2017-08-23
要係尖沙咀覓食越來越難,因為實在開太多餐廳但又唔知邊間先好食,揀黎揀去最後入左呢間個樣好似唔錯既西餐。dinner set好似好多都好吸引,最後揀左海鱸魚蟹黃忌廉飯同波士頓龍蝦配鵝肝雞。海鱸魚個飯好令我驚艷,因為可能一開始見到蟹黃忌廉飯會覺得好漏,但黎到個樣同食落去都幾唔錯,好清新,個飯唔會太滯,條魚外皮鬆脆調味適中,成個食晒都唔會過份飽。本身唔太喜好鵝肝,不過同行朋友大愛所以都陪食下啦,但因為佢釀左入雞入面,份量都唔多,宦成舊食唔會太感受到好重肝味,朋友就好中意,但我比較中意個龍蝦,燒到好香,肉亦唔會太硬,一拉就起到殼,正!來到甜品,呢個抹茶慕絲令我眼前一亮!本來以為佢會得個甜字啦,點知佢好有抹茶回甘口味,而且份量剛剛好,成為左今晚亮點~反之飲品就差小小,cocktail只有酒味,mocktail又唔係太濃味,不過沒有大不了,食物ok就算了。
海鱸魚蟹黃忌廉飯
波士頓龍蝦配鵝肝雞