2020-06-29
前兩日,阿叔同朋友諗住趁熱鬧去九龍灣行吓新開嘅無印✏️,可惜嗰度實在太熱鬧,熱鬧到大排長龍👫🏻,結果只好改去周圍食個晏算!😫.聽朋友介紹嚟咗呢間位於附近工廠區🏭嘅新開西餐廳,呢間餐廳環境都幾舒服,燈光暗暗地,每張枱都有少少假花擺設,有啲情調,亦啱晒作為阿叔相機📷食先時嘅道具,哈!😆.#蜜糖蒜蓉萬煮香雞($89),烤雞🐔有半隻份量,烤得幾香,皮脆肉質都嫩滑,味道有少少甜又有濃郁嘅蒜香味。👍🏽.#燒美國安格斯西冷牛扒($162),7成熟嘅牛扒🐮份量有成8安士,有少少肥膏,肉味香濃。西冷跟有薯菜,以呢個價錢,不過不失啦!🙂.我哋兩個人另叫咗兩杯特色飲品🍹,#棉花糖泡泡咖啡(跟餐:$24),棉花糖加落咖啡☕️之中,賣相吸睛,味道苦中帶甜。#紅豆鮮奶咖啡(跟餐:$24),食到粒粒紅豆,紅豆嘅甜配上咖啡嘅苦。怕太苦嘅人,自己可選擇苦嘅程度,因為想飲幾苦就落幾多咖啡,自己控制。😉