一直都有留意佢地餐廳,見到人地既爆芝士都覺得勁吸引,今日中午同媽媽黎食流心芝士龍蝦三文治配薯條及沙律 $108澎湃嘅熔岩芝士!雙色芝士勁拉絲份量多到一個點!芝士控未食都已經流矖口水食落咸香既芝士味特濃!就算凍左都吾會變硬流心口感配上爽甜既龍蝦肉🤩真係無得輸!重點龍蝦肉份量一啲都吾少,仲係大舊厚肉飽滿外面係用牛油烘到脆卜卜既多士!多士係雜谷方包,咬落增加口感,仲有炸到金黃香脆既薯條。成個組合超滿足!呢個價錢食到份量咁足既芝士同龍蝦!值了~龍蝦芝士Mac N Cheese $208意大利飯混合龍蝦汁同芝士外面再鋪上厚厚既芝士去焗芝味香濃既意大利飯就誕生除左配意大利飯之外,仲有配長通粉既選擇揀意大利飯當然可以索盡佢所有龍蝦芝士汁既精華唔好以為剩係得一隻龍蝦鉗~表層芝士底下其實鋪滿左肉質鮮美又飽肉既龍蝦肉意大利飯既口感偏淋身,欠缺煙韌嘅口感外面芝味十足!而入面就龍蝦汁味偏重,一齊食就可以match返個味道芝士控感覺好正喔!BBQ醬手撕煙燻豬肉漢堡配薯條 $88手撕煙燻豬仔肉份量唔少!可惜肉質燒得偏乾同吾夠嫩滑燒烤醬惹味十足,但份量有點太多,可能會有點偏咸⋯⋯另外加左$10要炒蘑菇麵包密度高,上
流心芝士龍蝦三文治配薯條及沙律
流心芝士龍蝦三文治配薯條及沙律 $108
澎湃嘅熔岩芝士!雙色芝士勁拉絲
份量多到一個點!芝士控未食都已經流矖口水

食落咸香既芝士味特濃!就算凍左都吾會變硬
流心口感配上爽甜既龍蝦肉🤩真係無得輸!
重點龍蝦肉份量一啲都吾少,仲係大舊厚肉飽滿

成個組合超滿足!呢個價錢食到份量咁足既芝士同龍蝦!值了~
龍蝦芝士Mac N Cheese
龍蝦芝士Mac N Cheese $208
意大利飯混合龍蝦汁同芝士
外面再鋪上厚厚既芝士去焗
芝味香濃既意大利飯就誕生

除左配意大利飯之外,仲有配長通粉既選擇
揀意大利飯當然可以索盡佢所有龍蝦芝士汁既精華

意大利飯既口感偏淋身,欠缺煙韌嘅口感
芝士控感覺好正喔!
BBQ醬手撕煙燻豬肉漢堡配薯條
BBQ醬手撕煙燻豬肉漢堡配薯條 $88
手撕煙燻豬仔肉份量唔少!可惜肉質燒得偏乾同吾夠嫩滑

麵包密度高,上層有搽牛油,外面烘到脆卜卜,咬落都鬆軟,而且搽左芥茉醬,味道唔辣反而開胃
伴碟既仲有金黃香脆既薯條!
焗牛油雜菌
焗牛油雜菌 $48
呢個真係做得幾出色!平時出去食焗什菌多數都係會出好多水又或者唔夠香>< 但呢度焗到入面毫無水份,而且牛油味香濃又適中!吱上檸檬汁可以減低牛油既油膩感。入面雜菇份量都吾少,推薦喔!
整體食物水平吾錯!芝士迷一定要試下
流心芝士龍蝦三文治配薯條及沙律
焗牛油雜菌
2017-12-07 180 浏览
成日見人嚟呢間餐廳打卡,今日行開旺角就試一試佢嘅lunch!樓上舖地方夠闊落,裝修佈置亦見心思。Weekend原來係冇lunch set嘅,咁唯有散叫啦!(左)黑松露野菌牛肝菌闊扁麵 - hk$78(右)香草白汁煙三文魚紫椰菜蝴蝶麵 - hk$75一上枱已經覺得擺盤好靚,當然要相機食先!黑松露野菌牛肝菌闊扁麵 :黑松露味濃,汁亦好惹味,但闊扁麵略嫌乾身左小小,而份量比較少..香草白汁煙三文魚紫椰菜蝴蝶麵  :平時好少會搵到蝴蝶麵,蝴蝶麵有咬口又唔會太硬,值得一讚。個汁好creamy,食得多都幾full...仲叫左杯好靚既Unicorn Dream($48),配色好靚呀,啱晒用黎影相打卡!味道都ok但唔太特別~整體黎講不過不失,但呢個價錢可以有更多更好既選擇。
樓上舖地方夠闊落,裝修佈置亦見心思。
Weekend原來係冇lunch set嘅,咁唯有散叫啦!

(左)黑松露野菌牛肝菌闊扁麵 - hk$78
(右)香草白汁煙三文魚紫椰菜蝴蝶麵 - hk$75

一上枱已經覺得擺盤好靚,當然要相機食先!
黑松露野菌牛肝菌闊扁麵 :

香草白汁煙三文魚紫椰菜蝴蝶麵  :
平時好少會搵到蝴蝶麵,蝴蝶麵有咬口又唔會太硬,值得一讚。
個汁好creamy,食得多都幾full...

味道都ok但唔太特別~

整體黎講不過不失,但呢個價錢可以有更多更好既選擇。
2017-11-05
2017-12-06 1337 浏览
旺角真是一個充滿活力的地方,無論你日與夜到這𥚃,永遠人群絡繹不絕,車水馬龍,就像一個不眠的角落!人群中夾雜中外遊客,亦有特色的女人街、波鞋街、雀仔街等,旺角就是擁有其獨一無二的個性。旺角其中一個特色就是樓上餐廳,今天我便一探這間位於旺角山東街的Day and Nite by Master Kama, 餐廳給人感覺悠閒,與樓下人來人往的情境,完全是兩個世界。餐廳同樣擁有其獨特的色彩,黑夜與白天兩個不同主題的佈置,讓你在日與夜去感受旺角的魅力!蝦哈哈海鮮盛會 hahaha Set($328)這個套餐盛會包括三種不同的蝦,全部都是蝦,有龍蝦、虎蝦和紅蝦,蝦迷首選。▪️升級版龍蝦芝士三文治,薯條,沙律菜▪️鮮茄虎蝦扁意粉▪️黑魚子海膽紅蝦升級版龍蝦芝士三文治👍👍👍👍升級版龍蝦芝士三文治有雙倍龍蝦肉和用了三種芝士調配的芝士。麵包烘得香脆,面層塗上龍蝦膏芝士醬,中間夾著流心芝士和啖啖龍蝦肉,將平凡的三文治變得不平凡。拼盤還有薯條和新鮮沙律菜。鮮茄虎蝦扁意粉👍👍👍👍扁意粉上舖上已去殻的虎蝦,扁意粉煑得剛好,口感 al dente, 我特別喜歡那個醬汁,很 creamy 又有蝦的鮮甜味!黑魚子海膽紅蝦👍👍👍

蝦哈哈海鮮盛會 hahaha Set($328)
▪️升級版龍蝦芝士三文治,薯條,沙律菜
▪️鮮茄虎蝦扁意粉
▪️黑魚子海膽紅蝦

升級版龍蝦芝士三文治

拼盤還有薯條和新鮮沙律菜。

👍👍👍👍👍
黑魚子海膽紅蝦

開了邊的紅蝦放了馬糞海膽和黑魚子,多重口感和味道令蝦肉味道加以提升。鮮甜的海膽、鹹香的黑魚子、爽彈的紅蝦肉,味道賣相兼備。

馬糞海膽茶漬飯($158)
馬糞海膽茶漬飯

套餐內有一碗馬糞海膽飯、一杯綠茶和一壼昆布湯,並有兩碟漬物。
白飯上舖滿飯素,然後放上馬糞海膽和黑魚子。海膽鮮甜軟滑,鹹香的魚子帶起海膽的鮮味,倒入昆布湯一起吃,又是另一種味道。

小公蜂人的花園派對茶(Garden Party $58)
👍👍👍👍
小公蜂人的花園派對茶(Garden Party )

一個小茶壼加一個粉紅小茶杯,讓我想起兒時和毛公仔一起玩煑飯仔的時光。果木紅茶加入了金𦾟花、玫瑰花和蜜糖,花香加上蜜糖的滋潤,秋冬首選。

Kiwi Mojito ($58)
Kiwi Mojito

這是一杯cocktail, 含酒精成分,杯內有奇異果、薄荷葉,還有㑹變色的蝶豆花,將調酒棒拌勻,令飲品立時變色。
Kiwi Mojito

Chocolate Fondant ($68)
Chocolate Fondant

流心的朱古力心太軟,一切開朱古力溶岩緩緩流出,配合冰涷的朱古力雪糕,一冷一熱形成强烈對比。

內在環境

餐牌
2017-12-04
馬糞海膽茶漬飯
小公蜂人的花園派對茶(Garden Party )
Chocolate Fondant
2017-12-05 207 浏览
絕對唔會再去既一間鋪其實鍾意食龍蝦既其實都真係會鍾意食因為個龍蝦焗通粉再入面有龍蝦龍蝦汁焗係好食既!龍蝦玉子燒都ok!咁食得龍蝦都應該預猩份量唔會大價錢又貴小小而呢間鋪亦完美地表現出呢個精神!一個人食兩碟都唔會飽!但唔好以為唔夠飽就叫多d無死!呢間野限時90分鐘!我叫3樣野90分鐘都係黎左2樣!催極都係無...每次問waiter都係話仲有10分鐘!聽左3次就30分鐘,仲要係都係無果樣野!姐係手腳慢又限時份量細價錢貴,但野食好味既想試就試啦!但唔好話想要好食既野就要等!催就30分鐘,落order果60分鐘,90分鐘都黎唔到就唔係可以接受既範圍!特別係肚餓中既人! 絕對會食到你成肚氣!
絕對唔會再去既一間鋪

其實鍾意食龍蝦既其實都真係會鍾意食
因為個龍蝦焗通粉再入面有龍蝦龍蝦汁焗係好食既!

龍蝦玉子燒都ok!

咁食得龍蝦都應該預猩份量唔會大價錢又貴小小
而呢間鋪亦完美地表現出呢個精神!
一個人食兩碟都唔會飽!

但唔好以為唔夠飽就叫多d無死!
呢間野限時90分鐘!
我叫3樣野90分鐘都係黎左2樣!
催極都係無...每次問waiter都係話仲有10分鐘!
聽左3次就30分鐘,仲要係都係無果樣野!

姐係手腳慢又限時份量細價錢貴,但野食好味既
想試就試啦!

但唔好話想要好食既野就要等!

特別係肚餓中既人! 絕對會食到你成肚氣!
好友生日,大家都未試過呢間,見好似幾出名就試下我地5個女仔叫左:雙色薯條呢個好味比想像中大盆,因為呢間野價位略高,呢個$68算係呢到黎講叫抵食入面有淺色嘅薯條,同深色嘅蕃薯條本來我唔鍾意食蕃薯,而且仲要炸埋,對佢冇咩信心但食落又幾好食喎!唔係太甜,好香,仲有3種醬其中我試左黑松露醬同蜜糖芥末,兩樣都好好味!另外大家都對呢個lobster mac b cheese好有興趣,可以揀長通粉或者意大利飯由於佢都偏貴$208,大家對佢都好高期望黎到點知都幾細碟⋯龍蝦肉唔多但味道就好好味,有好濃芝士同龍蝦湯做成嘅醬汁只係份量好少另外叫左個holy crab二人餐包一個蟹蓋,另加$68多一個呢個好味!入面蟹肉多,芝士好香,三角脆片係用左小魚仔整成嘅脆脆頭盆樣樣都一般,得個睇頭蜆,蟹,蝦都正常新鮮,用黎放落火鍋到食其中蜆係最鮮甜另外仲有蟹粥,都唔錯蔬菜籃普通呢個餐呢個份量有點貴,要$638另外叫左杯fairy,幾好飲係熱情果+青蘋果$58
好友生日,大家都未試過呢間,見好似幾出名就試下

我地5個女仔叫左:

雙色薯條
呢個好味
入面有淺色嘅薯條,同深色嘅蕃薯條

本來我唔鍾意食蕃薯,而且仲要炸埋,對佢冇咩信心
但食落又幾好食喎!唔係太甜,好香,仲有3種醬
其中我試左黑松露醬同蜜糖芥末,兩樣都好好味!

由於佢都偏貴$208,大家對佢都好高期望
黎到點知都幾細碟⋯龍蝦肉唔多
但味道就好好味,有好濃芝士同龍蝦湯做成嘅醬汁
只係份量好少

另外叫左個holy crab二人餐
包一個蟹蓋,另加$68多一個

頭盆樣樣都一般,得個睇頭

蜆,蟹,蝦都正常新鮮,用黎放落火鍋到食
其中蜆係最鮮甜

另外仲有蟹粥,都唔錯
蔬菜籃普通

呢個餐呢個份量有點貴,要$638

另外叫左杯fairy,幾好飲
係熱情果+青蘋果$58
2017-12-04 1288 浏览
成日見人上Day & Night打卡,心思思想食好耐,終於搵咗晚上去開餐。好多選擇,每樣都想食,最後同兩位朋友揀了呢個set餐食。1.Box 6 Appetizer六小缽一共total有六款日式小食,包括有枝豆,玉子燒,一口豆腐,蜆等,份量唔多,卻可以試多幾味,滿足口癮。2. 芝士蟹肉釀蟹蓋呢個蟹蓋由蟹肉,蟹膏,蟹子,魚子撈埋一齊,再焗成金黄色,食落非常香口,蟹膏香滑,加上蟹子同蟹肉,好香甜,而魚子都好新鮮,完全無腥味,撈落蟹膏一齊食簡直一流 。3. 王樣•雪場蟹海鮮紙火鍋呢個海鮮set拎黎打邊爐真係無得彈,非常新鮮,包括有花甲,海蝦同原隻雪場蟹,花甲有大約7-9粒,海蝦有兩隻,size都幾大,至於蟹就更加無得彈,size大之餘,啖啖肉,膏多到不得了,成個蟹蓋都係蟹膏,兩個人根本食唔曬。4. 蟹之雜炊呢個係由蟹膏同蟹肉煮成既粥,粥煮到好綿,食落又香又鮮甜。打邊爐除咗有海鮮set外,仲有蔬菜set,份量好足,菜既質素好靚,好鮮嫩。甜品- 呢個甜品好岩我心水,茶味濃,布甸香滑,不過份量有點細,食得唔夠滿足。

好多選擇,每樣都想食,最後同兩位朋友揀了呢個set餐食。

1.Box 6 Appetizer六小缽

2. 芝士蟹肉釀蟹蓋

3. 王樣•雪場蟹海鮮紙火鍋

4. 蟹之雜炊

呢個係由蟹膏同蟹肉煮成既粥,粥煮到好綿,食落又香又鮮甜。

2017-11-23
2017-12-03 132 浏览
旺角雖然多食肆。不過好食既餐廳,cafe真心不多所以每一次去旺角都要諗諗食咩好~"Day and Nite by Master Kama"室內佈置唔錯幾特別,又可以係一個打卡 ,好地方雙重炸薯條 (龍蝦芝士醬) & 蜜糖芥末醬 & 松露芝士醬 ($68)我一開始係俾佢所吸引介有配搭三款醬不過龍蝦芝士醬,味道唔濃,有少少芝士味蜜糖芥末醬就無甘流松露芝士醬好香巴馬火腿水牛芝士薄餅 ($148)我覺得唔值依個價味道一般三重芝士雞肉烤餅 ($68)推介。味道出黎同pizza差唔多。但價錢平一半Jungle Fever ($58)個menu無講係smoothie冬天飲冰沙。成件事錯晒Peach & Lychee Tea ($48)荔枝味重。桃味唔多因為我地食唔晒所以想takeaway,外賣盒加一蚊正常啦,個袋又要一蚊,重點係個袋比個外賣盒細。成個外賣盒都唔可以平放係個袋到。好唔值得
旺角雖然多食肆。不過好食既餐廳,cafe真心不多
所以每一次去旺角都要諗諗食咩好~

幾特別,又可以係一個打卡 ,好地方

我一開始係俾佢所吸引
介有配搭三款醬
不過龍蝦芝士醬,味道唔濃,有少少芝士味
蜜糖芥末醬就無甘流
松露芝士醬好香

巴馬火腿水牛芝士薄餅 ($148)
我覺得唔值依個價
味道一般

三重芝士雞肉烤餅 ($68)
推介。味道出黎同pizza差唔多。但價錢平一半

Jungle Fever ($58)
個menu無講係smoothie
冬天飲冰沙。成件事錯晒

Peach & Lychee Tea ($48)
荔枝味重。桃味唔多

成個外賣盒都唔可以平放係個袋到。好唔值得
2017-12-03 197 浏览
訂座時沒有說明有指定的用餐時間,怎料打算入座時,店員才說用餐時間90分鐘。由於朋友未齊,因此沒有安排座位,怕我們未能於指定時間內吃完🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️至於食物則還好。牛油粟米,基本上不會不好吃,怕就怕牛油味不夠。不過光看照片也知道他們下了多少牛油吧!分享盤:炸薯條,香脆炸雞翼,三重芝士雞肉烤餅,章魚燒,芝士條,雞軟骨餃子。薯條有茄汁及蛋黃醬配搭雞軟骨餃子意想不到的好吃其他也不過不失。西班牙乳豬很好吃皮很脆,肉很滑!很推薦的一道菜龍蝦匯:龍蝦包,烤蒜蓉牛油龍蝦(半隻),龍蝦雜錦海鮮石鍋烏冬/飯。龍蝦包精髓在龍蝦,包極之普通,而且又乾又硬。烏冬也沒有什麼特色。整個餐所有精髓只在龍蝦。茶碗蒸也是一個驚喜。選料龍蝦讓極個茶碗蒸的味道煥然一新,重點是:好吃的飲品也很有特色,不是女士拿著自拍呢🤳賣相好。味道卻不特別。總括而言:一家以龍蝦為主題的餐廳,就龍蝦做得好吃就夠了。
訂座時沒有說明有指定的用餐時間,
怎料打算入座時,
店員才說用餐時間90分鐘。
由於朋友未齊,
因此沒有安排座位,
怕我們未能於指定時間內吃完🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

至於食物則還好。
牛油粟米,基本上不會不好吃,
怕就怕牛油味不夠。
不過光看照片也知道他們下了多少牛油吧!
焗牛油粟米

薯條有茄汁及蛋黃醬配搭

雞軟骨餃子意想不到的好吃

其他也不過不失。
分享盤

西班牙乳豬很好吃
皮很脆,肉很滑!
很推薦的一道菜

西班牙烤乳豬

龍蝦包精髓在龍蝦,
包極之普通,而且又乾又硬。
烏冬也沒有什麼特色。
整個餐所有精髓只在龍蝦。
龍蝦匯
龍蝦匯

茶碗蒸也是一個驚喜。
選料龍蝦讓極個茶碗蒸的味道煥然一新,
重點是:好吃的

龍蝦茶碗蒸

飲品也很有特色,
不是女士拿著自拍呢🤳
賣相好。味道卻不特別。
Bubble  blue  soda

總括而言:
一家以龍蝦為主題的餐廳,
就龍蝦做得好吃就夠了。
2017-11-01
焗牛油粟米
西班牙烤乳豬
龍蝦茶碗蒸
2017-11-30 147 浏览
【Thanks for inviting🍽】男女小編一向都超超超超中意食海鮮😋今次就有幸被邀請到旺角呢間餐廳試下佢地嘅蟹宴🦀#王樣· 鱈場蟹海鮮紙火鍋 ($588).🔻#海鮮火鍋😋好味指數:(7.5/10)呢個紙火鍋嘅湯底係昆布湯,清清地咁,令到我地更加可以食到海鮮本來嘅鮮味😚👍🏼而配料方面就有2盤😆一盤係海鮮🦀有法國膏蟹、蝦同埋蜆😽法國膏蟹都幾大隻🤤食落去啖啖肉,而且真係超多膏😍望住啲橙橙紅紅嘅蟹膏,食落去真係好邪惡😝雖然蝦得2隻,不過每隻蝦都幾大隻,而且食落去夠哂彈牙😆蜆既份量都幾多,而且食落都幾鮮甜,食左咁多隻都冇食到有沙🤓👍🏼 而另一盤配料就係蔬菜🥗同一啲丸😚蔬菜食落去都幾新鮮,有娃娃菜,南瓜,菇😆另外都有啲魚餅、丸同獅子狗😛除咗打邊爐,梗係有其他菜式啦😚🔻六小缽😋好味指數:(7/10)▫️蟹肉玉子燒玉子燒雖然唔算好嫩滑,不過勝在夠蛋香🍳▫️蟹子日式凍豆腐有小編最中意嘅麻醬😍▫️虎蝦配芒果慕斯蝦肉彈牙,配芒果感覺清新😚▫️柚子醋海藻沙律酸酸地咁幾開胃😆▫️酸辣羅勒海蜆呢個汁酸酸辣辣但又冇蓋過蜆味,岩晒男女小編😆▫️海鹽枝豆.🔻#芝士蟹肉釀蟹蓋😋好味指數:(8/10)配三文魚子、白飯魚乾片😚
【Thanks for inviting🍽】

#王樣· 鱈場蟹海鮮紙火鍋 ($588)
🔻#海鮮火鍋
😋好味指數:(7.5/10)
而配料方面就有2盤😆
一盤係海鮮🦀
有法國膏蟹、蝦同埋蜆😽

除咗打邊爐,梗係有其他菜式啦😚
🔻六小缽
😋好味指數:(7/10)
▫️蟹肉玉子燒
玉子燒雖然唔算好嫩滑,不過勝在夠蛋香🍳
▫️蟹子日式凍豆腐
有小編最中意嘅麻醬😍
▫️虎蝦配芒果慕斯
蝦肉彈牙,配芒果感覺清新😚
▫️柚子醋海藻沙律
酸酸地咁幾開胃😆
▫️酸辣羅勒海蜆
呢個汁酸酸辣辣但又冇蓋過蜆味,岩晒男女小編😆
▫️海鹽枝豆
🔻#芝士蟹肉釀蟹蓋
😋好味指數:(8/10)
配三文魚子、白飯魚乾片😚
上面係燒過嚟嘅芝士,入面就係釀蟹肉,食嘅時候好creamy嘅感覺😍食落去芝士味好香,雖然有小小蓋過咗蟹肉嘅味道,但係蟹肉都幾多,而且味道幾香😫
不過食嘅時候食到入面有小小蟹殼碎,所以食嘅時候都要小心啲🤔
🔻#蟹之雑炊
😋好味指數:(6.5/10)
店員話係蟹粥嚟嘅,不過仍然可以清晰見到一粒粒嘅飯,感覺上可以稀少少🤔而食落去方面就食到夾雜住啲蟹肉🤔不過味道方面就比較淡,而且食到少少蛋味😫
🔻#甜品
😋好味指數:(7.5/10)
甜品係朱古力布丁🍮食落去超滑口😍仲有幾粒燒過嘅棉花糖喺上面,而且燒得岩岩好😙

成個套餐小編都覺得幾好😆不過覺得唯一美中不足既地方就係個套餐唔包括飲品😞始終打邊爐會比較口渴,所以大家可能需要另外叫野飲😫
⭐溫馨小提示
📌 因為呢個係紙火鍋嚟嘅,所以千祈唔好咁大力用筷子篤🤔
用餐优惠
試食活動
2017-11-28 127 浏览
終於同男朋友食咗呢間餐廳,知道佢攞左好多獎,食物質素有保證。我哋叫咗一份the Holy crab two,首先來到嘅係六個小食,每樣野都好食,玉子燒上面有少少蟹肉幾好食,海藻有口感而且有少少酸味夠開胃,蝦彈牙,蜆夠新鮮。跟住次次蟹肉釀蟹蓋,黎到嘅時候俾佢嚇親,因為好大個蟹蓋而且好厚身,而且入邊嘅下肉絲份量好多,加埋大粒同新鮮嘅三文魚子同芝士,真係好好食,口感味道好豐富。跟住就主打鱈場蟹海鮮紙火鍋,好大隻蟹蓋超多膏,而且亦都有鮮味,好好食。蜆亦都夠新鮮不過就細隻咗啲,蝦都算正常夠彈牙實肉。而佢都有不同嘅蔬菜,款式都幾多,夠晒健康唔使食咁多肉哈哈,唯一嘅問題就係個爐比較細個,所以唔能夠一次過落好多野。跟住仲有個蟹粥,加埋海苔配少少蔥花,煮得夠綿,好食,份量唔會太多去到最後反而啱啱好。跟住到甜品雲呢拿雪糕,夠曬滿足

跟住到甜品雲呢拿雪糕,夠曬滿足
2017-11-26 1858 浏览
✴️💙Day and Nite by Master Kama💙✴️經常蒲旺角嘅朋友有福啦, Master Kama新推出蟹蟹set,有齊西式同日式,任君選擇!今日我就拉大隊試匀兩個set!🦀Holy Crab one 🦀 (西式)l Box 6 Appetizer六小缽l 芝士蟹肉釀蟹蓋芝士份量夠多,非常滋味,仲食到唔少蟹肉,好滿足!l 蟹肉芬奴意式烤麵包l Master海鮮膏蟹拼盤 配 惹味香草牛油汁好惹味嘅一個海鮮拼盤,有青口、魷魚、帶子、蟹、蝦...... 非常豐富!l 甜品黑芝麻奶凍,如果大杯一點就更好。.🦐Holy Crab Two🦐(日式)一樣有Box 6 Appetizer六小缽、芝士蟹肉釀蟹蓋、甜品,不過主菜就唔同啦:l 王樣.雪場蟹海鮮紙火鍋雪場蟹鮮味無窮,仲好多蟹膏添,必點!l 蟹之雜炊總體而言,我個人比較喜歡Holy Crab Two,始終打邊爐係我至愛❤️ 非常推薦大家來試吓!

🦀Holy Crab one 🦀 (西式)
l Box 6 Appetizer六小缽

l 芝士蟹肉釀蟹蓋
芝士份量夠多,非常滋味,仲食到唔少蟹肉,好滿足!

l 蟹肉芬奴意式烤麵包

l Master海鮮膏蟹拼盤 配 惹味香草牛油汁

l 甜品
黑芝麻奶凍,如果大杯一點就更好。

🦐Holy Crab Two🦐(日式)

l 王樣.雪場蟹海鮮紙火鍋

雪場蟹鮮味無窮,仲好多蟹膏添,必點!

l 蟹之雜炊

2017-11-23
2017-11-26 1116 浏览
前菜六小缽有啲似韓式既前菜豐富程度 當然內容唔似 比較像日式第一口試我最屬意既蟹肉玉子 蟹肉碎灑係玉子面 混著食口感唔錯 玉子都無老到 所以滿意跟住試豆腐 豆腐幾滑 又係類似地將蟹子鋪面 另外如果無試錯應該係日式胡麻醬 食落都幾日式虎蝦配芒果慕斯 俾左友人食哂酸辣羅勒海蜆 好似試唔出酸味 不過咁仲岩食 本身都鍾意食蜆肉 呢份微辣都處理得唔錯然後到枝豆 其實我好少食枝豆 食到上口直覺覺得應該淨係食豆唔食皮 有錯請糾正 聽聞枝豆營養價值都幾高柚子醋海藻沙律 幾爽口 沙律醋份量唔會多到我怕 因為我只食少份量既醋 王樣鱈場蟹海鮮紙火鍋餐牌有兩款蟹宴套餐 同樣包前菜主菜甜品等 主要分別在主菜 簡單講一份西式啲 另一份就係我今次幫襯既紙火鍋紙火鍋幾有gimmick 反正我研究左陣都無發現究竟用咩紙先可以水火不入 邊爐湯底其實幾清下 湯底料有塊好似係昆布吊下味 清清地我諗係想突出海鮮既鮮味火鍋料主要分海鮮同蔬菜類 先講海鮮 海鮮當然唔少得蟹主角 品種辨認唔出 因為我好少食蟹 除左原隻蟹上仲有兩隻大蝦同大概十粒蜆肉 員工會提你海鮮浸七至八分鐘就食得 食落我覺得鮮味都算明顯特別係隻蟹 蟹肉甜甜地幾好食

前菜六小缽

有啲似韓式既前菜豐富程度 當然內容唔似 比較像日式
虎蝦配芒果慕斯 俾左友人食哂

王樣鱈場蟹海鮮紙火鍋

火鍋料主要分海鮮同蔬菜類 先講海鮮 海鮮當然唔少得蟹主角 品種辨認唔出 因為我好少食蟹 除左原隻蟹上仲有兩隻大蝦同大概十粒蜆肉 員工會提你海鮮浸七至八分鐘就食得 食落我覺得鮮味都算明顯特別係隻蟹 蟹肉甜甜地幾好食 所以我話海鮮配呢個非重口味既湯底都幾配
本來見上枱既海鮮量唔多仲心諗實唔夠飽 事實證明少年我實在太年輕了 蟹蓋多膏幾填肚 加上其他陸續上枱既side dish後來差啲食唔哂
盤蔬菜有油墨同娃娃菜 另外有啲菇有粟米有南瓜有獅子狗有啲魚蛋口感既唔知叫咩 基本上我打爐都會叫菜同埋多多益善所以岩哂
整體食物質素係ok 只係本人唔擅長食蟹所以有啲狼狽 我慣左用剪刀剪開長脚蟹黎食 呢種就唔係好慣用餐廳提供個鉗解剖隻蟹 有個筒係裝殼用 工作人員都好殷勤咁過黎換左好幾次 見用完又再遞過乾濕紙巾 服務態度值得一讚

芝士蟹肉釀蟹蓋

好食之選!
芝士夠 蟹肉量都唔少 兩者又幾match 類似菜式以前都係食放題有得叫芝士焗蠔 蟹肉配搭好似唔係好多有 配蟹肉口感好過芝士焗蠔
呢道菜share食好啲 因為沒有好事成雙(份量) 不過後來見到成個餐既份量咁多 我諗呢度就算多一份蟹蓋都可能食唔哂其他野
差啲唔記得 仲有些少三文魚子伴碟 好睇啲又豐富啲

蟹の雜炊

淨係食海鮮可能多多都唔夠飽 有埋呢樣就唔怕 我估係蟹粥黎 不過就一啲都唔稀 質感有似risotto 幾開胃
話明蟹宴當然唔少得蟹肉 蟹肉量都唔少下 咪以為得幾啖粥 其實鍋底都幾深下 對大部份人黎講都好夠食

甜品

餐牌無講明跟咩甜品 到上枱先介紹係焙茶布丁 仲有啲棉花糖跟面
焙茶味雪糕偶然都會食 做成布丁就第一次試 都幾唔錯下 鍾意茶口味朋友可以一試 不過我就唔確定跟餐甜品係咪會經常有新主意 大家點餐不妨先問下
份量雖然唔係好多 不過食完正餐蟹宴有份哪怕少少既甜品做closing 感覺更有set果種完整感 成個餐既食物質量我會打佢水準以上
2017-11-22 1374 浏览
我們母親大人一向都是海鮮控,但發現我們從沒有一起吃過龍蝦包,所以我便問問她有沒有興趣跟我吃龍蝦大餐,順道吃龍蝦包,誰知她滿心歡喜,那我當然要盡考帶她吃龍蝦大餐。雖然我們從沒有到過”Day and Nite by Master Kama”用膳,但看到他們的食評也不錯,加上這裏有龍蝦包吃之餘,又有其他用龍蝦製成的食物,絕對符合我們的要求,所以不說二話我們便選擇到此用膳。到步後,發現餐廳不算是十分大,但餐廳安排我們坐的位置相當舒適,加上這裡都以白藍色為主色,甚有海洋氣息,感覺很舒服!Sparkle Apple $58 (左); Pineapple & Mint Tea (右) $48母親大人點的”Sparkle Apple”其實是一杯青蘋果青檸味的沙冰,一喝上去就感受到青蘋果的香味,而青蘋果的味道較青檸味重。雖然如此,但這杯飲品的味道非常清新開胃,又不會過甜,相當不錯!而我點的”Pineapple & Mint Tea”,茶味相當濃郁,而茶味之中又喝到微微的菠蘿香,隨後又感受到薄荷的香味,甜度適中,又是一杯清新又不錯的飲品!Kama Signature Lobster Set $458既然我

既然我說了跟母親大人吃龍蝦大餐,那我們當然要點餐廳的Lobster Set。這個套餐裏面有龍蝦包、烤蒜蓉牛油龍蝦和龍蝦什錦海鮮石鍋湯飯。

龍蝦包; 烤蒜蓉牛油龍蝦

當他們呈上龍蝦包和烤蒜蓉牛油龍蝦時,我們都被它那漂亮的賣相吸引了而不斷來個「相機食先」。賣相漂亮之餘,它們的味道更比我們想像中還要美味可口。

龍蝦包裏面的龍蝦肉相當多,龍蝦肉份量頗為多之餘,肉質又爽口彈牙,而且非常鮮甜。即使不用醮上任何醬汁,只需加點檸檬汁在龍蝦肉之上就可以令龍蝦肉的鮮甜味更為突出,再配上烘得外脆內軟帶甜味的麵包一起吃,真的美味得令我們吃個不停!

至於烤蒜蓉牛油龍蝦,雖然只有半隻而且龍蝦肉不算很多,但卻非常爽口彈牙,而且鮮甜味十足,用了蒜蓉牛油來烤這龍蝦,龍蝦肉明顯變得更為濃郁惹味,的確美味可口!

除了龍蝦和龍蝦包外,炸薯條和蕃薯條也不容忽視,它們兩者都炸得香脆而不油膩,炸蕃薯條比炸薯條更多了一份微甜,吃上去更為吸引,真的不錯!

龍蝦什錦海鮮石鍋湯飯

用上石鍋上的龍蝦什錦海鮮湯飯可以keep到湯飯那熱騰騰的溫度,吃上去都變得特別吸引! 除此之外,這個湯飯非常豐富,裏面有粟米、青口、爽口彈牙的八爪魚、蟹柳等食物。雖然我們吃不到龍蝦肉,但石鍋裏的飯完完全全地吸收了龍蝦湯的精華而變得非常清甜濃郁,將它跟湯飯裏的豐富配料一起吃絕對是大滿足!

我們二人吃過這龍蝦套餐後都感到非常開心又滿足, 不論是飲品還是食物都非常有水準,新鮮得來又美味,雖然價錢上略為貴了一點,但是物有所值,加上服務非常殷勤又友善,還非常細心,絕對值得再來!
2017-11-21
2017-11-22 186 浏览
……………………💰 Holy Crab 🦀 for two($598)🤤 係龍蝦專門店梗係食海鮮啦🦐🐙🦑🦀今次試左個蟹宴😋見到佢精緻得嚟又幾吸引wooo⋯先嚟六小缽🍃係一d前菜嚟ge⋯個虎蝦配芒果mousse都幾fresh 同埋個酸辣羅勒海蜆都好開胃😏讚下個芝士蟹肉釀蟹蓋🦀正阿啖啖蟹肉最岩懶人愛食蟹😜而且佢仲會加d洋蔥同埋配料一齊整👌🏻woooo⋯重點來啦🌟鱈場蟹海鮮紙火鍋🥘份量一d都唔小⋯兩大盤火鍋料👍🏻海鮮都幾鮮既啲蟹好多肉😋最後就係個蟹粥?其實唔係粥不過好味😆我地飽到已經食唔曬啦😅攬住個肚腩走#好鐘意佢既裝飾以藍色為主既設計……………………👇🏻地址👇🏻Day and Nite by Master Kama (旺角)旺角山東街50號1-2樓

……………………
💰 Holy Crab 🦀 for two($598)
#好鐘意佢既裝飾以藍色為主既設計

……………………
👇🏻地址👇🏻
旺角山東街50號1-2樓
2017-11-21 123 浏览
Holy Crab - Two $588Box 6 Appetizer 六小缽Cute boxes placed together with fine portions of appetizers! Cheesey Craby 芝士蟹肉釀蟹蓋 (配三文魚子, 白飯魚乾片)Who could ever resist that!!! So enticingly favorited cheesy crab, so fresh so addictive! Crab Zousui蟹之雑炊King Crab & Seafood Pot, Veggie Box 鱈場蟹海鮮紙火鍋My parents definitely loved this pot! It gave that on spot freshness of seafood that none could resist! The broth was favorably luscious and authentically sweet! Really impressed about the freshness of the crab and
Holy Crab - Two $588

Box 6 Appetizer 六小缽

Crab Zousui蟹之雑炊

Really impressed about the freshness of the crab and the aromas it gave off in the pot! Remember to add in the vegetables at the very last moments to devour the boiled down essence!

Dessert
Hojicha pudding with marshmallow! Perfect sweet end of the luscious meal! Utterly impressive meal
  • Crab Zousui蟹之雑炊
  • 鱈場蟹海鮮紙火鍋