Holy Crab - One $538Box 6 Appetizer 六小缽Delicately displayed box of 6 appetizers were pretty impressive to kick start the meal! 蟹肉玉子燒was definitely my top favorites! 蟹子日式凍豆腐蟹肉玉子燒柚子醋海藻沙律虎蝦配芒果慕絲酸辣羅勒海蜆海鹽枝豆Cheesey Craby 芝士蟹肉釀蟹蓋 (配三文魚子, 白飯魚乾片)Wow I got to admit that this is HEAVENLY! Completely WOWed me!!! Crab meat in cheese was executed on spot! Overwhelmingly enticing! I could encore a million times for this! Crab Fennel Italian Baked Bread 蟹肉芬奴意式烤麵包This was just fair. Something filling though.Delu
Holy Crab - One $538

酸辣羅勒海蜆
海鹽枝豆

Deluxe Seafood Bowl
Master 海鮮膏蟹拼盤

If anyone have been to the West to indulge in this kind of seafood bowl, you would feel the authenticity presented in the bowl here! Rich and luscious flavors! Plentiful of crab meat, generous amount of adds-on veges, just good enough to minimize the guilt!

• 芝士蟹肉釀蟹蓋
  • Master 海鮮膏蟹拼盤
2017-11-19 152 浏览
是日放假出黎搵食。其實好耐之前幫襯過,不過係午餐時間。近日發現呢間餐廳突然人氣高企,所以拉埋朋友再黎試下。7點幾黎到樓下,好驚要等位。樓下接待員話用餐時間90分鐘。我地話無問題,唔洗5分鐘上左2樓。坐低極速睇左餐牌。其實俾當中一個2人餐既蟹蓋吸引住。不過望望價錢都要$580(好似)。所以都係散點左龍蝦pizza,龍蝦玉子燒,蕃茄蝦意粉同埋一個龍蝦盛宴(半隻龍蝦,龍蝦包,龍蝦湯烏冬)。上菜速度幾快。食物質素都唔錯,其中龍蝦玉子真係幾好食。不過今次一行4人點左4樣野。大家都好似唔係幾飽。4個人4樣野食埋單9百幾蚊。
上菜速度幾快。食物質素都唔錯,其中龍蝦玉子真係幾好食。

蕃茄蝦扁意粉
龍蝦🍕
蕃茄蝦扁意粉
  • 龍蝦玉子燒
2017-11-19 108 浏览
今日同男朋友去旺角睇完戲,諗住係附近食個晚餐先返屋企,經過波鞋街,見到一間樓下好多人排隊嘅餐廳,再望上去好似幾靚嘅餐廳!好啦!就食呢間吧!入到餐廳,環境都幾舒服,都有好多好靚好特別嘅擺設同燈飾!坐都幾舒服!最後我地決定食日式蟹宴Holy Crab Two,呢個套餐係二人份量,都有幾多野食架!六小缽~其實有少少似日本懷石料理嘅前菜!有6款小食!每款都整得好精緻,好有美感!味道都唔錯芝士蟹肉釀蟹蓋~呢個蟹蓋真係唔錯,濃濃嘅芝士味,配上厚厚嘅蟹肉味,好有口感,仲配合埋三文魚子一齊食,個味道好好鱈場蟹海鮮紙火鍋~第一次食紙火鍋,感覺非常之特別,湯底係用左昆布來做材料!好新鮮嘅海鮮,蟹肉好鮮好多膏,蜆都唔錯,非常鮮甜,仲有d蔬菜食,中和一下😊蟹之雜炊~其實係日式釜飯黎,飯質都幾特別,軟綿綿,有少少似粥,加上蟹肉,yummy甜品~綠茶蕨餅,都幾彈牙Little sunshine~呢杯咁靚特飲係菠蘿加白桃制成,酸酸甜甜,都幾好飲總括來說,餐廳環境特別,食物創意高,都係一間幾創新嘅餐廳

六小缽~

芝士蟹肉釀蟹蓋~

鱈場蟹海鮮紙火鍋
第一次食紙火鍋,感覺非常之特別,湯底係用左昆布來做材料!

蟹之雜炊~

甜品
綠茶蕨餅,都幾彈牙

Little sunshine~
呢杯咁靚特飲係菠蘿加白桃制成,酸酸甜甜,都幾好飲

總括來說,餐廳環境特別,食物創意高,都係一間幾創新嘅餐廳

2017-11-18 204 浏览
輕食龍蝦宴!日與夜都有唔同嘅龍蝦菜式,呢度用游水蝦煮嘅菜式真係唔同啲,龍蝦肉彈牙爽口,肉量十足,真係每喺都份大粒龍蝦肉!拉絲芝士龍蝦三文治嘅芝士係杰身啲,拉到成尺長。配嘅薯條外面好脆,入面就似薯蓉。沙律菜都好新鮮。蝦膏嘅精華滲晒落pizza,好鮮甜,薄皮餅底都有啲煙韌。意粉除咗肥大嘅龍蝦手掌,意粉都充滿龍蝦汁!厚身玉子燒裡面好creamy,滑溜溜勁正!加埋色彩夢幻嘅飲品,pink pink完美到極點!
蝦膏嘅精華滲晒落pizza,好鮮甜,薄皮餅底都有啲煙韌。
意粉除咗肥大嘅龍蝦手掌,意粉都充滿龍蝦汁!
厚身玉子燒裡面好creamy,滑溜溜勁正!
加埋色彩夢幻嘅飲品,pink pink完美到極點!
龍蝦意式薄餅
2017-11-17
龍蝦意式薄餅
  • 意式龍蝦海鮮薄餅
  • 流心芝士龍蝦三文治配薯條沙律
2017-11-17 107 浏览
前幾次黎都係食龍蝦包,今次黎到見有新menu即管試試~鱈場蟹海鮮火鍋! $588+10%二人份,包6款前菜、芝士蟹肉釀蟹蓋、火鍋配料除左主打嘅鱈場蟹份量多之外,仲有蜆同蝦,加一大盤雜菜,最後仲有個飯同甜品。。。聽到都覺得飽!前菜叫6小缽,顧名思義係比較迷你~分別有枝豆、海蜆、柚子醋海藻沙律、玉子燒、凍豆腐同芒果慕絲,不過每樣食少少都夠~唔係個肚邊有位食主菜?!之後黎個芝士蟹肉釀蟹蓋~芝士味好濃郁唔覺溜,蟹肉份量都好多,啖啖都好滿足~完全唔係坊間果啲搵洋蔥同汁堆到好似好滿嘅假象。如果非常鍾意食蟹嘅朋友仔就建議加多件~如果唔係得一件就一定會爭食!終於都到我最期待嘅火鍋~第一次見識到用紙代替鍋打邊爐。侍應會溫馨提示煮完海鮮先煮菜,等個湯底可以再鮮甜啲!鱈場蟹真係啖啖肉,有晒工具去拆蟹唔驚無牙力,啲蜆都好鮮,漲卜卜仲食到海水嘅咸味~另外用海鮮湯底煮嘅蔬菜類全部都好清甜。食到呢度基本上已經飽左10成,再黎個crab zousui,係一碗用蟹湯煮到軟棉棉嘅米飯,蟹味十足,每人半碗飽多10成~即係飽上加飽!不過真係好好食,撐破肚皮都抵!

2017-11-12 468 浏览
繼之前食過午餐後, 今次就試下晚餐......原因係午餐同晚餐既餐牌係有D唔同既.....是晚一人3行....本想點HOLY CRAB TWO, 點知......沽清.結果點左一個HOLY CRAB ONE, 另加法國藍青口 + 龍蝦包 + 龍蝦玉子燒 + UNICORN DREAM首先講講個HOLY CRAB ONE先:一個餐有5款野食先介紹前菜 - 1. 六小缽: 海鹽枝豆 - 如果鐘意食枝豆既....一定覺得唔夠喉. 枝豆都算新鮮, 唔算太咸酸辣羅勒海蜆 - 凍冰冰的. 酸辣夠開胃柚子醋海藻沙律 - 同酸辣羅勒海蜆一樣, 都好開胃. 好爽口蟹子日式凍豆腐 - 凍豆腐上加左少少芝麻醬同蟹子+蔥. 沒有特別蟹肉玉子燒 - 同樣都係玉子燒上加少少蟹肉. 但係口感唔差虎蝦配芒果沙律 - 酸酸甜甜既芒果汁配上爽口彈牙虎蝦. 唔錯2. 芝士蟹肉釀蟹蓋:蟹蓋的確佈滿蟹肉, 由芝士蓋上. 另外有一小份三文魚子及白飯魚乾片伴碟.味道配合得唔錯.   3. 蟹肉芬奴意式烤麵包:蟹肉配上醬料鋪滿係多士上, 一流!! 好味....口感好正~4. 重點之重..... MASTER 海鮮膏蟹拼盤 (配惹味香
繼之前食過午餐後, 今次就試下晚餐......
原因係午餐同晚餐既餐牌係有D唔同既.....

首先講講個HOLY CRAB ONE先:
一個餐有5款野食
先介紹前菜 -
1. 六小缽:
酸辣羅勒海蜆 - 凍冰冰的. 酸辣夠開胃
蟹肉玉子燒 - 同樣都係玉子燒上加少少蟹肉. 但係口感唔差
六小缽

2. 芝士蟹肉釀蟹蓋:
味道配合得唔錯.

3. 蟹肉芬奴意式烤麵包:
HOLY CRAB ONE - 蟹肉芬奴意式烤麵包

4. 重點之重..... MASTER 海鮮膏蟹拼盤 (配惹味香草牛油汁)
拼盤有麵包蟹, 青口, 大蝦, 魷魚, 白蜆, 帶子, 椰菜BB, 粟米
醬汁都算OK. 麵包蟹蟹膏係必食既. 但係麵包蟹其他部份就麻麻地.....
但係其他海鮮口感都好好, 份量都足夠
HOLY CRAB ONE - MASTER 海鮮膏蟹拼盤

5. 甜品: 抹茶布甸
對我黎講, 甜左少少. 但係都有抹茶味既.
HOLY CRAB ONE - 抹茶布甸

其他食品:

法國藍青口 - 佢有分大中小SIZE. 好適合一D唔同人數而選擇
而我地今次點左中SIZE, 口感同份量都OK. 但係我覺得青口既肉細左少少

法國藍青口

龍蝦包 - 好好食. 個包都跪跪地既. 都有好多夾口既龍蝦肉 (真係可以一試)

龍蝦包

龍蝦玉子燒 - 玉子裡面都有好多細細粒既龍蝦肉, 成件玉子都唔會話好乾, 仲有少少蛋汁流出. 好正. 味道適中.
龍蝦玉子燒

UNICORN DREAM(飲品) - 由波子汽水同巨峰提子打成沙冰, 配上棉花糖. 感覺夢幻. 只有少少甜JEI.

UNICORN DREAM
题外话/补充资料: 記得一定要早兩日用OPENRICE個訂座FUNCTION黎訂台, 如果唔係真係有排等...... 事關已經愈黎愈多人去呢間野度食......
2017-10-24
六小缽
HOLY CRAB ONE - 蟹肉芬奴意式烤麵包
HOLY CRAB ONE - MASTER 海鮮膏蟹拼盤
  • HOLY CRAB ONE
2017-11-05 229 浏览
為食婆婆好姐妹生日飯喎點都要食餐好架啦平時就雞全部都係雞今次就龍蝦全部都係龍蝦啦😆係咪見到好多野食都打孖上呢呢到d野食普遍就比較細份3-4個人share一份就岩岩好而我地7個人 就要叫2份啦!!干邑龍蝦湯 $88(我地叫左2客)侍應姐姐話我地7個人要叫2個湯 唔係每人真係試得個一啖 但見到湯個真身其實份量都幾多架wo!!講反個味道係同平時係外面餐廳既龍蝦湯差唔多~~唔算有驚喜😺雙重炸薯條 $68好好味!!!!!OMG🙀婆婆我活左過半世紀未食過咁好食既蕃薯條!!哈哈 好似誇張左但係又真係幾出色特別係個黑松露醬好香~~~~其他兩個醬就無咩特別😹龍蝦玉子燒 $88係姐妹強烈要求要食既一切落去就爆蛋汁既但龍蝦得中間個part有我地7個人share一份頭尾2位姐妹只好食蛋啦😿味道正常無伏~同XX廣場食到既差唔多英式炸魚薯條 $128炸粉薄 魚都幾滑係飽肚又不貴之選係無龍蝦食啫😹龍蝦包 $188(我地叫左2份)主角出場!!好香的牛油包包住好多汁既龍蝦肉好味😋😋😋貴就係貴左d但呢個質素係對得起個價錢既!推介~~~龍蝦芝士意大利飯 $208姐妹們喜歡食意大利飯所以唔要menu上面原本推介的長通粉食過後
為食婆婆好姐妹生日飯喎
點都要食餐好架啦
平時就雞全部都係雞
今次就龍蝦全部都係龍蝦啦😆

係咪見到好多野食都打孖上呢
呢到d野食普遍就比較細份
3-4個人share一份就岩岩好
而我地7個人
就要叫2份啦!!

干邑龍蝦湯 $88(我地叫左2客)

侍應姐姐話我地7個人要叫2個湯
唔係每人真係試得個一啖
但見到湯個真身
其實份量都幾多架wo!!
講反個味道
係同平時係外面餐廳既龍蝦湯差唔多~~
唔算有驚喜😺

雙重炸薯條 $68

好好味!!!!!OMG🙀
婆婆我活左過半世紀
未食過咁好食既蕃薯條!!
哈哈 好似誇張左

英式炸魚薯條 $128

炸粉薄 魚都幾滑
係飽肚又不貴之選
係無龍蝦食啫😹

龍蝦包 $188(我地叫左2份)

主角出場!!
好香的牛油包
包住好多汁既龍蝦肉
好味😋😋😋
貴就係貴左d
但呢個質素係對得起個價錢既!
推介~~~

龍蝦芝士意大利飯 $208

姐妹們喜歡食意大利飯
所以唔要menu上面原本推介的長通粉
食過後發現其實配飯仲好!
因為個汁會更入味
長通粉個龍蝦味反而有機會無咁出
可惜龍蝦肉就少左dd
2-3個人食應該會分得較多~

龍蝦芝士海鮮薄餅 $168

下似可以試試

係特別日子黎食
應該係一個不錯的選擇

好想係到表揚一下餐廳員工
特別係有一位戴眼鏡短髮既女經理(?)
好好人
2017-10-23
  • 龍蝦包
  • 雙重炸薯條
2017-11-05 197 浏览
主打龍蝦的餐廳越來越多價錢貴利潤高相信是一大主因要找到一間好食又抵食的龍蝦餐廳卻不是一件容易的事龍蝦玉子燒玉子的味道太甜內裡有數粒龍蝦肉算是可以稍為滿足一下龍蝦癮龍蝦mac n cheese 是較為吸引的一道菜芝士,龍蝦汁與長通粉配合得很不錯可惜以$208的價錢而言份量有點少龍蝦肉也不太多飲品賣相很好用來影相呃like一流本想試一試龍蝦包但是索價$188略嫌稍貴所以最後都沒有試一道菜一道小食一杯飲品埋單接近$400若要吃到飽相信要六七百元才可這個價錢,有太多更好的選擇
主打龍蝦的餐廳越來越多
價錢貴利潤高相信是一大主因
要找到一間好食又抵食的龍蝦餐廳
卻不是一件容易的事

玉子的味道太甜
內裡有數粒龍蝦肉
算是可以稍為滿足一下龍蝦癮

龍蝦mac n cheese 是較為吸引的一道菜
芝士,龍蝦汁與長通粉配合得很不錯
可惜以$208的價錢而言

所以最後都沒有試

一道菜一道小食一杯飲品
埋單接近$400
若要吃到飽相信要六七百元才可
這個價錢,有太多更好的選擇
2017-11-04 424 浏览
平時收工間中都會同鐘意食野嘅同事去食下飯試下新野!早排見facebook有介紹見到呢間係旺角新開食龍蝦做主打嘅餐廳,就立刻訂位去試,星期六收工大約7點半去到,吾洗等就立刻有位,個場吾算好旺,入門口聞到好大陣裝修味,細細地環境算吾錯!叫左幾樣野食同每人一杯野飲,其中當然吾少得有龍蝦嘅嘢食,當中除左龍蝦芝士mac n cheese 覺得好食之外,其他真係覺得好普通但價錢偏貴😓 原本係想食龍蝦芝士三文治,點知原來晏就先有,另外seafood mix食得出好雪藏嘅感覺,咬落好似有啱啱溶完雪嘅雪水咁冇咩海鮮味,飲品味道都可以都幾靚嘅,不過總括黎講呢個價錢同食物質素差距有啲大,可能本人要求高左少少🙈
龍蝦芝士mac  n  cheese
Seafood  mix
2017-11-04
龍蝦芝士mac  n  cheese
2017-11-04 132 浏览
四個人去到旺角試吓樓上嘅 《Day and Night By Master Kama》,餐廳環境裝修簡約,靠近窗口位置全部都係卡位,我哋就被安排坐卡位位置。餐廳主打嘅蟹宴套餐有兩款,分別係「The Holy Crab·One」同埋「The Holy Crab·Two」,每個套餐都係二人份量,因此我哋每款叫一份,一齊share食。套餐嘅前菜叫做「六小砵」,當中有沙律同埋小食等,每一款份量的骰,而「蟹子日式凍豆腐」味道濃郁,而且豆腐很滑,配以醬汁一齊食更滋味。「芝士蟹肉釀蟹蓋」好大隻,脹卜卜好有份量,入面佈滿三文魚子,面頭更有白飯魚乾片,食落去香脆而Creamy。小食還有「蟹肉芬奴意式烤麵包」,香脆無比。「Master 海鮮膏蟹拼盤」面頭嘅香草牛油醬汁很滋味,而且膏蟹已經拆件,每一件蟹件都非常多肉,蟹蓋鋪滿蟹膏,入面還有兩三隻大蝦同埋大蜆等等,啖啖爽口滋味。當然唔少得要提及「王樣·雪場蟹海鮮紙火鍋」,用紙造成嘅火鍋底盤好特別,而且紙質好硬身,配以雜菜菌類拼盤豐富多樣化,放入去幾分鐘之後就食得,湯底味道鮮甜。最後還有「蟹之雜炊」同埋「波子汽水雪糕」,食完真係好飽了,套餐果然非常豐富,而且食物

小食還有「蟹肉芬奴意式烤麵包」,香脆無比。

最後還有「蟹之雜炊」同埋「波子汽水雪糕」,食完真係好飽了,套餐果然非常豐富,而且食物新鮮,難怪全場爆滿吧。

2017-11-04 118 浏览
平時一向鍾意食海鮮嘅我們,趁住而家係阿拉斯加蟹和法國膏蟹當造的季節,就去到旺角嘅《Master Kama》食每日空運新鮮嘅「阿拉斯加蟹Shabu shabu」同埋「法國膏蟹海鮮餐」。 「Holy Crab One」同埋「Holy Crab Two」我哋各叫一份,四個人一齊分享。每款食物都非常特別,果然廚師精心炮製出一系列的蟹肉菜式,把蟹肉鮮味發揮得淋漓盡致,非常有心思。「Box 6 Appetizer 六小缽」一大盒有六小格,每一個格都有唔同嘅食物,當中嘅「酸辣羅勒海蜆」味道非常特別,酸酸甜甜海鮮味道更為開胃。「芝士蟹肉釀蟹蓋」蟹蓋好大件,賣相好吸引,面頭嘅金黃色芝士醬汁蓋過蟹蓋,入面更有三文魚子,而且啖啖蟹肉,非常足料。「蟹肉芬奴意式烤麵包」烤麵包外脆內軟嘅口感,配以麵包上面嘅蟹肉醬汁,相當match。「Master海鮮膏蟹拼盤 配 惹味香草牛油汁」一大盤入面充滿着不同海鮮,驟眼睇見到有青口、大蜆、大蝦同埋蟹件,每一件味道都非常新鮮,正。「王樣.雪場蟹海鮮紙火鍋」第一次食紙火鍋,起初以為紙火鍋好容易爛,好危險,但係今次另眼相看。店員先將湯底倒入去,再放蔬菜等等嘅食物,讓蔬菜吸收湯底嘅

「Box 6 Appetizer 六小缽」

「芝士蟹肉釀蟹蓋」

「蟹肉芬奴意式烤麵包」

「Master海鮮膏蟹拼盤 配 惹味香草牛油汁」

「王樣.雪場蟹海鮮紙火鍋
第一次食紙火鍋,起初以為紙火鍋好容易爛,好危險,但係今次另眼相看。店員先將湯底倒入去,再放蔬菜等等嘅食物,讓蔬菜吸收湯底嘅鮮味。

「蟹之雜炊」
估唔到賣相普普通通嘅蟹粥,食落去非常鮮甜,而且食到有好多蟹肉絲,正。

「波子汽水雪糕甜品
雪糕呈現藍白色,還有一點七彩顏色嘅糖粒放係雪糕上面點綴,食落去軟雪糕有好濃郁嘅牛奶味道,藍色則為波子汽水味道,味道好新穎特別。

另外我哋每人叫咗一杯飲品,朋友們也不忘叫一點啤酒爽爽喉嚨,而我就揀選左smoothies系列中嘅「Double Berries」,特飲賣相好得意,好似有一隻公仔嘅模樣,味道酸酸甜甜,好好味。

最後埋單都只係$1600有找,以海鮮餐嚟講算係超值價錢,而且食物有質素,味道鮮甜,值得再試。

2017-11-02 288 浏览
某日講起中式化皮乳豬心血來潮去找乳豬菜式找到了旺角鬧市的Master Kama於是約好姐妹們一試餐廳門口很容易找到online booking沒有提及用餐時間90分鐘星期三平日晚上都full house因為4位未齊人 90分鐘由入座開始計算樓下侍應很緊張地問 生怕我們不夠時間餐廳一共2層我們被安排於1樓時間關係亂點了一堆碟和食物擺盤都很精美糖水茶。拼盤有點雜亂 岩口痕者等主菜時食味道還好茶碗蒸 正常龍蝦湯味濃 中間有大件龍蝦肉配上麵包條 但口感似餅期待很久的乳豬賣相一流 皮很脆 肉質很嫩油脂盡出 但味道口感很好 非常推薦龍蝦匯是龍蝦菜式集合有龍蝦包 及龍蝦湯烏冬龍蝦味道不錯 但麵包普通人太多侍應少食物還好 只是用餐時間短 90分鐘真的要離座西班牙乳豬可試 其他當作cafe 食物好了
某日講起中式化皮乳豬

西班牙乳豬可試 其他當作cafe 食物好了
Nutella hot chocolate
2017-11-01
2017-11-02 4395 浏览
好耐之前已經聽同事講過呢一間西餐廳,開頭只係以為都係食普通嘅意粉或者意大利飯等食物,但真係唔知原來呢間係龍蝦做主題,相當吸引呀!位置十分方便,就係山東街近女人街戈邊,黎之前記得要訂位,因為門口已經有差唔多八至九個人喺度等緊。我知我講呢樣野可能會無厘頭咗啲,但我想講佢餐牌真係好精美竟然可以頁頁都咁靚咁整齊,就算係好多頁都會有興趣睇埋落去,菜式大致有龍蝦、薄餅、各款西式嘅小食等等,各款飲品睇落去都應該幾好飲,Smoothies同埋soda睇落都好靚呀。場內更有龍蝦圖案既霓虹燈,卡位旁邊亦擺放左蟹既公仔頭,玩味十足🤣應該系比啲人可以笠落個頭玩下搞下笑。場內環境並吾大,加加埋埋大概只有10張枱,開頭仲以為有第2層呢。黎到Master Kama又點可以吾食最出名既龍蝦包?其實包就系得一個,如果同人share就切開一半,一黎到已經見到啲龍蝦凸曬出黎,切開就見到碎碎既龍蝦肉,入面本身系冇乜汁,但單靠龍蝦既鮮味已經足夠,個包亦好軟熟,呢種包配龍蝦都幾match,不過覺得訂價有點兒過高。跟住中意薯條既我亦不忘叫一份雙重炸薯條,呢份薯條既特色在於有3款醬汁可以點,有龍蝦芝士醬、黑松露芝士醬&蜜糖芥末醬,個

我知我講呢樣野可能會無厘頭咗啲,但我想講佢餐牌真係好精美

龍蝦包

跟住中意薯條既我亦不忘叫一份雙重炸薯條,呢份薯條既特色在於有3款醬汁可以點,有龍蝦芝士醬、黑松露芝士醬&蜜糖芥末醬,個人覺得龍蝦芝士醬系最好味,個味就好似系西餐廳飲既龍蝦湯,非常新穎,更有南瓜條mix埋一齊,好味又健康

雙重炸薯條

龍蝦茶碗蒸賣相真的不錯,有啲菜做裝飾,可惜我都係覺得唔值呢個價錢,但相比起龍蝦包我會覺得呢個係抵啲嘅,開頭諗住至少都有兩隻龍蝦仔,實情係得第一粒龍蝦肉
不過講到啲蛋系幾滑既。
龍蝦茶碗蒸

飲品叫左Cookie & Mint,系一杯好綠既飲品haha,一飲落去已經覺得薄荷味好濃
我本身對於薄荷朱古力系毫無抵抗力,最上層真系有一粒粒薄荷朱古力系度,超吸引
同埋佢吾易溶,飲左好耐都只系溶左少少,所以味道系冇乜點變。
Cookie  &  Mint
雙重炸薯條
龍蝦茶碗蒸
Cookie  &  Mint
2017-11-01 175 浏览
睇到報導又過開海所以去試。點左旺角店限定之流心龍蝦芝士三文治,earl grey latte, 同自選pasta-海膽忌廉汁蟹肉意粉。當日下去2點半到,諗住唔使等,點知原來都幾full,最後坐左2樓,同場仲有三枱客,似乎大家都係網上睇左介紹黎,因為大家都有點流心三文治,係好食既,好多芝士,龍蝦好爽,好香。其實仲有款龍蝦包,一定多好多龍蝦肉,不過$188真係唔捨得,食個晏啫。海膽忌廉汁意粉煮得好出色,唔過咸,亦有海膽味,成碟汁清楚睇到有唔少海膽,忌廉汁仲偏向海膽色,唔錯,一般出面都係放少少海膽上面就算,至於蟹肉,都係充滿整個意粉,仲有幾舊係大啖肉,好味。Earl grey latte都幾大杯,好香伯爵茶味,似飲奶茶多d整體食物質素幾好,可以再黎。
睇到報導又過開海所以去試。

流心龍蝦芝士三文治

海膽忌廉汁蟹肉意粉

Earl  grey  latte

整體食物質素幾好,可以再黎。
2017-10-29
流心龍蝦芝士三文治
海膽忌廉汁蟹肉意粉
2017-10-31 207 浏览
去到旺角攞完團購足浴用品⋯打開OpenRice「收藏」找食,黎到Day N Nite~地面有隻𠝹爛面既接待人員做登記。今日係哈囉喂正日,上班的星期二,對於呢個節日簡直feel nothing,直至見到爛面baby先recall一下有件咁既事我已經唔記得點解bookmark Day N Nite,不過有龍蝦,應該都係為佢而pin咗係我既「收藏」裡面,所以就柯打咗一個龍蝦海鮮pizza同吉列牛排配忌廉咖哩撈烏冬,飲品就order咗一杯Asahi生啤及一杯halloween特飲Bloody。Pizza材料唔算多,但係清清地冇乜勁落醬汁但都幾好味,鮮甜薄脆!吉列牛排略嫌太薄同細片,味道不過不失,可能因為太薄關係,牛肉煮得熟咗少少。烏冬麵條還不錯,煙煙un,忌廉中和了咖哩汁,滑滑的唔會過鹹,好食!啤酒唔多講。我杯bloody係西柚拼西瓜梳打,味道調教都不錯,我仲用佢粒荔枝眼球扮咗下鬼臉任應節tim✌🏻整上唔錯,中規中矩。不過價錢係食舖租多,兩款主食同一人一杯drink,加一埋單$51x!

意式龍蝦海鮮Pizza

吉列牛排配忌廉咖哩撈烏冬-吉列牛排