠味 比起出面算整得好食 但反而主菜個龍蝦多士就失色左d 佢落呢隻芝士都算ok 但龍蝦真係太少 得4小粒係個巨型多士入面 而且仲有d鞋 口感唔得 似食緊普通芝士多士多d $108呢個價黎講真係算差 希望餐廳可以改善一下呢道菜

2017-05-28
2017-05-27 123 浏览
看見很多like,所以選了這間試試。來到看見很少人,心知不妙。試了他的龍蝦薄餅,很快便能送上枱,但食物微溫,😑海膽茶漬飯,少茶味,打開茶壺一看,只看到很少茶葉,茶的顏色與清水沒有大分別。海膽尚算可以。來到的時候,有六名侍應,只有兩台客但侍應都在談天說地,沒心招呼客人,大聲講大聲笑。本來還想試甜品,但叫了幾次,都沒有回應,決定放棄。在我們準備離開的時候,另一對客人剛來,坐在我們旁邊,他們也說為什麼這麼少人。原來少人的餐廳真的是原因的...
看見很多like,所以選了這間試試。

來到看見很少人,心知不妙。

試了他的龍蝦薄餅,很快便能送上枱,
但食物微溫,😑

海膽茶漬飯,少茶味,打開茶壺一看,
只看到很少茶葉,茶的顏色與清水沒有大分別。
海膽尚算可以。

來到的時候,有六名侍應,只有兩台客
侍應都在談天說地,沒心招呼客人,
大聲講大聲笑。

本來還想試甜品,但叫了幾次,都沒有回應
,決定放棄。

在我們準備離開的時候,另一對客人剛來,
坐在我們旁邊,他們也說為什麼這麼少人。
原來少人的餐廳真的是原因的...
2017-05-27
1K
2017-05-26 276 浏览
由年頭等到依家,終於……等到喇……份Bonus終於到手喇!唔知大家係未喺1月已經收到同已經用晒筆錢呢?出咗bonus,就梗係要帶A姐食飯慶祝啦,都唔駛兩秒,佢就諗到:龍蝦餐!係呀,呢期佢好鍾意食龍蝦,所以今日就去到旺角嘅Day and Nite by Master Kama再encore龍蝦餐啦!意式龍蝦海鮮薄餅:半邊龍蝦嘅薄餅上枱已經好吸引喇,加上脆薄嘅批底,2個人share就啱啱好!最鍾意係佢嘅龍蝦粉量比例好多,又夠爽口!另外,仲有好多蝦肉、魷魚同蜆肉,真係啖啖海鮮架!同埋有好多好多嘅芝士,A姐就至鍾意啦。而千島醬愛好者嘅A姐,就更愛呢個薄餅喇!馬糞海膽茶漬飯:呢個套餐包括一碗接近半板嘅海膽飯、一壺茶、漬物同一杯綠茶,賣相已經好有日本feel。加茶之前,先試試個海膽,好鮮甜呀。加入茶湯後,飯味清淡,但反而突出呢種清簡之味。龍蝦茶碗蒸:A姐最唔鍾意食茶碗蒸,因為佢成日都覺得茶碗蒸好腥,除咗呢度!龍蝦肉、蟹柳、冬菇等製成,蛋夠晒香滑,海鮮味又夠晒鮮甜!龍蝦濃湯雞扒石鍋湯烏冬:5款濃湯嘅選擇,再加8款配料選擇,最後揀埋要飯定烏冬,好似車仔麵呀。我哋就最鍾意佢個龍蝦濃湯,濃郁鮮香,真係可以

意式龍蝦海鮮薄餅

龍蝦茶碗蒸

龍蝦濃湯雞扒石鍋湯烏冬:5款濃湯嘅選擇,再加8款配料選擇,最後揀埋要飯定烏冬,好似車仔麵呀。我哋就最鍾意佢個龍蝦濃湯,濃郁鮮香,真係可以飲到一滴不漏。而雞扒用濃郁嘅醬汁,好好味呀!
龍蝦濃湯雞扒石鍋湯烏冬

埋單又唔貴,A姐為我嘅bonus慳唔少呀!
2017-04-26
意式龍蝦海鮮薄餅