2020-12-10 48 浏览
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。Coti Bistro.工業區的咖啡。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤忙中偷閑,是對生活的一點調劑利用一點點時間為生活加點色彩又有何不可? 去到九龍灣的工業區也是要找一份閑情的話相信,Coti Bistro也是一個不錯的選項 餐廳的All Day Menu包餐飲及餐湯/沙律份量屬輕量級找個心情吃吃說說亦可以   和朋友各自點了一份餐湯及沙律羅宋湯很足料味道香濃又開胃,如配個餐包更好沙律清新,青蘋果酸甜剛好是開胃菜    黃金蟹肉意粉賣相一流,鹹蛋黃在視覺上更似海膽的效果意粉彈牙,配白汁和蟹肉味道一流可以吃到鮮甜味但當混合了鹹蛋黃即時被鹹蛋黃的味道搶盡風頭惹味,但蟹肉香氣都被搶走了有點可惜法式燉羊膝肉嫩林滑入味加入了蘿蔔蓉的醬汁帶鮮甜香賣相與味道同樣吸引意粉灑上了香草卻少了醬汁,建議加些黑椒調味更好 令人感到高興的是餐廳出品的咖啡十分高質玫瑰鮮奶咖啡口感香滑,不但鼻子聞著玫瑰花香口內的咖啡亦是滿滿的花香咖啡豆的香味一流,值得入手

雜感女生   好味日記

˚*。Coti Bistro工業區的咖啡。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

忙中偷閑,是對生活的一點調劑

利用一點點時間

為生活加點色彩

又有何不可?

去到九龍灣的工業區

也是要找一份閑情的話

相信,Coti Bistro也是一個不錯的選項

餐廳的All Day Menu

包餐飲及餐湯/沙律

份量屬輕量級

找個心情吃吃說說亦可以

和朋友各自點了一份餐湯及沙律

羅宋湯很足料

味道香濃又開胃,如配個餐包更好

沙律清新,青蘋果酸甜剛好

是開胃菜

黃金蟹肉意粉

賣相一流,鹹蛋黃在視覺上更似海膽的效果

意粉彈牙,配白汁和蟹肉味道一流

可以吃到鮮甜味
但當混合了鹹蛋黃

即時被鹹蛋黃的味道搶盡風頭

惹味,但蟹肉香氣都被搶走了

有點可惜
法式燉羊膝

肉嫩林滑入味

加入了蘿蔔蓉的醬汁帶鮮甜香
賣相與味道同樣吸引

意粉灑上了香草

卻少了醬汁,建議加些黑椒調味更好

令人感到高興的

是餐廳出品的咖啡十分高質
玫瑰鮮奶咖啡

口感香滑,不但鼻子聞著玫瑰花香

口內的咖啡亦是滿滿的花香

咖啡豆的香味一流,值得入手一包試試

用心的設計

焦糖布甸的香甜氣息蓋在杯子

混合咖啡的幽香

效果非常的突出

是初入咖啡坑的朋友會中意的味道

2020-12-10 44 浏览
平時早上都會外買早餐回公司食, 今日早左收工, 便到此一遊食個早飯先, 第一次入餐廳內進食, 環境幽靜坐得很舒服, 是傾計好地方。 #餐湯 #羅宋湯 羅宋湯熱辣辣, 酸酸甜甜的, 很開胃.  #沙津 除了基本的沙律菜外, 還有西柚、青蘋果、蕃茄等等, 新鮮清爽,作為開胃前菜不錯,又能均衡飲食  #法式燉煮羊膝配意粉 羊膝妏得香濃多汁,煮得很淋, 用叉子便可輕易夾開,肉質軟腍嫩滑沒有太羶, 意粉不錯, 但稍欠醬汁撈埋食。 #西班牙烤雞 用了香草醃製很香, 友人喜歡食雞胸位置,故佢食晒, 而雞腿位置就留比我啦~ 肉質嫩滑,而且烤得好香~ 配料的原個蒜頭、菇菇同紅蘿蔔🥕很健康。 #芝士粗薯條 很喜歡粗薯條的口感, 炸得非常酥脆,外脆內軟, 加上芝士非常香口而惹味, 配埋點薯條的茄汁,一條接一接食,超正😋。 叫了杯特色伯爵茶鮮奶咖啡,即係鴛鴦🤭,很不錯啊。

#餐湯 #羅宋湯
羅宋湯熱辣辣, 酸酸甜甜的, 很開胃.

#沙津

#法式燉煮羊膝配意粉

#西班牙烤雞
配料的原個蒜頭、菇菇同紅蘿蔔🥕很健康。

#芝士粗薯條

叫了杯特色伯爵茶鮮奶咖啡,即係鴛鴦🤭,很不錯啊。
2020-12-09
2020-12-10 44 浏览
經過九龍灣見到呢間餐廳裝修好靚,見到好多人排隊。呢度主打西餐set lunch 款式頗多,餐湯係羅宋湯 好濃郁 餐前暖下胃 真係好正Salad 夠哂健康 好開胃好滿足黃金蟹肉意大利粉-咸蛋味同carbonara味好香好重,麵質剛好,唔會過淋過硬, 濃度掌握得好好,每條麵都舖滿汁!蟹肉同carbanara簡直係絕配,食落口感極之豐富 唔會水汪汪麵質又keep 住個硬度 個sauce 非常惹味 法式燉意羊膝-份量好大 賣相不俗 肉質淋稔,加上有好多唔同蔬菜做配菜 好有心思tiramisu coffee-好特別既咖啡 上層係厚厚既tiramisu cream 下層係咖啡 我會先食上面d cream 再mix 咖啡 幾重口感真係一流!咖啡果皮茶配蜜糖-第一次試呢個組合 唔到咖啡同果皮係咁夾 好香好好飲
經過九龍灣見到呢間餐廳裝修好靚,見到好多人排隊。
呢度主打西餐set lunch 款式頗多,
餐湯係羅宋湯 好濃郁 餐前暖下胃 真係好正
Salad 夠哂健康 好開胃好滿足
2020-12-09 220 浏览
是日自家餐湯南瓜湯熱辣辣,南瓜味濃郁,口感綿密滑口。黃金蟹肉意粉 ($86)成個蟹蓋做裝飾,賣相搶眼!鹹蛋黃同蟹肉份量多,好足料!蟹肉入口鮮味,意粉creamy入口有香濃忌廉味加埋香濃嘅鹹蛋,香口惹味!焦糖布甸咖啡 (+$24)咖啡上面有一層金黃香脆嘅焦糖層,入口散發香濃焦糖味,咖啡甘香,無苦澀味。原條鰻魚漢堡 ($82)用原條鰻魚放喺麵包中間,份量十足,賣相超吸引!麵包香脆鬆軟,鰻魚肉厚,入口有彈性無骨,配合埋香甜醬汁同嫩滑炒蛋,好出色!提拉米蘇咖啡(凍) (+$24)咖啡上面有一層厚厚嘅cream,入口軟滑香濃,飲落真係有tiramisu嘅感覺。

是日自家餐湯
南瓜湯熱辣辣,南瓜味濃郁,口感綿密滑口。

黃金蟹肉意粉 ($86)
成個蟹蓋做裝飾,賣相搶眼!鹹蛋黃同蟹肉份量多,好足料!

黃金蟹肉意粉

焦糖布甸咖啡 (+$24)
焦糖布甸咖啡

原條鰻魚漢堡 ($82)
原條鰻魚漢堡

提拉米蘇咖啡(凍) (+$24)
提拉米蘇咖啡
提拉米蘇咖啡
早排疫情未太嚴重時,到星期六放假日,梗係要出去鬆一鬆,飲杯靚咖啡☕️嘆下一家三口去了位於九龍灣Mega box附近的企業廣場搵好野食😋見到有間裝修不錯的coffee shop, 就走入去試試叫左個all day menu 套餐及另外叫左一個甜品套餐包餐湯/沙律,主菜,飲品鰻魚控一見到有鰻魚意粉二話不說就order左🤭最正係配埋我最愛嘅忌廉汁,點可以唔揀你😙餐湯-南瓜忌廉湯又係我至愛😋我鐘意加黑胡椒碎,小小辣+甜甜既南瓜味,好惹味,好快就清晒沙律-2大片青瓜+沙律菜,食得出沙律菜好新鮮脆綠,而味道方面唔會有好大pat沙律醬既肥膩感,好清新明太子鰻魚意粉鰻魚有3大片,以價錢黎衡量,鰻魚份量一啲都唔小,燒得好香,啖啖肉,最重係食鰻魚最怕有骨,但係呢兩舊鰻魚食落口完全感覺唔到有魚骨😍正中間嘅明太子入口卜卜趣,小朋友都好鍾意食,意粉配埋忌廉醬汁,醬汁濃稠,包裹着每一條意粉🍝好滿足😍法式燉煮羊膝一上枱比隻大羊膝嚇親,真係成條手脾咁長咁大隻🤣以燉煮既方法去煮羊膝原來係會拎肉質咁淋同埋咁入味😍平時小朋友食羊最怕就係會好韌,但燉煮羊真係好適合佢地食呀伴碟配以紅蘿蔔及薯蓉,薯蓉加上帶甜味既淡咖喱汁好好味😋
見到有間裝修不錯的coffee shop, 就走入去試試

叫左個all day menu 套餐及另外叫左一個甜品
套餐包餐湯/沙律,主菜,飲品

餐湯-南瓜忌廉湯

明太子鰻魚意粉

法式燉煮羊膝
伴碟配以紅蘿蔔及薯蓉,薯蓉加上帶甜味既淡咖喱汁好好味😋食晒成碟都好飽

甜品-Tiramisu waffle 🧇
個賣相好靚🥰waffle 沾埋Tiramisu 同吃,waffle夠脆,tiramisu都好重咖啡酒味🤩咖啡控岩晒

飲品—囡囡指定既「棉花糖朱古力」同埋Latte鮮奶咖啡☕️
食完咁滿足既午餐,再來一杯美味飲品,享受一下假日輕鬆既時光🥰

唯一不足係可能太多客人,服務人手略嫌不足,想叫一杯水,服務生態度係好有禮貌回應我既,但佢地太忙最後都無比到我
不過囡囡話下次要再返黎食😜因為野食好味,又有佢最鐘意既棉花糖朱古力
2020-11-28
2020-12-07 24 浏览
香港嘅打工仔,一到食飯時間就要趕頭趕命去搵位,有時食個lunch求其有得坐就算😣但係返咗半日工,想relax下都得啩😉之所以九龍灣區呢個工業區,都有啲坐得舒服食得高質嘅餐廳啩💁🏼‍♀️Coti the Bistro主打舒適放鬆節奏,佢一系列嘅招牌咖啡質素媲美好多大型連鎖咖啡店,但係價錢係平民化,另外仲有好多主菜配搭,包保你嘅午餐或者晚餐都食得完美🧏🏻‍♀️🦀黃金蟹肉意粉:新鮮嘅蟹肉配上鹹蛋黃碎,簡簡單單嘅忌廉汁混入意粉,一啖食落口即感好滋味,原來鹹蛋黃配上白汁都好襯㗎😆🥞楓糖炸雞pancake: 新鮮炸雞勁Juicy, 粉漿好薄,唔會食到成口粉😂再講pancake面頭煎得金黃色,食落口脆脆地,記得淋上香噴噴嘅楓糖漿😋🍮焦糖布甸咖啡:熱辣辣有一層布甸,面頭有焦糖,然後用上等咖啡粉磨成嘅既咖啡,一飲落去只能夠話好好飲,甜度又適中,記得要趁熱飲味道先唔會變質😉🌹玫瑰鮮奶咖啡:灑上少少玫瑰花飯,用一級咖啡粉配上鮮奶調製,淡淡玫瑰花香好過癮😆

今日喺九龍灣呢邊食lunch,下午去ikea行左陣,話咁快又到dinner time,見平時好少機會喺九龍灣食野,咁今次索性喺九龍灣食埋dinner啦。(算唔算係九龍灣一日遊?)呢間都幾抵食,啲Set好多都係$100有找,仲要包一杯飲品同埋一份Salad/餐湯,啱曬我呢啲銀包空空嘅窮學生。🦀黃金蟹肉意粉 $86原來黃金姐係鹹蛋黃。靚靚嘅鹹蛋黃醬配埋落意粉到就梗係夾啦。表面仲有嘅蟹蓋做裝飾添。不過唔知係咪好多鹹蛋黃味嘅零食都係有辣味,所以我覺得呢個意粉都可以加少少辣可能會再正啲。因為有好多鹹蛋黃醬,所以每條意粉都掛上濃濃嘅鹹蛋黃,味道勁濃。鍾意鹹蛋黃嘅朋友可以試吓。鹹蛋黃同埋蟹肉撈埋落意粉度,鹹鹹香香,幾開胃。不過如果蟹肉再多少少會再開心啲。🐏法式燉煮羊膝 $128燉煮羊膝非常滑, 基本上都完全唔洗用刀切,直接用叉食個羊膝都搞得掂。法式羊膝調味唔算太重,啱晒鍾意食清淡嘅朋友。仲有薯蓉同意粉,一定夠飽。🍵蕎麥茶(跟餐+$12)蕎麥茶非常香,蕎麥應該有炒過,飲完口中會帶有蕎麥嘅餘韻。🧊玫瑰普洱冷泡茶(跟餐+12)冷泡茶充滿玫瑰花香,飲落清新怡人,冷泡茶入面仲有薄荷葉同埋檸檬。🥘羅宋湯 $0羅

🦀黃金蟹肉意粉 $86

🐏法式燉煮羊膝 $128

🍵蕎麥茶(跟餐+$12)
蕎麥茶非常香,蕎麥應該有炒過,飲完口中會帶有蕎麥嘅餘韻。

🧊玫瑰普洱冷泡茶(跟餐+12)

🥘羅宋湯 $0
羅宋湯幾足料,調味適中。

🥗沙律 $0
沙律都大份,啱晒用嚟等嘢食嗰陣時食。

餐廳入面依家充滿聖誕裝飾,仲有隻可愛嘅雪人公仔。因為我好鍾意聖誕節,所以見到聖誕裝飾都好開心。
2020-12-06
  • 黃金蟹肉意粉
  • 蕎麥茶
2020-12-04 31 浏览
呢間Cafe位於企業廣場一期,由德福廣場坐接駁巴士到MegaBox再行三分鐘就到,比想像中方便👍餐廳日系裝修感覺好溫暖,店員都幾親切,環境幾靜同舒服😌,好適合一個人🧍‍♀️或者兩個人👫黎🌈法式燉羊膝𝐵𝑟𝑎𝑖𝑠𝑒𝑑 𝐿𝑎𝑚𝑏 𝑆ℎ𝑎𝑛𝑘 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑆𝑡𝑦𝑙𝑒 👉🏻$128=======================羊膝份量一d都唔吝嗇,經燉煮後好軟綿入味,日式咖哩醬汁內加入左薯仔蓉、蕃茄蓉、紅蘿蔔、黑椒同蒜頭,令羊肉更加鮮味😋評分:😋😋😋😋😋邪惡度:😈😈😈 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🌈原條鰻魚漢堡𝑊ℎ𝑜𝑙𝑒 𝐸𝑒𝑙 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 👉🏻$86=======================我影唔到佢「原條」鰻魚既震撼感😾非常可惜!鰻魚肉質好彈牙又滑,配埋一層厚既滑蛋、生菜同蕃茄,啖啖都好滿足😌,伴碟薯條可以再熱啲更佳😘評分:😋😋😋😋😋邪惡度:😈😈 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🌈 提拉米蘇咖啡𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒 (𝐼𝑐𝑒𝑑) 👉🏻$48=======================Signature Coffee入面

評分:😋😋😋😋😋
邪惡度:😈😈😈

評分:😋😋😋😋😋
邪惡度:😈😈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

=======================
Signature Coffee入面每款都好吸引,其中呢杯Tiramisu Coffee真係冇得彈,個泡沫好幼滑,咖啡好濃,叫少甜岩岩好😍👍
評分:😋😋😋😋
邪惡度:😈😈😈😈⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

🌈 抹茶鮮奶咖啡𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒(𝐼𝑐𝑒𝑑) 👉🏻$48
=======================
味道唔錯,但係由於咖啡太出色,green tea latte相對冇咁特別
評分:😋😋😋
邪惡度:😈😈😈

總言:
食物幾高質,咖啡又出色,環境夠靜坐得好舒服,絕對會再回頭光顧😎👍

2020-12-02
  • 提拉米蘇咖啡
  • 原條鰻魚漢堡
2020-12-04 489 浏览
#九龍灣 走到商場為迎接聖誕節🎅添置些裝飾品, 到晚飯時間喺商場搵食, 但又無間想食🤔…最後決定走遠少少, 經過零炭天地到企業廣場, 試試朋友介紹的西餐廳! 😌🤤晚市套餐包括餐湯🥣或沙律🥗及飲品☕, 選擇眾多! 🍖法式燉煮羊膝配意粉 $128 ~ 超級腍滑, 一刀切落肉即散開😱, 燉煮得好入味, 肉質嫩滑唔羶, 醬汁濃杰唔膩! 🍝意粉軟硬適中, 不錯! 🥞楓糖炸雞班戟 $82 ~ 班戟鬆軟, 唔會一口粉味, 配上甜甜的楓糖及果仁碎, 單吃可當甜點🤤🤤! 炸雞外皮香脆, 肉質嫩滑多肉汁! 咸甜配搭有驚喜, 口感十分豐富! 餐飲點選些特別的! 紅豆鮮奶咖啡 ~ 靚! 原粒紅豆甜甜的, 起沙夠腍! 有淡淡的玫瑰香味🌹, 咖啡按自己喜好增加, 非常滿足的飯後一點甜! ☕咖啡果皮茶配蜜糖🍯 ~ 超喜愛🤤🤤! 淡淡的果皮香味, 唔喜愛飲齋啡的也會愛上, 味道層次豐富, 慢慢細嚐會更覺味道細膩, 加上🍯蜜糖味道更豐富!

🤤晚市套餐包括餐湯🥣或沙律🥗及飲品☕, 選擇眾多!

2020-12-04 30 浏览
COTI法式燉煮羊膝 $128羊膝係成隻上 肉係炆得好冧 而且冇羊羶味 我地覺得好正 肉本身就冇咩味 係靠佢上面嘅調味 我哋覺得鹹淡啱啱好 重口味嘅朋友可能會覺得偏淡 都幾抵食香草平鐵牛扒(五成熟)$150牛扒叫咗五成熟 個人覺得啱啱好 肉質算唔錯 冇筋都唔會太肥 牛味算重 而且佢配左舊牛油 搽少少令到牛扒更香 仲配左沙律菜薯條 整體質素唔錯手撕蟹肉牛油果他他 $91本身配嗰舊以為係窩夫 但味道同質地都偏向牛角包 幾好食 牛油果他他就更驚喜 牛油果質素好 而且蟹肉調味唔會太濃 一齊食味道好夾 飲品鮮忌廉朱古力(熱)+$12好濃郁嘅朱古力味 再配埋忌廉 偏甜但好飲抹茶鮮奶(凍)+$12有少少不足嘅係 抹茶未溶曬 仲飲到好多抹茶粉 但味道唔錯
COTI

好濃郁嘅朱古力味 再配埋忌廉 偏甜但好飲
抹茶鮮奶(凍)+$12
有少少不足嘅係 抹茶未溶曬 仲飲到好多抹茶粉 但味道唔錯
2020-12-03 96 浏览
門面好有文青氣息感覺🌿卡其色🟤為主嘅格調令人好放鬆睇落有啲似Cafe手撕蟹肉牛油果🥑他他果然名不虛傳,真係招牌菜成個擺盤都好吸引好靚🥰特別係牛油果嘅部份特登挑出中間嘅部份手撕蟹肉🦀一啖食落口真係好滿足唔使好似平時食蟹咁要左拆右拆窩夫🧇係最令我有驚喜完全係高質牛角包🥐嘅質感加上🍯蜜糖嘅點綴入口鬆化而且唔會好漲胃我食完真係想再order多一件原條鰻魚漢堡🍔漢堡包食得多啦日式鰻魚漢堡真係第一次試鰻魚仲要長過手板性價比真係好高最重要係一啖咬落去仲有滑蛋🥚嘅香味同埋濃郁嘅芝士🧀味但係完全冇阻擋鰻魚嘅味道法式燉煮🐑羊膝出乎意料之外羊膝竟然冇乜羊騷味肉質比較鮮嫩容易入口👅但係略嫌意粉比較乾身焦糖布甸咖啡☕️咖啡味香濃而且cream☁️上面仲有幾粒咖啡豆點綴加入少少焦糖緩和口味對於飲唔到齋咖啡嘅朋友來講係一個好選擇👍🏻抹茶鮮奶🍵杯面嘅拉花令人有好窩心嘅感覺飲落口奶味同抹茶味都平衡而且係冬天都比較暖位推薦女仔👩🏻都可以點呢款飲
門面好有文青氣息感覺🌿
卡其色🟤為主嘅格調令人好放鬆
睇落有啲似Cafe

手撕蟹肉牛油果他他

手撕蟹肉牛油果🥑他他
果然名不虛傳,真係招牌菜
成個擺盤都好吸引好靚🥰

2020-12-01
手撕蟹肉牛油果他他
抹茶鮮奶
2020-12-02 35 浏览
早前去咗九龍灣的Coti the bistro,位於商業大廈的 #西式餐廳。環境寧靜,讓我可以慢慢享受食物同飲杯 #咖啡 ☕️。食物有All day menu同Weekend Brunch 選擇,同樣配餐湯或沙律🥗我地2人點咗3款嘢食,雖然份量都唔少,但都食得晒😆🍔#原條鰻魚漢堡:漢堡用原條鰻魚,上面有蒲燒汁很惹味。加埋芝士同滑蛋食落好滿足。🍗#法式燉煮羊膝:羊膝燉到很淋,保留到肉汁,配上法式醬汁很夾。🥑#手撕蟹肉牛油果他他:用蟹肉沙律釀入牛油果中,加少許辣椒調味,味道清新帶有微辣,感覺好特別。仲有2塊芝士窩夫,外脆內軟帶有咸香味,這款食物我最鐘意😋最後飲返杯 #天然蜂巢咖啡 🍯,咖啡,鮮奶同蜂巢分開上,味道可以自己調配,好像做實驗一樣,好玩又好飲👍

今日嚟咗九龍灣接朋友仔放工,諗住一齊食埋晚餐,行經企業廣場,見到有間西餐廳,望落都幾唔錯,所以我哋決定入去食☺️黃金蟹肉意粉 ($86)- 意粉一上枱就香氣撲鼻,擺盤都好靚,勁誘人- 鹹蛋黃醬好濃郁,質感好rich,醬汁沾滿每條意粉,口感好豐富- 蟹肉、意粉份量都好足,啖啖都食到- 味道鹹淡適中,食落都唔會膩原條鰻魚漢堡 ($82)- 一上枱就好吸晴,一大條鰻魚由個延伸出嚟,望住都落晒口水- 漢堡包微微脆身,入面好鬆軟,食落都煙煙韌韌,幾好咬口鮮奶咖啡(跟餐)- 心心拉花好靚,一上枱就聞到陣陣咖啡嘅香氣- 咖啡入口順滑,微苦回甘,同鮮奶都好夾朱古力咖啡 (凍) (跟餐)- 咖啡味道突出,但唔會好苦,甜甜哋都ok易入口- 咖啡香滑,同主食都幾matchAll day menu 各跟一杯餐飲,同餐湯/沙律,餐湯係羅宋湯,酸酸甜甜,好開胃;沙律都幾多,除咗平時常見嘅沙律菜之外,仲有青瓜片同一塊橙,配搭一流👍🏻餐廳內部設計都幾有氣氛,踏入十二月,仲有好多應節嘅裝飾同歌曲,加上食物質素好高質,整體用餐經驗非常唔錯👍🏻

黃金蟹肉意粉 ($86)
- 意粉一上枱就香氣撲鼻,擺盤都好靚,勁誘人
- 蟹肉、意粉份量都好足,啖啖都食到
- 味道鹹淡適中,食落都唔會膩
黃金蟹肉意粉

原條鰻魚漢堡 ($82)
- 一上枱就好吸晴,一大條鰻魚由個延伸出嚟,望住都落晒口水
- 漢堡包微微脆身,入面好鬆軟,食落都煙煙韌韌,幾好咬口
原條鰻魚漢堡

鮮奶咖啡(跟餐)
- 心心拉花好靚,一上枱就聞到陣陣咖啡嘅香氣
- 咖啡入口順滑,微苦回甘,同鮮奶都好夾
鮮奶咖啡

朱古力咖啡 (凍) (跟餐)
- 咖啡味道突出,但唔會好苦,甜甜哋都ok易入口
- 咖啡香滑,同主食都幾match
朱古力咖啡

朱古力咖啡
餐湯
沙律
2020-12-01 448 浏览
Coti the bistro在 mega box對面的企業廣場1樓,一邊播放冬天既聖誕類歌曲,加上餐廳內環境木既牆身。好warm好舒服既感覺。店員態度都好nice,all day menu超級霹靂無敵爆炸抵食!重點係好好食,又夠份量又靚!原條鰻魚漢堡,鰻魚長到成條脷咁長!內面還有好嫩既滑蛋,芝士,蕃茄!而包好脆又廷身,大大個,一啖落落去。又滑又嫩又好味!超得,旁邊既薯條都好香脆。黃金蟹肉意粉,咸蛋黃醬做得非常好,咸香味帶起蟹肉香,唔會膩而且好夠味亦唔會過咸。意粉質地都幾彈,吸哂醬汁味幾惹味,成碟食哂!手撕蟹肉牛油果他他,2個牛油果盛住大量蟹肉,份量超足又夠清甜!蟹肉 mix牛油果清新又夠香,好綿滑,層次感幾豐富!Tiramisu coffee,整得非常精緻, topping嘅tiramisu泡泡好綿又唔會死甜。底層既 coffee夠濃郁,2者 相輔相成, 雖然飲品係凍飲,但係飲落好warm嘅感覺!讚呀

2020-11-30 66 浏览
「香港篇 - 九龍灣」“Coti the Bistro🍝” 🌟🌟🌟🌟.5/5又一間隱世高質性價比既餐廳✨💫佢地d 咖啡好有特色 好值得一試🤩🔻黃金蟹肉意粉 🦀 ($86 set dinner)一上枱就吸住眼球👀首先有好靚既蟹蓋🦀之後就係爆多既咸蛋黃🤩個意粉好香咸蛋黃味😍啖啖都有🤩多到食完意粉仲有剩🤪忌廉汁又多 好掛汁🤤忍唔住食完都清埋d咸蛋黃🤣🔻鵝肝安格斯漢堡配無花果醬 🍔 ($128 set dinner)有兩塊正常size既鵝肝🤩好抵食🤩鵝肝略賺煎唔夠香脆 但勝在軟滑🤤安格斯漢堡扒好juicy🤤又濃肉味又厚身🤩配埋🍅同🥬仲有酸甜無花果醬 好解膩🥳🍟炸得好香脆🤤最愛粗身薯條🥰🔻Tiramisu coffee (iced) 🍮 ($48)🌟🌟🌟🌟差d因為冇哂可可粉點唔到🥺果真係必點🤩🌟造型💯果層厚厚既mascarpone cheese好creamy☁️😍下層係加左少少糖漿唔會太苦澀既espresso☕️再配埋條lady finger🥨真係好似食緊甜品咁🥰🔻是日餐湯 🎃好creamy☁️又唔漏😍係我最愛既餐湯🥰🔻蟹肉藜麥沙律 🥗賣相好靚🌹又多蟹肉🦀但藜麥就冇咩😂配上油醋汁同🍊幾清新🌿💁🏻‍♀️係
「香港篇 - 九龍灣」
“Coti the Bistro🍝” 🌟🌟🌟🌟.5/5
又一間隱世高質性價比既餐廳✨💫
佢地d 咖啡好有特色 好值得一試🤩
🔻黃金蟹肉意粉 🦀 ($86 set dinner)
一上枱就吸住眼球👀首先有好靚既蟹蓋🦀
之後就係爆多既咸蛋黃🤩個意粉好香咸蛋黃味😍