2008-01-06
睇完朱凌凌就去左Crema。呢間尖東既coffee小店響晒朵,一定要黎望下。我兩個人點左hot latte,smoked salmon panini,egg manonise salad 同american apple pie,個LATTE上面畫左隻貓響道,畫得好靚,個老闆娘真係好心機。我對coffee既要求非常間單,就係一定唔酸得,而香濃要多於苦澀,呢道完全做到。雖然好多coffee lovers都話starxucks 唔掂,但係平時我對starxucks無話for or against,但係飲完crema既latte就覺得starxucks既好似真係差左少少。我諗可能係同佢\的豆既保鮮有關,聽講呢道係日日自己roast既。貪佢\靜靜地,我地坐響道睇雜誌,打NDS,打到全店裡面既人都走晒,都無人趕。埋單果時見到佢\自己炒豆,即刻買左100g($30),的bean拎到翻屋企,攪到成間屋都係coffee味,的香味真係好誇。
攪到成間屋都係coffee味,的香味真係好誇。