2018-12-27
聖誕節正日要開工無食聖誕大餐,Boxing day 繼續開工,收工同媽媽去食個聖誕西餐。上open rice 睇元朗有乜好介紹,無意間見到Darci 非常多人讚好而且有得訂位,所以就無再多心即刻book左位。嚟到門口發現坐無虛席,心諗呢間餐廳質素一定非常高。坐低睇完menu 後,就嗌左個二人餐,包括有湯、海鮮拼盆、意粉、主菜及兩杯餐飲,除此之外用open rice 訂位有聖誕優惠,我揀左個朱古力火鍋成為一個four course menu。南瓜湯:個味較得剛剛好,唔會太鹹。海鮮拼盤:食材新鮮就已經可以好好食!😋牛肝菌意粉:個調味真係做到唔會太鹹又帶到牛肝菌鮮味,我鐘意個醫唔係太濃,唔會好似食醬多過食意粉。主菜(羊架):羊架反而烤得太乾,但係旁邊配菜有我鍾意既potato wedges ,蕃茄仔等,睇得出呢間小店絕不欺場。朱古力火鍋:幾得意,小小一個鍋再加六款配菜,雖然係送既但都係誠意可加。
嚟到門口發現坐無虛席,心諗呢間餐廳質素一定非常高。
南瓜湯:個味較得剛剛好,唔會太鹹。
海鮮拼盤:食材新鮮就已經可以好好食!😋